Ryppyisen ihon meikkaaminen

Meikkasin joululomalla taas pitkästä aikaa äitini. Saan harvoin harjoitusta ryppyisen ihon meikkaukseen, ja tulipahan taas todettua että ei se ihan helppoa ole.

Äitini on 64, ja hänen ihonsa on etenkin silmien ympäriltä jo huomattavan ryppyinen. Silmänympärysvoiteet ovat ikävä kyllä olleet äidilleni aina vähän vieras käsite, ja nyt voi vain miettiä olisiko niiden käytöllä voinut hidastaa ihon rypistymistä. Ryppyjen laatu tuli itse asiassa äidille itselleenkin pienoisena shokkina, hän ei nimittäin meinannut uskoa silmiään kun näki lähikuvat kameran näytöllä. ”Herran jestas, tuoltako minä oikeasti näytän?” kuului kauhistunut kommentti. Omaan peilikuvaan on niin tottunut, että tietyt asiat havaitsee vasta valokuvan kautta. :)

Mom_beforeafter

Tein äidille kevyen arkimeikin, joka tasoitti ihon sävyä ja toi silmiä enemmän esiin. Huulista pitää sanoa sen verran, että mieluiten olisin valinnut creme-huulipunan enkä mitään kiiltävää, mutta minulla ei ollut reissussa mukana yhtään huulipunaa joten äiti valitsi meikkiin oman suosikkihuulikiiltonsa.

DiorBeigeMassai

Silmämeikkiin käytin Diorin Beige Massaï -palettia, jonka annoin äidille lahjaksi muutamia vuosia sitten. Tämän paletin sävyt sopivat äidilleni täydellisesti. Koostumus on myös ihan nappi aikuisen meikkiin. Beige Massaï -paletin sävyissä ei ole eri koostumuksia, vaan kaikki ovat semimattoja kevyellä satiinisella hohdolla. Paletissa on korallinen persikka, vaalea kerma, neutraali vaaleanruskea, murrettu punainen ja lämmin tummanruskea.

Kuvasin meikin vaiheet, vaikkei kyseessä ole mikään silmämeikin huipputaidonnäyte. Näistä kuitenkin näkyy, miten vaikeaa ryppyiselle luomelle on luoda juuri muuta kuin perusvarjostukset. Useampia eri sävyjä on turha käyttää, sillä ne eivät erotu velton luomen poimuista. Ryppyisellä luomella toimii parhaiten yksinkertainen vaalea/tumma-kontrasti. Tummaa voi käyttää reilusti vaikka koko luomella, sillä se häivyttää vaikutelmaa veltosta, löysästä ihosta.

Aiti_silma

Äidin silmäluomi pohjustettuna.

Aiti_silma2

Levitin koko luomelle Beige Massain vaaleinta sävyä.

Aiti_silma3

Luomivakoon levitin persikkaa. Se on mieto sävy eikä oikeastaan mitenkään varjosta silmää, mutta raikastaa meikin ilmettä. Yritin kovasti ”pakata” sävyä niin että se olisi toistunut voimakkaampana, mutta turhaan.

Aiti_silma4

Luomen ulkopuolikkaalle levitin vaaleanruskeaa.

Aiti_silma5

Tummensin ripsirajan paletin tummanruskealla sävyllä.

Aiti_silma6

Levitin tummanruskeaa myös alaluomen ulommalle kolmannekselle, ja vaaleaa sävyä sisänurkkaan kirkastamaan. Tähän olisi sopinut vielä loistavasti nudensävyinen sisärajaus, mutta IsaDoran Blonde-kynä ei ollut matkassa. Luomivärillä rajaaminen on ryppyiselle iholle usein toimivampi tapa kuin kynärajaus, sillä kynä ei liu’u veltolla ja poimuisella iholla kovinkaan hyvin. Pienellä siveltimellä ja tummalla luomivärillä tulos on luonnollisempi – ja rajaus helpompaa.

Kasvomeikin (näkyy ylimmässä kuvassa) tein Bare Mineralsin Light-meikkipohjalla. Poskipunaksi laitoin Rimmelin Santa Rosea, ja huulille olisin valinnut jonkun vaaleahkon punaruskean creme-huulipunan, jos sellainen olisi ollut saatavilla.

Seuraavana päivänä halusin vielä kokeilla tummempaa iltameikkiä. Mikään musta smokey eye ei äidilleni todellakaan sovi, joten käytin jälleen Beige Massaï -palettia ja levitin koko luomelle kerroksittain vaaleanruskeaa ja tummanruskeaa. Sisänurkan jätin vaaleaksi.

Aiti_meikki2

Varjostuksen voi jättää tarkkarajaisemmaksi kuin tasaisella iholla, sillä silmien ollessa auki varjostuksen reunat ”poimuttuvat” eikä huolellisen häivytyksen jälki kuitenkaan näy. Yläluomen rajasin mustalla nestemäisellä eyelinerilla. Se onnistui yllättävän hyvin rypyistä huolimatta.

Äidin silmä alkoi tässä vaiheessa vuotaa, ja osa meikistä valui pois….

Aiti_meikiton

Ennen…

Aiti_meikki2_3

…ja jälkeen.

Ja kyllä, ripsissä on maskaraa, vaikkei se juuri kuvissa näy. ^_^ Olisin käyttänyt äidille vähän tuuheuttavampaa ripsiväriä, mutta sillä mentiin mitä äidillä oli meikkipussissaan.

Aiti_iltameikki

Tämän meikkipohjan tein Lily Lolon Warm Honey -sävyllä, josta olen hankkinut äidille näytekoon. Todella yllättävästi se näytti äidin iholla vaaleammalta kuin Bare Mineralsin Light, vaikka Warm Honey on Lolon luokituksen mukaan Medium-tason sävy (ja BM Light taas on vaalean tason sävy). Poskilla äidin ikivanhaa, punertavaa maapuuteria (merkkiä en muista) ja huulilla sama punaruskea kiilto kuin edellisessä meikissä.

