Riippuvuus kauneusammattilaisesta

Istuin kirjoittamaan muusta, mutta kun katsoin käsiäni, tartuin kameraan ja kirjoitin tämän.

Kynnet250715

Kynteni ovat hirveässä kunnossa.

Etusormien geelivahvistukset ovat irronneet kokonaan vieden kynnen mukanaan ja loppujenkin kynsien geeli on irronnut pinnasta niin, että on vain ajan kysymys, koska nekin katkeavat/on leikattava. Kävin huollossa vasta kaksi viikkoa sitten. Tekijöitä todellakin on moneen lähtöön, ja näiden kynsien kohdalla tekijän viilauskommenteista saattoi kenties jo päätellä jotain henkilön ammattitaidosta… Pinta oli myös sen näköinen että vakkarilaittajani olisi saattanut päästää pienen kirkaisun jäljen nähdessään.

Viitteeksi: vakkarilaittajani tekemä geelivahvistus pysyy moitteettomana viisikin viikkoa, ja pysyisi varmaan pidempäänkin mutta kasvuraja vaatii tietysti huollon.

Kynnet250715_vasen2

Tarkoitukseni ei kuitenkaan ole kirjoittaa huonoista kynsiteknikoista, vaan ylipäänsä kauneustoimenpiteistä, jotka aiheuttavat riippuvuuden tekijäänsä. Kynnet, ripsenpidennykset, mahdollisesti hiustenpidennyksetkin. Ja ehkä joillekuille kampaaja yleisestikin, tai jopa kosmetologi, jos iho on tottunut saamaan tietyn, ihon kuntoa merkittävästi ylläpitävän hoidon tasaisin väliajoin. Ja onhan vielä valoimpulssikäsittelyt ihokarvoille… Ne jos mitkä ovat ehdottomasti säännölliseen ajankohtaan sidottuja.

Kynnet, ripset, kauniit hiukset ja kaunis iho. Sallin nämä turhamaisuudet jokaiselle naiselle. Mutta ne kun saattavat myös hankaloittaa elämää sisältämällään tekijäriippuvuudella. Kuten minunkin kynsitapaukseni osoittaa, aina ei vain voi luottaa korvaavaan hätäapuun. Toinen tekijä saattaa pahimmillaan jopa pilata huollettavan kohteen. Kun menen seuraavan kerran vakkarilleni, joudumme aloittamaan alusta ja kynteni täytyy muotittaa mikäli haluan niistä taas pitkät.

idKynnet250715_oikea

Kuulostaa hurjan triviaalilta asialta, mutta mikäli haluan säästyä esimerkiksi tämän hetken tilanteelta, jossa joudun käytännössä teippaamaan sormenpääni jotta pystyn pesemään hiukset (joka on pessyt hiuksiaan puoliksi irronneilla geelikynsillä tietää mitä tarkoitan), minun on suunniteltava huoltotoimenpiteet jo kauan ennen matkaa ja varmistuttava, että olen vakkarini paikkakunnalla juuri ennen lähtöä. Aina se ei tietenkään ole mahdollista, ja voihan vakkarilaittajakin olla lomalla tai sairaana. Sitten kärvistellään ja mietitään, että kaikkeen sitä asettaa itsensä vain jotta saa nätit kynnet/ripset/hiukset jne.

Kynnet250715_vasen3

Tietyt kauneustoimenpiteet tekevät meidät riippuvaisiksi.

Kuka tunnustaa olevansa riippuvainen kauneusammattilaisestaan?

Minkä kauneustoimenpiteen tekijään teillä on riippuvuussuhde? Onko jakaa joitain ”kauhutarinoita” tilanteista, joissa ei ole päässyt vakkarilleen ja hiukset/kynnet/ripset on hoitanut joku muu vähemmän mairittelevin seurauksin?

