Play it again

Pyörän voi keksiä vain kerran. Ja tietyt meikki- & kauneus”totuudet” eivät koskaan muutu. Oletteko huomanneet lukevanne lehdistä vuodesta toiseen samoja artikkeleita ihonhoidosta ja meikkinikseistä?

Tajuan kyllä, että joka vuosi jutut lukee myös joukko uutta kohdeyleisöä, ja olenhan itsekin joskus ollut 12-vuotias ja kuullut ensimmäistä kertaa että ihoa olisi hyvä kuoria säännöllisesti. Jollekulle tieto on aina uutta. Ja osa meistä kaipaa välillä muistutustakin perusasioista.

En siltikään voi välttää haukotusta kun naistenlehdet esittelevät jokakesäisiä nudemeikkiohjeitaan tai antavat vinkkejä kestävälle meikkipohjalle. ”Voit levittää ihon sävyistä luomiväriä koko luomelle ja harjata ripsiin yhden kerroksen maskaraa.” Aijaa? ”Huulimeikin kestoa voi lisätä rajaamalla huulet.” Ihanko totta?

Entäpä oletteko huomanneet vuodenaikojen vaihtumiseen liittyvät kauneudenhoidon standardiartikkelit? Jos ette, niin kiinnittäkääpä huomiota mitä lehdissä neuvotaan joka kevät ja syksy. Yllättäen ohjeet niin talven kuin kesänkin kuluttamalle iholle ovat lähes samat.

Talven jälkeen: ”Kirkasta pimeän vuodenajan ja pakkasten samentama ihosi kuorinnalla ja valmista hipiäsi kesään syväkosteuttavalla naamiokuurilla. Vaihda päivävoiteesi kevyempään ja meikkivoiteesi ohuempaan.” Kesän jälkeen: ”Uudista auringonpaahtaman ihosi pinta tehokkaalla kuorinnalla ja palauta ihon kosteus ravitsevilla kosteusnaamioilla. Valmista iho talveen päivittämällä kevyet kosteusemulsiot suojaavampaan, täyteläisempään voiteeseen ilmojen viilentyessä.”

Oli vuodenaika tai tilanne mikä hyvänsä, aina suositellaan kuorintaa ja naamioita. Kesälle sitten ne kevyemmät kosteusvoiteet ja talvelle tanakammat…. Olenkohan kuullut tämän joskus aiemminkin..? Ei mutta niinhän se vain on että ihonhoito ja perusehostus eivät ole niin kuin esimerkiksi vaatemuoti joka vaihtuu joka sesonki. Muotitoimittajien ei tarvitse kahtena syksynä peräjälkeen nostaa esiin samoja asusteita ja trendivärejä. Kaneusreporttereilla on tylsempää… Onneksi on sentään catwalkien inspiroimat trendimeikit ja eri merkkien kausilookit!

Olen havahtunut pohtimaan tätä vakioartikkelien toistumista kirjoittaessani silloin tällöin editorial-juttuja Indiedaysin etusivulle. ID:n päätoimittajan tilatessa minulta juttuja olen usein päätynyt vastaamaan, ”Mutta minähän olen jo kirjoittanut sellaisen viime vuonna…” johon päätoimittaja naurahtaa takaisin että ”Kuules Sanni, tällaista se journalismin maailma on.” Ja tiedänhän minä sen. Hän on tietysti ihan oikeassa ja minä en vain osaa nähdä asiaa ammattitoimittajan näkökulmasta. Minun täytyisi oppia sujahtamaan kirjoittajana eri rooliin kun teen editorial-materiaalia.

Tykkään hurjasti kirjoittamisesta, ja blogiympäristö on minulle se kaikkein luontevin ”media”. Tämähän on tosiaan vähän kuin oma lehteni jota toimitan, ja täällä kirjoittamistani ohjaa halu tehdä juttuja joista itse kokisin saavani hyötyä/kiinnostavaa tietoa/naurunpirskahduksen tai hymynkareen arjen keskelle. Jos olisin fiksu, kierrättäisin vanhoja suosituimpia postauksiani. Minun kannattaisi epäilemättä kirjoittaa aika ajoin uudelleen jutut vaikkapa eri muotoisten silmien meikkauksesta, klassisesta smoky-meikistä, vanhojen tansseihin sopivasta juhlameikistä tai silmien rajauksesta. Mutta en tee niin.

