RMS Beauty – kaunista vaan ei kestävää

Tänään esittelyssä RMS Beauty, ylellinen ja vähän erilainen luonnollinen meikkisarja. Sarjan kotimaa on Yhdysvalloissa.

Miksi erilainen? Ensinnäkin, RMS:n tuotteet pohjautuvat öljyihin ja rasvoihin. Luomivärit, meikkipohjat, poskipunat, allihopa, ovat rasvaisia. Toisekseen, RMS on ”raakakosmetiikkaa” eli käyttää tuotteissaan kuumentamattomia, mahdollisimman vähän prosessoituja raaka-aineita. RMS:n sivulla lukee, ”formulated with raw, food grade and organic ingredients in their natural state”, jonka tulkitsen niin, että ainesosat ovat niin lähellä sitä tilaa missä ne ovat luonnossa. Tämä tosin ei voi päteä mineraaleihin, jotka luonnollisestikin on puhdistettava ja partikkelit jauhettava jotta niitä voi käyttää kosmetiikassa.

 RMS_IMG_0782

Sain RMS Beautyn tuotteita testattavaksi Eleven.fi-verkkokaupalta. Settiin kuuluu Beauty Oil -kasvoöljy, Un Cover-Up -meikkipohja ja sivellin sen levitykseen, Living Luminizer -kuultovoide ja Eye Polish -luomiväri. Olin toivonut myös poskipunaa mutta toivomani sävy oli varastolta lopussa.

Sarja vaikutti filosofiansa pohjalta erittäin kiinnostavalta (ja tuotteet kieltämättä tyylikkäiltä), mutta olin skeptinen meidän synkkauksesta heti alkuun. Tiedätte miksi: Sanni ja rasvaiset meikit, etenkin rasvainen luomiväri. Voiko toimia…? Aiempi kokemus ei ole ollut juhlien arvoinen.

Täyteläisen voidemaiset meikkipohjat ”hikoilevat” usein irti iholtani ja rasvaiset luomivärit kasautuvat luomivakoon. Ja nyt olin testaamassa kookosrasvapohjaan perustuvaa meikkivoidetta ja luomiväriä. Mitähän tästä tulee..?

Jos joku muistaa tammikuisen Pakkassuosikit-postaukseni, niin siitä kävi ilmi että ainakin Beauty Oiliin tykästyin kovasti. Siitä lisää postauksen lopussa. Keskitytään jutussa ennen kaikkea meikkipohjaan ja luomiväriin.

RMS_UnCoverUp_IMG_0802

”Un” Cover-Up (kyllä, kirjoitetaan RMS:n mukaan juuri noin, lainausmerkeillä), on sarjan bestseller-tuotteita.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Seokseen ei ole lisätty mitään mikä absorboisi rasvamaisten ainesosien kiiltoa ja toisi sitä synteettisille meikkivoiteille ominaista samettista ihotunnetta. ”Un” Cover-Up on rehellisesti rasvainen voide. Se ei kuivu iholla vaan pinta jää juuri sellaiseksi mitä kookosrasvan, risiiniöljyn, mehiläisvahan, kaakaovoin ja jojobaöljyn cocktaililta saattaisi odottaa. Eli tahmeaksi. Ainakin minun ihollani.

RMS_IMG_0796

Voiteen levittäminen sarjan omalla (söpöllä!) siveltimellä onnistui oikein mallikkaasti. Voide levittyy kauniin tasaisesti ja yllätyin sen peittävyydestä. Ensin kovin kiiltäväksi iholle jäävä voide himmenee imeytyessään, ja tuloksena on lopulta – – –  kaunis, hehkuva, tasaisen värinen iho. Siis sanalla sanoen: älyttömän kaunis iho.

Ennen ja jälkeen:

RMS_UnCoverUp_before_after

Sävy 22 näyttää kuvissa ehkä aavistuksen kalpealta kasvoillani, mutta livenä se ei näyttänyt siltä.

RMS_UnCoverUp_beforeafter2

Ällistyin miten hyvin voide peitti vasemman poskeni punoituksenkin, laajentunut verisuonikin katosi. Käytin voidetta myös silmänalusilla peiteaineen sijaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tulos ansaitsee suuren lähikuvan ;)

Wow, tämähän on…. mahtava meikkipohja! Vai… onko..?

Olen kokeillut RMS:n pohjaa useita kertoja talven aikana, ja jokainen kerta on mennyt samaa rataa: ensin iho näyttää aivan törkeän upealta, sanoinkuvaamattoman kuulaalta, raikkaalta ja tasaiselta. Mutta… ilo on lyhytaikainen. Meikkipohjalle käy juuri niinkuin pelkäsinkin: se ei kestä iholla vaan sulaa jo seuraavan parin tunnin aikana, liukuu paikoiltaan ja ikäänkuin haihtuu. Illalla iho on liejuisen näköinen.

Entä puuteri – voisiko se auttaa? ”Un” Cover-Up on kehitetty käytettäväksi ihanteellisimmillaan ilman puuteria ja sarjan yhden raaka-aineen ”Un” Powder -puuteria (silica) suositellaan vain rasvoittuvalle ihotyypille tai jos henkilö välttämättä haluaa matan lookin. Minun mielestäni ”Un” Cover Upin luoma eteerinen kuulaus on koko RMS:n meikkipohjan kauneuden pointti, enkä haluaisi sammuttaa sitä puuterilla. Kokeilin kyllä pari kertaa tuputella päälle mahdollisimman ohuelti Laveran irtopuuteria, mutta tulos ei ollut senkään avulla kestävä. Ja kuulaus todellakin sammui.

Mutta katsellaan vielä pari kuvaa lisää valmiista meikistä ennen illan finaalia.

idRMS_meikki_IMG_2300

Poskilla Jemma Kiddin voidemainen Guava-poskipuna (ihana). Poskipäillä ja kulmaluulla RMS:n Living Luminizer -kuultovoide. Poskipunaa ja kuultotuotetta levittäessä meikkipohja alkaa jo haihtua; koska mikään ei varsinaisesti ole kiinnittänyt meikkivoidetta ihoon, sitä tarttuu sormeen kun taputtelen päälle muita tuotteita. Posken verisuoni on taas näkyvissä.

Luomilla RMS:n Eye Polish sävyssä Magnetic. Siitä lisää alempana.

