Prime That Eye!

Ja sitten taas juttua kaikkien meidän meikkailijoiden  Ystävästä eli silmämeikinpohjustajasta. (Jos minulta kysytään, tämän tuotteen tärkeyttä ei voi tarpeeksi korostaa ;))

Silmameikinpohjustajat_2013

Silmämeikin pohjustuksesta on toki ollut puhetta blogissa useasti aiemminkin, mutta haluan esitellä teille kaksi uusinta pohjustustuttavuuttani ja nostaa esiin yhden vanhan luottotuotteen jota tilasin taas hiljattain uuden kappaleen. Silmämeikinpohjustajat ovat yksi suosikkituoteryhmiäni analysoida koska olen itse niistä niin riippuvainen! ^_^ (–> Luomivärit eivät pysy edes puoleen päivään ilman pätevää pohjustajaa.)

Tänään tarkastelussa Indelible Crème Eyeshadow Bare Necessity, Kicks Eye Primer ja Make Up For Ever Eye Prime.

Silmameikinpohjustajat_iholla

Silmämeikinpohjustajan tehtävä ei ole ainoastaan kiinnittää meikki, vaan myös tasoittaa luomen sävy – ihan niinkuin meikkivoide tekee iholle. :) (Sillä erotuksella, että  meikkivoiteella ei ole primerin kykyä kiinnittää meikkiä, siksi pelkkä meikkivoide ei useinkaan sovi pohjustamaan silmämeikkiä.)

Kicks_EyePrimer

Kicks-ketjun silmämeikinpohjustaja tulee hygieenisessä tuubissa, mistä pidän. Tuubi on paras mahdollinen pakkausmuoto pohjustajalle, näin se ei pääse kuivumaan nopeasti ja tuotteen altistuminen sormen pöpöille on minimaalinen.

Kicksin pohjustaja tulee ulos tuubista saman näköisenä ihon sävyisenä voiteena kuin mikä tahansa eye-primeri, mutta koostumus on erilainen kuin missään aiemmin testaamassani silmämeikinpohjustajassa. Se on nimittäin hyvin nahkeaa. Voide tarraa ihoon välittömästi ja tuntuu hieman kuivahkolta, mutta levittyy kuitenkin ihan kiitettävästi. JA, ennen kaikkea toimii niin kuin kuuluukin, eli pitää luomivärit paikoillaan.

Kicks_EyePrimer_lahis

Ehkä näette kuvassa mitä tarkoitan tuotteen kuivahkolla koostumuksella..? Pigmenttiä Kicksin pohjustajassa on keskiverrosti ja ihon sävy tasoittuu ihan mukavasti. Ylempi vertauskuva havainnollistaa asiaa hyvin.

Muutamalla sanalla: Kicksin pohjustaja on hyvä tuote hintaluokassaan, ja mielestäni parempi kuin esimerkiksi saman hintaluokan Lumene (jonka koostumus on myös kuivahko ja levittyy jotenkin epätasaisesti), mutta kosmeettisessa miellyttävyydessä olisi parantamisen varaa. Etenkin vanhemmalle, ryppyiselle iholle näin nahkeaa pohjustajaa voi olla ikävä levittää.

MUFE_EyePrime

Make Up For Everin silmämeikinpohjustaja tulee vaahtomuoviapplikaattorilla varustetussa hylsyssä. Tämä ei ole se hygieenisin tapa pakata pohjustaja, ja suosittelenkin kaapimaan tuotetta applikaattorin päästä spaattelilla tai vaikka topsipuikon varrella.

MUFE-primer on koostumukseltaan ohutta, sileää ja helposti levittyvää. Ei tarraa kiinni ihoon heti vaan menee hetki ennen kuin voide asettuu.

MUFE_EyePrime_lahis

Pigmenttiä MUFE-primerissa on vain vähän, eli jos luomet ovat todella kirjavat kannattaa päälle sipaista vielä vaikka peiteainetta (tai seuraavana esiteltävää pohjustajaa) jos haluaa tasoittaa luomen väriä. Tämä kuva on otettu tosi kirkkaassa aamuvalossa ja luomillani risteilevät verisuonet näyttävät häivyttyneen tehokkaammin kuin todellisuudessa.

MUFE Eye Prime ei jätä iholle kuivia ”kökköjä” vaan levittyy todella näkymättömästi jättäen iholle sileän kalvon johon meikki kiinnittyy. Toimii erinomaisesti, luomivärit eivät liiku mihinkään. :)

Muutamalla sanalla: hyvin samantyyppinen silmämeikinpohjustaja kuin Urban Decayn legendaarinen Primer Potion.

