Ruokapäiväkirja: mun arkisafkailua

Kaikki kunnia FitFarm-kokeilun tuomille oivalluksille, mutta on se vain ollut ihanaa palata omaan, tuttuun ruokailurytmiin ja -tapaan! ^_^ Nyt olen taas kuukauden verran murkinoinut menemään itselle luontaiseen tapaan, plus treeni/juoksupäivien hiilarilisät.

Pidin viikon ajan ruokapäiväkirjaa kaikesta mitä söin. Blogissa on nähty induktioviikkojen ruokapäiväkirjaani sekä FitFarm-valmennusjakson kokeiluun liittyviä erikoisruokavaliojuttuja, jotka ovat kummatkin harvinaisia poikkeustilanteita. Ajattelin, kun jotkut ovat näiden äärimmäisten poikkeustilojen pohjalta (induktio-tyylinen syöminen ei kuulu arkeeni edes vuositasolla..!) kehittäneet huolta ruokailustani, että pidän kuvapäiväkirjaa ihan tavallisesta, arkisesta tavastani ruokailla.

Tällä tavalla olen syönyt viimeiset viisi vuotta vaihdettuani vhh:lle, erona ainoastaan tänä vuonna lisätyt säännöllisemmät hiilihydraattiosuudet kuten ohra ja kvinoa. Bataattia ja kaurapuuroa olen syönyt koko vhh:n ajan.

Ruokaviikko on tiistaista maanantaihin, kun kuvaaminen unohtui päiväkirjaviikon ekana päivänä :)

Ruokaviikko_Tiistai_aamupala

Kaksi mukia kahvia, ensimmäinen soijamaidolla, toinen mantelimaidolla, mukana loraus kermaa. Kananmunia, kasviksia, leipäjuustoa ja soijajogurttia proteiinijauheella, marjoilla & omatekoisella pähkinämyslillä.

Ruokaviikko_tiistai_lounas

Paistettuja kasviksia, lohta ja ohraa.

Ruokaviikko_tiistai_valipala

Tulin juoksulenkiltä ja teki hirveästi mieli tonnikalakauraleipää – mutta kotona ei ollut tonnikalaa. (Hyvin harvinainen tilanne.) Monesti syön juoksun jälkeen palauttavana ateriana kaurapuuroa, mutta just tänään teki mieli kauraleipää tonnikalalla. Oli siis lähdettävä kauppaan, ja söin nopeasti pienen juusto-manteli-snackin vaimentaakseni suurimman nälän tunteen.

Ruokaviikko_tiistai_paivallinen_

Tonnikalakauraleipä, kasviksia ja raejuustosalaatti.

Ruokaviikko_tiistai_iltakahvi

Joskus harvoin tekee mieli kahvia vielä illallakin.

(Olemme pyrkineet miehen kanssa eroon kaikista oudoista eriparimukeista jotka juontavat kummankin menneisyydestä, mutta miehen karmea Cartman-muki on saanut jäädä ^_^)

Ruokaviikko_tiistai_iltapala

Soijajogurttia, rahkaa, lesitiiniä, marjoja ja pähkinämysliä. Lesitiini on oppeja FitFarm-ruokavaliosta.

Ruokaviikko_keskiviikko_aamiainen

Tuttu aamiainen. Olen syönyt tämäntyyppistä aamiaista viimeiset viisi vuotta, FitFarm-kokeilu vaikutti aamiaiseen siten että lisäsin kasviksia ja vähensin valtavaa juustomäärää. Toisaalta tämä saa myös aikaan sen, että vähempienergisenä aamiainen ei pidä minua kylläisenä ihan yhtä pitkään kuin juuston ja kananmunien varaan rakennettu aamiainen.

Ruokaviikko_keskiviikko_lounas

Tonnikala-katkarapu-mozzarella-salaatti ohralla.

Ruokaviikko_keskiviikko_valipala

Sattui päivä, jolloin minun teki mieli jotain makeaa. :) Niitäkin on vielä joitain kertoja vuodessa. :)

Kahvin kanssa maistui kolme palaa sokeroimattomalla hasselpähkinäsuklaalevitteellä voideltua raakakaakaomassaa (100-prosenttista suklaata).

 Ruokaviikko_keskiviikko_paivallinen

Raejuustosalaattia sekä lohta, höyrytettyä parsakaalia ja vihreitä papuja.

Ruokaviikko_keskiviikko_iltapala

Ja sama tuttu soijajogurtti-rahka-marja-pähkinämyslisekoitus.

Olen säännöllisrytmisinä treenipäivinä pyrkinyt noudattamaan FitFarmin mallia jossa päivän kaksi pääateriaa syödään lähellä toisiaan, treenin ympärillä. Tällaisina päivinä syön vielä illalla erikseen iltapalan. Muuten syön päivällisen myöhempään illallisena ja jogurtti jää pois.

  Ruokaviikko_torstai_aamiainen

Alkaako näyttää tylsältä… :D Joka aamu sama setti ^_^ Tähän ei voi kyllästyä <3

Ruokaviikko_torstai_palkkari

Palautusjuoma on myös perua FitFarm-valmennuksesta, siitä on tullut säännöllinen osa treenipäivien ruokailua. Juomani koostuu maustamattomasta heraproteiinista, vedestä ja raakakaakaojauheesta. Joskus lisään joukkoon myös banaanijauhetta.

En juo palkkaria reissussa ollessa (vaikka kävisin salilla) koska en jaksa raahata proteiinipulveria mukana. En myöskään tykkää ostaa valmiita kalliita ja lisäaineita pursuavia palautusjuomia.

Ruokaviikko_torstai_lounas

Lounastreffit ystävän kanssa ravintolassa.

Kuvasta puuttuu alkukeitto, unohdin kuvata sen. Tuo toinen keitto oli vähän turha extra mutta pakko oli maistaa kun ystäväni sitä tyrkytti ja sanoi että on niin peijakkaan hyvää (hän otti ravintolan seisovan pöydän salaattilounaan johon kuului myös keitto, ja hän vain kylmän viileästi haki minullekin pöydästä keiton…. :p). Ja olihan se hyvää ^_^

Ruokaviikko_torstai_illallinen

Anoppilassa: lohta, salaattia, parsaa, kananmunasilppua.

