Rajaton

Mikä on se yksi meikkituote, jota ilman olonne on alaston ja meikki tuntuu puutteelliselta?

Useimpien vastaus on varmasti ripsiväri.

Minun vastaukseni on silmänrajaus.

Rajaukset

Olen aina rajannut silmäni, siitä pitäen kun aloin meikkaamaan 13-vuotiaana. Aluksi käytin kajalkynää jolla rajasin silmät tasapaksusti kauttaaltaan ylä- ja alaluomelta. Sitten siirryin ulkonurkkaa kohti levenevään luomivärirajaukseen ja viimein nestemäiseen eyelineriin ja siipimäiseen rajaustyyliin.

Mikään ei vaikuta silmän muotoon yhtä tehokkaasti kuin rajaus. Rajaus ei tietenkään ole pakollinen osa silmämeikkiä, mutta minulle siitä on jostain syystä muodostunut itsestäänselvä, kyseenalaistamaton osa lookkiani.

Yksi lukijani kysyi minulta joku aika sitten, mitä mieltä olen viimeisimmästä silmämeikkitrendistä eli ripsivärittömyydestä. Vastasin, ettei ripsarittomuus minua oikein inspiroi. Vaikka vaalearipsisellä meikin kokonaisvaikutelma jääkin vähän viimeistelemättömän ja hassun näköiseksi ilman ripsiväriä (olettaen, että silmä on muuten meikattu luomivärillä), niin en pidä ripsarittomuutta loppujen lopuksi kovin erikoisena juttuna. Itse olen useammankin kerran lähtenyt aamulla kotoa niin että ripsari on unohtunut, mutta en välttämättä edes huomaa asiaa moneen tuntiin. Silmät näyttävät luomivärin ja rajauksen ansiosta joka tapauksessa esiintuoduilta.

YR_rajaustutorial_rajaukset_pieni

Mutta jos jättäisin rajauksen pois… Se sen sijaan tekisi alastoman olon. Tai vähintään olon, että meikki on jäänyt ”kesken”.

Lukijan ripsarikysymys jäi hautumaan mieleeni rajauksen muodossa. Päätin kokeilla olla joitain päiviä ilman rajausta ja katsoa miltä tuntuu.

Jännää kyllä, vaikka meikatessa tuntui ihan hullulta jättää rajaus pois ja kokonaisuus näytti oudon puutteelliselta, ei tulos kuvissa lopulta näytä siltä että jotain olennaista puuttuisi.

Vai mitä mieltä olette?

Meikki_161115_IMG_9311

Rajauksettomuuden näkee, mutta tekeekö se nyt minusta jotenkin kovin eri näköisen..? Oma kokemukseni on ollut, että tekee, mutta kun katson kuvia niin eipä tässä ihan hurjan eri näköinen nainen katso vastaan :)

idMeikki_161115_IMG_9315

Tein silmämeikistä tarkoituksella todella yksinkertaisen ja käytin vain yhtä väriä koko luomella + vaaleaa highlighteria kulmaluulla.

Meikki_161115_IMG_9329

Päivän meikki syntyi näillä tuotteilla:

Lumene Longwear Blur -meikkivoide sävy 2 Hunajapilvi

Lumene Sun Radiance -heleyttäjä #20 Perfect Tan

Lavera Illuminating Powder Total Reflection (poskipunana)

Lauren Brooke -luomiväri sävy Toffee/Sandalwood

Lavera Brilliant Care -kiiltopuna #02 Strawberry Pink

kaikki blogin kautta saatuja

(Tykkään käyttää tällä hetkellä rasvaisempia huulipunia jollainen tuo Brilliant Care -puna on, sillä huuleni ovat jostain syystä ennätyskuivat. Lisää juttua kuivahuulisille sopivista rasvaisemmista huulipunista tulossa.)

Koska minulla ei tällä hetkellä ole sopivan sävyistä mineraalipohjaa, olen nyt jopa ”pakotettu” testaamaan niitä nestemäisiä meikkivoiteita jotka ovat jääneet kokeilematta :D Jotain hyvää siis mineraalipohjan puutteessa ^_^

Tänään kasvoilla ensimmäistä kertaa Lumenen viime keväänä (?) ilmestynyt Longwear Blur -meikkivoide. Sävy 2 on minulle väärä (se taittaa roosaan, Lumenen parilliset meikkivoidesävyt ovat muuten punapohjaisia ja parittomat keltapohjaisia), mutta koska sain testiin vain sävyt 1 ja 2 niin laitoin tänään kakkosta kun se on vähän ykköstä tummempi. Miksasin meikkivoidetta tuttuun tapaan Sun Radiance -värivoiteen kanssa jotta sain oikean tummuusasteen.

Ihan kivan tuntuinen meikkivoide näin ensituntumalta. Sun Radiance tietysti vie vähän sen peittävyyttä ja muuttaa muutenkin koostumusta. Mitään blur-efektiä en havainnut, mutta täytyy testata yksinään sitten kun olen talvikalpea ja sävy 1 uppoaa ihoon. :)

Meikki_161115_IMG_9335

Luomiväristä. (Turisen nyt tässä muitakin meikkijuttuja kuin rajauksettomuuteen liittyvää, ei kai haittaa? :))

Harvemmin jaksan tehdä erityismainintoja ruskeista luomiväreistä (vaikka ne niitä käytännöllisimpiä sävyjä ovatkin), mutta tämä yksilö on maininnan arvoinen. Merkki on minulle entuudestaan tuntematon Lauren Brooke Cosmetiques, ja sain luomivärin suomalaiselta TwistBe-verkkokaupalta. Lauren Brooke on vegaanista luonnonkosmetiikkaa ja sarja tulee Yhdysvalloista.