Indelible_BareNecessity

Kolmas tuote, Indeliblen Crème Eye Shadow, ei nimensä mukaisesti ole varsinainen primer vaan voidemainen luomiväri. Mutta kuten tiedämme, useimmat voidemaiset luomivärit toimivat vallan mainioina pohjustajina.  Tämä ihon värinen yksilö, sävy nimeltä Bare Necessity, peittää luomieni kirjavuuden täydellisesti.

Miinuksena purkkimuotoinen pakkaus, mikä aikaansaa tuotteen verrattain nopean kuivumisen, ja tietysti purkkiin menee myös likaa ja pöpöjä sormesta tai siveltimestä. Edellinen Bare Necessityni kesti kolmisen vuotta ennenkuin loput piti heittää menemään, eli kai se on ihan hyvä elinaika voidemaisen meikkituotteen ollessa kyseessä. :) Indeliblen voidemaisia luomivärejä ja erinomaisia geeli-eyelinereita voi tilata Mad Mineralsilta. Tilasin viimeksi kaksi purkkia ja hintaa tilaukselle tuli toimituskuluineen runsas 20 euroa (eli jää tullirajan alle ;)).

Muutamalla sanalla: peittävä silmämeikinpohjustaja. Jättää samettisen, kuin kevyesti puuteroidun pinnan. Koostumus voi tuntua perinteisiin UDPP:n ja MUFEn tyyppisiin ohuisiin primereihin tottuneelle paksulta. Pitää meikin yhtä hyvin kuin mikä tahansa laadukas eye-primer.

* * Kicksin ja MUFEn primerit on saatu blogin kautta * *

.

Kuuluuko silmämeikinpohjustaja teille päivittäiseen meikkausrutiiniin vai tuleeko käytettyä vain juhlameikissä tai muuten erityistilanteissa? Vai pärjääkö moni jopa kokonaan ilman eye-primeria (te onnekkaat…)?

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Mä sinnittelen arkisin ilman varsinaista eye primeria. Laitan luomelle joko MUFEn vedenkestävää Aqua Shadow -luomivärikynää tai MACin nudea Paint Potia. Muuta luomiväriä en arkisin yleensä käytä, rajaus ja ripsari riittävät kun laittaa ärtsyä huulipunaa ;)

 2. 2

  Tiltu Kultu sanoo

  Kyllä UDPP pitää olla alla kun luomiväriä laittaa. Eli käytän aina kun käytän luomiväriäkin.

  Houkuttelisi kokeilla myöt Too Facedin Shadow Insurancea, onko sulla kokemuksia tästä? Se ei taida tosin olla cruelty free merkki kuten urban decay.

   • 2.1.1

    Sanni sanoo

    Mun on niin vaikea kuvitella miltä UDPP:ta parempi primeri voisi tuntua, kun en löydä UDPP:n (tai MUFEn tai Elizabeth Ardenin) pohjustajastakaan mitään kritisoitavaa :D Luulen, että Shadow Insurance tuntuisi sitten mun käytössä vain yhtä hyvältä kuin nuo muutkin. :)

    • 2.1.1.1

     Terhi sanoo

     Mulla löytyy niin TooFecedin kuin UDPP primerit ja tuo BareMineralsin luomivärikin.
     Käytän näitä ristiin. Kun haluan voimakasta värin toistoa tai kestävää esiintymismeikkiä, valitsen UDPP:n tai Baremineralsin.
     Arkeen käy TooFaced, joka ei mielestäni säilytä värisävyjä aivan niin hyvin kuin nuo kaksi muuta, eikä tosiaan peitä juuri lainkaan.
     Mutta silläkin meikki pysyy hyvin.
     Vertailevaa kosmetiikkakokeilua näin harrastajapohjalta tulee tehtyä, kun jotenkin etsin aina sitä vieläkin parempaa tuotetta :D

     • 2.1.1.1.1

      Sanni sanoo

      ja tuo BareMineralsin luomivärikin.

      Mikä BM:n luomiväri…? Joku voidemainen?

  • 2.2

   Duber sanoo

   UD on muuten nykyään L’orealin omistama, Too Faced on kai edelleen niin cruelty free ku mahdollista. Periaatteessa viimeistään 1.3. (jos nyt en väärin muista) jälkeen mitään EU:ssa myytävää kosmetiikkaa ei testata eläinkokeilla.