* * *

Odotan mielenkiinnolla, miltä oma ihoni näyttää 30 vuoden kuluttua. Itsehän olen käyttänyt silmänympärysvoidetta säännöllisesti 2-kymppisestä saakka, ja haluan uskoa että sen käytöllä on jotain vaikutusta juonteiden ennaltaehkäisyyn ja ainakin niiden syntymisen hidastamiseen.

Heitän tähän loppuun todistusaineistoa kosteusvoiteen tehosta! :D Kuka muistaa, kun kerroin joku aika sitten aamuisin ilmestyvistä ”siristelyrypyistäni”? Kuvaan usein aamuisin, ja kameran tähtäimen läpi kurkistellessa tulee silmää väkisin siristettyä voimakkaasti, ja tästä seuraa aivan hirveät pintarypyt! Yksi aamu levitin ryppyjen ilmestyttyä silmän ympärille ja nenän varteen naamion (=paksu kerros silmänympärysvoidetta), ja annoin vaikuttaa puoli tuntia. Rypyt silisivät!

Rypyt_vertailu_

Klikkaa kuva suuremmaksi niin rypyt näkyy! ^_^

Joten oikeasti. Muistakaa käyttää silmänympärysvoidetta, vaikka ihollanne ei vielä iän merkkejä olisikaan tai vaikka se ei olisi kuiva. Silmänympärysvoidetta kannattaa alkaa käyttää 20 täytettyään. Silmänympäryksen iho on ohuinta ihoa koko kehossamme, ja rypyt tulevat vääjäämättä näkymään siellä ensimmäisenä. Kosteuttaminen ja UV-säteilyltä suojaaminen ovat parhaat keinot rypistymisen hidastamiseen. Jos ette muuta muista tästä postauksesta, niin muistakaa edes tuo! ^_^ Terveisin Karkkipäivän täti. :)

Kommentit
 1. 1

  Nimetön sanoo

  Ihana postaus! :) Vaikka oman naamani ryppyjä yritänkin kovasti ehkäistä, en voi olla ihailematta kuinka kauniisti monet vanhemmat naiset ovat rypistyneet. Äitisi on malliesimerkki kauniista vanhenemisesta! Meikki on myös mielestäni onnistunut ja tekee hänestä pirteän ja valoisan näköisen.

  • 1.1

   Sanni sanoo

   Kiitos! :) Äitini varmasti ilahtuu tällaisesta kommentista. Hän oli oikeasti aika suruissaan nähtyään rypyt lähikuvassa.

 2. 2

  Johanna sanoo

  Komppailen nimetöntä, kaunis nainen on aina kaunis, olipa sitten ryppyjä tai ei, ja äitisi on tästä kyllä oiva esimerkki :-)

 3. 3

  Nimetön sanoo

  Itse en käytä silmänympäysvoiteita, vaikka olenkin jo kolmikymppinen. Ajattelen, että rypyt kertovat eletystä elämästä – naururypyt iloista, huolirypyt elämään kuuluvista murheista. Ekat silmänympärysrypyt ilmeistyivät mulle pari vuotta sitten, ja olin niistä iloinen, hassua ehkä. :) Mutta mun mielestä elämän jälkien ei tarvitse olla piilossa. Terveisiä äidillesi, että hän on todella elegantti lady jota rypyt mun mielestä pukevat hyvin!

  • 3.1

   Sanni sanoo

   mun mielestä elämän jälkien ei tarvitse olla piilossa

   Olet kyllä tuossakin ihan oikeassa. Kommenttisi pisti minut ihan ajattelemaan. Olen oikeastaan asiasta kahta mieltä. :) Haluan kyllä itse viivästyttää ryppyjen ilmestymistä (en kuitenkaan millään veitsellä, vaan perusihonhoidolla), mutta samalla olen myös samaa mieltä sinun kanssasi. :) Toki elämän pitää näkyä kasvoilta. En haluaisi olla mikään botoxilla siloteltu vahanukke. Rypyt kertovat elämästä, ja meillä kuuluu olla ryppyjä. Ilmeisesti olen kuitenkin sen verran pinnallinen ihminen, että näkisin mielelläni näiden elettyjen vuosien uurtuvan kasvoilleni mahdollisimman hitaasti. Sitä en voi kieltää.

 4. 4

  RockQueen sanoo

  Todella mielenkiintoinen postaus!! Tuohon ryppyisyyteen kun vielä yhdistää ikänäön – lukulasit päässä on aika hankala meikata – en kyllä odota mummopäiviä kovin innolla ;D
  Itse aloin käyttämään silmänympärysvoiteita 16-vuotiaana. Sitä aiemmin olin pyyhkäissyt kasvovoidetta kevyesti luomille. Aloitin hajusteettomalla Lumenen peruskosteuttajalla, ja äiti kiusasi minua että olen liian nuori. Hän jopa copypastesi jostain Iltalehden kauneussivuilta lainauksia siitä että sy-voidetta tarvitsee käyttää vasta 25-vuotiaana :x Nyt minulla on tuhdimpi voide (Louis Widmer) yöksi, ja kevyempi ja virkistävämpi (Nuxe) päiväksi. Toivottavasti harras kostuttaminen auttaisi sitten keski-ikäisenä :)

 5. 5

  ida sanoo

  Oikein kauniiltahan äitisi näyttää :) Ja ei tarvitse yhtään olla rypyistä huolissaan, eihän ne luonnossa tietenkään edes näy samalla lailla, kun silmät ja kasvot liikkuvat koko ajan! Elegantti nainen.

