Seurantaraportti: Swiss Clinic ripsi- ja kulmaseerumi

Muistatte varmaan Swissin ripsi- ja kulmaseerumin, jotka olin saanut Kreikan reissun aikana. Aloin testaamaan niitä heti Kreikasta palattua, ja olen nyt käyttänyt niitä säännöllisesti neljä viikkoa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ripsiseerumi lupaa tehdä ripsistä pidemmät, tummemmat ja vahvemmat 3-6 viikossa. Valmistajan sivuilta: ”Swiss Lashes -seerumi koostuu ainutlaatuisesta yhdistelmästä vitamiineja, proteiineja ja mineraaleja, jotka pidentävät huomattavasti ripsien elinikää. Näin ollen ripsesi kasvavat pidemmiksi, paksummiksi ja vahvemmiksi. Swiss Lashes -ripsiseerumi sisältää ainoastaan luonnollisia ainesosia ja on vapaa prostaglandiineista” (<– eli niistä lääkeaineista joilla ne huomattavia tuloksia antavat ripsiseerumit pidentävät ripsen ”elinkaarta”).

Seerumin inci:

Bio Enzyme “EPM”, Hair Follicle Growth Gene, Water, Natural Cellulose, Panthenol, Propylene Glycol, Honey Extract, Huge Algae Extracts, Sodium Hyaluronate, Hydrolyzed Keratin, Pure Collagen Sodium, Wheat Germ Acid, Vitamin E, Natural Plant Extracts.

Itse en osaa inciä analysoida sillä nuo ripseä ”kasvattavat” ainesosat bio enzyme epm ja hair follicle growth gene (hmm, voiko kosmetiikkaan oikeasti laittaa geenejä..?) eivät ole minulle lainkaan tuttuja enkä osaa sanoa mitään niiden mahdollisesta tehokkuudesta. Linkitänkin tähän Healthberry-blogin analyysin Swiss Lashesista – vaikkei siinäkään kyllä oikeastaan mitään selviä :D.

Antakaamme siis kuvien puhua puolestaan:

Swiss_ripsiseerumi_before_after

Itse en näe oikeastaan minkäänlaista eroa. Näettekö te? Olen laittanut seerumia huolellisesti joka ilta ja aamu. Jälkeen-kuvassa seerumia muuten näkyykin ripsen tyvessä, aamuisin silmistä pitää huuhtoa nuo kuivuneet seeruminjämät.

Swiss_ripsiseerumi_before_after2

Tässä vielä lähikuva. Hmm, miten minusta näyttää että ripset olisivat peräti vähän tuuheammat tuossa lähtötilanteessa… :D Tai sitten ne ovat vain klimppiintyneet yhteen sen verran että tyvi näyttää tiheämmältä.

SwissBrows

Kulmaseerumi lupaa tuuheammat ja ”raamikkaammat” kulmakarvat vain 1-4 viikossa. Valmistajan sivuilta: ”Ainutlaatuisen proteiineista ja vitamiineista koostuvan koostumuksensa ansiosta Swiss Brows hoitaa ja stimuloi kulmakarvojasi, jotta niistä tulisi täyteläiset ja raamikkaat luonnollisella tavalla. Swiss Brows sopii miehille ja naisille jotka kärsivät hauraista tai iän myötä harventuneista kulmakarvoista.”

Vertailukuva:

SwissClini_kulmakarvaseerumi_before_after

Ei, en näe eroa.

(Tuossapa muuten havainnollistava kuva niille, jotka aina välillä kauhistelevat blogissani miksi nypin kulmakarvani niin kauhean ohuiksi. Nehän ovat luonnostaan juuri niin onnettoman harvat ja ohuet kuin kuvissa näkyy. Nypin ainoastaan nuo lähtötilanne-kuvassa näkyvät muutamat hassut hajakarvat alalinjasta.)

Jatkan seerumeiden käyttöä vielä pari viikkoa, ja jos tuloksia alkaa näkyä, niin palaan asiaan. Jos ei, niin eiköhän tämä raportti riitä. :)

SwissClinic_ja_Kira

.