RMS_IMG_0806

Living Luminizer on makuuni vähän liian jähmeää. Pidän notkeammista koostumuksista kun on kyse kuultovoiteesta. Jähmeät koostumukset vaativat enemmän työstöä iholla = irrottaa alla olevaa meikkipohjaa.

Vielä toinen RMS:n meikkipohjan kestävyyteen liittyvä tekijä: alle laitettu kosteustuote. RMS Beauty suosittelee välttämään synteettisiä normikosteusvoiteita ja käyttämään ”Un” Cover-Upin alla luonnollista kasvoöljyä, mieluiten tietysti sarjan omaa Beauty Oilia. Teinkin havainnon, että ”Un” Cover-Up levittyy jotenkin tasaisemmin öljyllä kosteutetulle iholle kuin normikosteusvoiteen päälle (kai öljyinen meikkivoide mukautuu helposti öljytylle iholle), mutta kestoon en huomannut alle laitetun kosteustuotteen vaikuttavan. Primereita RMS Beauty ei luonnollisestikaan suosittele, sillä niissä on synteettisiä ainesosia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kuulas on iho… Lookista tulee mieleen talvinen versio tästä omiin lempparilookkeihini lukeutuvasta dewy skin -meikistä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kas niin. Lähden kaupungille ja kuvaan meikin taas palatessani kotiin.

Miltä nyt näyttää?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tältä. En tiedä miten hyvin ihon tila välittyy kuvan kautta, mutta ”Un” Cover-Up on jo liuennut reilusti ja iho näyttää hikiseltä.

”Un” Cover-Up ei tosin ole ainoa joka on liuennut…. ;) Voidaan havainnoida myös Sephoran Waterproof-kynän levinneen ja liuenneen. Se ei ole kovin yllättävää: wp-koostumukset liukenevat herkästi rasvaan, ja kun sekä ylä- että alaluomella on rasvainen tuote (käytin Un Cover-Uppia myös silmien alla peiteaineena), ei rajaukselta voida odottaakaan kovin hyvää kestävyyttä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vessan valossa.

Summa summarum: minulla harmillisesti ”Un” Cover-Up ei toimi, mutta tuotteen suosio huomioiden se varmasti kestää paljon paremmin monien muiden iholla. Toisaalta kestävyyden mekanismi jää minulle mysteeriksi: iho tuottaa luonnostaan talia. Terveen ihon pinta on luonnostaan vähän rasvainen. RMS:n meikkipohja on rasvainen. Ja rasvat liukenevat rasvoihin. Millä pelkkiin rasvamaisiin aineisiin + väripigmentteihin perustuva tuote voi kiinnittyä ihoon siten että pinta kestää koko päivän…?

.

Katsotaanpa sitten Eye Polish -luomiväriä.

RMS_EyePolish_Magnetic

Kun avasin purkin, oli luomivärin päällä kerros erottunutta kookosöljyä. Imeytin sen paperiin ennen kuin lähdin levittämään tuotetta.

Magnetic on kaunis metallin hohtoinen taupe-sävy.

Luomivärissä on käytetty risiiniöljyä lukuunottamatta samaa rasvapohjaa kuin ”Un” Cover-Up -pohjassa.

RMS_Magnetic

Tässä Magnetic juuri levitettynä. Luomella voi havaita jo minuutteja levityksen jälkeen vekin, johon rasvainen sävy alkaa kerääntyä.

Ja miltä Magnetic-meikki näytti kaupungilta palattua…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nnoh.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Illalla sävy oli liuennut ja kadonnut käytännössä kokonaan. Alla oli pohjustuksena Urban Decayn Primer Potion.

RMS_Magnetic_IMG_0236

Tässä yhden Magnetic-testikerran tulos illalla ilman pohjustajaa…

I rest my case. Eiköhän tämän tyyppisen luomivärin epäsopivuus luomilleni ole tarpeeksi demonstroitu.

.

Minua kiinnostaisi tietää, millaisilla luomilla tällainen luomiväri voi ylipäänsä pysyä…? Miten kuivumaton, rasvainen aine voi millään keinolla pysyä jatkuvassa liikkeessä olevalla ihoalueella..?

Onko jolla kulla onnistuneita kokemuksia RMS:n Eye Polishista?

Lopuksi: suosikkini RMS:n testituotteista.

Sannin_pakkassuosikit_IMG_0925

Beauty Oilia kuvaillaan RMS:n sivuilla kevyeksi, mutta sitä se ei ole. Ei paksuintakaan tahmaa, mutta kaukana kuivaöljymäisestä koostumuksesta. Kyseessä on täyteläinen, iholla selvästi rasvaiselta tuntuva öljysekoitus. Se koostuu jojoba-, ruusunmarja,- buriti- ja tamanuöljyistä. Elevenin sivulla öljyä suositellaan levitettävän kerralla 3 tippaa, mutta tämä on minulle turhan suuri määrä ja iho jää liian rasvaiseksi, yksi tippa riittää.

Öljyn tuoksu voisi täyttää oman postauksen. Se on koukuttava, ihana ja outo. Öljy on hajustettu vaniljauutteella, ja vahva, mausteinen vanilja onkin öljyn päätuoksu. Mutta uskokaa tai älkää, haistan Beauty Oilissa myös jotain hyvin kalanmaksaöljymäistä. Aluksi luulin että kyseessä oli yksittäinen hajureseptorieni ”bad smell day”, mutta kyllä, haistan kalanmaksan joka kerta kun avaan pullon. Kalaisa aromi ei ole epämiellyttävä, se vain on… kalaisa. ^_^

Hajuherkille tiedoksi: vaniljan tuoksu on niin voimakas että se tuoksuu pullon läpikin. Kun avaan kylppärin kaapin, Beauty Oilin raukea vanilja tervehtii minua.

RMS_BeautyOil_Ceridal

Vanilja + ”Möller” ei kuulosta kovin houkuttavalta yhdistelmältä, mutta minä olen täysin koukuttunut siihen. Rakastan sitä. Sniffailen Beauty Oilia usein ihan vain aromaterapeuttisessa mielessä. :)

Pakkasilla käytin Beauty Oilia yksinään, nyt lauhemmilla säillä sekoitan sitä voiteisiin kuten Laveran hajustamattomaan Neutral Fluidiin, jolloin öljy imeytyy paremmin. Käytän Beauty Oil + voide -komboa yövoiteena.