Olen kokeillut Toffee/Sandalwood -nimisestä duosta vasta vaaleampaa sävyä, ja se on aivan ihastuttava. Kaikki ruskean sävyt eivät toimi minulla koko luomella, mutta tämä toimii.  Etenkin mattainen ruskea koko luomelle levitettynä korostaa silmieni pienuutta ja vahvistaa syvyyden vaikutelmaa. Lauren Brooken Toffee/Sandalwood-duon vaaleampi sävy on imartelevimpia ruskeita joihin olen törmännyt naismuistiin – sävy on todella kaunis satiininen vaalea kaakaonruskea ja koostumus pehmeän kermainen. Tummempikin sävy näyttää kauniilta.

Meikki_161115_IMG_9314

Eikö ole sievä väri?

Tällaiset neutraalit ruskeat ovat fantastisia koska sopivat kaikille eivätkä tee henkilöstä yhtä helposti väsyneen tai mustelmaisen näköistä kuin punertavat tai luumuun taittavat ruskeat. Kellertävät kullanruskeatkaan eivät sovi kaikille.

Meikki_161115_IMG_9306

Rajaton? Ehkä haasteesta ei tullutkaan niin haasteellinen :D Mutta kun johonkin on tottunut, niin onhan siitä vaikea luopua.

.

Palataksemme postauksen alun kysymykseen; mitä meikkituotetta ilman teillä olisi olo että jotain puuttuu?

Minulla muuten ripsari ei tule vielä edes kakkosena. Onhan se tärkeä, kyllä, mutta vielä sitä ennen tulevat kulmaväri ja poskipuna. Ilman niitä naama on huomattavasti valjumman näköinen kuin ilman ripsaria ;)

Kommentit
 1. 1

  Mmiia sanoo

  Vaaleakulmaisena ehdottomasti kulmakynä! Kasvoilla ei ole mitään ilmettä, ennenkuin on värittänyt kulmat edes haaleasti :)

 2. 2

  Mari sanoo

  En voi olla ilman kulmaväriä. Meikkaan aina vähintään kulmat, ilman näytän jotenkin ilmeettömältä vaikka kulmien väri on luonnostaan tumma. Kyllä ne kauniit kulmat kehystävät kasvot!

  Toisaalta en voisi olla ilman meikkivoidetta, koska naama punoittaa vähän väliä. Meikkivoiteella säästyn kommenteilta, ihmiset kun tuppaa luulemaan minun olevan nolostunut, kun nassu punoittaa.. :)

 3. 3

  Pinja sanoo

  Minulle se on kulmatuote, jotan ilman meikki on jotenkin vajaa. Kulmat on se mun juttu. Voisin skipata kaikki meikkituotteet(jopa meikkipohjan)mutta en kulmien laittamista, noin niinku yleensä. Joskus tosiaan haluan jotain erilaista ja silloin jätän kulmat meikkaamatta ja keskityn tummaan silmämeikkiin, joka kohdallani meinaa luomiväriä ja rajausta, ripsiväriä en ole meinaan käyttänyt kymmeneen vuoteen! Olen siis hyvinkin trendikäs tällähetkellä ;)

 4. 4

  Milla sanoo

  Ripsiväri. Ehdottomasti. Ilman sitä on alaston ja kalju olo :D Mulla on niin vaaleat ja hennot ripset, että ripsiväri on se must tuote.

 5. 5

  Elli A sanoo

  Tämä on prioriteettijärjestys: 1. (talvisin) Jokin ihoa tasoittava tuote, esim. sävyttävä voide tai ohut meikkivoide. 2. Ripsiväri 3. Kulmaväri 4. Poskipuna 5. Huulikiilto
  pelkkä ykkönenkin riittää talvisin. Ja pelkkä kakkonen kesäisin. Mutta jos ei olisi mustia ripsiä ja tummia kulmakarvoja, niin prioriteetit olisivat varmasti eri järjestyksessä. :-)

 6. 6

  hannako sanoo

  Kulmaväri ehdottomasti! Hyvänä kakkosena ihon punaisuutta taittava mineraalituote. Ripsiväriä käytän nykyisin harvoin ja rajausta vielä harvemmin.

 7. 7

  sanoo

  Täällä ilmoittautuu yksi samanlainen rajausväririippuvainen! :)
  Mullakin on rajausväri kuulunut oleellisena osana meikkiin siitä asti kun aloin meikata, voimakkuus ja tuotteet vaan vähän ovat vaihdelleet vuosien mittaan. Nykyisin arkimeikissä on käytössä pehmeähkön lopputuloksen antava kynärajaus, juhliin sitten voimakkaammin. Mutta rajaus on oltava!
  Yritin muuten vastikään jättää rajaukset laittamatta, kun tajusin, että täällä Norjassa tuntuu muutenkin olla tapana meikata kevyemmin (ja rajauksia ainakaan harvoin arkimeikissä näkee), enkä halunnut jokapäiväisillä rajauksillani ja luomiväreilläni herättää huomiota esim. töissä, mutta olo tuntui niin valjulta että en vaan kyennyt siihen.

