Ripsarit – ihan sama mitä käyttää?

Ripsiväri on minusta ehdottomasti tylsin meikkituote. Vuosien varrella on tullut kulutettua varmasti 3-lukuinen määrä erilaisia maskaroita, mutta yksikään, ei yksikään, ole saanut ripsiini mitään wow-efektiä. Toki jotkut ripsivärit tuntuvat paremmilta kuin toiset; levittävät massan tasaisemmin tai erottelevat ripset tehokkaammin, mutta lopputulos on aina enemmän tai vähemmän samanlainen. Ripseni näyttävät aina samalle.

Omistan tällä hetkellä neljä ripsiväriä. Niissä on ihan erilaiset harjat, ja ”levityskokemus” on jokaisessa erilainen. Jälki ei kuitenkaan eroa nimeksikään.


* Max Factor False Lash Effect erottelee parhaiten ja harja levittää massan ripsiin tasaisimmin.
* Dior Iconic erottelee myös kiitettävästi, mutta massaa tulee ulos paljon FLE’ta reilummin ja ripset menevät helposti klimppiin harjan erottelukyvystä huolimatta. (Nyt Iconicini on jo sen verran kuivahtanut ettei klimppiintymisongelmaa enää ole.)
* Lumene Eye Glamouriser on hyvä perusmaskara jonka pieni harja sopii hyvin alaripsille. Sillä saa yhdellä vedolla vähemmän jälkeä kuin edellämainituilla, mutta kun on sutinut tarpeeksi monta vetoa on lopputulos sama.
* Dr. Hauschkan Volume Mascara on joukosta kostein, mutta kuivuu nopeimmin ja pitää näin taivutukset parhaiten. Se ei erottele yhtä pikkutarkasti kuin Iconic ja FLE, mutta muuten tulos on samanlainen eivätkä ripset jää klimppiin.
Ripset luonnontilassa. Mitkä ripset? :)

Tässä on mun omat henkilökohtaiset ripsimissikisat, kun en kehdannut näillä löpöillä Golden Girlin kisaan osallistua! ^_^ Yrittäkääs arvata mitä ripsaria on missäkin kuvassa. Huomaatteko jotain eroa? Minä en. Vastaukset postauksen lopussa.

Ripsari A

Ripsari B

Ripsari C

Ripsari D

Huomaatteko te omissa ripsissänne suuria eroja eri maskaroiden välillä? Oletteko jumahtaneet käyttämään jotain yhtä suosikkia vai vaihteletteko usein? Mikä on lempiripsarinne? Entä huonoin kokeilemanne?

Ripsiväri on maailman käytetyin meikkituote – mutta niin pirun tylsä! Joka vuosi kehitellään entistä teknisempiä harjoja ja tehokkaampia värimassoja, ja silti ne karvat siinä silmän ympärillä näyttää vuodesta toiseen samalle. Mä en koskaan jaksa intoilla mistään uutuusripsareista enkä blogissakaan tuo ripsivärejä esille. Nyt tiedätte miksi.

Ripsivärikuvat: A – Lumene, B – Max Factor, C – Dr.Hauschka, D – Dior.

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  B ja D näyttävät ehkä omaan silmään kivoimmille :) Itselläkin vähän ollut ongelmaa löytää mitään suosikkia, ennen kuin nyt vähän aika sitten keksin kokeilla Maybellinen Colossal volume express mascaraa ja siihen olen ihan kiintynyt! Omatkin ripset olemattomat, mutta tuolla isolla harjalla niihin saa edes jotain efektiä :)

 2. 2

  Anonymous sanoo

  Mä oon hirmu pettyny tohon FLE:hen! Kaikkialla sitä hehkutetaan mutta mun räpsyttimissä ei toiminut. Pöh. Ripsarin on oltava just eikä melkein ainakin mulle, kun en pahemmin edes muuta naamallani käytä :) mutta joo, huomaan helpostikin eroja. Lash Stiletto ja Blueberry curl tällähetkellä ne top ykköset.

 3. 3

  didaco sanoo

  Oon miettinyt tätä ihan samaa. Oma teoriani on se, että mitään muuta ripsiväri ei tuo kuin nimenomaan väriä. Ei pituutta tai kaarevuutta.

