Punanaama

Kokeilin ensimmäistä kertaa elämässäni kosmetiikan tuotetta, joka aiheutti näkyvän ärsytysreaktion iholla.

Todellakin – ensimmäistä kertaa koskaan.

Punanaama

Ei, kyseessä ei ole se kasvovesi joka aiheutti Virvelle hiljattain samankaltaisen reaktion.

Tämä on naamio. ”Herkälle iholle suosittelemme vaikutusajaksi ensimmäisellä kerralla 60 sekuntia”, lukee ohjeissa. No, eihän mulla ole herkkä iho. Pidin naamiota 7 minuuttia. Taisi olla väärä päätös.

 Punanaama_IMG_9766

Melkein kiljaisin kun katsoin peiliin.

Naama oli kuin just sillä kuuluisalla keitetyllä ravulla ja sitä pisteli ja kuumotti kuin olisin voimakkaan hehkulampun alla. Mutta iho oli sileä kuin hiomakoneen jäljiltä.

Tästä tuotteesta saatte lukea lähempänä joulua Kotimainen Kosmetiikka -teemaviikollani.

.

Pahoitteluni informaatioköyhästä teaser-postauksesta. Oli vain pakko päästä jakamaan mun ensimmäinen kosmetiikan aiheuttama välitön ihoreaktio teidän kanssa! ;) Kai tällaisesta punoituksesta pitäisi jo vähän säikähtää mutta mä olin vain innoissani kun vihdoin joku tuote aiheuttaa mun lähes-mihinkään-reagoimattomalla ”sementti-iholla” oikeasti reaktion :)

Ja tulihan tässä samalla infottua, että kotimaiselle kosmetiikalle omistettu teemaviikko on vihdoin tuloillaan. :) Viimeiset testituotteet korkattiin juuri.  Luvassa on niin selektiivistä luksuskosmetiikkaa kuin markettien halvimpia merkkejä – kaikki rakkaudella Suomesta <3

Kommentit
 1. 2

  sonjasusan sanoo

  Samaisen tekstin sisältävä tuote aiheutti saman näkösöen reaktion mulle mut alle minuutissa, eikä mullaka oo herkkä iho.. tai en voi tietää onko kyseessä suht sama tuote :D mut jjei, en oo ainut joka saa punanaama-reaktion :D

 2. 3

  Piia sanoo

  Minulla on atooppinen iho ja siksi naamani näyttää joka ikinen päivä tuolta. Joka ikinen…

  • 3.1

   Nimetön sanoo

   Samoin täällä. Minulla on vain lievästi atooppisuutta, mutta siltinkin jokaisen meikin pesun jälkeen kasvoni näyttävät saman punaisilta. Eikä väliä, millä aineella olisi puhdistanut.

 3. 4

  Anon. sanoo

  Oijoijoi. Nuo pääsevät yllättämään. Niin se voi iskeä teräsnahkaisimpaankin. :)

  Nimimerkillä keittiökosmetiikan-kanelista-ihorektion-saanut.

 4. 5

  Elli A sanoo

  60 sekuntia? Mistä se lasketaan.. Siitä kun alkaa levittämään tuotetta va siitä kun se on levitetty? ;) Siis tosi lyhyt aika. Olisin itsekin pitänyt varmaan muutaman minuutin.

  • 5.1

   Sanni sanoo

   60 sekuntia? Mistä se lasketaan.. Siitä kun alkaa levittämään tuotetta va siitä kun se on levitetty? ;)

   Varmaankin siitä kun se on levitetty. Oletus on varmaan että tuote saadaan levitettyä tosi nopeasti iholle. Kyseessä on kuoriva naamio jota ei tarvitse levittää paksulti.

   • 5.1.1

    Elli A sanoo

    Joo, tuo kysymykseni oli osittain heitto, mutta siinä mielessä totta, että opiskelu-aikoina kun värjäsin itse jiuksia, niin muistan pohtineeni noita aikoja. Itse levitin värin todella tarkkaan ja huolellisesti ja siihen saattoi mennä yli kymmenen minuttia (ainakin). Sitten ohjeessa luki esim. ”Anna vaikuttaa 20min. Älä ylitä vaikutusaikaa.” Eli käytännössä osassa hiuksia aine vaikutti yli 30 min ja osassa 20min. No eihän noista mitään vaurioita yleensä tule, mutta tuo sama aikailmiö tuli eilen mieleen kuin luin tuon 60 sekunnin vaikutusajan blogista :) :)

    • 5.1.1.1

     Sanni sanoo

     Mä olen miettinyt ihan samoja hiusten värjäyksen suhteen – siinähän väri eittämättä vaikuttaa useamman minuutin (monilla varmaan ainakin sen 10-15 minuuttia) jo levitysvaiheessa.

