Pitääkö voiteen edes imeytyä?

Nopea juttu tänään:

eilen kosmetiikkahörhöjen lounaalla keskustelun aiheeksi nousi niinkin arkinen asia kuin ”miltä voiteen kuuluu tuntua iholla”. Minulle valkeni, että kaikki eivät suinkaan toivokaan voiteen imeytymistä. Itselleni voiteen optimaalinen katoaminen ihoon, niin yö- kuin päivävoiteen, on aina ollut itsestäänselvästi hyvä juttu. Tahmeaksi jäävä ihonpinta on ehdoton ei-ei.

Kollegani Virve ja Erika kuuluvat toiseen leiriin.

”Mitääh, ei tietenkään kaikki voide saa imeytyä!”

Jos kaikki voide imeytyy, se on merkki siitä että tarvitsee lisää, sain kuulla.

”Yövoidetta pitää laittaa sen verran että aamulla iholla tuntuu vielä rasvaa, se on ihanaa”, tytöt sanoivat. ”Päivävoiteestakin kuuluu jäädä sopivan tahmeus, meikkivoide levittyy tällöin kauniimmin.”

Karitevoi_Noel_kasivoide3

Kuuntelin Virven ja Erikan voidefiilistelyä mielenkiinnolla, en ollut koskaan tullut ajatelleeksi että joku (poislukien oikein kuivan tai atooppisen ihon omaavat joille paksut rasvakerrokset ovat ihon hyvinvoinnin kannalta välttämättömyys) haluaisi ihon jäävän kosmetiikan jäljiltä tahmeaksi.

Ehkä itse olen jopa alikosteuttanut ihoani…? Olen aina tykännyt levittää voiteita niin ohuelti kuin mahdollista ja kaikkein ohuimmat ja raikkaimmat koostumukset ovat aina olleet eniten mieleeni. Olen perustanut hoitotuotteen kosteuttavuustehon ihon fiilikseen: jääkö sitä kiristämään voiteen jäljiltä, näkyykö pinnalla pintakuivuuden korostamia juonteita, tuntuuko iho kaiken kaikkiaan mukavalta. Jos ihoa jää kiristämään voide/seerumikerroksen jälkeen, lisään uuden kerroksen. Mutta tahmeaa pintaa en halua, kaiken on imeydyttävä. Kun iho tuntuu sileältä ja ”tuotteettomalta” noin 10-20 minuuttia hoitotuotteen levittämisen jälkeen, tykkään :)

Toisaalta – kosmetologit ovat hoitojen yhteydessä aina huomauttaneet, että ihoni on reilusti pintakuiva ja selvästi janoinen ja kaipaisi tuhdimpia koostumuksia. Heidän mukaansa ihon konkreettinen tunne (kiristääkö) ei kerro kaikkea.

Lounas_RueMontorgueil_IMG_0337

Lounaskeskustelu oli kaikessa yksinkertaisuudessaan tosi kiinnostava. (Kuva ei liity voiteisiin mutta lounaaseen :D)

Niinpä kysynkin myös teiltä:

tykkäättekö että hoitovoide imeytyy kokonaan ja jättää ihon mahdollisimman tuotteettoman/rasvattoman tuntuiseksi? Vai saako sille jäädä voiteen tuntua ja jopa tahmeutta?

Kommentit
 1. 1

  Jenni sanoo

  Voide ei todellakaan saa jäädä tuntumaan iholle! Mineraalipohjan levittäminen imeytymättömän voiteen päälle ei vain onnistu ja tuntuukin todella epämiellyttävältä. Yövoiteen kanssa tästä voi ehkä hiukan joustaa, ainakin öljy jää iholle tuntumaan, mutta tunne ei ole niinkään tahmainen vaan ihan vaan öljyinen, mikä on paljon helpompaa sietää.

  • 1.1

   Sanni sanoo

   Mineraalipohjan levittäminen imeytymättömän voiteen päälle ei vain onnistu ja tuntuukin todella epämiellyttävältä.

   Näin on, mineraalipohja ei toimi mitenkään imeytymättömän voiteen päällä. Nestemäinen meikkipohja on varmasti asia erikseen, mutta silti tulee mieleen että eikö imeytymätön kosteusvoidevoide tai tahmainen pinta vaikuta nestemäisen/voidemaisen meikkipohjan alla meikin pysyvyyteen..? Eikö meikkivoide liu’u helpommin paikoiltaan jos se on levitetty ”voiteiselle” iholle…? Entä primer, miten se asettuu tahmealle iholle..? Hehe, paljon jäi kysymättä lounaalla ^_^

   • 1.1.1

    Heini sanoo

    Mulla meikkivoiteen alle on oltava sellainen voide, joka ei ole liian rasvainen, mutta jättää vähän tahmaisen ihotuntuman! Hyvin glyseriinipitoiset voiteet tuntuu toimivan tähän tarkoitukseen mainiosti, ne eivät saa meikkiä ”lipsumaan” päivän aikana, vaan pitävät sen paikoillaan, mutta myös ihon kostutettuna. Omalta kuivakalta iholtani meikkivoide hilseilee melkein jo levittämisen jälkeen jos alla ei ole oikeanlaista kosteusvoidetta.

    Primerkin levittyy tahmealle iholle paremmin, mutta joskus tuotteet eivät sovi yhteen ja iholle levittäessä ”kuoriutuvat” kummallisesti. Silikonia sisältävät tuotteet tuntuvat tätä tekevän kovasti. Tykkään itse käyttää Nivean Softia jota voi levittää meikin alle aika paksultikin huonoina ihopäivinä, ja primerina sitä kulttituotteeksikin muodostunutta Nivea for Men Sensitive After Shave Balmia. Se on huikea (vaikka haiseekin vähän miehiseltä) ja pitää meikin varmasti paikallaan, sekä sopii tuon Nivea Softin päälle mainiosti. Ei ole teille mineraalimeikin ystäville ehkä kovin hyödyllinen vinkki, mutta mainio primeri meikkivoiteen käyttäjille!

 2. 2

  Jessii sanoo

  Ehdottomasti kaikkien voiteiden pitää imeytyä ihoon, eikä saa jäädä nahkeaa tai rasvaista tuntua. Muutenhan ne voiteet on vaatteissa ja tyynyllä. Luonnonkosmetiikkaan siirtyessä voiteiden tuleekin imeytyä, kun usein normi voiteet jättävät vain kalvon ihon pinnalle.

 3. 3

  milipili sanoo

  Kyllä mulle voiteista jää jonkinlainen tuntu , en sanoisi sitä tahmaksi , mutten myöskään tykkää jos iho tuntuu samalta kuin olisin juuri pessyt sen laittamatta kosteutusta. Eli hoidetun tuntu on paras =D Ota tuosta nyt selvää!