 6. 6

  sanoo

  Tunsinpa piston sisimmässäni, ja nyt tuli paineita investoida Estelle & Thildin silmänympärysvoiteeseen… :) Mutta etkös joskus todennut, että sy-voiteet ovat ainesosiltaan käytännössä samaa tavaraa kuin kasvovoiteetkin? Toisin sanoen voinko nukkua yöni rauhassa, jos töpöttelen silmänympärysalueelle varovasti ihan vain tavallista nassurasvaa?

  • 6.1

   Sanni sanoo

   Voit nukkua rauhassa. :) Kunhan kosteuttaa voiteella, josta iho ei ärry tai reagoi turpoamalla, niin homma hoituu. :)

 7. 7

  concoction sanoo

  minäkin olen lukenut jostain, että 25 on sopiva ikä aloittaa silmänympärysvoiteen käyttö, niimpä en ole liiemmin uhrannut ajatuksia moisille vielä. pitäisikö? millainen silmänympärysvoide sopisi muutaman vuoden päälle kaksikymppiselle? olisko heittää pari esimerkkituotetta?:)

  Hanna

  PS. Olen vähän laiska kommentoimaan, mutta nyt piti ihan kysyä :D Luen sun kaikki postaukset ja olen saanut tosi paljon hyödyllisiä vinkkejä sulta sinä aikana kun olet ollut mukana Indiessä. Kiitos!

  • 7.1

   Sanni sanoo

   Moi Hanna!

   Ja kiva kuulla että luet blogia! ^_^

   2-kymppiselle sopii kevyt fluidimainen tai geelimäinen silmänympärysvoide, mikäli iho ei ole erityisen kuiva. Hyviä perussilmänympärysvoiteita ovat esimerkiksi Lumenen Sensitive Touch (tätä käytän itse) tai Arctic Aqua (geelimäinen). Lumenen Vitamin C+ -sarjasta löytyy vielä heleyttävä sy-voide, jossa suojakerroin 6. Tätä sarjaa Lumene suosittelee 25+ ikäisille, mutta tottahan toki voidetta voi nuorempikin käyttää.

   Muita hyviä nuoren ihon sy-voiteita ovat Body Shopin seljankukka-silmänympärysgeeli tai Aloe-silmänympärysvoide, Kickseissä myytävä Oliv-silmänympärysvoide, Cliniquen All About Eyes tai Pirkan klassikko, alle 4 euroa kustantava Q10-silmänympärysvoide (sopii kaikenikäisille). Luonnonkosmetiikkapuolen sy-voiteet ovat hieman täyteläisempiä, sieltä nuorelle iholle sopii Estelle & Thildin Fragrance Free – ja Neroli -sy-voiteet.

 8. 8

  ellis sanoo

  Hei! luin postauksesi ja mietin miten silmänypärysvoidetta tulisi käyttää? levittää alaluomelle ja/tai yläluomelle? :o en tiedä yhtään :( olen kuullut jostain että jo 16 vuotiaana tulisi aloittaa käyttää! itse olen 17, kannattaako minun jo aloittaa jo nyt vai vasta parikymppisenä? :) :o

  • 8.1

   Sanni sanoo

   Mikäli meikkaat nyt jo säännöllisesti, voit aloittaa sy-voiteen käytön. Sinulle sopii kevyt geelimäinen tuote, kuten vaikka Lumenen Arctic Aqua. Sy-voidetta ei levitetä suoraan luomelle, vaan silmän ympärille. Kuvittele silmäsi ulkonurkan ympärille sisäänpäin katsova C-kirjain, tälle alueelle on tärkeintä levittää voidetta sillä sinne rypyt alkavat ensimmäisenä muodostua. Levitä sy-voide kevyin, taputtelevin liikkein, älä hankaa tai hiero.

   • 8.1.1

    sanoo

    Mä oon kuullut ohjenuorana juurikin tuon, että kun alkaa säännöllisesti meikata, on aika aloittaa myös SY-voiteen käyttö. En kadu hetkeäkään, että aloitin sen nuorena äidin vinkistä.;)

   • 8.1.2

    Nelikymppinen sanoo

    Näin kuivaihoisena atoopikkona sanoisin, että sy-voide kannattaa levittää ihan kunnolla myös silmäluomellekin, jos iho on tosi kuiva. Mulla oli aina kamala ihottuma kuivuuden seurauksena silmäluomissa lapsena/teininä ja yritin käyttää tavallista joka paikan luottovoidettani myös koko silmän alueelle. Tuloksena tosi turvonneet silmät. Ostin ekan sy-voiteen 15-vuotiaana ja siitä lähtien olen aina laittanut sen koko luomen alueelle. Iho ei kuivu, kutise eikä turpoa ja nuorekkalta näyttää :). En ole oikein koskaan ymmärtänyt miksi sitä voidetta ei pitäisi laittaa koko luomelle, koska yhtä herkkää se iho silläkin alueella on…

    • 8.1.2.1

     Sanni sanoo

     En ole oikein koskaan ymmärtänyt miksi sitä voidetta ei pitäisi laittaa koko luomelle, koska yhtä herkkää se iho silläkin alueella on…

     Yläluomelle levitettynä voide voi (koostumuksesta riippuen) valua yön aikana silmään ja täten aiheuttaa turvotusta. Tämä on ainakin yksi syy ko. suositukselle. Tietyt voidelaadut on kehitetty tätä silmällä (heh) pitäen ja sopivat yläluomellekin levitettäviksi, niiden tuotetiedoissa tämä mainitaan. Toki ihottumaiseen ihoon/rutikuivaan eivät päde ne yleissuositukset mitkä normaalille iholle, vaan todella kuivaa ihoa hoidetaan luonnollisestikin tästä lähtökohdasta ja se on ihan toissijainen seikka jos voidetta sattuu valumaan silmäänkin ja silmät sen seurauksena vähän turpoavat. Rutikuivaihoisella voide todennäköisesti ei ehtisi silmään valuakaan kun iho imaisee kaiken heti sisäänsä.

