Punasävyinen häämeikki

Heti alkuun on todettava että tämä punasävyinen meikki ei ole minun tekemäni. Sain luvan julkaista kuvia erään tuttuni hääkoemeikistä. Morsiamen tyyli noudattelee goottilinjaa, ja meikistä on tarkoitus tulla sen mukainen, tosin kevyt. Mitäs olette mieltä? Minusta nuo punaiset kulmakarvat ovat erittäin hot! Meikki on muuten toteutettu Grimasin tuotteilla.


Sitten, ihan toisesta aiheesta. Pahaa puhetta -blogin kommenttibokseissa on viime päivät käyty keskustelua meikeistä (ja meikkiblogeista) ja siitä, minkä tyylinen meikki ylipäänsä sopii parhaiten vaalealle, pohjoismaalaiselle naiselle. Muutama on kommentoinut siihen tyyliin, etteivät räikeät tai tummat sävyt sovi skandinaavisen värityksen omaavalle henkilölle, ja totesipa joku myös ettei seuraa ”friikkimeikkejä” esitteleviä blogeja, vaan mieluiten sellaisia joissa esitellään tavallisia, maanläheisempiä ehostuksia.

Minusta keskustelu on ollut hyvin mielenkiintoista, ja se on saanut minutkin miettimään omaa meikkityyliäni ja blogiani. Onko Karkkipäiväkin tällainen ”friikkiblogi”? Suuri osa täällä esitellyistä meikeistä on todellakin hyvin värikkäitä tai muuten vaan näyttäviä. Ja niistä voi ihan rehellisesti sanoa etteivät ne sovi monellekaan ihmiselle arkimeikiksi, eivätkä välttämättä edes juhliin. Useimmat räikeimmistä tekeleistäni eivät sovi minulle itsellenikään. Niitä on vain niin pirun hauska väsätä! :) Tiedän kyllä minkä sävyiset ja tyyliset meikit oikeasti korostavat kasvojani parhaiten ja sopivat väritykseeni, mutta olisiko blogini yhtä kiinnostava jos esittelisin vain meikkejä jotka löytyvät sellaisista kategorioista kuin ”Arki” ja ”Pastelli”?


Kyllä minä näinkin meikkaan. Luomella L’orealin Beige Taupe -trion kaikki sävyt ja rajaukset uusilla, harmailla Bourjois-kynilläni.

Katselisitteko blogissani mieluummin tämän tyylisiä meikkejä, jotka epäilemättä sopivat kaikille ja ovat turvallisia valintoja niin arkeen kuin juhlaankin, vai vähän kirkkaampia värikomboja jotka käytännössä sopivat vain harvoille?

P.S. Se perjantainen pohjustuskokeiluni meni mönkään. :/ Bourjoisin tumma kynä suli luomellani niin että loppujen lopuksi en tiennyt johtuiko meikin sotkuisuus levinneestä kynästä vai pohjustuksen puutteesta, ja oli jo ihan pimeää kun havahduin siihen että minun piti kuvatakin päivän tulos. No, joku kerta uudestaan.
Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Eijei mitään tylsiä ja turvallisia meikkejä! >:( Niitä on tosi tylsä katella joka postauksessa, silloin tällöin ne on tosin ok. Paljon kivempi katella värikkäitä ja rajuja meikkejä vaikkei niitä koskaa käyttäisikään :)

 2. 2

  Safire sanoo

  No ei todellakaan mitään tylsän turvallisia meikkejä! Niin osaa meikata kuka tahansa, mieluummin värikkäitä, yllättäviäkin värikomboja. Niistä saa inspiraatioita omiin meikkailuihin ja kokeilemalla näkee että sopisiko itselle vaikkapa bilemeikiksi joku sinun täällä tekemä upeus. :)

  Ja minusta on ihan typerää mennä arvostelemaan värienkäyttöä. Joo kaikki ei käy kaikille jne mutta ite meikkaan itseäni varten, jos ite olen tyytyväinen tulokseen niin ei kiinnosta tippaakaan jos joku random on sitä mieltä että värit ei jostain syystä sovi miulle. Tai ovat liian räikeät/vahvat päivämeikkiin. :P