 8. 8

  Juli sanoo

  Hankala kysymys. Meikkaan melko harvoin, mutta jos sisärajaukset, poskipuna tai huulipuna unohtuu, niin sitten on kyllä alaston olo! Jotenkin sen sisärajauksen unohtumisen tuntee, vaikka sitä ei peiliin katsoessa olisi huomannut. Huulipunan kanssa sama homma, onneksi ”eroahdistus” helpottaa, jos laittaa huulirasvaa, eivätkä huulet enää tunnu paljailta. Poskipuna taas on aika olennainen osa sitä, että saan edes vähän väriä kasvoille, kun olen muuten niin kalpea. Ilman poskipunaa näytän vain huonovointiselta ja sairaalta.

  En ole muuten ikinä tiennyt, että nuo parilliset meikkivoidesävyt ovat viileitä ja parittomat lämpimiä! Mutta mites nämä uudet 0-sävyt, ne ovat ainakin minun silmääni selkeästi lämpimiä, vaikka nolla onkin parillinen luku. Ala-asteen opettajani oli muuten sitä mieltä, ettei nolla ole parillinen tai pariton. Kyllä minä mielestäni olen nainen, ja sotuni loppuosan kolmas numero on nolla…

  • 8.1

   Sanni sanoo

   Mutta mites nämä uudet 0-sävyt, ne ovat ainakin minun silmääni selkeästi lämpimiä,

   Nollat on viileitä ainakin Lumenen mukaan :) Eli 0, 2 ja 4 ovat viileitä ja 1, 3 ja 5 lämpimiä.

 9. 9

  Arlene sanoo

  En yleensä meikkaa arkisin ollenkaan. Joskus tulee toki fiilis meikata arkenakin, jolloin meikkini koostuu silmien rajauksista, ripsarista ja kirkkaasta huulipunasta. Tämän meikin saan kokoon vartissa. Ilman rajauksia ja ripsaria olo tuntuu meikissä alastomalta.
  Toki jos on todellinen tulipalokiire, jätän kokonaan meikkaamatta :D Eli ehkä voisi sanoa, ettei minulla ole mitään must tuotetta.

 10. 10

  Eevi sanoo

  Hassua! Kokeilumielessä jätin tänään eyelinerit laittamatta ja töissä oli hassu olo. Ajattelin, että sehän säästää aikaa tän aamusessa kiireessä mut ei, ripsivärin laittoon menee multa todella kauan. Rajaukset vetää hetkessä. Sun kuvistas ei niin näe eroa, mut jotenkin ehkä itelle on enemmän se fiilis tärkeempi, että miltä itsestä tuntuu, kun joku tuttu juttu meikistä puuttuu. Rajaukset on vaan niin mun juttuni :)

  • 10.1

   Sanni sanoo

   mut jotenkin ehkä itelle on enemmän se fiilis tärkeempi, että miltä itsestä tuntuu

   Juuri näin :) Kyllä minustakin peilistä katsoessa silmät näyttää valjummilta kuin normaalisti ja ”tylsän” muotoisilta ilman rajausta, mutta noissa kuvissa kokonaisuus näyttää erilaiselta eikä niin olennaisesti erilaiselta kuin rajauksen kanssa. Joten jos muut ihmiset näkee minut noin niinkuin kuvissa, niin heille ero ei näy niin selvänä kuin miltä se minusta itsestä ”psylologisesti” tuntuu :D

 11. 11

  sanoo

  KULMATUOTTEET! Vaikka olen paksukulmainen, on karva sen verran hailakkaa, tai siis näin ainakin kuvittelen, että väriä on lisättävä. Käytän aina vähintäänkin värillistä kulmageeliä ja kulmakynällä paikkaan aukkoja. Olen joskus koklannut, miltä naama näyttäisi ilman kulmien meikkaamista. Kukaan ei huomannut eroa, vaikka kysyin. Mutta oma olo oli niin alaston, että puolessa välissä päivää minun oli pakko fiksailla kulmat kondikseen.:D Kaikki muu voi jäädä pois, mutta kulmakarvat pysyvät. Ja aika usein huulipuna.

  Tuo Lumenen blurmeikkari ei minullakaan blurrannut mitään. Vaikka se on supersilikonista, korosti se minulla huokosia enemmän kuin mikään kokeilemani meikkivoide ikinä…..

 12. 12

  Iines sanoo

  Ehdottomasti puuteri/bb-voide/meikkivoide ja aurinkopuuteri. Kasvojen pohjan täytyy olla kunnossa että muu meikki näyttää hyvältä. Kiireaamuina ripsari voi jäädä pois, pääasia että iho näyttää hyvältä :).