Olenpahan sekoittanut Beauty Oilia myös Ceridal-voiteeseen, jolloin saan vielä ravitsevamman käsivoiteen.

Kun äsken tarkistin RMS Beautyn hinnat blogijuttua varten, hätkähdin kun näin öljyn hinnan – aika arvokasta ainetta käsivoiteeseen..! ^_^ 30 ml maksaa 81,30€.

Muita hintatietoja:

”Un” Cover-Up 38,70€ / 5,6 g

Living Luminizer 40,70€ / 4,8 g

Eye Polish 27,30€ / 4,2 g

Skin2Skin meikkipohjasivellin 40,70 €

*

Mitä ajatuksia arvokas ”rasvameikkisarja” teissä herättää? Onko joukossamme jo RMS:n faneja?

Edit. Nyt on taas aivan valtavasti kommentteja kysymyksien kera jonossa, suurinta osaa vanhempiin postauksiin jätetyistä en ole julkaissut että muistan vastata. Älkää siis ihmetelkö kun kommenttianne ei näy, se odottaa bloginhallinnassa :) Tänään en valitettavasti ehdi vastata kommentteihin, toivottavasti jaksatte odotella.

Kommentit
 1. 1

  Kaius sanoo

  Jeskamandeer, johan on hintavaa öljyä! Itseäni ei henkilökohtaisesti kiehdo extraylellinen kosmetiikka, lähinnä hölmisyyneenä mietin, että kuka hullu tuhlaa 80€ 30ml öljypulloon. Tuo meikkivoide näyttää vastalevitettynä aivan superihanalta. Mulla tuollaista meikkivoiteen haihtumista, rullautumista ja mönjääntymistä sattuu myös mattameikivoiteilla, joten tuo ”un” cover uppi on ehdoton nounou. :D

 2. 2

  Emmah sanoo

  Mahtaisiko sulla olla kokemusta S.W. basics of Brooklyn -sarjasta? En arvannut ostaa, kun ei löytynyt Approved by Karkkipäivä -leimaa ;) No ei vaiskaan, jäin ootteleen että tuosta tulee sopiva testisetti Twistbe:n nettikauppaan.

  • 2.1

   Sanni sanoo

   Mahtaisiko sulla olla kokemusta S.W. basics of Brooklyn -sarjasta?

   Ei valitettavasti, ihan vieras sarja minulle.

 3. 3

  anonyymi sanoo

  Huh onneksi en ehtinyt tilaamaan! Olen miettinyt pitkään tämän hankkimista, mutta unohdan tuotteen tyystin. Mulla ei meinaa mikään pohja kestää kokopäivää joten tämä varmasti olisi tosi epäsopiva. Kiitos Sanni rehellisestä mielipiteestä :)

 4. 4

  Tiina sanoo

  Huhhuh, mitä hintoja!

  Ei liity tähän, mutta missä mulla menee vikaan kun meikkivoide kasaantuu aina kun hymyilee, niin hymyssä tuleviin juoviin ja nenän alle suun yläpuolelle? Tulee siis sellaset raidat, vanhentaa mua ihan hirveesti..terkuin 21vee

  • 4.1

   Sanni sanoo

   missä mulla menee vikaan kun meikkivoide kasaantuu aina kun hymyilee, niin hymyssä tuleviin juoviin ja nenän alle suun yläpuolelle?

   Ei mene ”vikaan”, se on tosi yleinen ilmiö monella meistä :) Meikkivoiteelle on haastavaa pysyä sellaisella ihoalueella joka on jatkuvassa liikkeessä, ja etenkin jos iho on vielä vähänkään rasvoittuva ja ihon & meikkipohjan kemia ei kohtaa parhaalla mahdollisella tavalla (pH sun monet muut asiat vaikuttavat siihen), meikkivoide irtoaa ihosta liikkuvilla ihoalueilla ja liukuu juonteisiin ja vekkeihin. Kuiva, vedetön ja öljytön meikkipohja voi toimia/pysyä paremmin jos meikkivoiteen kasaantuminen on ongelmana, suosittelen kokeilemaan esimerkiksi mineraalipohjaa :)

   • 4.1.1

    Tiina sanoo

    Sopiiko mineraalipohja kuivalle iholle? Ja pitääkö sitä työstää jotenkin erilailla?

     • 4.1.1.1.1

      Tiina sanoo

      Kiitos taas! :)

      Hitsiläinen! Meillä uudistuu apteekki täällä ja perjantaina siellä järjestetään pikameikkausta Idunin meikeillä, olisi pitänyt mennä siihen meikattavaksi, kun ei ollut kalliskaan (10€) niin olisi saanut ammattimaisen kokemuksen, ennen kuin lähtee itse kokeilemaan :)

 5. 5

  sanoo

  Jännä miten erilainen kokemus meillä on tästä meikkivoiteesta. Minä taas olen tosi tykästynyt tuohon ja kirjoitinkin vähän aikaa sitten siitä, miten RMS:n meikkipohja on toinen lemppareistani. (Se toinen suosikki, ehkä vähän useammin ykköslemppari, on Kjaer Weisin meikkivoide.) Mutta aloin heti tätä lukiessa epäilemään, että onkohan mulla vaan alhaisemmat kriteerit ja mitä jos en ole vain huomannut, miten meikkipohja kärsii päivän mittaan… No, onhan sekin mahdollista toki, tai sitten ihan oikeasti tuo meikkivoide vain toimii meidän ihoilla ihan eri tavalla. Mullahan on aika kuiva iho, että se voi vaikuttaa. Sitten taas Lily Lolo, josta kylläkin tykkään, jää helposti minun kasvoillani kuivan näköiseksi.

  Muita RMS Beutyn tuotteita en olekaan juuri kokeillut. Tai oli minulla yksi huuli-poskipuna, mutta annoin sen eteenpäin äidille, kun väri ei tuntunutkaan oikein omalta. Mutta nuita luomivärejä tuskin tulen hankkimaan. Minulla tahtoo ihan tavallisetkin luomivärit pakkaantua vakoihin, (luomet ei vissiin ole ihan samaa kuivuusluokkaa kuin muu naama), enkä ole keksinyt luonnonkosmetiikan puolelta mitään hyvää pohjustajaa.

