Sannin herkkucorner: julmetun mehevä VHH-porkkanakakku

Olin viime viikonloppuna teatterissa äitini ja siskoni kanssa. Väliajalla seuralaiseni tilasivat isot viipaleet porkkanakakkua, joka sai kuolan valumaan muuan kahviin tyytyneen vähähiilihydraattisen neidon suupielistä.

Seuratessani noiden muhevien leivonnaisten katoamista lautasilta, päätin vakaasti kokeilla karppiystävällisen porkkanakakun valmistusta heti kotiin päästyäni. Damn it, mä todistaisin että ilman vehnäjauhoja ja sokeriakin voi tehdä yhtä herkullista kakku-unelmaa!

  

Ja niin mä teinkin! :) Perinteisten herkkujen karppiversioihin muuten niin skeptisesti suhtautuva hra Karkkipäiväkin joutui myöntämään, että kyllä oli pirun hyvää.

Saako olla sunnuntaikahvin seuraksi…?

.

Ohje on n. puolen litran pieneen kakkuvuokaan. Kakusta tulee n. neljä reilua viipaletta, hiilareita per viipale vain 2,3 g!

Vatkaa muna ja sokeri/muu makeutus vaahdoksi. Sulata voi. Lisää munasokerivaahtoon vuorotellen voi, kerma ja yhdistetyt kuiva-aineet sekä porkkanaraaste. Levitä taikina voideltuun ja korppu-(tai manteli)jauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa n. puoli tuntia.

Yhdistä kuorrutuksen aineet (laitoin silmämääräisesti sen verran kun arvioin kakun tarvitsevan, mitat viitteellisiä) ja levitä jäähtyneen kakun päälle.

.

…saattoi käydä niin, että söin kuvauksen aikana  yli puolet kakusta…. Se oli vain niin hyvää. En voinut hillitä itseäni.

.

Ohjeen hasselpähkinäjauheen voi vaihtaa kookosjauhoonkin. Sekaan voi myös laittaa hyppysellisen kookoshiutaleita tai pähkinärouhetta.

Ensi kerralla taidan ottaa oman kakkuviipaleen teatteriin mukaan…! ;)

Kommentit
  1. 1

    Miselli sanoo

    Hei Sanni,

    itse olen tehnyt tuolla samalla reseptillä tuota porkkanakakkua jo jonkin aikaa! Itse lisään noihin karppileivonnaisiin vielä psyllium-kuitua että saavat vähän rakennetta ja eipä tuo vatsakaan tykkää kyttyrää moisesta. Omasta puolestani voisin vetää tuota kakkua vaikka pellillisen kerralla, niin hyvää se on :)Tälläkin hetkellä porkkanakakkuhammasta kolottelisi, mutta en jaksa ruveta leivontahommiin. Mielestäni kakun maku on paras seuraavana päivänä kun kakku on hetken saanut vetäytyä jääkaapissa.

    • 1.1

      Sanni sanoo

      Mäkin lisään aina sämpylöihin psylliumia mutta tuo kakun rakenne toimi näköjään oikein hyvin ilmankin. Psyllium ei varmaan kuitenkaan koskaan ole pahasta! ^_^

    • 1.2

      Enana^ sanoo

      Hei, miten ihmeesssä olet saanut pohjasta noin kuohkean? :O itse olen tehnyt jo useaan kertaan tämän ja edelleenkään paksuus ei ole kuin ehkä 3-5mm!! Missä vika voi olla…?

  2. 2

    N sanoo

    Minulla ei jostain syystä näy kuvat, jos sun blogia selaa Firefoxilla. IE:llä kyllä näkyy. Johtuukohan tämä joistain minun selainasetuksista, vai oletko vaihtanut mihin lataat kuvasi? Ennen kyllä näkyivät… :/

    • 2.1

      Sanni sanoo

      Onpas outoa…. :/ En ole vaihtanut mitään kuvien latauksiin liittyviä toimintoja, lataan ne WordPressin omaan ”kuvapankkiin” ja liitän sieltä postaukseen.