Ruokaviikko_perjantai_aamiainen

Keltainen kukkamuki on mun vakkarimuki anoppilassa ^_^

Ruokaviikko_perjantai_aamiainen_lisa

Jäi vielä nälkä niin piti ottaa vähän lisää jogurttia ja marjoja.

Ruokaviikko_perjantai_lounas

Lohta ja kasviksia.

Ruokaviikko_perjantai_valipala

Kävin juoksulenkillä ja sen jälkeen oli niin kova nälkä ettei pystynyt odottamaan illalliseen asti. Söin Koskenlaskija-juustoa, kurkkua ja porkkanaa.

Ruokaviikko_perjantai_illallinen

Appiukon tekemää ihanaa uunilohta tuorejuustokastikkeessa, bataattimuusia, salaattia ja anopin munajuustoa.

 Ruokaviikko_lauantai_aamiainen

Leivän näköiset palat tomaattikuutioiden vieressä ovat munajuustoa.

Ruokaviikko_lauantai_lounas

Samaa kuin perjantain illallisella + paistettua siikaa.

Ruokaviikko_lauantai_illallinen

Lohta, paistettua munakoisoa, sinihomejuustolla täytettyä paprikaa ja salaattia.

Ruokaviikko_perjantai_juusto_viini

Jälkiruoaksi lampaanmaitojuustoa ja pari lasia viiniä. Unohdin ottaa kuvat illalla, viinilasikuva on arkistosta. :)

    Ruokaviikko_sunnuntai_aamiainen

Ruokaviikko_sunnuntai_lounas

Yhdistelmä edellispäivien jämäkaloja (savulohta, uunilohta, siikaa) + kasviksia ja viimeinen nokare bataattimuusia.

Ruokaviikko_sunnuntai_valipala

Automatkalla anoppilasta Kuopioon söin puolikkaan Vanilla Almond Crunch Quest -patukan ja pienen kourallisen manteleita. Unohdin ottaa kuvan joten kuvat netistä täältä ja täältä.

Ruokaviikko_sunnuntai_illallinen

Söimme Kuopiossa illallista tosi myöhään ja olin ihan järjettömän nälkäinen. Alkuruoaksi iso rapukeitto (naaam!!) ja sen kylkeen savulohisalaatti.

Ruokaviikko_sunnuntai_viini

Palan painikkeeksi lasi viiniä.

      Ruokaviikko_maanantai_aamiainen

Hotelliaamiainen. Useimmiten yövyn Kuopiossa tietysti äiskän luona ”koti-kotona”, mutta tällä kertaa mies oli Kuopiossa työmatkalla ja yövyin hänen huoneessaan.

Kyseisen hotellin munakokkeli on kyllä jotain niin ala-arvoista että… En tiedä tunnistaisiko edes kananmunaksi jos sokkona maistaisi.

Ruokaviikko_maanantai_kananmunat

Kokkelit jäivät lautaselle ja hain tilalle pari vanhaa kunnon keitettyä munaa, näihin voi aina luottaa. :)

Ruokaviikko_maanantai_rahka

Ennen salille menoa tuntui siltä ettei aamiainen ollut ollut ihan riittävä ja vetäisin vielä lisäenergiat rahkan ja pähkinöiden muodossa.

Ruokaviikko_maanantai_quest

Quest-patukka sai proteiinijauheen puutteessa toimittaa palkkarin virkaa.

Ruokaviikko_maanantai_lounas

Lounaalle äidin luokse. Tonnikala-leipäjuustosalaattia.

Yritys saada kuvaan eloisuutta äidin kissan kautta, eihän tuo pentele tietenkään suostunut poseeraamaan.

Ruokaviikko_maanantai_illallinen

Illallinen myös äidin luona: paistettuja kasviksia ja lohikuutioita.

Liityin myöhemmin illalla miehen ja hänen työkaverinsa seuraan ravintolaan. Miehet söivät taas vaihteeksi älyttömän myöhäistä dinneriä. Mr. Karkkipäivän hamppariannoksen kyljessä olleet bataattiranut vetivät meikäläistäkin puoleensa, nehän ovat puuron ohella mun suurinta hiilariherkkua. :)

Ruokaviikko_maanantai_snack

Lopulta piti tilata oma annos ^_^ :) On se jännä miten suuri ero perunan ja bataatin välillä onkin vaikka ovat niin samantyyppisiä juureksia, peruna on aina ollut mulle ihan ”meäääh” mutta bataatti… Ihan sairaan hyvää.

Ruokaviikko sai hienon lopetuksen tällä näkymällä! ^_^

.

Tällaisella ruokavaliolla painoni ei nouse eikä laske ja pysyn ihan normikuosissa. Keho ei näytä yhtä kuivalta kuin FitFarm-ruokavaliolla ja olo on kaikin puolin normalisoitunut. Kehossa on tuttu olo. <3

 

Kommentit
  1. 1

    Kemmy sanoo

    Nyt kun oot normiruokavaliolla, niin suosittelen sua kokeilemaan sitä eggpressoa ;) kananmunat ja kahvi kun on iso osa sun aamupalaa joka tapauksessa…

      • 1.1.1

        Kemmy sanoo

        Hihi, jään mielenkiinnolla odottamaan!
        Sun ruokavalio näyttää muuten tosi kivalta :)
        Onko toi kauraleipä muuten Lidlin paistopisteen luomusydämiä? Jos ei, niin kokeile. Mun suurta herkkua, etenkin paahdettuna avokadotahnan kanssa <3

        • 1.1.1.1

          Sanni sanoo

          Onko toi kauraleipä muuten Lidlin paistopisteen luomusydämiä?

          Mulla on vielä Lidlin kokeilematta, ilokseni kuulin että sekin on 100-prosenttista kauraa :) Tää mitä mulla on on Vaasan Kaurasydäntä. Ja tosiaan paahdettuna: <3

          • 1.1.1.1.1

            Kemmy sanoo

            No Lidlin leipä on ylivoimaisesti parasta! Luomua ja tosissaan 100% kauraa. NAM!

            • 1.1.1.1.1.2

              Emma sanoo

              Oon vähän vihanen tälle kommentille. :D Oli ihan pakko käydä Lidlissä, hakea kaurasydämiä ja mussuttaa kaks kokonaista sydäntä illan aikana, toinen ihan pelkästään Ingmariinilla. Tais löytyä uus kauraleipäsuosikki (ja himotus, huoh). :D Kun ei syö muita ko kaurasta tehtyjä leipiä, osaa arvostaa uusia 100% kauraleipiä ihan kympillä!