     • 5.1.1.1.1

      Juli sanoo

      Hiusvärien kanssa tuo vaikutusaika lasketaan siitä, kun väri on levitetty. Tummentavien värien kohdalla vaikutusajan ylityksellä ei ole oikeastaan mitään väliä, koska väri ei enää hapetu sen annetun vaikutusajan jälkeen. Vaalennusaineen kanssa saa olla hieman tarkempi, jos ei halua saavuttaa ihan platinablondia, joka on yleensä lopputuloksena, jos aineen antaa hapettua loppuun asti.

      Jotain hyötyä näemmä niistäkin hiusalan opinnoista :)

 5. 6

  Samm sanoo

  Minä ostin kerran erään kuorintatuotteen, jota kehuttiin voimakkaaksi, mutta myös herkälle ja atooppiselle iholle sopivaksi. Jotakin happoa se muistaakseni kuorimiseen käytti eikä mitään kuorivia hiukkasia seassa ollut, ikään kuin miedompi happokuorinta mitä hoitoloissa on. Käytin muutaman kerran tuotetta tyytyväisesti ja iho oli todella upea. Yhdellä kerralla sitten käytin aamulla kun iltapäivällä oli töihin lähtö… kasvoja alkoi punottaa, kuumottaa ja kutittaa. Alkoi nousta suuria paukamia ja turvotusta koko hoidetulle alueelle, silmät muurautuivat umpeen ja kutina oli mieletön! Pesemällä ja viilentämisellä helpotti hieman, mutta aspa-töihin oli pakko soittaa, että en pääse tulemaan, kun koko naama on niin pahan näköinen ja kutina ja paukamat järkyttäviä. Kokeilin tuotetta kerran uudelleen ja reaktio oli samanlainen. Reaktion loputtua ihofiilis oli edelleen kyllä silkkinen :D noin voimakkaasta reaktiosta en ole kenelläkään koskaan kuullut.

  • 6.1

   Sanni sanoo

   Huh!

   Hedelmähapot voi tosiaan saada hyvinkin voimakkaan reaktion aikaan, kun niitä on korkeana pitoisuutena. Veikkaan että kyse oli tuotteessasi juuri niistä.

 6. 7

  Perhonen sanoo

  Minua ihmetyttää eräs asia. Miksi tässä ei mainita tuotteen nimeä? Ei toki mainita Virvenkään postauksessa. Itse ajattelisin niin, että haluaisin auttaa muita ja etenkin niitä todella herkkähipiäisiä. Ehkäpä joku muu keksii yhdistävän tekijän herkkyysreaktioita aiheuttaville tuotteille, vaikka itse ei siihen pystyisikään.

  • 7.1

   Sanni sanoo

   Miksi tässä ei mainita tuotteen nimeä?

   Koska esittelen tuotteen myöhemmin kotimaisen kosmetiikan teemaviikolla ja tämä postaus oli vain ”teaser”. Tuote ei ole vaarallinen, vaan punoitus on jopa on ihan odotettavaa tuotteen vaikuttavilla aineilla. Oma ihoni ei vain ole koskaan aiemmin reagoinut näin tätä ainetta sisältäviin tuotteisiin, siksi tilanne oli poikkeava ja raportoinnin arvoinen :)

  • 9.1

   Sanni sanoo

   Itse asiassa käyttöohjeissa oli vieläpä ristiriita; ulkopakkauksessa lukee eri lailla kuin itse tuotteessa.