      • 2.1.1

        Mirri sanoo

        Minulla on ollut aiempien postausten kanssa samaa ongelmaa. Pitää vain käydä useamman kerran kurkkimassa ja jollain kerralla kuvat sitten yhtäkkiä näkyvät.

  3. 3

    nipsu sanoo

    Oi joi, pakko kokeilla tänään! Nams. Ainekset sattuukin olemaan yhtä porkkanaa vailla kaapeissa, t. karppi. :>

  4. 4

    Tipsu sanoo

    Moikkamoikka! Sulla on aivan ihana blogi, sitä on tosi kiva lukea! Nyt haluaisinkin kysyä sulta meikkinoviisina paria vinkkiä!

    Omaan tälläisen nuoren tytön pintakuivan sekaihon joka toisaalta sitten viimeistään kosteusvoiteen levityksen jälkeen alkaa näin varsinkin kesällä kiiltää ikävästi ja täten myös rasvoittuu osittain. Iholta löytyy myös vähän punottelua ja muutamia näppyjä ilmestyy aina välillä, näistä on jäänyt muutamia punertavia ”finniarpia” joita peitän yleensä ihan peitevärillä.

    Toivoisin meikkipohjalta tosissaan mattaisuutta ja koska olen kauhean nopeudenhaluinen niin olen kovin innostunut meikkipuutereista. Mietinkin tässä että toimisiko meikkipuuteri tälläisellä iholla ja voisiko meikkipuuterin alle laittaa hieman peiteväriä/voidetta? Tukkiiko meikkipuuteri huokosia jotenkin pahemmin kuin meikkivoide ja miten meikkipuuteri kannattaa levittää? Ja kannattaako alle laittaa meikinpohjustusvoidetta? Ja sitten vielä, olisiko sulla kokemuksia tuosta Max Factorin Facefinity Compactista, kokeilin sitä sormiin kaupassa ja tuntui tosi hyvältä tavaralta.

    Kiitos jos jaksat auttaa tietämätöntä! :)

    • 4.1

      Sanni sanoo

      Mietinkin tässä että toimisiko meikkipuuteri tälläisellä iholla ja voisiko meikkipuuterin alle laittaa hieman peiteväriä/voidetta? Tukkiiko meikkipuuteri huokosia jotenkin pahemmin kuin meikkivoide ja miten meikkipuuteri kannattaa levittää? Ja kannattaako alle laittaa meikinpohjustusvoidetta? Ja sitten vielä, olisiko sulla kokemuksia tuosta Max Factorin Facefinity Compactista

      Meikkipuuteri toimii oikein hyvin sekaiholla, se sopii ihanteellisesti kaikille ihotyypeille lukuunottamatta todella kuivaa ihoa. Mitä tulee meikkipuuterin tukkivuuteen, tukkimistaipumus on sama kuin nestemäiselläkin meikkivoiteella ja vaikutus liittyy aina ihon yksilölliseen käyttäytymiseen. Mitään meikkituotetta ei siis voi leimata sellaiseksi, että tämä nyt on sellainen joka aina tukkii. Jonkun iho tukkiutuu helposti ohuimmistakin meikkituotteista kun taas joku voi vaikka nukkua Blascot naamassa viikon putkeen ilman että iho reagoi mitenkään.

      Meikkipuuterin voi levittää joko meikkisienellä jolloin tulos on peittävämpi tai napakalla puuterisiveltimellä -> kevyempi tulos. Useimmat käyttävät meikkisientä. Kostutetulla sienellä saat kaikkein peittävimmän tuloksen. Alle voi laittaa pohjustusvoidetta.

      Minulla ei ole omaa kokemusta Facefinitystä, mutta käsittääkseni se on ihan pidetty meikkipuuteri.