              • 1.1.1.1.1.2.1

                Kemmy sanoo

                Ole hyvä <3
                Kokeile vielä sitä avokadoa, niin saatat raivostua!

              • 1.1.1.1.1.2.2

                siru sanoo

                Salosella on sellanen uusi kauraleipä myös. Reikäleivän mallinen mutta pehmeä ja 100% kauraa. Hyvää.

  2. 2

    Mia sanoo

    Hei tää oli kiva postaus, sai ideoita omaan arkiruokailuun. :) Kiireessä sitä tuntuu leikkaavan aina ihan tyhjää, kun pitäis keksiä äkkiä jotain ruokaa. Oon nyt miettinyt pitkään, että pitäiskö tehdä joku totaalisempi sokerilakko kun kuluneet 3 kuukautta oon jo ollut syömättä karkkia (ja sipsejä ja pitsaa.) Nuo kolme ovat elämäni rakkaudet. Hiilarikoukku taitaa silti edelleen olla vahvasti päällä. Tosin mulle tulee helposti huono olo, jos en (erityisest iaamulla) syö reippaasti helposti sulavia hiilareita. Esimerkiksi aamulla mun olis ihan turha kuvitella syöväni isoa kasaa kasviksia tyhjään mahaan, ne tietäis vaan närästystä. Aamupuuro ja suolainen munakas toimii parhaiten. Ihanaa muuten kun on kesä ja kasvikset maistuu taas joltain, kauppahallin pikku vihannesputiikki on taivaallinen paikka. <3

    • 2.1

      Sanni sanoo

      Ihanaa muuten kun on kesä ja kasvikset maistuu taas joltain

      Totta :) Tosin pakko myöntää että ulkomaiset kirsikka/miiniluumutomaatit maistuu aina… Lisäksi olen ihan heikkona suippopaprikaan, tavallinen paprika on jäänyt ihan kokonaan :D

      Kivaa jos postauksesta onnistui saamaan ideoita, aika samaa kaavaahan nuo ruoat toistaa. :) ”If it ain’t broke” jne… ^_^

  3. 3

    Nopnop sanoo

    Ruokavaliosi on tosi erilainen kuin mun (joka tällä hetkellä ei ole yhtään terveellinen ja sisältää paljon leipää…) mutta näyttää tosi herkulliselta ja silti terveelliseltä! Sain inspiraatiota muokata omaakin ruokavaliota tuohon suuntaan, sillä nykyinen aiheuttaa vatsanväänteitä ja ylimääräisiä kilojakin löytyy. Rakastan kyllä esimerkiksi lohta mutta tähän mennessä opiskelijabudjetti on rajoittanut lohen ja juustojen yms. käyttöä. Totuuden nimissä myös laiskuus ruuanlaittoa kohtaan vaikuttaa ruokavaliooni. Täytyy miettiä jotain edullisia ja nopeita vaihtoehtoja. Onneksi ainakin kasvikset on kesällä edullisia ja marjoja löytyy omasta takaa!

    • 3.1

      Sanni sanoo

      Mullakaan ei ollut varaa (tuoreeseen) kalaan opiskelijana, silloin se oli vain tonnikalaa (ja vasta myöhemmin opin valmistamaan pakastekalaa, yhtä halpaa ja siitäkin saa tosi maistuvaa ruokaa :) Jamie Oliver’kin suosittelee ;)) Kannattaa rohkeasti tarttua siihen pakastealtaan kalpeaan ”seitiä annospaloina” -pakkaukseen! ^_^ Tässä vinkkejä helppoihin pakastekalaruokiin:

      http://karkkipaiva.indiedays.com/2014/02/02/helppoa-budjettiruokaa-kolme-suosikkia-pakastekalasta/
      http://karkkipaiva.indiedays.com/2016/02/21/maukasta-arkeen-valkosipulinen-seitiwok/

      Entisenä leipäkoukkulaisena (ja aika lailla ruoanlaittotaidottomanakin) tiedän niin tuon tunteen kun mieluiten tekee vain helposti ja nopeasti syntyvää ruokaa = voileipiä ja pastaa. Ei vain jaksanut muuta eikä kyllä kiinnostanutkaan. Voikkari on niin nopea tehdä…. Nykyään syön leipää ehkä muutamia kertoja kuussa, jos niinkään usein. Koukusta on mahdollista päästä irti :) En sano että siinä on mitään epäterveellistä että syö leipää (kohtuudella) vaikka joka päivä, mutta itsellä homma vain oli jotain ihan muuta kuin kohtuutta ja nykyään täytän vatsani mieluummin jollain kevyemmällä ja maistuvammalla kuten kasviksilla :)

  4. 4

    Karoliina sanoo

    Kiitos hyvistä, halvoista ja nopeista ruokaidiksistä! Tosin mulla alkais jo tulla kala korvista ulos, jos vetäisin sitä joka päivä niin kuin sä… :) Syökö muuten Misteri sun kanssa samalla tavalla vai laitatteko omat ruuat?

    • 4.1

      Sanni sanoo

      Tosin mulla alkais jo tulla kala korvista ulos, jos vetäisin sitä joka päivä niin kuin sä… :)

      Hehheh… :D Kieltämättä mun ruoat varmasti näyttää siltä ^_^

      Mulla ei taida olla oikeastaan koskaan täysin kalatonta päivää :) Joskus syön toisella aterialla tofua tai vielä harvemmin soijanakkeja (mökin grillissä <3), mutta kyllä kala muodostaa 90% mun ruokien pääproteiininlähteestä. Toisena juusto :)

      Misteri syö lihaa (ja karkkia ja pullaa jne) joten syödään hyvin eri tyyppisesti, mutta kun syödään yhdessä niin syödään samoja lisukkeita :) Lisukesaralla misteri ei ole koskaan ollut kummemmin riisi/peruna/pastaihmisiä, joten hänkin valmistaa aina pelkästään kasviksia. Välillä syödään kokonaisuudessaankin ihan sama ateria jos äijänkin tekee mieli kalaa :) Mutta yksinkertaisena vastauksena kysymykseen: kyllä, laitetaan pääsääntöisesti omat ruoat.

