Proactiv Solution

Katselin eilen aamulla kuntosalin juoksumatolla hölkätessä TV-Shopin Proactiv Solution -mainoksia. Siloposkinen Justin Bieber, persikkaihoinen Jennifer Love Hewitt ja lumikkihipiäinen Katy Perry hehkuttavat tätä ihmeainetta niin vakuuttavasti, että varmasti jokainen iho-ongelmainen katsoja tarttuu luuriin ja pistää tilauksen vetämään.

Proactiv-tuotteet vaikuttavat herättävän paljon kiinnostusta, nimittäin meiltäkin niitä kysellään liikkeessä viikottain. Niitä kuitenkin myydään vain TV-Shopissa ja Proactivin omassa nettikaupassa, ja käsittääkseni joitain pakkauksia on joskus saanut myös Sokokselta.

Mieleeni tuli kirjoittaa aiheesta, joka on jo aiemminkin käynyt mielessäni. Todennäköisesti asia on monelle akneihon hoitotuotteisiin perehtyneelle jo selvää kauraa, mutta varmasti löytyy sellaisiakin ihmisiä joille tieto tulee aivan uutena.

Minua riipoo se, että TV-ruudussa hymyilevät Justin, Katy ja Jennifer eivät suinkaan mainosta sitä Proactivia, jonka sinä täällä Suomessa tilaat. Ja jos he ovat tuotetta peräti itse käyttäneet, ja saaneet sillä unelmaihonsa, niin sama tuote ei kolahda sinun postilaatikkoosi. Miksi?

USAssa (jossa mainokset luonnollisestikin on tehty) Proactiv Solution -tuotteiden vaikuttavana aineena on ihan eri raaka-aine kuin Euroopassa myytävissä. Kyseessä on lääkeaine nimeltä bentsoyyliperoksidi, jota ei eurooppalaisen lainsäädännön mukaan saa käyttää kosmetiikassa. Suomessa bentsoyyliperoksidia sisältäviä tuotteita myydään vain apteekeissa. Osa on reseptivalmisteita, osa taas reseptivapaana kuten esimerkiksi Basiron. Siihen, onko joku lääke reseptillä, vaikuttaa lääkeaineen pitoisuus (joka esim. Basironissa on reseptivalmistetta pienempi) sekä pakkauskoko.

Euroopassa myytävissä Proactiv Solution -tuotteissa bentsoyyliperoksidi on korvattu salisyylihapolla. Tämä ainehan on meille tuttu monenmonista kosmetiikan tuotteista, erityisesti juuri epäpuhtaalle iholle tarkoitetuista. Salisyylihappo on tehokas keratolyytti eli kuoriva ainesosa, ja sillä on myös tulehduksia lievittävä vaikutus. Salisyylihappoa voi löytää kaikenlaisista kosmetiikan tuotteista kuten kasvovesistä, kosteusvoiteista, kuorintavoiteista ja peitepuikoista. Se on kaiken kaikkiaan oikein hyvä ja yleisesti käytetty kosmetiikan raaka-aine.

Entäs sitten bentsoyyliperoksidi? Salisyylihappo on hyvä (ja hyvin siedetty) aine, mutta bentsoyyliperoksidia pidetään vieläkin tehokkaampana aineena aknea vastaan. Ainakin se on voimakkaampaa. Kysyin asiasta Helsingin Allergia- ja Astamayhdistyksen Päivi Kousalta, joka ei itse olisi ensimmäisenä suosittelemassa bentsoyyliperoksidia herkkäihoiselle suomalaiselle. Hän kuitenkin myöntää, että vaikeissa tai keskivaikeissa aknetapauksissa aineesta voi olla hyötyä.

USAssa bentsoyyliperoksidin käyttö kosmetiikassa on sallittua, ja sitä löytyy laajalti akneiholle tarkoitetuista tuotteista. Esimerkiksi myös Cliniquen Anti Blemish -sarja sisältää USAssa bentsoyyliperoksidia – Suomessa vaikuttavana aineena on ainoastaan salisyylihappo. Mm. Paula Begoun pitää bentsoyyliperoksidia suositeltavana ja tehokkaana ainesosana, ja arvostelee Proactiv Solutionin Repairing Lotion -voiteen (Suomessa nimellä Repairing Treatment, ja tietysti eri ainesosilla) erinomaisena tuotteena. (On jopa antanut sille ”Paula’s Pick” – symbolin.)

TV-Shopin Proactiv-tuotteissa vaikuttavina aineina on salisyylihapon lisäksi teepuun öljyä ja kamomillauutetta (Repairing Treatment), polyeteenia (eli muovirakeita), vihreää teetä, aloe veraa ja mentholia (puhdistusemulsio) sekä glykolihappoa, hamamelistä, pantenolia ja allantoiinia (kasvovesi). Aivan tavallisia, muussakin kosmetiikassa käytettyjä vaikuttavia aineita. Mitään taianomaisia superraaka-aineita näihin tuotteisiin ei siis kätkeydy. Toki resepti voi silti olla onnistunut ja toimiakin paremmin kuin jonkun muun valmistajan aknevoide, kysehän on kemiasta ja siitä kuinka ainesosat toimivat yhdessä.

Repairing Treatment -voidepohjassa on käytetty myös korkeana pitoisuutena silikoneja (syklopentasiloksaani ja dimetikoni), joita useimmat akneihoiset käsittääkseni mielellään välttelevät. Kasvoveden inci taas näyttää oikein hyvältä, ja tuote saa korkeat pisteet myös Begounilta. (Kasvoveden inci on sama niin Euroopassa kuin Jenkeissäkin.) Vaikuttavaa ainetta eli ihon pintaa kuorivaa ja kirkastavaa glykolihappoa on tuotteessa Begounin mukaan 6% pitoisuutena, mikä takaa tehokkuuden. Incissä on tosin myös hamamelis-uutetta, joka joidenkin iholla voi aiheuttaa ärsytystä.

Puhdistusemulsiossa on Jenkeissä käytetty bentsoyyliperoksidia ja meillä taas salisyylihappoa, mutta kummankin raaka-aineen hyödyt poishuuhdottavassa tuotteessa ovat minimaaliset. Ne pääsevät toimimaan vasta kun ne jätetään iholle.

Summa summarum: Suomessa markkinoitavat Proactiv Solution -tuotteet ovat miedompia kuin USAssa myytävät. Jos siis jenkkiläinen kirjekaverisi sai ihon kuntoon Proactivilla ja itse et näe mitään tuloksia, voi syy olla bentsoyyliperoksidissa.

Onko lukijoiden joukossa Proactivia kokeilleita? Toimivatko tuotteet teillä?

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Mä voisin melkein vannoa, että nykyisin Jenkkilänkin Proactivissa on nimenomaan salisyylihappoa, tai sitten siellä on myynnissä molempia versioita. Oli miten oli tämä sama asia on ärsyttänyt muakin monesti. Oman kokemuksen mukaan bentsoyyliperoksidi toimii huomattavasti paremmin akneen kuin salisyylihappo. Yhdessä käytettyinä ne on mun kokemuksen mukaan paras respetivapaa hoito akneen.

  Mä en muuten ole koskaan iho-ongelmaisena vältellyt silikoneja. En ole huomannut niiden vaikuttavan ihooni negatiivisesti. Musta tuntuu, että silikoneja pelätään vähän turhankin takia ja ne tuomitaan heti ihoa tukkiviksi vaikka kyse voi olla jostain muusta. Tietysti joillekin silikonit aiheuttavat reaktioita ja eivät sovi, mutta kait tutkimuksien mukaan silikonit ovat varsin hyvin siedettyjä ainesosia.

  • 1.1

   Sanni sanoo

   Jenkki-Proactivissa on myös salisyylihappoa. Bentsoyyliperoksidi on kuitenkin se pääasiallinen vaikuttava aine.

   Tietysti joillekin silikonit aiheuttavat reaktioita ja eivät sovi, mutta kait tutkimuksien mukaan silikonit ovat varsin hyvin siedettyjä ainesosia.

   Tämä on ihan totta, silikonithan ovat täysin neutraali aine ja tosiaankin hyvin siedettyjä. Niillä on kuitenkin kalvonmuodostajina mahdollisuus käyttäytyä iholla huokosia tukkivasti, eikä iho mitenkään hoidon kannalta tarvitse niitä. Minusta ainakin tuntuisi tyhmältä käyttää ongelmaihoisena tuotteita, joissa on vain kosmeettisen miellyttävyyden vuoksi käytetty ainesosia jotka ovat potentiaalisia tukkijoita. Vaikka mahdollisuus negatiiviseen ihoreaktioon olisi vain pienikin, niin on silti jotenkin turhaa laittaa iholleen jotain joka ei sitä hoida.