    • 4.2

      Sanna Sanna sanoo

      Sanni tuossa vastasikin jo. Kommenttisi tuli hyvään saumaan, koska mietin itse samaa asiaa kuin sinä itse viikko sitten ja päädyin ostamaan Max Factorin Facefinity Compactin. Olen pitänyt siitä ainakin omalla ihollani, sillä tuote on pitänyt pintakuivan, rasvoittuvan sekaihoni mattana koko päivän. Joinain päivinä tuote pysyy hyvänä koko päivän ja toisinaan meikkiä saa lisätä hieman, koska rasvaisuutta ilmenee.

      Ainoa ongelma tuossa meikkipuuterissa on vajavainen sävykokoelma. Jos sinulla on hyvin vaalea iho, joka ei rusketu, on vaaleinkin Porcelain-sävy liian tumma. Kokeile sävyä leukarajaan niin tiedät. Meikkipuuteri tosiaan pysyy mattana eikä vaihda väriä päivän mittaan.

  5. 6

    Varjosusi sanoo

    Ihan näin ohimennen haluaisin kysyä että jaksaisitko vilkaista uusien Tresemme naturalsien inc-listaa ja kertoa onko se laadukas? Näin markettishampooksi siis. Yritin etsiä tietoa ylipäätään kyseisen merkin shampoosta blogistasi mutta löysin vain yhden kommentin vuodelta 2010 jossa sanoit ettei se ole kovin kummoinen.

    • 6.1

      Sanni sanoo

      Moi Varjosusi! Yritän kovasti muistaa vilkaista Tresemmet kun seuraavan kerran käydään Prismassa.

  6. 7

    Psylliym sanoo

    Mistä kaupasta ostat tuota Psylliym jauhetta? Olen yrittänyt ihan s-marketista metsästää, mutta en löytänyt vaikka kuinka tarkasti katsoin hyllyä. Kiitos jos viitsit neuvoa :)

    • 7.1

      Sanni sanoo

      Olen ostanut ekat purkit ihan K-lähikaupasta ja Prismasta, mutta nykyään tilaan iHerbistä. Kannattaa kysyä kaupan henkilökunnalta, he osaavat neuvoa. :) Psyllium löytyy yleensä joko gluteenittomien jauhojen hyllyltä tai mausteiden läheltä.

  7. 8

    Mari sanoo

    Hei Sanni, kiitos herkullisen kuuloisesta reseptistä. Täytyy käydä ostamassa kaupasta aineet ja kokeilla itsekin. :)

    Ostin UD:n Naked 2 -paletin ja siitä tuli mieleeni, että olisiko sulla tietoa, mikä olisi hyvälaatuinen ja kattava väripaletti? Tarkoitan sellaista isoa, missä olisi esimerkiksi 50-100 eri sävyä? Ei mitään järkyttävän kallista, mutta kuitenkin laadukasta, millä pärjäisi Nakedin kanssa kaksistaan vaikka loppuelämän. :)
    Tai sitten Nakedin tyyppinen, 10-20 sävyn paletti, jossa kuitenkin olisi monipuolisesti ihania sävyjä (muita kuin Nakedissa).

    Entäpä osaatko sanoa, onko 1-2 vuotta vanhoista aurinkorasvoista enää mihinkään, vai pitäisikö ostaa joka kesä aina uudet pullot? Olen itsekin vähän ”laihialainen” siinä mielessä, etten haluaisi heittää tuotteita roskiin, jos jotakin on vielä jäljellä, mutta jos ne eivät enää suojaa, niin silloin niitä on turha käyttää ja säilyttää.

    • 8.1

      Sanni sanoo

      Hei Mari!

