Playing With Make Up Store

Swatchailin töissä Make Up Storen luomivärejä ja sain yhtäkkiä pakottavan tarpeen tehdä meikki luomiväreillä Silk, Flamenco ja Eclipse ja poskipunalla Shimmer Dynasty. (En tietenkään tehnyt tätä työajalla, worry not…) Eclipse on mun harvoja suosikki-MUS-luomivärejä ja jostain syystä se näytti musta swatchattuna upealle violettien rinnalla. Luomella yhdistelmä ei enää näyttänytkään niin nerokkaalta. :P Mutta tulipahan kokeiltua. Kokeilin myös ensimmäistä kertaa glittereyelineria. Yksinään se ei olisi näyttänyt juuri miltään, mutta mustan rajauksen päällä kimallus tuli hillitysti ja nätisti esiin.Shimmer Dynasty sisänurkassa, Silk luomen keskiosassa ja luomivaossa ja Flamenco ulkonurkassa ja luomivaossa (sekoittui yhteen Silkin kanssa). Alaluomella Eclipse.Make Up Store on hyvä brändi ja värivalikoima oikein mukava, mutta en pidä heidän luomivärilaadustaan. Tai sanotaanko vaikka näin, että kun oikein etsii ja testaa niin joukosta löytyy loistavia yksilöitä (kuten vaikkapa kuvan kirkkaanvihreä Eclipse tai mielettömän upea kultaoranssi Sunrise), mutta yleisesti laatu on mielestäni huonohko. Pigmenttiäkin sävyissä kyllä on, mutta koostumus on hurjan kuiva ja mattainen.

MUSillahan on kolme ”pää”koostumusta; matta, kimaltava ja helmiäinen. Valtaosa luomiväreistä tuntuisi olevan tätä kimaltavaa sorttia, joka kädelle swatchattuna usein näyttää kivalle ja hohtavalle. Mutta kun teet niillä silmämeikin, hohto ja kimallepartikkelit tuntuvat katoavan jonnekin, ja tulos on hyvin mattainen. Sävy myös muuttuu usein jotenkin oudon ”tunkkaiseksi”. Tämä näkyy mielestäni hyvin kuvieni pinkissä ja violeteissa sävyissä. Sisänurkassa ja kulmaluulla näkyvä hohto tulee Max Factorin Modernist Pink -luomiväristä.

Olen ostanut kolme MUS-luomiväriä, jotka kaikki olivat koostumuksensa puolesta pettymyksiä. En ole kuitenkaan vielä täysin tuominnut Make Up Storea, vaan aikeissa on ostaa ainakin Eclipse, Sunrise ja Bronze jotka ovat testeissä osoittautuneet upeiksi. Aion myös testailla enemmän Cybershadow-linjaa, joka vaikuttaisi olevan Microshadow-linjaa tasalaatuisempi. Cybershadoweissa ei ainakaan ole sitä kimallelaatua.
Tiedän että moni lukija nyt varmaan älähtää, sillä MUS on suomalaisten keskuudessa todella pidetty ja arvostettu merkki. Työkaverinikin ovat olleet hämmästyneitä, kun olen arvostellut sarjan luomivärien laatua. Maybe it’s just me, mutta minulla ne eivät toimi. Ainakaan se kimaltava laatu. Mitenkäs teillä?
Kommentit
 1. 1

  Anonymous sanoo

  Olisi kiva jos laittaisit myös kuvan kasvoista vähän kauempaa, kun hassua kattoa silmämeikkiä noin pirun läheltä kun ei luonnossa ikinä kattoisi

 2. 3

  Sissi sanoo

  En ole kuin swatchannut, mutta rahapulassani jätin ostamatta. Flamenco kiinnostaisi vaikka pelkäänkin saavani sillä turpiinsaaneen efektin aikaiseksi… Mutta ehkä harjoittelu tekee mestarin meikkienkin kanssa :)