 13. 13

  Aidan sanoo

  Voi että! Näytät kyllä mielestäni tosi kivalta myös ilman rajauksia, kesäisen freshiltä :)
  Itselläni must tuote on ikävä kyllä meikkipohja kokonaisuudessaan. Jos ihoni olisi paremmassa kunnossa eikä olisi ripsienpidennyksiä, niin kulmaväri ja ripsari kisaisivat ehdottomasti ykköspaikasta. Rajaukset eivät ole koskaan olleet mulle mikään välttämätön edes iltameikissä, en oikein osaa tehdä rajauksia niin että en näyttäisi heti monta vuotta vanhemmalta :D Se nyt on aivan tarpeetonta..

 14. 14

  anu sanoo

  Mulle ehdoton tuote on ripsiväri. En oikeastaan koskaan käytä arkena rajauksia, koska tunnen oloni ”liian meikatuksi”. Poskipunakin on mulla tarpeen. Ilman sitä multa on kysytty, olenko sairas tai huonovointinen..

 15. 15

  Elise sanoo

  Ihan ykkösenä on pakko peittää tummat silmänaluset eli joku peitevoide on ihan must mulla ainakin:D Hyvänä kakkosena tulee joku huulituote ei päivästä tule mitään, jos huulet on rutikuivat. Poskipunakin on ihan päivittäinen kaveri ainakin, jos laittaa jonkun meikkipohjan en voi laittaa esim. meikkipuuteria ilman poskipunan sipaisua lopuksi.

 16. 16

  sanoo

  Apua, nyt pistit pahan..! Mutta valjuttomaan lookkiin vaadin vähintään meikkipohjan, poskipunan ja kulmien skarppauksen. Tai vähintään meikkipohja ja kulmien huolittelu. Mieluiten kyllä sen ripsarinkin sudin ja jos päädyn rajauslinjalle, tykkään tehdä ulkonurkkaan tummanruskealla pehmeän rajauksen. Sillä saa kivasti silmän muotoa ns. nostettua pyöreämmäksi, nappisilmämäisemmäksi ^_^

 17. 17

  K sanoo

  Meikkivoide/peiteaine/meikkipuuteri – joku noista on must nenänpieliin, huulten ympärille ja silmänalusille. Seuraavaksi ottaisin seuraksi huulipunan.

 18. 18

  surpula sanoo

  Prioriteettijärjestyksessä varmaankin kulmat ja ripsari on ne ”pakolliset” koska ovat niin näkymättömät, mutta jaan kyllä kanssasi tuon ajatuksen rajauksen olennaisuudesta omassa naamassa!

  Olen myöskin rajannut silmiäni aina 13-vuotiaasta asti (hihih tasapaksut kajal-rajaukset, I FEEL YOU :D) ja tiedän niin tuon tunteen, että naama näyttää jotenkin valjulta ilman rajausta. Ja tiedän myös sen, että luultavasti se on juurikin psykologinen harha ;) Olkoon sitten pinnallisuutta tai mitä ikinä, mutta tuntuu, että silmien rajaus on myös itselleni ”se juttu”, jota ilman en jotenkin tunne olevani oma itseni. MUTTA, jos teen vain pikameikin ja aikaa on rajatusti, niin kulmat, ripset ja meikkipohja vievät voiton. Pelkkä rajaus näyttäisi varmaan vain hassulta :D

  Jännä juttu kyllä tuo meikin vaikutus siihen, millaiseksi itsensä kokee. Oma arkimeikkini on aina lähes saman kaavan mukaan tehty, eikä ”iltameikkikään” siitä hurjasti eroa muuten kuin ehkä vähän intensiivisemmin tehtynä. Mutta juuri se saman kaavan mukaan tehty meikki on muodostunut jotenkin sellaiseksi omaksi tavaramerkiksi, ja siinä se rajaus on kyllä olennainen osa. Pystyn kyllä olemaan ihmisten ilmoilla ilman meikkiäkin (tai sitä rajausta), mutta tuntuu, että se oma arkimeikki tekee naamasta sen näköisen miltä sen ”pitääkin” näyttää. Ja mikä tärkeintä, tykkään meikata! Ihana jokapäiväinen rutiini, mulle se on aina ollut eräänlainen hetki rauhoittua ja keskittyä hetkeen. Todellista mindfulnessia :D

  Itseasiassa mulla on rajaukseen liittyen sulle Sanni kysymys jota olen pohtinut ja nyt tuli hyvä sauma kysyä! :D Onnistuuko sulla siipirajaus aina ensimmäisellä yrittämällä? Tuleeko se täysin selkärangasta? Tarvitseeko ikinä korjailla/tehdä uudestaan? Ja saatko rajauksista aina symmetriset? Itsellekin juuri siipirajaus on se juttu, mutta vaikka olen vuosikaudet sen tehnyt lähes arkipäiväisenä rutiinina, niin siltikin välillä on päiviä että ei meinaa luonnistua millään ja siivet sojottavat ihan eri suuntiin :D (Okei tuli monta kysymystä yhden sijaan mutta ymmärsit varmaan pointin!)

  • 18.1

   Sanni sanoo

   Pelkkä rajaus näyttäisi varmaan vain hassulta :D

   Todellakin :D Ainakin ilman kunnon kulmakarvoja! ^_^

   tuntuu, että se oma arkimeikki tekee naamasta sen näköisen miltä sen ”pitääkin” näyttää.