      Sleekin ja Coastal Scentsin monisävypaleteista tykätään yleisesti. Itse en ole niitä kokeillut mutta uskon blogeista lukemieni arvioiden perusteella laadun olevan hyvä. Toki on myös tuurista kiinni saako heikomman vai paremman paletin, ihan niinkuin paremmillakin merkeillä. :)

      Sleekin ja CS:n meikkejä myy Suomessa pretty.fi.
      http://www.pretty.fi/index.php

      Toki tuotteet voi tilata myös ulkomailtakin, esim.
      http://www.coastalscents.com/

      Urban Decayllahan on myös aivan ihania, värikkäitä paletteja. Samoin Smashboxilla. Tai kokoa MACiltä tai Inglotilta oma paletti niin saat taatusti parasta laatua ja juuri ne sävyt jotka itse haluat. :) MACin irtopaletteja ei vaan saa Suomesta, lähin paikka on Tukholma.

      1-2 vuotta vanhat aurinkovoiteet ovat aivan käyttökelpoisia mikäli ne eivät ole lojuneet koko kesää auringonpaahteessa tai joutuneet suurten lämpötilaerojen uhreiksi. Auringonvalo & voimakkaat lämpötilan vaihtelut tuhoavat aurinkosuojan. Asianmukaisesti säilytettynä aurinkosuoja säilyy kyllä pari-kolmekin vuotta ellei pidempäänkin, tosin suojakerroin todennäköisesti heikkenee jonkun verran. Itse olen iloisesti käyttänyt kasvoilla neljäkin vuotta vanhaa aurinkovoidetta enkä ole palanut. :) Kasvoaurinkovoiteet ei meinaa millään kulua yhdessä kesässä, 75-millinen ei neljässäkään……

      • 8.1.1

        Mari sanoo

        Kiitos paljon vastauksestasi!
        Täytyykin tutustua noihin mainitsemiisi paletteihin ja merkkeihin ja koittaa päättää, mitä haluaisin.
        Taidan kokeilla vielä vanhoja aurinkovoiteita, ne kun on säilytetty pimeässä ja viileässä. Sitten jos ei tunnu enää tehoavan, niin uusia ostamaan.

        Kiitos vielä ja aurinkoista kesää! <3

  8. 9

    kissankello sanoo

    1. osaisitko suositella uudelle käyttäjälle sävyttävää päivävoidetta (tai sävyttävää kosteusvoidetta), kun ihoni on suht helposti ruskettuva sekaiho joka on muuten suht hyvässä kunnossa, pieniä satunnaisnäppyjä ja hentoja arpia lukuunottamatta? toivoisin voiteelta kykyä peittää ihon virheitä edes hieman, kosteutusta sekä tasaisuutta. olisi myös kiva jos voide kestäisi iholla mahdollisimman hyvin.

    2. olenko ymmärtänyt oikein että sävyttävä päivävoide pienen peittämisefektin lisäksi ikään kuin ”sulautuu” ihon sävyyn joten itse voiteen sävyn ei tarvitse olla 100% täydellinen?

    3. voiko voidetta käyttää pelkistään vai pitääkö alle iskeä vielä ”meikin alle” tuleva kosteusvoide erikseen?

    4. ja toimiiko sävyttävä päivävoide normaalin ”kosteusvoiteen” tavoin, erona on vain juuri tuo sävyttävyys, eli se pestään pois ihan normisti kasvosaippualla.

    5. voiko voiteen päälle muuten laittaa hennosti voidemmaista poskipunaa ja pitääkö päälle lisätä puuteria?

    melkoinen kilometrikysymys jeees.

    • 9.1

      Sanni sanoo

      1. Oma suosikkini on Cliniquen Moisture Surge Tinted Moisturizer joten suosittelen sitä :)
      http://karkkipaiva.indiedays.com/2011/05/09/vertailussa-uusia-savyttavia/

      2. Kyllä. Sävyn ”sulautuminen” ihoon on yhtä kuin sävyn läpikuultavuus –> kun ihon oma sävy kuultaa läpi, syntyy vaikutelma että meikkivoide mukautuu ihoon paremmin kuin peittävämmän tuotteen kohdalla.