   Mutta tämä on tosiaankin vain minun mielipiteeni. :)

   • 1.1.1

    HeidiB sanoo

    Wikipediasta (joka tietenkin on kaiken tiedon ylin auktoriteetti :P) löysin tämmöisen: ”For those who may be sensitive or allergic to it, Proactiv Solution has marketed the Gentle Formula kit, containing salicylic acid instead” Eli ilmeisesti molemmat versiot löytyy tuolta rapakon takaa :)

    Jos kärsii aknesta/näpyistä ihon hoitaminen kuntoon on tietysti priotiteetti numero yksi, mutta hyvin usein iho myös halutaan saada meikkaamalla näyttämään paremmalta. Ainakin mulla olisi tullut itku hyvin nopeasti jos ihon ollessa pahimmillaan kaikki silikonia sisältävät tuotteet olisi menneet pannaan. Siinäpä sitten olisin ollut käyttämättä silikonia sisältäviä meikkivoiteita joilla sain ihoni sävyn tasaisemmaksi ja meikinpohjustajia jotka hillitsivät rasvoittumista ;) Välillä mietityttää kuinka moni ihon kanssa tappeleva ja silikonit pannan julistava tulee ajatelleeksi, että juuri siinä purnukassa josta tuntuu saavan hetkellisesti sen suurimman avun on mitä luultavimmin silikoneja..

    Henk.koht. koen esimerkiksi yövoiteessa silikonit täysin turhiksi juurikin sen takia, että niissä ei ole mitään hoitavaa, mutta päivävoiteissa ne useimmiten auttavat rasvoittuvaa ihoani pysymään pidempääm mattaisena :)

    • 1.1.1.1

     Sanni sanoo

     Eli ilmeisesti molemmat versiot löytyy tuolta rapakon takaa :)

     OK, nyt tiedämme tämänkin! :) Herkkäihoisille bentsoyyliperoksidi voi varmastikin olla liian tujua kamaa.

  • 1.2

   Nimetön sanoo

   Mun on nyt pakko kommentoida, että vaikka rouva Begounkin väittää että silikoni ei ihoa tuki niin uskon kuitenkin tässä asiassa omaan kokemukseeni: Muutamia päiviä siitä kuin aloitan silikonipitoisten ihonhoitotuotteiden tai meikkien käytön niin ihoni tukkeutuu täysin, mutta heti kun lopetan näiden tuotteiden käytön niin tukkeumat alkavat lähteä. Ja sama toistuu heti jos aloitan uudestaan. :)

   • 1.2.1

    Sanni sanoo

    Mä olen samaa mieltä siinä että en suinkaan yleistäisi kaikkia Begounin väitteitä. Silikoni todellakin tukkii ihoa ja päänahkaa monillakin ihmisillä, ja eiköhän näiden ihmisten iho/päänahkaoireet ole paras mahdollinen todiste siitä. Minua ei kiinnosta mitä joku kemisti silikonin vaikutuksista ihossa sanoo, kun empiiriset kokemukset puhuvat puolestaan. :)

    Ei, silikoni ei tuki kaikkien ihoa, mutta on typerää väittää että se olisi kaikkien iholla oireeton.

  • 1.3

   dimi sanoo

   mulla ei toiminut tuli vaan pahempi kun oli tunsit että petymystä kun uskoin ja sitten kuulin että eri aine on suomessa .eihän se ole enään sama tuote ei sais myydä sama nimellä mitähän kulutaja asiamies on mieltä? mulla oli tosi huono kokemus tuotesta ja en kyllä osta mitään mikä ei ole apteekin tuote

 2. 2

  Maarit sanoo

  Uutta tietoa ainakin minulle – kiitos! Olin itse jo pitkään miettinyt kokeilevani tuota tuotetta juuri niiden ihanaisten mainosten vuoksi ;) Täytynee miettiä vielä kertaalleen.

 3. 3

  m sanoo

  Kiitos! Iho-ongelmieni kanssa liian kauan taistelleena (ja teini-iän kauan sitten ohittaneena….) olen miettinyt Proactivin testaamista moneen kertaan, mutta en ole koskaan sittenkään tilannut. Oma ihoni on niin pintakuiva, että se ei epäpuhtaudestaan ja paikoin runsaastakin näppyilystään huolimatta siedä nk. akneihon tuotteita, joten siksi en ole uskaltanut kokeilla. Nyt ei siis tarvitsekaan. Basiron (se reseptivapaa) on myös itselläni ollut käytössä ja se oli melko tehokas: tosin värjäsi talouden kaikki kasvopyyhkeet ja useat tyynyliinat järkyttäviksi :/ Basironiakin paremmaksi ja tehokkaimmaksi avuksi (hyvän muun ihonhoidon ja kosmetologin lisäksi, tietysti) olenkin kokenut puhtaan teepuuöljyn: tehokas, mutta ei kuivata (eikä värjää)- miinuksena voimakas haju tosin siinäkin. Sen avulla olen kuitenkin vihdoin pääsemässä niskan päälle.

  • 3.1

   Mirri sanoo

   (tämä on varmaan ihan peruskauraa monelle, mutta mainitsenpa kaiken varalta kuitenkin)

   Eteerisistä öljyistä innostuneiden kannattaa pitää mielessä, että esim. teepuuöljy reagoi valoon ja voi salakavalasti aiheuttaa ajan kuluessa pigmenttihäiriöitä. Eli yhtenä päivänä sitä vain huomaa, että ihossa on eri värisiä alueita/kirjavuutta. Öljyjen käyttö kannattaa rajoittaa iltaan ja päivisin muistaa suojata iho hyvin.

   • 3.1.1

    m sanoo

    Juu, ei ainakaan itselleni tulisi kyllä mieleenkään laittaa päivällä (jo pelkästään sen hajunkin takia), mutta ihan hyvä kun muistutit vielä, kiitos.

    Tosin sama pigmenttivaara auringonvalon yhteydessä koskee (ainakin oman kokemukseni mukaan) lähes kaikkia ”akneihon täsmätuotteita”, oli sitten reseptillä tai ilman, apteekista tai mistä tahansa marketista. On siis hyvä vinkki muistaa tuo muutenkin aina:)

   • 3.1.2

    Tuc sanoo

    Luin juuri eilen listan, jossa oli lueteltu valoherkkiä eteerisiä öljyjä. Aknen hoitoon usein käytetty Bergamot oli siinä mainittu, mutta ei esim. teepuuöljyä tai laventeliöljyä.

 4. 4

  sanoo

  Kiitos todella paljon tästä tietoiskusta! Oon viime aikoina ihoni kanssa tuskastellessa miettinyt tosissaan Proactivin tilausta, mutta nyt taidan hylätä sen. Varsinkin ajatus kosteusvoiteessa olevasta silikonista epäilyttää mua suuresti, tuntuu että huokoset tukkeutuvat ihan tarpeeksi muutenkin.

  Ja muuten kysymys! Tukkivatko iholle laitettavat primerin ihoa? Eivätkös varsinkin kirkkaat primerit ole aika pitkältä silikoneja..? Informoi mua! :P

  • 4.1

   Sanni sanoo

   Kyllä, silottavat ja tasoittavat primerit sisältävät aina silikoneja. On yksilöllistä, tukkivatko ne ihoa vai eivät. Eli vain kokeilemalla selviää. :) Minulla esimerkiksi on työkaveri, jonka iho reagoi heti jos hän yrittää käyttää silikoneja sisältäviä voiteita. Hänen ihonsa on helposti rasvoittuva ja epäpuhtauksiin taipuvainen. Iho repeää kukkimaan pienestäkin vääränlaisen tuotteen käytöstä. Sitten taas löytyy ylempänä kommentoineen HeidiB:n kaltaisia ihmisiä, joiden iho sietää silikoneja ilman mitään ongelmia.

   Ikävä kyllä kokeilu on ainoa keino selvittää, miten juuri sinun ihosi toimii. Minulla esimerkiksi silikonipitoiset voiteet eivät ole tukkineet ihoa, mutta sen sijaan shampoissa ne aiheuttivat hiuspohjan hilseilyä. Hilse on ollut muisto vain siitä lähtien kun dumppasin silikonipitoiset shampoot.

 5. 5

  cc sanoo

  Todella kiva, että kirjoitit tästä!!!

  Itse en ihan periaattesta voisi ostaa mitään ostos-TV:stä koska jotenkin ajattelen, että ei ne tuotteet voi olla ihan niin hyviä, jos niitä ei myydä normaaleissa kaupoissa. Tuo Proactivin mainos on kyllä ollut silti niiiiin manipuloiva, että en ihmettele, vaikka olisin joskus siihen sortunut :D

  Minusta kaikessa hirveydessään nuo ostos-TV:n mainokset ovat kyllä todella nerokkaita, ja varmasti saavat monet ihmiset hurahtamaan.

  Niin ja todella törkeää tuollainen markkinointi kerta kyseessä on ihan eri tavara!

  Oli myös kiva kun kirjoitit tuosta bentsosyyliperoksidista, koska itse olen käyttänyt Brevoxyliä (sisältää juuri tuota, hitusen vähemmän kuin Basiron) kasvoissani jo muutaman kuukauden. Nyt ajattelin kyllä lopettaa sen käytön, kun tuubi loppui.