Millaisia kokemuksia teillä on ripsi/kulmaseerumeista? Onko joku saanut tuloksia tällaisilla täysin luonnollisillakin (tarkoitan lääkeaineettomilla) seerumeilla? En pysty valitettavasti ottamaan tarkemmin kantaa tähän prostaglandiiniasiaan sillä en ole siihen tarpeeksi perehtynyt. Tiedän vain, että näitä johdannaisia sisältävät seerumit todella kasvattavat ripsiä, mutta prostaglandiinianalogien käyttö kosmetiikassa on kyseenalaista. Ja niitä sisältäviä tuotteitahan on jo vedetty markkinoilta.

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  En nähnyt minäkään eroa kuvissa. Nelisen viikkoa sitten ripset näytti kyllä tuuheammilta… :D Ihan kiva huomata, että kaikki ei toimi kaikilla. Muutamalla bloggaajalla on ripsissä ollut selvä ero kuvissa tuotteen käytön jälkeen parempaan suuntaan. Mitähän omat tönkköripset tästä tuumaisi?

 2. 2

  Malisa sanoo

  Aaaw, lisää näitä eläimiä tuotekuviin. :) Mr.Karkkipäivähän tämän kai aloitti niillä hepoillaan, hihii.

 3. 3

  Annu sanoo

  Onhan noissa kuvissa oikeesti eroa, kasvu on alkanut selvästi kummassaki tapauksessa! Itse oon käyttäny Revitalash:ä nyt n. 5kk ja vasta kk sitte alkoi selvät tulokset näkyä. Ensimmäisten viikkojen aikana ripset kaareutuiva ja kasvoivat jonku verran pituutta (hyvin vähän)mutta nyt vasta alkavat tuuhentumaankin ihan selvästi! Kehtaa mennä jopa kauppaan ilman ripsaria ja se on jo paljon se :) ja kun laittaa ripsaria, näyttää ripset ihan ko niissä olis pidennykset mutta paaaaljon luonnollisemmilta!
  Kulmat on kyllä hyvännäköiset jo nyt tossa sun kuvassa :)
  Eli luulisimpa että aikaa lisää, niin saat paremmin tulokset näkyviin

 4. 4

  Annu sanoo

  Ja nyt luin ton postauksen vähän huolellisemmin :D se mitä ainesosia tossa mun käyttämässä on, en tiedä! Eli tuohon luonnonmukaisuuteen toi mun kommentti ei nyt varmaan vastaakkaan…

 5. 5

  Anneli sanoo

  Minusta taas ripsesi näyttävät hitusen pidemmiltä ja kulmakarvasi vähän tuuheammilta käytön jäljiltä… Or is it just me? ;)

 6. 6

  Emilia sanoo

  onhan tuo ripsien ero aika huikea! ihan selvästi on pidemmät ja tuuheammat ripset.

   • 6.1.1

    Heidi sanoo

    Apua, kyllä munkin silmiin näyttäis ihan selkeetä eroa olevan?! :D Ripsissä ainakin iso ero on sisä- ja ulkonurkan ripsissä. Onhan ne nyt ihan älyttömän pidemmät? Ja muutkin näyttää pidemmiltä, mutta se saattaa toki olla kuvakulmastakin johtuvaa. Kulmatkin näyttää kyllä musta tuuheemmilta. :)

    • 6.1.1.1

     Sanni sanoo

     Ripsissä ainakin iso ero on sisä- ja ulkonurkan ripsissä.

     Nyt kun sanoit…. En ollut katsonut nimenomaan sisä- ja ulkonurkkaa…. mutta niissä kyllä näyttäisikin olevan tapahtunut eroa..! Herranen aika..!

