Se Mekko

Vaikka ei pitänyt kirjoittaa vaatteista niin ilmeisesti moni teistä halusi tietää minkä mekon sitten lopulta valitsin… Joten jos nyt tämän kerran vielä. :)

Ja sehän oli se teidän mielestänne huonoin eli numero 4, a.k.a ”Nanso-yöpaita” ja ”säkki”. Mekko eroaa muista kandidaateista sillä, että se on paikallisen suunnittelijan tekemä ja pienestä, suunnittelijan omasta putiikista ostettu ”one-of-a-kind”. Muut mekot olivat perusbrändikamaa El Corte Inglésin naistenvaateosastolta.

Totta, mekko on minulle aavistuksen liian suuri tai ei istu täydellisesti ainakaan vyötärön kohdalta. Tein huomion liikkeessäkin, mihin suunnittelija vakuutteli että mekon kuuluukin olla vähän löysä, mallin ei ole tarkoitus olla tiukka. Luisin mielestä mekko oli kirkkaasti paras, ja koska itseänikin viehätti ajatus paikallisen suunnittelijan mekosta, ostin ”Nanso-yökkärin”. :) Vyön kanssa sain vyötärönkin mieleisekseni, ja mekko on tyylillisesti juuri sitä simppeliä meikäläistä.

Mekot_BCN

Mutta joo… ennen pikkuputiikkeihin eksymistä olin jo päättänyt ostavani numero ykkösen… French Connectionin Marie Stretch Dress’in.  Se jäi roikkumaan El Corte Inglésiin varaukseen. Olin ihan varma että palaisin hakemaan sen. Mutta sitten ostin ”säkin”. Enkä enää palannut Inglésiin.

Sitten kysyin teidän mielipidettänne. En laskenut ”ääniänne”, mutta vaikutti siltä, että vaalea numero 2 vei voiton ja numero 1, Marie Stretch, oli ihan kannoilla. Vaalea oli minustakin itse asiassa se kaikkein paras, mutta siitä ei ollut minun kokoani (36). Ahtauduin kokoon 34 jonka tiukkuuden moni teistä panikin kuvassa merkille.

No, Marie ei jättänyt minua rauhaan. Tänään päätin sitten lähteä vielä katsomaan sitä. Jos nyt kuitenkin sijoittaisin vielä siihenkin… Marien hinta 175€ oli melkein tuplasti enemmän kuin ostamani paikallinen mekko ja se tietysti pikkuisen jarrutteli.

MarieStretchFlaredDress

Mutta voitteko uskoa tuuriani…! Kun tänään saavuin El Corte Inglésiin – Marie-mekkoni roikkui 30% -alennusrekissä!! Melkein kiljaisin syöksyessäni rekille – jesss, kokoni 36 oli kolmen jäljellä olevan joukossa! El Corte Inglésillä on meneillään 8 päivän alennuspäivät ja joka päivä nostetaan eri vaatteita 30 prossan alennukseen. Ja juuri tänään lauantaina minun pikkumustani kuului niihin…! Uskomatonta!

Voitte uskoa että marssin Marieni kanssa samantien kassalle. Kai minun kuului saada tämä! :)

Tykkään kyllä edelleen tuosta ”Nansostakin”, luulen että sille tulee arkisuutensa vuoksi lopulta enemmän käyttötilaisuuksia kuin tälle FC:n ”herutusmekolle”. (Tuo kaula-aukko saisi tosiaan olla vähän niukempi….)

Gaalaan taitaa kuitenkin lähteä Marie! :)

P.S. Huvitti, kun Mr Karkkipäivä kaikessa hiljaisuudessa hankitulla ”some-asiantuntijuudellaan” huomautti aiemmasta ”Mikä mekko?” -postauksestani, että ilmaisun ’kotiuttaa’ käyttö oli erinomaisen huono valinta. Ilmaisu kuulema kuuluu blogimaailman kuluneimpiin ja vihatuimpiin, eikä kukaan itseään verbaalisti kunnioittava bloggaaja käytä sitä. Okei. :) Vahvistaa siis sen, että en juurikaan lue blogeja.