  Mutta tosiaan minulla on taipumusta suurehkoihin ihohuokosiin ja mustapäihin. Finnejä on vain satunnaisesti. Tuota brevoxyl on myös suositeltu juuri komedoaknesta kärsiville, joilla on mustapäitä ja valkopäitä paljon kasvoissa. Itselläni siis on juuri näitä eikä finnejä. Otsaani tuli ehkäisypillereiden takia juuri jotakin horminäppyjä, jotka taitavat juuri olla noita valkopäitä (ei siis finnejä). No kuitenkin asiaan, niin minulla nuo otsan hormoninäpyt katosivat kokonaan! Nyt ovat kyllä alkaneet ehkä tulemaan takaisin, kun brevoxylin käytön lopetin, mikä on kyllä sääli :/ Ihoärsytystä minulla ei tullut miltei ollenkaan joskus pienen tauon jälkeen saattoi ihan vähäisen kirvellä.

  Mutta että toimivaa tavaraa se kyllä on muihinkin iho-ongelmiin. Terveellisyydestä en sitten tiedä:/

 6. 6

  Netsku sanoo

  Tarkoittaako salicylic acid muuten salisyylihappoa?

  Ja kun sä tiiät luonnonkosmetiikast, ni voiko putsari jossa on 90% luonnon ainesosia aiheuttaa herkälle iholle jotain oireita? (Lisää kuivuutta, ärsytystä ja punotusta). Ite oon lukenu tälläsest, ja käytän just täl hetkel tollast tuotetta joka aiheuttaa mulle ed. mainittui oireita. Kannattasko vaihtaa putsarii? Ei kyl kihelmöi tai muutakaa mut iho näyttää käytön jälkeen aika hurjalt.

  Tiiätkö muuten onko täs Cliniquen Anti-Blemish Solutions meikkivoiteessa silikoneja? Ja hillitseekö se hyvin punotusta?

  Ja vielä yksi kysymys. Kirjotit että ’kummankin raaka-aineen hyödyt poishuuhdottavassa tuotteessa ovat minimaaliset. Ne pääsevät toimimaan vasta kun ne jätetään iholle.’ nii oon ite pitäny yleensä putsaria iholla sellaset 2 – 5 minuuttia ennenku huuhon sen pois ja oon kokenu et silloin se vaikuttaa ja toimii paremmin. Jos taas huuhon sen heti pois nii tuntuu et silloin mulle tulee helpommin epäpuhtauksii. Voiko tälläin olla mahollista, ja onko täst ees mitää hyötyy vai onks se vaa mun kuvitteluu? Vai onko tälläin ees kannattavaa?

  Huh mikä romaani, toivottavast jaksat vastata kaikkiin kysymyksiin ja kiitos täst postauksest! :)

  • 6.1

   Mirri sanoo

   Jos ihosi reagoi johonkin putsarin ainesosaan, niin sillä ei sinänsä ole merkitystä, onko ainesosa synteettinen vai suoraan takapihalta noukittu. Jos olet allerginen/reagoit voimakkaasti tuotteeseen, ei tietenkään ole mitään järkeä jatkaa sen käyttämistä.

   On olemassa ns. 100% luonnnonkosmetiikkaa, joka on suunnattu allergikoille ja herkkäihoisille, eli se että tuotteessa on ”luonnon ainesosia”, ei automaattisesti tarkoita sitä, ettei se sovi herkkäihoisille.

   Tosin ”sisältää 90% luonnon ainesosia” kuulostaa kyllä jonkin muun kuin aidon luonnonkosmetiikkavalmistajan mainoslauseelta (tällaisia näkee mm. firmoilta, jotka yrittävät harhaanjohtavasti luoda mielikuvan, että kyseinen tuote on luonnonkosmetiikkaa. Siksi tuo vähän kalskahti korvaan :).

   • 6.1.1

    Netsku sanoo

    Joo, tää ei tosiaa mainostakkaa itteensä minään ”100% luonnonkosmetiikkaa” olevaan sarjana. Mietin vaa et oon käyttäny täst tuotteest ennenki näytteit ja ne ei oo aiheuttanu mitää. Toisinku nyt jatkuval käytöl. Ja oon lukenu et joidenki iho on menny jopa pahempaa kuntoo luultavast luonnonkosmettikan tuotteiden takii, sentakii aattelin et ehkä nää munki oireet johtuis siitä. Mul ei oo vaa ennen tälläset synteettisist aineosist koostuvat putsarit aiheuttanu minkäälaisii oireit, toisinku nyt tää ko. aine. Uskon kuitenki et tää on varmast ihan henkilökohtast, eikä varmast koske kaikkii herkkäihosii. Mut kiitos silti vastauksest, taidan tosiaa vaihtaa putsarii!

  • 6.2

   Sanni sanoo

   Tarkoittaako salicylic acid muuten salisyylihappoa?

   Tarkoittaa.

   Ja kuten Mirri tuossa jo kommentoikin, niin toki mikä tahansa, myös luonnontuote, voi aiheuttaa ihoärsytystä. Luonnonkosmetiikastahan on sanottu, että se voi herkistää ihoa synteettisiä raaka-aineita herkemmin, koska ainesosat eivät ole yhtä stabiileja kuin synteettiset. Raaka-aineiden laatu voi vaihdella vuodesta toiseen riippuen sen vuoden sadoista ja kasvien kasvuolosuhteista.

   Ja Mirrin tavoin olen sitä mieltä, että tottakai ihoärsytystä aiheuttava tuote kannattaa vaihtaa. :)

   Tiiätkö muuten onko täs Cliniquen Anti-Blemish Solutions meikkivoiteessa silikoneja? Ja hillitseekö se hyvin punotusta?

   En valitettavasti muista Anti Blemishin inciä, mun pitäisi olla töissä tsekkaamassa se. :) Punoitusta sen ei ole tarkoituskaan hillitä, siihen on Cliniquella oma meikkivoiteensa nimeltä Redness Solutions.

   Voiko tälläin olla mahollista, ja onko täst ees mitää hyötyy vai onks se vaa mun kuvitteluu?

   En osaa kyllä sanoa. Käytätkö siis putsaria, joka sisältää salisyylihappoa? Kyllähän happojen voi kuvitella ehtivän liuottaa ihon pinnan likakerrosta jos aineen jättää iholle muutamiksi minuuteiksi, mutta tarkkaa tietoa minulla ei ole siitä kuinka nopeasti salisyylihappo alkaa vaikuttaa. AHA-hapot ainakin vaikuttavat minuuteissa, hedelmähapponaamioita pidetään vain kymmenisen minuuttia ja iho on ehtinyt siinä ajassa kirkastua.

   • 6.2.1

    Netsku sanoo

    Kiitos avusta, oliskohan mun iholle siis parhait sellaset ’herkän ja kuivan ihon’-tuotteet? Ettei liian tujuu kamaa, sellaset on ennenkii aiheuttanu mulle oireit.

    Apua, kuinkakohan hyvin toi Redness Solutions peittää..? :D

    Juu, käytän salisyylihappoo sisältävää putsarii. Missäköhän tälläsii hedelmähapponaamioi on? :)

 7. 7

  sanoo

  Itse tuotteeseen minulla ei ole sanottavaa, mutta ainakin täkäläisessä Sokoksessa sitä on hyllykaupalla.

  Basironin kanssa kannattaa tosiaan olla varovainen. Kuten joku yllä mainitsikin, aine värjää todella tehokkaasti liinavaatteet. Kädet pitää aina muistaa pestä todella hyvin voiteen levityksen jälkeen ja käyttää suosiolla vain tiettyjä tyynyliinoja ja kasvopyyhettä, ettei tule kaikkia pilanneeksi.

 8. 8

  Sara sanoo

  Itse olen tilannut ebaysta näitä tujumpia versioita. Miehelläni on paha akne, ja näillä tuotteilla iho on rauhoittunut huomattavasti (verrattuna apteekin salisyylituotteisiin).

  Suomen ostoskanavalla markkinoitava versio on harhaanjohtava todellakin, mukavaa että otit asian puheeksi ^.~

 9. 9

  H sanoo

  Koko ikäni aknesta kärsineenä ja kaikki mahdolliset kokeilleena proactiv kuulosti todella kiehtovalta. Mainoshan lupaa vaikka mitä ja varmasti jokainen aknesta kärsivä haluaa kokeilla mitä tahansa jotta näpyistä pääsee eroon. Mutta luin keskusteluja, joissa tosiaan tuli tämä sama asia eli tuote on ihan eri kuin mitä mm. ihQ-Bieber mainostaa, niin ajattelin jättää tuotteen kokeilematta. Ja joidenki iho oli reagoinut ei-halutulla tavalla, esim. erittäin lievä akne olikin pahentunut ihan hirveäksi. Mutta toki jokaisen iho on erilainen ja reagoi omalla tavallaan. Itse olen kokeillut sitä Basironia, mutta en ole oikein vaikuttunut sen tehosta. Tai ehkä en vain ole tarpeeksi pitkään sitä käyttänyt. Minulla alkaa heti ensimmäisen käyttökerran jälkeen iho hilseillä hoitoalueilta niin kauheasti että hyvä et sen näkösenä kehtaa edes liikkua ulkosalla :I Joten en ole oikein mitään pitkää kuuria viitsinyt edes käyttää.