 4. 4

  sanoo

  Oi ihanaa, että jollain muullakin on samanlaiset nysäripset kuin minulla!! :) Kadehtien katselen pitkä- ja tuuhearipsisiä kavereitani, joilla sipaisu mitä tahansa ripsiväriä saa silmät loistamaan. Mä sen sijaan olen huomannut eroa eri ripsareiden välillä. Parhaiten mulle tuntuu sopivan kumiharjaiset ja tuuheuttavat ripsarit. Nyt viimeksi keksin, että yläluomen tightlining saa ripset näyttämään hieman pidemmiltä ja tuuheammilta, joten se on ollut nyt kovasti suosiossani. :)

 5. 5

  Axamit sanoo

  Mä oon kyllä ihan samaa mieltä siitä, että ripsarit on kaikki aika samanlaisia… Kerran ostin Diorshow'n ja ajattelin saavani jotain luksusta tähän elämään… :D no ihan samanlaiset ripset tuli.

  Mä käytän ehdottomasti nykyään vain ja ainoastaan Kanebon 38 -mascaroita (nykyään sitä uusinta, joka tuuheuttaa ehkä vähän paremmin kuin ne muut), koska Suomen keleissä vedenkestävyys on ihan must (ja tavalliset vedenkestävät on mun mielestä hirveän epäkäytännöllisiä).

  Jos mä haluan oikein näyttävät ripset, niin käytän Seppälän halpis-tekoripsiä Duo-liiman kanssa :) Nykyään tätä tulee tehtyä enemmänkin, kun noi ei tosiaan ole kamalan kalliita, mutta tuo kuitenkin kivan lisän ilmeeseen :)

 6. 6

  Anonymous sanoo

  Käytän tuota max factorin FLE:tä. Minulle se on ollut paras ripsari ikinä =) En kyllä kovin huomannut mitään eroa noissa kuvissa =/

 7. 7

  sanoo

  Huomaan eroja lähinnä tuuheudessa. Rimmelin Volume lash max tuuheuttaa enemmän kuin Sexy Curves.

  Helena Rubesteinin Lash Queenillä sai vau-efektin, ripsiä tuntui tulevan lisää ja ne pidentyivät. Parhain selektiivinen maskara, muutoin tykkään Rimmelistä.

  Noista sun kuvista voin kyllä sanoa ettei minun silmään eroja ollut.

 8. 8

  Anonymous sanoo

  Mä olen kyllä löytänyt pelastuksen Blueberry Curlista! Kaikki muut ennen sitä klimpitti ja paakutti. Tosin voi olla että muutkin muoviharjat toimisi yhtä hyvin, en ole muita edes kokeillut. Luulen että jossain vaiheessa otan BC:n rinnalle kokeiluun FLE:n, koska sitä on niin kovin kehuttu. Tällä hetkellä toisena ripsarina on Lash Stiletto, joka on melkomoista kuraa mielestäni – suoristaa taivutukset ja klimpittää.

  Noin muissa aiheissa, täytyy kiittää ja kumartaa Inkivääriä siitä, että olet saanut mut innostumaan meikkaamisesta! Osaan nyt tehdä silmämeikin varjostuksineen kuin eri ihmisenä verrattuna aikaan ennen kuin luin Karkkipäivää. Aiemmin oli käytössä ruskeat ja harmaat, nyt jo paljon violetteja hankittuna. Seuraavaksi vihreää!

 9. 9

  sanoo

  Hih, ihan kuin minun ripseni tuolla lähtötilanne-kuvassa :D Aika näyttävät! LOL

  Huomaan aika paljon eroa eri ripsareissa. Suurin vaikutus on kuitenkin taivutusten pitäminen, en voi sietää kun ripset suoristuvat oikein silmissä :P Nyt onneksi Shiseidon mascara base on auttanut paljon tuohon! Jopa ennen ihan surkeaksi luokittelemani Lash Stiletto toimii nyt. Jee! suosikkejani ovat mm. Phenomen'eyes, Iconic, Masterpiece max ja Lumenen excellenght. Huonompia Iconic extereme ja muutama Nivea.

 10. 10

  sanoo

  Tämäpäs on kirvoittanut paljon kommentteja. :) Luulin osaavani veikata noita ripsikuvia, mutta ihan meni päin seiniä. Henkilökohtaiset suosikkini tähän mennessä ovat olleet FLE (jos haluaa tuuheutta) ja L'Orealin Telescopic (jos haluaa pituutta). Kumiharjoista tykkään huomattavasti enemmän kuin noista perinteisistä piipunrasseista.