  • 3.1

   Sanni sanoo

   mutten myöskään tykkää jos iho tuntuu samalta kuin olisin juuri pessyt sen laittamatta kosteutusta.

   En mäkään sellaisesta tykkää :) Silloin ihoa kiristää. Iho saa tuntua pehmeältä ja kosteutetulta mutta ei yhtään rasvaiselta. :)

 4. 4

  titityy sanoo

  Saa jäädä tahmeutta, tai siis… pitää jäädä! Kuten tytötkin mainitsivat, meikkivoide levittyy paljon kauniimmin kun iho ei ole täysin kuiva. :) Itselläni on hieman pintakuiva iho, ja esimerkiksi jos illalla suihkun jälkeen levitetty voide imeytyy täysin kokonaan, se tarkoittaa sitä, että aamulla jostain kohtaa naamaa hilseilee iho. Lisäksi mulla iho tuntuu kaikkein miellyttävimmältä silloin kun iho jää hieman kosteaksi voiteen levittämisen jälkeen :)

 5. 5

  sanoo

  Tää on varmaan osittain myös tottumiskysymys. Mulla on kuiva ja atooppinen iho mutta mieluummin kuin levitän yhtä voidetta paksulti, levitän aasialaistyylisesti kerroksittain montaa eri tuotetta. Näin iholle ei jää rasvaisen voidemaista tuntua, mutta iho saa tarpeeksi kosteutta. Pidän suunnatomasti Clarinsin Beauty Flash Balmista, sillä se jättää iholle suojaavan ja kosteuttavan pinnan joka helpottaa iltapäivästä ja illasta alkavaa kiristävää tunnetta huomattavasti. Mun on oikeastaan aika vaikea ns. normituotteilla saada tahmeaa pintaa jätettyä iholle, kun iho vaan imaisee kaiken :D Pitääkin siis kokeilla tuota, että levitän todella reilusti yövoidetta ja katson, mitä iho siitä tuumaa.

  • 5.1

   Sanni sanoo

   Dämn, tuo Beauty Flash Balm… niin kiinnostava tuote ja mulla edelleen kokeilematta. Koskahan sen muistaisi… :)

 6. 6

  Sonja sanoo

  Ehdottomasti pitää imeytyä, ainakin päivävoiteen! Mulla oli joskus semmoista voidetta, joka ei imeytynyt ja kun sen päälle laittoi meikin, niin se kuoriutui pois iholta ja sitten näytinkin siltä, kuin olisi kuollutta ihoa pitkin kasvoja. :D Muutaman kerran käytin sitä ja sen jälkeen heivasin roskiin.

 7. 7

  Dis sanoo

  Mielenkiintoista! En yhtään tykkää jos jää tahmeaksi. Laitan aina sen verran että kaikki imeytyy. Toisaalta minunkin ihoni on pintakuiva. Tuntuu ettei meikkipohja levity kunnolla jos jää tahmeaksi. Pitänee kokeilla :D

 8. 8

  Hs sanoo

  Päivävoiteessa tykkään että imeytyisi mahdollisimman hyvin. Herkästi lähtee iho muuten kiiltämään kun laittaa meikin. Yöksi laitan tuhdimpaa eikä haittaa jos aamulla on vielä rasvainen. Ostin Joikin yö- ja päivävoiteen ja ne jäävät juuri ihon pintaan. Kosteutustehosta en ole vielä ihan varma. En tykkää jos iho jää yhtään kiristäväksi.

 9. 9

  Anni sanoo

  Mulle itelle yövoidetta saa ja pitääkin olla reilusti, ei saa todellakaan imeytyä kaikki. Päivisin tykkäisin käyttää kevyempiä voiteita, jotenkin en tykkää silloin tahmeudesta. Iho on kuitenkin sen verran kuiva ja meikkivoide levittyy paremmin, että oon totutellut käyttämään myös päivisin tuhdimpia voiteita, eikä se enää häiritsekään.

 10. 10

  A sanoo

  Totta kai _tykkään_ enemmän tuotteettomasta ihofiiliksestä, mutta iho kuivuu ihan mahdottomaksi jos en lataa siihen kerros toisensa jälkeen tahmeita tököttejä, joten niin se on vaan tehtävä. En tykkää ollenkaan mennä nukkumaan naama ihan rasvaisena, mutta jos en mene, niin aamulla vastassa on kiristävä iho.

  Joskus Virven blogia lukiessani oon melkein tärissyt ällötyksestä, kun Virve kuvailee miten kropparasvaa pitää olla niin paljon että lakanatkin on ihan tahmassa. Sen harvan kerran kun on ihan todella pakko rasvata sääret tai joku muu paikka kuin naama tai kädet illalla, niin seison sängyn vieressä odottamassa niin kauan, että voide on ihan varmasti imeytynyt. Usein vielä pyyhin ihon pyyhkeellä ennen kuin meen sänkyyn. Mutta niin, mun vartalon iho ei ole yhtä kuiva kuin naaman, joten ymmärrän kyllä että tää ei toimisi jos iho olisi kuivempi kuin se on.

  • 10.1

   Sanni sanoo

   En tykkää ollenkaan mennä nukkumaan naama ihan rasvaisena, mutta jos en mene, niin aamulla vastassa on kiristävä iho.

   Oikein ymmärrettävää, luulen että mullakin olisi ihan erilainen suhtautuminen asiaan jos iho olisi kuiva.

   Joskus Virven blogia lukiessani oon melkein tärissyt ällötyksestä, kun Virve kuvailee miten kropparasvaa pitää olla niin paljon että lakanatkin on ihan tahmassa.

   ^_^ XD

   Joo en mäkään voisi mennä, en siedä yhtään kankaan ja tahmaihon liittoa :D Ei voi pukea eikä mennä nukkumaan ennenkuin vartalovoide on imeytynyt. Juuri tästä syystä en ole koskaan tykännyt body butter -voidetyypistä koska se ei koskaan imeydy mulla niin ettei iho jäisi kiiltämään.

 11. 11

  Sanna sanoo

  Tykkään että voide imeytyy kokonaan. Mulla on atooppinen iho, joten paksumpikin voidekerros imeytyy hetkessä. Tahmaista tuntua en voi sietää ja ajatuksena tuntuu epämiellyttävältä jo sekin, että illalla levitetty voide tuntuisi vielä aamulla.. Pitänee ihan mielenkiinnosta testata suurempia voidemääriä.

