Pieni hiuspäivitys

Kun näkisitte taas missä bloggaan… ^_^ Istun pienen motellin aulassa Utahin Moabissa kahviautomaatin vieressä, kaulahuiviin ja fleeceen kääriytyneenä, palellen ja styroks-mukista yllättävän hyvää kahvia juoden. Yllättävän hyvää siksi että motellin kahvinkeitin on päällä 24/7 ja koska olen a) aamun ensimmäisiä asiakkaita ja b) ollaan Utahissa jossa yli puolet väestöstä ei juo kahvia (–> mormoneja) joten tämäkin kahvi lienee seissyt keittimessä a few good hours… ^_^

hiukset_marras16_img_4203

Halusin tehdä pienen hiuspäivityksen. Tällä kertaa ei niinkään koskien hiusväriäni (joka on säilynyt täällä USAn reissussa oikein hyvin, muuttuen paikoin harmaansiniraidalliseksi). Mutta niiden kunto. :/

Se lovi. Muistatteko sen mystisesti hapertuvan kohdan hiuksissani joka on sitkeästi pysytellyt hiuksissani jo kohta 15 vuotta..?  Kirjoittelin siitä ja hiustenhoitorutiineistani aikoinaan täällä. Viimeisten parin vuoden aikana lovi oli vähän talttunut ja hiukseni näyttivät välillä takaa melkein normaaleilta, mutta nyt…. Katsokaa:

hiukset_marras16_img_4218

hiukset_marras16_img_4223

:( :(

Sinikin ihmetteli lovea värjätessään hiuksiani syyskuun alussa (ponihiusprojekti). Hän vinkkasi Helsingin Hiusakatemiasta jossa tehdään hiusjuuritutkimuksia, ja tiedättekö mitä – päätin että menen sinne tutkimuksiin. Haluan selvittää mikä tämän kummallisen ilmiön taustalla on. Miten voi ihmiselle yhtäkkiä 24 vuoden iässä ilmestyä takaraivolle alue, jossa hiukset eivät enää kasva normaalisti? Mun päälle ei ole tapahtunut mitään mikä voisi selittää sitä. Kaikki asiaan mahdollisesti vaikuttavat jutut on kokeiltu: ponnarin paikka, hiusten pesutyyli, tyynyliinan materiaali, hiusharjan materiaali…. Lovi on jo pysyy vuodesta toiseen, ollen välillä miedompi, välillä kuin saksilla nirhattu, kuten nyt. :(

Kun palaan Suomeen, otan yhteyttä Hiusakatemiaan.

.

Meanwhile, meillä oli eilen aivan fantastinen päivä Archesin luonnonpuistossa… En malta olla liittämättä jutun loppuun paria kuvaa. Pakko todeta, että Utah yllätti totaalisesti maisemillaan, en ollut varautunut siihen että täällä on näin kaunista… Jo pelkkä neljän tunnin ajomatka Archesiin tarjosi niin upeita vistoja että se itsessään olisi riittänyt päivän ohjelmaksi. Utah on kirkkaasti koko reissun luonnonkaunein kohde, ihan mieletön paikka <3 Hullua että minulla on ollut aina, koska tahansa mahdollisuus tulla tänne koska minulla on täällä sukulaisia, enkä vain ole käyttänyt tilaisuutta. Nyt en enää odota toista 25 vuotta ennenkuin tulen tänne uudestaan…!

arches_img_4154_2

arches_sanni_

arches_img_4130

arches_img_4114_2

Flunssa on edelleen päällä ja kuulostan ihan Simpsonien Pattylta ja Selmalta, mutta pärjäähän täällä ilman ääntäkin ^_^

.

Blogi muuttaa 1.12. osoitteeseen http://blogit.kauneusjaterveys.fi/karkkipaiva/

Kommentit
 1. 1

  Jenni sanoo

  Odotan innolla, mitä tuloksia Hiusakatemiasta löytyy, sillä mulla on ihan samanlainen lovi. Kuvien perusteella meidän hiuslaatu on muutenkin aivan yks yhteen. Välillä lovi on hurjasti pienempi ja nyt taas erottuu kunnolla… mitä ihmettä?

