Rullaaks sunkin iho?

Pahoitteluni heti alkuun – postauksessa on kuvitusta irtirullautuvasta ihosta joka mahdollisesti voidaan luokitella ällöksi.

Mutta kuvaan liittyy taas sarjassamme näitä hulluja postauspäähänpistoja – täytyy kysyä lukijoilta kuinka monella muulla iho rullaa irti. :)

Olin luullut, että kaikilta ihmisiltä irtoaa ihoa suihku- ja saunaolosuhteissa. Kunnes hiljattain selvisi (ja näinkin outoja keskustelunaiheita voi pariskunnilla olla saunassa), että mieheltäni ei koskaan irtoa ihoa tällä tavalla. Vaikka hän kuinka hinkkaisi tai raapisi ihoa, ei siitä lähde irti mitään. Koko keskustelu taisi saada alkunsa kun mies vähän aikaa sitten kysyi, että ”mitä hittoa susta oikein lähtee?” kun pyörittelin saunan lauteilla ihoriekaleita olkapäistä.

Kahvikuorinta2

Tämä kuva liittyy postauksen loppuun.

Minun ihoni on aina rullaantunut etenkin saunassa, ja etenkin silloin kun edellisestä kuorintakerrasta on aikaa. Ei tarvitse kuin vähän hangata ihoa niin jo lähtee riekaleita rullaantumaan. Jos raapii, niin saa kynnenaluset ihan täyteen ihomössöä. Sori, ehkä tarpeettoman graafista kuvailua…:p

Onko tämä tuttua monelle muullekin teistä?

Kun olin lapsi, äitini kutsui näitä ihoriekaleita ”hierteisiksi”. Hän sai perusteltua hierteisillä, miksi ihoa täytyy pestä ja puhdistaa (lapsista kun ei aina ole niin kivaa peseytyä enkä minäkään tykännyt yhtään kun hinkattiin pesusienellä).

Kuolleita ihosolujahan meiltä varisee päivittäin, mutta miksi joillain, kuten minulla, solukkoa irtoaa näin voimallisesti? Peseydyn aina karheapintaisen sienen kanssa, mieheni taas saippuoi itsensä pelkillä käsillä. Minulle sieni on aina ollut ehdoton juuri siksi, että se irrottaa kuollutta ihosolukkoa tehokkaammin, ja tällöin rullaantumisefektiä syntyy miedommin. Jos taas peseydyn ilman sientä tai en kuori ihoani viikkoihin, ”hierteisiä” voi hangata iholta ihan hurjia määriä. Enkä puhu mistään väkivaltaisesta, voimakkaasta hankauksesta, iho rullaa ihan pienestä kosketuksesta.

Iho_rullaa

Minulla ei ollut Ranskassa mukana sientä. En myöskään kuorinut ihoa kahteen viikkoon. Niinpä matkan jälkeisessä mökkisaunaillassa saikin taas irroitella ihoa ihan kunnolla….

*

Tästä saan aasinsillan yhteen lempivinkeistäni, jonka olen maininnut blogissa aiemminkin, mutta nostetaan se taas ajankohtaisena esiin. Mökkisaunan jälkeen suoritin välittömästi kahvinpurukuorinnan.

Kahvikuorinta

Sen tehokkaampaa kuorintaa en ole vielä kokenut. Puuha on sottaista, kyllä, ja siksi normiarjessa tulee ennemminkin käytettyä kaupan kuorintoja. Mutta kun haluaa jynssätä ihon oikein vauvan pehmeäksi ja sileäksi…

Kouraisen vähän aamukahvilta jääneitä kahvinpuruja.

 idKahvikuorinta

Kahvinpurut voi sekoittaa kämmenellä joko öljyyn tai suihkugeeliin, jolloin ne liukuvat iholla mukavasti.

En ole huomannut kahvin jauhatuskarkeudella eroa tulokseen, minun ihoni ei ärry edes todella karkeasta murusta. Kahvinpurujen reunat eivät ole erityisen teräviä.

Vinkki: jos haluat välttää kaiken kahvinpurun huuhtomisen kylppärin viemäriin, jätä purut kuorintasession jälkeen suihkun lattialle, anna lattian kuivua ja imuroi sitten sotkut pölynimurilla. :)

Kommentit
 1. 1

  ... sanoo

  Minulla on alkanut rullautumaan nyt ehkä kolmen viime vuoden aikana ja olen ajatellut sen tarkoittavan, ettei ihoni enää uudistu yhtä tehokkaasti tms.

 2. 2

  Pipari68 sanoo

  Just oltiin 3 viikkoa aurinkolomalla ja mukaan hommattu pakollinen, kuollutta ihosolukkoa ja aurinkorasvoja, suolaa, ym. poistava pesuhanska osoittautui käytössä aivan liian pehmeäksi. Seurauksena kolmannella viikolla alkoi suihkun jälkeisellä rasvaussessiolla rullautua kuollutta nahkaa ja hilsettä….arvaa oliko nahkea fiilis, kun ei ollut kuorinta-ainetta mukana, eikä paikallisesta marketista löytynyt, ei edes merisuolaa, jota olisi voinut käyttää oliiviöljyn kanssa? Kun kotiin päästiin, niin jo alkoi kuoriminen ja vielä eilen saunassa irtosi aika laillla nahkaa. Normisti tätä ei tapahdu, kun pesen aina harjalla ja kuorin saunassa kerran viikossa. Mutta siis tapahtuisi taatusti, jos em. toiminnot jättäisi väliin.

