Sannin herkkucorner: karpit kekkerit

Pidin viime sunnuntaina pienet illanistujaiset ja tarjolla oli ainoastaan vähähiilihydraattisia herkkuja.

Vain koska haluaa vältellä sokeria, perunalastuja ja valkoisia jauhoja, ei tarvitse kekkereissäkään tyytyä pureskelemaan pelkkää porkkanaa. Tässä ideoita nopeasti valmistuvaan vähähiilihydraattiseen snack-menuun. Ruoat pohjautuvat kala-kasvisruokavalioon.

Illan ”menu”:

  • Vihanneksia ja itsetehtyä dippikastiketta
  • VHH-ruispaloja sitruunaisella tonnikalamoussetäytteellä
  • Kylmäsavulohirullia itsetehdyllä karpalotuorejuustotäytteellä
  • Juustoisia suolakeksejä seesaminsiemenillä
  • Paahdettuja pähkinöitä
  • Mutakakkua kermavaahdolla ja karpaloilla

Suussasulava mutakakku taisi olla illan hitti. Resepti löytyy täältä.

Tonnari-ruissaripalat syntyivät uunissa rapeiksi paahdetuista Karppis-ruispaloista, itsetehdystä tonnikalamoussesta ja viinisuolaheinästä.

Näyttää kaukaa ihan popcornilta…. Mutta siellähän on kukkakaalia. ^_^

Vähähiilarisen suolakeksireseptin olen kehittänyt itse, VHH-suolasnackseja kun ei oikein kaupasta löydy.

.

Kylmäsavulohirullien täytteeksi olin aikoinut ostaa Creme Bonjourin uutta karpalotuorejuustoa, mutta sitäpä ei vielä löytynytkään kaupasta. (Satikutia Pirkka-lehdelle joka mainostaa tuotteita joita ei vielä edes myydä…) Valmistin sitten täytteen itse Philadelphia-juustosta, karpaloista ja mausteista. Toimi!

Keksejä olisi kyllä voinut valmistaa tripla-annoksen….

Oli mukava ilta eikä kukaan tullut sipsi- tai karkkiähkyyn. ^_^

Kommentit
  1. 2

    sanoo

    Hienot on tarjoilut! :) Mutta voi, miten hyvältä nuo juustoiset suolakeksit kuulostavat, jotain suolaista pikkupurtavaa olen kaivannut itsekin! Jaatko mahdollisesti reseptiä täällä jossain vaiheessa?

  2. 4

    ella sanoo

    Maukkaan näköistä! Huomaa kyllä, kuinka olet innostunut panostamaan ruuanlaittoon karppauksen myötä :) Reseptit kiinnostaisivat täälläkin (etenkin tonnikalamousse).

  3. 5

    sanoo

    Apua toi mudcake! Siis mä just kaksi minuuttia sitten selitin poikaystävälle, että näin unta missä söin kunnon suklaista mudcakea. Ja siis mähän en erityisemmin edes pidä suklaasta, eikä mun ikinä tee mieli suklaakakkua, paitsi nyt. Miten yksi uni voi vaikuttaa :D Ja miten ihminen edes voi nähdä sellasta unta..

  4. 6

    S. sanoo

    Hyvältä näyttää! Olen lukenut blogiasi jo kauan ennen näitä ruokajuttuja, mutta nyt ne tulevatkin sopivaan saumaan, kun itsekin tykkään tehdä karppijuttuja. Toivon, että jakaisit hyväksi kokemiasi reseptejä lisääkin!

  5. 7

    Nimetön sanoo

    Hyvältä näyttää. :) Karpalotuorejuustoa myydään jo Citymarketeissa.. Oon sieltä itse ostanu jo sitä :)

  6. 10

    Bemu sanoo

    Kaunis kattaus ja tarjoiltavat ovat oikein herkullisia :) Maistuu kyllä mullekin ;))

    • 11.1

      Sanni sanoo

      En häipynyt kun viime sunnuntaista ei vielä ole kulunut kaksi viikkoa. :)

  7. 12

    Minttu sanoo

    Näyttää hyvältä! :) Ainakin ihan meidän lähikaupastakin saa jo karpalotuorejuustoa.

    • 12.1

      Sanni sanoo

      Mun tienoolla on näköjään harvinaisen huonosti varusteltuja ruokakauppoja, kolmesta katsoin eikä löytynyt….. :/

  8. 13

    pualu sanoo

    Piti sitten heti kokeilla tuota mutakakkureseptiä ja oli muuten hyvää! Vaikka unohdin makeutuksen! :D

    Eikös noissa tuorejuustoissa oo usein aika paljon hiilareita?

    • 13.1

      Sanni sanoo

      Joo, suklaan oma makeus riittää varmaan muutenkin monen makuun. :) Mäkään en laita steviaa ja Sukrinia kuin ihan ripauksen.

      Tuorejuustoissa ei yleisesti ole mun mielestä mitenkään hirveästi hiilaria, tuosta karpalosta en sitten tiedä kun en tiedä onko se miten makeutettua.

      • 13.1.1

        pualu sanoo

        Ah Creme Bonjourissa oli varmaan sitten vaan kaikkea muuta epäilyttävää! :D

        Philadelphiassa taisi olla vähemmän epämääräisiä aineita, mutta ei kai maustamattomaan paljon tarvi laittaakaan.

        Saanko muuten udella suolakeksireseptiä? :)

        • 13.1.1.1

          Sanni sanoo

          Saanko muuten udella suolakeksireseptiä? :)

          Ainiin joo, munhan piti laittaa se jo tuonne vastauksena aiempaan kommenttiin. Unohtui! :)

          Reseptini on silmämääräinen, eli tarkkoja mittoja en osaa sanoa. Teen samalla reseptillä myös juustotikkuja, silloin levitän pellille ohuempia pötköjä.