  • 3.1

   sanoo

   Vastaan tähän väliin, että Too Faced on tosiaan eläinkokeeton, löytyy useammaltakin listalta esim. Petan lista. Urban Decay on myös eläinkokeeton, mutta nykyisin L’oréalin omistuksessa, joka puolestaan ei täytä eläinkokeettoman kosmetiikan kriteerejä.

   Itselleni Too Facedin pohjustaja on myös toimivampi, luomivärit pysyvät varmemmin paikoillaan ja pohjustaja levittyy helpommin. UDPP:kin on kyllä hyvä.

 3. 4

  Karoliina sanoo

  Aina tulee voidemmainen luomiväri luomille laitettua ennen luomivärejä pohjustamaan. Saa enemmän luomiväreistäkin sävyä irti, kun on ”tahmea” pohja, johon tarttua :)

 4. 5

  Eliina sanoo

  Jee, eye-primereista ja niiden vertailuja on kiva lukea, minusta ainakin :) Tykkäisin rajata silmät joka päivä, mutta nuo kutaleet on melko kalliita opiskelijan budjettiin.. Tai sitten onnistun löytämään ne hieman arvokkaammat tuotteet.. :D

  Itse olen käyttänyt Goshin puikkomaista primeria, mutta olen pihistellyt sitä pientä loppua, mikä siinä vielä on (täältä löysin alelaarista sattumalta ja sitten en ole nähnytkään tätä tuotetta).. myös Lumenea olen kaksi käyttänyt, pidin aikaisemmasta koostumuksesta enemmän, kun tämä uusi tuntui heti pakkautuvan luomivakoon.
  Laitoin myös tällä vkolla itselle tilaukseen ELF(Eyes Lips Face):in kolme pohjustajaa, hinnoilla kun eivät ole pilattu, mutta kehuttuja tuotteita ovat.
  Onko sinulla kokemusta noista..?

  • 5.1

   Sanni sanoo

   Moi Elina!

   ELFiä en ole ennättänyt vielä kokeilemaan, kuuluu sinne ikuiselle ”jonain päivänä” -listalle… :)

 5. 6

  Tinsku sanoo

  Juhlameikin alle ihan must laittaa primeria, arkisin en juurikaan käytä luomiväriä. Luomeni ovat niin rasvoittuvat, että ilman pohjustusta olisi kovalla vaivalla tehty meikki kadonnut tunnin kahden sisällä. Olen kokeillut monenlaista lumenea, urban decayta yms… mutta täytyy todeta, että paras tähän mennessä on Costal Sents:n shadow work rasvoittuvalle luomelle. Kyllä pysyy :)

 6. 7

  sanoo

  Arkisin en aina jaksa pohjustajaa luomille laittaa töihin mennessäni (varsinkaan yövuoroihin), mutta noin yleisesti ottaen vähänkään ”vakavammin” meikatessa se kuuluu ehdottomasti mukaan kuvioihin.

  Lumenen pohjustaja ei mulla toimi kovin hyvin. Se pitää ehkä viitisen tuntia ja sitten se alkaa kerääntymään aikas rumasti luomivakoon luomivärien kanssa. Urban Decayn ja Artdecon pohjustajia käytän useimmiten ja niiden kanssa olen pärjäillyt suht hyvin.

 7. 8

  sanna sanoo

  itse olen vasta innostunut meikkien maailmasta kunnolla ja opiskelian budjetilla en ole vielä saanut hommaatua minkään laista pohjustusainetta (kosmetiikka ostoslistassa kylläkin on ensimmäisenä heti kun rahat riittää :D) onnekseni kyllä pelkällä meikkivoiteella ja puuterilla esim. natural code luomiväri pysyy lähes koko koulupäivän ajan siistinä. siksi suosikkiini kuuluukin natural coden paletti chic. Mikään muu luomiväri ei kylläkään ole pysynyt yhtä siistinä niin pitkää aikaa pelkän meikkivoiteen ja puuterin kanssa (juhlameikistä puhumattakaan kun innostuu tanssimaan ja alkaa kuuma tulla). Olen blogistasi saanut hyvä vinkkejä meikkaamiseen ja yleensä jos kokeilen jotain uutta silmä meikkiä tulen yleensä tietokoneen eteen meikkaamaan että voin mallia ottaa. :)

 8. 9

  kati sanoo

  En oo itse käyttänyt primeria, se on jotenkin aina jäänyt vaan hankkimattta. Nyt tosin taidan ottaa itseäni niskasta kiinni ja mennä sellaisen ostamaan, kevään juhlia varten ^_^ iso kiitos näistä vinkeistä !