 12. 12

  sanoo

  Itse olen Virven ja Erikan kanssa samoilla linjoilla, varsinkin yövoiteen haluan iholla tuntuvan ja päivävoiteenkin siinä määrin ettei se kuitenkaan lähde rullautumaan kun levittää meikkivoiteen. :)

 13. 13

  aiss sanoo

  Olen itse kuivaihoinen ja kyllä kaiken voiteen tulee imeytyä. Sellaiset voiteet joista jää tahmeutta iholle jäävät kyllä käyttämättä, iho tuntuu jotenkin tukkoiselta silloin.

 14. 14

  majsa sanoo

  Iho saa yövoiteen jälkeen jäädä selkeästi rasvaisemmaksi kuin päivävoiteen jälkeen. Yöksi kaipaan tuhteja koostumuksia, yleensä lisäilen vielä öljyjä voiteiden joukkoon. Rasvaisuus ei tosin päivälläkään haittaa, jos tarkoituksena ei ole meikata bb-voidetta enempää. Mineraalipohja ja rasvainen iho taas eivät ole kovin hyvä yhdistelmä.

  En tykkää yhtään tuotteista jotka imeytyvät nopeasti ja kokonaan ihoon, etenkin jos iholle jää kiristävä tai kalvomainen tuntu. Rasvaisuus on kuitenkin hyvä juttu! Omaan kuivan ja herkän ihon niin ehkä tällöin, kunnolla kosteutettuna iho tuntuu ”normaalilta”, ikäänkuin siinä olisi luontainen suojaava rasva pinnassa. Iho on näin mielestäni myös nuoren ja hyvinvoivan näköinen.

  • 14.1

   Sanni sanoo

   Iho on näin mielestäni myös nuoren ja hyvinvoivan näköinen.

   Tuo on ihan totta :) Olen joskus kuullut että jotkut meikkitaiteilijat lisäävät kuvauksissa malleille meikin alle jonkun kunnon rasvaisen tökötin että iho on nuorekkaan kostean ja melkein hikisen näköinen. Kuvauksissa ei paljon haittaa vaikka meikki lähtisi liukumaan kun meikkari voi heti fiksata sen :)

 15. 15

  essi sanoo

  illalla saatan välillä lätkäistä paksumman voiteen naamaan, vaikka ihan tbs:n body butteria tms. mutta en todellakaan pidä siitä tunteesta, jos vielä aamulla naama on niheä illan rasvailuista. aamuisin laitan mahdollisimman kevyen voiteen, tällä hetkellä oon tykästynyt lumenen siihen geelimäiseen c-vitamiinivoiteeseen, vai mikä nyt olikaan, joka imeytyy ihan sekunnissa ja saa ihon tuntumaan tosi pehmeältä. en käytä meikkivoidetta vaan meikkipuuteria, joten ihossa ei saa olla mitään tahmeaa, tai muuten puuteri kökkööntyy naamaan.

 16. 16

  Mintsi sanoo

  Minä olen välimuoto tässä kohtaa. En tykkää, jos yövoiteen jäljiltä on vielä aamullakin rasvan tuntu iholla. Toisaalta voidetta levittäessäni voide ei saa samantien hukkua ihoon. Jos se hukkuu, niin sitä pitää lisätä, kunnes se ei enää häviä minuutissa tai parissa. Meikin tykkään kuitenkin tehdä vähemmän rasvaiselle iholle, joten aamulla on vaan plussaa jos voide imeytyy tyystin. Ilta/yö on se aika, kun naama kosteutetaan kunnolla.

  Tosin siis ihoonihan imeytyy pahimpina aikoina jopa ruokaöljy oikein vauhdilla. Joskus joutuu tekemään puhdistuksen öljyllä kahteen kertaan, kun ensimmäinen annos häviää ihoon ennen kun sitä ehtii putsata pois. Samaten kokeilin tuossa serkun antamaa kosteuttavaa naamiota, jonka pois ottamisen jälkeen piti hieroa ihon pinnalle jäänyt voide ihoon. No ei ollut 10 minuutin jälkeen yhtään voidetta ihoon hierottavaksi enää jäljellä…

  Vähän aiheeseen liittyen. Muistelen, että olisin lukenut blogista jonkun arvion yönaamiosta, mutta en löydä sitä mistään. Kummassa on vikaa etsimistaidoissani vai muistissani?

  • 16.1

   Sanni sanoo

   Joskus joutuu tekemään puhdistuksen öljyllä kahteen kertaan, kun ensimmäinen annos häviää ihoon ennen kun sitä ehtii putsata pois.

   Oho..! :)

   No ei ollut 10 minuutin jälkeen yhtään voidetta ihoon hierottavaksi enää jäljellä…

   XD

   Muistelen, että olisin lukenut blogista jonkun arvion yönaamiosta, mutta en löydä sitä mistään.

   Korresin Wild Rose Sleeping Facial:

   http://karkkipaiva.indiedays.com/2016/02/04/korresia-ja-vahan-ronsyilya/

   Tuo on toistaiseksi ainoa voide jota olen ”uskaltanut” laittaa yöllä reilummin. Mutta se tuntuu tavallaan väärältä ^_^ Vaikka iho tuntuu aamulla tosi hyvältä, niin paksun voidekerroksen laittaminen vain on mulle väärältä tuntuva toimenpide ja tulee sellainen olo kuin paklaisi naamaansa tukkoon.

   • 16.1.1

    Mintsi sanoo

    Kiitos, en näköjään osaa etsiä.

    Sain äsken oivalluksen, miksi pidän niin paljon Hyvä Salvasta kun ihon kuivuus alkaa oikein kiusata. Se on juuri se tunne, minkä se jättää iholle. Tekee sellaisen suojakalvon, joka pitää taatusti kosteuden ihossa. Eli kyllä, minulla saa voidetta jäädä kasvoille.

 17. 17

  anu sanoo

  Olen samoilla linjoilla fiiliksistä voiteiden suhteen sun kanssa. En yhtään tykkää tahmatunteesta kasvoilla. Joskus en voi edes käyttää kesällä yövoidetta, koska se ei imeydy ”kunnolla”. Haluan kosteuttaa ihoa, mutta en kuorruttaa sitä voiteella. Tästä syystä tykkään seerumeista.

 18. 18

  Anni sanoo

  Mulla on samat mieltymykset kuin sulla. Johtuu osittain siitä, että mulla naama hikoilee herkästi ja paljon. Jos siinä on paksu kerros rasvaa päällä niin tuntuu, ettei iho saa hengitettyä ja hikoilee vielä enemmän. Toisekseen ällöttää kun hiukset koskee rasvaiseen naamaan ja tyynyliinakin rasvaantuu jne. Eli paras on ohkainen kerros rasvaa, joka imeytyy nopeasti.
  Sääriin kyllä tykkään laittaa paksusti rasvaa, kun se ei tunnu eikä häiritse mitenkään.