  Sitä muuten aloin nyt miettiä, että kun mainitsit tuosta meikkivoiteen haihtumisesta, niin olisikohan minullakin poskipunaa levittäessä välillä käynyt niin, että meikkivoide on lähtenyt alta pakoon. Tai lähinnä siinä häivyttäessä. Kun joku päivä tässä häivytin poskipunaa puhtaalla sormella, (siis voidemaista), näytti kuin punaa olisi levinnyt. Mutta ehkä kyse olikin mun poskien omasta punakkuudesta, joka puski läpi kun meikkivoide oheni siltä kohtaa. Pitääpä tarkkailla.

  Näistä meidän jokseenkin erilaisista kokemuksista vahvistuu kyllä taas se käsitys, että mikään tuote ei mahda olla kaikille hyvä. Joissakin blogeissa välillä hehkutetaan joitain tuotteita kaikille sopivina, ja se aina tahtoo jotenkin ärsyttää minua. Minusta se on joko valehtelua, (mahdollisesti sponsoreiden mielistelyä), tai ihan vaan pöljää – koska vaikka olisi kuinka miljoonalle eri iholle suunniteltu tuote, niin voihan silti osalla ihmisistä tulla sen jostain aineosista yliherkkyysreaktioita. (Nimimerkillä kokemusta on, ja paljon.) Varmaan ei sellaista kosmetiikkatuotetta ole, joka koostuisi pelkästä vedestä… :D Kaikelle muulle taitaa voida olla allerginen. Vai liioittelenkohan?

  • 5.1

   Sanni sanoo

   Mutta aloin heti tätä lukiessa epäilemään, että onkohan mulla vaan alhaisemmat kriteerit ja mitä jos en ole vain huomannut, miten meikkipohja kärsii päivän mittaan… No, onhan sekin mahdollista toki, tai sitten ihan oikeasti tuo meikkivoide vain toimii meidän ihoilla ihan eri tavalla.

   Mä uskon jälkimmäiseen :) Aivan taatusti RMS:n pohja toimii kuin unelma monillakin, eihän se muuten olisi saavuttanut suosiotaan ja hypetettyä statustaan. Johonkinhan sen täytyy pohjautua :) Eikä kenellekään valmistajalle ole järkevää ja kannattavaa pitää valikoimassaan tuotetta, joka toimii vain harvoilla ja valituilla.

 6. 6

  NooraF sanoo

  Aikaisemmin käyttämässäni REN:in a-vitamiiniöljyssä oli juurikin tuommoinen todella mieto kalanmaksaöljymäinen tuoksu. Sitä ei enää vaan saa Kickseistä eikä Stockalta, joten ehkä tuon RMS:n voisi ottaa testaukseen, koska tuoksu jopa kuulostaa ”lupaavalta” minun mielestäni! Lähinnä siis siksi, että luulen, että öljy voisi olla saman kaltainen kuin REN:in, ei siksi että tykkäisin erityisesti siitä tuoksusta.

  RMS:n meikkejä ainakin omilla sivuillaan suosikikseen ilmoittaa Katja Kokko. Hänen mieltymyksensä ihonhoidon ja meikkien suhteen taitavat olla aika erilaiset, mitä olen molempien blogeja lukenut. Toinen tykkää mineraalimeikeistä, toinen ei, toinen tykkää öljyputsareista, toinen vaahdoista jne. Joskus blogejanne lukiessa mietin, ovatko ihonne kovin erilaiset vai onko kyse vain mieltymyksistä. Mutta varmaan kyseessä on ainakin jonkun verran ihotyypin erilaisuutta, sillä ei kai nyt kukaan voisi oikeasti tykätä tuollaisesta luomiväristä, joka ei kestä mitään..

  • 6.1

   Nimetön sanoo

   Ruusunmarjaöljyssä on usein juuri kalanmaksaöljyn kaltaiseksi kuvattu tuoksu. Se varmaankin selittää molemmat tapaukset. :)

   • 6.1.1

    Sanni sanoo

    Ruusunmarjaöljyssä on usein juuri kalanmaksaöljyn kaltaiseksi kuvattu tuoksu.

    Hei, tuohan oli mielenkiintoinen tieto :) En siis ole haistellut omiani.

  • 6.2

   anonyymi sanoo

   Seuraan myös molempia blogeja ja taidan tietää vastauksen. Karkkipäivässä puhutaan omista henk.koht kokemuksista ketään mielistelemättä, kun taas Katja Kokko mainostaa kaikkia hyvinä kun summista sovitaan. Hän ei halua tuoda blogissaan esille mitään edullisia luonnonkosmetiikkoja, koska niistä ei saa yhtä hyviä sponssirahoja.

   • 6.2.1

    anonyymi2 sanoo

    Itsekin molempia blogeja seuraavana täytyy todeta, että vähän samanlaisia havaintoja olen tehnyt. KK:n kosmetiikkaa käsittelevät postaukset tuntuvat lähinnä blogin muotoon puetuilta mainoksilta. Karkkipäivä taas on ilahduttavan rehellinen.

  • 6.3

   Sanni sanoo

   Joskus blogejanne lukiessa mietin, ovatko ihonne kovin erilaiset vai onko kyse vain mieltymyksistä.

   Varmasti ihotyyppi ja mieltymykset vaikuttavat, mieltymykset ehkä eniten, toiset tykkäävät enemmän rasvaisemmista tuotteista ja toiset raikkaammista.

   Siihen en lähde ottamaan kantaa vaikuttaako jonkun yksittäisen bloggarin suosikkituotevalintoihin myös mahdolliset mainostulot, niinkuin tuossa muutama on näemmä kommentoinut. Sitähän ei voi tietää. Itse en saa tuloja blogini tuote-esittelyistä joten minun ei ainakaan sen puolesta ”tarvitse” ylistää minulle sopimattomia tuotteita.

 7. 7

  Heidi sanoo

  Yyyyhh!! Mitä pidemmälle luin postausta, sitä enemmän suorastaan ällötti! Hrrh, rasvaisia tuotteita! Ei tulisi kyllä mieleenkään kokeilla, kalanmaksan haju öljyssä oli viimeinen tikki!

 8. 8

  sanoo

  Kiitos mahtavasta postauksesta! Iiks, eipä kuulostanut hyvältä testitulokselta! :/

  Itse olen ihastunut RMS beautyn ripsiväriin, jolla saa näyttävät ja ”siistit” ripset helposti ja ne kestävät todella hyvin! Ei varise eikä leviä kunnon hikijumpillakaan. Lily Lolon kanssa RMS on jaetulla ykkösijalla luonnonkosmetiikan ripsareissa, ehdottomasti!