 9. 10

  Annika sanoo

  Kiitos hyödyllisestä vertailusta. Jäin miettimään kaipaako indeliblen tuote päälleen kiinnitystä puuterilla tai luomivärillä, eli jättääkö se tahmean tuloksen jos käyttää pelkästään? Kiireisinä aamuina kaipaisin nopeasti laitettavaa kestävää luomen värin tasoitusta kuiville herkille luomilleni.

  • 10.1

   Sanni sanoo

   eli jättääkö se tahmean tuloksen jos käyttää pelkästään?

   Ei jätä, vaan samettisen puuterimaisen pinnan (kuten tekstissäkin lukee ;)) Voi vallan loistavasti käyttää myös yksinään ja pysyy ongelmitta.

 10. 11

  sanoo

  Näiden kuvien perusteella tuo Indelible vakuutti minut niin, että taitaa olla tilauksen paikka! Aivan uskomaton peitto, ei näytä silti kököltä.

 11. 12

  Tove sanoo

  Käytän aina (=joka päivä) luomivärin alla primeria, ja useimmiten se on vanha tuttu Guerlain, joka sopii jo ikääntyneille luomilleni hyvin. Minulla on käytössä myös Lumene, Macin Paint Pot ja Sensain primeri.
  Olen huomannut, että eri luomiväreille sopii eri primeri. En koskaan puuteroi primeria, koska silloin saan luomivärin tarttumaan paremmin (rasvaisuus ei ole minulle ongelma). Liikkuvalle luomelle taputtelen luomivärin sormin.
  PS Blogiasi on aina mukava lukea.

  • 12.1

   Sanni sanoo

   En koskaan puuteroi primeria, koska silloin saan luomivärin tarttumaan paremmin

   En minäkään, hell nou! :D

   Luomiväri kun on jo itsessään puuteri, ja väliin laitettu extrakerros puuteria vain himmentää luomivärien sävyjä. Välipuuterointi on mielestäni tarpeen vain siinä tapauksessa jos oikeasti haluaa himmentää päälle tulevan luomivärin pigmenttiä (esim. joku tosi runsaspigmenttinen tumma sävy).

 12. 13

  Minä vaan... sanoo

  Itse pärjään suht hyvin ilman pohjustajaa, vaikka luomeni ovatkin rasvoittuvat. Täytyy tosin sanoa että riippuu täysin käytetyistä tuotteista :D Koulun meikit pysyy TODELLA huonosti vaikka ovatkin kalliimpia ja ”parempia” kuin omat meikkini (varsinkin avonin luomivärit pysyy oikein nätisti!) mikä tuntuu hiukan hassulta.. Haluaisin hankkia kuitenkin jonkun pohjustajan, niin että pysyisi vielä paremmin :) Täytynee koittaa tuota kicksiä :)

 13. 14

  sanoo

  Primeria tulee käytettyä lähinnä juhlissa, kun haluaa varmistaa ehdottomasti sen, että luomiväri pysyy paikallaan. Harvinaisen hyvin ne pysyy kyllä ilman pohjustustakin eli aamuisin, jos jaksaa luomivärejä kyttää niin harvemmin jaksaa käyttää primeria.

 14. 15

  Bemu sanoo

  Mulla on Lumenen pohjustaja silloin kun luomivärin laitan. En osaa sanoa puolesta enkä vastaan kun en ole muita kokeillut. Mutta mieluiten käytän sellaista joka on tuubissa!

 15. 16

  Anna sanoo

  Käytetäänkö primeria luomella sellaisenaan, vai laitetaanko alle esim. meikkivoide? Ja kiinnittyykö se ”itsestään”, vai täytyykö puuteroida erikseen? En ole koskaan käyttänyt primeria, tavallinen meikkipohja luomella on pitänyt luomivärin hyvin paikoillaan. Kuitenkin niinä päivinä kun en jaksa tehdä pohjaa, primerin käyttö voisi olla paikallaan. :)

  • 16.1

   Sanni sanoo

   Käytetäänkö primeria luomella sellaisenaan, vai laitetaanko alle esim. meikkivoide? Ja kiinnittyykö se “itsestään”, vai täytyykö puuteroida erikseen?