Kommentit
 1. 1

  Miracle sanoo

  Mulla on nimenomaisesti tuon riippuvuuden takia jäänyt nuo kaikki hyvin lyhyiksi kokeiluiksi; kynnet oli joskus vuosia sitten vain kesän ajan (olisinkohan kertaalleen ne siinä huollattanut..) ja ripset parin huollon verran.. Jotenkin ensinnäkin sen oikeasti ammattilaisen etsintä on ihan mielettömän vaikeaa (siis tarkoitan tällä myös sitä kemioiden kohtaamista ja, että sattuisi löytymään oikealta alueelta..) – tämän vuoksi mun kampaajalla käynnitkin on vähän milloin sattuu :D – ja sitten pitäs tosiaan vielä aina hyvissä ajoin osata se aika varata ettei huoltovälit veny liian pitkiksi.. Äääh. Mulla ei vaan toimi, tai ei oo tähän mennessä toiminut :D

 2. 2

  Mia sanoo

  En tunnusta olevani riippuvainen, mutta sinuna tekisin reklamaation noiden kynsien tekijälle. En tiedä, ehkä olet tehnytkin jo. :) Toihan on ihan ala-arvoista laatua.

  • 2.1

   NG sanoo

   Kaikenlaiset sitten pääsevätkin kynsientekijöiksi… jokainen on joskus aloittelija, mutta eikö makasvalla asiakkaalla jo ole jokin oikeus vaatia ammattilaislaatua…?

  • 2.2

   Sanni sanoo

   Tekisi kyllä mieli reklamoida, mutta en tiedä jaksanko vaivautua… Tiedän että geelien pysyminen on kiinni myös geelilaadusta ja -merkistä, ja tekijä voi aina vedota siihen että just tämä merkki ei toimi sun kynsillä. Minusta tuo on ihan ymmärrettävää, vaikka toki myös tekijän ammattitaito vaikuttaa. On vain lopulta hankala todistaa kumpi on vaikuttavan tekijänä…

   Omalla tekijälläni on viikon takuu kynsissä, jos irtoavat viikon sisällä niin saa uudet veloituksetta.

   Tänään katkesi vielä kaksi kynttä…

 3. 3

  NG sanoo

  Vakkariin kannattaa tosiaan aina tukeutua, jos vain mahdollista :)

  Minulla oli vuosia sitten vakiokosmetologi, joka sai kamalan tulehtuneen akneihoni parantumisen urille. Hän oli sekä ihanan huolehtivainen, empaattinen että ammattitaitoinen. Ainesosista hän ei tosin ymmärtänyt kuten me nuoremmat ;) mutta ongelmaihoja hän osasi hoitaa – aknea, atopiaa, kuivuutta…
  Nyttemmin hän on jo poissa paikkakunnalta, mutta edelleen muistelen häntä kaihoisalla lämmöllä. Kerrankin nappivalinta kauneudenhoitoon.

  Toinen rautainen ammattilainen on vakiokampaaja, joka osaa olla kyllin hillitty, eikä revitellä asiakkaan hiuslaadulla uusimpia trendejä :)
  Olen kokenut painajaismaisia hetkiä pelkän latvan siistimisen yhteydessä, kun kampaaja ei millään tunnu tajuavan toivettani ja tyyliäni.. siksi mieluummin aina vakiotyypille, kun sellaisen on kohdannut!

  • 3.1

   Sanni sanoo

   Ainesosista hän ei tosin ymmärtänyt kuten me nuoremmat ;) mutta ongelmaihoja hän osasi hoitaa – aknea, atopiaa, kuivuutta…

   Sehän on asiakkaan kannalta tärkeintä, inceistä viis jos iho hyötyy :)

 4. 4

  Laura sanoo

  Mulla oli jokunen vuosi sitten ripsienpidennykset, jotka jouduin kerran huollattamaan vakkaritekijäni sijasta muualla lomareissun takia. Jo itse kokemus oli epämiellyttävä, ripsientekijä juorusi lähes koko huollon ajan arkaluontoisia asioita kollegansa kanssa, ja itse tekeminen oli ihmeellistä nykimistä ja nipistelyä (siihen mennessä olin aina nukahtanut tuoliin ja herännyt uusien komeiden ripsien kanssa:D). Seuraavalla kerralla vakkaritekijäni joutui aloittamaan hommansa irrottelemalla yhteenliimattuja ripsikuitukimppuja. Lopulta luovuin koko pidennyksistä siksi, että vakkaritekijäni jäi äitiyslomalle, enkä jaksanut edes yrittää etsiä toista yhtä hyvää tekijää.