 3. 3

  Anonymous sanoo

  Hah! vaikken olekaan lukenut keskustelua, josta kirjoitit, niin kuulostaa aika naurettavalta! Mitä väliä sillä on, vaikka joku haluaisi kulkea millaiset tahansa sotamaalaukset naamassa? Minusta ainakin on ihanaa huomata upea meikki! Joskus jos näen hienon, mielikuvituksella ja luovuudella tehdyn meikin, jotka usein ovat juuri hyvinkin värikkäittä (ja joita näkee aivan liian harvoin..!) yritän vaivihkaa ihastella – olisi ehkä hieman outoa jäädä tuijottelemaan tuntemattomia silmiin (joten värikkäästi meikkaavat ihmiset – jos joku tuijottaa teitä, se saatan olla minä. En millään pahalla, vaan ihaillessani vain :D ) Joten blogissasikin tämä värikäs linja on ehdottoman suotava!!! Ihanaa katsella tekemiäsi meikkejä, inspiroidun niistä ja oikeasti se piristää :D Kunpa näitä "friikkimeikkejä" vain näkisi enemmänkin, myös livenä! Ja jos jotakuta häiritsee, on varmasti helppoa olla vain lukematta sellaisia blogeja, ja jos sattuisi näkemään värikkään meikin kadulla, niin sitten voi vaikka laittaa silmät kiinni (ja syödä pienen, ahdasmielisen päänsä.. ;D ) Meikkaaminen ei ainakaan mulle ole "ehostamista", vaan luovaa leikkimistä! En voi tajuta näitä mukamas meikkimokille naureskelijoita. Eli jatka samaan malliin!

  (Huh, sori että tästä tuli näin pitkä, mutta aihe hieman kuumentaa tunteitani :D )

 4. 4

  sanoo

  IHANA tuo häämeikin ylärajaus!! <3

  Komppaan yllä kommentoineita: Värikkäitä ja ihanhan pirteitä meikkejä kiitos! =o) Heh, kävin juuri ostamassa itsellenin turkoosin ja tummanvioletin luomivärin, ja myyjä kauhisteli että enhän minä vain ajatellut käyttää niitä yhdessä?! Noh, en arkena tai töihin, mutta kyllä joskus voisin niin repäistäkin. ;oD

 5. 5

  sanoo

  Minusta blogisi on mielenkiintoinen juuri värikkyytensä vuoksi. En edes lue meikkiblogeja, mutta tämä on siirtynyt lukulistalle. Tämä innostaa itseäkin kokeilemaan kaikenlaista uutta. Omat luomivärisuosikkinihan ovat violetin ja vaaleanpunaisen sävyt sekä turkoosi, joten värejä minulle kiitos!

 6. 8

  sanoo

  Mun mielestä on ihana kun on blogi, jossa postataan kaikenlaisia meikkejä, kuten vaikkapa taannoinnen hauska My Little Pony -silmämeikki. Perus silmämeikkejä neuvotaan kaikissa lehdissä ja blogeissa, joten on hauska katsella kaikkia erikoisempiakin meikkejäkin välillä. :)

 7. 9

  Anonymous sanoo

  Aiheesta poiketen. Haluaisitko joskus esitellä meikin, jossa on keltaista, mutta jonka kanssa kehtaa lähteä ulos talostakin (pitemmälle kuin postilaatikolle ;) ?

 8. 10

  sanoo

  Oi, mun mielestä joku semmonen suhde 80 – 20 värikkäisen ja arkimeikkien välillä on jees. On kivaa jos silmäkarkkia on paljon mut sit on kivaa jos saa välillä vinkkejä ihan simppeleihin arkijuttuihinkin :o)

  Mut siis ehdottomasti paaaaaaaljon kaikkea erikoista! Mitä erikoisempaa sen parempaa!

 9. 11

  sanoo

  Meikkaa juuri niin kuin haluat ja tee juuri sellaisia meikkejä blogiisi kuin haluat! Blogeissa on se hyvä puoli, ettei todellakaan kenenkäänkään tarvitse lukea, jos ei miellytä :D Ja meitä miellyttää juuri tällainen blogi.

  Itsekin olen vaalea/haalea/väritön mutta elämä on ihan liian lyhyt käyttämään vain niitä varmoja sävyjä ;) Jos joku ei sovikaan niin mitä väliä, eipä tarvitse seuraavana päivänä enää samaa testata.

 10. 12

  sanoo

  Höpön löpön lööröö, minä en jaksa harmaita arkimeikkejä, nuo sinun luomukset ovat niin tajuttoman upeita, että haluan ehdotomasti nähdä niitä lisää!!!! Väriä elämään, nyt kun se talvikin sieltä tulee :)

 11. 13

  sanoo

  Ella – hyvä kuulla! Olen aika tavalla samaa mieltä! :D

  Safire – täältä pesee! :)

  Anonyymi – mäkin jään kadulla tuijottamaan jos näen hienon meikin! Toki neutraaleillakin väreillä tehdyt meikit voi olla mielettömän hienoja ja taidokkaita, mutta värikkäät vaan huomaa paremmin! ^_^ Ja tosiaan minustakin olisi hauska jos "friikkimeikit" yleistyisivät.