 3. 4

  sanoo

  Mulla on kaksi tai kolme kertaa käytetty Eclipse, jonka voisin lähettää sinulle, jos haluat. Ihastuin väriin liikkeessä, kun se kimmelsi valoissa niin kauniisti, mutta sävyltään se on juuri sellainen vihreä, joka ei käy omiin väreihini ollenkaan. Vaihtoehtoisesti voin myös tuoda sen sinulle maaliskuun alussa, kun tulen viikonlopuksi Helsinkiin (olen aina olettanut, että asut siellä, korjaa, jos olen väärässä). :)

 4. 6

  sanoo

  Monia MUS luomivärejä on tullut kokeiltua. Merkki ei ole jäänyt mieleen mitenkään erityisen kiinnostavana. En tuomitse huonoksi mutta ei siis kiinnosta minua laadullisesti.

  Sun meikki on kyllä kaunis, tykkään värivalinnoista :)

 5. 7

  sanoo

  Anonyymi – välillä otan kasvoista kuvan myös kauempaa, mutta useimmiten en. En vaan jaksa esitellä naamaani joka meikkikuvassa. Ymmärrän kyllä että silmämeikin kokonaisuus tulee selkeämmin esiin kasvokuvassa, mutta en tykkää naamakuvistani joten näillä mennään.

  Sissi – Flamencossa on todella voimakas, tumma pigmentti. Kaunis sävy, ja kuuluu ehkä niihin vähän parempiin kimalleyksilöihin. Silk taas on aika huono, vaikka swatchissa näyttääkin kivalle.

  Nekku – otan sinuun yhteyttä sähköpostitse! :)

  Jarna – mulla on kuvissa Lancômen tussirajaus Liner Design.

 6. 8

  Tiina sanoo

  Meikkausurani alussa pidin MUS:a hyvänä merkkinä ja käytän kyllä edelleenkin mm. MUS:n luomivärejä. Niitä löytyy varmaan joku 7 kappaletta. Itselläni nämä kuitenkin tuntuvat vähän niin kuin häipyvän päivän mittaan, vaikka pohjustusta käyttäisinkin, myös tummemmat sävyt. Diorit löydettyäni on näiden käyttö jäänyt (kyllä, olen viisikkofani). En silti meinaa raaskia luopua niistä, vaikka niitä hyvin harvoin käytänkin. Napit ovat kuitenkin maksaneet ostaessani varmaankin noin 15 euroa kappale. Riittoisia napit kyllä ovat!

 7. 9

  Anonymous sanoo

  Minäkään en ole järin vakuuttunut MUSin meikeistä. Ihan geneerisesti ottaen. Olen havainnut saman, että värit muuttuu jotenkin tunkkaiseksi.
  En silti raski luopua luomiväreistä, koska ne ovat kuitenkin aika hintavia.

  Olen nyt innoittamanasi päätynyt kokeilemaan Lily Loloa ja sen meikkipohjia ja olen täysin myyty. Aivan loistava tuote!!!!
  Harmi harrrastaessa se ei aivan riitä (niin paljon hikeä että ei vaan pysy). Mutta juhlaaan ja arkeen se sopii loistokkaasti. Tykkään myös heidän luomiväreistä.

 8. 10

  Anonymous sanoo

  En ole koskaan omistanutkaan yhtä ainutta MUS:in tuotetta, mutta niiden värit on ainakin niin nameja hyllyissä ja ständien ulkonäkö siisti, ettei siitä merkistä mikään kovin huono kuva ole jäänyt.

 9. 11

  sanoo

  MUSin lehti on aivan ihana! Luomivärien laatu on ollut ihan hyvää, ainakin paljon Chanelia parempaa. Chanelin neljän värin paletit ovat pahin luomiväripettymykseni. MUSista tuntuu lähtevän jopa enemmän väriä kuin MACista joistain sävyistä.

 10. 12

  sanoo

  Heh, ei mun Flamenco vaan noin kimalla.. :D Sen metallisen sävyn sain esiin vasta sitten kun kostutetulla siveltimellä vetäsin värit luomelle..