 5. 5

  Palapeli sanoo

  Nuorempana halusin kokeilla toista kampaajaa vakkarini sijasta. Ei olisi kannattanut. Päädyin itkemään kotiin kamalaa lopputulosta, etuhiukset olivat hirveät lovinee. Samana päivänä lähtikin soitto vakkari kampaajalle, hänen käsittelyssä selvisi myös latvojen eri pituisuus oikealla ja vasemmalla puolella. Eipä ole tuon tekijän jälkeen tehnyt mieli kokeilla uutta.

 6. 6

  J sanoo

  Muutin ihan äskettäin Turkuun ja käyn edelleen Riistavedellä vakkarikampaajalla! Kävin siellä myös Tampereelta ja nyt matka senkuin kasvoi :D Toi n. 500km toiselle puolelle Suomea on kyl kröhöm aika pitkä matka, mutta minkäs teet ku hiuksista tulee aina hyvät ja ikinä ei tarvitse pelätä että lähtisi huonolla mielellä pois. En vaan jaksa alkaa etsimään uutta kampaajaa omasta kaupungista.

  Mulla oli joskus 4 vuotta sitten kesän ajan ripsenpidennykset kun sain ne edullisesti yhdeltä tutun tutulta ja ne oli aivan kamalat… Sitten sain kaverilta hänen ripsien laittajan yhteystiedot (tää laittoi niitä kans kotona) ja oli paljon ammattilaisempi ja jälki oli hyvää. Muutaman kerran huollatin, mutta sinne oli hankala saada aikoja ja lopulta kuulin huonoja kokemuksia mm aikojen peruuntumisesta jne niin ripset jäi sitten siihen. Hyvin oon pärjänny ilmankin. Välillä haaveilen kynsistä ja hiustenpidennyksistä, että näkisin miltä näyttäsin pitkästä aikaa pitkillä hiuksilla, mutta rahatilanne ei anna periksi mihinkään tälläiseen ylimääräiseen. Ilmankin on pärjännyt ;)

  Hei muuten ootko käyttäny tota valoimpulssilaitetta enää ja pysyykö ne biksurajan karvat nyt kokonaan poissa?

  • 6.1

   Sanni sanoo

   Muutin ihan äskettäin Turkuun ja käyn edelleen Riistavedellä vakkarikampaajalla!

   Mäkin tiedän ihmisiä jotka käy kampaajalla vaikka kuinka kaukana vanhalla kotipaikkakunnallaan kun eivät ole halunneet luopua vakkaristaan :)

   Hei muuten ootko käyttäny tota valoimpulssilaitetta enää ja pysyykö ne biksurajan karvat nyt kokonaan poissa?

   Sen käyttö kaatui juurikin tuohon sitoutumiseen, kun laitetta olisi pitänyt kanniskella mukanaan jotta säännöllinen käsittely toteutuisi. Ei ole mahdollista minun elämäntyylilläni :/ Harmi. Jos laite olisi pienempi ja helpommin mukava kulkeva niin sitten olisi jäänyt vakiokäyttöön.

   Tässä kokoava postaukseni Venus Naked Skinistä jossa kävin läpi sen plussat ja miinukset:

   http://karkkipaiva.indiedays.com/2013/11/30/venus-naked-skin-re-visited/

   • 6.1.1

    J sanoo

    Mä niin haluisin tollasen laitteen kokeiluun! Ehin jo haaveilemaan, että jos olisin ollut Se nettipelaaja Turusta, joka voitti 46 miljoonaa niin olisin ekana mennyt ammattilaiselle valoimpulssihoitoon 8))

 7. 7

  vierailija sanoo

  kavin kerran helsingissa laitattamassa ensimmaista kertaa elamassani tekokynnet/rakennekynnet ?? laittaja sanoi minun omista kynsistani jotain etta kummalliset kynnet tai kummallisen malliset kynnet. kylla teki mieli lahtea kotiin kesken kaiken.

 8. 8

  Maija sanoo

  Hui… näkyy että on viilannu oman kynnen tosi ohueks! Itekin tykkään kyllä geelatuista kynsistä (omaan helposti liuskottuvat kynnet), mutta en jaksa sitä jatkuvaa ramppaamista huollossa. Joten täytyy vaan kestää näitä omia nysiä. :)

  • 8.1

   Sanni sanoo

   Hui… näkyy että on viilannu oman kynnen tosi ohueks!