 11. 11

  sanoo

  Varmaan ensimmäinen pitkäaikainen ripsivärini taisi olla Maybellinen Great Lash, mikä toimikin yllättävän hyvin.. Pysyi jopa pienessä tihkusateessa, vaikka ei mikään vedenkestävä ollutkaan. :) Pitäisikin varmaan ostella seuraavan kerran ja testata onko koostumus muuttunut kymmenessä vuodessa. :D

  Great Lashin jälkeen olen muistaakseni testannut mm. Make Up Storen, Cliniquen, Lorealin, Lumenen ja ja… Ööh, varmaan vielä parin muunkin mitä vanha ei enää jaksa muistaa. :P

  Ai joo, Kanebon 38 Silk Performancen testasin muiden kehujen perusteella. Koostumus on joo ihan toimiva, kestää vaikka millaisen sään. Itsellä tosin meni hermot siihen pieneen harjaan. :D

  Siksi varmaan tällä hetkellä onkin käytössä Lorealin Volume Collagene just sen suuren harjan takia. Ei tarvitse enää nyhrätä ripsi kerrallaan väriä ripsiin. :P Tosin tässä on kyllä se pienoinen vika, että tätä ei monia kerroksia laiteta, sillä tuloksena on se kuuluisa klimppi.

  Eli tiivistetysti meikäläisen ripsivärissä pitää olla iso (tuuhea) harja ja värin pitää ehdottomasti olla musta. :D Koostumuksen osalta plussat tulee jos väri kestää Suomen vaihtelevan sään ja ei pahemmin klimppiinny.

 12. 12

  sanoo

  Ihan kuin kuvassa C olisi jotain erilaista muihin verrattuna! ..vai olenko se vain minä? :D

  Itse en pysty ollenkaan käyttämään mitään ripsareita, joissa on kumiharja. Vaikka taivuttaisin ripseni kuinka kaarelle, latistaa ja suoristaa kumiharja lopputuloksen joka kerta. Se on äärettömän rasittavaa!

  Sen sijaan huomaan selkeän eron kaksipäisten harjojen kohdalla; harjat, joissa on valkoinen pohjaväri ja musta päällysväri tuovat minulle ehdottomasti parhaat tulokset. Töitä saa silti tehdä ja taivuttaa täytyy joka kerta. Yllätyksekseni kaikista parhaan lopputuloksen kokeilemistani ripsareista on tuonut Maybellinen XXL -mascara. Olen kokeillut monia muita – kalliimpiakin merkkejä, mutta turhaan, sillä siihen aina palaan! :)

 13. 13

  sanoo

  Anonyymi 3 – tuollaiset kommentit on aina aivan erityisen ilahduttavia! ^_^ Mäkin inspiroiduin värien käyttöön alunperin netin meikkipersoonien kautta, ja on tosi kiva jos mä voin nyt itse puolestani innostaa jotakuta!

  Meikkaus on kyllä oikeasti NIIn kivaa! :)

 14. 14

  Anonymous sanoo

  Minulla on luonnostaan tuuheat ja kaarevat ripset, joten tykkään siitä, että ripsari levittyy ripsien päihin asti ilman paakkuja. Tuossa on mielestäni erittäin suuri ero monien mascaroiden kohdalla. Lisänä vielä, että useat ripsarit suoristavat ripset päivän mittaan, vaikka tosiaan räpsyttimet ovat luonnostaan taipuvat enkä käytä ripsentaivuttimia.

  Lemppareitani ovat Kanebon (nykyään Sensai?) ja Max Faxtorin räpsytinmaalit.

 15. 15

  sanoo

  mullakaan ei toiminut FLE,
  ja musta tuntuu myös, että kaikki näyttää mulla aina ihan samalta. mutta, on yksi ylitse muiden: cliniquen high impact mascara. sen jälki on runsain, mihin oon törmännyt (haen enemmän tuuheutta kuin pituutta) ja koostumus on just hyvä, ei varise pitkin päivää, mutta lähtee melkeen pelkällä lämpimällä vedellä pois.
  parin vuoden yhteiselo meillä on sujunut siis moitteettomasti :)

 16. 16

  Anonymous sanoo

  Itselläni kaikki ei-vedenkestävät ripsarit vain suoristaa kaikki taivutukset :(
  Vedenkestävästä Lancomen Hypnosesta en luovu enää ikinä! Ehdottomasti paras tulos tulee sillä.
  Muita välttäviä on Isadoran ja max factorin vedenkestävät.
  Muiden tuloksilla ei sanottavaa eroa ole mutta tuo Hypnose antaa ripsille juuri sitä volyymiä mitä haluan. Pituutta en ripsiin tarvitse :)

 17. 17

  Anonymous sanoo

  Meikäläisen olemattomille ripsille ripsarissa tärkein osa on harja, jolla saa siististi väriä laitettua. Cliniquen Lash Power tällä hetkellä suosikki. Lähes 30 euroa maksanut Shiseidon vedenkestävä taas jäi käyttämättä, kun sillä tulee aina älytöntä suttua.