   • 6.1.2

    maawo sanoo

    Jos oikein tarkasti katsoo ni saattaa olla puoli milliä pidemmät mutta veikkaan sen johtuvan tasan kuvakulmasta. :D ripset on lähtötilanteessa tuuheammat. Kulmakarvoissa on tapahtunut muutosta tosiaan sen verran että oman käden kautta lähteny muutama karva. Julistan nämä tuotteet humpuukiksi :D

 7. 7

  Puupaa sanoo

  Pah ei taatusti geenejä (eli DNA:n pätkiä!) pysty lisäämään mihinkään ripsiseerumiin. :D

 8. 8

  sanoo

  Ei noissa kyllä juurikaan eroa näy, ei tainnut toimia. Mä olen kokeillut paria kulmakarvaseerumia ja ne on kyllä toiminut. Mulla oli ihan onnettomat kulmat, mutta nykyään ne on jo aika hyvät. Kyllä noista jotkut sitten näyttäisi toimivan.

   • 8.1.1

    sanoo

    Olen kokeillut kahta, piti ihan katsoa mitä ne oli nimeltään, ensimmäinen oli Rapid brow ja toinen Eye candyn Lash XLR8. Molemmat toimivat yhtä hyvin, mutta tuo jälkimmäinen oli vähän edullisempaa. Mun blogista löytyy ”kulmakarvat” tunnisteen alta muutamia vertailukuvia, mielestäni toimivat ihan hyvin, ottaen huomioon että nypin aikoinani kulmat kokonaan pois :D

 9. 10

  Hoppo sanoo

  Ripsikuvissa huomaa, että ne on ihan pikkuriikkisen pidentyneet seerumin jälkeen, mutta eivät tuuhentuneet ollenkaan. Alkutilanne näyttää kyllä paremmalta just sen takia että ne ripset on tuuheemman näköset.
  Kulmakarvakuvasta onkin vaikeempi sanoa, että onko mitään tapahtunut.

 10. 11

  sanoo

  Itse olen käyttänyt Mavalan ripsi- ja kulmakarvaseerumia, ja on toiminut aivan mahtavasti! Lähtötilanteessa vasemmassa kulmassa oli vain kolme karvaa, mutta nyt rehottaa! Juurikin tällä viikolla meinaan kirjottaa tästä aiheesta postauksen :)

 11. 12

  hessu sanoo

  kulmissa en huomaa niinkaan isoa eroa, mutta kyllä nyt ripset ovat ainakin pidentyneet :D ja niiden (miten nyt sanoisi..) asettuminen on erilainen? tai siis ne ovat nyt viuhkamaisemmat :) mittaa vaikka, on eroa :D

 12. 14

  Suw-i sanoo

  Itse olen myös käyttänyt ripsiseerumia, joka on sisältänyt tätä kyseenalaista prostaglandiinianalogia (vai miten taipuu?). Ripset kyllä kasvoivat todella paljon, mutta tämänkin aineen kanssa selviä tuloksia alkoi näkyä vasta kahden kuukauden jälkeen ja olin silloin jo lopettanutkin aineen käytön!

  Minunkin mielestäni ripset näyttävät inasen pitemmiltä ja kulmakarvatkin hieman tuuheammilta? Käytä vain kärsivällisesti sitä niin kauan kun tuotetta riittää :) Eihän siinä mitään menetäkkään?

 13. 15

  Eliina sanoo

  Kyllä noissa ripsissä on minusta enemmän pituutta ja kulmakarvoissakin on jotain tapahtunut. :)
  Itse olen laittanut köykäisesti kokeiluun Mavalan jotain ripsiseerumia (jota jotkut on käyttänyt kulmakarvoihinsa), mutta ei taida pahemmin toimia..
  Haluaisin, että minulla olisi vähän enemmän noita kulmakarvoja, mutta ei ne taida pahemmin tästä tuuheutua.. :D
  Mutta onneksi tuo aine ei ollut kovin kallista, eli minun budjetille sopiva, joten ei harmita pahemmin vaikkei toimisikaan parhaimmalla tavalla :3

 14. 16

  Miia sanoo

  Minäkään en huomaa ensimmäisissä vertailukuvissa mitään eroa, mutta kyllä nuo ripset tuossa toisessa jälkeen-kuvassa näyttävät vähän pidemmiltä. Kulmakarvoissa en kyllä näe yhtään mitään eroa :D

 15. 17

  Lukija sanoo

  Tuuheutta en huomaa tulleen ripsiin, pikemminkin päinvastoin, mutta minunkin silmiin ripset ovat pidemmät jälkeen-kuvissa. Kiinnitin siihen heti huomiota.