  5. 5

    LiSi sanoo

    Ah, hyviltä näyttää ruuat! Itsekin olen syönyt suht’ samankaltaisesti (vaikkakin vähän enemmillä välipaloilla) ennen lapsen syntymää, nyt tuntuu lipsuneen aika pahasti.. Tästä sai taas vähän uutta intoa palata ruotuun, mahakin tykkäisi :)

    Toi hotellimunakas(a) saattaa olla muuten jauheesta tehtyä… :/ Oon itsekin useasti ihmetellyt miten se on monessa paikassa niin järkyttävän pahaa, kunnes kuulin jostain että ilmeisesti tekevät noi jostain munajauheesta..!

    • 5.1

      Sanni sanoo

      Toi hotellimunakas(a) saattaa olla muuten jauheesta tehtyä… :/

      Näin minäkin olen kuullut, ja joukossa vehnäjauhoa ja muita munakkaaseen kuulumattomia täyteaineita. :/

  6. 6

    Piia sanoo

    Syövätkö sinun ja miehesi vanhemmat samalla tavalla kuin sinä vai vietkö/teetkö omat ruokasi itse?

    • 6.1

      Sanni sanoo

      Miehen kotona on aina tehty useita lisukkeita joka aterialle, eli aina on muutakin kuin perunaa :D (Riisiä ja pastaa ei heillä ole koskaan harrastettu, peruna on ainoa sellainen anoppilassa syöty lisuke jonka itse jätän väliin.) Siellä on muutenkin aina pöytä koreana niinkuin buffetissa konsanaan niin varmaan löytyy ruokaa minkä tahansa ruokavalion edustajalle ^_^ Eli anoppilassa ei ole koskaan ollut mitään ongelmia.

      Oma äitini taas ei kokkaa (sieltä minunkin alkuperäinen ruoanlaittotaidottomuuteni juontaa), joten äidin luona vieraillessa ostan ja kokkaan omat ruoat. Mutta ettei äiti nyt mahdollisesti loukkaannu jos lukee tätä, niin lisätään että kyllä hän kuitenkin aina ystävällisesti kysyy että ”Voinko ostaa sulle jotain mitä sä syöt?” kun olen tulossa. :) Äiti syö tosi erilaista ruokaa kuin minä joten hänen on aina valmistauduttava mun vierailuun ^_^

  7. 8

    Ylva sanoo

    Ai vitsi, näyttää hyvältä, ihanan värikkäitä annoksia! Kiitos kun jaoit meille! Mereneläville allergisena (ja lihaa syömättömänä) kadehdin kyllä hieman kalan kautta saatavaa helppoa proteiinipanosta ruokavaliossa. :)

    Oletko syönyt muuten vielä nyhtökauraa? Olisi kiva kuulla sun kommentit ja mahdolliset vinkit aiheesta, se on mullistanut oman ruoanlaittoni aivan täysin.

    • 8.1

      Sanni sanoo

      En ole vielä päässyt nyhtökauraan käsiksi, mutta odotan sormet (ja makuaisti ^_^) syyhyten..! :D Eikös sitä tullut muutamiin kauppoihin vasta joku pikkuruinen ennakkoerä pari viikkoa sitten, ja se myytiin parissa tunnissa loppuun? Yritin viimeksi meidän Prismassa sitä kuikuilla mutta ei osunut silmään, saatoin tietysti haahuilla väärillä hyllyilläkin. Joku kauppa sanoi että nyhtökaura sijoitetaan lihajalosteiden kylmähyllyyn.

      Hei, sinä kun olet sitä jo maistanut niin kerro-kerro!:) Miltä maistuu? Miten vertautuu teksturoituun soijaan ja quorniin?

      • 8.1.1

        Ylva sanoo

        Tykkäsin erittäin paljon, suutuntuma on loistava! Vähän vastusta hampaille olematta kuitenkaan sitkeä, eikä murene liian helposti. Ehdottomasti parempaa mun suun mielestä kuin quorn tai soijapohjaiset jutut.
        Mun mielestä nyhtiksessä aivan loistoseikka on se, että se on jo valmiiksi kypsää. Olen syönyt maustamatonta (oli kevyesti suolattu) ja inkivääri-limeä – molempia napsin ruoanlaiton lomassa sellaisenaan, ja käyvät mun mielestä myös salaattiin ihan kylmänä suoraan purkista. Ajattelin seuraavaksi kokeilla kukkakaalirisotossa.

        Täällä pk-seudulla sitä tulee kai myyntiin aina lauantaisin Prismoihin (olin itse jonottamassa pari viikkoa sitten lauantaina ennen seitsemää kaupan ovella, kaikkeen sitä vapaapäivänään ruoan vuoksi ryhtyykin..) ja kai keskiviikkoisin Stockalle, jos oikein ymmärsin. K-ketjun kauppojen myyntipäivistä en tiedä.

        Kovin järeää tai häiritsevää sivumakua (kuten esim. kauramaidossa) en itse havainnut, ja purutuntuma oli todellakin aivan mainio. Palaset ei ole symmetrisiä, joten fiilis on melko lihamainen. En ole lukenut mitään arvosteluja tai muita kommentteja nyhtökaurasta, eli en tiedä antaisiko joku ruoka-alan ammattilainen kovinkin eriävän mielipiteen. :)

        • 8.1.1.1

          Sanni sanoo

          Hyvältä kuulostaa :)

          Onko se miten kallista?

          Kukkakaalirisotosta puheen ollen, kyllä huvitti kun bongasin Pirkan uuden valmiin kukkakaaliriisin… ^_^ En tiennytkään että se on niin mainstream-ruokaa nykyään :D Olen pitänyt kukkakaalituunauksia lähinnä vhh-tyyppien osastona. :) Miksi tavallista sekaruokavaliota noudattava haluaisi korvata riisin kukkakaaliversiolla…? Ellei sitten ole yksinkertaisesti oivallettu, että kasvikset maistuu paremmalta kuin riisi ;)

          • 8.1.1.1.1

            Emmi sanoo

            Mä korvasin puolet mun melko isosta pasta-annoksesta tolla ihan keveyden takia. Tykkään syödä isoja annoksia ja haluaisin tiputtaa pari kiloa painoa, tällä tavalla vatsan sai kuitenkin mukavan täyteen. :)

          • 8.1.1.1.2

            Ylva sanoo

            Alle neljä euroa oli paketin hinta, ehkä 3,70? Mun mielestä yllättävän halpaa! :)

            Pirkan kukkakaaliriisiä en ole nähnytkään, viimeksi K-kaupassa käydessäni jäin ällistelemään valmiiksi pilkottuja kasviksia (jotain wok-settejä yms., jonkun isomman valmistajan juttu), kai niille markkinaa löytyy vaikka silti mutu-fiiliksellä tuntuu oudolta, että joku haluaisi ostaa kasviksensa valmiiksi paloiteltuina kun kyllähän ne väkisinkin nahistuu..?