 7. 10

  Heidi sanoo

  Mä ihan luulin, että kyseessä olisi voinut olla Madaran savinaamio tai peel mask, mutta tuo kotimaisuus vesitti mun veikkauksen :D Niissäkin varoitellaan tehokkuudesta, mutta itse voin pitää niitä naamassa vaikka tunnin ilman ongelmia. Mullekaan yksikään kosmetiikkatuote ei ole vielä aiheuttanut ärsytysreaktiota muuten kuin henkisellä tasolla :D

  • 11.1

   Sanni sanoo

   Tällä kertaa kyllä :) Tai voihan olla, että tuote saa saman reaktion aikaan jo sillä 60 sekunnin vaikutusajallakin…

 8. 12

  Sissi sanoo

  Oho! Uteliaana odotan, mitä tuleman pitää. :) Harmillisen harvoin ehdin enää kommentoimaan mutta minkäs teen… Olisin tullut Tallinnaan mutta ei millään pääse. Ehkä ensi kerralla! :)

  • 12.1

   Sanni sanoo

   Kiva kuulla että olisit kuitenkin halunnut tulla :) <3 Kivaa joulun odotusta! :)

 9. 13

  Heli sanoo

  Ai kauhee, mahtoi kirvellä :o mullakin on tullut jostain tujummasta naamiosta samanlaiset reaktiot..mulle jäi ainaki mielee et ei koskaan sitä naamiota mulle enää.. Ja Sulle ehkä jäi vaikutusaika mieleen :)

 10. 14

  sanoo

  Hö, mulla oli aluksi tälle epäilys, mutta kyseessä olikin naamio eikä kuorinta. Olisin nimittäin epäilyt yhtä hedelmähappokuorintaa, mutta nyt olen samalla viivalla muiden kuolevaisten kanssa ja joudun odottamaan, että paljastat tämän mysteerisen tuotteen identiteetin! :D

  • 14.1

   Sanni sanoo

   mulla oli aluksi tälle epäilys, mutta kyseessä olikin naamio eikä kuorinta.

   Kyseessä on itse asiassa kuoriva naamio… ;)

   • 14.1.1

    sanoo

    Hmmm… Eli mahdollista on, että epäilyni on ehkä oikeassa. Onko kenties luonnonkosmetiikkaa? ;)

    • 14.1.1.1

     Sanni sanoo

     Onko kenties luonnonkosmetiikkaa? ;)

     Kyllä, vaikkakaan ei sertifioitua :)

 11. 16

  Pu-la sanoo

  Mullakin sama reaktio kyseisestä tuotteesta ;D! Ajattelin että 60sekuntin vaikutusajalla vain tuhlaan tuotteen huuhtomalla sen alas viemäristä niin nopeasti, ”ei mulla mikään muukaan tuote ole reagoinut/toiminut”. Viiden-kuuden minuutin vaikutusajan ja huuhtelun jälkeen iho niiiin räiskyvän punainen että ehdin jo pelästyä, mutta hetken päästä iho siloinen kuin vauvan pylly… Vau :)

 12. 17

  NG sanoo

  Olen viime vuosina saanut vastaavanlaisen punaisuuskohtauksen vain kemiallisella kuorinnalla (lactic acid eli maitohappo), minkä yhteydessä reaktio olikin odotettu. Mittasin aikaa munakellolla, vain minuutin verran riitti :)

 13. 18

  Juli sanoo

  Mulla chili ja viikuna aiheuttaa ärsytysreaktion, tosin olen niille muutenkin allerginen, joten tämä ei liene ihmekään. Sen sijaan hämmennyin, kun sain kamalan allergisen reaktion Lumenen herkälle iholle tarkoitetusta rauhoittavasta kosteusvoiteesta. Ei rauhoittanut ei, kun naama on punainen kuin rapu ja kutisee kuin vietävä :D Uteliaisuuttani haluaisin tietää, mikä sen allergisen reaktion aiheutti, kun mikään chiliä tai viikunaa sisältämätön kosmetiikka ei ole ikinä aiheuttanut mitään.

  • 18.1

   Helinää sanoo

   Onko sitruunahappoa e330 ainesosaluettelossa? Se voi aiheuttaa pahankin reaktion.