 19. 19

  vadelmaponi sanoo

  Mäkin oon miettinyt tuota! Pidän sitä hyvänä ominaisuutena voiteessa, jos saan sen imeytymään täysin, kun musta iho tuntuu jotenkin tukkeutuvan tai muuten vaan niin raskaalta, jos käyttää silikonipitoista tai esim. mehiläisvahaa sisältävää voidetta. Käytän kyllä luonnonkosmetiikkaa ja se yleensä imeytyy hyvin, ellei laita puhdasta öljyä mukaan, ja siinäkin tapauksessa tietää ihan tarkasti, että mitä se iholle jäänyt aine on. En kyllä huvikseen mene rasvaisella naamalla nukkumaan, mutta satunnaisesti on pakko ihon kuivuuden takia jättää siihen rasvaa.

  Välillä jos jaksaa skarpata näissä rasvauspuuhissa niin laitan niin monta kerrosta voidetta kun saan ihon imemään. Se on musta kyllä kaikkein paras vaihtoehto, mutta olen vain niin laiska, että usein rasvaus jää yhteen kerrokseen. Mulla on atooppinen iho, tosin atooppiseksi ihoksi mun mielestä aika helppohoitoinen, kun vaan käyttää itselle sopivia luonnonkosmetiikan voiteita aamuin illoin eikä altistu ääriolosuhteille, niin iho pysyy ihan ookoona kasassa.

  Talvella kyllä usein rasvaan sen kolme kertaa putkeen ja viimeisellä kerralla iho jää vähän tahmeaksi, ja silloin tosiaan tietää, että se on ainakin kosteutettu hyvin.

  Oon käyttänyt tätä varmaan jo purkkikaupalla, se imeytyy tosi hyvin ja maksaa Prismassa alle 8 e (jos joku vaikka etsii uutta voidetta). Yllätyin miten hyvää se on, ja vaikka se on yövoide, niin vähän kuivemmalle iholle tosi hyvä päivävoide ja luonnonkosmetiikaksi edullinen. Mun mielestä se ei siis ole ollenkaan raskas vaan just sopiva.

  Se myös tuoksuu ihan käsittämättömän taivaalliselta, suurinpiirtein sitruuna-vanilja-juustokakulta.

  http://www.sante.de/en/produkte/family/family-gesichtspflege/night-cream-bio-granatapfel-und-marula/

  • 19.1

   Sanni sanoo

   Olipa kiva lukea kommentti pitkästä aikaa vadelmaponilta :) Sun nimimerkki on yksi niitä hyvin mieleen jääneitä (ja kommenttien sisältökin myös :))

   Täytyy joskus käydä haistamassa tuota Santen Granaattiomena-marulavoidetta, kuulostaa aika herkulta :)

   • 19.1.1

    Vadelmaponi sanoo

    Onpa siistii että muistat mut ^____^

    Joo ton voiteen tuoksu edesauttaa rasvausta sillon kun laiskottaa. Onhan se vähän siinä rajoilla, että onko se jotenkin liian vahva. Ei ehkä käy tosi herkälle iholle, vaikka yllättävän herkälle kyl.

    • 19.1.1.1

     Sanni sanoo

     Onpa siistii että muistat mut ^____^

     No totta kai :) Persoonalliset nimimerkit, vahvat osallistumiset keskusteluihin (esim. sulla induktioviikoilla) ja säännöllinen kommentointi jättävät mieleen :)

 20. 20

  Laura sanoo

  Juu, etenkin yövoiteen (käytän öljyä) jäljiltä toivon ihon olevan kosteudesta jopa märkä! :D päivävoiteeltakin toivon kosteantuntuisen koostumuksen, kuten kirjoititkin, niin meikkivoide levittyy silloin myös kauniimmin. Päivävoide tietenkin jossain vaiheessa imeytyy ihoon, kuten varmaan yövoidekin. Mutta sellaista kuivaa ”kosmeettitonta” tunnetta, kuin mitä iho tuntuisi ilman kosteusvoidetta, en halua tuntea kosteusvoiteen laiton jälkeen.

  Minulla on myös hyvin pintakuivaiho, vaikka muuten rasvainen/epäpuhdas. Vaikka voitelen naamaa tuhdisti, iho on hyvinvoiva, mutta silti kuivia röpelöitä kohtia ilmaantuu usein. :)

  • 20.1

   Sanni sanoo

   Juu, etenkin yövoiteen (käytän öljyä) jäljiltä toivon ihon olevan kosteudesta jopa märkä! :D

   On näitä mieltymyksiä laidasta laitaan..! :)

   Mutta sellaista kuivaa ”kosmeettitonta” tunnetta, kuin mitä iho tuntuisi ilman kosteusvoidetta, en halua tuntea kosteusvoiteen laiton jälkeen.

   En minäkään kuivaa halua, vaan sellaisen kosteutetun ja pehmeän mutta totaalisen ei-pinnoitetun, kalvottoman ja rasvattoman tuntuisen :) Sekin on mahdollista vaikka kaikki voide imeytyy ^_^

 21. 21

  Kuorotipu sanoo

  Hyi ei missään nimessä tahmeutta! Tahmeassa naamassa on kaikki hiukset kiinni ja siihen tarraa myös tyynyliina. En tykkää :D

 22. 22

  Meu sanoo

  Olen ehkä vähän huono esimerkki, koska en oikeastaan käytä voiteita käsirasva poislukien, mutta osallistunpa silti! Tämä talvi oli itse asiassa ensimmäinen ikinä, kun ostin ihan kasvovoiteen – senkin itse asiassa miehelleni, joka kärsii kutisevasta ja hilseilevästä kuivuudesta talvisin. Jalkoihin/sääriin hänellä menee Helosania ja Aqualania, Erisania otettiin sitten naamaa varten. Itse ei sitä hirveästi ole käytellyt, koska ei kuulemma tykkää voiteen tuntumasta – sen pitäisi olla ymmärtääkseni heidän tymäkin vaihtoehtonsa (joku superkuivalle iholle), mutta kirveltää miestä, ja aika ohuelta tai ”liukkaalta” se tosiaan tuntuu. Aqualan on sitten toimittanut myös naamarasvan virkaa. Otin itse tuon Erisanin käyttöön, vaikka mielestäni ”kevyesti pintakuiva” ihoni ei rasvoja juuri kaipaile, ja tykästyin kyllä tosi paljon sen jättämään pehmoiseen fiilikseen! Mulla on vaan edelleen vähän huono tapa, että laitan ylipäätänsä rasvaa vasta jos tilanne on jo mallia ”kynsinauhat kuoriutuu sormen niveleen asti.” Anteeksi karmeasta mielikuvasta! :’D Tykkään siis ehdottomasti siitä, että iholle jää ainoastaan pehmoisa eikä missään nimessä rasvainen tuntuma. Käsissä varsinkin tämä on ihan ehdoton, kun tekee koneella töitä/kouluhommia.