            • 8.1.1.1.2.1

              Sanni sanoo

              Alle neljä euroa oli paketin hinta, ehkä 3,70? Mun mielestä yllättävän halpaa! :)

              Joo, ei kyllä kuulosta pahalta ollenkaan :) Riippuen tietysti miten pieni pakkaus on ^_^ Mutta ilmeisesti riittää pariinkin ateriaan? Oliko se tämä pakkaus? 250 g, ei tosiaan mikään shokkihinta sen kokoisesta pakkauksesta, olisin voinut odottaa vaikka yli vitosta.

              Mitä noihin valmiiksi pilkottuihin kasviksiin tulee, vaikka en itse kuulu kohderyhmään niin ymmärrän itse asiassa aika hyvinkin niiden ”tilausta”. Moni ei jaksa pilkkoa kasviksia, se on yllättävän yleistä. Karkkipäivänkin kommenteissa on kerrottu kuinka salaatit jäävät väliin kun ei jaksa pilkkoa… Ymmärrän pilkkomisvastenmielisyyden etenkin juureksissa, niissähän oikeasti onkin jo vähän työtä. Itsekin kieltämättä mieluusti delegoin lantun ja bataatin pilkonnan miehelle.. ^_^ En sano että silti maksaisin valmiiksi pilkotuista :D Mutta ymmärrän heitä jotka ostavat :)

              • 8.1.1.1.2.1.1

                Jonttu sanoo

                Käytätkö koskaan tai tykkäisitkö käyttää sellaista sauvasekoittimeen erillisenä saatavaa päätä, joka pilkkoo kasvikset ja esim. sipulin pieneksi? Tuollainen laite on aika kätevä. Ja toimii siis eri päällä myös sauvasekoittimena ja kolmannella päällä vielä vispaimenakin.

                • 8.1.1.1.2.1.1.1

                  Sanni sanoo

                  Käytätkö koskaan tai tykkäisitkö käyttää sellaista sauvasekoittimeen erillisenä saatavaa päätä, joka pilkkoo kasvikset ja esim. sipulin pieneksi?

                  En käytä, mä olen yleisestikin tosi laiska käyttämään sähköisiä apuvempaimia. Niitä ei jaksa kaivella kaappien perukoilta ja sitten tiskata erikseen…. ^_^ Maidonvaahdotin on ainoa päivittäin käytössä oleva keittiön apuvempain :)

  8. 9

    zinde sanoo

    Just söin aamupalan mutta vähän näistä kuvista tuli nälkä. :’D Mitä toi keltainen kananmunien päällä oleva mauste muuten on? Kurkumaa? Currya?

  9. 10

    a sanoo

    Ai että näyttää hyvältä! Ihan ruokakateus iski :) Meillä varmaan suurimman ongelman aiheuttaa se, että miehen ruokavalio on tyyliin makaroonia ja jauhelihaa, pitsaa, sipsejä jne. joka jumalan päivä, kun taas itse haluaisin syödä juurikin kasviksiin ja hyviin proteiininlähteisiin painottaen, joka päivä erilaista ruokaa. Sitten kun täällä on vielä sellainen 2-vee poitsu, joka suostuu suuhunsa laittamaan lähinnä pastaa, perunaa ja lihaa, niin harmittavan usein sitä itsekin tyytyy syömään hiilaripainotteisesti :( Pitäisi kyllä ehdottomasti ottaa ryhtiliike ja vaikka kokata sitten kokonaan omat ruoat. Kiitos inspiroivasta postauksesta, kylläpä saikin potkua taas omallekin takamukselle! :)

    • 10.1

      Sanni sanoo

      Kiitos inspiroivasta postauksesta, kylläpä saikin potkua taas omallekin takamukselle! :)

      Ollos hyvä vain :)

      Voin hyvin ymmärtää että perheissä, joissa tietenkin on järkevää syödä samaa ruokaa (jos vain allergiat eivät sitä estä), ei ole helppoa yrittää integroida uusia ruokailutapoja kun on totuttu tiettyyn. Yhden hengen omat kokkailutkin voivat vaikuttaa sosiaalisesti eikä varmasti ole aina niin simppeliä toteuttaa. Toisaalta, pitäisihän kaikilla olla oikeus syödä sellaista ruokaa kuin haluaa. Eivät niin helppoja juttuja nämä. Mutta toivottavasti löydät jonkun toimivan ja kaikille mieleisen toimintatavan :) Alat ujuttaa varovaisesti kasviksia vaikka yhdelle aterialle per viikko ja totuttaa miestä pikkuhiljaa ”uusiin” makuihin ^_^

        • 10.1.1.1

          Sanni sanoo

          Jee :) Mahtavaa kuulla :) Katson sun blogin huomenna ja laitan kommenttia, nyt ollaan lähdössä illallistreffeille :)

  10. 11

    Nimetön sanoo

    Hienon näköisiä annoksia! Käy vähän kateeksi… Olen itse kauhean laiska tekemään salaattia (kaikki se peseminen ja pilkkominen yhdellä kertaa), joten kurkku ja salaatti tulee yleensä syötyä leivän päällä ja paprika muuten vaan.

    • 11.1

      Sanni sanoo

      joten kurkku ja salaatti tulee yleensä syötyä leivän päällä ja paprika muuten vaan.

      Mulla oli ihan sama ennen, voin todellakin samaistua :) Meillä ei kotona koskaan syöty salaattia, kukaan ei jaksanut sellaista valmistaa. Minulle ”salaatti” oli juurikin vain leivänpäällinen siihen saakka kun tapasin nykyisen äijäni jonka kotona taas salaatit ovat aina kuuluneet ruokapöytään.