  Kertoisitko mitä eroa on niillä kaksipäisten maskaroiden valkoisilla aineilla verrattuna ripsiväriprimereihin? (olikohan termi oikea?)

  Ja vertailua ripsentaivuttimista, kiitos! Ihan ja värikäs blogi sulla!

 18. 18

  sanoo

  Anonyymi 6 – kaksipäisten maskaroiden valkoiset aineet OVAT primereita, joten ei niillä ole mitään eroa erikseen ostettuihin ripsarinpohjustajiin verrattuna! ^_^ Tietysti aineissa on yksilöllisiä eroja, ihan niinkuin ripsareissa itsessään, mutta toimintaperiaate on sama. Kannattaa muuten huomata että primerina voi käyttää ihan vaikka toista, värillistä ripsariakin, ei sen ole pakko olla väritön tai valkoinen. Monet tekee niin että laittaa ensin pari kerrosta hyvin erottelevaa ripsaria ja sitten päälle pidentävää ja/tai tuuheuttavaa.

 19. 19

  Malisa sanoo

  Näissä räpsyissä on huomattavia eroja siinä, miten ripset pidentyvät ja tarttuvat toisiinsa megalomaanisiksi paakuiksi. Jotkut maskarat eivät pidennä ollenkaan, ja tämä harmittaa superpitkistä ripsistä haaveilevaa. :D Toiset tuotteet taas saavat aikaiseksi aivan liikaa massaa, jolloin ripsilläni ei ole tilaa oleskella omina yksilöinään => kamala sotku.

  Ole toki vain iloinen, että halvat perusripsarit toimivat sinulla. Täten tuotteeseen ei tarvitse investoida juuri ollenkaan.

 20. 20

  sanoo

  Mulla ehdottomasti lempiripsari on Max Factorin Masterpiece MAX. Aina kun yrittää ostaa jotain uutta, niin käyttämättähän ne jää :D Itse tykkään että ripset näyttää tuuheilta. Pituus ei ole niinkään pääasia.

 21. 21

  sanoo

  Hauskaa, minusta taas ripsivärit ovat yksi mielenkiintoisimmista tuotteist ja saan niillä todella erilaista jälkeä aikaiseksi -välillä se vaan vaatii sen sata vetoa. ;)

 22. 22

  Anonymous sanoo

  Olen samaa mieltä siitä, että kun näkee vaivaa, ripsistään saa samanlaiset oikeastaan kaikilla ripsiväreillä. Eroja puolestaan on huomattavasti siinä, paljonko työtä "optimaaliseen" tulokseen vaaditaan.

  Minulle hyvä ripsiväri on sellainen, joka tekee halutun tuloksen yhdellä levityskerralla. Huonolla taas saa sutia kolme kerrosta ja harjailla ripsistään paakkuja. Massan sijaan tähän tuntuukin vaikuttvan eniten harja.. mutta kai sekin on ero :)

 23. 23

  sanoo

  Mä oon kans kokeillut monia eri merkkisiä mascaroita ja joihinkin ollut enemmän tyytyväinen kuin toisiin, mutta efekti on lopulta hyvin samanlainen merkistä riippumatta.

  Viimeisen puolentoista vuoden ajan olen käyttänyt Kanebo 38 mascaroita (nykyään Sensai). Ensimmäisenä kokeilin Separating & Lenghtening ja tykkäsin siitä kyllä todella paljon, mutta mulla herkästi sisänurkkaa laitettaessa iso harja sutaisi ison kökön yläluomelle (sen sai kyllä aina helposti pois, kun sen antoi vain kuivahtaa, silloin se vain rapisee pois kun pyyhkäisee kuivalla topsilla). Seuraavaksi kokeilin sitä perinteistä pieniharjaista ja siinä ei ollut taas sitä suttuongelmaa, mutta sillä oli vaikeampi saada näyttäviä ripsiä juuri sen pienen harjan takia.