  Kosmetologilla olen käynyt viimeksi joskus ehkä 13-vuotiaana mutsin siivellä. Tavallaan kiinnostaisi ammattilaisen näkemys mun olemattomasta ihonhoitorutiinista :D, mutta toisaalta epäilen, että sieltä lähetettäisiin kotiin kauhukuvien kera ja kymmenien eurojen ostoslista kädessä. Äitinikin, viidenkymmenen ylittänyt mutta nelikymppisestä menevä, aina muistuttelee mua, ettei ole eläessään käyttänyt esim. silmänympärysvoidetta! Nyt kun itsellä 30 alkaa olla lähempänä kuin 20 on alkanut mietityttämään, pitäiskö sitä kuitenkin jotain… Onkohan missään tehty kaksostutkimusta, jossa toinen olisi koko elämänsä käyttänyt rasvoja yms. ja toinen ei mitään? Terveisin, epätietoisena ja laiskuudessaan ”hyviin geeneihinsä” turvautuva! :D

  P.S. Mun tarvis käydä jollain ”näin tiivistät ilmaisuasi” -kurssilla… tääkin on jo editoitu versio ^-^

  • 22.1

   Sanni sanoo

   mallia ”kynsinauhat kuoriutuu sormen niveleen asti.” Anteeksi karmeasta mielikuvasta! :’D

   Bleurgh ^_^ Joo, tuli jo hytinät :D

   Onkohan missään tehty kaksostutkimusta, jossa toinen olisi koko elämänsä käyttänyt rasvoja yms. ja toinen ei mitään?

   Tätä olen itsekin miettinyt ja kysellyt, ei varmastikaan maailman tärkein tutkimus :D mutta ahhh niin kiinnostava! Luulisi kyllä että kaksosilla olisi tehty jotain kosmetiikan vaikutuksiin liittyviä tutkimuksia…

   Vaikka ihmiset ja heidän ihonsa ovat erilaisia (siis muilla kuin identtisillä kaksosilla), niin kyllä mä olen omien havaintojeni perusteella todennut että kosmetiikan käyttö/käyttämättömyys voi näkyä selvästikin. Esimerkiksi minua 7 vuotta nuorempi sisareni, joka vietti 3 vuotta Etelä-Amerikan auringossa käyttämättä juurikaan mitään suojavoiteita, silmänympärysvoiteesta puhumattakaan, palasi Etelä-Amerikasta huomattavasti syvemmillä silmänympärysrypyillä varustettuna kuin mitä itselläni on. Ahvenanmaalla minulla on yksi 4-kymppinen ystävä, kunnon ulkoilmaihminen jonka iho oli todella parkkiintunut ulkoilevan ja voiteettoman elämäntyylin seurauksena. Kun hän erään ratkaisevan kosmetologikäynnin jälkeen alkoi hoitaa ihoaan (tähän liittyivät myös rf-hoidot mutta olennaisesti myös ihon säännöllinen kotihoito) muuttui iho kuin toiseksi, luulin että hän oli alkanut meikkaamaan mutta kyse oli vain ihon pinnan muutoksesta hoitotoimenpiteiden seurauksena. (Meikkiä hän ei käytä edelleenkään..)

   • 22.1.1

    Nimetön sanoo

    Tuo on selvää, että sääolot (aurinko, tuuli, pakkanen) vaikuttaa ihoon ja ihon suojaus ja kosteutus on tärkeää mikäli haluaa, että iho pysyy pehmeämpänä eikä rypyt ole kovin näkyviä.
    Mutta onko joka päiväinen kosteutus (jos iho ei tunnu kuivalta) ja sy-voiteen käyttö viimeistään parikymppisenä oikeasti tarpeen? Välillä tuntuu hassulta, kun lukee muiden ihonhoitorutiineita, kun itse en käytä päivittäin aina edes sy-voidetta…

    • 22.1.1.1

     Sanni sanoo

     Mutta onko joka päiväinen kosteutus (jos iho ei tunnu kuivalta) ja sy-voiteen käyttö viimeistään parikymppisenä oikeasti tarpeen?

     Jos minulta kysytään niin ei. Itse esimerkiksi en käyttänyt vielä 2-kymppisenä päivittäin kosteus- tai sy-voiteita. Koska ihoni ei tuntunut kuivalta, en tuntenut perusteltua tarvetta voiteiden käyttöön. Yövoide oli ensimmäinen säännöllisesti käyttämäni voide jota laitoin joka ilta, sen laitto tuntui luontevalta koska ihoa usein hieman kiristää pesun jäljiltä (toisaalta, jos en heti laittanut voidetta kireys helpotti joka tapauksessa tunnin sisällä..) Päivävoidetta ja silmänympärysvoidetta aloin käyttää päivittäin vasta päälle 25-vuotiaana.

     Minusta ihonhoitoa voi lähestyä kahdella tapaa: joko luottamalla ihon signaaleihin tai luottamalla tieteeseen. Ensimmäisen mukaan aletaan käyttää voiteita kun iho tuntuu sitä kaipaavan. Eli jos iho tuntuu mukavalta voiteettomana vielä 40-60-vuotiaanakin, niin ei voiteita. :) Jälkimmäinen eli tiede taas kertoo, että on fakta että UV-säteilylle altistuminen kiihdyttää ihon ikääntymisprosessia. Näin ollen olisi erittäin perusteltua suojata iho jo teini-iässä SPF-voiteella aurinkoiseen vuodenaikaan, vaikka iho tuntuisi normaalilta ja tasapainoiselta. Samoin antioksidanttipitoiset voiteet vähentävät ympäristön tuottaman näkymättömän saastestressin aikaansaamaa ihon ikääntymistä. Eli vaikka iho tuntuisi täysin normaalilta, tieteen näkökulmasta se olisi järkevä suojata hoitovoiteilla päiväaikaan jo nuoresta pitäen. Yövoiteita en ehkä alkaisi väkisin käyttää nuorella iällä jos iho ei ole yhtään kuiva.

     Minä olen valinnut ensimmäisen tavan, jota ei ehkä voi pitää järkevämpänä jos tavoitteena on hidastaa ikääntymisen merkkejä, mutta teen niin koska se tuntuu itsestä mukavalle :) En siis esimerkiksi edelleenkään käytä SPF-voiteita kuin ulkomailla vahvan UV-säteilyn alueella tai Suomessa silloin, jos olen varsinaisesti menossa ottamaan aurinkoa.