On tietysti melko lailla mahdotonta pitää monta vuotta kauneusblogia sivuamatta koskaan samaa asiaa useamman kerran, mutta punaisena lankana on koko ajan ollut pyrkimys välttää itsensä toistamista. Niinpä olen vähemmän fiksu ja linkkaan smoky- & juhlameikkien kyselijöille vanhoja postauksiani. Eikä Karkkipäivässä tulla koskaan neuvomaan kuinka ihon saa joka kevät kuulaaksi kuorinnalla. Siitä voitte lukea naistenlehdistä.

Kommentit
 1. 1

  tiippa sanoo

  hahaa tää on niin totta. Äitini tilasi joskus kahden vuoden ajan putkeen k&t -lehteä. Huomasimme kyllä kun toinen vuosi alkoi, että ei olisi tarvinnut tilata kun yhden vuoden: samat jutut oli kirjoitettu eri kuvilla höystettyinä :D erityisesti jäi mieleen keväisin toistuva pitkä parfyymijuttu, jossa selviteltiin eri tuoksujen sopimista eri persoonallisuuksiin..

 2. 2

  sanoo

  Kaveriporukassa on yläasteiästä saakka kulkenut ”vitsi” meikkitrendeistä. Vuodesta toiseen muotia on lehtien mukaan ”kuulas ja terve iho” vailla ”epäpuhtauksia”. Meikkipohjalla ihosta tehdään vielä entistäkin ”kuulaampi” ja ”ihon pikku virheet” peitetään huomaamattomasti pienellä määrällä peiteväriä.

  Varsinkin silloin yläasteaikoina monella kuulas iho oli kaukana todellisuuden vaikeasta aknesta, ja yhä edelleen jaksan huvittua tuosta trendistä, kun peilistä katsoo useimmiten ihmekuorinnoista ja seerumeista huolimatta väsynyt ja harmaa kolmikymppinen iho :P

  Milloin mahtavat vaihteeksi paksu pakkeli, epäpuhdas akneiho ja epätoivoisesti peitetyt finnit tulla muotiin…?

  • 2.1

   Sanni sanoo

   Milloin mahtavat vaihteeksi paksu pakkeli, epäpuhdas akneiho ja epätoivoisesti peitetyt finnit tulla muotiin…?

   Niinpä….! Touché. ;)

 3. 3

  hoppis sanoo

  Ehkä nuo suosituimmat postaukset voisi laittaa sivun laitaan? Itse tulen tänne joskus hakemaan niksiä koska muistan sellaisen nähneeni, mutta kyllästyn etsimään lyhytpinnainen kun olen :)

  • 3.1

   Sanni sanoo

   Olen miettinytkin tuota mutta jotenkin se on jäänyt kun sivupalkki tuntuu jo tuollaisenaan olevan ”täyteen ahdettu”… Ehkä pitäisi vielä miettiä uudestaan..?

 4. 4

  sanoo

  Tämä on niin totta! Ja itse myös tuon takia luen mieluummin karkkipäivää ja muita vastaavia blogeja (joissa jutut ei kierrä) kuin lehtiä. (Okei, ehkä vihaan naistenlehtiä ja tilaisin mieluummin tieteenkuvalehteä :D)

  Ehkä ensi talven kuorintaopastus indiedaysille kannattaisi kirjoittaa, vaikka luonnonkosmetiikkaa käyttäen tai muulla tavoin näkökulmaa hieman muuttaen, niin mielenkiinto säilyy :)

  • 4.1

   sanoo

   Ihan samaa mieltä. Joskus aikoinaan nuorempana noista kiertävistä jutuista sai jotain irti. Nykyään mieluummin etsii uusia inspiraatioita ja tekniikoita blogeista.