 9. 9

  sanoo

  Aivan ihana postaus, kiitos paljon! Mukavasti olet äitisi silmiin saanut lisäpilkettä meikillä. Onhan se totta että ryppyjä itse kukin miettii ja minäkin säännöllisen epäsäännöllisesti käytän silmänympärysvoidetta. Tosin nyt viime aikoina/ vuosina olen alkanut enemmän rasvailemaan simmuja ja siinä toivossa kuten sinäkin että siitä olisi hyötyä. Tosin olisi pitänyt jo aikoja sitten aloittaa ahkerampi silmien hoitaminen…

 10. 10

  Onhanniitä sanoo

  Sanotaan, että jos haluat tietää miltä näytät vanhana, katso äitiäsi. Kuvien perusteella olette äitisi kanssa todella samannäkäiset. Hmmmm.

 11. 11

  Calla sanoo

  Kysyisin yhtä asiaa..
  Millä peität omat verisuonet silmän alta?
  Oon käyttäny vaikka mitä ja tuntuu, että ei oikein mikään auta. Tai sen parisen tuntia…
  Oisin toooosi iloinen vastauksesta! : )

  • 11.1

   Sanni sanoo

   Ei ne peity millään. :) Haalentuvat hieman meikkipohjalla ja peiteaineella mutta kuultavat kyllä läpi.

   • 11.1.1

    blue neutralizer! sanoo

    Minulla on toiminut Joe Blascon blue neutralizer erittäin hyvin kun laitan sen kapeimmalla&kiinteimmällä topspuikolla (esim lidl:stä saadut ovat hyviä) juuri verisuonen päälle.
    Vaikka sävy on hyvin oranssinen, niin pieni määrä oikeassa kohdassa ei erotu iholta.

    Lisäksi auttaa jos alla on muuta meikkiä. Yleensä laitan kevyesti alle Gosh:n touch up:ia, jonka löysin aikoinaan Pupulandian Jennin ansiosta :) JB:n hinta voi joillekin tuntua suurelta, mutta koska sitä menee niin vähän, on se superhypermegariittoisa. Oma meikkinappulani on ollut minulla jo vuosia, eikä loppua näy. Olen siitä jopa välillä pyyhkäissyt talouspaperilla päällimmäisen kerroksen pois, mutta hyvänä on tuntunut säilyvän eikä iho ole koskaan reagoinut ikävästi. Toinen ikisuosikki on vastaavasti JB red neutralizer kasvojen punaisimpiin kohtiin. Ennen laitoin sitä aina silmän alus punoituksiin, mutta siristysryppyjen myötä olen käyttänyt vain gosh:ia ja red menee lähinnä nenän ympärille ja leukaan perusmeikkivoiteen alle, koska on sen verran paksua ainetta.

    • 11.1.1.1

     Sanni sanoo

     Kiitos vinkistä! :)

     Mä olen jo niin tottunut silmänalusverisuoniini, että en enää edes näe niitä. Vähän niinkuin äiti ja hänen ryppynsä… ^_^ Kuvissa aina kauhistelen että jopas tuo suoni onkin näkyvä ja sininen, mutta peiliin katsoessa en edes muista sitä. :)

 12. 12

  Nimetön sanoo

  Voi, kerro äidillesi että tuolta juuri minäkin haluaisin vanhempana näyttää: kauniilta ja omanikäiseltäni :)
  Itsekään en silmänympärysvoidetta käytä enkä aiokaan käyttää. Mieluummin vanhenen kauniisti ja luonnollisesti ja hoidan itseäni terveellisen ruokavalion ja liikunnan kautta kuin kemikaaleilla.

 13. 13

  Terhi sanoo

  Ha.. minä olen käyttänyt sy-voiteita jo parikymppisenä :) Ihonhoitofriikki kun olen. Tosin voidemaisista suurin osa aiheuttaa allergisen reaktion, joten pitäydyn geelimäisissä. Tällä hetkellä käytössä on Organic Span Eye Gel, jota käytännössä rakastan :D
  Täytän ensi vuonna 35 ja ihollani ei isommin ryppyjä ole. Elämän aiheuttamat jäljet ei haittaa :) mutta kuiva ihoni vaatii hoitoa ja se saattaa hidastaa myös ryppyjen tulemista.
  Mielenkiintoista on, että nuoremmalla aviomiehelläni on selvät rypyt silmien ympärillä ja jopa hieman suupielissäkin. Mutta miehet tunnetusti eivät isommin ihoaan hoida.

  • 13.1

   Sanni sanoo

   Niin, ja perimähän siihen vaikuttaa ihan hurjasti. Samoin elintavat, esimerkiksi tupakointi.

   Mun äijällä on sen verran rasvainen iho, ettei näkyviä ryppyjä juurikaan vielä ole, vaikka hänkin jo ”uhkaavasti” neljääkymppiä lähestyy. :)

 14. 14

  Rairuu sanoo

  Minä aloin käyttämään silmänympärysvoidetta heti kun täytin 20, siskoni vieläpä muistutti siitä. ;) Onhan se hyvä hoitaa silmänympärystäkin, kun kyllähän sitä hoidetaan myös muutakin kasvojen ja vartalon ihoa.
  Minäkin huomasin samannäköisyyden sinun ja äitisi välillä. :) Äitisi meikkaus on myös hyvin onnistunut, se ei vanhenna häntä yhtään. Toivottavasti hän ei nyt harmittele kauheasti ryppyjään, ei hän näytä kuitenkaan ikäistään vanhemmalta ja eikös se ole vain hyvä asia? ;) Viimeinen kuva äidistäsi tuli mieleeni jonkinlaista glamouria. :)

 15. 15

  Maria sanoo

  Kiva postaus tosiaankin, kiitos! Mietin vain, että kun silmänympärysvoidetta laitetaan silmien alle ja ulkonurkkiin, niin mikäänhän ei estä tuota kuvissakin näkyvää silmäluomien rypistymistä. Eli voisiko olla sellainen tilanne, että ahkerasti ja vuosikymmeniä käyttäneen ihmisen silmien aluset olisivat suht sileät mutta silmäluomet aivan ryppyiset?