 2. 2

  Anna sanoo

  Mielenkiintoista että menet hiusakatemiaan! Mulla itselläni sattui mystisesti näin 21-vuotiaana että hiukset muuttuivat yhden kesän aikana piikkisuorista hyvinkin laineekkaiksi, jopa kiharoiksi! Mistä lie moinen johtunut :D

 3. 3

  Sini sanoo

  Itse käyn hiusakatemiassa (eri paikkakunnalla), ja olen kokeillut hoitoa (jonka nimeä en saa mieleen), jonka on tarkoitus auttaa mm. hiustenähtöön ja päänahan ongelmiin. Tein sen vuosi sitten, ja sen jälkeen hiukset kyllä mielestäni kasvoi tavallista paremmin, uusia vauvahiuksia tuli ja hiukset pitenivät. Myös päänahka oli paremmassa kunnossa kuin vuosiin. Toki nyt, vuoden jälkeen kun en hoitoa ole rahan takia jatkanut, päänahka ei ole niin hyvä enää. Mutta ehkä tämä olisi yksi mahdollisuus – kokeilla sitä hoitoa? Varmaan Hiusakatemiassa osaavat neuvoa paremmin, sopiiko hoito sinulle.
  Mielenkiinnolla odotan, tsemppiä, ne ovat vain hiuksia ;) (hyvä sanoa näin kun itse joskus kriiseilee sitä, miksi hiukset näyttävät 99% ajasta kamalilta :D)
  PS. nyt tekis mieli matkustaa, eikä sun matkapostaukset ainakaan yhtään lievennä tätä matkakuumetta! :-D

 4. 4

  mju sanoo

  Oletko jossakin kertonut tarkemmin, mitkä kytkökset suvullasi on Amerikkaan? Tullut sieltä vai mennyt sinne ja kuinka kauas mennään ajassa? :)

  • 4.2

   Sanni sanoo

   Noniin, nyt ehdin vastata :) Eli äitini kaksi vanhempaa sisarta muuttivat nuorina Amerikkaan töihin (olisikohan ollut 50-60-luvulla), alun perin kyse oli kai vain väliaikaisesta työstä mutta löysivät sitten täältä puolisot ja jäivät tänne. Tyypillinen kuvio :) Ja tämän seurauksena meillä on täällä läjä serkkuja ja vielä isompi läjä heidän lapsiaan – ja jo heidänkin lapsiaan ^_^

  • 5.1

   Sanni sanoo

   Olen käyttänyt pelkästään Invisibobbleja kolme vuotta, eivät ole vaikuttaneet loviongelmaan :/

 5. 6

  Milla sanoo

  Mulla on kanssa samanlainen lovi hiuksissa, ei tosin koskaan ole ollut noin pahana :( Mulle kampaajat on selittäneet sitä sillä, että hiukset kuluu takaa enemmän esim. takin kaulukseen ja nukkuessa. Samoin se, että vetää hiuksia jatkuvasti eteen olkapäille kuulemma vaikuttaa siihen. Mutta en tykkää, näyttää kamalalta, kun haluaisi, että tukka on kiiltävä ja silkkinen ja tasainen…mielenkiinnolla odottelen mitä saat selitykseksi siihen!

 6. 7

  Pinja sanoo

  Noi maisemat, vuoret vai mitkälie (:D), on kuin toisesta maailmasta! Huikeen näköistä, laitathan lisää kuvia maisemista ;)

  Ja tuo lovi :/ oikeasti suu levähti auki hämmästyksestä, miten se voi noin yhtäkkiä pahentua.. :( Hiusakatemiajutut kuulostaa mielenkiintoiselta. Moni varmaan ehdottaisi saksimista tai itse leikkauttaisi, itse suhtaudun skeptisesti saksiin:D :D t.pitkätukka

  • 7.1

   Sanni sanoo

   Noi maisemat, vuoret vai mitkälie (:D), on kuin toisesta maailmasta!

   Sanos muuta, todellakin :)

   Hiusten lyhemmäksi leikkaaminen ei ole auttanut loveen, muut hiukset ympärillä kasvavat samaa tahtia kuin ennenkin, loven kohta pysyy lyhempänä.

 7. 8

  Katri sanoo

  Minultakin löytyy tuommoinen lovi, pienemmässä mittakaavassa tosin. Parturin kanssa ollaan sitä ihmetelty :/

 8. 11

  Lydia sanoo

  Moi! Tosi mielenkiintoista olisi kyllä kuulla, mikä tuon aiheuttaa, mikäli siihen mitään selitystä on. Hyvä että menet tutkimukseen.