  Jana – turkoosi ja violettihan käy hyvin yhteen, höpsistä pussiin moisille myyjille! :)

  Marja A – kiva kuulla! Etenkin jos et edes lue meikkiblogeja, wow, olen otettu!

  milipili – no arvelinkin ettet kommentoi! ^__^

  MouMou – "niihin pystyy itsekin"…. heh! *naur*

  Beauty Babe – aivan! Ja munkin meikit on loppujen lopuksi aika kesyjä todellisten taiteilijoiden kuten vaikka Padmitan tai MissChievouzin rinnalla.

  Anonyymi 2 – hmm, yhden sellaisen meikin olen jo postannutkin, tai ainakin itse kehtasin lähteä meikissöä ihan häihin saakka, eli keltaista ja turkoosia; http://eyelovemornings.blogspot.com/2009/06/keltaista-ja-turkoosia.html

  Ja tämäkin oli varsin neutraali;
  http://eyelovemornings.blogspot.com/2009/08/keltaista-violettia-ja-vaaleanpunaista.html

  Vai tarkoitatko jotain ihan kanarialinnunkeltaista sisältävää meikkiä? ;)

  Sanska – niin just, välillä arkisempaa mutta yleisesti silmäkarkkivoittoista, se on hyvä resepti! :)

  Nea – "elämä on liian lyhyt käyttämään vain varmoja sävyjä"…! Mahtavasti sanottu! :)

  Sikri – no niin, kun talvikin on tulossa! :D (Ja pian muuten katoaa meikkikuville niin tärkeä valo… Tulee aika haasteellista kun on joku pari tuntia aikaa saada järkevän värinen kuva…)

 12. 14

  sanoo

  Upea häämeikki!:) Mainiot, vahvat ja värikkäät värit olematta liian räikeitä/tunkkaisia.

  Itse pidän sopivissa määrin värikkäämmistä meikeistä, jotka kuitenkin sopivat arkeen (omassa silmämeikissäni lemppari on kahden sävyn meikki; kimaltelevaa vaaleaa ja hentoa pinkkiä). Ne ruskeat ja kunnon nudet taitanee olla hiukan vähemmällä käytöllä vaikka silmämeikkini pidänkin heleänä ja "naturellina".

  Tässä blogissa pidänkin juuri pirteistä väriyhdistelyistä. Paikoin tummistakin silmämeikeistä ei kuitenkaan iske ensimmäisenä silmiin liika tunkkaisuus, joka sammuttaa silmien loisteen ja ihonsävyn. Värikkäät silmämeikit inspiroi toki itseäkin kokeilemaan uusia sävyjä (keltainen ja oranssi luonnollisessa päivämeikissä houkuttelevat jo hurjasti…:D), joten toivoisin ehdottomasti myös jatkossakin näkeväni täällä väri-ilottelua.:) Ja btw. ei ne ruskeat ole aina ihan pomminvarma valinta, etenkään jos sattuu valitsemaan yhteen meikkiin liikaa tummia ja mattoja sävyjä kuten allekirjoittanut joskus.;)

 13. 15

  sanoo

  pampam – joo, matat + tummat sävyt koko luomella on pahoja, ne jos mitkä "sammuttaa silmät". Hauska kuulla että sinäkin olet jo harkinnut keltaista ja oranssia, on kyllä hurjan kivaa jos blogi onnistuu innostamaan ihmisiä sellaisissa sävyissä jotka itsellekin tuntuivat vaikeilta ja vierailta vielä vähän aikaa sitten. Oudoimmatkin sävyt voi yllättäen saada toimimaan kun niille malttaa antaa mahdollisuuden! :)

 14. 17

  sanoo

  Kaikenlaiset meikkikuvat ovat kivoja katsella, minä ainakin tykkään Karkkipäivästä juurikin siksi, että se on niin värikäs ihan vaan selailtavaksikin ja sieltä saa ideoita joita voi vaikka sitten toteuttaa eri sävyillä. >:]

  Toki arkimeikitkin ovat mukavia katsottavia mutta niinkuin jo sanottu, niitä löytyy joka blogista ja juurikin tämä värikkyys ja positiivinen friikkiys tekee Karkkipäivästä hyvän blogin. :]

 15. 18

  Emma sanoo

  Moikka Inkivääri,

  olen Marja A:n kaltainen tapaus eli oot vienyt munkin meikkiblogineitsyyteni.