 16. 18

  sanoo

  Vanhan lääkeaineita sisältävän Neulashin ostin kalliilla rahalla ja sain pettyä. En huomannut mitään eroa. Reilun kuukauden jaksoin sitä laittaa mutta sitten motivaatio lässähti kun ei minulle kasvanutkaan sellaisia superripsiä mitä muille :D

  • 18.1

   Suw-i sanoo

   Harmi kun et jaksanut pidempään käyttää, sillä Neulash kyllä todella toimii. Ihmiset vain odottavat heti jotain ihmetapahtumaa viikon jälkeen. Ripsiseerumithan eivät varsinaisesti laita ripsiä kasvamaan nopeammin vaan ne kasvavat sitä tahtia, mitä normaalistikin. Erona vain se, että se ns. kiinnittää karvatupen pidemmäksi aikaa ja näin ripsi jatkaa kasvua :) Ilman ainetta ripsi tipahtaa luonnollisesti tietyn ajan kuluttua. Siksi näissä asioissa tarvitaan _kärsivällisyyttä_! Kuukausi on vielä lyhyt aika :)

 17. 19

  Tiina sanoo

  Minusta noissa on ihan selkeä ero. Pidemmät ripset ja myös paljon terveemmän näköiset. :)

 18. 20

  sanoo

  Mä oon ihan samaa mieltä emilian kanssa,että ripset on pidemmät, mutta tuuheudesta en ny tiä. Kulman näyttää samoilta. Minun silmiin kyllä näyttävät kasvaneen pituutta :)

 19. 21

  Maikki sanoo

  Munkin mielestä jälkeen -kuvassa pituutta on enemmän.
  Mutta tuuheutta kyllä näyttäisi olevan enemmän alussa :)

 20. 22

  Tipe sanoo

  Lähtötilanteen ripset näyttävät myös mun mielestä tuuheammilta, mutta olen kyllä huomaavinani selkeää pituuskasvua uusissa kuvissa! Kulmakarvoissa en näe muutosta. Itse en rahojani moisiin seerumeihin laittaisi, mutta mielenkiinnosta kyllä testaisin, jos sattuisin jostain ilmaiseksi saamaan.

 21. 23

  Miira sanoo

  Eipä tosiaan ole ennen ja jälkeen -kuvissa eroa. Pysyttelen siis (hyvin luonnollisissa) ripsenpidennyksissä edelleen. Onneksi on kosmetiikkablogit, ettei tarvitse jokaista tuotetta kokeilla itse. Kiitos jälleen! :-)

 22. 24

  Milla sanoo

  Kyllä nuo ripset on mielestäni pidemmät! Ei ehkä niin tuuheat kuin ensimmäisessä kuvassa, mutta siitähän sen kasvun näkeekin, esim Ostolakossa-Virven ripsethän oli sen suoerseerumin jälkeen paljon pidemmät, mutta hennomman näköiset. Samoin tuo kulmaseerumi on jotain tehnyt, kulmasi näyttävät paljon pehmeämmiltä kuin ennen! Kenties yksittäiset karvat ovat pidempiä, ei niinkään tuuheampia?

 23. 25

  tiippa sanoo

  Näyttäisi, että ripsiin olisi tullut hieman lisää pituutta, mutta tuuheus olisi kärsinyt..?