  11. 12

    Jenni sanoo

    Voi vitsi miten hyvännäköisiä ruokia! Mulla on fyysisesti tosi huono olo, koska oon laiskuuttani syönyt viimeiset viikot lähinnä pastaa ja leipää… Kun ennättää töistä kotiin puoli kuuden-kuuden aikaan, kokkaaminen ei kauheesti innosta. Toisaalta, ei innosta hiilaripuputuskaan enää kauheesti. Olokin alkaa olla kun pullataikinalla :D Kirjotankin tässä samalla kauppalistaa tämän postauksen innoittamana :)

    • 12.1

      Sanni sanoo

      Mulla on fyysisesti tosi huono olo, koska oon laiskuuttani syönyt viimeiset viikot lähinnä pastaa ja leipää… Kun ennättää töistä kotiin puoli kuuden-kuuden aikaan, kokkaaminen ei kauheesti innosta.

      Niin tuttua, niin tuttua. Mun elämää vuoteen 2011 saakka. :)

  12. 13

    siggg sanoo

    Ehkä vähän henkilökohtainen kysymys, mutta eikö sulla tuu ikinä ilmavaivoja tosta kananmunien määrästä? :D Tietty jokaisen keho käyttäytyy eri tavalla mutta ite joudun jopa _välttämään_ esim. hernekeiton, kananmunien tai tuoreiden herneiden syömistä jos seuraavana päivänä on töitä.. Muuten tulis kauheen noloja hetkiä töissä kun mahaa vääntäisi ja kertyisi paljon ilmaa.

    Mutta ihanan värikkäitä aterioita sulla, kunpa jaksaisin itsekin ryhdistäytyä..

    • 13.1

      Sanni sanoo

      Ehkä vähän henkilökohtainen kysymys, mutta eikö sulla tuu ikinä ilmavaivoja tosta kananmunien määrästä? :D

      Ei ^_^ :D

      Palkokasveista kyllä tulee. Palkokasvit, pasta ja ruisleipä on aina olleet mulle ne pahimmat ilmavaivojen aiheuttajat. Etenkin pasta. En tiedä mitään muuta ruokaa joka muodostaisi niin paljon kaasuja elimistöön kuin pasta (mun elimistössä), en tiedä mikä ihme siinä on. No, enää ei ole tuota ongelmaa ;) Paitsi jos syön papupastaa :D Se on kyllä herkkua mutta kyllä siitäkin valitettavasti tulee aikamoisia kaasuja välillä.

  13. 14

    Sanna sanoo

    Oletko muuten kuullut hiljattain radiossa esitellystä tutkimuksesta riippuvuutta aiheuttavista ruoka-aineista? Juusto taisi olla ”pahin” sisältämänsä kaseiinin vuoksi. Tiedä sittem, miten vakavasti otettava tutkimus kyseessä oli…

    • 14.1

      Sanni sanoo

      Juuston koukuttavuus on tiedossa :) Yes, I am a cheese addict *viittaa*. Olen tehnyt aiheesta (juusto ja kaseiinin aiheuttama riippuvuus aiemmin postauksenkin:

      http://karkkipaiva.indiedays.com/2013/11/28/juustoaddikti-ilmoittautuu/

      Ilokseni olen kuitenkin, etenkin nyt keväällä FitFarm-kokeilun aikana, pystynyt toteamaan ettei suhteeni juustoon ole yhtä addiktoitunut ja sanalla sanoen epäterve kuin se oli ennen leipään. Suosikkijuustoni (eli kypsytetyt) eivät kuuluneet FitFarm-ruokavalioon, ja yllättäen ei ollut lainkaan vaikeaa jättää niitä pois. Kyllä, tokihan juustoa kaipasi, mutta ei tullut minkäänlaisia holtittomia vieroitusoireita niinkuin leivän suhteen tuli kun sitä yritti vähentää. Leipää oli vain ihan pakko saada, jos sitä ei saanut himo paisui päässä niin ylitsevuotavaksi ettei sitä kestänyt erkkikään ja tuli fyysisesti paha olo. Juuston suhteen ei ole niin. Rakastan sitä ja se on nautinnollisin herkku minkä tiedän, mutta jos en saa sitä, niin sekin on ihan ok eikä tule mitään fyysisiä tai henkisiä oireita. Voi vain todeta että olisi kiva syödä juustoa, mutta ilmankin pärjään.

      Eli tavallaan tuossa ”Juustoaddikti ilmoittautuu” -jutussa kirjoittamani väite, että juustosta olisi tullut minulle uusi leipä, ei ihan pidäkään (onneksi) paikkaansa. Koska en pidä riippuvuuksista :)

  14. 16

    Kuorotipu sanoo

    Hyvältä näyttää tuo ruokaviikko. Mun pitäis opetella syömään parsakaalia muutenkin kun uunissa paahdettuna. Tosin, sekin on mulle vasta muutaman kuukauden takainen oivallus, eli ehkä joskus :)

    Mä muuten varasin paikan lukijamatkalle. Heittäydyin villiksi (ja pihiksi) ja otin naispaikan. Jännää :)

    • 16.1

      Sanni sanoo

      Mä muuten varasin paikan lukijamatkalle.

      Uuuujeee! ^_^ Vähänkö kivaa saada tavata ”Kuorotipu” :) :) Ihan mahtavaa! :)

      On niin hassua kun suunnilleen tuntuu että vähän niinkuin ”tuntee” joitain vakkarilukijoita, vaikka enhän mä oikeasti tiedä teistä mitään ^_^ Mutta väkisin muodostuu kuva niistä palasista joita vakkarit kommenteissaan kertoo ja tietysti kirjoitustyylistä :)

  15. 17

    Minä vain sanoo

    Mitä sun omatekoiseen pähkinämysliin tulee? Sellaista voisi itsekin tehdä.

    Syötkö siis puuroa vain treenin jälkeen jos syöt?

    Tarvisikohan itsekin kokeilla tällaista jos saisi loput rasvat pois vartalosta :D

    • 17.1

      Sanni sanoo

      Mitä sun omatekoiseen pähkinämysliin tulee?

      Vehnäleseitä, Fibrex-hiutaleita (näitä vähiten koska imevät niin valtavasti nestettä mutta tuovat mukavaa rouheutta makuun), chia-siemeniä, kurpitsansiemeniä ja vaihtelevasti eri pähkinöitä ja manteleita, yleensä pekaaneita, saksanpähkinöitä ja makadamioita. Joskus lisään maun vuoksi kookoshiutaleita ja jauhettua vaniljaa.