   Käytetään ihan sellaisenaan, suoraan paljaalle iholle. Ei tarvitse puuteroida, kiinnittyy itsestään, ja päälle tuleva luomiväri muodostaa sen ”puuterikomponentin”. :)

   Mun mielestä silmä-praimeri on mahtava myös semi-meikittöminä päivinä kun en tee mitään varsinaista silmämeikkiä (menen esim. salille), ja haluan vain freesata silmät pirteän ja valoisan näköisiksi. Levitän luomille pelkän primerin ja voilá, heti näyttää paremmalta. Luomet eivät mene päivän mittaan sellaisiksi hikisen kiiltäviksi millaisiksi ne normi-tilassa aina menevät.

 16. 17

  Olennnainen sanoo

  Macin pisteessä mulle on joskus myyty tuote nimeltään Paints Peintures, sävy Bare Canvas. En tiedä, että onko se varsinainen pohjustaja vaiko luomiväri, mutta mainio tuote kuitenkin. Muistan kuvailleeni myyjälle tarvettani saada luomet tasaisemman värisiksi ja katse avarammaksi. Luomiväriä en tämän päällä enää käytä muuta kuin juhlatilanteissa. Pikkuinen tuubi on kestänyt jo pari vuotta eikä tuote ole ärsyttänyt lainkaan superherkkiä silmiäni.

  • 17.1

   Sanni sanoo

   Nuo MACin Paintit (ja purkissa olevat Paint Potit, vastaavia kuin Indeliblet) ovat oikein hyviä pohjustajia. :)

   Tuo sinulle myyty Paint -linjan Bare Canvas sekä Paint Pot -linjan Bare Study ovat suosittuja pohjustussävyjä.

 17. 18

  piiu sanoo

  Käytän UDPP:ta joka päivä enkä varmaan koskaan lakkaa ihailemasta, miten hienosti se TOIMII. Suhtaudun muuten aina tosi skeptisesti kaikkiin kosmetiikkalupauksiin, mutta UDPP tekee oikeasti sen, mitä lupaa. Hintaa sillä vähän on, mutta toisaalta tuote on super-riittoisa.

 18. 19

  meow sanoo

  Hei! :) En ole aina nähnyt tarpeellisena käyttää luomilla pohjustajaa, koska luomivärini pysyy ihan hyvin ilmankin. Luomeni on kuitenkin vähän ”kirjavat” (ja olet toitottanut niin paljon pohjustuksen tärkeydestä :D), joten tilasin joskus tuon Indeliblen Crème Eye Shadow:n suosituksestasi. Kiitos todella paljon, kun suosittelit sitä, se on nimittäin TODELLA HYVÄ! :) Se on peittävä, mutta huomasin nyt, etten saa sillä yhtä peittävää tulosta kuin sinä. Mulla on aina mun oikeassa silmäluomessa semmonen _yksi_ verisuonikohta, joka kuultaa vähän läpi. Joten haluaisin kysyä, miten levität tuota tuotetta?

  • 19.1

   Sanni sanoo

   Hei, kiva kuulla että olet ollut Indelibleen tyytyväinen! :)

   Mä levitän sen pienellä synteettisellä siveltimellä. Oletko kokeillut laittaa sen ”pahimman” verisuonikohdan päälle kaksi kerrosta..?

 19. 20

  Anna sanoo

  Käytän inglotin valkoista Matte Collectionin Eyeliner geeliä pohjustuksessa. Kävin joitain vuosia sitten kysymässä sieltä ennen joitain juhlia, että millä saisin meikin pysymään. Ehdottivat tätä tuotetta, vaikka onkin tehty eyelineriksi! Sormilla kun hetken lämmittää ja hieroo koko luomelle, niin meikki pysyy varmasti ongelmaluomellakin. Ja koska sävy on valkoinen, kaikki eriväriset luomivärit näkyvät sen päällä todella upeina! Suosittelen ehdottomasti… =) ..ja kun purkki on hiukan kuivahtanut, olen lisännyt sekaan Duralinea, joka tekee sen taas vetisemmäksi.. Duralinea olen ostanut aiemmin tekemään tavallisesta luomiväristä vedenkestävää..