  Itselläni on niskassa syntymämerkki. Siihen kasvoi kyllä hiukset ensin normaalisti, mutta jossain vaiheessa kouluikäisenä syntymämerkin alue oli ihan kalju! Joskus teini-iässä siihen alkoi jälleen kasvaa hiuksia, mutta täysin eri värisiä kuin muut hiukseni ovat. Olen tummanruskeatukkainen enkä ole koskaan värjännyt hiuksiani, tuosta syntymämerkkikohdasta kasvavat hiukset ovat blondeja. Ja ne ei kasva koskaan yhtä pitkiksi kuin muut hiukset, näyttävät juuri samanlaisilta kuin sinun lovihiuksesi. Minulla hiuksia on sen verran vähän siinä kohdassa (valtavan paksut hiukset muuten) niin lovea ei pääse syntymään ja hiukset ovat sen verran pidempien hiusten lomassa kun pidän korkealla ponnaria, ettei ne pääse hapsottamaan. Joku joskus kommentoi että olenko ottanut niskahiuksiin vaalean raidan kun ne kuitekin erottuu muista hiuksista hyvin hiusten ollessa korkealla ponnarilla

  • 11.1

   Lydia sanoo

   Piti vielä lisätä että niskan syntymämerkin alueen iho ei erotu muusta ihosta ollenkaan. Vauvana se alue oli punoittava. Eli mitään pigmenttieroa nyt ei ole nähtävillä. Toisilla ovat eri värisiä.. Siten ymmärtäisin eri väriset hiuksetkin..

  • 11.2

   Sanni sanoo

   Onpa jännä tämä sinunkin ilmiö… Mystisiä juttuja. Sen jotenkin ymmärtäisi jos hiustenkasvu tietyllä alueella on syntymästä saakka yhdenlainen, mutta jos se muuttuu yhtäkkiä ilman mitään maalaisjärjellä selitettävää syytä, niin onhan se outoa.

   Saas nähdä löytyykö Hiusakatemian keinoilla mitään selitystä…

  • 12.1

   Sanni sanoo

   Aloin käyttää hainhammasklipsiä vasta vuonna 2010 ja lovi ilmestyi jo 2004, eli hainhammastakaan ei voi syyttää…

 9. 14

  sanoo

  :O :O Oho! Mulle tulee ekana kans mieleen ponnarin tai jonkun muun kiinnityssysteemin, kuten hainhampaan(ison klipsin) kiinnityskohta :/ Yhdellä asiakkaallani oli joskus samanlainen (ja oikeastaan vielä lyhyempi) kohta samalla paikalla, kun piti aina hiuksia kiinni samassa kohtaa.

  • 14.1

   Sanni sanoo

   Mäkin epäilisin hainhammasta ilman muuta, koska se pureutuu juuri tuohon hapertuvan alueen kohtaan, mutta lovi ilmestyi jo 6 vuotta ennenkuin aloin käyttää hainhammasklipsejä.

 10. 15

  VerdeL sanoo

  Tuosta hiuslovesta. Oletko ajatellut sitä, että nuttura tai ponnari voisi tehdä tuota, enkä tarkoita kiinnitystapaa? Luin vanhasta postauksestasi, että sulla on tavallaan ”jäykät” hiusjuuret, eli päälaelle meinaa väkisin tulla jakaus. Jos pidät hiuksia paljon ylhäällä, niin se kohta jossa hius joutuu olemaan jatkuvasti eniten luontaista suuntaansa vastaan on juuri tuo takaraivo. Jos vielä pidät hiuksia kiinni nukkuessa, tulee siihen lisäksi myös suora paino+hankausefekti päälle. Tämä varmaan rasittaa takaraivon hiusjuuria, jotka saattavat lisäksi olla lievässä ärsytystilassa väriaineista.
  Itselläni on samanlainen itsepäinen hiuslaatu. Todella tunnen juurissa takana, jos yritän laittaa hiukset ”väärään” suuntaan.
  Odotan myös mielenkiinnolla mitä Hiusakatemia sanoo.
  Terveisin Sherlock :-)

  • 15.1

   Sanni sanoo

   Oletko ajatellut sitä, että nuttura tai ponnari voisi tehdä tuota, enkä tarkoita kiinnitystapaa?

   Tätä en ole tullut ajatelleeksi. Tosiaan, mulla on hyvin ”jäykät” juuret eli hiukset haluavat väkisin jakautua tiettyihin suuntiin. Tässä voisi siis olla perää, mutta tällä selityksellä olettaisi, että hiukset katkeavat juuresta saakka, eivätkä rispaantuisi/katkeaisi tuolla lailla pituuksista kuin ne nyt tekevät. Jos rasitus siis tulee juureen, miksi hius kuitenkin kasvaa..? Ja nirhaantuu sitten poikki kasvettuaan pari vuotta…?