   Sama. Meikillisellä naamalla olen mielestäni Sanni, meikittömänä raaka-Sanni :D Meikitön Sanni on kuin kehittämätön negatiivi, joka meikillä kehitetään itsensä näköiseksi :) Meikkiä ei tarvitse olla paljon, mutta kun olennaiset kulmakivat on kohdallaan (eli ennen kaikkea kulmat ja silmien rajaus, ja talviaikaan peiteväri + poskipuna tervehdyttämään iho) niin sieltähän se Sanni paljastuu ^_^

   Onnistuuko sulla siipirajaus aina ensimmäisellä yrittämällä? Tuleeko se täysin selkärangasta? Tarvitseeko ikinä korjailla/tehdä uudestaan? Ja saatko rajauksista aina symmetriset?

   Vastaukset; ei aina, kyllä, kyllä ja ei :)

   Vaikka siipirajauksen teko tulee selkärangasta, niin ei se joka kerta mene ihan nappiin etenkään symmetrian suhteen. Silmäluometkin kun on niin eri malliset kummassakin silmässä (oikean silmän luomi on paljon veltompi ulkonurkasta ja siihen alkaa jo muodostua ikääntyneelle tyypillistä vekkiä), niin symmetria tuo kyllä haasteita.

   Etenkin nestemäisellä eyelinerilla tehdessä täytyy usein korjailla tässä postauksessa mainittujen syiden takia, nestemäistä vain on vaikea hallita esim. voidemaiseen verrattuna. Voidemaisella siipirajaus menee useammin kerralla ilman korjauksia.

 19. 19

  bubbs sanoo

  Kuten yllättävän monella muullakin, kulmatuote. Tällä hetkellä suosikki on Anastacian Dipbrow Pomade, jonka viimeistelen vielä kulmageelillä. Pumada kuitenkin olisi se ensimmäinen tuote, jos yhdellä pitäisi mennä.

  Seuraavana tulisi joku meikkipohja. Puuterimainen sellainen, jos erillistä puuteria ei meikkivoiteen lisäksi sallittaisi tässä listauksessa.

  Sitten poskipuna.

  Huulituote.

  Jätän silmämeikin mielummin kokonaan pois, kuin teen vajavaisen. Vähintään pohjustus, joku neutraali ja luomien sävyä tasoittava nudeluomiväri, musta rajaus ja ripsiväri – kaikki tai ei mitään.

 20. 20

  sanoo

  Täällä myös yksi kissasilmä! En enää edes ajattele, että rajaukset silmissä olisi jotenkin ns erikoisempi meikki niinkuin se monelle on ja saan hurjasti kyselyjä siitä miten osaan tehdä juuri sellaiset (hienot köhköh) rajaukset niinkuin teen. Vastaus on aina sama, kun ne tekee lähes joka ikisenä päivänä kymmenen vuoden ajan, kyllä siinä oppii ja siihen tottuu :D
  Useasti oon yrittänyt tehdä silmämeikin ilman rajauksia, mutta loppujenlopuksi piirrän ne aina viimeistään ennen uloslähtöä.
  En oikeastaan osaa sanoa mikä muu meikkituote tulisi kakkosena. Yleensä menen mentaliteetilla go big or go home, eli joko meikkaan kunnolla koko naaman tai en ollenkaan :D PAITSI Blistexia sudin huuliin varmaan kymmenen minuutin välein, mutta en nyt sitä enää laske meikkituotteeksi vaan erittäin pahaksi addiktioksi joka myöskin on jatkunut sen kymmenen vuotta :D

 21. 21

  jkv sanoo

  Mulle se meikkituote, jota ilman on valju ja keskeneräinen olo, on poskipuna. Vaikka olis meikkipohja tehty ja silmät/kulmat meikattu, ilman poskipunaa en näytä omasta mielestäni itseltäni. En ois ikinä uskonu, että näin on, mutta oon mieluummin sitten vaikka kokonaan meikitön, kuin meikattu mutta ilman poskipunaa. :D

  Tokaks tärkeintä on meikkipohja, eli meikkivoide + irtopuuteri -kombo (kumpaakaan ei mun naamalla ole ilman toista), sitten tulee ripsiväri, joka jää laittamatta vähintään joka toinen päivä. Rajaukset ja huulimeikki on mun kasvoilla lähinnä juhlissa tai kun on aikaa ja tekee mieli laittautua enemmän.

 22. 22

  Tiltu sanoo

  Ehdottomasti kulmat!
  Olosuhteiden pakosta olen viettänyt nyt useamman kuukauden pääsääntöisesti ilman silmämeikkiä ja alan jo tottua siihen fiilikseen. Yritän (ehkä sadannen kerran) opetella huulipunien käyttöä, jotta ilme olisi edes vähän viimeistellympi, koska tilanne tuskin tulee varsinkaan talvella olemaan se, että voisin päivittäin luomiväriä käyttää.

 23. 23

  sanoo

  Taidan kuulua nyt suureen enemmistöön ja valita kulmavärin :D Jos mitättömät kulmakarvani jäävät meikkaamatta, on sama olla kokonaan ilman meikkiä.

 24. 24

  n sanoo

  Meikkivoide. En edes ymmärrä, miten voi tehdä meikin ilman sitä. Jos en laita meikkivoidetta, en laita ripsiväriäkään. Tasainen iho on meikkauksen tärkein pointti minulle.