  Kerro ihmeessä sitten kun sen Sunrisen ostat, että miten ihmeessä sitä sävyä saa käytettyä! Mä olen ihan pulassa sen värin kanssa.. :D (Ja siinä tosiaan sitä pigmenttiä riittää vaikka muille jaettavaksi, että olehan varovainen.. :D)

 11. 13

  Anonymous sanoo

  Käytät värejä aivan ihanasti! Kiitos sinun, minuun on iskenyt hillitön himo hankkia uusia luomivärejä ja PALJON! :D

  Olet niin loisto meikkaaja, että aivan pakko kysyä voisitko/ehtisitkö tehdä tässä parin päivän sisään merirosvomeikkituton? Torstaina olisi penkkarit tiedossa ja olisi ihanaa tehdä kerrankin hieman erikoisempi silmämeikki :) Ymmärrän kyllä ellei aika riitä kun pyyntö tulee näin myöhään :)

 12. 14

  sanoo

  Mulla on microshadow Pacific, eli semmoinen sininen. Kaupassa oli ihan loistava luomiväri. Kotona luomiväriä ei saa laitettua millään siveltimellä. Pigmentti on kadonnut ihan täysin. Vain sormella taputeltuna toimii luomilla ja silloinkin vain NYXin Milk Jumbo Eyeshadow pencilin kanssa. En taida ostaa toista kertaa MUSn luomivärejä.

 13. 15

  sanoo

  Anna – samaa mieltä MUSin lehdestä, se on aivan mahtava! Ja kyllä MUSin luomivärit minustakin on parempia kuin Chanelin. Chanelin luomiväreissä on ehkä surkein pigmentti ja koostumus mitä olen näissä vähän paremmissa merkeissä tavannut.

  Bompula – Sunriseahan on ihan helppo käyttää! :) Laitat liikkuvalle luomelle jotain kevyen persikkaista tai korallista sävyä ja sitten Sunrisea luomivakoon ja/tai ulkonurkkaan.

  Anonyymi – voi kiitos! Toivotan antoisia luomivärishoppailuja! ^_^ Vinkkaan, että halvimmalla hauskoja sävykokeiluja voi tehdä tilaamalla nettikaupoista mineraalimeikkisampleja, ne eivät maksa kuin dollarin tai kaksi ja samplesta riittää kymmeniin meikkauskertoihin.

  Valitettavasti mulla ei aika riitä pyytämääsi merirosvotutoon, mutta nopealla googlauksella löysin MakeUpGeekin pätevän videotutorialin:

  http://www.makeupgeek.com/tutorials/halloween-makeup-tutorial-sexy-pirate/

  Tämä on varmasti paljon parempi kuin mitä mä olisin saanut aikaan! :)

  Serafia – kuulostaa hyvin MUSmaiselta…. :/

 14. 16

  sanoo

  Anonyymi – jätin kommenttisi julkaisematta koska siinä mainittiin työpaikkani, jota en ainakaan toistaiseksi halua suorasti julkistaa blogissa (näin voin arvostella tuotteita vähän vapaammin..)

  Mutta vastauksena kysymykseesi, kyllä tänne lähtökohtaisesti palkataan vain alan koulutuksen omaavia. Perusvaatimuksena olisi kosmetologi tai meikkitaiteilija, mutta itsehän olen käynyt "vain" kosmetiikkamyyjän koulutuksen. Koulutuksen lisäksi oma tietotaito ja harrastuneisuus vaikuttavat tietysti paljon, eli jos pystyt vakuuttamaan työnantajan taidoistasi vaikka virallista koulutusta ei löytyisikään, niin uskon että tänne voi päästä töihin. Aiempi alan työkokemus lasketaan tietysti myös meriitiksi.

  Eihän Ostolakko-blogin Virvelläkään ollut alan koulutusta mutta hän pääsi nykyiseen työpaikkaansa työkokemuksella. :)

 15. 17

  sanoo

  Är, menee vähän ohi mut liittyy MUSiin! Mistä ihmeestä noita MUSin lehtiä voi saada paperiversiona? Se nettisivujen sähköinen versio ei oo ihan optimi esmeks bussimatkalla tutkittavaks :oP

 16. 18

  sanoo

  MUS-kokemusta mulla ei ole lainkaan ja Make up Storestakin hyvin rajoitetusti.