   Harmi kun kuulin Hiusakatemian tutkimuksista vasta nyt, ennen Sinin vinkkiä ei ollut käynyt mielessäkään että jossain paikassa voisi käydä ottamassa selvää mistä hiusten mystinen käytös johtuu.

 11. 16

  Jnepa sanoo

  Vois tehdä myös kunnon hiusten leikkaus hyvää!:D
  Kiitos ihanasta blogista!
  teet kivoja pitkiä postauksia joihin on mukava paneutua oikein ajan kanssa ja sun blogin tsekkaan heti aamusta:)

  • 16.1

   Sanni sanoo

   Vois tehdä myös kunnon hiusten leikkaus hyvää!:D

   Toivon että auttaisi mutta ei… Mun hiuslaatu on luonnostaan kuivaa ja huokoista, latvat ovat aina enemmän tai vähemmän rispaantuneet oli tukka sitten lyhyt tai pitkä. :/

   …mutta kiitos kivasta blogipalautteesta ^_^

 12. 17

  Nimetön sanoo

  Siis tuohan lovi tulee hiuksiin kun istut penkillä tai nojaat johonkin ja hiukset jäävät väliin, useimmilla pitkähiuksisilla tulee juurikin tuon syyn takia lovi hiuksiin. Hiukset pitäisi vetäistä aina sivulle jotta ne eivät vaurioidu, kuvista myös huomaa että hiuslaatusi vaikuttaa todella heikolta ja kärsineeltä, eli ei tarvitse kovaa hankausta jotta napsahtavat poikki…. Suosittelen leikkauttamaan hiukset lyhyemmäksi se lovi ei häviä pelkällä kasvatuksella kun latvat ovat valmiiksi heikot.

  • 17.1

   Sanni sanoo

   Tarjoamasi selitys ei selitä sitä, miksi hiukseni olivat lovettomat 24-vuotiaaksi saakka ;) Enkö nojannut mihinkään 24 vuoteen…? :D

   Hiuslaatuni on luonnostaan kuiva ja haperoinen, siihen eivät sakset harmi kyllä auta. Kun ne leikkaa, latvat ovat paremmassa kunnossa alle kuukauden. Tällä hiuslaadulla voi siis valita haluaako lyhyet ja rispaantuneet tai pidemmät ja rispaantuneet hiukset, ja koska itse tykkään pitkistä hiuksista, olen valinnut jälkimmäisen :)

   • 17.1.1

    Nimetön sanoo

    Nuoren hiukset ovat eri asia kuin vanhemman naisen… ;) Oikeilla tuotteilla hiukset eivät leikkauksen jälkeen mene huonoon kuntoon olipa mikä hiuslaatusi vain… Hiuksesi myös näyttäisivät paremmilta kun leikkuuttaisit nuo samaan pituuteen missä lovi on, et kai jätä hiuksia tuon näköiseksi?
    Kokeile edes sitä ”normaalia” pesu tapaa vuoden ajan, et varmasti menetä mitään, ei kai tuota pahemmaksi pitkiä hiuksia saa?

    • 17.1.1.1

     Sanni sanoo

     Kiitos kauniista sanoistasi ^_^ Pidän hiukset sen mittaisina jollaisina itse niistä pidän eniten :)

     • 17.1.1.1.1

      Mia sanoo

      Voi luoja näitä anonyymejä! :D Toivottavasti tuli hyvä mieli tuosta kommentista. Hiukset saa aina kuntoon, mutta ikävää luonnetta on vaikeampi korjata.

       • 17.1.1.1.1.1.1

        Mia sanoo

        Ohi tämän aiheen, mutta pakko kiittää vinkistä koskien Madaran SOS-tuotteita. Ostin sen voiteen hyvinvoinnin tavaratalon alesta parillakympillä ja sehän on paras päivävoide ikinä! Kosteusköyhyydestä johtuvat juonteet katosivatkin parissa päivässä (vaikka luulin niiden tulleen jo jäädäkseen) ja iho on ollut monena päivänä niin hyvännäköinen, etten ole oikeasti muistanut laittaa meikkivoidetta. Mun talvi-iholle tää on tosi hyvä saavutus siis! Jee, siispä kiitos. En tietenkään tilannut voidetta siis lukematta ensin sun näkemystä aiheesta ja kosteutta se voide tosiaan on tarjonnut. :) (Yöllä laitan hamppuvoidetta, koska atooppinen iho.)

