Poskipuna ja minä

Aina jos minulta kysytään yhtä nopeaa vinkkiä meikkiin, vastaan poskipuna. Mikään muu tuote ei freesaa valjua maitonaamaa yhtä nopeasti ja helposti. Muutama kevyt veto siveltimellä ja saat heti terveen hehkun kasvoillesi!
Silti tämä tuote ei ole aina kuulunut meikkirituaaliini. Nuorempana pidin poskipunaa jopa vaikeana tuotteena ja näytin posket punattuina mielestäni heti ylimeikatulta. Vuosikausiin en omistanut yhden ainutta poskipunaa, kunnes eräänä perjantai-iltana sain ”herätyksen”.
Olimme kaverini kanssa meillä pitämässä vähän etkoja, ja meikkailimme siinä samalla. Kun olin valmis, kaverini huudahti, ”Mutta sinullahan ei ole poskipunaa!” No, ei niin. Sou? ”Nyt laitetaan sulle vähän väriä naamaan, sä olet aina niin kalpea!” kaveri sanoi. Ja kun katsoin peiliin punakäsittelyn jälkeen, tajusin yhtäkkiä eron. Mähän ihan hehkuin!
Sen illan jälkeen marssin kauppaan ja ostin ensimmäisen poskipunani. Siitä taitaa nyt olla 6 vuotta. Sen jälkeen olen käyttänyt punaa päivittäin. Minun kaltaiselleni luonnostaan värittömälle ihmiselle se on todellinen ihmeaine. Enkä enää onnistu tekemään pelleposkia vaikka suunnilleen yrittäisin..! ^_^ Hyvä, tasaisesti levittävä sivellin ja kevyt käsi takaavat sen.
Mun resepti freesiin, luonnolliseen ilmeeseen: persikkainen tai roosa poskipuna ja väritön huulikiilto! Näytät meikkaamattomalta, mutta silti terveen hehkuvalta! :)


Kalpeanaama. Tässä muuten selitys sille miksei blogissa ole viime aikoina nähty paljon meikkikuvia. Silmämeikki on näyttänyt viime viikot tältä kiitos aamukiireen ja pimeyden. :/ Nyt alkaa jo ahdistaa.


Huiskaisu poskipunaa….

…plus väritön huulikiilto, ja jo näyttää terveemmältä! Punaa ei tosiaan tarvitse olla paljon. Joskus näkee sellaisia ylilyöntejä että ei voi kuin ihmetellä. Joissain ihmisissä kai asuu se vahva, sisäinen klovni joka vaan haluaa maalata ne kirkkaat, räikeät rinkulat. Itse vedän muutaman, pehmeän vedon ja ero on silti selvä.
Tarkoitus oli näyttää myös tummempi poskimeikki kera varjostuksen ja korostuksen, mutta jätetään se seuraavaan kertaan. Kuvia tuli napsittua pienen tutorialin verran, joten ei ahdeta kaikkia kuvia samaan postaukseen.
Punatuotteeni ovat pieni, mutta toimiva ryhmä! Mitään extraa en kaipaa.


IsaDoran Face Glow Powder. Lempparituotteita, vaikka näyttääkin vähän käytetyltä. Vaaleanpunaisia raitoja käytän korostuksissa ja ruskeaa aurinkopuuterin tavoin.


Tämä on se ensimmäinen poskipunani. No7 Pink Shimmer. Kuuden vuoden käytön jälkeen vain pieni pilkahdus pohjaa näkyvissä! Nykyään tämä on vähiten käyttämäni puna.


…kun taas tässä on sitten ehkä eniten käyttämäni! Yves Rocherin Pehmeä Roosa (Rose Douceur). Arvatkaa kiljuinko riemusta kun siitä viikko sitten alkoi näkyä pohja? ^_^


Myös tämä oli pitkään päivittäisessä käytössä; Rimmelin Santa Rose.


Lemppareita, mutta tykkään käyttää melkein vaan kesällä; Lumenen Mansikkavaahto.

MACin Pleasantry, Dainty ja Joyous. Eniten käytössä Dainty, ottanut Santa Rosen aseman johtavana päivittäispunana Yves Rocherin rinnalla.

Tämä kaveri jäi ryhmäkuvasta; Dr. Hauschkan Natural Pastels. Tekee hyvin samantyyppistä kevyttä ja kuulasta jälkeä kuin YR.


IsaDoran Face Glow’n ohella käytän korostustuotteena paljon myös Pure Luxen You Glow Girl!’iä. Tämä tekee paljon hohtavampaa jälkeä.