 20. 21

  Brunkulla sanoo

  Ällistyin, kun ostin Idun Brunkulla-luomiväripaletin ja laitoin sitä voiteen ja mineraalipuuterin päälle ja se pysyi siistinä aamusta iltaan. Olin todellä yllättynyt, koska luomivärit kestävät normaalisti surkeasti rasvaisilla luomillani. Olin reissussa eikä Guerlainin pohjustaja ollut mukana, siksi tämä kokeilu. Voiteena oli Dermalogican Oil Free Matte ja päällä Lily Lolon pohja. En ole kokeillut muilla luomiväreillä. Voihan olla, että toimii vain tuolla yhdistelmällä. Osaatko sanoa, onko tuon voiteen käyttämisestä silmänympärysiholla jotain haittaa? Eihän sitä siihen kai ole tarkoitettu…

  • 21.1

   Sanni sanoo

   Osaatko sanoa, onko tuon voiteen käyttämisestä silmänympärysiholla jotain haittaa?

   Valitettavasti en…. :/

   Itsehän kuulun siihen koulukuntaan joka uskoo että valtaosa kaikista kasvovoiteista sopii myös silmänympärysiholle, ja että iho itse kertoo jos se ei tykkää. :) Sy-voiteet kun valmistetaan ihan samoista raaka-aineista kuin kasvovoiteet.

   On muutamia asioita mitä sy-ihon tuotteissa tulee ottaa huomioon, ja yksi niistä on hajusteettomuus. Tuo Dermalogican voide näyttää olevan hajusteeton.

   • 21.1.1

    Brunkulla sanoo

    Näin minäkin olen asian mielessäni pyöritellyt, että jos ei ärsytä silmiä eikä ihoa, niin ei kai siitä sen suurempaa haittaa voi olla. Minusta on ihan järkevää suojata sy-ihokin auringolta..

    Ihanat sävyt muuten siinä Brunkullassa. Kiitos sinulle! En olisi tiennyt sitä ostaa, jollet olisi sitä blogissasi esitellyt :)

 21. 22

  Pii sanoo

  Käytän jonkinlaista pohjustusta melkeinpä päivittäin, sillä verisuoneni kuultavat silmäluomeni läpi hieman violetteina. Tasaan väritystä ainakin meikkivoiteella, mutta käytössäni on myös Macin paint pot sävyssä soft ochre. Kyseinen sävy on kyllä liian tumma vastatakseen ihan ihoni sävyä, mutta tykkään sen peittävyydestä ja koostumuksesta. Lisäksi käytössä on myös UDPP eden-sävyisenä, mutta se on jostain syystä jäänyt nyt vähän vähemmälle käytölle. Ehkä koska sävy on aika keltainen (mikä on toisaalta hyvä, koska se taittaa verisuonten violettisuutta), ja koostumus sellainen nopeasti jämähtävä. Ehkä pitäisi taas ottaa se pitkästä aikaa kokeiluun. UDPP originaali löytyy myös miniversiona, mutta en ole sitä käyttänyt, sillä tykkään enemmän matasta lopputuloksesta, ja käytän lähinnä mattoja vaniljaisia ja persikkaisia sävyjä. Onneksi tuo UDPP on myös nykyään tuubissa, se aiempi räpellys oli ihan kamala!

 22. 23

  Kata sanoo

  Mulla on verisuonia näkyvissa silmien alla, ei niinkään luomilla. Voiko noita primereita laittaa silmien alle, enne esim mineralipohjaa?
  Kävin katselemassa laittamaasi linkkiä nettikauppaan ja siellä oli luomivärin lisäksi ihan ”oikea” primeri: Long Lasting Waterproof Silky Eye Primer Base. Miten tuo eroaa kokeilemastasi luomiväristä, onkohan se ilman väripigmenttia?

  • 23.1

   Sanni sanoo

   Voiko noita primereita laittaa silmien alle, enne esim mineralipohjaa?

   Tähän tarkoitukseen sopii ehdottomasti paremmin peiteaine. :) Silmämeikinpohjustajat eivät ole koostumuksensa – eivätkä oikein käyttötarkoituksensakaan – puolesta ihanteellisia silmänalusiholle, eivät peitä yhtä hyvin kuin peiteaine ja koostumus on monissa tapauksissa liian kuiva silmänalusille. Eli silmäluomen suonet peittoon primerilla ja/tai voidemaisella luomivärillä, silmänalussuonet peiteaineella! :)

   siellä oli luomivärin lisäksi ihan “oikea” primeri: Long Lasting Waterproof Silky Eye Primer Base. Miten tuo eroaa kokeilemastasi luomiväristä

   En osaa sanoa kun en ole kokeillut, mutta epäilen ettei paljonkaan. :) Tuotetta saa näköjään kahdessa sävyssä: Pearl (helmiäinen) ja Corrective (kellertävä, taittamaan punaisuutta). Ehkäpä koostumus on hieman ohuempi myös…? Voidemaiset luomivärit ovat yleensä paksuhkoja jotta tulos on tarpeeksi peittävä.