   Niin on… :/ Kynsipedit on ihan kipeät. :( Pelkäänpä että oma vakkarini varmaan toteaa että on pidettävä vähän taukoa jotta kynnet toipuu ennenkuin voi taas aloittaa alusta… Voi helkkari että harmittaa.

 9. 9

  sanoo

  Mulla on jo selvä harmaa palkki etuhiuksissa joten pakkohan se on kampaajalla käydä. Kerran yritin itse kasvivärjätä, mutta eihän ne harmaat peittyneet. Muutenhan kasviväri pysyy pitkäänkin hyvänä ja mulla on niin lähellä omaa hiustenväriä oleva sävy, että välin voisi ilman harmaita jättää melko pitkäksi. Onneksi löysin kivan uuden kampaajan juuri :). Ja hänellä on nettivaraus mahdollinen joten ei jää mun puhelinkammosta kiinni ajan varaaminen.

  En ole edes harkinnut noita kynsiä sun muita kun olen niin saamaton kampaajaakin varaamaan.

 10. 10

  Bemu sanoo

  Joskus kauan sitten vakiokampaajani oli lomalla ja oli pakko käydä toisella kampaajalla. Seuraus; pitkät hiukseni paloivat väriaineen takia niin että ne jouduttiin leikkaamaan melkein siiliksi. Sain korvaukseksi 300 euroa mutta eipä sillä hiuksia tuotu takaisin.
  Mutta minulla on nyt ongelma ja käännyt vakiobloggarini puoleen ;) Jos haluan korostaa poskipäitä, amorinkaarta jne niin otanko käyttöön valokynän, hohdepuuterin vai minkä….? Haluaisin kirkastaa kasvojeni väriä hieman mutta en mitään kimaltavaa glitteriä

  • 10.1

   Sanni sanoo

   pitkät hiukseni paloivat väriaineen takia niin että ne jouduttiin leikkaamaan melkein siiliksi.

   Voi kamala…! :-0

   Mutta minulla on nyt ongelma ja käännyt vakiobloggarini puoleen ;) Jos haluan korostaa poskipäitä, amorinkaarta jne niin otanko käyttöön valokynän, hohdepuuterin vai minkä….?

   Valokynä korostaa paljon miedommin kuin puuterimainen hohdetuote, se sopii kaikkialle kasvoille. Puuterimaista en käyttäisi amorinkaarella, sopii parhaiten poskipäille ja kulmaluulle. Jos haluaa saada selkeää, erottuvaa korostusta yhdellä tuotteella koko kasvoille, valitsisin valokynän ja hohdepuuterin sijaan voidemaisen highlighterin :)

 11. 11

  jkv sanoo

  Vielä vajaa pari vuotta sitten olin aivan täysin riippuvainen mun luottokampaajasta. Mulla oli lyhyt, skarppi, mustaksi värjätty hiusmalli, joka vaati leikkauksen ja värin 6-7 viikon välein. Joku vois olla tyytyväinen, kun hiukset kasvaa miltei 2 senttiä kuussa, mutta en minä ton kampauksen omistajana. :D Aina piti varata seuraava kerta valmiiks, omat ja kampaajan lomat aiheutti hampaiden kiristelyä ja aina piti varmistaa, että tilillä on se ylimääräinen reilu satanen kampaajakäyntiin.

  Mihin mun kampaajariippuvuus sitten oikein kosahti? Siihen, että muutin toiseen kaupunkiin. Bussi- tai junalippujen ja yöpaikan hommaaminen entisestä asuinkaupungista pelkän kampaajakäynnin takia oli jo ajatuksen tasolla sen verran älytön ajatus, että päädyin ideaan kasvattaa hiusmalli pidemmäksi ja oma väri takas. Nyt ollaan tasapitkässä polkkatukassa ja värissä, jossa oma väri ja vielä värjätyt latvat sulautuu suht kivuttomasti yhteen. Ja kampaajan ammattitaidoks riittää se, että se osaa leikata suoraan ja että meillä on sama käsitys siitä, mitä 1,5 senttiä tarkoittaa. :D

  Monivuotisen kassaduunin takia mulla ei oo ikinä ollu geeli- tai rakennekynsiä ja silmienhieromistaipumuksen vuoksi myöskään ripsien pidennykset ei oo tullu koskaan kysymykseenkään. Kosmetologillakaan en oo ikinä oppinut käymään. Ja nyt kun tukkakin on ns. helppo huollettava, mulla ei oo mitään riippuvuutta aiheuttavaa kauneusrutiinia ja tää on aika rentoa elämää ulkonäön suhteen.