  Tuota ”un” cover-uppia olen kovasti haaveillut käyttööni seuraavaksi.. Toivon, että kuiva ja herkkä ihoni vain nauttisi tuosta rasvaisesta koostumuksesta ja iho vain imaisisi kaikki hoitavat vahat, rasvat & öljyt itseensä :)

  Ja tätä ”un” cover-uppiahan kehutaan kovasti varsinkin tummien silmienalusten peiteaineena. Minun on todella hankala löytää hyvä luonnonkosmetiikan peiteaine, joka OIKEASTI peittää nuo synnynnäiset sinimustat rinkulat silmieni alla, siksikin RMS houkuttelee kovasti.

  Olisi vaan kiva päästä testailemaan sitä ensin ihan livenä, eikä tilata ”40 euron sikaa säkissä”, jos tuleekin pettymys… Mutta katsotaan kauanko sitä malttaa olla tilaamatta tuota mieltä kutkuttavaa tuotetta :)

  • 8.1

   Emmi sanoo

   Ootko kokeillut Sanninkin kehumaa Idunin peitevoideduoa? Ainakin mulla toimii erinomaisesti sopivalla siveltimellä käytettynä!

   • 8.1.1

    Jonttu sanoo

    Itselläni Idun ei pysy silmien alla edes pienen puuterikourrutuksen jälkeen, mutta on muualla kasvoilla todella hyvä peruspeiteaine etenkin, kun ei ole kuivaa tavaraa.

 9. 10

  sanoo

  Itse en ole noita kokeillut, mutta kieltämättä tuli vähän skeptinen fiilis kun incejä vilkaisin. Laitoitko tuon meikkivoiteen päälle puuteria? :)

  • 10.1

   Sanni sanoo

   Laitoitko tuon meikkivoiteen päälle puuteria? :)

   Olen kokeillut myös puuterin kanssa, lisäsin eilen aamulla puuterointia koskevan osuuden postaukseen kun tajusin että sehän oli ihan olennainen tieto :)

 10. 11

  Hannami sanoo

  Olenkin vähän odottanut että milloin testaat RMS Beautya!! Itse olen kuluttanut kaksi purkkia meikkivoidettsa ja vaikka koin, että pohja pysyy paremmin kuin sinulla taitaa kokeiluni jäädä tähän. Pinta on tosiaan kaunis ja kuulas mutta myös minun makuun liian rasvainen ja tahmea.. siis sellainen olo että iholla on kerros pakkelia. Saattaa johtua siitä, että vuosia mineraalimeikkipohjaa käyttäneelle kaikki muu tuntuu pakkelilta. Mutta ostin tätä toisenkin purkin kun kaipasin talvella enemmän peittoa ja en voinut uskoa, että en hurahda tähän täysin kun sitä niin paljon hehkutetaan mutta ei, ei ole minun juttu. Lisäksi minun purkki kului mielestäni tosi nopeasti, joten aika kalliiksi tulee käytössä. Luomivärejä ja poskipunaa en edes kokeillut kun vierastan ajatusta molemmista voidemaisina..

 11. 12

  Anna sanoo

  Mulla on tuo ”Un” Cover Up, mutta ilman puuteria en voisi kuvitella käyttäväni sitä. Kestävyyden kanssa on ollut ongelmia samalla tavalla kuin sulla, ja siksi käyttö on lopulta jäänyt aika vähälle. Ohuesti sipaistuna toimii paremmin, mutta jos kaipaa enemmän peittoa ja levittää meikkipohjaa vähän reilummin, on lopputulos mielestäni rehellisen rasvaisen näköinen. Yleensä olen painellut pahimman kiillon kevyesti vessapaperiin ennen kevyttä puuterointia, mutta samalla lähtee tietysti osa pigmentistä liikkelle ja kaunis kuulto häviä osittain. Ilman näitä kikkoja ei meikkipohjasta ole työpäivän jälkeen jäljellä juuri mitään. Valtavaa hehkutusta tuotteen ympärillä on hiukan vaikeaa ymmärtää… ”Un” Powder on hyvä irtopuuteri, mutta mulla se vaalein sävytetty sävy (0-1) on liian lämmin/tumma, ja siksi se on jäänyt odottamaan kesää. Sävyttämätön versio olisi ollut mulle parempi.

  Mulla on myös Lip2Cheek sävyssä Demure ja LipShine sävyssä Sacred. Demure on nätti vaaleanpunainen mutta toimii vain poskilla, vaikka periaatteessa voisi toimia myös huulilla. Huulilla koostumus on lopulta liian kuivan oloinen, ja kerääntyy rumiksi rinkuloiksi hetkessä. Poskilla toimii ohuelti levitettynä hyvin, vaikka ei kestäkään iltaan asti. LipShine sävyssä Sacred on mehukas punainen/pinkki, joka ei ole perinteisen tahmea huulikiilto vaan enemmän sellainen kevyt ja ”mehumainen”. Pigmenttiä löytyy mukavasti.

  Olen testannut myös Buriti Bronzerin ja Living Luminizerin. Bronzerissa sävy ei ollut ihan paras valinta mun kalpealle iholle, ja kesällä ihon hikoillessa ja rasvoittuessa enemmän, koin koostumuksen turhan rasvaiseksi. Living Luminizerista tykkäsin, ja sen voisin hankkia kunhan edellinen korostustuote loppuu.

  Voidemaisissa luomiväreissä on kauniit sävyt, mutta mun luomilla ne kestäisi varmaan vielä huonommin kuin sulla, joten kauppaan ovat jääneet. Sama juttu tuon öljyn kanssa, koska olen herkkä voimakkaille tuoksuille. Sarjan siveltimiä on kehuttu kovasti, ja sekä meikkivoide- että poskipunasivellin kiinnostaisi kovasti.