 5. 5

  sanoo

  Itse olen tilannut pari vuotta Cosmopolitania (en kyllä todellakaan tiedä miksi), ja siinä lehdessä on niin säälittävän paljon lukemisen arvoisia juttuja yleensä, että ihan ärsyttää. Jutut on täynnä sellasia itsestään selvyyksiä, jotka kaikki tietää (tai ainakin pitäisi). On tavallaan tosi rasittavaa kun postiluukusta pärähtää lehti, jossa on ehkä pari sivua lukemisen arvoista asiaa. Loput on sitten mainoksia.
  HAH! Tämän kuun Cosmossa neuvottiin yllätys yllätys kuinka tehdä ”meikitön meikki” aka nudemeikki… Säärten meikkaamisohjeet saivat tämän tytön lähinnä nostelemaan kulmiaan kummissaan, kaippa sitäkin joku harrastaa? Jo useammassa lehdessä on ”kerrottu” kuluttajalle kuinka karkkivärit on tänä kesänä in. Aijaa? Sitten neuvottiin kuinka loihtia täydellinen rantalook, kuten joka hemmetin kevät ja kesä muutenkin. oivoi.

  Huippu juttu, olet jälleen asian ytimessä!

  Oletkos Sanni muuten törmännyt luonnonkosmetiikan puolelta kakkukulmakarvaväreihin? Olisi hakusessa muta itse olen löytänyt vain kulmakyniä :S

  • 5.1

   D'Arcy sanoo

   Säärten meikkausohjeet tulevat kyllä tarpeeseen ainakin minulle, jos perin äidiltä suonikohjut. :/

   Alkuperäiseen, minuakin ärsyttävät kuultavan ihon meikkausohjeet ja sen tyyliset neuvot, että nyt riittää vain kuultovoide ja sipaus puuteria! Ihan kuin kaikilla olisi yhtä hyvä iho kuin meikkimallilla.

 6. 6

  Kati sanoo

  Ensinnäkin, kiitos Sanni kivasta blogistasi. Olen saanut täältä hyviä vinkkejä ja lisäksi tykkään kirjoitustyylistäsi. Jatka siis samaan malliin :)

  Tuosta juttujen kierrättämisestä. Paras ”bongaukseni” tähän mennessä on ollut häälehdessä (ehkä Häät ja juhlat -lehti). Menin 2010 syksyllä naimisiin ja siinä kesän aikana ostin ko. lehden. Muutaman jutun kohdalla tuli tunne, että tämän olen kyllä lukenut aiemminkin. Olin saanut mieheni siskolta muutamia v. 2007 häälehtiä ja tuossa v. 2010 lehdessä oli muutama TÄSMÄLLEEN sanasta sanaan sama juttu kuin 2007 lehdissä. Kuvat olivat sentään uusineet :)

 7. 7

  sanoo

  Mie oon niin samaa mieltä! Lopetin tässä joku aika sitten erään lehden tilauksen, kun meikki- ja hiuspuolella toistuivat samat lätinät vuodesta toiseen. Yleensä kesän kynnyksellä neuvotaan ”hellittämään hiustenlaitossa, käyttämään suolasuihkeita ja antaa huolettoman kesäisen surffitukan hulmuta tuulessa”. Arghhh… Ja syksyllä onkin sitten monta artikkelia hiusten pelastusoperaatiosta, jos on aurinko päässyt kärtsäämään ne.

  Kuten Maria tuossa ylempänä mainitsi, itteänikin ärsyttää nuo jutut ”kuulaasta ja terveestä” ihosta. Sellaista kun ei meikäläisen lärvistä saa tekemälläkään niin en koostu niistä jutuista yhtään mitään :D

 8. 8

  ellanoppu sanoo

  Minä tulin samaan tulokseen myös puutarhalehdistä. Pari vuotta tilasin sellaista, kunnes kyllästyin lukemaan samoja asioita. Mutta jollain kai niitä lukijoita on yritettävä houkutella…

 9. 9

  NG sanoo

  :)

  Jokakeväinen / syksyinen hehkutus ihon kuorinnan tärkeydestä on naistenlehtien ja kauneusblogien sivuilla yhtä varma kuin vuodenaikojen vaihtelu. Ihme, kun eivät ole lehdet itse tähän kiinnittäneet huomiota.
  Esim. KICKSin asiakaslehti on tästä oiva esimerkki. Oli kevät tai syksy, talvi tai kesä, suositellaan hiuksille ja kasvoille hoitavia naamioita ja tehohoitoja edellisestä sesongista toipumiseen :) Luulisi, että ihmiset jo pikuhiljaa oppisivat huolehtimaan itsestään paremmin edellisten ohjeiden perusteella ja välttämään hiusten, ihon ja kropan korputtamista…?