  • 11.1

   Sanni sanoo

   silmienhieromistaipumuksen vuoksi myöskään ripsien pidennykset ei oo tullu koskaan kysymykseenkään

   Tää oli hauska :) Mutta käytännössä tietysti ihan validi tilanne :)

 12. 12

  pauliina sanoo

  En pidä mistään lisäkkeistä. En tekokynsistä, hiusten pidennyksistä, silikoonitisseistä, ripsienpidennyksistä ja mitä näitä onkaan. Että siinä mielessä on elämä helppoa ja yksinkertaista. Hiuksiinkin annoin oman värin kasvaa muutama vuosi sitten.
  Kampaaja on pysynyt samana tosi pitkään ja leikkauttamassa hiukset käyn 4-7 viikon välein. Tutulle kampaajalle on helppo mennä kun tietää, ettei tarvi pipo päässä poistua paikalta. Ei uskoisi, että jopa polkkatukkaa ei osaa kaikki kampaajat leikata pilaamatta. Mutta kokemusta siitäkin on.

  • 12.1

   Nimetön sanoo

   Kuulostaa tutulta! En laske itseäni kuuluvaksi mihinkään luomuelovenasuomityttöituhippi-joukkoon, mut noista ripsipidennyksistä ja geelikynsistä tuli itelle aikanaan tosi muovinen olo. Ripset jäivät kertakokeiluksi, kynsiä jaksoin 6kk.
   Värjäsin hiuksiani 19 vuotta, raskausaikana annoin oman värin kasvaa tukkaan ja se on näytillä edelleenkin. On tosi vapauttavaa, ettei oo kiinni yhtään missään ammattilaisessa. En jaksa edes sitä juurikasvun värjäämistä, vaikka joskus kaipaiskin sähäkämpää väriä hiuksiin. Saa olla tämmönen maantienkupari :)

   Eevi

   • 12.1.1

    pauliina sanoo

    Juu en minäkään mikään naturelli-elli ole. :)
    Meikattua tulee (vähän) ja kaapit pursuaa kosmetiikkaa. Mutta joskus ihmettelen, että onko ripsenpidennykset ja vastaavat jo joku ulkonäkönormi ja kuinka pitkälle itsensä ”parantelu” menee. Olen kuullut, että jotkut ottavat ripset kun sitten muka näyttää hyvältä ilman meikkiäkin. Ei näytä. Ilman pohjameikkiä ne ripset näyttää tavallistakin kökömmiltä. Sorry kaikki tekoripselliset! En tarkoita loukata ketään mutta omaa silmääni ei vaan miellytä Barbi-nuken räpsyttimet. :)

 13. 13

  Nimetön sanoo

  Mulla on parin vuoden ajan ollut vakkarikosmetologi, hän värjää ja nyppii kulmani just eikä melkein. Nyt kesän alussa kävin sitten kampaajalla ja laitatutin samalla kulmani. Niistä tuli aivan hirveät, malli ei sopinut yhtään ja värikään ei kauaa pysynyt. Oon koko kesän kasvattanut kulmia takaisin ja parin viikon päästä onkin taas aika vakkarikosmetologille. Mitä tästä opimme? Hyvää ei kannata vaihtaa ;)

 14. 14

  Jonttu sanoo

  Hiustyven vaalennus vain kampaajalla – itse tekemällä saan aikaan vain punaisen lopputuloksen.

 15. 15

  hanskup sanoo

  Kävin kotikaupungissani aina tietyllä kampaajalla, joka teki aina loistavaa työtä. Sitten kun jouduin muuttamaan pois piti löytää toinen, mutta kukaan ei oo vielä ollut yhtä hyvä. Sitä etsiessä..