  Mielestäni Kjaer Weisin voidemaiset tuotteet (meikkipohja, poskipuna, highlighter jne.) ovat koostumukseltaan parempia, koska eivät ole niin rasvaisia kuin RMS Beautyn tuotteet. Makuasioita toki, mutta kyllä meikin tulisi kestää iholla mutamaa tuntia kauemmin…

 12. 13

  Karoliina sanoo

  En ole koskaan tätä kokeillut, mutta minullakin on sen verran rasvoittuva sekaiho, että kaikista kosteuttavimmat meikkivoiteetkaan eivät pysy moitteettomasti eivätkä tuo tarpeeksi peittoa, joten luulenpa, että en tykkäisi tästä kyllä yhtään vaan se liejuuntuisi ihan muutamassa tunnissa niinkuin sullakin kävi. Tulee mieleen, että ehkä nämä sopii jollekin todella talven rohduttamalle ja hilseilevälle iholle tavallaan samalla hoitavana tuotteena.

  • 13.1

   Sanni sanoo

   Tulee mieleen, että ehkä nämä sopii jollekin todella talven rohduttamalle ja hilseilevälle iholle tavallaan samalla hoitavana tuotteena.

   Minäkin ajattelisin lähtökohtaisesti noin, mutta ihme kyllä Un Cover-up levittyi epätasaisemmin kun kokeilin sitä ihan ensimmäisen kerran tammikuun pakkasilla jolloin ihoni oli kuivimmillaan. Vaikka iho oli kosteutettu ennen Un Cover-upin levitystä, meikkivoide sai ihon kuivat kohdat näkyviin.

 13. 14

  Tanja sanoo

  Tämä on kyllä mielenkiintoinen sarja. Nimenomaan sen vuoksi miten hyvin se on onnistuttu markkinoimaan. Sarjan luojahan on meikkitaiteilija ja tekee käsittääkseni jatkuvasti myös meikkejä malleille ym. Tuntuu ihan käsittämättömältä että nämä luomivärit ovat ilmeisesti hänen mielestään tosi hyviä kun eihän ne oikeasti voi kenelläkään kestää paria tuntia kauempaa;o) Meikkipohjan suosion ymmärrän aavistuksen paremmin, jotkut tykkää sellaisesta ”hikisestä” lookista, jos ymmärrät mitä tarkoitan. Omasta mielestäni sellainen look sopii hyvin kaunisihoiselle 17-vuotiaalle, meille vähän vanhemmille ei niinkään kun huokoset paistaa kraaterin kokoisina ja koko naamataulu kiiltää (= oma kokemukseni rms:n meikkipohjasta) :o)

  • 14.1

   Sanni sanoo

   Sarjan luojahan on meikkitaiteilija ja tekee käsittääkseni jatkuvasti myös meikkejä malleille ym. Tuntuu ihan käsittämättömältä että nämä luomivärit ovat ilmeisesti hänen mielestään tosi hyviä kun eihän ne oikeasti voi kenelläkään kestää paria tuntia kauempaa;o)

   Sanopa muuta..! Haluaisin todellakin olla seuraamassa kun Rose-Marie meikkaa näillä malleja – ja miltä nassut näyttävät parin tunnin päästä. :)

   Meikkipohjan suosion ymmärrän aavistuksen paremmin, jotkut tykkää sellaisesta ”hikisestä” lookista, jos ymmärrät mitä tarkoitan.

   Ymmärrän oikein hyvin. Voi varmasti olla oikein kaunis kuvailemallasi ”17-vuotiaalla tiukkahuokoisella lumikkihipiällä”, mutta vaikea nähdä kaunistavaa vaikutusta veltoilla, ammottavilla huokosilla varustetulla rasvanaamalla… :p

 14. 15

  Jonttu sanoo

  Onko tuo sinun käsivoiteen sekoituspurkkisi Mujilta?

  Sellainen tuoksukysymys, että mitä mieltä olet Lancômen tuoksusta Miracle?

  • 15.1

   Sanni sanoo

   Onko tuo sinun käsivoiteen sekoituspurkkisi Mujilta?

   Ei, se on The Body Shopin näytepurkki :)

   mitä mieltä olet Lancômen tuoksusta Miracle?

   Ihanan tyttömäinen ja söpö tuoksu. Minulle tulee siitä aina mieleen vadelmat, jotenkin sellainen heleä cocktail vadelmaa ja hentoja kukkasia. :)

 15. 16

  Ariana sanoo

  Heh, ei tosiaan taida olla minulle sopiva tuoteryhmä. Minulle käy tavallisillekin luomiväreille samalla tavalla, vaikka olen kokeillut Elizabeth Ardenin ja Urban Decayn hypetetyt silmämeikinpohjustajat. Olen kyllä aikaisemminkin kysellyt suosituksia pohjustajiin, mutta löytyisikö vielä hihasta muutama ässä? Joku pohjustaja, mikä voisi estää luomivärin liukenemisen päivän aikana. Rasvainen iho ja raskaat luomet eivät tosiaankaan ole paras yhdistelmä meikkien teossa :D

  • 16.1

   sanna:) sanoo

   Moikka! Minulla on melko raskaat luomet ja kaikki luomivärit jäävät aina sinne painavan yläluomen alle piiloon. Olen todennut toimivaksi yhdistelmäksi teroitettavan luomivärikynän / voidemaisen luomiväripuikon alle ja sitten runsaspigmenttinen laatuluomiväri siihen päälle. Lisäksi värjään yläluomen yläreunan ja luomivaon yläpuolenkin aina nudella luomivärillä, jotta tummemmat värit eivät leviäisi ylöspäin tai luomivakoon. Hyviä kynäluomivärejä löytyy esimerkiksi ihan Sokoksen edullisista tuotteista, Gosh ja muilta vastaavilta merkeiltä. Esim. UD:n primeri ei vaan minulla toimi, eikä muutenkaan mikään liian nestemäinen tuote.

  • 16.2

   Sanni sanoo

   Olen kyllä aikaisemminkin kysellyt suosituksia pohjustajiin, mutta löytyisikö vielä hihasta muutama ässä?

   Ihonvärinen voidemainen luomiväri kuten MACin Paint Pot Bare Study tai Indeliblen Bare Necessity (jota itse käytän). Ihanteellisesti noiden alle vielä UDPP.

 16. 17

  sanoo

  En ollut tähän merkkiin sen syvemmin perehtynyt, vaikka aika moni oli innoissaan kun RMS tuli Suomeenkin myyntiin. Mutta luulen, että tämän arvostelun perusteella ja rasvaisen sisällön takia nämä eivät varmasti toimi minun jo valmiiksi öljyisellä iholla :)

  • 18.1

   Sanni sanoo

   Tätä ajattelin vielä testata, vaikka se tietysti pilaa idean mahdollisimman puhtaasta ja lisäaineettomasta meikkipohjasta, samaan tyyliin kuin primer mineraalipohjan alla.