Ja viimeisenä varjostuspuuterit; NYX Taupe (sopii kaikille neutraalin sävynsä vuoksi) ja uusi tulokas Dr. Hauschka Bronzing Powder.

Poskimeikin sivellinkolmikko. Korostustuotteelle on oikeastaan melkein ihan sama mitä sivellintä käyttää, ja siksipä mulla on siihen hommaan H&M;:n synteettinen halpis. Sen harjakset ovat kovat ja vähän raapivatkin, mutta nappaavat mukaansa sopivan vähän tuotetta joten tuloksena on haluttu, kevyt jälki.
Mikäs on lukijoiden suhde poskipunaan? Tuleeko laitettua päivittäin, pelkästään juhliin vai ei koskaan?
Kommentit
 1. 2

  sanoo

  Laitan päivittäin ruskeaa aurinkopuuteria poskipunan ominaisuudessa. Mulla on vaaleanpunaisiakin, mutten oo tottunut käyttämään niitä vaan tuota ruskeempaa. Tuohon oon jotenkin niin tottunu, et naama tuntuu omituiselta ilman :D

 2. 4

  sanoo

  Minä ajattelin myös pitkään, että poskipuna ei vain ole minun tuote. Nuorempana käytin joskus melko vaaleata poskipunaa, mutta sitten sekin jäi. Kunnes eräänä aamuna joitain kuukausia sitten peilistä katsoi ihan ehta kummitus…
  Vielä meikkipuuterinkin jälkeen näytin haudasta nousseelta enkä osannut pelastaa naamatauluani muuten kuin Lauderin oranssihtavalla poskipunalla, olin onneksi saanut näytepakkauksen sellaista kesällä. Siitä lähtien olen käyttänyt sitä melkein joka päivä.
  Sen pituinen se :)

 3. 5

  Anonymous sanoo

  Päivittäin tullee käytettyä. Kesäaikaan aurinkopuuteria ja talviaikaan ihan punaa. Tai sitte molempia – riippuu vähän päivästä ja tilanteesta.

 4. 6

  sanoo

  Poskipuna on kyllä must have. Näyttäisin ihan kamalalta ilman sitä. Saatan tosin joidenkin mielestä näyttää kamalalta myös punan takia, koska levitän sitä melko ronskilla kädellä. :D Yritän silti aina tarkistaa peilistä, ettei lopputulos säikytä pikkulapsia (tai muitakaan).

 5. 7

  Anonymous sanoo

  Kyllä kuuluu, aurinkopuuteri täällä käytössä. Poskipunia on muuten olemassa muitakin sävyjä kuin neutraali, pinkki ja persikka. Rohkeasti vaan kokeilemaan esim. tummempia sävyjä, näyttävät ehkä napissa pelottavilta, mutta kevyellä kädellä tulee ihan yhtä luonnollista jälkeä kuin vaaleammillakin sävyillä. Ehkä jopa luonnollisempaa, kun ei ole pastelliin tarvittava valkoinen sotkemassa.

 6. 8

  sanoo

  Minä vierastan poskipunaa koska poskissa on jonkinverran aknearpia.Tuntuu että ne jotenkin korostuu..tai sit koko homma on vaan omassa päässä.
  Pitää vissiin joku päivä tässä kokeilla uudestaan.Omistan yhden poskipunan mutta erilaisia punaisia luomivärejä löytyy..niistä saa varmaa hätäposkipunan jos haluaa vaan kokeilla eri värejä.

 7. 9

  la belle au bois dormant sanoo

  Kiva postaus! Poskipunaa tulee aika harvoin laitettua, tuntuu että on niin punaiset posket jo muutenkin…mutta on kyllä ollut suunnitelmissa ostaa ja opetella käyttämään tätäkin tuotetta.

 8. 11

  Anonymous sanoo

  Jepjep, täälläpäin on MACin poskipunat ahkerassa käytössä, varsinkin sävy Dame on tällä hetkellä todella kiva, kun on niin heleä ja luonnollinen :) Haluaisin kokeilla, onko mineraaliposkareilla helpompi tehdä luonnollinen look, kun nyt menee varmaan 10 minuuttia laittaa puna, kaikkine korjauksineen.. Yleensä häivytän rajoja irtopuuterilla, ja sitten tulee vähän sottainen tulos. Oletko itse koittanut mineraaliposkipunia?