 14. 19

  Tipi sanoo

  Niin siis eihän tässä tapauksessa välttämättä ollut kyse siitä, että tuotteessa oli jotain vikaa. Jos ohjeessa sanotaan ensimmäiselle kerralle 60 sekuntia ja pitääkin tuotetta kasvoilla 7 minuuttia – niin kyllä se kopsahtaa vain omaan nilkkaan. Valitettavasti. :)

  • 19.1

   Sanni sanoo

   Niin siis eihän tässä tapauksessa välttämättä ollut kyse siitä, että tuotteessa oli jotain vikaa

   Ei olekaan, ja sitä en tekstissä sanonutkaan ^_^ Kerroin vain ensimmäisestä kerrasta, jolloin ihoni sai välittömän kosmetiikan aiheuttaman reaktion.

 15. 20

  Mirri sanoo

  Taidanpa tietää mistä tuotteesta on kyse ;) Kiva kuulla sinun käyttökokemuksiasi. Olen mieltynyt rakeettomiin kuorintoihin, niitä vain ei ole kovin monta vaihtoehtoa markkinoilla. Madaran kuorinta on kyllä ihan hyvä mutta kaipaisin jotain tehokkaampaa tuotetta ja reaktiosta päätellen tämä kuorinta taitaa olla sitä. Tilasin juuri Paula’s choice-hedelmähappo-duon jota kehuit jossain aiemmassa postauksessasi. Ajattelin hyödyntää tämän kaamosajan ja keskittyä pigmenttiläikkien vaalentamiseen.

 16. 21

  Kikkis sanoo

  Sellainen kysymys, että löytyykö kotimaisen kosmetiikan seasta kelvollista (ja ei törkeän kallista) hoitoainetta? Jos löytyy, otan tiedon kiitollisena vastaan. Olen kovin ronkeli nykyään tässä asiassa, mutta kyllähän sitä voisi suomalaista ostaa jos olisi parempaa kuin XZ-tasoa tarjolla. :)

  ps. onko se miespostauksen kolmososa ilmestynyt, onko mennyt ohi vai odotatko vieläkin? :D

  • 21.1

   Sanni sanoo

   Löytyykö kotimaisen kosmetiikan seasta kelvollista (ja ei törkeän kallista) hoitoainetta?

   En osaa (ainakaan vielä :D) vastata markettikosmetiikan osalta, mutta Cutrinilla ja SIMillä on ainakin hyviä hoitoaineita. Eivät ole mitään superkalliita, mutta tietysti markettituotteita arvokkaampia kun ovat kampaamosarjoja. Esim. Cutrinin Colorism-hoitoaine on tosi hyvää ja se vadelmakarkin tuoksu…. ahhhh <3 <3 <3

   Myönnän, että en ole käyttänyt markettihoitsikoita moneen vuoteen. XZ:aa käytin joskus parikymppisenä (ja teininä), mutta hoitsikat eivät koskaan tehneet suurta vaikutusta. Tuotekehitys on toki saattanut mennä paljon eteenpäin sen jälkeen (tai sitten ei, jos sun kokemukset on tuoreempia kuin mun eikä myönteisiä :P).

   onko se miespostauksen kolmososa ilmestynyt, onko mennyt ohi vai odotatko vieläkin? :D

   Ei ole ilmestynyt :) Lamaannuin sen suhteen ja se jäi puolivalmiiksi. Katsellaan ensi vuoden puolella :D

 17. 22

  Pipsa sanoo

  Sain vastaavanlaiset reaktiot sekä Supermoodin, Madaran että Juice Beautyn hedelmähappokuorinnoista. Supermood näistä tujuin; punoitus laski vasta seuraavana päivänä! Veikkaan että käytit juuri tätä?

  • 22.1

   Sanni sanoo

   Veikkaan että käytit juuri tätä?

   Selviää parin viikon päästä ^_^ :D

 18. 23

  Mira sanoo

  Huuh, kuvat nähtyäni tosiaan ensin tuli mieleen juurikin Virven postaus! Kauhea, toivottavasti punoitus hävisi nopeasti, kirvelystä puhumattakaan. Mielenkiinnolla odotan mistä tuotteesta oli kyse ;)
  Itse olen käyttänyt naamiota viimeksi tammikuussa, en vaan uskalla enää. Vaikka kyseessä oli superhyper-allergiatestattu ja hellävarainen, rauhoittava naamio, se oli niin kuumottava ja kirvelevä, että se oli pakko pyyhkiä pois ja jääkylmällä vedellä haettava helpotusta.