      • 17.1.1.1.1.2

       Nimetön sanoo

       Sitähän minä tässä yritinkin sanoa että ne hiukset saa kuntoon, mutta jos huono kuntoista hiusta kasvattaa niin ei se siitä paremmaksi tule. Ethän käytä korkokenkiäkään joissa toinen korko on poikki vaan siksi koska pidät niistä ja uskot sen korjaantuvan itsestään. Aika huono vertaus mutta silti, nuo hiukset kyllä saa kuntoon, en tarkoittanut loukata. Useimmat pelkää hiusten leikkuuttamista, mutta ne kyllä kasvaa paremmin takaisi ja nopeasti ei siinä menetä mitään… Kärkäs vastaus saa aina saman takaisin, valitettavasti yritin vain neuvoa.

       • 17.1.1.1.1.2.1

        Sanni sanoo

        Useimmat pelkää hiusten leikkuuttamista, mutta ne kyllä kasvaa paremmin takaisi ja nopeasti ei siinä menetä mitään…

        Mutta kun minä olen tämän jo monesti elämässäni kokeillut :) Hiuksistani on useasti leikattu kaikki huonot lavat, eikä tukka ole kasvanut takaisin sen parempana. Sakset voivat auttaa käsittelyillä pilattuun tukkaan, joka muuten on (ilman käsittelyjä) hyväkuntoinen, mutta eivät luonnostaan heikkoon hiuslaatuun. Toisten hiukset ovat luonnostaan huokoisemmat, kuivemmat ja ohuemmat kuin toisten, ja kasvavat hitaammin. Eikä sille valitettavasti mitään voi koska hiusten laatu on kiinni perimästä.

        Jep, hiukseni olisivat varmasti jonkin verran vähemmän rispaantuneen näköiset jos pitäisin niitä koko ajan lyhyinä, mutta miksi tekisin niin..? Koska jonkun ulkopuolisen silmään ne näyttävät silloin paremmilta? Itse pidän hiuksistani pitkinä ja haluan ne sellaisina myös pitää :) <3

 13. 18

  Nimetön sanoo

  Luin vielä aikasemman postauksesi, kokeile vielä pestä hiuksiasi normaalisti ei siis pää alaspäin, takaraivo hankaus pesussa jää vähemmälle ja veden paine ei kohdistu kolonkohdalle… Olet itsekin tuumannut että vedenpaine voi katkoa hiusta, joten kokeile eri pesutapaa. Hiukset letille yön ajaksi ei siis ylös nutturalle.

  • 18.1

   Sanni sanoo

   kokeile vielä pestä hiuksiasi normaalisti ei siis pää alaspäin

   Mulle se pää alaspäin on normaali tapa :D ^_^ Itse asiassa en enää edes osaisi pestä hiuksia pää ylöspäin, en tajua miten olen koskaan onnistunut saamaan sormia kunnolla hiusten lomaan ja vaahdottamaan shampoota pää ylöspäin, kun hiukset makaavat päätä pitkin. Kun hiukset roikkuvat alas, saan shampoon levitettyä paljon helpommin.

   Mutta vaikka vaihtaisinkin pesuytyylin takaisin ylöspäin-asentoon, niin osuuhan se vedenpaine silloinkin päähän. Ja mikäli hiusten katkeilu johtuu vedenpaineesta, niin pää ylöspäin pestessä hiukset nirhaantuisivat päälaelta eli vielä näkyvämmästä kohdasta kuin nyt. Eli ongelma ei poistuisi, loven kohta vain vaihtuisi.

   • 18.1.1

    Tiutiu sanoo

    Entäs jos kokeilisit no poo-meininkiä. Itse en.uskaltaisi mutta jotkut kehuvat…

    • 18.1.1.1

     Sanni sanoo

     Ei kiitos, ihan jo siksi että rakastan hiustenpesua ja hiustuotteita :-* :-* Shampoot ja hoitoaineet ovat mun alkuperäinen kosmetiikkafriikkiyden lähde, rrrrakastan niitä <3 :)

     • 18.1.1.1.1

      Tiutiu sanoo

      Joo toi on aika radikaalia :) Oispa ollu kiva seurata jonkun toisen kokeilemana. Oletko koskaan testannut hoitoainepesuja? Siten että ei käyttäisi shampoota ollenkaan. Mietin että jos ne peset hiuksesi liian hyvin :D j ane kuluu katki. Itseäkin jo naurattaa tää veikkailu.