  • 15.1

   Sanni sanoo

   niin mikäänhän ei estä tuota kuvissakin näkyvää silmäluomien rypistymistä.

   Olet ihan oikeassa. Mielenkiintoinen kysymys tuo esittämäsi. Olettaisin, että silmän ympärykset olisivat todennäköisesti kiinteämmät kuin itse luomet.

   Silmäluomienkin rypistyminen on tosi yksilöllistä. Toisilla itse luomet säilyvät hyvinkin sileinä hamaan vanhuuteen, vaikka muualla kasvoissa olisikin ryppyjä.

 16. 16

  annaliisa sanoo

  Sun äitisi on kaunis! Hymy ja hymyilevät silmät. Rumaa olisi sellainen luonnollisesti tai luonnottomasti rypytön ja ilmeetön naama – ihmisestä pitää näkyä, että hän on elänyt!

  Jäin kaipaamaan ton viimeisen kuvan rinnalle kuvaa sinusta, sillä tuosta näkee, miten paljon kasvojesi kauniista muodosta tulee perintönä sun äidiltäsi!

  Mun äiti on samanikäinen, ja samalla lailla ”rypistynyt”.

  Parhaat kauneusvinkit sain aikoinaan isoäidiltäni: 1) hyvä ryhti ja 2) pieni hymy!

 17. 17

  sanoo

  Olet kyllä perinyt kaikki ihanat piirteet äidiltäsi, kuten joku jo kommentoikin niin äidilläsi on ihanan hymyilevät silmät sekä kasvot :).

  (Tuo ihan viimeinen kuva äidistäsi, näytätte niin samalta :D)

  Minun pitäisi ottaa itseäni niskasta kiinni ja muistaa tuo silmänympärysten kosteutus. En tiedä mikä siinä on niin vaikeaa olevinaan, mutta se vain tuppaa aina jäämään ja unohtumaan. Tällaisena ohutnahkaisena pitäisi sen käyttö eritoten vielä muistaa mutta kun ei niin ei -__-.

  No, ”onneksi” minulla on nyt jo ilmejuonteita niin näytän jo nyt vähän pieneltä mopsilta kun hymyilen niin ei tule niin suurena shokkina sitten vanhempana ^^’.

  • 17.1

   Sanni sanoo

   En tiedä mikä siinä on niin vaikeaa olevinaan, mutta se vain tuppaa aina jäämään ja unohtumaan.

   Mullakin unohtui koko ajan ikävuosina 18-20-jotain. Taisin muistaakseni alkaa käyttää sy-voidetta säännöllisesti n. 23-vuotiaana. On vaikea muistaa käyttää sellaista tuotetta, joka ”vain” ennaltaehkäisee, kun mitään ”ongelmaa” ei vielä ole. :)

 18. 18

  sanoo

  Kaunis,elegantti nainen on äitisi,ihana hymy =)

  Itse aloin käyttämään melko säännöllisesti sy-voidetta ollessani 16v kun meikkaaminen oli myös säännöllistä. Aloitin jollain Yves Rocher:in kevyellä geelimäisellä,kokeiltua on tullut monenlaista ja nyt käytössä se Kicksissä myytävä sy-voide joka muistuttaa piilarikoteloa ja yhdistää päivä ja yövoiteen. Tykännyt olen todella paljon ja toivoa sopii että tämä vaikuttaa tulevaisuuteen ryppyjen kanssa ;)

  • 18.1

   Sanni sanoo

   se Kicksissä myytävä sy-voide joka muistuttaa piilarikoteloa ja yhdistää päivä ja yövoiteen.

   Eylipilex. :) Se on kyllä hyvä tuote. Ja sopii muotoilunsa puolesta myös miesten makuun.

 19. 19

  DkNy sanoo

  Hei!

  Olen parikymppinen ja kovasti huolestunut tästä silmänympärysvoiteita koskevasta polemiikista: itse en onnistu niillä saamaan mitään muuta aikaan kuin jumalattoman turvotuksen. Olen siis rasvannut silmänympärykseni perusvoiteella, jota käytän muuallekin kasvoille. Mitä mieltä kosmetiikkamyyjänä olet, onko tämä täysin hyödytöntä? Mainitset tästä turvotusasiasta myös entryssäsi, tiedätkö mistä ilmiö mahtaa johtua? Äitini on nelikymppinen eikä hän ole eläissään voinut käyttää mitään sy-voiteita – toistaiseksi ainakin hän on vielä täysin rypytön :). Olen aiemminkin pohtinut tätä samaa asiaa siinä yhtään viisastumatta.

  • 19.1

   Sanni sanoo

   Tarkoitatko, että saat turvotusta silmänympäryksille tarkoitetuista voiteista, vai perusvoiteesta? Kuinka paljon mahdat laittaa perusvoidetta silmänympäryksille..? Perusvoiteethan ovat aika paksuja, ja jos niitä mielii sy-iholle laittaa niin on annosteltava eeeeerittäin ohuelti. Muuten seuraa varmasti turvotusta.