 

Kommentit
 1. 2

  NG sanoo

  Jee! Kyllä ’Nanso-mekko’ on tyylikäas! Käy vielä hankkimassa se punainenkin leninki, niin olet hyvin varustettu pikkujoulujuhliin :)

 2. 4

  Sanna sanoo

  Hyvä, että ostit nelosen! Se oli minustakin kaunein.:) Iloinen, pirteä, kaunis päälläsi. Toivottavasti laitat sen gaalaan! Minusta sopisi indiedaysin raikkaaseen henkeen.;)

 3. 5

  Tiia sanoo

  Ai mitä ihmettä. Mulla ei ilmeisesti ole mitään sisälukutaitoa, koska ymmärsin edellisestä mekkopostauksesta, että olisit valinnut sen numero kolmosen.

  Mutta tosiaan, tossa ”nansoyökkärissä” on edelleen mielstäni paras kuosi. JA suuri plussa ostopaikasta ja paikallisesta suunnittelijasta!

 4. 6

  sanoo

  Vautsi, mikä tuuri, että juuri tuo mekko oli alessa. Olet sen ansainnut, sillä se sopi sinulle täydellisesti. Kyllä tuo toinenkin ostamasi mekko on erittäin hieno ja menee varmasti tosi monessa tilanteessa. Hyviä ostoksia :)

 5. 7

  Apsi sanoo

  Tuo Marie on aivan mahtava! Ja mikä tuuri!! Tässä kuvassa ”nro 4” näyttää paremmalta kuin aiemmin. ;)

  • 7.1

   Äni sanoo

   Samaa mieltä, tässä kuvassa tuo ”Nanso-yökkäri” ei näytä yhtään niin paljon yökkäriltä kuin edellisessä, eli ollenkaan yökkäriltä. Ja varmasti, jos tuon näkisi vielä livenä ylläsi, näyttäisi se edelleen erilaiselta ja edustavammalta kuin tässäkään kuvassa. :) Ehdottomasti plussaa uniikkiudesta ja paikallisuudesta!

 6. 8

  Ansku sanoo

  Minustapa tuo nelkku oli tyylikkäin! Sulla on selvästi aika nuori lukijakunta, kun barbie-mekko vei voiton äänestyksessä ;)

  Olet huikean tyylikäs mekossasi. Ja nythän sulla on kaksi, ja mikä parasta, ne ovat täysin eri tyyliset!

  • 8.1

   Sanni sanoo

   ja mikä parasta, ne ovat täysin eri tyyliset!

   Aivan! :) Muuten en olisi varmaan pystynyt enää mitenkään perustelemaan itselleni Marien hankintaa.

 7. 9

  Minna sanoo

  nuo kaksi mustaa mekkoa olivat ehdottomat suosikkini noista neljästä :) pyh kaikille Nanso-kommenteille (ei niin että Nansossa mitään vikaa olisi), tyylikäs, graafinen mekko. Tuo Marie on sitten vähän juhlavampi, molemmat todella kauniita. Ja näistä postauksista aloin vähän ikävöidä takaisin Barcelonaan.. :)

 8. 10

  candycane sanoo

  Jee, on ihan mahtavaa löytää lempparivaatteita alennuksessa! Hienon gaala-asun saat Mariesta. :)

 9. 11

  Veppe sanoo

  Toivottavasti et muuta gaala-asuvalintaasi kommenttien takia. Vaikka itsekin äänestin sellaisinaan parhaiksi kakkosta ja kolmosta, niin se johtui vain siitä että ne näyttivät kyseisissä kuvissa parhaiten istuvilta ja ehkäpä paremmilta kuin osasin odottaa yhdellä randomillä ostosreissulla löytyvien mekkojen voivan näyttää. You lucky bastard, hehheh…

  Ennen tämän postauksen näkemistä mietin että jäipä harmittamaan etten sanonut, että minusta se 4. mekko nimenomaan huusi blogigaalaa enemmän kuin mikään muu, vaikkei se välttämättä niistä vaihtoehdoista kaikkein ihanin mielestäni ollutkaan. Mutta se tosiaan johtui siitä, että joku toinen onnistui (muka) olemaan vielä ihanampi. En ajatellut tilaisuutta vaan mekkoja vain yleisesti, ja nyt saattaisin jo olla eri mieltä siitäkin.