      3. Voidetta on tarkoitus pystyä käyttämään yksinään, se on koko tuotteen idea –> yhdistää kosteusvoide + meikkivoide. Kuivalla iholla alle saattaa silti joutua laittamaan erikseen kosteusvoiteen, joka taas tavallaan vesittää koko sävyttävän päivävoiteen käytön koska tällöin on sama kuin laittaisit päälle kevyttä, läpikuultavaa meikkivoidetta. :)

      4. Kyllä.

      5. Tottakai voi. Jos käytät voidemaista poskipunaa, lisää se suoraan sävyttävän päivävoiteen päälle ja puuteroi iho sitten kevyesti. Jos taas käytät puuterimaista poskipunaa, puuteroi iho sävyttävän päivävoiteen jälkeen ja lisää poskipuna viimeisenä.

  9. 10

    Heinä sanoo

    Ihanan maukkaan näköistä kakkua! Nam. Olen lueskellut blogiasi pitkään ja saanut hyviä vinkkejä kauneudenhoitoon. Nyt etsin kesäksi hyvää sävyttävää päivävoidetta, jonka kanssa ei tarvitsisi käyttää puuteria tms. Lueskelin vertailuasi niistä. Onko sinulla kokemusta vichyn bb-voiteesta? Se on uusi tuote ja apteekkikosmetiikkana saattaisi sopia jopa atooppiselle iholleni… Mukavaa kesää!

    • 10.1

      Sanni sanoo

      En ole kokeillut Vichyn BB:tä, itse asiassa kuulin siitä juuri nyt (sinulta) ensimmäistä kertaa. :)

      Minä en osaisi käyttää mitään voidemaista meikkipohjaa ilman kevyttä puuterointia, tuntuu että kaikki alkavat kiiltää ihollani jos jätän puuteroimatta… En siis sinänsä osaa oman kokemuksen pohjalta suositella sävyttävää päivävoidetta jota voisi käyttää ilman puuteria. Todennäköisesti kaikkia voi, mutta oma iho vaikuttaa siihen alkaako kiillellä vai ei. :) Kokeilemistani Cliniquen Moisture Surge jätti himmeimmän pinnan. Diorin BB on kaikkein puuterimaisin mitä olen kokeillut, mutta fiilis iholla ei silti ole mattainen.

  10. 11

    tunnels sanoo

    Ooohh rrrrakastan porkkanakakkua ja toi näyttää niin hyvältä! :)

    Osaatko muuten yhtään suositella 22-vuotiaalle jotain kiinteyttävää (joo-o..) kasvorasvaa? Oon vähän ulapalla näiden rasva-asioiden kanssa, sillä niitä on niin paljon ja omalle naamalle on joskus vaikea valita sitä sopivinta.
    Siis sellaista, joka vähän kiintettäys tällaista isohuokoista sekaihoa. Kosteusvoiteena käytän aamuin ja illoin Cliniquen dramatically different moisturizea, joka on toiminut hyvin.
    Kiitos ihan mielettömästi :D

    • 11.1

      Sanni sanoo

      Etsitkö siis itse asiassa ihohuokosia supistavaa kosteusvoidetta? Kiinteyttävää voidetta ei 22-vuotias mielestäni vielä tarvitse, kiinteyttävät voiteet on tarkoitettu iholle jonka kollageeni- ja elastiinisäikeet ovat iän myötä haurastuneet ja iho siksi veltostunut.

      Ihohuokosia supistavia kosteusvoiteita on mm. Cliniquella (Pore Reducer – ulkomailla jo uudella nimellä) ja Clarinsilla (Hydra-Matte Lotion). Jos ihosi ei rasvoitu ja tarvitset täyteläisempää voidetta, valitse huokosia supistava seerumi kuten Estee Lauderin Idealist = klassikko.

      • 11.1.1

        tunnels sanoo

        Ooh kiitos tosi paljon! :)
        Taidankin katsella nyt noita hieman tarkemmin! Kanadasta saan muutaman viikon kuluttua ainakin Cliniquen tuotteita ostettua paljon halvemmalla, joten ei niin paljoa pelota kokeilla uusia tuotteita.