  ..Mutta miltä ne lehdet sitten syksyllä taas näyttäisivät, jos eivät saisi mainostaa kesän tuhojen korjaamiseksi tarpeellisia keinoja…

 10. 10

  Nimetön sanoo

  Itse lopetin kaikkien lehtien tilauksen, kun alkoi tuntua muutaman vuoden jälkeen että niissä pyörivät vain samat jutut. Eikä tämä koske ainoastaan meikkijuttuja vaan sitä näkyy monessa muussakin aiheessa.

 11. 11

  rinkeli sanoo

  tämä juttu on niiiiin totta. en itse tilaa enkä osta irtonumeroina mitään naistenlehtiä, koska (parhaat) kosmetiikka- ja muotiblogit ovat sisällöllisesti laadukkaampia ja monipuolisempia. tilaan mieluummin ihan muita lehtiä, joista jää käteen muutakin kuin turhautumisen tunne. :)

 12. 12

  sanoo

  Voisiko olla paremmin sanottu :D Lehdet tosiaan toistavat ne samat juttunsa vuodesta toiseen, mutta syy miksi niitä kuitenkin lueskelen/tilaan on se, että olen kiinnostunut uusista kosmetiikkatuotteista, joita siellä välillä pilkahtaa :) Uudet kokoelmat ovat aina niin inspiroivia, vaikka niissäkin toistuvat aina ne samat sävyt riippuen vuodenajasta. Tosin Lumenen tämän kesän kynsilakkakokoelma oli melkoinen poikkeus, koska sävyt eivät todellakaan muistuta perinteisiä kesäsävyjä!

  Ja blogit ovat tässä suhteessa minullekin paljon tärkeämpiä kuin naistenlehdet, sillä ovat paljon monipuolisempia :)

 13. 13

  RainDrop sanoo

  Hyvä kirjoitus jälleen kerran, juuri noinhan se menee. Itse lopetin naistenlehtien tilaamisen aikanaan kun samat jutut alkoi olla luettuna jo edelliseltä vuodelta, ostan irtonumeroita jos joku aihe kiinnostaa.

  Samoin etsin meikki- ja muut tuotesuositukseni nykyään mielummin hyväksi havaitsemistani blogeista, joissa tuotteita on oikeasti testattu ja arvosteltu, eivätkä ne ole esillä vain sen vuoksi, että maahantuoja maksoi lehdelle siitä, että heidän tuotteitaan promotaan tässä kuussa. En luota lehtien tuotearvioihin juurikaan enää.

 14. 14

  Bemu sanoo

  Hah, minulla kun tätä ikää on enemmän niin voinen sanoa että jo vuonna risti_ja_nolla artikkelit olivat tätä samaa. Joka kevät ja joka syksy…
  Mutta nyt tämän blogin myötä löysin minä(kin) aivan uuden ulottuvuuden eli luonnonkosmetiikan :) Vanha variskin alkaa ilman muuta vaihtaa käyttämiään tuotteita tällaisiin.
  En tiedä onko Gosh luonnonkosmetiikkaa mutta Sokoksen verkkokaupasta tilasin kakkukulmakarvaväripaletin; 3 erilaista väriä ja vaha.
  Ja viikonloppuna sukelsin Biodellyn maailmaan…tulee varmasti käytettyä useinkin.
  Viime viikonlopun käytin tämän blogin lukemiseen – juu-u, siihen meni melkein koko viikonloppu ;D Nyt on vielä esim kajalkynät haussa ja rajausväri :)

 15. 15

  milipili sanoo

  Harvemmin luen suomalaisia naistenlehtiä, vaikka jenkkilehdissäkin samat jutut kiertää, ne on tehty paljon kiinnostavammin ja onhan se turvallista että voin ottaa syksyllä käyttööni edellisenä vuonna ostamani burgundyn punaisen punan =)

  Vaatteet kiertää samalla tavalla, keväällä leveälahkeiset farkut, hippipaita ja kiilakorot, kesällä minishortsit, t-paita ja varvastossut ja sitä rataa.