  Jos menisin sinuna blogigaalaan ja mulla olisi ne neljä vaihtoehtoa, pukeutuisin siihen neloseen, jonka ekana ostit. Sen vyön kanssa. Musta alkoi tuntua siltä, että tällainen äänestys on inhottava juttu, kun ei muut voi yhden kuvan perusteella tietää miltä se vaate päällä tuntuu tai oikeasti ja asustettuna näyttää. Jokaisen pitäisi tehdä niin kuin itsestä alun perin hyvältä tuntui.

  • 11.1

   Sanni sanoo

   Musta alkoi tuntua siltä, että tällainen äänestys on inhottava juttu, kun ei muut voi yhden kuvan perusteella tietää miltä se vaate päällä tuntuu tai oikeasti ja asustettuna näyttää. Jokaisen pitäisi tehdä niin kuin itsestä alun perin hyvältä tuntui.

   En mä pelkästään teidän kommenttien perusteella gaala-asuun päätynyt, don’t worry ;) Marie ja ”Barbie” oli mun suosikit, ja jos Barbieta olisi löytynyt mustana ja mun koossa niin en olisi miettinyt hetkeäkään, se olisi ollut valintani. :) Pidän sen pääntiestä kaikkein eniten.

   Kaikki mekot olivat erilaisia ja kaikki olisin voinut ostaa! ^_^ Kolmonenkin sopisi ihan mahtavasti juurikin vaikka jouluun. Hintansa puolesta (se maksaa vain 49,95€, joukon halvin) sen voisi vielä hankkiakin mutta matkalaukussa ei enää ole tilaa ja kilorajakin tulee vastaan. :(

   El Corte Inglésin naistenvaateosasto todella yllätti valikoimallaan, siellä oli vielä noiden kolmenkin lisäksi vaikka mitä potentiaalisia, en ole varmaan ikinä mennyt kauppaan josta noin helposti löytyisi etsimänsä…! :D Etenkin kun kyse on mekosta joka on mulle hyvin ”vaikea” kohde. Helsingissä en löytänyt yhdestäkään kaupasta mitään mitä olisin halunnut edes sovittaa – ja täällä sitten tarvitsi mennä vain Inglésiin :D

 10. 12

  Jebuliz sanoo

  Sanokoot muut mitä tahansa, mutta miusta tuo ”mekko 4” on upea! Se ei ehkä ole vartalonmuotoja myötäilevä, mutta miusta siinä on ihana graafinen valkoisen ja mustan yhdistelmä, sekä nuorekas ja moderni vivahde :) Ja itsekin haluaisin tukea paikallisia yrittäjiä, joten ymmärrän hyvin mekon lisäarvon. Tykkään myös tuosta toisesta mekosta tosi paljon :)

 11. 13

  Ada sanoo

  Mä tykkäsin kokoajan eniten tuosta 4. mekosta :D Ja tää on ensimmäinen kommenttini sulle vaikka oon jo lukenut varmaan vuoden?
  -Ada

 12. 14

  Tiina Eliisa sanoo

  Minulla on mennyt jotain ohi.. Kävin lukemassa aiemmat postauksesi..nyt tajusin kun mietin tuota että mikä yöpaita-juttu täällä on hih. Kyllähän oot ostanut parhaimman! Minä tykkään tuosta paljon. Olisin arvannut oikein :) ja tuossa ei ole mitään rumaa! Hyvä valinta. :))

 13. 15

  pööpö sanoo

  Tämän postauksen kuvassa aiemmin ostamasi mekko näyttää upealta! Aiemmassa postauksessa kuva oli otettu suoraan edestä päin, mikä korosti laatikkomaisuutta. Molemmat ovat upeat ja ihanaa, että ”herutusmekko” oli tarjouksessa, näytät siinäkin upealta.:)

 14. 16

  Elina sanoo

  Tuo Marie sopii gaalaan oikein hyvin, on juhlavampi kuin tuo toinen. Minusta tuo kaula-aukko ei ole ollenkaan liian avoin. Jos sinulla olisi isompi rintavarustus, olisi se silloin varmasti liian avoin ja ”tyrkky”, mutta sinun päällä mekko on tyylikäs.