  11. 12

    sanoo

    Kiitos kakkuohjeesta! Kakusta tuli hyvää, mutta päällys taisi mennä vähän metsään. Taisi lirahtaa liikaa sitruunamehua ja (karppi)sokeria taas liian vähän. Philadelphia Originaliako käytät?

  12. 13

    Wigglytuff sanoo

    Sun ohje tuli tosi hyvään aikaan, oon meinaan viime aikoina etsinyt karppia ohjetta juurikin porkkanakakulle. :D Tein tätä tänään, ja kakku oli todella herkullista! Kiitoksia reseptistä. ^__^

    Hieman ahneena(ja vain aika isoja vuokia omistavana) triplasin ohjeen ja pidin kakkua uunissa n. 45-50 minuuttia, ja se jäi oikein meheväksi ja hyväksi niinkin. Käytin kookosjauhoa hasselpähkinäjauheen sijasta kun sitä oli kaapissa jo valmiiksi. :)

  13. 15

    vipa sanoo

    Monta vuotta karpanneena innostuin ja kokeilin. En ihastunut; pohja maistuu aivan liikaa kananmunalta. Kiva kokeilu, mutta en tee toiste :(

  14. 16

    sanoo

    Höö, eihän tuossa ole kuin yksi kananmuna (eli varmaankin saman verran kuin vastaavan kokoisessa vehnäjauhokakussa olisi) eikä se ainakaan minun makuhermoihini osunut. Kiitos tästä, oli tosi hyvää! Itse tosin käytin hunajaa karppisokerin sijasta (pohjaan 2 rkl, kuorrutteeseen 1 tl), kun olen jostain syystä jälkimmäiselle vahvasti allerginen.

  15. 17

    Kerttuli sanoo

    Minkä kokoiseen vuokaan tuo kakku kannattaa tehdä? Ohjeessa oli kyllä 0,5l kakkuvuoka, mutta mitkä ovat ulkoiset mitat? Minulla ei taida sitten niin pientä vuokaa ollakaan, tämän tein normaali piirakkavuokaa pienemään piirakkavuokaan, mutta jäi tosi matalaksi, vain n. 1cm. :/ Meniköhän jotain muutakin sitten pieleen, kun kakku ei noussutkaan? Soodat kyllä oli mukana.

    • 17.1

      Sanni sanoo

      Minkä kokoiseen vuokaan tuo kakku kannattaa tehdä?

      En valitettavasti osaa sanoa. :/ En tiedä minkä kokoinen mun vuoka on. Itse tein kakun viimeksi kolmeen pieneen lasivuokaan.

  16. 18

    Jenkku sanoo

    Kivan näköinen ohje! Kakku tällä hetkellä uunissa. :) Aattelin laittaa suklaakuorutteen, kun tuorejuustoa ei tällä hetkellä jääkaapissa ole..

  17. 19

    Hanne sanoo

    Kokeilin ekaa kertaa kunnolla karppisokeria kun tätä tein ja olihan se vähän erilaista verrattuna steviaan… ihmettelen vaan, että miten voi olla mahdollista, että valmiissa pohjassa oli jotakin vihreetä siellä täällä. Mikä voi muuttua uunissa sen väriseksi, tein ihan samalla ohjeella?

  18. 20

    Laura sanoo

    Näyttääpä ihanalta tuo ohje!! :) jos käyttää makeutukseen steviaa, niin kuinka paljon sitä kannattaisi laittaa? Olen aika aloittelija näissä asioissa..:)

    • 20.1

      Sanni sanoo

      jos käyttää makeutukseen steviaa, niin kuinka paljon sitä kannattaisi laittaa?