  Tällä hetkellä käytän uusinta Sensai 38 Volumising mascaraa ja olen täydellisen tyytyväinen <3 Harja on hieman kaareva ja kärkeenpäin kapeneva. Sillä saa täydellisen helposti laitettua sisänurkan ja ulkonurkan, jotka on mulla ainakin aina olleet ne ongelmat, ettei niihin paikkoihin saa kunnolla väriä. No tällä saa! Lisäksi ripsivärissä on tavallaan kaksi ripsiväriä samassa: jos käyttää vain kaaren sisäpuolta, lopputulos on melko luonnollinen ja erotteleva. Jos taas vielä sen jälkeen harjaa ripset ulkokaarella niin saadaan oikein kunnon volume-efekti, ripsiä tuntuu olevan enemmän ja ne on kärkeen saakka tuuheat ja näkyvät.

  Sen lisäksi, että 38 volumising tuo voluumia ja on helppo käyttää, se myös pysyy tuulet ja tuiskeet ja minkä tahansa säätilan. Se on ainakin mulle tosi tärkeää, että voin luottaa ripsivärin pysymiseen säästä huolimatta. Tää muuten pysyy saunassakin! Testasin kerran :D Eli vaikka lähtis johonkin tositosi kuumaan maahan lomalle niin voi silti luottaa 38-mascaraan.

  Minä tykkään! Tästä en varmasti luovu ikinä :) Suosittelen kokeilemaan.

 24. 24

  Anonymous sanoo

  Oletko koskaan koittanut Fairydrops ripsivärejä ? Ne ovat lukemani mukaan todella hyviä ja halpoja. Putelitkin ovat aivan mahtavia. Itse en ole vielä koittanut, koska en ole saanut tilattua. Mutta olisi mahtavaa jos voisit testata niitä, ne eivät varmastikkaan ole tylsiä :DD

 25. 25

  sanoo

  Itse omistan tällä hetkellä Lumene Blueberry Curl vedenkestävän mascaran, ja Maybellinen sen ison keltaisen olikos nimeltään jokin Maybelline Colossal Volum Express mascara myös vedenkestävä. Omistan myös Lorealin pallopäisen mascaran, sillä harjalla on tosi hyvä levittää, mutta se ei ole vedenkestävä ja tarvitsen vedenkestävää. Se on harmi, on monia kivoja ripsareita, jotka eivät ole vedenkestäviä, mutta itselläni tuppaa kyyneleet valumaan pienessäkin tuulen vireessä :(

  Vielä tähänkin: (jos joku lukee tätä enemmän kuin sitä toista) Onko jollain kokemusta siitä Lorealin ripsiseerumista?? Onko pelkkää hevonkukkua koko seerumi, vai toimiiko ihan oikeasti????

 26. 26

  sanoo

  Pinja – näitä vanhojen tekstien kommenttilaatikoita harvemmin enää kukaan lukee (paitsi minä, kun valvon kaikki kommentit). Kysyit tuolla aiemmin että olenko itse kokeillut tuota Lorkun seerumia. En ole, enkä suoraan sanottuna sellaisiin oikein uskokaan. Mä en ole hirveästi perehtynyt ripsienhoitoaineiden teknologiaan, siis siihen onko jollain aineella ylipäänsä mahdollista vaikuttaa ripsen kasvuun. Ripsihän kuitenkin kasvaa karvatupesta, ja näin ollen kasvuun vaikuttavan aineen pitäisi päästä sinne tuppeen.. Luulen että suullisesti nautitut ravintoaineet vaikutavat aina kaikkein tehokkaimmin kasvusykliin.

 27. 27

  sanoo

  Niin, itse kyllä tajusin sen myös :DD

  Joo jostain englanninkieliseltä sivulta luinkin et jotkut on sitä mieltä et toimii, ja toiset taas eivät.
  Mietin myös sitä että ei se mitään haittaisi jos ostaisin eikä toimisikaan, mutta kun se on aika kallista tavaraa, joten ei aio tuhlata rahojani sellaiseen josta ei ole tarkkaa varmuutta : DD

 28. 28

  haha sanoo

  Kaikilla on omia lemppareita (ja aika moni on eri kun toisella) Eli tästä voi todeta että maailmassa on liikaa ripsareita (;

 29. 29

  Rinaww sanoo

  ungg eipä paljoo eroa :”)

  FLE omaan makuuni kuivuu hieman hitaasti, toki jää ”pehmeän” tuntuiseksi mutta aamulla on kiirus jaja.. Itselläni siis sensai 38 – mascara, ehdoton ykkönen ja sitä tulen jatkossa käyttämään (:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.