 15. 18

  Heidi sanoo

  Se oli tuo edellisen postauksen kuva(kulma), joka sai tuon mekon näyttämään isolta, laatikkomaiselta ja ”teltalta”. :) Tässä kuvassa se on jo selkeästi ihan eri mekko! Mutta vaikka suunnittelija kuinka vakuuttelisi sen olevan tarkoituksella löysä, niin näyttäisihän se vieläkin paremmalta, jos olisi vähän tyköistuvampi. Jos hirveä lihominen ei ole suunnitelmissa, niin mikset vähän kaventaisi sitä? Onnistuu taatusti ihan itsekin, ettei tarvi viedä kenellekään ammattilaiselle (ellei nyt vaikka perhe-/kaveripiirin sellaista kuulu), kun ei mitään hirveän isoa tarvisi tehdä.

  Hienot mekot joka tapauksessa olet löytänyt! :) Ite ikuisena farkkutyttönä päätin kesällä hankkia mekon. No sen tein, mutta vielä ei ole tullut tilaisuutta sitä käyttää… :S Kyseessä kun on sellainen ”parempi arkimekko”, mutta eihän sellaista osaa tällainen tylsimys päällensä vetää! :O

  • 18.1

   Sanni sanoo

   mikset vähän kaventaisi sitä?

   Kysyin tätä jo suunnittelijalta (he nimittäin ompelevat vaatteet liikkeen alakerrassa, ja muutokset onnistuvat normaalisti pyytäessä), mutta hän sanoi että juuri tätä mekkoa on todella vaikea ellei mahdoton kaventaa, koska valkoinen kuvionauha menee mekon ympäri.

   Ite ikuisena farkkutyttönä päätin kesällä hankkia mekon. No sen tein, mutta vielä ei ole tullut tilaisuutta sitä käyttää

   Minäkin olen aina välillä tehnyt onnettomia yrityksiä hankkia arkimekkoja, sillä todella haluaisin oppia pitämään mekkoa, mutta ei vain tule mitään…. Siellä ne roikkuvat takanaan 0-2 käyttökertaa. :/

 16. 19

  Merrryyy sanoo

  Tuo 4. mekko näyttää minunkin mielestäni tässä kuvassa paljon paremmalta kuin toisessa postauksessa, siinä kuvakulma on sellainen että todella antaa säkkimäisen vaikutelman, joka omaan makuuni ei iske. Tässä näyttää paljon linjakkaammalta. Mekko numero 1 oli oma suosikkini, se istuu sinulle todella kauniisti eikä mielestäni kyseessä ole todellakaan mikään ”heruttelumekko”, mutta juuri hyvällä maulla nuorekas ja hienostuneen seksikäs! Älä siis turhaan tunne oloasi epävarmaksi sen kanssa, tuo kaula-aukkokin on perin maltillinen verrattuna moniin muihin, jotka eivät silti vielä nekään aiheuta julkista paheksuntaa ;)

  Loppuyhteenvetona olen kuitenkin sitä mieltä, että parhailta näyttävät vaatteet joissa kantaja tuntee olonsa itsevarmaksi ja kotoisaksi – epävarmuus ja tukaluushan ne vasta huonosti pukevatkin, vaikka päällä olisi millainen luomus! Pidä vain rohkeasti kiinni omasta, sinua parhaiten pukevasta tyylistäsi! :)

  • 19.1

   Sanni sanoo

   Loppuyhteenvetona olen kuitenkin sitä mieltä, että parhailta näyttävät vaatteet joissa kantaja tuntee olonsa itsevarmaksi ja kotoisaksi

   Näinhän se on… Kyllä mä luulen että tuossa Mariessakin ihan viihdyn, kunhan en liikaa nojaile pöydässä eteenpäin… :D Rintsikoiden (ja onnettoman cleavagen) vilauttelu on kaikkea muuta kuin chic. ;)