   Sy-ihon kosteuttaminen ei ole hyödytöntä, mutta jos käytät väärää tuotetta (=iho turpoaa tai ärtyy jatkuvasti), niin tokihan tuote kannattaa vaihtaa. Sy-ihoa ei ole välttämätöntä rasvata juuri silmänympäryksille erityisesti tarkoitetulla voiteella, mutta kasvovoidetta käyttäessä täytyy kiinnittää huomiota ohuenohueen annosteluun sy-alueelle.

   Ryppyjen määrän ja laadun sanelee perimä ja elintapamme, ja toisille tulee vain pieniä pintajuonteita siinä missä toisen kasvot ovat syvillä uurteilla. Se ei välttämättä johdu suoraan ihonhoidon laiminlyönnistä. Joten äitisi kuuluu ehkä niihin onnekkaisiin joiden kasvot säilyvät nuorekkaina ilman kosmetiikan apuakin. :)

   • 19.1.1

    DkNy sanoo

    Pahoittelut epäselvästä kommentista, saan siis sy-voiteista säännönmukaisesti hirvittävän turvotuksen. Perusvoiteen ohennan ennen silmänympäryksille laittamista, eikä turvotusta ole esiintynyt :). Huoleni koski lähinnä sitä onko tämä toimenpide ”turha”, vai pitäisikö keskittyä etsimään joku ”oikea” voide silmänympäryksille. Ilmeisesti kuitenkin pärjään näillä eväillä ainakin toistaiseksi :)

    Kiitos paljon vastauksesta, olen taas hieman fiksumpi! :)

 20. 20

  Milipili sanoo

  Otin omasta äidistäni myös meikkikuvia ja hän kauhisteli silmäryppyjään. Monesti onkin sanonut ettei näytä peilistä itseltään vaan joltakin vanhalta mummolta. Hieno meikki,itse ”harjoittelen” ryppysilmien meikkausta joka vkoloppu.

 21. 22

  sanoo

  Äitisi on todella upean näköinen nainen! Ihanan tuikkivat silmät :)

  Itse olen käyttänyt sy-voiteita n. 15-vuotiaasta. Mulla on silti jo tällä iällä (n. 20) pieniä siristelyjuonteita, koska mä siristelen silmiäni todella paljon huomaamattani. Saa nähdä, miltä näytän kymmenen vuoden päästä :D

 22. 23

  Mariia sanoo

  Minä käytän aamuisin Clarinsin geelimäistä Eye Contour Gel’ia. Se tuotelupauksen mukaisesti auttaa vähentämään tummuutta silmien alla, itselläni toimii. Olen kokeillut Lumenen Arctic Aqua-geeliä silmänympärysiholle, mutta jostain syystä käyttämäni peiteaine lähtee ikävästi rullautumaan tuon Lumenen tuotteen päällä! Clarinsin tuote on hiton paljon kalliimpi, mutta eipä sitä tarvitsekaan kuin nuppineulan pään kokoisen pisaran aamulla laittaa. Minä tykkään!

 23. 24

  miia sanoo

  Voi kun sun äiti on kaunis! :O
  Teistä näkee kyllä heti, että ootte äiti ja tytär, kasvojen muodossa on jotain tosi paljon samaa ja silmissä.

  Mä oon 15-vuotias ja käytän silmänympärysvoidetta, koska mun iho on todella kuiva. Lähtee iho halkeilemaan, jos en yöksi rasvaa nassua silmänympäryksiä myöden !

 24. 25

  Sissi sanoo

  Oi apua, tässä mä aina laistan… Pitää kaiketi petrata. Mitä luonnonkosmetiikan sy-voidetta voisit suositella? En haluais käyttää enää ”tavallista” kosmetiikkaa.

  • 25.1

   Sanni sanoo

   Olen kokeillut Estelle & Thildin, Weledan, Dr. Hauschkan ja Oliv’in silmänympärysvoiteita, ja lisäksi nestemäistä sy-seerumia Laverélta. Minkä tyyppisestä tuotteesta olisit kiinnostunut? Oliv’in silmänympärysvoide on ohutta ja geelivoidemaista, se tuntuu iholla raikkaalta. Weledan, Estelle & Thildin ja Dr. Hauschkan sy-voiteet ovat täyteläisempiä. Noista olen tykännyt eniten ehkä Oliv’in tuotteesta, tosin ei noissa muissakaan mitään huonoa ole. Hurjan vaikea suositella noista mitään mikä olisi ikäänkuin ”toista parempi”. :)

   • 25.1.1

    sanoo

    Minä ostin viimeksi Madaran silmänympärysgeeliä. Ryppyongelmia ei mulla parikymppisellä ole, mutta silmänympärysiho turpoaa herkästi vaikka vaatii kosteutta. Tuo Madaran voide on tähän mennessä ollut vähiten eli ei ollenkaan turvottava. :)

    Täällä kaipailtaisiin sulta vinkkiä aurinkosuojasta luonnonkosmetiikan keinoin! Mulle luonnonkosmetiikka on ollut monessa asiassa pelastus, mutta aurinkosuoja on mineraalimeikkejä lukuunottamatta jäänyt. Onko millään luonnonkosmetiikkamerkillä kasvo- ja sy-voiteita, joissa olisi suojakerrointa?

    Ja hei kiitos tuosta levittämistapavinkistä. Itsekin olen tullut levittäneeksi sy-voidetta eniten silmän alle, alueelle, joka mulla kuivuu herkästi. Mutta ulkonurkanhan alue se on, joka ensin rypistyy ja sitä pitäisi muistaa ennaltaehkäistä!

    • 25.1.1.1

     Sissi sanoo

     Kiitos! Ostin Oliv’in suositusten perusteella. Mitään kovin tönkköä en jaksa, eikä kauhean hajustettuja, mitä tuskin sy-voiteet muutenkaan ovat.