  Minulla on ollut myös erittäin helposti rasvoittuva iho; sitä olen saanut kuitenkin hillittyä hyvillä rasvoilla. Eli rasvoittuminen on vissiin johtunutkin ihon kuivuudesta! Ilmojen kylmetessä olen siirtynyt taas paksumpiin voiteisiin, jopa meikin alle jätettäviksi. Ja täytyy sanoa, että mineraalimeikeillä ja ”mineraalimeikeillä” on oikeasti eroa! Olen siirtynyt pari kuukautta sitten Lorealista Lily Loloon ja ihossa sen huomaa! EIhän iho ole täydellinen vieläkään, mutta sinne päin ollaan (toivottavasti) menossa :)

  • 9.1

   sanoo

   Omakohtaisesta kokemuksesta voin sanoa, että saattaa kestää hetken ennen kuin Basironin teho näkyy kunnolla, välttämättä viikossa-parissakaan ei vielä finnien määrässä ole eroa. Mulla iho reagoi aina kuurin alussa hilseilyllä, mutta ajan kanssa iho tottuu siihen ja ei enää ragoi kuivumalla. Itse olen yleensä tehnyt niin, että aloitan levittämällä Basironia ainoastaan kerran päivässä iltaisin ja hiljalleen alan lisätä annoksen määrää ja siirryn käyttämään aamuin illoin, näin ainakin mulla ikävät haittavaikutukset on pysyneet aika minimissä :)

  • 9.2

   cc sanoo

   Noiden Basironin yms. aineiden ideahan on juuri siinä hilseilyssä! Niiden tarkoitus on kuivattaa ihoa ja samalla torjua tulehduksia. Mutta tosiaan tuo hilseily on vain satunnaista ainakin itselläni. Ja liittyy juuri usein vain alotuspäiviin.

   Itse olen käyttänyt samaa vaikuttavaa ainetta sisältävää Brevoxyliä (joka on hitusen miedompaa). Sitä neuvotaan käyttämään vähintään 4kk, jotta näkee oiken vaikutuksen :)

   Esim. mustapäiden kypsyminen ihon alla kestää tämän 4kk ja sen takia voidetta tulaa käyttää kauemmin, jotta nämä bakteerit kuolevat kokonaan.

   (http://www.bitelab.fi/brevoxyl/brevoxyl_ohjesivu.html) Tuossa jotain tietoa hoidosta.

   • 9.2.1

    h sanoo

    Ääh, no en kyllä viiti kattoo naamaa joka näyttää joltai monsterielokuvan esikuvalta ku iho lohkeilee. Onpa nuo näpyt painunu muillaki keinoin. Ja olen laittanutkin vain kerran päivässä mut sit ku alkaa hilseily ni lopetan. Mut hyvä et jos on joku saanu avun niistä. Tiesin kyllä et se hilseily kuuluu asiaan, mutta oma silmä ei vaan pysty sietämään sitä :)

 10. 11

  Susanne sanoo

  Kiva ku kirjotit tästä, vaik oonki tätä itte jo testannu ! :) Oon siis pian 14-vuotias ja mul on aika paljo noit epäpuhtauksii kasvois, ei kuitenkaa aknea. Mainoksis Proactivii mainostetaa kauheen tehokkaaks, mut en kyl huomannu mitää kovi suurt parannust, tosin sellane punasuus lähti pois ja otsan alueelt myös finnit. Nenän vierest iho kuitenki ärsyynty ja piti vaihtaa toisii tuotteisii. :S

 11. 12

  Mari sanoo

  Muistan joskus lukeneeni jostain suomalaisesta lehdestä, että aikaisemmin Proactiv-tuotteet sisälsivät jotain tiettyä ainetta, mutta nykyään tätä ainetta ei tuotteessa ole. Ja tästä syystä Proactiv-tuotteita ei kannata ostaa, sillä saatavilla on edullisempia tuotteita, jotka sisältävät samat ainesosat kuin Proactiv-tuotteet.

  • 12.1

   Sanni sanoo

   Luultavasti luit juurikin tuosta bentsoyyliperoksidista ja siitä, että kyseistä ainetta ei ole Euroopan versiossa. Siitä on nimittäin kirjoiteltu paljonkin ja muistaakseni Kuningaskuluttajassakin joskus käsiteltiin aihetta mainoksen harhaanjohtavuuden kannalta.

 12. 13

  Melissa sanoo

  Täytyy kyllä sanoa et on ihailtavaa miten tiedät noin paljo noista raaka-aineosista ja sit huomaat myös tollasia juttuja mikä ei ois mulle kyllä tullu mieleenkään. Tosi mielenkiintosta lukea vaikkei mulla itelläki ole aknea eikä ole sen kautta tarvinnu tutustua noihin ihonhoitotuotteisiin. Ihana blogi kiitos siitä!

 13. 14

  annika sanoo

  Löysin blogisi ihan vähän aika sitten ja tykkään kauheasti! Yksi kysymys, joka ei kylläkään liity proactiveen: bongasin jostain tekstistäsi aiemmin sisärajauksessa käyttämäsi nude-kajalin/kynän, piti tulla tänne katsomaan mikä se oli mutta nyt en löydä enää sitä tietoa mistään. Eli millä vaalealla, vaan ei valkoisella teet nuo sisärajaukset? :) Itse olen käyttänyt vuosia Lumenen valkoista kajalia tuohon hommaan, mutta kun on ikää tullut lisää, pomppaa se valkoinen arkimeikissä vähän liikaa esiin. Näyttävämmässä meikissä se toki toimii hyvin, plus vaalealle luomivärille haalea pohjustus valkoisella kynällä saa värit hehkumaan ihanasti.

  • 14.1

   Sanni sanoo

   Eli millä vaalealla, vaan ei valkoisella teet nuo sisärajaukset?

   IsaDoran Inliner Kajal sävy Blonde. :)

   • 14.1.1

    annika sanoo

    Ok, kiitos nopeasta vastauksesta! Käynpä siis väijymässä tuon meikkipussiini :)

 14. 15

  marge sanoo

  niin kuinkas ne silikonit olikaan taas merkitty pulloihin? yritin etsiä vastausta itse netistä ,mutta en löytänyt :/ olisi muuten kiva jos joskus pystyt tekemään postauksen kosmetiikka tuotteista jotka eivät sisällä silikonia, aihe kiinnostaa kovasti :) ei niinkään nyt liittynyt aiheeseen tämä komentti :D

  • 15.1

   Sanni sanoo

   olisi muuten kiva jos joskus pystyt tekemään postauksen kosmetiikka tuotteista jotka eivät sisällä silikonia, aihe kiinnostaa kovasti :)

   No esimerkiksi sertifioitu luonnonkosmetiikka ei sisällä silikonia, ja luonnonkosmetiikastahan täällä on kymmenittäin postauksia. :)

   Klikkaas tätä:
   http://karkkipaiva.indiedays.com/tag/luonnonkosmetiikka/

   Silikonit tunnistaa incistä siitä, että sanassa on ’…methico…’, ’…siloxane…’, tai ’…silyl…’.

 15. 16

  Lilli sanoo

  Kiitos jälleen kerran todella valaisevasta ja informatiivisesta jutusta. Olen itse alkanut kärsiä kismittävästä aikuisiän aknesta vasta varsn hiljattain, ja siksi tämä perustietopaketti tuli todella tarpeeseen. Myös kommenttilootassa käyty asiantunteva keskustelu inspiroi perehtymään aiheeseen paremmin. Lisää tämänkaltaisia juttuja siis, kiitos!

 16. 17

  Annukka sanoo

  En ole kokeillut ProActivia, enkä aiokaan. Olen testannut apteekkituotteet, markettituotteet sekä useamman laadukkaammista sarjoista, jotka on tarkoitettu aikuisiän aknelle. Hetkellisesti saan apua, mutta tuntuu, että iho tottuu niihin hetkessä ja sitten iho on taas samanlainen tai pahempi.
  Itselläni toimii aknen hoitoon ainoastaan ruokavalio. Eli VHH ! Ja olen jopa löytänyt kirjan, joka käsittelee sitä.

  • 17.1

   Maarit sanoo

   Annukka, voitko kertoa kirjan nimen? Ja oletan, että VHH tarkoittaa vähähiilarista ruokavaliota – vai? :) Olisin kiitollinen, koska minäkään en ole puhdistusaineista/lääkkeistä löytänyt apua aikuisiän akneeni. Ihoni on pintakuiva, silti rasvoittuva, ja näppylöitä on erityisesti otsassa ja leukaluun lähettyvillä.