 16. 16

  Emilia sanoo

  Riippuvuus on juurikin se syy, miksi en ole uskaltanut toteuttaa haavettani ripisienpidennyksistä, hiusten tuuhennoksista tai mistään muustakaan ihanasta. Luulen, että sen jälkeen naturellit versiot eivät enää näyttäisi kivoilta enkä haluaisi luopua ammattilaisten avusta, mikä kävisi kalliiksi. En halua jäädä sellaiseen kierteeseen, joten yritän parhaani mukaan selviytyä omilla avuillani :D

 17. 17

  PauliinaN sanoo

  Entinen riippuvainen tunnustaa. Minulla oli ripsenpidennykset toista vuotta, ja ne aina vain muuttuivat pidemmiksi ja pidemmiksi (näin kuulemma tuppaa käymään). Pitkät pidennykset ovat mielestäni hurjan näköiset kun niitä on vain muutama karva jäljellä, eli huolloissa oli käytävä. Jälkeenpäin olen useasti päivitellyt, kuika paljon rahaa käytin ripsiini, huh (50-60 euroa joka toinen/kolmas viikko).. Pidennykset pois jättäessä omat ripseni olivat hurjat nysät, mutta nyt kun olen hoitanut niitä hyvin öljyllä joka ilta, ne ovat niin pitkät ja hyvässä kunnossa, että ihmettelen, miksi koskaan olen pidennykset ottanut. Olen NIIN tyytyväinen, etten ole riippuvainen mistään kauneuteen liittyvästä hoidosta :) En edes värjää hiuksia (joka on ilmeisesti (?) melko standardi juttu naisten keskuudessa, heh.

  • 17.1

   :) sanoo

   Minäkään en värjää, mutta pistänpä vielä yhden paremmaksi: en ole koskaan käynyt edes kampaajalla!

 18. 18

  Heidi sanoo

  Ehkä juuri tästä syystä en ole koskaan kiinnostunut mistään lisäkkeistä kehooni. No kyllä mä ihan helppouden takia käyn aina säännöllisesti samalla kampaajalla ja urheiluhierojalla. On ihanaa, kun voi varata uuden ajan aina käydessään siellä, ei tule sitä tuskailua, ettei muista soittaa ja kun lopulta muistaa, aikoja ei löydy. On myös kivaa, kun kampaaja tietää suunnilleen mitä haluan, eikä tarvi kiemurrella penkissä ja todeta että mä en oikeestaan tiedä mitä haluan. Hierojalla on mukavaa, kun ei tarvi kauheesti selostaa tarpeita vaan hieroja on valmiiksi selvillä mitkä paikat mulla yleensä kipeytyy ja lisäksi löytää ne oikeat kohdat paremmin kuin osaisin pyytää. Bonuksena saa välillä jumppaohjeita :)

 19. 19

  Kuorotipu sanoo

  Mä käyn kainaloiden valoimpulssihoidossa, mutta koska sen väli on monta viikkoa, niin en koe sitä mitenkään rajottavana. Kynnet on hyvät omasta takaa enkä ripsiin ole kkoskaan hurahtanut. Kampaajalla olen käynyt viimeksi yli vuosi sitten, koska vaihdoin värin omaani :) ihanan helppoa kun ei tarvitse juurikaan miettiä :)

 20. 20

  sanoo

  Mulla on riippuvuus ainoastaan kampaajaan. Mulla on luonnostaan maantienharmaa tukka, jota blondaan platinanvaaleaksi. Joskus värjäsin juurikasvun itse, mutta en enää. Kaikki kokeilemani markettivärit ovat jättäneet kamalan keltaisen tyven, johon ei edes hopeashampoo tehoa (tehoaisi varmaan jos antaisi vaikuttaa tunnin, mutta siitähän menisi latvat violeteiksi…). Olen nyt sitten jonkin aikaa käynyt värjäämässä hiukset kampaajalla ja kyllä se on jokaisen pennin arvoista. Platinanvaalea tukka vaan on mun juttu, mutta haluan sen olevan vaalea eikä keltainen. Muissa asioissa haluan pärjätä mahdollisimman pitkälle itse :)