      Syötkö siis puuroa vain treenin jälkeen jos syöt?

      Kyllä. Uudessa valmennuksessani suositellaan puuroa myös iltaruoaksi mutta toistaiseksi ei ole maistunut (mun ruokavalintoja ohjaa aina se mitä tekee mieli ^_^), puuroa tekee kirkkaasti eniten mieli nimenomaan treenin jälkeen. Iltaisin syön mieluummin joko kunnon illallisen tai sitten jogurttirahkasekoituksen jos olen syönyt päivän toisen pääaterian jo aiemmin päivällä.

      Puuro sopisi aamiaiseksikin, mutta kun mä aina himoitsen mun aamiaiskananmunia… ^_^ :D Mä en tykkää syödä suunnitelmallisesti, on kiva syödä sitä mitä tekee luontaisesti mieli. :)

  16. 18

    Heidi sanoo

    Mua aina kauhistuttaa ihmisten listatessa syömisiään (ihan siis yleisesti, ei liity tähän ”henkilökohtaisesti”), että syökö oikeasti kaikki muut noin vähän?! Esim tuo ”snack”: pieni pala juustoa ja pari mantelia: sehän on kaksi suullista! Eihän noin pienestä määrästä tule kuin vihaiseksi?! :D Vai olenko se vain minä joka porsastelee? :D

    Kauhuissani aina katselen, kun esim bloggarit kertoo syövänsä välipalaksi ”kourallisen oähkinöitä, ja sillähän jaksaa sitten pitkälle iltaa!” No ei jaksa, kun se on max. kaksi suullista, jotka ei täytä yhtään, vaan nälkä jatkuu kahta kauheampana.

    Terveisin ”pohjaton vatsa”

    • 18.1

      Sanni sanoo

      Esim tuo ”snack”: pieni pala juustoa ja pari mantelia: sehän on kaksi suullista!

      Hehheh, joo, tuo mun välipalojen pieni koko johtuu siitä että syön vatsan täpötäyteen normiaterioilla enkä useimmiten päivän aikana edes syö välipaloja koska niille ei ole tarvetta. Tällä päiväkirjaviikolla välipaloja oli huomattavasti normaalia enemmän, hyvin tavanomaisesti syön päivän aikana vain aamiaisen, lounaan ja illallisen ja näiden lisäksi joskus iltapäiväkahvin (ilman mitään kiinteää ruokaa) ja treenipäivinä palautusjuoman. Eli kun mulla on kunnon nälkä, niin kyllä mä syön kunnon ”mätön” enkä määrää ”josta tulee vain vihaiseksi” ^_^

      Tuo juustopala- & mantelivälipala oli hätä-snack jotta ehdin käydä kaupassa ostamassa tonnikalaa ja valmistaa sen KUNNON aterian. Mulla oli siis sillä hetkellä ihan oikea pääaterianälkä eikä mikään ”välipalahiuko”, mutta jotain oli heitettävä huiviin että nälkä lieventyi kaupassa käynnin ajaksi. :)

      Mulle sopivaan ruokailutapaan kuuluu syödä isot pääateriat jotka pitävät kylläisenä viisikin tuntia, näin ollen mitään välipalanälkää pääsee harvoin syntymään. Tosin olen huomannut nyt hiilareita lisättyä, että se aivan selvästi on vaikuttanut mun nälän tunteisiin kasvattavasti. Tiukemmalla vhh:lla nälkä tosiaan pysyy poissa helposti ainakin viisi tuntia aterian jälkeen mutta nyt kun olen lisännyt hiilareita, nälkä tulee nopeammin ja voimakkaampana. Ehkä siksikin noita Questbar-välipaloja tai ”vielä rahka ennen salia” -miniaterioita on ilmestynyt kuvioihin tänä keväänä.

  17. 19

    maaku sanoo

    Ei liity tähän postaukseen, mutta luin Kreikka-postauksiasi ja voi ku tuli hyvä olo. Olen käynyt Kreikassa lomalla kolme kertaa mutten sinänsä ole päässyt ”pintaa syvemmälle”, vaikka olenkin rakastunut maahan ja siihen elämäntyyliin aivan täysin. Tuli olo että haluan itsekin kokea samanlaisia asioita kuin sinä.. :) Kiitos

    • 19.1

      Sanni sanoo

      Ei liity tähän postaukseen, mutta luin Kreikka-postauksiasi ja voi ku tuli hyvä olo.

      <3 <3

      Itselläkin on ollut viime aikoina aivan valtava ikävä Kreikkaan ja kreikkalaisia ruokia… Olen syönyt nyt kolmena päivänä putkeen horiatiki-salaattia ikävääni… ^_^

  18. 20

    Venomia sanoo

    Näyttää kyllä hyvältä sun annokset. Itseä alkoi oikein hävettää miten vähän syön vihanneksia nykyään vaikka ne on niin hyviä… Btw, olisko sulla mitään hyvää vhh-makean piirakkapohjan ohjetta? :) Raparperipiirakkaa olis tarkoitus tehdä mutta pelkistä vehnäjauhoista tehty pohja ei maistu.

    • 20.1

      Sanni sanoo

      Aloin ihan miettimään että olenko koskaan ylipäänsä tehnyt makeaa vhh-piirakkaa… En ole tainnut, mutta miksipäs suolainen ei sopisi makeutettuna :D Oikeastaan on lopulta sama mitä vhh-jauhoja ohjeessa käyttää, soijajauhon voi korvata esim. kookosjauholla niin saa ”makeamman” pohjan. Tässä mun suosikkiohje piirakkapohjalle, vaatii tosin aika montaakin eri jauhoa (vhh-leivonnassa taikinasta tulee aina parempi jos miksaa useampia jauhoja):

      http://karkkipaiva.indiedays.com/2013/06/24/mita-tehda-juhannuksen-jamaruoille-heita-ne-piirakkaan/

      Jos tuon haluaisi yksinkertaistaa niin 3 dl jauhoa voi kokeilla sekoittaa vaikka pelkästään mantelijauhosta, vehnäleseistä ja kookosjauhosta. Kyllä siitä jonkinlainen pohja tulee mutta en osaa sanoa onko koostumus yhtä onnistunut kuin tuossa mun megamix-pohjassa :) Soijajauhon jättäisin kyllä pois makeasta piirakkapohjasta, siinä on sen verran vahva maku.