 16. 16

  Kirsikka sanoo

  Totta että samat jutut kiertävät naistenlehdissä. Silti töissä törmään miltei päivittäin asikkaisiin, jotka eivät ole edes kuulleet kuorinnasta, seerumeista ja
  tehotipoista puhumattakaan… Eikä monilla ole hajuakaan tuotteiden käyttötavoista, tai että kuinka usein niitä pitäisi käyttää. Monet eivät myöskään ymmärrä voiteen ja geelin eroa, tai tajua suojakertoimien merkitystä.

  Ehkä naistelehtien jutut on meille ammattilaisille ja asioihin perehtyneille ja niistä kiinnostuneille tylsiä ja itseään toistavia, mutta tavallisille kuluttajille varmasti hyviä ja kiinnostavia juttuja. Ja naistenlehtiä (tottakai myös blogeja!! :)) saa kiittää siitä, että asikkaat tulevat kyselemään uutuusjuttuja. Monesti heillä on mukanaan lehti, jossa ovat jonkin kevään trendivärin luomiväripaletin nähneet. Tai sitten he ovat lukeneet että lehdessä käskettiin kuoria ihoa ja tulevat sitten hakemaan sitä kuorinta-ainetta meiltä.

  Samat jutut kiertävät vuodesta toiseen, mutta ovat aina hyvä muistutus kuluttajille ja toivottavasti jutut rohkaisevat vaatimattomia suomalaisnaisia pitämään huolta ihostaan ja ehkä jopa hieman ehostamaankin itseään. Samalla jutut muistuttavat meitä alan ihmisiä siitä, mitä tuotteita asiakkaat alkavat kysellä seuraavaksi :)

  • 16.1

   Mirri sanoo

   ”Ehkä naistelehtien jutut on meille ammattilaisille ja asioihin perehtyneille ja niistä kiinnostuneille tylsiä…”

   Eikös niitä lehtiä kuitenkin kaupata aiheesta kiinnostuneille? Ja samaa saissea kuitenkin väännetään kannenvälit täyteen vuodesta toiseen.
   On se vähän kurjaa, jos kauneuslehti on suunnattu voimakkaasti niille, ”jotka eivät ole edes kuulleet kuorinnasta, seerumeista ja tehotipoista puhumattakaan… Eikä monilla ole hajuakaan tuotteiden käyttötavoista, tai että kuinka usein niitä pitäisi käyttää. Monet eivät myöskään ymmärrä voiteen ja geelin eroa, tai tajua suojakertoimien merkitystä”

   ”Monesti heillä on mukanaan lehti, jossa ovat jonkin kevään trendivärin luomiväripaletin nähneet.”

   Tähän pitäisi linkittää aiempi postaus siitä, kuinka mallin kasvoilla käytetään sumeilematta ihan eri meikkejä, kuin miksi niitä puffausteksteissä väitetään :D
   Maksettuja mainoksia taitavat jotakuinkin kaikki tuote-esittelyt ja ”toimituksen suosikit” olla.

 17. 17

  meow sanoo

  En osaa nyt sanoa tähän mitään sen syvällisempää kuin että hyvä postaus :)

 18. 18

  sanoo

  VINKKI! Oletko lukenut lähiaikoina juttuja vanhan kansan ihonhoidosta. Kävin kesäkuussa kirpputorilla ja ostin sieltä kirjan nimeltä ”Joka naisen niksi-kirja”. Aivan mahtavaa! Esimerkiksi kirjassa neuvotaan näin: ”Sadevesi kaunistaa tukkaa ja ihoa. Vesikampaus ja kasvojehoito voidaan yhdistää siten, että puhtaat kuivat hiukset taivutellaan haluttuun järjestykseen, kiinnitetään neuloilla ja vedetään ohut harso päälle. Puetaan sadetakki ylle ja tehdään reipas 1/2-1 tunnin kävelymatka vesisateessa (mielellään oikein myrskyssä). Kotiin palattua iho kuivataan pyyheliinalla taputellen. Tukan annetaan kuivua verkossaan. Sitten se avataan, kiharat ja laineet harjataan ja kammataan, jolloin ne ovat pehmeät, ilmavat ja loistavat.” Näin 50-luvulla!!