   • 17.1.1

    Annukka sanoo

    En muista kirjan nimeä, mutta netistä löytyy googlettamalla samasta asiasta: ”aknen hoito ruokavaliolla”. Alkuun iho pukkaa moskat ulos, mutta sitten alkaa ihana aika! ;)

 17. 18

  sun sanoo

  Apteekissa myytävällä eucerinilla on dermopurifier -sarja jonka kasvovesi sisältää 2%sta maitohappoa. Osaatko sanoa sen vaikutuksista? Lupaa siis kirkastaa epäpuhdasta ihoa, avata huokosia ja hillitä talineritystä.
  Inci: Vesi, denaturoitu alkoholi, butyleeniglykoli, PEG-40 hydrogenoitu risiiniöljy, poloksameeri 124, maitohappo, glyseryylikaprylaatti, fenoksietanoli, metyyliparabeeni, parfyymi

  Voikohan tuo olla herkemmälle iholle liian voimakas kasvovesi? Minulla on ajoittain epäpuhtauksia ja herkästi kiiltelevä iho.

  • 18.1

   Sanni sanoo

   Maitohappo kuuluu AHA-(eli alfahydroksi) happoihin, ja se kuorii ihon pintaa kemiallisesti. Yhdessä glykolihapon kanssa se kuuluu tehokkaimpiin AHA-happoihin. AHA-hapot eroavat BHA-haposta (eli salisyylihaposta) sillä, että BHA-happo pystyy tunkeutumaan sisälle huokoseen ja kuorimaan sielläkin, mutta AHA-hapot jäävät ihon pintaan. Näin ollen AHA-happoja käytetään ensisijaisesti samean ihon kirkastamiseen, kun taas salisyylihappo syväpuhdistaa ja auttaa paremmin akneen.

  • 18.2

   Satuponi sanoo

   Hei minusta tuo näyttäisi aika voimakkaalta herkkäihoiselle. riippuu tietysti siitä kuinka herkkä iho on kyseessä. Siinä on alkoholia ja hajustetta. lisäksi siinä on fenoksietanolia (ilmeisemmin säilöntäaineena vain ja hyvin pieni määrä) se kuitenkin on myös ihoa ärsyttävä ja on ainakin Japanin kosmetiikassa kielletty ainesosa.

 18. 19

  Mirkku sanoo

  Mun täytyy kyllä kanssa nostaa hattua. Tuntuu hassulta miten joku voiki tietää tollasista asioista noin paljon kun itselle ei oo tullu mieleenkään :) Jotenkin aina ajattelee että tottakai se on ihan sama tuote missäpäin maailmaa vaan. Ihanaa miten niinkin ”hömppäaiheesta” kuin kosmetiikasta saa näin moniulotteista asiaa. Tosi mielenkiintosta!

 19. 20

  Merituuli sanoo

  Ostin ProActivia Stockmannilta muutama kuukausi takaperin. Tiesin jo silloin, että Suomessa myytävän tuotteen resepti eroaa jenkkilän reseptistä, mutta päätin silti kokeilla.

  Ihoni ei ole erityisen herkkä, mutta näppylöitä tulee usein ja osa niistä on syviä. Olen kokeillut vuosien aikana useimpia supermarketin tuotteita ja muutamia olen ostanut apteekistakin. ProActiv ei aiheuttanut ihmeparanemista, mutta joskus jätän mukana tulleen kasvonaamion yöksi näppylän päälle ja aamulla saan yleensä todeta finnin kadonneen. Mikään apteekin voide ei ole tähän pystynyt. Yleisesti tuotteet ovat kirkastaneet ihoni ja parantaneet väriä. Tosin uultavasti huolellinen kuorinta viikottain ja säännöllinen kasvoveden käyttö ajaisi saman asian. Tuotteiden haju ei ole kovin miellyttävä, mutta ei se minua häiritse. Aijon käyttää riittoisaa ja toimivaa tuotesarjaa jatkossakin.

 20. 21

  Nimetön sanoo

  Osaatko sanoo kuinka hyvä tuo Basironin toimivuus on?
  Itselläni on rasvoittuva pintakuiva iho, ja poskissa on paljon pienen pientä näppyä ja siellä täällä on ’kunnon finni’.
  Ennen ihoni oli todella hyvässä kunnossa ja nyt kun on mennyt huonompaan suuntaan, niin tämä on alkanut vaikuttamaan aika paljon itsetuntoon :/ Toivoisin todella paljon helpotusta tähän ongelmaan!

  • 21.1

   Sanni sanoo

   Osaatko sanoo kuinka hyvä tuo Basironin toimivuus on?

   En ikävä kyllä. En ole koskaan kokeillut mitään bentsoyyliperoksidia sisältävää tuotetta. Kysy neuvoa apteekin henkilökunnalta, he osaavat auttaa lääkeainetuotetietoudessa. :)

   • 21.1.1

    Mökö sanoo

    Mulla Basiron on ollut suureksi avuksi taistelussa finnejä vastaan. Mun näpyt on sellaisia isoja, kotelomaisia tapauksia suurimmaksi osaksi, ja niita tuli yhdessä vaiheessa useampi viikossa. Laitoin Basironia yleensä iltaisin ongelmakohtiin, ja jos oli oikein kipeä pahkura, niin siihen päälle vielä aamulla ennen meikkiä uudemman kerran. Mä en ihan ohjeiden mukaan käyttänyt sitä kuitenkaan, vaan laitoin kosteusvoiteen päälle, eikä mun herkkä iho siitä raivostunut mitenkään. En kuitenkaan pysty sanomaan onko nykyinen kirkkaampi iho vain Basironin ansiota, vai onko siirtymisellä luonnonkosmetiikkaan ollut myös osuutta asiaan. Mene ja tiedä. Basironia käytän kuitenkin edelleen, varsinkin jos tuntuu kipeä kohta kasvoissa. Se yleensä tappaa finnin alun ennen kuin tilanne äityy pahaksi.

 21. 22

  sanoo

  Joo, tämä on kyllä jännä juttu! Valehtelua suorastaan. Joskus pari vuotta sitten olin lähellä tilata Proactivia houkuttelevan mainoksen ansiosta, mutta onneksi vielä googlasin sen varalta – sain nimittäin selville juuri tuon vaikuttavan aineen puuttumisen. Luulisi, että tuollainen huijaaminen on kiellettyä.

 22. 23

  Eve sanoo

  Kiitos tästä tietopaketista, oli mielenkiintoista luettavaa! Itsekin kärsin aknesta vajaa 10 vuotta ja pariin otteeseen mietin näiden tuotteiden tilaamista. Näin jälkeenpäin mietittynä uskon että ihan hyvä että ne jäivätkin tilaamatta, sillä oma ihoni on niin herkkä, että se olisi varmasti mennyt pahempaan suuntaan, vaikka täkäläisissä purkeissa olisikin vain tuota miedompaa salisyylihappoa ollut. Voi kun tämän olisi tajunnut silloin teini-iässä, kun mainoksen uhrina meni kokeilemaan Clearasiliä ym. tavaraa, joka ei sovellu herkkäihoisille. Parhaimmat tulokset ovat tulleet lääkekuurien lisäksi kuitenkin niistä herkälle iholle tarkoitetuista tuotteista.

 23. 24

  Siilikissa sanoo

  Toi bentsoyyliperoksidi tosiaan on aika jytyä kamaa. Päätin itse pari vuotta sitten (ihan aikuisiässä siis) päästä eroon aknesta for good ja kävin hakemassa apteekista Brevoxyl-tuubin. Aloin laittaa tuotetta iholleni vaikuttamaan yöksi.

  Parin viikon päästä iho hilseili iloisesti irti ja jokainen hetki ilman lärvin pitämistä juoksevan viileän veden alla oli tuskaa. Ihoa kiristi, se hilseili ja kirveli aivan helvetisti. Meikkiä oli pakko käyttää töissä, koska naama helotti tulipunaisena. Koska pakkausselosteen mukaan hilseily kuuluu asiaan, sivelin edelleen tököttiä naamaani kuuliaisesti joka ilta melkein porua vääntäen. Kolmannen viikon jälkeen järki kuitenkin voitti ja päätin lopettaa tuotteen käytön.

  Jälkikäteen tuloksia tarkastellen tuosta kolmen viikon kidutuksesta oli toki hyötyä, jos kohta elintavat ja kasvomeikkituotteetkin ovat sen jälkeen menneet aikalailla uusiksi ja omalle ihotyypille sopivammiksi.