  Luna

 9. 12

  Pihalla sanoo

  Olen ihan amatööri poskipunan kanssa! Naamani on sen verran pyöreä, etten oikein löydä luonnollista kohtaa, johon tupsutella väriä. Sopiva sävykin on ihan hakusessa (punaiset hiukset, vihreät silmät, meikkipohjasävynä muuten myös Lily Lolon Blondie). Mistä saisin opastusta pulmaan?

  On minulla yksi poskipuna, mutta käytän sitä punaruskeana luomivärinä (uskokaa tai älkää se näyttää kivalta). Kyseinen yksilö on Lumenen ikivanha puna, jonka äiti osti minulle halutessani aloitella meikkaamista. Olen muutenkin huulipunaihminen. Silmiin riittää rajaus ja ripsiväri (plus tämä "luomiväri").

 10. 13

  Anonymous sanoo

  käytän lähes päivittäin varjostusta, punaa ja korostustuotetta. naama näyttää mielestäni nykyisin ihan tasapaksulta ilman.:)

 11. 14

  sanoo

  Käytän oikeastaan aina korostuksia, poskipunaa ja varjostuksia. Mutta huono puoli on se että ihon huonot kohdat korostuu :(
  Kyllä sitä on ihan kalpeanaama jos ei mitään laita. Kesällä käytän aurinkopuuteria ihan reippaasti :)

 12. 15

  sanoo

  Poskipuna on kyllä ihan ehdoton.. itsellä ainakin ihan päivittäin käytössä. Käytetty sävy vaihtelee muun meikin ja päivän menojen mukaan. Inhoan ylikaiken dramaattisia poskipunaVIIVOJA ja kun laitan vahvemmalla kädellä punaa/aurinkopuuteria menee peilin ääressä tovi, sillä on pakko varmistaa, että häivytys on kunnossa =D

 13. 16

  Anonymous sanoo

  Eipä tule oikein poskipunia käytettyä, johtunee siitä ihoni epätasaisuudesta poskien alueella. Poskissani on finnien takia arpia ja poskeni aina punoittavat jonkin verran, vaikka tekisin peittävillä meikkituotteilla pohjan huolellisesti. :)
  Mutta, joskus teen aurinkopuuterilla tai ruskealla poskipunalla varjostukset. :)

 14. 17

  Anonymous sanoo

  Minulla on omituiset poskien poikki kulkevat juonteet, joten aika varovasti pitää käyttää punaa. En olisi sellaista edes hankkinut, ellen olisi saanut joskus vuosi sitten ilmaiseksi Mschic-tilauksen mukana. Sen jälkeen olen hankkinut muitakin näytteinä

 15. 18

  Anonymous sanoo

  Mä käytän poskipunaa, mutta helposti kiireessä työaamuna se jää laittamatta, koska pidän meikkipohjaa ja silmiä tärkeämpinä.

  Mulle tulee helposti finnejä poskille ja aknearpiakin on, ja myös musta tuntuu, että poskipuna niitä korostaa ikävästi. Yhden poskipunan oon elämäni aikana saanut loppuun ja se oli Make up storen Passion poskipuna.

  KOrostuksia ja varjostuksia käytän yleensä vain, kun on aikaa panostaa kunnon meikkiin.

 16. 19

  sanoo

  Aloin käyttämään poskipunaa joskus kahdenkympin jälkeen vasta, jotain uutta meikkituotetta piti kokeilla ja Clinique-pussukoitten mukana oli tullut jo niin monta poskipunaa että kokeilin sitten vihdoin yhtä. Päivittäin laitan, suosikki Macin Pink Swoon.

  Dainty ja Joyous näyttävät erittäin hyville, listaan…

 17. 20

  sanoo

  Jep, pakko käyttää :D Ihan haamu olen muuten! Ja mineraaleja nykyään ihan aina, vaikka tutuikin alkuun, että on mineraalituotteista se vaikein käyttää. Oval fiber optic blush brush (esim. Morgana Mineralsilta) toimii mineraalien kanssa loistavasti ja nyt voin käyttää supervoimaspigmenttisiäkin punia.