    • 25.1.1.2

     Sanni sanoo

     Hups! Unohdin näköjään vastata tähän.

     Luonnonkosmetiikkamerkeillä on kyllä aurinkovoiteita, mutta ei suojakertoimellisia kosteusvoiteita. Mm. Santelta ja Laveralta löytyy kasvoille tarkoitetut aurinkovoiteet. Silmänympäryksille ei omaa suojakertoimellista tuotetta ole.

     UV-suojan noissa voiteissa tuovat ne samat mineraalit, mitä löytyy mineraalimeikkipohjastakin. Siksi luonnon kosmetiikan aurinkosuojavoide tuntuu kasvoille kuivuessaan hieman puuterimaiselta.

 25. 27

  Miia-Kristiina sanoo

  Itse aloitin silmänympärysvoiteen käytön lähes vuosi sitten kun olin 14-vuotias. Meikkaan joka päivä kouluun ja muutenkin silmänympärysihoni kuivuu välillä talvisin ainakin silmän yläpuolelta ja olen kokenut juuri tuon Lumenen Arctic Aqua voiteen hyväksi, kun sehän ei kuitenkaan sisällä ymmärtääkseni mitään ”anti-aging” ainesosia.

  Harmikseni minullakin näkyy toisen silmän alapuolella selkeästi sininen verisuoni joka menee suurinpiirtein u muodossa. Hieman kyllä loukkasi, kun meidänluokkalainen poika kysyi ala-asteella leikillään onko joku lyönyt minulle mustan silmän ja saman pojan kaveri jaksoi aina kysyä onko joku pieraissut minua silmiin, kun ne ovat ruskeat, joten ehkäpä heidän sanoistaan ei kannattanut kovasti välittää, kun tuo verisuoni kuitenkin pysyy minussa, vaikka sitä kuinka yrittäisin peittää. :)

 26. 28

  kkk sanoo

  heip! sopiiko Estée Lauder:in Advanced Night Repair Eye-silmänympärysvoide kaksikymppiselle vai onko se jotain tujua tavaraa? mietin vaan kun sain sitä joululahjaksi :)

  • 28.1

   Sanni sanoo

   Mä en myisi ANR:ää ensimmäisenä 2-kymppiselle, mutta en toisaalta usko että ihosi sen käytöstä mitenkään kärsiikään. Eli käytä ihmeessä pois kun kerran lahjaksi sait! :) ANR kuuluu anti-ageing-tuotteisiin, mutta alkuperäinen seerumi (jonka kylkituote tuo sy-voide on) sopii ainesosiensa puolesta vaikka vauvan iholle (Lauderin edustajan sanoin). Ainakin se on todella kosteuttavaa, ja kosteushan on pääasia.

 27. 30

  S sanoo

  Voi, äitisi näyttää todella kauniilta ja elegantilta!

  Kysymykseni liittyy myös vanhenevan ja ryppyisen ihon meikkaamiseen. Vaikka olen vasta täyttänyt kolmekymmentä, niin otsaryppyni ovat kuin huomattavasti vanhemmalla naisella, sellaiset syvälle ihoon pureutuneet juovat (äidilläni on aina ollut samanlaiset ja nuoremmalla veljellänikin jo on). Meikkivoide, etenkin puuterimainen (käytän normaalisti Everyday Mineralsin pohjaa) tuntuu vain korostavan näitä jurmuja. Olisiko sinulla vinkkejä, miten meikin saisi levitettyä kauniisti kurtistuneelle otsalle? :)

  • 30.1

   Sanni sanoo

   Oletko kokeillut otsaryppyihin mitään fillereitä? Syviin juonteisiin on olemassa täsmätuotteita, joiden pitäisi hieman pehmentää, täyttää ja ”rentouttaa” ryppyä niin, että se madaltuu sekä optisesti että fysikaalisesti.

   Ryppyjä täyttävä meikinpohjustusvoidekin voisi toimia otsalle taputeltuna. Esimerkiksi L’orealin Studio Secrets Primer on edullinen sellainen, ja nyt Maybellinellekin tuli omansa, joka voi olla vielä halvempi (hintaa en ole vielä ehtinyt tsekata).

 28. 31

  Tipi sanoo

  Tässä lomani jälkeen kahlaan blogiasia läpi.
  Ostin viime vuoden puolella Decleorin silmänympärysnaamiota (käy huulien ympärillekin) kaksi pötköä. Olin ihan varma, että en niitä käytä, mutta halpoja kun olivat, ostin.
  Tämän postaukseni jälkeen saattaa olla, että käytänkin. :)

 29. 32

  Nimetön sanoo

  hieno juttu että olet ottanut myös meikattavaksesi nuorekkaampaa 60+, näinhän saatat kasvattaa lukijakuntaa myös tässä ikäryhmässä ja lukijakunta senkus laajenee.harvoin blogeissa näkyy juttuja jotka ovat myös tarkoitettu meidän äideille ja iseille….täytyypä vinkata mun äidille että kävis ottamas meikkivinkkiä

  t.jaapuska

  • 32.1

   Sanni sanoo

   Hih, kiitos! :) Minusta olisi mukavaa tehdä blogiin enemmänkin meikkijuttuja ikääntyneelle iholle, mutta ”uhreista” vain on vähän pulaa.

 30. 33

  Peppi sanoo

  Todella onnistunut ja mallille hyvin sopiva meikki! Jännä nähdä, miten paljon meikkipohjallakin saa aikaiseksi, silmämeikistä nyt puhumattakaan. Mutta äitisi lempeä hymy taitaa olla se paras kaunistaja;)

  Itse olen nyt kokeillut Sensain Triple touch compactin pohjustusainetta silmäsiristysryppyihin ihan arkikäytössäkin. Tuntuu vaan kuluvan paljon nopeammin kuin muut rasian aineet (peiteaine ja puuteri), joten joku muu tuote pitää pian keksiä. Vinkkasitkin L’orealia ja Maybellinea, tulisiko sinulle muita pohjustajia/fillereitä mieleen tähän tarkoitukseen?