  Lähden samaan laulukuoroon kuin muutkin eli jatka samaan malliin! Tilasin just eilen 120-paletin sun inspiroimana, vaikken edes käytä luomiväriä päivittäin. Ihan vaan leikkikaluksi ;)

 16. 20

  henna sanoo

  Et ole friikki, vaan ihanan värikäs ja persoonallinen meikkitaiteilija! :) Mä en ainakaan jaksaisi lukea juttuja tyyliin "Ruskea arkimeikki osa 254".

 17. 21

  sanoo

  Minusta on friikkiä että haukutaan värikkäät meikit että ne eivät käy kellekään ja neuvotaan pysymään varmoissa valinnoissa.
  Ja kyllä minä kehtaan lähteä oikeastaan millaisessa meikissä vaan ulos, kunhan ei ole ihan överi.
  Muuta en edes jaksa kommentoida.

  Häämeikki on upea, menikö mulla ohi että onko sen tehnyt joku meikkaaja vai morsian itse?

  Esittelet täällä sitten mitä vaan, minä ainakin luen ja imen vinkkejä :)

 18. 22

  sanoo

  Sonne – kiitos kommentistasi, kiva kuulla!

  Emma – oi, loistavaa! 120-paletin hankinnasta ei voi edes tunta huonoa omaatuntoa vaikkei meikkaisikaan, se kun ei paljoa kukkaroa kevennnä! :)

  Anonyymi – yritän skarpata noiden värikaavioiden kanssa, ne jotenkin tuppaa usein unohtumaan, tai kuvittelen ehkä itse että meikki on liian yksinkertainen tarvitakseen kaavion. Tutorialeja laittaisin mielelläni useammin mutta niiden tekemiseen kuluu sen verran aikaa että en ihan joka viikko ehdi niitä tehdä. (Miehellä menee jo nyt välillä hermo kun istun muka niin paljon koneen äärellä…)

  CN – morsian on itse tehnyt tuon meikin, ja kälynsä vastaa meikkipohjasta & kulmakarvoista!

 19. 23

  Anonymous sanoo

  Olen tuo "anonyymi 2" ja tarkoitin nimenomaan sellaista oikeaa keltaista! :)

 20. 24

  Anonymous sanoo

  Samaa mieltä kuin muutkin, että rohkeita meikkejä on kiva katsella.

  Oikeastaan joku sellainen tutoriali olisi kiva, jossa joku värikäs väri olisi yhdistettynä neutraaleihin niin, että vähemmän rohkeakin uskaltaisi sellaista pitää :)

 21. 25

  Anonymous sanoo

  Tuo morsiamen meikki on mielettömän kaunis!

  Ja myös minusta on kivaa katsella värikkäitä meikkejä ja saada niistä itselle ideaa esim. uusien sävyjen yhdistämiseen. :) Helposti tulee yhdistettyä vaan saman värin eri sävyjä. Mun on jostain syystä vaikea saada toimimaan vihreän ja vaaleanpunaisen komboa, vaikka se monilla näyttää tosi kivalta yhdistelmältä. En kyllä ole löytänyt kovin pigmenttirikkaita vaaleanpunaisiakaan.

  T: Lapanen

 22. 26

  sanoo

  Moi! Innostuin tänään "räikeämmistä" kulmakarvoista, kun satuin näkemään kaupungilla tytön, jolle oikeasti sopivat pinkit kulmakarvat! Mietin oranssihtavaa kulmakarvoitusta itelleni, mutta osaatko sanoa millä välineillä sen saa toteutettua maantienväriseen pohjaväriin?

 23. 27

  Niina sanoo

  Minusta on kiva ku tääl on tälläsii erikoisempii meikkei, ja jos ei viitsi täsmälleen samanlaista/ väristä, nii ainaha niit voi sit ite muokata. Onnittelut onnistuneesta blogista :)
  Älä vaan ala tekemään juttuja vaan perusmeikeistä, mutta toki voit halutessasi laittaa vinkkejä miten saa perusmeikistä näyttävämmän jne… Mutta kyllä kun näitä katselee, nii voi keksii aina pikku lisäyksiä arkipäivän meikkiin, mutta jotkut ne vaan on nii kiinni perusmeikeissä, että melkein järkyttyy kun näkee jotain näyttävämpiä meikkejä. Sitä paitsi jokaisellahan on omanlainen meikkityyli ja sama koskee yleensäkin ihmisen ulkonäköä, ei siis voi sanoa että sinun blogisi olisi muka huono, se on ainutlaatuinen, kiinnostava ja vinkkejä antava.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.