 17. 20

  Tiltu Kultu sanoo

  Istuvuuden takia olisin äänestänyt ykköstä, kolmonen istui täydellisesti, muttei ehkä ollut tarpeeksi juhlava. Nelonen on kaunis, mutta liian iso. Mutta varmasti vyön kanssa aivan eri näköinen. Ja voihan sitä vaikka ompelijalla vähän muokata omiin muotoihin sopivaksi, jos alkaa liiaksi häiritsemään :)

 18. 21

  noname sanoo

  aiemman postauksen kuvassa tuo mekko numero neljä näytti vähän tätimäiseltä, mutta tuossa kuvassa näkee, miten upea se on päälläsi! paljon persoonallisempi kuin vaikkapa tuo toinen musta, mikä oli ensin suosikkini :) hyvä valinta, pukee sua tosi kauniisti :) siinä on mun mielestä myös ajattomuutta ja tyylikkyyttä, toivottavasti se palvelee sua monet vuodet :) ja mahtava valinta tukea paikallista suunnittelijaa! onhan se nyt ihan eri asia antaa rahansa sellaiselle kuin jollekin persoonattomalle isolle liikkeelle, joka varmaan vaan pyrkii tekemään kaiken mahdollisimman isoilla voitoilla! ihan mielenkiinnosta, onko toi suunnittelijamekko tehty euroopassa? veikkaan ketjumekon tulleen kiinasta tai ehkä intiasta, joten siinä voi miettiä, miten paljon kummassakin on ilmaa hinnoissa, jos kuviomekko on suunnitellun lisäksi tehtykin paikallisena työnä :P mutta siis, kauniita ovat molemmat! :)

  tuossa mallikuvassa mekko näyttää vähän väljemmältä mallin yllä, olisikohan sen tarkoitus olla pikkaisen väljä, ettei antelias kaula-aukko olisi ihan niin huomiota herättävä :D toisaalta, hieno toi on noinkin :)

  ihanaa, että vielä on jäljellä ihmisiä, joille vaatteet ei ole henki ja elämä ja kaikenmaailman ryysyjä osteta pelkästä ostamisen ilosta (tiedän moniakin henkilöitä jotka olisivat varmasti ostaneet kaikki neljä ja joilla onkin sitten kaapit täynnä vaatteita, joista ei ole välttämättä edes lappuja irroteltu…) musta on ihanaa huolella pohtia varsinkin tällaisia erikoisempaan tarkoitukseen tulevia vaatteita ja sitten ne on sellaisia ”aarteita” :) kukkaro ja luonto kiittävät :) hyvä saada välillä blogimaailmaan tällaisellekin järkevälle suhtautumiselle sijaa!! välillä tuntuu että olen jo jonkin sortin kummajainen edustamassani ikäluokassa kun en osta kaikkea kivaa mikä eteen sattuu, hyvä tietää, että en ole viimeinen lajiani ;) (pois lukien sitten vielä ekologisesti ja eettisesti kestävämpään elämäntapaan sitoutuneet :)) olen niiiin kyllästynyt muotiblogien meininkiin, tulee vaan mieleen, että missä ihmeen satumaailmassaa tyypit elävät kun ei ole mitään käsitystä sellaisista asioista kuin kestävä kulutus, maapallon rajalliset resurssit, vaatteiden tuotannon epäeettisyys, elämää on myös rytkyjen ostamisen ulkopuolella… kiitos tästä, vaatejuttujasi on ollut erittäin virkistävää lukea nyt parin postauksen verran! vaikkei sulla olisikaan mitään varsinaista ideologiaa sen takana, miten suhtaudut vaatteisiin, niin on joka tapauksessa mahtavaa että tällainenkin suhtautuminen saa näkyvyyttä blogimaailmassa! :)

  • 21.1

   Sanni sanoo

   Kiitos noname vaivannäöstäsi pitkään ja pohdiskelevaan kommenttiisi! :) Olen todella otettu ja hämmästynyt että mekkojuttuni sai aikaan näin paljon kiinnostusta ja jopa keskustelua..!

   ihan mielenkiinnosta, onko toi suunnittelijamekko tehty euroopassa?