  • 33.1

   Sanni sanoo

   Clarinsin Instant Smooth Perfecting Touch (näyttää koostumukseltaan melkein ihan samanlaiselta kuin L’oreal) ja fillereiden puolelta Tri-Aktiline Instant Deep Wrinkle Filler. Lorkullakin on päikkäripuolella joku filleri, mutta en muista sen nimeä. Olisiko joku Collagen Activ Wrinkle Filler…

 31. 34

  sanoo

  Heips! Kahlasin pikaisesti kommentit läpi ja toivottavasti en kysy samaa kuin joku muu :D

  Mutta olen 22-vuotias ja minulla on luonnostaan tummat silmänaluset ja silmäpussit ja lisäksi minulle tulee todella herkästi naururyppyjä. Eli osaisitko suositella jotain silmänympärysvoidetta, joka olisi sopivasti ”anti-aging” ja vähentäisi turvotusta? :) Nyt minulla on käytössä Herbinan valkoinen tee tjsp. sy-voide ja se on ihan ok, mutta tämän jälkeen olen valmis panostamaan voiteeseen enemmänkin rahaa niin en ihan kovin nuorena rypisty :D

 32. 35

  Sanni sanoo

  Moi Fenii!

  Suosittelisin sinulle esimerkiksi Biothermin Age Fitness Power 2 -silmänympärysvoidetta, joka on tarkoitettu ensimmäisiin ikääntymisen merkkeihin. Diorin Hydra Life -silmänympärysvoide voisi myös olla hyvä.

 33. 36

  ELina sanoo

  Hei, mistä kaupasta minä saisin noita silmänympärysv oiteita kuten Diorin Hydra Life tai Biothermin Age Fitness Power 2 ?

  • 36.1

   Sanni sanoo

   Sokoselta, Emotioneista, Stockmannilta, Stockmann Beautyista, Kickseistä, pienistä kemikalioista…..

 34. 37

  fenix sanoo

  Hei!

  Sain jo hyvät vinkit täältä arctic aqua voiteeseen sekä sensitive touchiin. Mietin vaan että kumpi minulle kävisi paremmin koska olen 22v, ja toisen silmäni ympärys on useimmiten jotenkin turvonnut mitä ei toisen silmän alueella ilmene läheskään niin runsaasti. Tänä vuonna huomannut silmän alueelle tulevan enemmän ryppyjä, joten ostin tuota pirkan q10-voidetta ja kokeilin, mutta se kuivatti mulla niin selvästi niin lopetin sen käytön.

  Huomasin että tämä on melko vanha postaus, mut toivottavasti vastaat :)

  • 37.1

   Sanni sanoo

   Tarkoitatko Arctic Aqua / Sensitive Touch -kasvovoiteita vai silmänympärysvoiteita? Mietin vain kun puhuit silmänympäryksistä…. :)

   Geelimäinen tuote auttaa voidetta paremmin turvotukseen, eli siinä mielessä Arctic Aquan -sy-geeli voisi sopia tarkoitukseesi. Toisaalta, jos olet huomannut jo juonteita, niin ne taas pehmenevät tehokkaammin voiteella. Eli mieti, kumpaa ”ongelmaa” haluat hoitaa…. :) Ehkäpä sinuna ottaisin kuitenkin voidemuotoisen tuotteen, eli tässä tapauksessa noista vaihtoehdoista Sensitive Touchin.

 35. 38

  fenix sanoo

  Silmänympärysvoitetita tarkoitin :)

  Tuo pirkan taisi olla mulle vielä liian vahvaa, niin voihan se olla että näistä jompi kumpi toimii sitten paljon paremmin.

  Mulle on tullut jo juonteita, ja sitten on turvotusta.
  Olisiko sinulla muita vinkkejä joilla saisi tuota turvotusta pois, jos kokeilen tuota sensitivea ensiksi? :)

  • 38.1

   Sanni sanoo

   Estee Lauderin Hydra Complete on erinomaista tavaraa turvonneille silmänalusille, sen nimeen vannoo kaksi saman ongelman omaavaa työkaveriani. :)

 36. 39

  mari sanoo

  Hurraa, hienot kuvat! Olen 65 v ja jätin luomivärit kauan sitten. Näiden avulla voi harjoitella vanhojen luomien väritystä. Kiitos.

 37. 40

  Eila sanoo

  Hei. Olipa hyvä, että löysin nämä sivut.
  Olen 58-vuotias nainen ja masennuin täysin haettuani eilen passikuvani. Vanha nainenhan se siinä! Otin kotona itsestäni kuvia, mitä en ole ennen tehnyt. Sama tulos. Ammattikuvaajassa ei ollut siis vikaa. :)

  Kyllä osasit hyvin opastaa tuota meikin tekoa. Äitisi näyttää upealta ja nyt innostuin itsekin.

  Käytän samaa CD:n väripalettia, mutta sävyt ovat eri sävyjä. Olen kuitenkin huomannut, että CD:n luomipaleteissa on riittävästi pigmenttia ja sen värit jopa näkyvät luomilla.

  Sait minun niin innostuneeksi, että menen uusille sävyostoksille.
  Nuo ovatkin hienot sävyt ja teen tuollaisen ostoksen.

  On ihanaa ryhtyä harjoittelemaan antamiesi neuvojen mukaan.

  Kaunis kiitos!

 38. 41

  Seku sanoo

  Nyt on vuosi 2015 lopuillaan, mutta ryppyiset luomet eivät häviä minnekkään.Kiitos neuvoistasi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.