 23. 23

  Pipsnam sanoo

  Yyyh joo mäkään en tykkää yhtään jos voide jää ihon pinnalle selvästi! Varsinkin jos vielä aamulla on voiteen jäljiltä rasvaisen oloinen naama niin tuntuu että se rasvainen fiilis ei katoa edes naamapesulla siitä.
  Mulla on kyllä itsellä ollut muutenkin aina todella rasvainen iho, mut selvästi nyt tänä talvena huomasin että ihotyyppi on alkanut muuttua, ei nyt kuivaksi todellakaan, mutta kuivempaan (eli varmaan normaalimpaan :D) suuntaan, ja voiteita piti lisäillä vähän useampi kerros kun pintaa alkoi kiristämään. Eli ilmeisesti tuhdimpaa tavaraa pitäis alkaa täälläkin käyttämään!

  Mä oon myös aika tarkka voiteen tunnusta, geelimäisiä voiteita en ymmärrä yhtään! Mulla niistä tuntuu vaan jäävän ihon pinnalle ”silikonisen oloinen” kalvo, joka pahimmillaan lähtee rullautumaan. Ne ei myöskään tunnu imeytyvän ollenkaan.

  Eikös aina sanota, että ennen meikkaamista pitäisi voiteen antaa imeytyä kunnolla kasvoilla? Mä ainakin olen huomannut ihan konkreettisesti, että niinä aamuina kun ei ole ollut aikaa odotella tarpeeksi kauan kasvovoiteen imeytymistä, meikkivoide lähtee liikkumaan kasvoilla paljon nopeammin ja meikkipohja on suttuisen näköinen jo ihan parin tunnin jälkeen!

  Jännä kyllä miten tässäkin asiassa on eri koulukuntia, musta on tosi vaikeeta ymmärtää että joku oikeasti tykkäisi siitä tahmeasta fiiliksestä! :D

  • 23.1

   Sanni sanoo

   mut selvästi nyt tänä talvena huomasin että ihotyyppi on alkanut muuttua, ei nyt kuivaksi todellakaan, mutta kuivempaan (eli varmaan normaalimpaan :D) suuntaan

   Mulla myös, ja nimenomaan tänä talvena huomasin sen selvästi.

   geelimäisiä voiteita en ymmärrä yhtään! Mulla niistä tuntuu vaan jäävän ihon pinnalle ”silikonisen oloinen” kalvo, joka pahimmillaan lähtee rullautumaan. Ne ei myöskään tunnu imeytyvän ollenkaan.

   Sama. En voi sietää täysgeelimäisiä koostumuksia kosteustuotteissa. (Vähemmän niljaiset geelifluidit on ok.)

   Eikös aina sanota, että ennen meikkaamista pitäisi voiteen antaa imeytyä kunnolla kasvoilla?

   Kyllä. Tämä on se perinteisin ohje.

   Jännä kyllä miten tässäkin asiassa on eri koulukuntia, musta on tosi vaikeeta ymmärtää että joku oikeasti tykkäisi siitä tahmeasta fiiliksestä! :D

   Niinpä :)

 24. 24

  v sanoo

  Ilmassa on suuren urheilujuhlan tuntua:) Tästä tulee varmaan jälleen samanlainen vääntö kuin ilta-/aamusuihkusta tai siitä deodoranttijutusta, jonka yksityiskohtia en kyllä edes muista.

  Itse olen sillä kannalla, että voiteen pitää imeytyä ja sitä voi laittaa myöhemmin lisää jos tarvitsee. Käytän mielelläni vielä seerumia tms. vesipitoista tuotetta ja vasta sen päällä rasvaisempaa voidetta pienen määrän. Jotain naamiota voin pitää kasvoillani vähän aikaa, mutta muuten ihon pinnalla oleva rasvan tuntu on niin ikävä, että pyyhin ylimääräisen voiteen jossain vaiheessa pois. Ihoni reagoi rasvaisiin koostumuksiin helposti näpyillä, joten senkään takia en uskalla jättää yöksi mitään selvää rasvakerrosta.

  Tai itse asiassa pieni poikkeus: silmänympäryksille levitän vähän reilumman kerroksen tai rasvaisempaa voidetta. Silmänympärysiholla ”ylimääräinen” rasva ei myöskään tunnu samalla tavalla ikävältä kuin muuten kasvoilla.

  • 24.1

   Sanni sanoo

   Ilmassa on suuren urheilujuhlan tuntua:) Tästä tulee varmaan jälleen samanlainen vääntö kuin ilta-/aamusuihkusta tai siitä deodoranttijutusta, jonka yksityiskohtia en kyllä edes muista.

   Porukka näyttäisi tosiaan jakautuvan aika lailla 50-50 tässä asiassa :) No, onneksi kukaan ei kuitenkaan ”väännä” että se oma mieltymys olisi jotenkin oikeampi! ^_^

   silmänympäryksille levitän vähän reilumman kerroksen tai rasvaisempaa voidetta. Silmänympärysiholla ”ylimääräinen” rasva ei myöskään tunnu samalla tavalla ikävältä kuin muuten kasvoilla.

   Sama täällä.

 25. 25

  Tiltu sanoo

  Pitää ehdottomasti jäädä pintaan! Mutta mä olenkin atoopikko.
  Vaikka jäisi miten lähmäinen fiilis illalla, voi iho aamulla kiristellä kuivuuttaan.
  Mutta meikin alla ei saa olla tahmeutta. Itse imeytän mahd paljon rasvaa paperiin ennen meikkiä, koska koen,ettei meikkipohja kestä liian rasvaisella pinnalla.

 26. 26

  sanoo

  Pitää imeytyä ja kokonaan. Paras voide pehmentää ihon jättämättä erityisemmin havaittavaa tuotetuntua. En tykkää yhtään jos jää tahmeaksi. Varsinkin nukkumaan mennessä hirveintä on jos naama tarrautuu tyynyyn kiinni, koska tahmarasva :D

 27. 27

  Sinzu sanoo

  Kysyin äiskältä ja veljetäkin, meiltä kaikilta tulee vastaus, että voiteen pitää imeytyä kunnolla. Itselle tulee ainakin sellainen fiilis, ettei voide ole tarpeeksi hyvä, jos se jää vain ihon pinnalle muhimaan. Tykkään siitä tunteesta, kun voide on imeytynyt ja iho tuntuu kosteutetulta, mutta samalla myös raikkaalta. Yövoide saa olla hieman tahmaisempaa, mutta ihoan sitä kun pitkät hiukset tarttuvat kasvoille! Entä se kun imeytymätön yövoide siirtyy kasvoilta tyynyliinaan, ei siitä enää oo mitään hyötyä :D Mutta preferenssit kullakin :)

  • 27.1

   Sanni sanoo

   Tykkään siitä tunteesta, kun voide on imeytynyt ja iho tuntuu kosteutetulta, mutta samalla myös raikkaalta.