  Tulipa mieleen, että osaisitko suositella hyvää ja hellävaraista kasvovettä kuivalle, todella herkälle ja ärtyvälle couperosa iholle. Käytän pää-asiassa Cliniquen tuotteita, jotka tuntuvat olevan tällä hetkellä ainoita jotka sopivat (mild kasvovettä en ole kokeillut) jopa apteekkikosmetiikka saa aikaan kuumotusta ja lisäpunoitusta,luonnonkosmetiikkaa en ole uskaltanut kokeilla myöskään. Olipas sekava kommentti, toivottavasti saat selkoa :)

  • 23.1

   Sanni sanoo

   toivottavasti punoitus hävisi nopeasti, kirvelystä puhumattakaan.

   Katosivat onneksi perään laittamani kosteuttavan naamion vaikutusaikana. En tiedä haluaisinko edes testata kauanko punoitus ja pistely jatkuisi ilman rauhoittavaa käsittelyä…

   osaisitko suositella hyvää ja hellävaraista kasvovettä kuivalle, todella herkälle ja ärtyvälle couperosa iholle

   Joku geelimäinen koostumus olisi hyvä (kuten esimerkiksi Cliniquen Mild, mutta se ei ole erityisen kosteuttava). Jos apteekkikosmetiikkakin on aiheuttanut oireita, niin on kyllä tosi vaikea keksiä mitä suosittelisi… Heitän tähän kuitenkin kolme ihan erilaista vaihtoehtoa, joista voit sitten kenties kokeilla jotain oman harkinnan mukaan.

   1. Favoran kosteuttava kasvosuihke. Esitelty tässä postauksessa. Koostumus ei ole geelimäinen, mutta korkean glyserolipitoisuuden ansiosta erittäin kosteutta iholle jättävä. (Tämä on mun mielestä superherkän ihon kannalta turvallisin vaihtoehto lyhyen incinsä perusteella.)

   2. Lumenen Soft Touch Kosteuttava kasvovesi. Geelimäinen ja kosteutta iholla säilyttävä koostumus. Sopivuudesta herkälle iholle en osaa sanoa, mutta kosteuttava tämä on. Lumenen varsinaista herkän ihon kasvovettä en ole kokeillut.

   3. Joku Melvitan Extraordinary-vesistä. Luonnonkosmetiikan vaihtoehto. Extraordinary-vedet ovat kasvoveden ja seerumin välimuotoja ja koostumukseltaan geelimäisiä ja hyvin kosteuttavia. Vesiä on neljää erilaista, mutta mikään ei ole erityisesti herkälle iholle kehitetty, tosin Orange Blossom -vedessä (jota itselläni on) lukee soothing, eli se olisi ainakin rauhoittava.

   Toinen luonnonkosmetiikan vaihtoehto voisi olla muutaman ainesosan simppeli kukkaisvesi, kuten Nurmen ja Dabban kamomillakukkaisvedet (Dabban vedessä kaksi ainesosaa, Nurmen vedessä neljä eli kukkaisvesi + säilöntäaineita ja pH:n säätäjä). Minulla on tuota Nurmen kamomillavettä ja tykkään kovasti. Dabbaa en ole kokeillut.

 19. 24

  Mira sanoo

  Kiitos paljon vinkeistä :) Jäinkin pohtimaan tuota sitruunahappoa kosmetiikassa…jos on yliherkkä sitrushedelmille, niin onko sitten myös sitruunahapolle.. Pohdintoja kerrakseen. Tuo Dabba kuulostaa kyllä mielenkiintoiselta, katsotaan mihin päädyn ;) Tuota Lumenea olenkin käyttänyt. Aluksi se sopi, eipä sovi enää, mutta varmasti muille herkkiksille sopii.

  • 24.2

   Sanni sanoo

   jäinkin pohtimaan tuota sitruunahappoa kosmetiikassa…jos on yliherkkä sitrushedelmille, niin onko sitten myös sitruunahapolle.

   En osaa valitettavasti sanoa :/ Mutta jotenkin veikkaisin, että ei. Sitrushappo on yksi yleisimmistä kosmetiikan raaka-aineista (säätää tuotteen pH-arvoa), ja olisit todennäköisesti jo havainnut aiheuttavatko sitruunahappoa sisältävät kosmetiikkatuotteet sinulle oireita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.