  • 18.1

   Eeva sanoo

   Ihana niksi, tämä sadetta rakastava otus kokeilee varmasti ihan vaikka piruuttaan! :D

   Sen voin ihan omasta kokemuksesta kertoa, että hiusten peseminen kananmunalla, johon on sekoitutettu tilkka etikkaa, käy ihan loistavasti shampoosta. Sain jopa kuulla, että tukkani näytti tosi terveeltä ja kiiltävältä. Eikä haissut, kun pahaa-aavistamattomilla ihmisillä kuontaloani tuoksutin. :D

 19. 19

  sanoo

  Sähän voit laittaa aina vuodenajan mukaan postauksen, jossa on pelkkä linkki vuoden takaiseen! :) Minun blogilla ei ole paljoa säännöllisiä lukijoita, mutta googlen kautta tiettyihin postauksiin tulee aina paljon lukijoita jatkuvasti, niinpä päivittelenkin näitä vanhoja postauksia, jos tulee jotain lisätietoa, jota niihin haluan lisätä. Joskus saatan laittaa uutena postauksena tyyliin ”päivitin tätä suosittua vanhaa postausta aiheesta x – linkki”.

 20. 20

  Siina sanoo

  Hei!

  Kysymykseni ei liity nyt varsinaisesti tähän postaukseen, mutta haittaneeko tuo…

  Minulla on naamassa hiukan kuiva iho, talvisin varsinkin, mutta nenä, otsa ja leuka kiiltävät hyvinkin herkästi. Noin tunti naaman pesun jälkeen nenä on jo aivan rasvainen. Naaman iho on myöskin hiukan laikukas, nenä ja posket punottavat, olisko kenties couperosa.

  Etsinnässä olisi naamalle puhdistusaine, naamarasva jne. mitä nyt päivittäiseen ihonhoitoon tarvitaan? Normaalisti kasvot tulee pestyä kerran päivässä suihkun yhteydessä jonka jälkeen heitän naamalle kasvorasvan ja siinä onkin meikäläisen ihonhoitorutiinit. Vois yrittää hiukan tsempata tässä jos vaan osais. Meikata en edes viitsi kun kaikki näyttää törkeältä kumminkin kun punainen neä kiiltelee… Talvisin nenän iho on niin kuiva, että meikkivoide jää ”palapelimäisen” näköiseksi jos sellaista yritän laittaa. Naamarasvan etsimistä hankaloittaa se, että saan kaikista kokeilemistani rasvoista näppylöitä ylähuulen yläpuolelle.

  Osaisitko suositella kenties liikettä/ammattilaista/tuotemerkkiä/tuotteita meikäläiselle? Suuntana on Lahti ja mitään ihan yyberkallista en ehkä viitsisi lähteä kokeilemaan jos sitten sattuukin niin, että ei sitten toimikaan meikäläiselle.

  • 20.1

   Sanni sanoo

   Ihon kuivuuden kannalta voisit käyttää puhdistamiseen emulsiomaista tuotetta, mutta rasvoittuva alue kaipaa tasapainottavia tuotteita. Rasvoittuvan ihon emulsioputsareita ei löydy monelta merkiltä, mieleen tulee ekana Clarins, se ainakin on laadukas. Mitä kosteuttamiseen tulee, t-alueesi kaipaa eri tuotetta kuin kuivat poskesi. Pitäydytään vaikka Clarinsissa kun sillä aloitettiin, eli Matte tai jopa Ultra Matte fluidi kiilteleville alueille ja Hydra Quench -päivävoide muualle nassuun. Talvella sitten t-alueelle pintakuivuutta hoitamaan kosteusseerumi, vaikkapa Clarinsin Bi-Serum. Edullisemmalta puolelta löydät samankaltaisen tuotesetin myös esim Lumenelta, paitsi et tuota rasvoittuvan ihon puhd.emulsiota. Lumenelta valitsisin kuivien alueiden päivävoiteen Sensitive Touch -linjasta.