      Karppaus.infon sivulta löytyy myös makeita piirakkareseptejä, esim. tällainen pehmeä voisi sopia murupohjaa paremmin raparperipiirakkaan:

      http://karppaus.info/resepti/resepti.php?id=2802

      Tässä on vhh-mustikkakukon ohje jos sen tyylinen piirakka uppoaa, siinä siis ei ole pohjaa vaan päällinen:

      http://karkkipaiva.indiedays.com/2014/08/07/kesa-kiristi-vyon/

  19. 21

    Hannakaica sanoo

    Hei mitä sarjaa nuo ihanat mukit olivat alkupäivinä missä oli metsäneläimiä?

  20. 22

    sara sanoo

    Minusta tämä ruokaviikko näytti jo vähän tylsältä, vaikka ihan maukkaalta ja terveelliseltä. Joka päivä kalaa, parsakaalia, parsaa, tomaattia, kurkkua, kananmunaa ja jugurttia. :) Omat ruokani näyttävät kyllä aika samalta, koska syön kasvispainotteisesti ja proteiini lähinnä kalaa, mutta joka päivä en kalaa jaksaisi syödä saati kananmunia!
    Salaattia syön minäkin lähes joka päivä, mutta usein laitan sekaan vaikka lehtikaalia, avokadoa, katkarapua, oliiveja tai teen esim. fenkoli-appelisiinisalaatin ihan vain vaihtelun vuoksi. Syön myös usein keittoja. Ja toki pasta ja muu tuo lisää variaatioita. Iltapalaksi syön usein leipää, mutta sitäkään en jaksa joka päivä syödä!
    Ehkä kyllästyn sitten herkemmin, vaikka se ei ole ongelma, että viikottain syön samoja ruokia tai se, että parina päivänä syö samaa ruokaa.
    Tämä nyt vähän erilaisena kommenttina, vaikka kokonaisuutena sanonkin, että hyvältä näyttää. ;) Ja tietenkin muu elämä vaikuttaa siihen mitä syö milläkin viikolla. Minusta salaatti tai wokki on se helpoin ja nopein ruoka tehdä nälkään tai ottaa töihin. Ja samalla saa syötyä vanhaksi menevät pois…

    • 22.1

      Sanni sanoo

      Minusta tämä ruokaviikko näytti jo vähän tylsältä, vaikka ihan maukkaalta ja terveelliseltä. Joka päivä kalaa, parsakaalia, parsaa, tomaattia, kurkkua, kananmunaa ja jugurttia. :)

      Jepjep :D Mulle maistuu samat lemppariruoat joka päivä ^_^ Normaalioloissa (eli kun olen kotona ja päätän itse mitä teen ruoaksi) ruokaviikkoni on kuitenkin vähän monipuolisempi sisältäen esim. tofuruokia ja papupastaa (juuri tässä parhaillaankin vetelen papupastaa tomaattiyrttikastikkeessa naamariin :)) ja erilaisia salaatteja, mutta päiväkirjaviikolla olin kotioloissa ainoastaan kaksi päivää, loppuviikon ruoat olivat sitten sitä mitä majapaikoissa (anoppila, äiti, hotellin ravintola) oli tarjolla :)

      Anoppilassa esim. ei tofua tai muita kasvisproteiinin lähteitä edes tunneta, joten siellä mulle on aina tarjolla pelkästään kalaa. Olosuhteet siis tietysti vaikuttavat siihen millaista ruokaa milläkin viikolla syö, kuten sinäkin kirjoitit :)

      Kalaa syön kyllä ihan joka päivä ainakin yhdellä aterialla. Kun ei syö lihaa tai kanaa, niin aterian proteiininlähteeksi valikoituu väkisinkin kala useimmissa tapauksissa. En tule kylläiseksi pelkistä kasviksista, joka aterialla täytyy olla kunnon proteiinin lähde :)

      • 22.1.1

        Maijastiina sanoo

        Onko sulla joku periaatejuttu olla syömättä kotimaista kalaa? Jostain syystä suomalaiset tuntuvat kuvittelevan, että muoveissa kauppaan tuleva norjalainen lohi on ainoa syötävä kala tässä maailmassa, mikä on mielestäni tosi harmi näin tuhansien järvien ja lukemattomien rannikkopitäjien maassa. Esimerkiksi silakka on halpa ja todella hyvä kala (monen vanhanpolven kalastajan ehdoton ykköskala)!

        Varsinkin Ahvenanmaalla olisi varmasti helppoa ostaa tuoretta, kotimaista kalaa, joka on ihan eri makuluokkaa kuin pussikasvatettu lohi. :) Ja jos säilykekalaa haluaa syödä, niin tonnikalan korvikkeeksi kannattaa kokeilla uutta JärkiSärkeä: http://www.jarkisarki.fi Sen saatavuudesta en valitettavasti tiedä, mut toivottavasti löytyisi jo ainakin isommista marketeista. Särki on vesien ”roskakala”, joten sen syöminen on muun hyvän lisäksi ekoteko.

        P.S. Oli pakko etsiä munajuuston resepti, et jaksaisko sitä tehdä joskus itsekin. :)

        • 22.1.1.1

          Sanni sanoo

          Onko sulla joku periaatejuttu olla syömättä kotimaista kalaa?

          Hei Maijastiina!

          Minulla ei oikeastaan ole mitään periaatteita kalaan liittyen, syön kaikkea :) Tietysti, kalan ollessa yksi kalleimmista (juuston ohella kallein) ruoka-aineista jota käytän, vaikuttaa hinta tietysti jonkun verran valintoihin. Tuoreeseen kalaan minulla ei ole varaa päivittäin, ja pakastekala taitaa olla 100-prosenttisesti ulkomaista (vai onkohan pakastealtaan silakkafileet Suomesta, niitä ostan aika usein). Silloin kun ostan tuoretta, ostan sitä mitä tekee mieli.

          Satsaan kotimaisuuteen etenkin meijerituotteissa, vihanneksissa (sesongin mukaan) ja marjoissa.

          Kiitokset JärkiSärki-vinkistä, täytyykin etsiskellä noita seuraavalla kauppareissulla ja toivoa että hinta on kohdillaan :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.