 18. 21

  mayay sanoo

  rupesin käyttämään joskus alle vuosi sitten poskipunaa ihan vain "huvikseni", mutta enää en pysty olemaan ilman! olen todella vaalea (kaikki sanovat aina tutkiessani meikkivoidetpurkkiani tai puuterirasiaani toteavat: "vähän on vaaliaa!") ja näytän kamalan kalpealta ilman poskipunaa. aurinkopuuteria en kylläkään osaa käyttää. vaikka omistan sellaisen aurinkopuuterin missä on aika vaalea sävy, silti kun olen sitä pistänyt vähän näyttää siltä, että mulla olisi naamassa mustelma tai muu kolhu ja se on aivan liian tummaa. tai sitten en ole vaan löytänyt oikeaa sävyä siitä, mutta silti jotenkin pidän poskipunasta paljon enemmän

 19. 22

  Jeba sanoo

  Ihan ensimmäiseksi pitää kiittää fantastisista sivuista! Nyt löydettyäni sivusi olen suorastaan ahminut niitä ja kauneuden salat ovat alkaneet avautumaan minulle(kin) ihan uudella tavalla! Loistavaa!
  Yritin heti innoissani käydä tilaamassa Yves Rocherilta suosikkiposkipunaasi, mutta voi surku, kun en löytänyt sitä. Voiko olla, että sävy on jo lopetettu? Mihin tuoteperheeseen poskipunasi kuuluu (Couleurs naturelle, Luminelle jne)?
  Oma suosikkini on ollut Joe Blascon O´hara, mutta haluaisin vaihtelua. Viimeisimmät hankinnat ovat Chanelin Narsisse-sävy ja Benefitin Dandelion.

  • 22.1

   Sanni sanoo

   Suosikkini kuuluu -tai kuului– Luminelle/linjaan, ja se on tosiaan jo lopetettu. Mä ostin sitä kaksi jemmaankin Maarianhaminan YR-outletista viime keväänä kun vielä löysin sitä sieltä. BeYu’lla on yksi sävy joka on hyvin lähellä tuota YR:n Pehmeää Roosaa.

   Kiitos muuten palautteestasi, kiva että olet saanut blogista uuden kipinän kosmetiikkaan…!

 20. 24

  Tia sanoo

  Auttakaa tyhmää! Eli ostin voidemmaisen poskipunan, enkä tiedä miten sitä levittäisin. Sormella olen yrittänyt mutta lopputulos on pinkki viiva keskellä poskea D: ei kiva. Olis kiva käyttää, varsinkin näin talvella, olen niin kalpea etten erotu kinoksista (joita ei kyllä täällä Tampereella ole monta) :(
  pelastathan päiväni! terveisin. 16v idiootti :—D

  • 24.1

   Sanni sanoo

   ”Ikävä kyllä” voideposkipuna on tarkoitus levittää nimenomaan sormilla. Olethan levittänyt sen suoraan meikkivoiteen (tai kosteusvoiteen, jos et käytä meikkivoidetta) päälle? Voidemainen poskipuna tulee aina voidemaisen tuotteen päälle, jos yritit levittää sitä esim. puuteroidulle iholle niin se ei levity läheskään niin hyvin (–> juuttuu puuteripintaan, ei häivyty).

   Eli jos käytät meikkivoidetta, puuteria ja voidemaista poskipunaa, on järjestys tämä: meikkivoide, poskipuna, päälle kevyesti puuteri.

 21. 26

  Sanna sanoo

  Hei,

  millaisia Dr.Hauschkan poskipunat ovat,onko montaa eri sävyä?
  Olen käyttänyt Lily Lolon poskipunia,mutta tuntuu etten laita riittävän paljon,tai sitten tulee liikaa…Käytän laittoon baby bukia,olisiko viisto poskipunasivellin kuitenkin parempi?Kiitos aivan ihanasta,selkeästä,auttavasta ja iloisesta blogista!:)

  • 26.1

   Sanni sanoo

   millaisia Dr.Hauschkan poskipunat ovat,onko montaa eri sävyä?

   En ole kokeillut Hauschkalta kuin tuota yhtä Natural Pastels -kausilookissa ilmestynyttä poskipunaa, joten en osaa ikävä kyllä vastata. Sävyjä perusvalikoimassa on kolme.

   olisiko viisto poskipunasivellin kuitenkin parempi?

   Sivellinjutut ovat hyvin pitkälle makuasioita ja siveltimen valintaan vaikuttaa myös kasvojen muoto ja haluttu tulos. En tunne baby bukia joten en tiedä minkä kokoinen se on, mutta mikäli kasvosi ovat pienet ja sirot, voit toki käyttää pientä poskipunasivellintä. Useimmille sopii ”perus”poskipunasiveltimen kokoinen sivellin. Se, tykkääkö viistosta, tasaiseksi leikatusta vai pyöristetystä, on makuasia. Minä en itse koe viiston ja pyöristetyn välillä oikein mitään eroa, tykkään molemmista ja tulos on samanlainen. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.