 24. 26

  Ripsikeiju :) sanoo

  Tottakai kokonaisia geenejäkin voi lisätä ripsiseerumiin, mutta se on täysin varmaa, etteivät ne taianomaisesti siirry soluun sisälle, insertoidu oikeaan paikkaan genomiin ja ala kasvattamaan karvaa :)

  Ajatelkaapa miten hirveä ajatus olisi jos se insertoituisikin, mutta väärään kohtaan, esim. jonkun tuumorisuppressorigeenin alueelle. Eivät tuumorit suppressoituisi sitten! Ja tuumoreidenhan kuuluuu sppressoitua, muuten olisimme täynnä syöpäkasvaimia tai kuolleita joaikapäivää sitten. Geenitekniikan eri osa-alueilla on niin paljon ongelmia vielä, että esim. geeniterapia ihmisen sairauksiin on pääosin utopiaa, muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta.

  Oispa muutenkin hauskaa jos geenit noin vaan siirtyisivät ihmisestä toiseen, eihän sitä voisi edes kätellä ketään! :D

  ”bio entsyymi”… yleensähän ne tapaa entsyymit olla ”bio”, koska ne on proteiineja.

  Itse vannon Revitalashin nimeen, prostaglandiini se ripset kasvattaa. Se on taas eri asia, onko analogi turvallinen, se alkuperinen glaukoomalääkehän olisi hyvinkin turvallinen, mutta lainasäädännön kiemuroiden vuoksi ihmiset tökkii silmiinsä nyt jotain tutkimattomia aineita. Harmi.

  • 26.1

   Nimetön sanoo

   Ehkä ne geenit siirtyykin, sanotaanhan että avioparitkin alkaa aikaamyöden muistuttamaan toisiaan;) Kiva tietää enemmän tuosta prostaglandiinista! Ei ois kiva saada mitään kasvainta silimään tahi muuallekaan…

 25. 27

  ella sanoo

  Kira-neidin viikset ja kulmakarvat vievät voiton tässä postauksessa ;)

  Hyvällä tahdolla voisin ehkä kuvitella ripsiisi ja kulmiisi jotain eroa, mutta taidanpa pistää sen lähinnä ripsien asennonvaihtelun ja kuvakokojen piikkiin. Mukavaa, että testaat välillä näitä höpöjäkin tuotteita ja siis etenkin näitä lääkeaineettomia versioita.

 26. 28

  sanoo

  Jos olisikin geenejä, eivät ne ikinä päätyisi osaksi ihmissolun genomia. Kuten eivät ravinnossakaan olevat geenit päädy ihmiseen sen paremmin ruuansulatuskanavan kuin ihonkaan kautta.

  Prostaglandiinianalogeja käytetään silmätippoina silmänpaineen alentamiseen tiettyjen tautitilojen sitä vaatiessa. Sivuvaikutuksena tämän aineen on havaittu tummentavan silmän värikalvon pigmenttiä ja tekevän ripsistä tuuheammat ja pidemmät, mikä kosmetiikkateollisuuskin huomasi. Samalla silmäluomien iho voi tummentua. Lisäksi ripset voivat aiheuttaa hankalia oireita esim. kasvamalla silmää kohti.

  Itse en missään nimessä turhaan prostaglandiinianalogeja käyttäisi (vaikka kieltämättä joillain glaukoomapotilalla on silmiinpistävän tummanruskeat silmät ja runsaat ripset) enkä varsinkaan kosmetiikkaperäisiä.

 27. 29

  tty sanoo

  Voi siinä geenejä/DNA:ta olla, mutta ne eivät kyllä mitenkään näin ulkoisesti siveltynä vaikuta. Eivätkä geenit ensinnäkään hajoamatta tuollaisessa seerumissa pysy, eli toisaalta ei siinä kokonaisia geenejä ole. :D Ovat siis erillaisina DNA:n hajoamistuotteina, jos niitä ylipäätään on. Poinrttina nyt kuitenkin, ettei niillä ”geeneillä” voi olla mitään vaikutusta…

  terv, pian valmistuva perinnöllisyystieteilijä :)