 25. 25

  Aliisa sanoo

  Mietin asiaa yllättävänkin pitkään. Kulmani värjään joten niissä meikki ei siis ole pakollinen vaikka yleensä sitä laitankin mutta yksi asia on jota ilman naama näyttää itselle jotenkin hassulta ja se on aurinkopuuteri (ei siis sellainn kuparinen hohtava vaan matta ja neutraali ruskea). Laitan sitä kaikkin taktisiin paikkoihin ja naama on heti jotenkin ryhditsäytyneempi ja skarpimpi :)

 26. 26

  Jenni sanoo

  Kulmakynä! Ripsivärinkin voisi unohtaa mutta kulmakynää ei. Kulmani ovat aika vaaleat niin tulee kummitusefekti ilman kulmia. Muistelin että siulla oli Lily Lolon Warm Peach testin alla. Miten sävy toimi?

  • 26.1

   Sanni sanoo

   Muistelin että siulla oli Lily Lolon Warm Peach testin alla. Miten sävy toimi?

   Käyttö on jäänyt vielä niin vähäiseksi että en osaa sanoa muuta kuin että hädin tuskin huomaan eroa Blondieen. Mä vähän niinkuin viime talvena unohdin että mulla on se, enkä muistanut testata talvikalpealla iholla, ja kesällä sävy on liian vaalea.

   • 26.1.1

    Suvi-Johanna sanoo

    Minäkin mietin, että olenko ainoa, joka ei erota lähes mitenkään Warm Peachia, Blondieta ja China Dollia toisistaan iholla (edes kaikki sävyt samaan aikaan eri puolilla kasvoja)! Tilasin testerit noista, mutta en ole vielä tilannut isoa purkkia, kun en yksinkertaisesti tiedä minkä tilaisin. :) Jos ihan överisti iholle laittaa, niin silloin Warm Peach erottuu hieman kellertävämpänä kuin muut, mutta silloin iho on jo aivan liian jauhoisen näköinen.

    Vastauksena ketjun yleiseen kysymykseen, meikkivoide, -puuteri tai mineraalimeikki on tärkein osa minun meikissäni. Seuraavaksi tärkeimpänä tulee joko poskipuna tai varjostus aurinkopuuterilla, riippuen olenko kalpea vai hieman ruskettunut/punoittava. Vapaa-ajallani olen lähes aina ilman meikkiä, mutta asiakaspalvelutyössä tunnen oloni hieman katseita kestämättömäksi,jos en ole laittanut ihoani kuntoon. Eniten omalta itseltäni näytän mielestäni kuitenkin ilman meikkiä, edustavimmalta kevyellä meikillä.

 27. 27

  Paltsu sanoo

  Kulmageeli, koska muuten noi mun (pitkät) kulmakarvat sojottaa joka suuntaan eikä muilta osin hieno meikki oikeen tilannetta pelasta :D
  Arkisin tulee laitettua vain mineraalimeikkipohja, kulmageeli ja ripsari, ja jos on kiire niin ripsari jää pois. Enempi tulis panostettua jos olis aamuihminen ja sais ittensä ylös sängystä niin aikasin että olis aikaa meikkailla… :D

 28. 28

  Minde sanoo

  Minunkin meikkiin kuuluu olennaisena osana silmänrajaus, eikä se puutu meikistäni koskaan. Käytän silmälaseja, ja siksi rajaus on omalla kohdallani ehdoton jotta silmät tulevat esiin. Aloin käyttämään nestemäistä eyelineria hyvin pian sen jälkeen, kun aloin meikkaamaan. Siitä on aikaa kutakuinkin 15 vuotta, ja ne kerrat kun olen jättänyt rajaukset meikistä, voidaan laskea kahden käden sormin! :D

  • 28.1

   Sanni sanoo

   ne kerrat kun olen jättänyt rajaukset meikistä, voidaan laskea kahden käden sormin! :D

   Whoa! :)

 29. 29

  Mimmu sanoo

  Mä en lähde mihinkään ilman tummien silmänalusten peitevoidetta – ihan siitä yksinkertaisesta syystä, että ihmiset varmasti luulisivat mun kärsivän suurin piirtein terminaalivaiheen syövästä, jos näkisivät tummanvioletit silmänaluseni ilman meikkiä :D

  Sulle sopii rajauksettomuus! Näytät herkältä ja pehmeämmältä kuin kovien rajausten kanssa. :)

  • 29.1

   Sanni sanoo

   Näytät herkältä ja pehmeämmältä kuin kovien rajausten kanssa. :)

   Ooo, kiitos :)

   Mullakin peiteaine – ja nimenomaan silmänalusilla – kuuluu top-tuotteisiin. Kesällä pärjään joten kuten ilmankin mutta talvella se on tärkeysjärjestyksessä heti kulmien ja silmänrajauksen jälkeen :)

 30. 30

  Jonttu sanoo

  Ehdoton meikkituote on peitevoide. Se on tällä hetkellä ainut käyttämäni meikki.

  Ja tosi hyvältä näyttää myös ilman rajausta meikki sinulla.

  Jos meikkaat jotakin ihmistä ensimmäistä kertaa, onko helppo nähdä, millainen ruskea voisi kullekin henkilölle sopia (tarkoitan juuri sitä, että vaikutelma ei olisi mustelmainen)?