   Just näin :)

 28. 28

  Anna sanoo

  Riippuu ihan ihotyypistä ja varmaan myös kukkaron paksuudesta. Jos laitan paksun kerroksen yövoidetta, kukkii naamani aamulla valkopäitä. Käytän säästeliäästi keveitä geelivoiteita ja urea-Eucerinia, välillä aasialaisia silikonipitoisia yönaamioita. Muista puhkeaa finnihelvetti.

 29. 29

  sanoo

  Yleisesti ottaen en halua, että tuote tuntuu ihollani. Etenkään päivävoide. Muistan, kun joskus kokeilin jotain Madaran kosteusvoidetta (oisko ollut SOS) ja vielä tunnin päästä se tuntui iholla -yäk! Ihoni on muutenkin jonkin verran rasvoittuva ja siihen päälle vielä voiteen tuntu, ei kiitos.

  Kuitenkin hedelmähappokuorinnan tai syväpuhdistavan naamion jälkeen laitan kosteuttavia tuotteita ja niitä voi tuolloin laittaa reilummin iholle. Silloin varmistan, etteivät kuorinta ja naamio tee iholle hallaa kuivattamalla sitä. Yleensä teen nämä kauneusihonhoitorutiinit alkuillasta, jolloin voiteet saavat imeytyä rauhassa pari kolme tuntia ennen nukkumaanmenoa, jolloin niiden tuntu yleensä ehtii haihtua eikä ällötä laittaa päätä tyynyyn. :P

  Jos mulle kosmetologi sanoisi, että mun kannattaisi käyttää rasvaisempia voiteita, minä kiltisti tottelisin ja laittaisin, vaikka tuntuma vähän olisi epämiellyttävä. En välttämättä joka päivä, mutta vähemmän kuivan ihon eteen olisin valmis tekemään sen uhrauksen.

 30. 30

  Mari sanoo

  Olen atoopikko ja 40 v…ja inhoan jos voide jää lillumaan iholle. Kyllä sen pitää imeytyä. Ainakin päivävoiteen.. Yövoiteen laitan niin aikaisin kuin mahdollista kasvoille, ettei se levottomana nukkumaan tuu hierottua tyynyliinaan.
  Olin tiistaina kosmetologilla ja hän oli sitä mieltä että ihoni on hyvin hoidettu ja kosteutettu. Vaikka mahdollisimman kevyesti voitelen. Mutta sitten kyllä kerrosten tuotteet, eli hoitovesi, seerumi ja yövoide tai yönaamio tai jopa molemmat. Ja kaikki uppoaa ihoon.

 31. 31

  Jenny sanoo

  Mä olen samoilla linjoilla sun kanssa, eli tykkään siitä ”tuotteettoman” tuntuisesta ihosta, mutta olen huomannut että mun tämänhetkinen meikkivoide (Lorealin Infallible matte) levittyy paremmin jos iholla on vähän rasvaa. Se nappaa heti vähänkään pintakuiviin kohtiin kiinni joten mun on pitänyt vähän muuttaa tapojani :D Iltaisin yritän myös käyttää edes vähän tuhdimpaa voidetta kuin aamulla, mutta en tykkää yhtään siitä että aamulla naama on rasvainen. Mun iho vielä rasvoittuu niin reilusti että inhottaa hinkata rasvaista naamaa tyynyliinaan jne :D

  • 31.1

   Sanni sanoo

   mutta olen huomannut että mun tämänhetkinen meikkivoide (Lorealin Infallible matte) levittyy paremmin jos iholla on vähän rasvaa. Se nappaa heti vähänkään pintakuiviin kohtiin kiinni

   Noissa kestomeikkituotteissa (meikkivoiteet, peiteaineet) on tosiaan vähän tuollainen ominaisuus kun ne on itsessään niin kuivia, olen huomannut saman Estee Lauderin Double Wear -peiteaineen kanssa.

 32. 33

  sanoo

  Päivävoiteen jälkeen iho ei saa jäädä rasvaiseksi ja yövoiteen jälkeen taas on hyvä olla vielä aamullakin vähän rasvainen. Mineraalimeikkiä ois kyllä vaikea levittääkin kovin rasvaiselle iholle. Itse asiassa mä käytän nykyään samaa rasvaa yö- ja päivävoiteena, mutta päiväksi levitän vain ohuemman kerroksen. Yöksi taas paksumman kerroksen ja laitan välillä sekaan vähän jojobaöljyä ja glyseriiniä. Tahmeutta, jos haluaa, niin glyseriini on muuten siihen passeli. :D

  • 33.1

   Sanni sanoo

   Tahmeutta, jos haluaa, niin glyseriini on muuten siihen passeli. :D

   Näin on :) Eli jätän väliin ^_^

   Pääsin just koskemaan ekaa kertaa puhtaaseen glyseroliin L’Orealin labrassa. :)

   • 33.1.1

    Mintsi sanoo

    Mitä eikö glyseroli kuulu ihan peruskoulukemiaan :o Ainakin meillä ihmeteltiin sitä jo yläasteella. Tosin me tehtiin käsirasvaakin ja vesivärejä.

    • 33.1.1.1

     Sanni sanoo

     Mitä eikö glyseroli kuulu ihan peruskoulukemiaan :o Ainakin meillä ihmeteltiin sitä jo yläasteella

     Mun yläasteajoista on jo niin pitkä aika että mikään mitä niillä kemian tunneilla käsiteltiin ei ole enää tässä päässä tallella :D

 33. 34

  K sanoo

  Periaatteessa tykkään tahmattomasta, mutta yöllä ei haittaa vaikka jäisi tahmeaksikin. Aurinkovoiteidekin kanssa sitä pitää vähän sietää. Joskus iho tuntuu kuivalta/kiristävältä samaan aikaan kuin rasvaiselta ja se on kaikkein pahinta.

  • 34.1

   Sanni sanoo

   Mulla kasvoaurinkovoide on myös ainoa poikkeus jolloin siedän pientä tahmaa. Jos haluaa järkevän suojan, on voidetta vain levitettävä niin paksulti että se väkisinkin jää tahmeaksi… Olen kuitenkin löytänyt hyvät arskavoiteet jotka paksunakin kerroksena lopulta imeytyvät suht. hyvin eikä iho mene tukkoon.