 17. 19

  sanoo

  Hyvä tietää meikkipohjan osalta. Tiedän jo nyt, että näyttäisin iltaan mennessä liejuryömijältä. Jotain varmasti tulen jossain vaiheessa testaamaan merkiltä.

 18. 20

  M sanoo

  Kateellisena vaan seurailen tämän tyyppisiä postauksia missä todetaan että iho muuttu kiiltäväksi ja ”hikiseksi” niin kuin sanoit huonolla meikkipohjalla parissa tunnissa – itselleni se käy kaikilla meikkivoiteilla parissa tunnissa. Riippumatta pohjustajasta. Tai en sitten tiedä, onko vikana vain se etten ole löytänyt tarpeeksi hyvää pohjustajaa. Käytän kuitenkin UD:n setting sprayta, primeriä ja kaikenlisäksi olen kokeillut erilaisia meikkivoiteita ja -puutereita ynnä muita variaatioita niin selektiiviseltä puolelta kuin sitten normi kosmetiikan parista. Mikään ei auta.. Osaisiko joku kenties antaa jotain vinkkiä tähän jos olisi vaikka saman ongelman onnistunut selättämään? :)

  • 20.3

   Anna sanoo

   Mulla ihon rasvoittuminen väheni huomattavasti kun aloin hoitaa ihoani oikein. Pitkään käytin öljyttömiä kosteusvoiteita, liian tujuja putsareita, savinaamioita jne. Yritin hillitä ihon rasvoittumista, mutta itse asiassa tein päinvastoin ja iho yritti kompensoida kuivuutta liiallisella talinerityksellä. Talvella iho saattoi samanaikaisesti hilseillä kuivuuttaan, ja muuttua pari tuntia meikkauksesta öljyisen kiiltäväksi. Silloin kokeilin jos jonkinlaista mattatuotetta ja primeriä ehkäisemään kiiltoa, mutta nehän eivät hoida itse ongelma lainkaan.

 19. 21

  e sanoo

  Moikka! Ootko ajatellu tehä koskaan näitä meikki kokeiluja videolla? Tai videota muuten vaan :)

  • 21.1

   Sanni sanoo

   Videoesiintyminen ei ole mun vahvuus, harvat blogissa julkaistut videot nähneet voivat sen vahvistaa ;) Pysyttelen mieluummin näppiksellä.

 20. 22

  janita sanoo

  Ite oon tykästynyt tähän RMS meikkipohjaan. Ja mielestäni tuossa viimeisessä kuvassa ihosi näyttää vielä hyvältä. Tottakai jos rupee kirkkaan valon alla katselemaan läheltä … Ite tykkään enemmän kuultavista pohjista.:) toisten mielestä saattaa olla että ihoni näyttää hikiseltä.

 21. 23

  Elli A sanoo

  Voin vain kuvitella, miten tahmaiselta tuo meikkivoide tuntuisi omalla iholla.. Mulla on sen verran kovat vaatimukset meikkivoiteelle (tai mille tahansa koko kasvoihin laitettavalle meikki- ja hoitotuotteelle), että kun sen on levittänyt niin se ei saa tuntua jos kasvoja koskee. Eli jos kokeilee vaikka omaa poskeaan, niin sen perusteella ei saa pystyä kertomaan onko kasvoilla jokin tuote vai ei. Ainoastaan yöllä pystyn levittämään kasvoille hoitavampaa tuotetta tai ei täsin imeytyvä öljyä.

  • 23.1

   Sanni sanoo

   kun sen on levittänyt niin se ei saa tuntua jos kasvoja koskee. Eli jos kokeilee vaikka omaa poskeaan, niin sen perusteella ei saa pystyä kertomaan onko kasvoilla jokin tuote vai ei.

   Mulla on sama, en voi sietää jos iholla tuntuu jotain, etenkään tahmeaa.

 22. 24

  s | k | l sanoo

  Ostin noin kuukausi sitten ensimmäisen luonnonkosmetiikan meikkipohjani ja irtopuuterin. Mietin pitkään aloitanko Zuii:lla, vai RMS:llä, ja valitsin jälkimmäisen.

  Valintaani vaikutti talven jäljiltä kuivunut iho, RMS:n hehkutus joka puolella ja googletuksen kautta löytämäni kommentit siitä, kuinka moni koki Zuii:n meikkivoiteen työstön hankalaksi, tai tuote rullautui iholla. Taitaa RMS olla myös hieman edullisempi, enkä ole varma, löytyykö Zuii:lta irtopuuteria…(?)

  Kävin katsastamassa tuotteet jälleenmyyjällä ja sävytkin tuntuivat sopivilta. Tosin myyjä suositteli minulle astetta tummempaa Un-cover uppia, koska olen todella vaalea ja kasvoni kaipasivat hieman väriä. Itse vaan en pidä siitä, että naama on ihan erivärinen, kun kaula ja muu vartalo, joten ostin vaaleimman sävyn. Puuterista valitsin vaaleimman sävyn, ajattelin että se toisi kasvoilleni hieman väriä. Väritön puuteri oisi voinu tehdä kasvoni taas liian harmaaksi, tai näin ainakin itse kuvittelen :) Tästäkin minulle suositeltiin toiseksi vaaleinta, mutta pidin pääni. Ja onneksi, koska kotona huomasin laittaessani puuteria kasvoille, että vaaleinkin sävy näytti yllättävän tummalta. Täytyy vaan laittaa sitä todella vähän, niin lopputulos ei häiritse ja kasvot saa kivasti väriä.