          Heitän taikinaan kananmunan, vehnäleseitä, soijauhoa, voimakkaan makuista juustoraastetta ja tietenkin suolaa. Juustoraastetta tulee suhteessa kaikkein eniten. Laitan aineita sen verran että niistä muodostuu sellainen mukavan tanakka ”tahna”, ja sitten vain levittämään pellille pitkiksi lämpäreiksi ja päälle seesaminsiemeniä. Paistan ensin 200-asteisessa uunissa n. 20-30 minuuttia (pidä silmällä ettei pala), ja lasken sitten lämpöä 150 asteeseen jossa paistan vielä n. 40 minuuttia kunnes taikinalämpäreet ovat kypsyneet keksimäisen rapeiksi. Kypsyneet pötköt leikkaan keksisiivuiksi.

  9. 14

    Tuhkimo76 sanoo

    Herkullisen näköistä purtavaa. Tosi kiva kun laitat karppireseptejä. Sulla on niin herkullisen näköisiä ruokakuvia, että olisi kiva, jos niistä olisi aina linkki ohjeeseen. Olisin kovin iloinen, jos jakaisit varsinkin tortilla reseptinkin. Tortillat ovat meidän perheen herkkua.
    En varsinaisesti karppaa, mutta olen ollut havaitsevinani, että ainakaan kotimaiset viljat eivät oikein mulle sovi, vatsa on turvoksissa kuin viimeisillään raskaana.
    Tuntuu vaan hankalilta ruokarajoitteet kyläillessä ja ulkona syödessä. Miten itse ratkaiset nämä tilanteet, onko sulla omat eväät mukana? Miten aiot hoitaa ruokavalion tulevalla reissulla?

    • 14.1

      Sanni sanoo

      Moi Tuhkimo!

      Tortillaresepti tulee tässä:
      400 g kukkakaalia raastettuna
      3 kananmunaa
      7 dl juustoraastetta

      Kuumenna uuni 225 asteeseen ja vuoraa kaksi uunipeltiä leivinpaperilla. Itse laitan kaksi leivinpaperia päällekkäin, niin ”letun” kääntäminen onnistuu helpoiten. Sekoita ainekset keskenään ja levitä ohuelti leivinpaperille. Paista uunissa n. 10 minuuttia, käännä sitten tortilla (kääntämällä päällimmäinen leivinpaperi ympäri) ja paista vielä 5 minuuttia.

      Tuntuu vaan hankalilta ruokarajoitteet kyläillessä ja ulkona syödessä. Miten itse ratkaiset nämä tilanteet, onko sulla omat eväät mukana?

      Kyläilen oikeastaan lähinnä miehen ja minun porukoilla, ja he ottavat aina huomioon ruokavalioni. Sehän on loppujen lopuksi niinkin yksinkertaista, kuin että korvaa perunat kasviksilla. ^_^ Pastaa ja riisiä ei meidän vanhempien luona oikein syödä muutenkaan. Jos menen jonkun kaverin luo yökylään, minulla kulkee yleensä mukana pussi siemennäkkäriä. Ruokailu ei itse asiassa koskaan ole ollut mikään ongelma, kun yleensä kaikilla on kotona vähintään kananmunaa. ^_^

      Ulkona syödessäkään en edes ajattele että voisi olla mitään haasteita, syön aina kalaa (niinkuin tein ennen karppaustakin), ja jos annokseen kuuluu perunaa, pyydän vaihtamaan sen kasviksiin. Jälkiruokia en yleensä ravintolassa syö, tai nykyisellään jälkiruokani on usein café latte. :)

      Miten aiot hoitaa ruokavalion tulevalla reissulla?

      Se jääkin nähtäväksi. :) En usko että lounas/päivällisruokien kanssa tulee vaikeuksia, kun ainahan voi syödä kalaa tai ruokaisia salaatteja, mutta aamiaisten kanssa voi olla hankalaa. Mun aamiainen on useimmiten munakas, rahka/pappajogusekoitus marjoilla tai sitten omatekemää VHH-leipää, ja näistä ainoastaan munakkaan saattaa löytää ravintoloiden aamiaismenuista. Ehkäpä voin ostaa hostelliin / couchsurfing-isännän luokse omat jogurtit, mutta olen jo valmistautunut siihen että normaaliaamiaiseni ei tule reissussa onnistumaan.

      • 14.1.1

        Tuhkimo76 sanoo

        Kiitoksia hyvistä vinkeistä. Kokeilinkin jo tehdä siemennäkkäriä ja oli tosi hyvää.
        Tuli mieleen suolaisten snacksien suhteen lehtikaalisipsit, ovat todella hyviä perunalastujen tilalle ja varmaan aika paljon terveellisempiäkin. Ohjeita löytyy googlaamalla.

  10. 15

    Kalakaveri sanoo

    Hei.

    Pidän blogistasi erittäin paljon ja olen saanut sen kautta paljon hyödyllisiä vinkkejä. Ruuat kuulostavat muuten herkullisilta, mutta: tiesitkö, että tonnikalaa ylikalastetaan nykyään ja WWF:n kalaopas suositteleekin, että tonnarit jätettäisiin pois ruokalautasiltamme. Mielestäni me ihmiset voisimme yhdessä olla vastuullisia kuluttajia ja myös lopettaa tonnikalaruokien mainostamisen.

    Hyvää matkaa ja kokeilen aivan varmasti muita reseptejäsi! :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.