 34. 35

  Kaitlin sanoo

  Mua suorastaan ällöttää se jos (päivä)voide jättää jälkeensä rasvaisen pinnan :p

  Ja erityisesti se nyppii vartalokosteusvoiteissa kun niitä levitetään todella laajalle pinnalle, jos vaikka käsivarsissa tuntuu yhtään rasvaisen niljakasta tunnetta, mun tekee vaan mieli mennä suihkuun.

  Toisaalta oon kyllä 30v. täytettyäni huomannut että kasvojen iho saattais kaivata vähän jytympää kosteutusta, sellaista pientä pintakuivaa ”ryppyisyyttä” alkaa olla joissain kohtaa havaittavissa.

 35. 36

  pauliina sanoo

  kuivan ja atooppisen ihon omaavana jätän ostamatta voiteen, jota mainostetaan ”nopeasti imeytyvänä”. :)

 36. 37

  Mari sanoo

  Mielenkiintoista! Mä tykkäisin, että rasvat imeytyisivät heti, eivätkä jäisi iholle rasvan/tahmean tuntuiseksi. Mulla on kuitenkin sen verran pintakuiva iho, että rasvaa on laitettava reilusti, jolloin kaikki ei aina imeydy kovin nopeasti. Yöksi laitan usein arganöljyä, ja se välillä tuntuu hieman aamullakin iholla. En tykkää ajatuksesta, että tyynyliina ja peiton reuna on ihan öljyssä/rasvassa, mutta sille ei oikein voi mitään.

 37. 39

  NG sanoo

  Toisaalta voide ei saa hulahtaa ihon sisään täysin olemattomiin, mutta ei siitä paksua tahmeaa kerrostakaan saisi jäädä… Riippuu ehkä käyttötarkoituksesta :/
  En kuitenkaan usko, että paksumpi koostumus voiteessa tekisi siitä kosteuttavamman – kevyentuntuinen sserumi voi olla todella tehokas janoisen ihon apu. Rasvaisempi kerros siihen pintaan sinetöi kosteuden (tyyliin aasialainen kerrostusfilosofia jälleen kerran).
  Onneksi nykyään on jo tehokkaita kosteutusgeelejä ja -seerumeita saatavilla apuun, pahimpaan atopiakauteeni olisin niitä kaivannut sen paksun jankin alle, joka ei millään riittänyt…

 38. 40

  Kristalli sanoo

  Mä kuulun myös tähän pitää jäädä vähän rasvainen tunne iholle, etenkin yövoiteessa. Se mitä tuumit että alikosteutatko ihoasi, niin muistan ihmetelleeni kun kerroit että sulla kestää 30 ml rasvapurkki oliko se kuusi vai yhdeksän kuukautta, niin olin ihan kummissani miten voi riittää niin pitkään kun mulla kuluu se kahdessa kuussa tai nopeamminkin. Tykkään aasialaisesta ihonhoitoflosofiasta, eli tuotteiden kerrostamisesta, parhaimmillaan/pahimmillaan tungen kosteusuihketta, tiivistettä, seerumia, öljyä ja vielä voiteen päälle :D Mutta mulla on aika kuiva iho ja atopia.

 39. 41

  Emmi M sanoo

  Minulla on pintakuiva, mutta öljyinen iho.. Käytän myös mineraalimeikkipohjaa, joten päivävoiteena tuotteen on ehdottomasti imeydyttävä nopeasti ja hyvin, mutta yövoiteena käytän tuhdimpaa ja rasvaisen fiiliksen jättävää tuotetta.

 40. 42

  Elli A sanoo

  Voiteen pitää ehdottomasti imeytyä kokonaan ja senkin pitää tapahtua heti. :-) Aamuisin en malta odottaa 10 minuuttia voiteen imeytymistä. Iltaisin voin odotella vaikka lukiessa 10-15 min. mutta sen jälkeen voiteen pitää imeytyä, muuten on sellainen ”likainen” olo nukahtaessa. Mulla on myös sellainen ongelma, että esimerkiksi naamioiden kanssa tuntuu että niiden ollessa naamalla paksuna kerroksena, niin iho tuntuu olevan tukossa ja on melkein hankala hengittää. Tosi vaikea selittää sitä tunnetta. Naamion paras osuus on sen poispesu! :-)

 41. 43

  Juuli sanoo

  Pintakuivuuteen taipuvalla sekaihollani yövoide saa kyllä olla tuhdimpaa ja jäädä tahmaseksi illalla, aamulla naama tuntuu ihanan kostutetulta ja pehmeältä:) aamulla laitan kevyempää voidetta, koska en tykkää, että naama kiiltää ennen meikkipohjaa (olipa se mineraalipohja tai normi meikkivoide). Ja vaikka omaan sekaihon, käytän talvisin päivävoiteenakin kuivalle iholle tarkoitettuja tuotteita (kuitenkin kevyempää mitä yöllä) mutta kesällä pärjään sekaihon päivävoiteella. Ostin muuten juuri favoran 24h ravitsevan voiteen muka yövoiteeksi lumene labin tilalle ja petyin kyllä, kun ekana iltana hujahti ihoon heti ja jäi kiristävä tunne:(

 42. 44

  sanoo

  Mä en koe sitä tahmaisuusfiilistä oikeen ikinä, paitsi Kiehl’sin Ultra Facial voiteella, jos käytän sitä aamulla JA jos laitan liian paksun kerroksen. Illalla tuo tunne saa ja pitääkin jäädä, koska muuten en koe voiteen olevan tarpeeksi mun kuivalle iholle. Aamulla tuote saa olla kevyempi ja jättää vain sen kosteutetun fiiliksen, mutta ei öljyisyyttä. En koe sitä mitenkään inhottavana, mutta jotenkin tulee ehkä sellainen fiilis, että meikki pysyisi paremmin jos öljyisyyttä ei ole…Mutta toisaalta taas ei mulla oo kyllä meikki ikinä karkaillut, vaikka käytin tuota Kiehls’iä aamulla. Mene ja tiedä :D

 43. 46

  maria sanoo

  Oh god, todellakin pitää. Yövoide saa jäädä tuntumaan jos on tosi kuiva iho ollut, mutta päivävoide ei missään tapauksessa saa jäädä semmoseksi tahmakerrokseksi. Muuten tulee sulhaselta heti palautetta että ei voi edes suukottaa tai halata kun mun naamasta jää kerros sen naamaan. :D

 44. 47

  Katri sanoo

  Tätä postausta jo aiemmin lukiessani aloin miettimään että saako ihoni tarpeeksi kosteutusta, ja nyt päätin kokeilla laittaa yövoidetta useamman kerroksen ja huomasin että saisi olla kyllä vähän tuhdimpaa rasvaa tälle naamalle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.