  Eli tosiaan saattaa herkkäihoiselle olla turhan vahvaa tavaraa. En halua edes ajatella mitä olisi tapahtunut jos olisin ostanut Basironia eli ilmeisesti vielä vahvempaa tavaraa…

 24. 25

  Maija sanoo

  Hei! Nyt joudun kirjoittamaan aiheen vierestä. Itselläni on takana on kovat ajat vaikean aknen kanssa. Nyt kokeilen dermalogica – sarjaa. Olen yrittänyt etsiä nettikeskusteluista tietoa siitä, ovatko tilatut kosmetiikkatuotteet ulkomailta oikeaa tavaraa. Esimerkiksi dermalogica on kosmetologilta ostettuna sikakallista, dermalogican virallisilta sivuilta tilattaessa jo halvempaa ja esim Lookfantasticista huomattavasti. Vertailuna skin smoothing cream 100ml kosmetologilta 80 euroa, dermalogica.fi sivulta 68,40 ja Lookfantasticista 30 puntaa eli noin 34 euroa. Näissä on ihan järisyttävät hintaerot! Kaiken järjen mukaan hinta kasvaa, mitä useamman välikäden kautta tuotetta myydään eteenpäin, kaikki haluavat voittoa tuotteesta. MIten nettikaupassa hinta voi olla nuin edullinen? voiko ”ilmaa tuotteissa” olla nuin paljon? Dermalogica on kuitenkin yhdysvaltalainen tuote.

  Mikä sinun mielipide on, voiko netistä tilatessaan saada piraattia? Tuotesarjaa myyvä kosmetologi oli sitä mieltä että ne ovat feikkejä. Vai onko tämä vain höpönlöpöpuhetta sen takia, että asiakkaat ostaisivat paremmin tuotetta? Pahoittelen etukäteen jos loukkaan jonkun tunteita, haluaisin vain kovasti tietää nettimyynnin mahdollisesta piratismista. Itse en välitä rahaa laittaa feikkiin ja taas toisaalta jos tiedän paikan, josta saa tilattua 100% oikeaa tuotetta halvemmalla hinnalla, teen sen enemmän kuin mielelläni rahoja säästääkseni.

  Kiitos kun jaksoit lukea sepostukseni. :)

  • 25.1

   Sanni sanoo

   MIten nettikaupassa hinta voi olla nuin edullinen?

   Niin vain on monienkin tuotteiden kohdalla. :) Ei ole mitenkään epätavallista, että saat aidon tuotteen nettikaupasta puolet halvemmalla kuin myymälästä/hoitolasta. Nettikaupat eivät tarvitse yhtä paljon katetta kuin myymälät (ei liikkeen vuokrakuluja, ei yhtä paljon henkilökuntakuluja jne.), joten ne pystyvät myymään tuotteita paljon, paljon halvemmalla. Se, että tuote on halpa, ei suoraan tarkoita että tuote on piraatti.

   Tottakai netistä tilatessa voi saada myös piraattia, mutta kun tilaa vain suurista, tunnetuista ja jo alalle etablisoituneista nettikaupoista voi olla 99% varma tuotteen aitoudesta. Takuuvarmasti aitoa Dermalogicaa saa tosi halvalla mm. Jersey Beauty Companysta, ja tämän kaupan kohdalla edullisuuteen vaikuttaa mm. sijainti –> Jerseyn saari on EU:n tullialueen ulkopuolella. Niinpä JBC:stä tilatessa kannattaa pitää alv-rajat mielessä. ;)

   Ainiin – ja tottakai kosmetologisi sanoo, että netistä tilatessa saat feikkejä! ^_^ Hänhän haluaa sinun ostavan putelit häneltä! :)

   • 25.1.1

    Heidi sanoo

    Sopivasti aiheen vierestä pääsen kysymään: mitenkäs noi tullirajat menee nykyään? Siihenhän tuli(??) jotain muutoksia, mutta en ole (muka…) löytänyt mistään oikeaa infoa siitä, paljonko nykyään saa kosmetiikkaa tilata ei-EU-alueelta. Satutko ulkoa muistamaan? :)

    • 25.1.1.1

     Sanni sanoo

     ALV-rajahan on vielä toistaiseksi 10€ (laskee viiteen euroon en-muista-milloin), ja kun alv on 23%, niin voit laskea että voit tilata tuotteita (postikulut lasketaan könttäsummaan mukaan) 43€:lla niin että alvin osuus jää vielä alle kympin. :)

     • 25.1.1.1.1

      Heidi sanoo

      Aaaa, eli ei olekaan vielä muuttunut! Olenkin sitten ihan turhaan vältellyt ei-EU-tilauksia! :D Kiitos paljon! :)

 25. 26

  sanoo

  Oon nyt kovin onnellinen, etten kerinnyt vielä käydä tätä Sokkarilta hakemassa ennen tämän postauksen lukua – ja nyt se taitaakin jäädä kauppaan. Jos kerta ainesosat on erit kun mitä USAssa, eihän tällä EU-versiolla voi saada välttämättä samanlaista jälkeä… Noh, ei auta kun jatkaa nykysillä ja toivoo ihmettä. Kiitos tästä valaisusta! :)

  – Hannavee
  http://likoorikahvi.blogspot.com

  • 26.1

   Sanni sanoo

   eihän tällä EU-versiolla voi saada välttämättä samanlaista jälkeä

   Ei saa samanlaista ei. Mutta ei se sitä tarkoita, etteikö salisyylihappoversiokin voi toimia monien iholla! ;) Salisyyliversio vain toimii lievempään akneen.

 26. 27

  katsu sanoo

  Hei! Tämä ei liity aiheeseen millään tavalla, mutta tulipahan mieleeni vain kysästä, että oletko lukenut sitä Mariela Sarkiman ”Make up bible” teosta? :0

  • 27.1

   Sanni sanoo

   En ole lukenut. Selailin sitä kyllä Kauneusmessuilla ja layout näytti upealta.

 27. 28

  Mirri sanoo

  ”Mikä sinun mielipide on, voiko netistä tilatessaan saada piraattia? Tuotesarjaa myyvä kosmetologi oli sitä mieltä että ne ovat feikkejä. Vai onko tämä vain höpönlöpöpuhetta sen takia, että asiakkaat ostaisivat paremmin tuotetta?”

  Kosmetologisi suoltaa kuraa. En keksi yhtään hyvää syytä miksi esim. Lookfantasticin kaltainen firma möisi mitä sattuu, koska siitä jäisi kiinni heti kun ensimmäinen oikeaa tuotetta aiemmin käyttänyt ajautuisi asiakkaaksi.
  Sen sijaan keksin monta syytä miksi suomalainen firma pumppaisi hintoihin ilmaa kuin vappupalloon ja väittäisi muita rikollisiksi.

 28. 29

  Sinini sanoo

  Joo… ostin tota just sen takia kun se on niin hehkutettu, mutta mutta, siitä tuli vain lisää finnejä. Käytin sitä siis kuukauden päivät, erityisesti kasvovedestä tuli hirmuisesti finnejä (kokeilin sekä erikseen että yhdessä ja pari-kolme viikkoa jokaista tuotetta). Pidin tosin siitä kasvoputsista, koska siinä on tosi paljon pieniä, kuorivia rakeita. Vähän samanlainen ku neutrogenan putsari, missä on kans niitä rakeita. :P

 29. 30

  Mirri sanoo

  Dermalogican omassa kaupassa mainitsemasi tuote maksaa melko tasan 40 €, ja yleensä tuotteet maksavat jonkin verran enemmän merkkien omissa puljuissa kuin millä muut jälleenmyyjät samoja tuotteita (samassa maassa) myyvät.
  Kaikkein halvimmalla kosmetiikkaa löytää tyypillisesti Lookfantasticin, Feeluniquen ja iHerbin kaltaisista suurella volyymillä myyvistä nettikaupoista. Diagnoosini on se, että mainitsemasi kosmetologi on joko häikäilemätön tai täysin pihalla.

 30. 31

  Sinikka sanoo

  Itse sain lievän akneni kuntoon juurikin tuolla Basironilla. Siskoni vaikeampaan akneen se ei tehonnut. Minulle se oli tosi hyvä, suosittelen. :)

 31. 32

  Titina sanoo

  Itse sain parhaimman tuloksen kun vähensin sokeriset tuotteet melkein kokonaan pois. Vaikk harvoin niitä käytin niin sekin oli liikaa. Eli limsat, mehut, maustetut jogurtit, karkit jne…Tätä on hyvä kokeilla muutaman viikon alkuun.

 32. 33

  Satu sanoo

  Itse olen käyttänyt Proactivia yli vuoden verran eli tässä tapauksessa sitä eurooppalaista versiota :) Eli Suomessahan ei bentsoyyliperoksidia sisältäviä tuotteita saa myydä kuin apteekeissa, käsittääkseni tämä pätee muuhunkin eurooppaan. Korjatkaa jos olen väärässä. Mut anyway, henkilökohtaisesti olen ollut erittäin tyytyväinen tuotteisiin ja ainakin minun iholle Proactiv toimii ja olen saanut finnit kuriin eikä iho kiillä silleen kuin ennen. Käsittääkseni Bentso on aikamoista ”myrkkyä” iholle ja ottaen huomioon suomalaisen ohuen ihon, niin uskon, että monelle sekään ei sovi. Kokeilemalla varmaan löytyy sopiva tuote meille kaikille, joka tehoaa.

  • 33.1

   Sanni sanoo

   Eli Suomessahan ei bentsoyyliperoksidia sisältäviä tuotteita saa myydä kuin apteekeissa, käsittääkseni tämä pätee muuhunkin eurooppaan.