  • 2.1

   Sanni sanoo

   Just oltiin 3 viikkoa aurinkolomalla ja mukaan hommattu pakollinen, kuollutta ihosolukkoa ja aurinkorasvoja, suolaa, ym.

   Tää alkulause on niin paras kun sen voi lukea niin, että mukaan oli hommattu pakollinen, eli kuollutta ihosolukkoa, aurinkorasvoja ja suolaa :D

   Mutta voin kyllä kuvitella tuon ällöfiiliksen jota kuvailit… Olipas kyllä hullua ettei löytynyt edes merisuolaa. Tavallisella suolallakin voi kuoria, mutta teho on minusta aika mieto.

 3. 3

  Maria sanoo

  Rullaa, päästä varpaisiin lähtee koko nahka kuin käärmeeltä. No joo, tosi huono vitsi mutta hauska mielikuva. :D Eniten tuota kuollutta ihoa irtoaa varpaanväleistä ja jos oikein kauan saunassa istuu niin ehkä käsivarsista ja sääristä. Voisikohan liittyä mitenkään kosteusvoiteeseen jota vartalolla käyttää? Oisko siinä kuolleen ihosolukon seassa myös voidejäämiä, etenkin jos käyttää jotain silikonia sisältävää tuotetta?
  Mun äiti puhuu myös ’kanahkasta’. Oisko tää joku murrejuttu? Ollaan Keski-Suomalaisia.

 4. 4

  Minä vain sanoo

  Sama homma täällä, ja myös ihmetelty miehen kans saunassa, kun siltä ei lähe mitään. :D Se sanoi mulle että pesenkö mä itteeni kunnolla ku voi tollasta lähtee ;)

 5. 5

  Seawolf sanoo

  Minulla rullaa kanssa iho vastaavalla tavalla jos se on vähänkään kostea ja hankautuu johonkin. Lapsena äiti sitten järjesti ”hinkkausoperaation”, että saa kuolleen ihon pois. Yleensä pesusienellä, tosin oma iho on niin herkkä (aistiyliherkkyyksiä löytyy useampia, tuntoaisti on vain yksi), että pesusienellä hankaaminen sattuu. Joten ihan sormin saa pärjätä (vaikka onkin lievästi ällöä), kun kaikki apuvälineet satuttaa mun herkkää ihoa.

 6. 6

  Sara sanoo

  Ihan normaalia on, useammilta ihmisiltä varmasti tuota lähtee, en sitten tiedä että miksi ei kaikilta. Mulla lähtee saunassa ihan kunnolla, on aina lähtenyt vaikka kuorinkin ihoa.

 7. 7

  Jenna sanoo

  Minulta on aina lähtenyt töhnää rullautumaan, vaikka olisin juuri kuorinut ihon. Saunassa sitä vasta lähteekin! Mieheltä ei irtoa mitään. :D

  T: nahkaisa käärme

 8. 8

  sapsu sanoo

  Minä en taas tienny että kaikilla iho ei lähde tuollalailla rullautumaan :D Täällä siis ilmoittautuu yksi!

 9. 9

  k sanoo

  Täällä lähtee kanssa kunnolla varsinkin yläselästä varpaista käsistä ja reisistä. Miehen kädet on aina ihan täynnä ihoa kun hieroo hartioita saunassa. Ja käymme saunassa joka toinen/kolmas päivä. Luulisi että ihoa ei olisi enää jäljellä :D.. miehestä taas ei irtoa mitään vaikka kuinka jynssäisi… En käytä mitään rasvoja eikä iho ole kuiva tai rasvainen…Itse olen ajatellut aina niin että näissä kohdissa iho uusiutuu nopeiten ja kropalla on tarve päästä eroon vanhasta ihosta.

 10. 10

  T sanoo

  Rullaaja ilmoittautuu! Oma ihoni on aika herkkä rullautumaan, jo helle + hankaus riittää rullaamiseen ainakin rintakehän ja yläselän kohdalla. Saunassa myös käsivarsista iho rullautuu oikein helposti, oikeastaan lähes koko kehosta jossakin määrin. Inhaa, olisin ehkä ollut tyytyväisempi jos en olis tiennyt ettei kaikkien iho ole rullatyyppiä. :D

 11. 11

  Inka sanoo

  kyllä lähtee, pieninä määrinä se on kai normaaliakin ja kertoohan se että iho uusiutuu nopsaan, mikä minun näkökulmastani viittaa juuri elinvoimaan ei vanhenemiseen. Runsas kuollut ihosolukko pienellä aikavälillä taasen olen ajatellut johtuvan ihon liiasta jynssäämisestä. Eihän se miehillä kuoriudu kun eivät ole samanlaisia maanisia ihon kuorijia :) Vastaava ilmiä syntyy myös kantapäiden/jalkojen liiasta raspaamisesta. Iho suojautuu hankaamista vastaan. Lopettakaa siis suosiolla turha kemiallinen kuorinta varsinkin sekä liian kovat pesimet. Pikkuhiljaa tottuu ehkä normaalin tuotantoon mutta voi kestää kauankin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.