 28. 30

  Veppe sanoo

  En mäkään noissa oikein eroa näe. Kuvat kun ovat aina jonkin verran eri etäisyydeltä ja kulmasta, niin aika kriittisesti ja suhteuttaen täytyy vertailla, ja näin tekemällä sekä ripset että kulmat näyttävät mulle melko samalta ennen ja jälkeen. Mitä nyt ripset näyttävät vähän paksummilta (tai tuuheammilta, en osaa sanoa kumpaa) ennen-kuvissa… Oliko niissä jotain öljyä tms kuvanottohetkellä? Eivät tosiaan näytä minusta pidemmiltä jälkeen-kuvissa, vaan ennemminkin hennommilta. Kulmia on vielä vaikeampi vertailla, kun niitä on nypitty, ja hentojen kulmien muoto muuttuu luonnostaankin koko ajan, kun yhdenkin karvan irtoaminen tekee loven. Ja jossain kohti se aukko täyttyy ihan luonnostaan (jolloin aukko taas on jossain toisessa kohtaa, tuttu homma). Eivät nyt siis ainakaan vaikuta sellaisilta tuotteilta, joihin kannattaisi ihan heti setelejä syytää ”tarjoushinnankaan” verran…

  • 30.1

   Sanni sanoo

   Oliko niissä jotain öljyä tms kuvanottohetkellä?

   Ei ollut, ihan au naturel -tilassa kuvattu. :)

   hentojen kulmien muoto muuttuu luonnostaankin koko ajan, kun yhdenkin karvan irtoaminen tekee loven.

   Tuo on just niin totta – nyppäiset yhden karvan väärästä kohdasta ja koko kulmaan tulee lovi! :D

 29. 31

  hehee sanoo

  Ihanan rehellistä kerrankin! Huomaan kyllä alemmissa kuvissa keskenään vähän eroa, mutta veikkaan, että johtuu kuvakulmasta.

 30. 32

  Nimetön sanoo

  Moi Sanni! Olisko mahollista tehdä vielä joskus joku kattava postaus My Little Ponyista? :) Löysin itse muutaman ponin varastosta ja ainakin yksi on G2-poni. Muita yritin etsiä netistä ponilistalta myös, mutten löytänyt, joten jäi kiinnostamaan, omistatko kenties samoja poneja :)

  • 32.1

   Sanni sanoo

   Olisko mahollista tehdä vielä joskus joku kattava postaus My Little Ponyista? :)

   Olisi varmaankin :) Olen itsekin jo todella pitkään toivonut että saisin sellaisen aikaiseksi, mutta sitten se vain jää ja jää ja jää kun jonossa on niin älyttömästi juttuja koko ajan….

 31. 33

  tsuup sanoo

  Näyttää siltä, että ripset ovat vähän pidentyneet, mutta näyttävät tosiaan jälkeen-kuvissa paljon harvemmilta kuin ennen-kuvissa. Ja semmosilta hentosilta.

 32. 35

  niiskuli sanoo

  No höh, ei nuo ripset kyllä pidentyneet ole, saattaa vain hämätä joitakin kun kuva on otettu lähempää. :/

  • 36.1

   Sanni sanoo

   Ennen-kuvassa oli kulunut 5 viikkoa ripsien kestovärjäyksestä, ehkäpä niissä näkyy vielä sitä väriä…? Ennen- ja jälkeen kuvien välillä en ole kestovärjännyt niitä.

 33. 37

  nti kesäheinä sanoo

  ette näe mitään eroa? oletteko sokeita? selvästi pidemmät ripset, eihän kuukauden jälkeen voi enempää odottakaan. Aika hyvin tuollaiselta ”luomu” aineelta.

  Itse olen käyttänyt vuosikausia Neulashia ja nyt Revitalashia ja kyllä, juuri sitä bimatoprostia sisältävää >:)Silmät ovat päässä edelleen, lisänä piiiitkät ja kauniit ripset.

 34. 38

  Iiris sanoo

  Noi ripset on kyllä mun mielestä paljon pidemmät ainakin tosta yhdestä kohdasta + sisä- & ulkonurkasta! Paljonko toi ripsiseerumi maksaa ja myydäänkö sitä esim. KICKS:ssä tai Sokos Emotionissa tms? :D en jaksais alkaa tilailemaan .. x)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.