   Tuo paikallisen suunnittelijan (merkki on muuten Fortino Tapia jos jotakuta kiinnostaa) mekko on ommeltu kyseisen putiikin alakerrassa, jossa miehen työtilat sijaitsevat. :) Eli todellakin ”lähi-vaate”, tuon lähempää valmistuspaikkaansa ei varmaan pystyisi vaatetta hankkimaan! :)

   on joka tapauksessa mahtavaa että tällainenkin suhtautuminen saa näkyvyyttä blogimaailmassa! :)

   *iloinen kuullessaan tämän :) *

 19. 23

  Minä vaan... sanoo

  Tuo 1 oli mun suosikki :) Noissa muissa oli semmoiset kaula-aukot jotka näytti ”kuristavilta” (en itse käytä edes normi t-paitoja kun tuntuvat kuristavan…) ja jotenkin tekivät sun kaulasta hirveän lyhyen näköisen. Se kakkonen olisi tosin varmasti näyttänyt paremmalta oikean kokoisena :D

 20. 24

  Nella sanoo

  Molemmat mekot ovat tosi kauniit, joten hyvät valinnat teit!

  Pisteet jälleen kerran Misterillesi hyvästä huomiosta. Omat inhokkisanani blogimaailmassa ovat ’parittaa’ ja ’juurikin’. Sinun kirjoittamassa tekstissä ei kyllä ole mitään vikaa.

  • 24.1

   Sanni sanoo

   Huokaisen helpotuksesta ettet Nella ole huomannut suhteellisen usein käyttämääni ’juurikin’ -sanaa… ^_^ (No, ainakin käytän sitä puhuessani ja mies huomauttelee siitä jatkuvasti, ehkäpä blogiteksteissä se ei ole yhtä valloillaan… :D)

   • 24.1.1

    Nella sanoo

    Misterille rapisee lisäpisteitä, ihanaa kun joku muukin inhoaa juurikin-sanaa :)
    En muista nähneeni sitä kertaakaan blogissasi, joten ei huolta Sanni!

 21. 25

  sanoo

  Näytät kyllä superhyvältä molemmissa mekoissa (ja kaikissa neljässä kyllä näytit)! :) Teit todella hyvät valinnat. Tuo El Corte Inglés näyttää olevan sinulle sama, kuin mulle Keski-Euroopan suurin vaateketju C&A; vihaan vaatteiden ostoa, enkä Suomessa osta juuri mitään paitsi pakon edessä jotain farkkuja tai mustia housuja (ehkä n. 200 eurolla / vuosi), mutta C&A:sta löytää AINA vaikka mitä ihanaa!! :)

 22. 26

  Helmi sanoo

  Mekko nro 4 oli ehdottomasti paras ja tyylikkäin. En ehtinyt kommentoimaan aikaisempaan, mutta nyt oli pakko. Siinä mekossa oli eniten särmää ja se erottui edukseen. Toivottavasti laitat sen gaalaan!

 23. 27

  sanoo

  En tullut kommentoineeksi sitä aiempaa mekkopostausta, mutta tulin kyllä niin iloiseksi, kun löysit tuon mekon vielä alennuksesta. :) Tuo on niin ihana ja naisellisen viehkeä, ei ollenkaan tyrkky sinulla!

  • 27.1

   Sanni sanoo

   mutta tulin kyllä niin iloiseksi, kun löysit tuon mekon vielä alennuksesta. :)

   Aaww, olipa sympaattista kuulla :)

 24. 29

  tuhkimo76 sanoo

  Kauniita mekkoja kumpikin. Ykkösen voisin ”kotiuttaa” itsekin. Ykkönen istuu huomattavasti paremmin sulla kuin ”roikkuu henkarissa” mallitytön päällä:).

 25. 30

  Jonttu sanoo

  Ihana tuo mekko numero neljä, hienostuneen nuorekas. Jo aiemmassa postauksessa näytti parhaalta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.