  Näillä tuotteilla saa todella kauniin ja kuulaan ihon, mikäli Un-cover uppia ei laita kasvoille liikaa. Itse tunnun tekevän niin monesti… Suuria huokosia tämä ei ”peitä”, eikä varsinkaan todella tummia silmänympäryksiä, niinkuin minulla. Yllättävän hyvin ihon punoitus kuitenkin peittyy! Vaikka jälleenmyyjä kehui, kuinka tuotetta pystyy kerrostamaan, ja että sillä saa peittävänkin tuloksen, niin mielestäni se ei toimi niin. Liikaa tuotetta laittaessa pohja ei näytä enää hyvältä, vaikka olisi RMS:n sivellinkin sormien lisäksi käytössä. Olen levittänyt pohjan ensin siveltimellä ja sen jälkeen työstänyt hieman sormin. Minulle myös vakuuteltiin Un-cover uppin olevan yhtä riittoisa, kuin muutkin meikkivoiteet (jos niin nyt voi yleisesti edes sanoa), mutta mulla on ainakin kulunut purkista jo aika paljon muutamassa viikossa.
  Pohja kestää itsellä salilla hikoilun, mutta ei lumisadetta :D Vielä käytössä oleva Aloreen silmänympärysvoide rullautui rumasti pohjan kanssa, joten se on siirtynyt yökäyttöön.

  Un-cover up ei ainakaan mulle tule vakkarituotteeksi, puuterista en vielä tiedä. Ei siinä sinänsä ole mitään vikaa, mutta en ole vielä ainakaan kokenut wau-elämystä sen suhteen, ehkä jonkun muun pohjan kanssa? Pisteet vielä tyylikkään yksinkertaisista pakkauksista.

  Luomivärejä ei ainakaan huvita testata Sannin postaamien kuvien jälkeen! Living Luminizerin testaamista vielä voin harkita.

  Seuraavaksi jatkan meikkipohjan etsintää Kjaer Weisin, tai Zuiin joukoista.

  • 24.1

   milipili sanoo

   Siis edelleen myyjät tyrkyttää liian tummaa meikkipohjaa sanoilla ”saa väriä naamaan” , mä en kestä! =DD

  • 24.2

   Anna sanoo

   Kjaer Weisin meikkipohja on siitä hyvä, että sen kerrostaminen onnistuu hyvin. Sillä saa tehtyä kevyen, tai halutessaan kunnolla peittävän meikin. Tummat silmänympäryksetkin peittyvät melko hyvin. Koostumus on RMS:n pohjaan verrattuna kuivempi ja jähmeämpi, ja siksi puuterointi ei ole välttämätöntä. Myös meikin kesto on tästä syystä ainakin mun iholla monin verroin parempi. Mun mielestä oikein kuivalla ja hilseilevällä iholla kumpikaan näistä ei ole paras valinta. Itsellä ainakin kumpikin korostaa kuivuutta.

   Zuiin meikkivoiteesta on kokemusta testerin verran. Sen kanssa on tosi tarkkaa mitä sen alle laittaa. Vääränlainen kosteusvoide johtaa meikkivoiteen rullaamiseen.

 23. 25

  Alli sanoo

  Varmaan ensimmäistä kertaa luen arvostelun Un Cover-Up:sta, jossa tuote on käyttäytynyt ihan samalla tavalla kun mun iholla!
  Rupesin jo epäilemään, että käytän sitä jotenkin väärin, mutta kyllä sen täytyy olla sit ihotyyppikysymys (itsellä pintakuiva sekaiho, joka pukkaa talia t-alueelta päivän mittaan paljonkin). Investoin myös Luminizeriin, jossa on mun mielestä vähän liian näkyviä kuultohiukkasia ja käytänkin mielummin esimerkiksi Ilian Polka dots&Moonbeams -highlighteria (joka on myös kuivempi ja pysyvämpi).
  Kaiken kaikkiaan oma iho tuntuu olevan hankala yhtälö luonnonkosmetiikan värivoiteiden kanssa. RMS:n lisäksi mun iholla ei toiminut hehkutettu Terre d’Ocin BB (rullautui pois), Laveran Mineral Mousse (rullautui ja imautui huokosiin sekin), eikä myöskään Zuii ei toiminut ihollani. Onneksi yksikin hyvä löytö riittää ja tämä peittoaa mielestäni monet synteettiset meikkivoiteet (Iroisien BB).

  • 25.1

   Anna sanoo

   Alli: kokeile ihmeessä Kjaer Weisin meikkipohjaa. Se jättää himmeämmän pinnan kuin Iroisien BB ja sitä pystyy kerrostamaan hyvin/ tarvittaessa peittävämpikin meikki onnistuu. Mä olen hurahtanut Idunin mineeralipohjaan, mutta ennen sitä KW:n meikkipohja oli mielestäni luonnonkosmetiikan toimivin. Kovin kuultavaa ja heleää pohjaa KW:lla ei ehkä saa, mutta sitä vartenhan on luminizerit sun muut :)

   • 25.1.1

    Alli sanoo

    Kiitos vinkistä Anna!
    KW:n hankkimista olinkin miettinyt jo kauan, mutta hinta ja sitä myöten pelko pohjan epäsopivuudesta ovat toistaiseksi estäneet hankinnan.
    Mulla on KW:lta ennestään heidän highlighter (kuultotuotteiden keräilijä ilmoittautuu :)) ja mietin, että onko kaikki pakkaukset saman kokoisia. Pääsis nimittäin vähän halvemmalla, jos voisi ostaa meikkivoiteesta refillin highlighterin pakkaukseen. Onko sulla sattumoisin kokemusta tästä?
    Idunia tuntuu monikin hehkuttavan. Itsellä on vain puristepuuteri heiltä. Mineraaleista oma suosikki on pitkän kokeilurumban jälkeen EDM, jota onneksi saa nykyään Suomestakin. BM:lle sen sijaan allergisoiduin parin vuoden käytön jälkeen.

    • 25.1.1.1

     Anna sanoo

     Alli: KW:n meikkipohja on isommassa rasiassa kuin Radiance Highlighter. Poskipunat ja highlighter ovat samankokoisia. Mä hankin Z-paletten KW:n refill meikkipohjaa ja poskipunaa varten, mutta harmittavaisesti ne eivät mahtuneetkaan pienimpään s-kokoiseen palettiin. Poskipunaa olen sitten säilyttänyt siinä pahvisessa refillpakkauksessa, ja se on pysynyt yllättävän hyvässä kunnossa (tosin en kuljeta sitä mukanani meikkipussissa).

     Ihoni ei enää rasvoitu entiseen tahtiin (ainakaan talviaikaan) ja Idunilla saa ihanan heleän pohjan. Aiempi suosikki oli Lily Lolo. Mulla EDM aiheutti hurjan allergisen reaktion, silmät turposivat ja olo tokeni vasta antihistamiinilla. Niin yksilöllisiä nämä jutut!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.