   • 20.1.1

    Siina sanoo

    Iso kiitos avusta :) Laitoin putsarin samantien tilaukseen ja se kolahtikin tänään postilaatikkoon. Muut suosittelemasi Clarinsin tuotteet tilaan heti kun rahatilanne sen sallii… Tutkailin tuota purtiloa ja mietin, että mikähän mahtaa olla ”oikeaoppinen” käyttötapa tuolle tuotteelle? Englanninkielisestä selostuksesta en saanut kummemmin selvää, tai ainakin se vaikutti oudolta, se siis mitä kuvittelin siinä lukevan.

    • 20.1.1.1

     Sanni sanoo

     Mukava kuulla että saatoin olla avuksi! :)

     Clarinsilla on tosiaan omat spesiaalit levitystapansa emulsioputsareille, eikä niitä ole tietenkään pakko käyttää jos se ei tunnu sopivan omaan tyyliin. Clarinsilla uskotaan, että kaikenlainen tarpeeton hierominen ja hinkkaaminen on iholle huonoksi, ja niinpä he ovat kehittäneet hellävaraisemman tavan puhdistaa iho. Eli sen sijaan että emulsiota hierottaisiin ja pyöriteltäisiin kasvoihin, sitä otetaan ensin kämmeniin ja lämmitetään käsien välissä. Sitten se taputellaan iholle, ja muodostetaan kämmenistä ikäänkuin ”imukupit” joilla ”maiskautellaan” ihoa kunnes emulsio paksuuntuu ja imee ihosta lian itseensä. Clarinsin mukaan tuo tekniikka on jopa hieromista tehokkaampi, kun kämmenkupit muodostavat iholle painetta joka nostaa lian ihosta pyörittelyä paremmin.

 21. 21

  Magia sanoo

  Moi. Tämä ei varsinaisesti liity aiheeseen, mutta ajattelin kysyä, jos osaisit auttaa. Olen jo vuosia käyttänyt Maybellinen pure cover mineral -peiteväriä silmänalusten peittämiseen. Muuten käytän EM:n mineraalimeikkejä. Nyt en löydä tuotetta enää mistään. :( Se on ollut paras tuote, jolla olen saanut mustat silmänaluset oikeasti piiloon.
  Nyt ostinkin Maybellinen jonkun uuden anti age peitevärin, joka oli tarkoitettu nimenomaan silmänalusille. Aivan järkyttävä kirvely silmissä. Samoin kävi aiemmin ostamani Estee Lauderin peitevärin kanssa. Herkät silmät ei kestä.

  Mietinkin, osaatko sanoa, mikä noissa kahdessa tuoteessa aiheuttaa tuon herkistävän reaktion, jota tuossa luottotuotteessani ei ole. Tarvitsisin ehdottomasti uuden luotettavan peitevärin tuon poistuneen tilalle, mutta minulla ei ole varaa enää maksella kymppejä kokeiluista, jotka sitten osoittautuvatkin herkille silmilleni huonoiksi. :(

 22. 22

  sanoo

  Minua on alkanut hirvittävästi häiritsemään naistenlehtien piilomainonta, johon iänikuiset kuorintavoideneuvotkin perustuvat. Talvella luin Elle-lehdestä, että päänahkakin pitäisi jo kuoria jollain tietynmerkkisellä tökötillä.

  Välillä on hyvä pitää tykkänään taukoa naistenlehtien lukemisesta. Todellisessa elämässä kun iho pärjää perusvoiteilla, tukan voi pestä vaikka tervashampoolla ja kesän ”must-hankinnat” ovat jotain ihan muuta kuin lehdessä listatut sandaalit, itseruskettavat ja rantakassit.

 23. 23

  Tiltu Kultu sanoo

  Minä se naiivisti luen aina nuo samat jutut joka vuosi toivoen, että niissä oliai joku uusi oivallus :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.