 23. 24

  ccesca sanoo

  Ennen pärjäsin ilman primeriä silmissä, mutta nyt olen jo jonkin aikaan käyttänyt Lumenen silmämeikinpohjustusvoidetta. Itse tykkään koostumuksesta ja se mielestäni pitää myös meikin hyvin paikoillaan.

  Käytän primeriä melko hajanaisesti, mutta olen viime aikoina vähentänyt myös silmämeikkiäni, joten aina en sitä myöskään tarvitse. Mutta kyllä etenkin juhlimaan lähdössä tulee primer laitettua että meikit pysyisi hyvänä koko illan! :D

 24. 25

  Tipi sanoo

  Meikkasin kymmeniä vuosia ilman pohjustusta ja sitten sain sellaisesta joltain blogi-sivustolta vinkin. Ja alkoi suorastaan uusi elämä! Ei enää päivääkään ilman UDPP:ia. :)

 25. 26

  NG sanoo

  Omistan tuon Indelible Bare Necessity – tilattu sinun innoittamanasi ;)
  Mutta kuinka sitä kuuluisi parhaiten käyttää? Pitääkö odottaa hetki, että ehtii kuivahtaa luomelle, vai voiko luomivärit sutia päälle heti?

  Entä määrä – kuinka suuren nokareen pitää olla? Itselläni ainakin peittävyys on todella suuri sillä määrällä, jonka saan siveltimeeni…
  Tutorial olisi ehkä tarpeen :)

  • 26.1

   Sanni sanoo

   Mutta kuinka sitä kuuluisi parhaiten käyttää? Pitääkö odottaa hetki, että ehtii kuivahtaa luomelle, vai voiko luomivärit sutia päälle heti?

   Itse odotan vain sen hetken mikä menee siihen että saan luomivärit esille ja annosteltua siveltimeen/vaahtomuoviapplikaattoriin. :) Eli ei tarvitse odottaa, mun mielestä Bare Necessity kuivahtaa luomelle samantien.

   Entä määrä – kuinka suuren nokareen pitää olla?

   Riippuu tietysti silmäluomen eli meikattavan alueen koosta. ^_^ Itselläni on pienet luomet ja yksi kevyt peiteainesiveltimen sipaisu purkissa riittää koko luomelle. En siis ota mitään nokaretta vaan pyyhkäisen siveltimellä voiteen pintaa.

 26. 27

  Tiltu Kultu sanoo

  Anttilassa sattui olemaan Lumenen Radiant Touch- voidemaisia luomivärejä hintaan 3 eur / kpl. Ja koska halusin kokeilla erilaisia värileikkejä, ostin 2 kpl: Satin Glow ja Nougat Glow. Innoissani kokeilin eilen töihin meikatessani laittaa luomivärin alle tuota Satin Glowta sormella levittäen eikä se tuntunut levittyvän ollenkaan siististi! Keskeltä väri kului pois ja tietenkin ”häivytyksestä” tuli todella törpön näköinen. Onkohan luomivärit piloilla (ja siksi alennuksessa) vai enkö vain osaa käyttää?
  Kämmenselälle testattaessa tuo Nougat Glow jää nokareeksi ihon pinnalle ja Satin Glow taas leviää hieman. Kun pyörivällä liikkeellä sormella levitän kämmenselälle, on jälki Satin Glowlla siistimpää kuin luomella. Nougat Glow tuntuu olevan parempi levittää ja harkitsen josko uskaltaisin uhrata tämän päivän työpäivämeikin Nougat Glow- kokeilulla silläkin uhalla, että joudun taas pesemään silmät ja aloittamaan alusta :P
  Sivellintä tietenkin voisin kokeilla tähänkin hommaan…mulla olis EDM luomiväri- ja peiteainesiveltimet, joilla voisin testata. Ihan kuivalla siveltimelläkö tuota Indelibleä levität?
  Levitätkö UDPP:nkin siveltimellä?

  P.S Arvostan todella sitä, että jaksat vastailla lukijoiden kysymyksiin -se taitaa viedä aikaa ihan mielettömästi, eikä moni bloggari sitä tee!

  • 27.1

   Sanni sanoo

   Kuulostaa ikävä kyllä siltä, että Radiant Touch -luomivärit ovat jo vähän vanhentuneita ja kuivahtaneita. Nehän jäivät jo vuosi-pari sitten pois Lumenen valikoimasta, eli nuo kauppojen jemmaerät ovat juurikin siksi alennuksessa.