   Postauksessa kirjoitinkin jo, että bentsoyyliperoksidia ei saa käyttää kosmetiikassa Euroopassa. ;) Jos tuotteessa on ko. ainetta, se määritellään lääkkeeksi (eli esim. Basironin tapauksessa lääkevoiteeksi), ja lääkkeitä myydään vain apteekeissa.

 33. 34

  Tipi sanoo

  Tuollaiset iho-ongelmiin tarkoitetut käsikauppalääkkeet ovat ihan huuhaata. Toki, saahan niitä hyväuskoiset ostaa, mutta ne eivät auta mtn.
  Iho-ongelmien taustalla ovat hormonit ja niiden vaikutukset täte ihoon.
  Itse otin muinoin erikoislääkärin kautta 2 kertaa Roaccutan lääkekuurin (olisiko ollut 4 kk), joka on TODELLA hevi lääkitys.
  Ihoni ei ollut kovin paha (ei mtn teini-iän aknetasoa lähellekään), mutta tahdoin siitä paremman.
  Se lääkekuuri tosiaan auttaa, mutta. Kuurin loputtua iho palaa yleensä ennalleen.
  Eli se on ainoa, joka todella auttaa.
  Nykyään kyseisen kuurin saaminen on enemmän kiven alla, kuin ennen yksityispuolelta sai vaan pyytämällä oma-aloitteisesti.
  Maksakontrollit sun muut ovat tulleet tiheimmiksi ja onhan siinä runsaasti sivuoireita yms..

  • 34.1

   Sanni sanoo

   Se lääkekuuri tosiaan auttaa, mutta. Kuurin loputtua iho palaa yleensä ennalleen.

   Minäkin olen käynyt 20-vuotiaana Roa-kuurin, eivätkä iho-ongelmat enää koskaan palanneet. Siihen aikaan lääkärit sanoivat, että n. 70% Roa-kuurin syöjistä pääsee lopullisesti eroon iho-oireista, ja vain n. 30%:lla kuurista ei ole pitkäaikaista hyötyä. Silloin tuon kuurin tosiaan sai helposti. En ole hurjasti seuraillut Roaan liittyvää keskustelua, mutta olen ymmärtänyt että sitä pidetään nykyään terveydelle paljon vaarallisempana.

   • 34.1.1

    sanoo

    Mehiläisen sivuilta löydettyä:

    ”Voidaan sanoa, että se (isotretinoiini) auttaa aina ja se auttaa kaikkia. Noin puolet potilaista pääsee aknesta eroon pysyvästi puolen vuoden lääkekuurin jälkeen. Teho on sitä parempi, mitä myöhemmällä iällä kuurin ottaa. Aikuisilla yksi kuuri riittää lähes aina.”

    http://www.mehilainen.fi/viimeisin-hoito-akneen

    Mä en halunnut lähteä Roa-ruljanssiin juuri tuon fifty-fifty mahdollisuuden ja mahdollisten rankkojen sivuoireiden ja terveysvaikutusten takia. Ehkä olisin kuulunut onnekkaisiin, ehkä en. Olen itse kuitenkin saanut ihan parhaan avun akneen e-pillereistä (joita toki en pelkän aknen takia syö). Kaikille ne eivät sovi, mutta etenkin naisille saattavat tuoda avun.

    Olen välillä miettinyt voisiko niillä naisilla joille Roa-kuurin jälkeen akne palaa olla kyse hormonaalisen ehkäisyn lopettamisesta? Iso osa Roaa popsivista naisista kun taitaa myös samalla syödä pillereitä. Mahtaakohan tästä olla mitään tutkimista tai tilastoa.. Mulla on iho joka kerta hormonaalisen ehkäisyn lopettamisen jälkeen räjähtänyt ja uudelleen aloittamisen jälkeen palannut lopulta ”normaaliksi”.

    • 34.1.1.1

     H sanoo

     Olen kanssa syönyt Roa-kuurin vissiin pari kertaa. Kolmatta kertaa en enää suostunut ottamaan, eikä ihonikaan ollut enää niin huono kuin ensimmäisten kuurien aikana. Iho parani Roa -kuurilla mutta huononi kuurin loppumisen ja ajan myötä. E-pillereitä en käyttänyt kuurin aikana joten se ei ollut syynä. Geeneillä on valitettavasti osansa tässäkin? Useita pitkiä antibioottikuureja on myös takana, tehottomia tosin. Söin myös yhdessä vaiheessa e-pillereitä, mutta sivuvaikutusten vuoksi lopetin nekin. Sekä voiteet, kasvovedet, linimentit, kasvohoidot yms kokeiltu. Yleensä kaikki kasvotuotteet on olleet salisyylihappoa ja muita ärhäköitä aineita sisältäviä.

     Tällä hetkellä olen vaihtanut kasvotuotteeni herkälle iholle tarkoitettuihin ja ihoni voi paremmin kuin koskaan! Kunnon kosteutus ja tehokas puhdistus (meikki pois ensin kasvomaidolla ja sen jälkeen vielä pesu puhdistusvoiteella ja sitten kasvovesi). Olen ilmeisesti hoitanut kasvoja ihan väärillä aineillakin, sillä olen luullut että ihoni on rasvoittuva ja epäpuhdas. Toki se sitäkin on mutta lähinnä ehkä siitä syystä, että on liian voimakkaat aineet käytössä eikä tarpeeksi hyvää kosteutusta.

 34. 35

  Tuija sanoo

  Täällä myös yksi roaccutan kuurin syönyt ja vaikka vähän kuivatti suuta niin oli ihme aine ja ihoni oli paras ikinä! Itse en ajatellut että ihoni olisi sitä tarvinnut mutta jälkikäteen kuvista kun katsoin niin on pakko myöntää että oli akne iho (itse ajattelin että on vain vähän finnejä).

  Proactivia kokeilin n. viitisen vuotta sitten (ostin TV-shopista) ja ei ainakaan itselleni haittaa tehnyt. Kuori hyvin ja iho näytti kirkkaalta. Mutta toisaalta sekin että oikeasti pesee kasvonsa JOKA ilta JA aamu ja käyttää kasvovoiteita säästäisi monelta ainakin pari finniä.

  Roaccutanista vielä että vaikka oli aika kallis lääkekuuri niin oli ehdottomasti sen arvoinen (lääkäreiden ehdottamat 6 kk antibioottikuurit eivät auttaneet ollenkaan). Lääkekuuri ja kosmetologi yhdistelmä on paras ja tehokkain ja ei kannata odottaa kunnes jää iho kuopille aknen jäljiltä.

 35. 36

  sanoo

  Jep, vaikeassa aknessa suunta ihotautilääkärille ja sieltä ropsahtaa Roaccutan-resepti. Vaikeaan akneen käydään kiinni sisäisesti, vasta sekundääristi ulkoisesti.

 36. 37

  Nimetön sanoo

  Mulla on myös ollut paha akne (söin kolme lääkekuuria, joista kaksi roaa ja näiden lisäksi puolikas tehoamaton rinnakkaisvalmiste, samalla kävin sarjana kosmetologilla). Vaikka itse akne saatiinkiin taltutetuksi niin ei musta vieläkään ole tullut mitään näpytöntä siloposkea (vaikka eihän tästä aknearvinaamasta siloista saadakaan, mutta siihen en viitannut), vaan finniä ja jos jonkinmoista ryhelmää on koko ajan. Kiinnostuinkin muutama vuosi sitten kovasti juuri Proactivista, mutta vain niin pitkäksi aikaa kunnes tajusin tuon, että nuo julkimothan mainostavat käytännössä ihan eri tuotetta. Vaikka salisyylihappoa sisältävät tuotteet ovat yleensä olleet omalla ihollani ihan jees, niin ei se ole koskaan tuntunut riittävältä. Päädyinkin siihen lopputulokseen, että en edes kokeeksi halua kalliita tuotteita, jotka voisivat olla ihan hyviä, mutta jota mainostetaan mun mielestäni valheellisesti.

 37. 38

  Miinu sanoo

  Mulla on herkkä ja couperoottinen iho, jota on vaivannu niin akne kun ruusufinnikin.
  Nyt tilanne on jostain syystä rauhoittunut ehkäpä asiaan on vaikuttanut herkän ihon voiteet (Lumene, Erisan, LV)ja se, etten enää käytä nestemäisiä meikkivoiteita? No joka tapauksessa, nykyään kun joku näppylä pukkaa niin nitistän sen paikallisesti Brevoxylilla. Ja se on toiminut hyvin.

 38. 39

  La--u sanoo

  Itse en ole proactivin kokeilija, mutta pakko kommentoida erästä toista tuotesarjaa, nimittäin Cliniquen pakkausta, jossa puhdistusaine, kasvovesi (on muuten melkoista myrkkyä!) ja kosteusvoide.