 21. 21

  Puppe sanoo

  Tunnustan, tunnustan! :) Mulla on ollut kynsissä akryylivahvistukset vuodesta 2009 alkaen. Huollatan kynnet kerran kuussa ja rakastan sitä, kuinka kynteni ovat aina kauniit ja huolitellun näköiset. Pinnallista, sinänsä tarpeetonta kauneudenhoitoa ja ilmankin pärjäisi, mutta voi, miten paljon iloa kauniit kynnet tuovat jokaiseen arkipäivään! Löysin tuolloin vuosia sitten ensikokeilulla hyvän kynsimuotoilijan, enkä ole kertaakaan näinä vuosina uskaltanut tai halunnut ottaa riskiä ja luottaa toiseen ammattilaiseen, kun oma kynsimuotoilijani tekee niin hyvää ja kestävää laatua. Sen verran olen kuullut muiden ihmisten tuskailua irtoilevista ja huonosti tehdyistä kynsistä, etten uskaltaisi vaihtaa tekijää. Kynsihuoltojen aikatauluttaminen lomien tms. suhteen vaatii välillä suunnitelmaallisuutta ja aikataulujen sumplimista etukäteen, mutta kynsien tuottama ilo maksaa mielestäni vaivan.

 22. 22

  Anna sanoo

  Omat ripseni ovat ohuet mutta älyttömän jäykät. Lontoossa käydessäni ostin Harrodsilta kahdet Shu Uemuran ripsientaivuttimet. Näillä minunkin änkyräripseni saa taipumaan. Aikaa se kyllä vie jonkin verran, mutta mieluummin näin, kuin että ottaisin ripsien pidennykset.

  (Olisitpa muuten nähnyt sen Shu Uemura-osaston miesmyyjän. Kauniiimpaa miestä en ole tainnut koskaan nähdä…)

 23. 23

  sanoo

  Samaan kategoriaan valoimpulssihoitojen kanssa voinee tässä yhteydessä lukea myös ihokarvojen sokeroinnin. Olen itse ääneenkin nauranut vakisokeroijalleni, että käyn useammin sokeroinnissa kuin kampaajalla – ja jos pitää esim budjettisyistä valita vain jompi kumpi, satsaan mieluummin sokerointiin ja siirrän kampaajaan vaikka kuukaudella. Tai kahdellakin. Ja mulla on sentään lyhyet hiukset, jotka tavallisesti vaatisivat ylläpitoleikkauksen noin neljän viikon välein. Sen sijaan käyn sokeroinnilla noin viiden viikon välein ja kampaajalla noin kerran kahdessa kuussa. :D

  Kampaajanikin tietää, että lyhyestä hiusmallista huolimatta käyn harvemmin kuin leikkaus sallisi. Sanonkin hänelle usein, että leikkaa siten ettei ylikasvanutkaan tukka näytä aivan järkyttävältä. Ja hyvin on toiminut! Toisaalta tämä kampaajakin on minulla vakityyppi. Jopa niin vakituinen, että asioin hänen luonaan Tampereella myös niiden kahden vuoden aikana, jotka asuin Helsingissä. Worth every penny! Pari kertaa testasin eri pk-seudun kampaajia, mutta sitä omaa ja yhtä osaavaa ei vain löytynyt. Aina palasin vakkarin luokse. Onneksi muutimme takaisin Pirkanmaalle. ;D

 24. 24

  milipili sanoo

  En jaksa olla enää riippuvainen kestään , siksi otsiskin on ylikasvanut ja antihistamiini reseptini vanhentunut, en saa aikaiseksi varata aikaa, edes netissä. Ja miks vaan äijille on walk-in parturit, kyllä mullekin kelpaisi!

 25. 25

  pums sanoo

  En ole kyllä riippuvainen mistään, omat kynnet on vahvat ja niitä lakkailen kerta viikkoon, hiuksissa on viidettä vuotta oma väri ja latvoja tasottaa kaveri pari kertaa vuodessa, ripsiin riittää ripsiväri ja kulmia värjään kotona itse kerran kuussa tai kahdessa. Käytän pari tonnia vuodessa matkusteluun hyvällä omalla tunnolla kun monella naisella sama summa menisi pelkkään kauneudenhoitoon :)

 26. 26

  Hanna sanoo

  Ihanaa, muitakin riippuvaisia! Itselläni kulmat laittaa aina sama ihana kosmetologi. Jälki on hyvää ja ihminenkin on aivan mahtava ja huolehtivainen! Kauhistuttaa jo ajatus vuoden päässä siintävästä muutosta toiselle puolele Suomea…. Kerran tein sen virheenettä menin halpojen hintojen perässä toiselle kosmetologille. No, seuraava kuukausi kuljinkin sitten pipo visusti ”kulmakarvojen” päällä :D kiitos ihanata blogistasi, jokainen kirjoitus vaan jaksaa Ilahduttaa<3

 27. 27

  sanoo

  Mä lopetin rakennekynsien pitämisen, kun vakkaritekijä vaihtoi alaa. :D Ei vaan jaksanut etsiä uutta.