   Voidemaisten luomivärien koostumus vaihtelee todella paljon, toiset ovat paksumpia ja ”rakeisempia” toisten ollessa lähes nestemäisen ohuita. Vähän paksummat variantit suosittelen ehdottomasti levittämään sormella jotta tuloksesta tulee mahdollisimman ohut – tai ainakin viimeistelemään sormella jos on ensin levittänyt sävyn siveltimellä. Minun muistaakseni nuo Lumenen voidemaiset oli aika ohuita, mutta kuivuessaan koostumus paksunee. Laittaisin siis noita sinun ostamiasi sormilla.

   Ihan kuivalla siveltimelläkö tuota Indelibleä levität?
   Levitätkö UDPP:nkin siveltimellä?

   Kyllä, kuivalla. Kostea sivellin hylkisi voidemaista luomiväriä.

   UDPP:n levitän sormella.

   • 27.1.1

    Tiltu Kultu sanoo

    Arvelinkin, että ovat menneet vanhaksi. En mikään Lumene-fani noin muuten ole, joten en ole perehtynyt liiemmin nykyisiin valikoimiin.
    Kiitos vinkeistä :)

 27. 28

  SanRi sanoo

  Silmämeikin pohjustaja kuuluu kyllä jokapäiväiseen käyttöön, en ole muilla tuotteilla saanut tasoitettua luomien ihon sävyä. Tällä hetkellä käytössä / kokeilussa Lumenen silmämeikin pohjustus tökötti, mutta en ole kovin tyytyväinen ollut, se on melko kuiva (ja kun valmiiksi kuiva iho, niin tulos on kuivan ja hilseilevän näköinen) Noh, nyt päätin kokeilla Dermosililtä tilaamaani pohjustusvoidetta, saas nähdä millainen fiilis siitä jää :D

 28. 29

  Mango sanoo

  Vielä näistä pohjustajista. Päädyin ostamaan Elizabeth ardenin ja nyt mietin voiko sen alle laitta silmänympärysvoidetta vai laitetaanko se puhtaalle luomelle suoraan?

  • 29.1

   Sanni sanoo

   Silmänympärysvoidetta ei laitetta liikkuvalle luomelle ylipäänsäkään (tai sitä ei ainakaan suositella), joten kaikki primerit tulevat luonnostaan puhtaalle luomelle. :) Silmänympärysvoide tulee silmän ympärysalueelle. Poikkeuksena atooppinen tai muuten vain ihottumainen silmäluomeniho, jos ihosi kuuluu tähän tyyppiin niin silloin ymmärrän jos levität liikkuvalle luomelle voidetta. Tällöin anna voiteen imeytyä täysin, mielellään vähintään puoli tuntia, ennen primerin laittoa.

 29. 30

  Julia sanoo

  Törmäsin postaukseesi kun googlettelin luomen pohjustamisesta. Olen laittanut aina meikkivoidetta ja puuteria luomelle, mutta usein silmäni ärsyyntyvät. Voiko tuota pohjustajaa laittaa koko luomelle niin ettei silmät ärsyynny? Mitä pohjustajaa suosittelisit minulle, kun haluaisin että se peittäisi myös hieman tummia luomia/verisuonia?

  • 30.1

   Sanni sanoo

   Voiko tuota pohjustajaa laittaa koko luomelle niin ettei silmät ärsyynny?

   Sitä nimenomaan kuuluu laittaa koko luomelle ripsien tyvestä aina kulmakarvoihin saakka :) No, jos ei levitä luomiväriä kulmaluulle niin ehkä sen alueen voi jättää pohjustamatta, mutta koko liikkuvalle luomelle joka tapauksessa.

   Jos etsit peittävää pohjustajaa, kokeile Urban Decayn Primer Potionia sävyssä Eden:
   http://www.urbandecay.com/eyeshadow-primer-potion/UD515.html#start=1&cgid=1_503

   Urban Decayta saa Suomessa Helsingin ja Tampereen Sokokselta sekä Sokoksen verkkokaupasta, mutta verkkokaupassa ei näyttäisi olevan tuota Eden-sävyä.

   Toinen erinomainen peittävä pohjustaja on Elizabeth Ardenin Eye Fix Primer. Tuo Urban Decayn Eden on kuitenkin vieläkin peittävämpi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.