  Mainitsemasi Flamenco-nappi löytyy kuitenkin myös minun kätköistäni ja olen käyttänyt sitä menestyksellä rajauksissa ja vähäisissä määrin varjostuksissa. Tarkoituksessaan (opettele käyttämään violettia sävyä) se on toiminut hyvin :)

  Muita Make Up Storen nappeja ovat vaalean vihreä breath, matta vaalea vanilla ja hohtava beige sultan ja petrooli fairytale. Kokemukset niistä ovat jääneet vähäisiksi, sillä yksittäisiä nappeja tulee harvoin kaivettua esiin.

 17. 19

  Anonymous sanoo

  No kokemusta MUSin lomiväreistä ei ole ollenkaan, mutta ainakin yläluomi näytti upealta! (vihreä ei niin iskenyt) Mutta pitää sanoa, että olet aivan todella hyvä meikkaamaan, olen itse aina ihan tuskissani kun meikit eivät näytä niin hyvältä kuin sinulla. :D

 18. 20

  sanoo

  Sanska – MUSin lehtiä pitäisi olla saatavilla kaikissa MUSia myyvissä pisteissä, eli ainakin Sokoksissa, Kickseissä ja tietenkin Hesan omassa MUS-liikkeessä.

  Eiko – MUS = Make Up Store :)

 19. 21

  Anonymous sanoo

  Osaisitko neuvoa rasvaiselle iholle juhliin jotain meikkivinkkejä, joilla huomion saisi kiinnitettyä pois ihosta ja ilmeestä muutenki raikkaamman? ja vinkkejä miten meikin saisi pidettyä freesinä aamusta pikkutunneille asti.
  kiitos :)

 20. 23

  sanoo

  Mä olen sun kanssa samaa mieltä noista luomiväreistä. Musta on jotenkin huvittavaa, kun ihmiset pitää MACiä kauheen kalliina ja hienona merkkinä, eikä osta sitä siksi, vaan käy hakemassa sit MUS:ilta jonku suunnilleen saman sävyn O_O
  Ihan kun MUS olisi yhtään halvempi (ainakaan luomivärien suhteen) kuin MAC :D

 21. 24

  Anonymous sanoo

  Utelias kyselee:

  Mistä Suomesta saa MACin meikkejä? Stockalla? Onko niillä joku oma putiikki/piste?

  Entä mistä noita sampleja saa tilattua? Aina niitä ihailen muissakin blogeissa :)

 22. 25

  sanoo

  Utelias – MACiä saa Suomessa Turun ja Hesan Stockmanneilta. MACillä on siellä oma tiski.

  Mineraalisampleja saat tilattua vaikkapa noilta mineraalifirmoilta mitkä olen linkittänyt nettikauppa-luettelooni blogin sivupalkissa; Fyrinnae, Mad Minerals ja Pure Luxe.

 23. 26

  sanoo

  Siitähän tuli upea! Hassua, miten tuo värien yhdistelmä korostaa silmiesi väriä niin kauniisti. =)

  Omasta mielestäni MUSn Cybershadowt on koostumukseltaan ja pigmenteiltään parempia kuin microshadowt.

 24. 27

  Nimetön sanoo

  Mun mielestä noissa musin luomiväreissä näkyvyys/pysyvyys on tosi paljon kiinni siitä miten sen laittaa. Jos ne taputtelee luomelle niin kyllä mulla ainakin hileet ja muut tarttuvat ja pysyvät. Mattaluomareista lähtee ihan sairaasti väriä, mutta niitä pitää vaan häivytellä paljon. :/ Omia suosikkejani ovat myös juuri tuo vihreä eclipse, sitten muffin, powdery nut ja cybershadowseista crow, ginger leaf ja venus. Ihanan metallisia! Alla käytän mufin lift concealeeria ja irtopuuteria :) Noihin luomiväreihin saa muuten ihanan pinnan musin eyedusteilla, voimistavat vielä väriä ja tekevät silmämeikistä juhlavan. Oon joskus käyttäny myös jotain bella pierren luomivärejä musin luomareiden päällä, toimii kuin nenä päässä. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.