  • 30.1

   Sanni sanoo

   Jos meikkaat jotakin ihmistä ensimmäistä kertaa, onko helppo nähdä, millainen ruskea voisi kullekin henkilölle sopia (tarkoitan juuri sitä, että vaikutelma ei olisi mustelmainen)?

   Ei aina, tai joskus käy niinkin että oma näkemykseni eroaa meikattavan kokemuksesta :) Hyvänä ja tuoreena esimerkkinä ystäväni Marianna, joka koki näyttävänsä väsyneeltä Urban Decayn Naked Smoky -paletin ruskeissa sävyissä, kun minun mielestäni sävyt taas sopivat hänelle.

 31. 31

  hiutale sanoo

  Ensin olin tulossa sanomaan, että ehdottomasti se on ripsari, mutta kun joku tuolla kommentoi peiteaineesta niin mielipide muuttui. Iho on nykyään onneksi muuten aika hyvässä kunnossa, mutta silmänaluset vaan huutaa jotain peittoa. Arkimeikkini on nykyään aika vahva, mutta meikittöminäkin päivinä usein sipaisen ohuen väriä tasottavan peiteaineen silmien alle. Muuten ne on niin tummat että näytän ihan rähjäiseltä :D

  • 31.1

   Sanni sanoo

   Muuten ne on niin tummat että näytän ihan rähjäiseltä :D

   Sama täällä :) Peiteaine kuuluu ehdottomasti Top 5 -tuotteisiin, talvella Top kolmoseen. Kesäisin päivetys aina vähän häivyttää tummien silmänalusten vaikutelmaa.

 32. 32

  Sonja sanoo

  Mä en pärjäis ilman kulmakynää. Muuten voin olla ilman meikkiä, mutta kulmat on laitettava kuntoon, jopa kipeänä! :D Myös ripsentaivuttimet on semmoiset, mistä en voisi luopua.

 33. 33

  Jenspa sanoo

  Peiteväri on ehdottomasti se, mitä ilman itse en osaa olla. Sillä saa tummat silmänaluset ja punaiset nenänpielet peitettyä, ja ilme kirkastuu heti. Ilman sitä tunnen oloni väsyneeksi, vaikka eroa meikittömiin kasvoihin kaikki ei ehkä huomaisikaan…

   • 33.1.1

    Lurjus sanoo

    Sanni, mitä luonnonmukaisen kosmetiikan peiteainetta suosittelet tummille silmänalusille. Juonteita on jo ilmaantunut, eli mikä ei pakkaudu niihin? Kiitos vastauksestasi Kaunis!

    • 33.1.1.1

     Sanni sanoo

     Minulla ei valitettavasti ole ihan A+ -suositusta tähän. Olen löytänyt muutaman ”ihan hyvän” luonnonkosmetiikan peiteaineen, mutta en loistavia. Yhdessäkään ei ole toistaiseksi ollut tarpeeksi pigmenttiä peittämään tummuus yhtä tehokkaasti kuin mihin normikosmetiikan peiteaineet pystyvät. Lemppareitani luonnonkosmetiikan puolelta ovat Laveran Cover Stick ja voidemainen Natural Concealer, joista jälkimmäinen on läpikuultavampi mutta sopii paremmin kuivalle iholle.

     Cover Stickistä kirjoittelin täällä:

     http://karkkipaiva.indiedays.com/2015/01/03/laveran-uudet-meikit-osa-1/

     Puikkojen vahamainen koostumus kasaantuu yleensä helposti silmänalusjuonteisiin, mutta tuo Laveran stick ei ole sitä tehnyt. Tunnustan tosin, että en ole sitä mitenkään hurjan säännöllisesti käyttänyt testikauden jälkeen, sillä käsi kurottuu aina automaattisesti luottotuotteeseeni eli Estee Lauderiin…

 34. 34

  Marsa sanoo

  Minulle se ehdoton must juttu on huulipuna. Minulla on alaston olo ilman sitä. Toiseksi tärkeimmät ovat sitten meikkivoide ja poskipuna. Ripsiväriä en edes omista ja rajauksia teen nykyään aika harvoin.

 35. 35

  n00b sanoo

  Peitevoide silmänalusille! Olen ihastunut Maybellinen Eraser Eye-peitevoiteeseen, sillä se on niin kevyt että voi todellakin minusta sutia silmänalusille ilman meikkipohjaakin, mutta silti maagisesti peittää ne myös loistavasti.
  Mustat silmänaluset minulla on ollut aina, verisuonet kuultavat ohuen ihon läpi. Olen peitellyt niitä teini-ikäisestä lähtien. Jossain vaiheessa jopa ”roskapussia viedessä”, sillä isäni huomautteli mustista silmänalusista jos en ollut niitä meikannut piiloon :(

  • 35.1

   Sanni sanoo

   I hear you, tummat silmänaluset on kyllä niin kurja vaiva. Eikä niille rakenteellisena ominaisuutena voi tehdä mitään muuta kuin meikata piiloon, ihan sama kuinka hyvin lepäät tai syöt niin slmänaluset pysyy tummina. Mulla kanssa kuultaa verisuonet läpi niin silmien alla kuin luomillakin… Siksi myös sävyttävä, peittävä luomenpohjustus on avainasemassa pirteän ilmeen luomisessa.