 28. 28

  meow sanoo

  Olen opiskelija ja kahvilassa töissä. Olisikin varaa vakkareihin ;) Ja kynsille ei voi tehdä mitään (työn takia). Käyn kampaajalla 1-2 kertaa vuodessa. Onneksi hiukset ovat luonnostaan kehuja saaneet ruskeat, niin ei tarvitse värjätäkään :) Aijoo ja satsasinpa kerran epilaattoriin, niin ei tarvi sokerointeja tms. En ole katkera, halusin vain tulla kertomaan vähän erilaisen stoorin :D

 29. 29

  sanoo

  Jos sun kynsiä tekee edelleen Tampereella sama tyyppi jonka vinkkasin, niin arvaapa miksei mulla enää oo kynsiä: kun en enää pääse hänen luokseen niitä teettämään! :D Olin ihan joka ikinen kerta tyytyväinen jälkeen ja koristeluihin, lisäksi kynnet pysyivät aina todella hyvin ja pitkään (jopa 7vk minulla).

  • 29.1

   Sanni sanoo

   Jos sun kynsiä tekee edelleen Tampereella sama tyyppi jonka vinkkasin

   Kyllä tekee :) Olen edelleen superkiitollinen vinkistä :)

 30. 30

  Hilma84 sanoo

  Käyn joka viiden viikon välein sokeroinnissa. Se on rasittavaa, koska yhtään kertaa ei voi jättää väliin tai seuraavalla kerralla touhu koskee ihan p*********sti! Toisaalta jälki on hyvää ja kosmetologini on aivan ihana (muuten tuskin olisinkaan lähtenyt siihen rumbaan)!

 31. 31

  Hennaj sanoo

  Kävin pari vuotta sitten ottamassa ensimmäiset ripsienpidennykset hauraiden ja katkeilevien ripsieni takia. Melkein vuoden sain niistä nauttia ja omat ripsenikin tulivat parempaan kuntoon kun ei tarvinnut ripsentaivuttajaa ja ripsiväriä käyttää ollenkaan. Noin 10 kuukauden päästä sain ripsienpidennyksistä tulehduksen toiseen silmääni ja jouduin luopumaan niistä. Vähän aikaa omat ripseni olivat hyvässä kunnossa kunnes taas alkoivat heikentymään ja katkeilemaan. Tälläkin hetkellä molempien silmien ripsirivistöstä puuttuu noin milli ripsiä eivätkä tunnu millään kasvavan takaisin. Ripsiseerumit ja risiiniöljyt on testattu mutta eipä niistäkään taikaa ole :(

 32. 32

  Anni sanoo

  Sun ei olisi ikinä kannattanut lähteä tuohon kynsihulabaloohon: Luonnolliset kyntesi ovat paljon nätimmät kuin nuo.. hmm.. terävät, paksut, epäluonnolliset sojottimet sormiesi päissä. Ei voi taas kuin puistella päätä joidenkin naisten ”huolille”. Turhamaisuus sallittakoon, mutta saako se nyt hieman liian suuren roolin..?

  Jos kyntesi kasvavat pitkinä kieroon tjsp, niin viilaa ne lyhyiksi, siis muutama milli sormenpäästä, lakkaa, ja olet todella tyylikäs (kaikki kynnet tasapitkinä huom). Ehkä olisi aika jättää taakse tuo pinttynyt pakkomielle pitkiin kynsiin. Kierot mitkä kierot, mutta nuo rakennekynnet ovat vieläkin pahempi vaihtoehto. Jo niin monilla on rakennekynnet nykyään, että niissä ei ole mitään hohtoa enää. Ripsistä puhumattakaan..

  Mikset voisi olla kynsinesi rohkeasti ihan oma itsesi?? Usko, jos kykenet, mutta omat kyntesi ovat oikein sievät.

 33. 33

  sanoo

  Itselle on käynyt niin monesti samoin kuin ylläolevissa kuvissa, etten jaksa enää nähdä vaivaa tekokynsistä. Lakka riittää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.