      Riippuu ihan stevia-sekoituksen koostumuksesta :) Valtaosa stevia-nimellä kulkevista makeuttajista on sekoitus steviaa ja erytritolia, ja niiden suhde vaikuttaa valmisteen makeuteen. Mitä enemmän steviaa suhteessa erytritoliin, sitä makeampaa. Puhdas stevia on niin hurjan makeaa että sitä on vaikea käyttää ruoanlaitossa tarpeeksi vähän, ja myös sen vahva kasvimainen sivumaku tulee ruoissa läpi. Siksi steviaa sekoitetaan lähes kaikissa valmisteissa muihin aineisiin.

      Itse käytän tällä hetkellä iHerbistä tilaamaani stevia-sekoitetta, jossa 1 tl vastaa makeudeltaan ehkä noin 3 tl sokeria (tämä vain oma arvioni). Valitettavasti en osaa oikein antaa ohjetta siihen kuinka paljon steviaa tulee kakkuun laittaa, kun maut ovat niin yksilöllisiä ja steviasekoituksen koostumus vaikuttaa. Itse käytin tässä reseptissä 3 rkl Sukrinia joka on yhtä kuin erytritol, joka taas puolestaan on puhtaana hieman vähemmän makeaa kuin sokeri, noin 80% sokerin makeudesta. En pidä kovin makeasta joten tuo riitti oikein hyvin. Jos olisin käyttänyt steviaa, olisin laittanut paljon vähemmän, ehkä 2 tl ja lisännyt sitten maun mukaan.

  19. 21

    Jonttu sanoo

    Sanni, Sanni, osaisitko auttaa? Haluaisin tehdä tätä kakkua, mutta meillä on täällä vain seuraavia juttuja käytettävissä eikä edes paikallisesta kaupasta löytynyt muuta: mantelijauho, maissijauho ja hasselpähkinärouhe. Mitä noista käyttäisit tähän porkkanakakkuun? Tein nyt koe-erän, johon laitoin hasselpähkinäjauheen tilalta maissijauhoja! Onkohan vähän kaukaa haettua? Voisiko käyttää jauhoiksi pelkkää mantelijauhoa? Niin ja siis tuo koe-erä on vielä uunissa, mutta jos maku ei ole ihan kauhea, niin huomenna teen toisen.

    • 21.1

      Sanni sanoo

      Voit käyttää pelkkää mantelijauhetta :) Hasselpähkinäjauho ja mantelijauho ovat leivonnallisesti käytännössä sama asia (kummatkin rasvaisia, vähähiilihydraattisia pähkinäjauhoja), hasselpähkinäjauho vain on vieläkin rasvaisempaa ja tuo taikinaan omaa pikanttia hasselpähkinän aromia.

      Maissijauho taas on ihan eri kamaa: muodostuu 75-prosenttisesti tärkkelyksestä (hiilarista) ja on hyvin vähärasvainen. En osaa yhtään sanoa millainen kakun rakenteesta tulee jos sekaan laittaa maissijauhoa, no ainakin paljon kuivempi. :) Mutta ei kakku pilalle mene, siitä vain tulee erilainen :)

      • 21.1.1

        Jonttu sanoo

        Tuli ihan hyvää. Tai oikeastaan meillä oli vielä hieman noita hasselpähkinäjauhoja, niin maissijauhoa tarvitsi laittaa alle desin (tein kaksinkertaisen annoksen). Maku oli hyvä, makeutta en kaivannut enempää, mutta hieman sellainen kananmunamaisuus tuli läpi. Mutta siis tosi hyvä kakku.

        • 21.1.1.1

          Jonttu sanoo

          Porkkanakakku on kyllä ehdottomia rakkaudenkohteitani. Oi joi…

          Mutta siis tuo maustamaton Philadelphia ihan sellaisenaankin on kyllä aivan älyttömän hyvää!

          • 21.1.1.1.1

            Sanni sanoo

            Mutta siis tuo maustamaton Philadelphia ihan sellaisenaankin on kyllä aivan älyttömän hyvää!

            Mun mielestä se taas on liian suolaista yksinään :D En ylipäänsä tykkää levitemäisistä tuorejuustoista sellaisinaan, vähän niinkuin rahkaa joka on suolaista. Oudon makuista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.