  Ihoni on sekaiho, ja luulinkin saavani paljon helpotusta tuotesarjasta, etenkin kun kasvovesi on TODELLA voimakkaan hajuista ja olemus olikin siis tehokas. Päin vastoin kuitenkin kävi, ihoni ei ole koskaan ollut niin huonona kun sinä kesänä, kun tuotteita käytin. Kävin kosmetologilla, vaihdoin miedompiin aineisiin kun selvisi, että ihoni on normaali-iho. Heti kun vaihdoin miedonmpiin aineisiin, ihmeitä tapahtui. Nykyään kuorin ihoani rakeisilla kuorinta-aineilla vain kun rakeeton vakkarikuorintani ei enää näytä riittävän. Brevoxylia pidän kaapissa suurempien finniesiintymien varalta.

 39. 40

  Virppa sanoo

  Itse toimin kosmetiikkamyyjänä täällä jossain peräkylillä. Olen myynyt erittäin paljon ProActive-pakkauksia ja saanut asiakkailta pelkkää hyvää palautetta. Moni asiakas on tullut kiittelemään siitä, että kerrankin on löytynyt tuote, joka tehoaa iho-ongelmiin. (Ja olenhan saanut todeta tulokset asiakkaiden kasvoilta). Suosittelen lämpimästi asiakkaille, jotka pähkäilevät sillä, ettei omaa hyvää puhdistus/hoitosarjaa tahdo löytyä. ”Lähes” (sillä aina on poikkeuksen poikkeuksia) takuuvarma toimivuus epäpuhtaalle sekaiholle!
  Suosittelen ja myyn jatkossakin…

 40. 41

  Loonika sanoo

  Kiitoksia tästä todella informoivasta bloggauksesta!! Olen itse miettiny proactivian käyttämistä, jos se kerta poistaa kaikki nypyt ja näpyt niin tehokkaasti kuin väitetään. Kuitenkin luettuani juttusi tajusin ettei minun sittenkään tarvitse käyttää suuria summia rahaa tuollaiseen mikä ei välttämättä toimikkaan minun naamassa samoin kuin julkimoiden :) taidan pysyäkin tutussa ja turvallisessa :)

 41. 42

  maria sanoo

  Minulle on eräs brittiläinen kosmetiikan kemianpuolella ikänsä työskennellyt herrasmies kerran todennut, että voiteitten pitäisi näyttää kyntensä viikon sisällä käyttöönotosta. En oikein tiedä mitä mieltä asiasta olisi. Meillehän sanotaan aina, että anna ainakin kuukausi aikaa.

  Näin jälkiviisaana suosittelen kyllä ihan kaikille aknesta kärsiville ensimmäisenä visiittiä lääkärille, sen sijaan että pistää rahansa kalliisiin tuotesarjoihin. Eihän sekään kaikilla auta, mutta ainakin oma antibioottini maksaa kelakorvauksilla 10€/3kk. Halvempi aloittaa kokeilemaan siitä päästä. :)

 42. 43

  Heli sanoo

  Olen päälle kolmenkympin ja kärsinyt varhaisesta teini-iästä asti vaikeasta aknesta. Takana useita eri antibioottikuureja sekä useita Roaccutan-kuureja. Lääkkeet auttoivat aikansa, akne palasi. Paikallisesti käytettävät reseptivoiteet ärsyttivät ihoa rajusti, niitä en voinut käyttää.

  Löysin sattumalta kolmisen vuotta sitten Bion-hoidot ja tuotteet. Parin-kolmen kuukauden välein kosmetologin tekemä glykolihappohoito auttaa ihoa, lisäksi käytän Bionin tuotteita, tosin lähinnä vain Bacteriostat Cleanser -putsaria aamuin illoin. Kosteutuksena vuosia käytössä ollut apteekin Humektan. Talven tullessa myös yöksi kosteuttavampaa voidetta.

  Suosittelen.

 43. 44

  KattiX sanoo

  itse oon käyttäny proactivia kaksi pakkausta ja todennut ainakin omalla kohdalla tuotteen toimivaksi. Suurin muutos aikaisempaan on ainakin se, että finnit lähteneet eikä niitä tule, paitsi mustapäät on jääneet ja tuskin niistä pääsen eroon ikinä. Itse käytin aikaisemmin noita Lumenen natural code -tuotesarjan tuotteita, ja ero niihin on mielestäni ainakin suuri. Ja luulen että proactivin toimimisen edellytys on nimenomaan se, että käyttää jokaista tuotetta joka päivä aamuin illoin. Jos lipsuu pari kertaa niin voi olla lähtöpisteessä. Sen huomasin kun ensimmäinen pakkaus loppui ja käytin pari päivää natural codea, kun ei ollut heti rahaa ostaa Sokoksesta uutta kun siellä se maksaa jotain about 70 e.

 44. 45

  Maria sanoo

  Itelläni on itseasiassa Proactiv Solution kokeilu menossa nyt kolmatta päivää, ja iho kukkii kuin perunapelto. Olen kyllä kuullut että parin viikon päästä kukkiminen vaihtuu paranemiseen, joten sitä odotellessa! Tohon poispestävyyteen haluaisin kuitenkin sen verran sanoa, että Face the Facts oppaassa nimenomaan sanotaan, että cleanseriä pitäisi hieroa kasvoihin n. 2minuutin ajan, jolloin se ehtii vaikuttamaan. Kasvovesi ja voide jätetään kasvoille, joten kyllä se salisyylihappo siinä pääsee vaikuttamaan. Tuloksia odotellessa, varmasti kerron kokemuksia n. kuukauden käytön jälkeen ^^

 45. 46

  Tuc sanoo

  Noista silikoneista ja niiden tukkivuudesta tuli mieleen, että monet käyttävät esim. akneihon pesussa oliviiöljy+suola -seosta ja se toimii, vaikka oliiviöljy ei ole mikään ihohuokosten ystävä eikä sitä akneihon hoitoon suositella.

  Joillekin taas ei sovi edes jojoba-öljy, jota suositellaan akneihon pesuun/hoitoon, koska sen hyvin vähäinen tukkivuus on heillekin liikaa (mulle tuo sopii kyllä erinomaisesti) Eli kukin toimii oman ihotyyppinsä mukaan ja jos haluaa pelata heti varman päälle, niin tekee sitten niin. Jos kokeilee esim. öljyjä, joita voi myös käyttää keittiössä, silloin ei edes menetä rahojaan, vaikka öljy ei omaan nassuun sopisikaan.

  Itse olen aloittanut aknehoitojen tutkimisien pari vuotta sitten eikä tiedontulvalle näy loppua. Olen juuri aloittanut tällaisen rutiinin (ja jos ei pelitä, alan kokeilla oil cleansingiä, se vaatii vähän enemmän työtä, joten pidän sitä vasta kakkosvaihtoehtona. Tulokset ovat olleet ainakin joillain ikiaknepotilailla vakuuttavia)

  No niin, siis tämä oma luomuversioni on tämä:

  Aamulla pyyhin kasvot kurpitsansiemenöljyllä (imee kaiken lian todella tehokkaasti eikä tuki huokosia), sen jälkeen hieron kasvoja Humektan-voiteeseen lisätyllä aspiriinia (salisyylihappo) ja pesen pois. Tässä kohtaa epäilen, että sekoitus olisi liian hapanta, idealisti BHA-kuorinnan pitäisi toimia kun sen pH on noin 3. (ostan pH-testiliuskat heti kun ehdin)

  Seuraavaksi kasvovettä eli suihkupullosta ruiskaus vihreää teetä (antioksidantti) + tea tree (bakteerientappaja) tippoja + pari tippaa maitohappoja (pH) sisältävää Molkosania. Valmistan kerralla viikon veden ja säilytän kylmässä, huokoset supistuvat varmasti.

  Tuon päälle voisi laittaa jotain hoitavaa voidetta (en ole löytänyt vielä sopivaa), mutta jos on näppyjä, tökin tea tree -puikkoa paikallisesti.

  Ihoni ei kuivu tuosta käsittelystä, mutta joskus huvikseni panen vielä kosteusvoidetta. UV-suojaa sisältävää rasvatonta akne-iholle sopivaa voidetta en ole vielä ostanut, mutta ilmeisesti olisi syytä happokuorinnan vuoksi.

  Kerran viikossa teen savikuorinnan eli Ruohonjuuren vihersaveen lisään hieman vettä ja juttu naamalle. Tuohon voisi vaikka tipan eteeristä öljyäkin laittaa, jos kuivattaa liikaa.

  Törmäsin eilen jenkkitutkimukseen, jossa todettiin, että kasvojen ihosyövät ovat yleistyneetn nimenomaan nuorilla naisilla, eivät miehillä. Selitykseksi esitettiin sitä, että kasvojen ihoa ohennetaan jatkuvasti hapoilla. Naiset tosin käyttävät UV-suojia enemmän, mutta se ei näytä näitä tilastoja kaunistavan. UV-suojien tehokkuudestakin ollaan montaa mieltä. Itse ainakin vähennän happokuorinnat minimiin heti kun näyttää siltä, että finnien puolesta niin voi tehdä.

 46. 47

  Tuc sanoo

  Äh, kirjoitin edelliseen väärin: puhdistusöljyni on viinirypäleensiemenöljy.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.