 36. 36

  Mii sanoo

  Mulla on paksut ja tummat kulmat ja ripsetkin ihan ok, joten niihin en välttämättä meikkiä kaipaa, mutta ilman peiteainetta silmien alle en pärjäisi. Kesällä rusketun niin hyvin, että silloin valinta olisi ripsari, mutta talvella peiteaine on pakollinen.

 37. 38

  Sanni sanoo

  Kommentit osoittavat, että minähän olinkin ihan väärässä sen kuvitelmani kanssa, että ripsiväri olisi useimmille number one -meikkituote. :) I stand corrected :D

 38. 39

  meow sanoo

  Ripsari ei ole todellakaan ensimmäisenä listalla. Luonnostaan tummat ripset antavat paljon anteeksi. Kulmien meikkaaminen muuttaa todella olennaisesti ilmettä… mutta vastaan kuitenkin valoaheijastava peiteaine silmänalusilla.

 39. 40

  Nimetön sanoo

  Aivan ehdottomasti peiteaine. Minulla on niin tummat silmänaluset, että jos jotain meikkiä laittaa niin ne on ehdottomasti saatava peittoon, muuten meikki vaan näyttä lähinnä idiootimaiselta. Meikkivoide on kyllä myös aika ehdoton vaikka käytänkin kevyesti peittävää voidetta. Näiden jälkeen tulee kulmaväri ja poskipuna. Ilman ripsaria kuljen useinkin (tosin en kyllä käytä arkisin juuri koskaan luomivärejä tai rajausta).

 40. 41

  Eija sanoo

  Minä taas kuulun siihen ripsari-porukkaan. Olen hyvin vaalea luonnostaan (tukka kylläkin tylsä maantienruskea), mutta silti pystyn olemaan ihmisten ilmoilla ilman minkäänlaista meikkiä. Silloin kun meikkaan, niin juuri se ripsari on tärkein. Kulmia kestovärjään (kosmetologilla),itse en niille mitään osaakaan tehdä. Samoin rajauksia en vain osaa,joten olen ilman. Mineraalimeikkipohja, lähes nude huulipuna ja ripsari.Siinä meikkini, juhliin laitan hiukan poskipunaa ja vaaleanruskeaa luomiväriä.

 41. 42

  Mari sanoo

  Mulla tärkein juttu on pienimuotoinen punoituksen peitto, eli peitepuikko, bb-voide, meikkivoide tai meikkipuuteri :) Sen kanssa voi mennä mihin vaan. Kunhan saa vähän semmosta varmempaa oloa siihen, ettei aivan koko naama punoita ihan niin kirkuvanpunaisena (Vaikka punertavaksi se jää koko kasvojen osalta verrattuna kaulan ihoon, iho on epäpuhtauksista kärsivä ja kosteusvoiteista/puhdistuksesta/kuivuudesta/tuulesta/pakkasesta/jne punoittavaa sorttia.. :/ Lisäkaunistajana arvet ja yksittäisiä epäpuhtauksia)

  Tärkein juttu juhlissa ja viihteellä on rajaukset. Mustaa tai välillä värikkäämpää yhdistettynä mustaan. Niitten kanssa sitten taistelen kun silmät on eri paria (eri kokoa, eri muotoa) ja en saa niistä mieluisia ihan sekunnilleen ;D

  Ripsiväriä käytän harvakseltaan. Tosin monta kertaa olen pohtinu, että meikki olis näyttäny omaan silmään jopa paremmalta ilman ripsiväriä :D Mutta sitten taas että näyttääkö rajaukset valjuilta ilman. Jos en jostain oudosta syystä rajauksia laita ja menee johonkin niin sit ripsiväriä sen tilalla. Muuten menee vaan kestovärjäyksen kanssa.

  Jos teillä on vaalean väriset ja hennot ripset, niin käykää ripsien kestovärjäyksessä. Paljon kivempi, kun usein värittömät ripsien kärjetkin näkyy kokoajan. Suosittelen, sillä ite ainaki tykkään tosi paljon :)

  • 42.1

   Sanni sanoo

   Minä värjään välillä ripsiä kotona kulmien kestovärjäyksen yhteydessä, enkä juuri huomaa eroa. Mutta sitten taas kun olen pari kertaa värjäyttänyt ripset kosmetologilla, niin ero on selkeä..! En tiedä vaikuttaako tummempi pigmentti niin paljon (kosmetologi värjää mustalla, itse tummanruskealla), kun ripsareissa taas en huomaa juuri mitään eroa mustan ja ruskean maskaran välillä :D

 42. 43

  Pipari68 sanoo

  Ihan ekaksi, kun alkaa maalata, pitää pohjan olla kunnossa, eli meikkivoide on ykkönen :) Voin siis lähteä ulos pelkällä meikkivoiteella (tai jollain pohjustuksella) varustettuna, mutta en ikinä esim. pelkällä ripsivärillä.

 43. 44

  saara sanoo

  Mulle kasvomeikki on se tärkein juttu, silmämeikkiä en arkisin käytä lainkaan. Ja ilman varjostuksia kasvomeikistä tuntuu aina puuttuvan jotain erittäin oleellista, eli oma vastaukseni on varjostus- tai aurinkopuuteri.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.