      • 18.1.1.1.1.1

       Sanni sanoo

       Oletko koskaan testannut hoitoainepesuja?

       Jep, olen :) Hiukset puhdistuvat kyllä mutta jäävät liian liruiksi.

       Mietin että jos ne peset hiuksesi liian hyvin :D j ane kuluu katki.

       Hahah :D XD

       Mä käsittelen hiuksiani niin hellävaraisesti ettei tosikaan. Esimerkiksi föönaus vaurioittaa hiuksia varmasti paljon enemmän kuin shampoopesu, ja mä en föönaa tai ylipäänsä kuumakäsittele hiuksiani koskaan. En tupeeraa, en kiharra, en harjaa märkänä… En tee muuta kuin pesen ja hoidan kolmen päivän välein, harjaan hiukset aamuisin Denmanin laatuharjalla ja pidän hiukset kiinni päivisin Invisibobblella ja öisin pehmeällä donitsilla :)

 14. 19

  Larppi sanoo

  Tuo lovi on niin ihmeellinen! :o Minäkin jään erittäin mielenkiinnolla odottamaan Hiusakatemian tutkimustuloksia hiusjuuristasi! Itsellä on myös hieman samankaltainen tilanne, yläasteelta (vuosi 2007) asti päälaellani, jakauksen vieressä, on halkaisijaltaan noin viiden senttimetrin kokoinen läntti, josta hiukset kasvavat kuivina, karheina ja sellaisina hieman ”säkkärämäisinä”.. Vaikka muuten minulla on sileä hiuslaatu. Pesun jälkeen tuo kohta on niin tuskallinen selvittää, kun koko muu tukka on melkeinpä pesun ja hoitoaineen jälkeen suora, niin päälaella heiluu tuo linnunpesämäinen pallo >:( Ei sitä oikein selväksi saa ennen kuin ruiskii siihen jotain selvitysainetta, ja sehän taas tarkoittaa sitä selvitysaine oikein lähmää tuon päälaen ja jakauksen kohdan ja hiukset näyttää sitten jo yhden päivän jälkeen hiukan rasvaisilta. Kuivashampoo toki pelastaa, kun ei pitkää tukkaa viitsisi joka toinen päiväkään pestä. Minulla on aika lailla samanpituinen tukka kuin sinullakin.

  On meillä ongelmat! :D

  • 19.1

   Sanni sanoo

   On meillä ongelmat! :D

   Niinpä ^_^ Aika hullun kuuloinen tuo sinunkin ”hiusilmiö”, voin vain kuvitella miten ärsyttää selvitellä sitä.

  • 19.2

   Mindi sanoo

   Hurjan näköiseksi mennyt tuo lovi! Kuinkahan se voikaan kasvaa näin nopealla aikataululla noin paljon, huh.
   Larpin kommentista tuli mieleen, että siskollani on saman oloinen ongelma :D Vasemmalla puolella jakausta päälaella on vastaava ihmeellinen kohta, jossa hiukset takkuuntuvat aina hiustenpesun jälkeen linnunpesäksi noin viiden sentin pituiselta alueelta. Eikä ole väliä, laittaako hoitoainetta vaiko ei. Tai käyttääkö kallista vai halpaa shampoota (aineiden laatuun siis viitaten). Kuivasta tukasta ongelmaa ei huomaa, jos hiukset vain selvittää ennen kuivumista. Ihmeellisintä varmaan on se, että sisarellani on todella todella todella paksu ja hyväkuntoinen, sileä, kiiltävä ja täysin värjäämätön tukka (kyllä, hiuskateus on ankara). :)

 15. 20

  Mirja sanoo

  Hius kasvaa juuresta ja tukka näyttää siitä kohtaa olevan ok, eli jonkinlainen kuluma tuon täytyy olla. Nyt rajujen käsittelyiden jälkeen hius vaan on katkennut helpommin tuosta tyypillisestä kohdasta. Olisipa jännä kuulla hiusrutiineistasi, esim. miten pidät hiuksia yöllä, pesutekniikka, harjaustekniikka, mikä ponnari missä kohtaa jne :) Mielestäni turhaan menet Hiusakatemiaan rahojasi polttamaan.

  • 21.1

   Sanni sanoo

   Miten ne nyt siniset on ?

   Veikkaan että syy on taas vedessä; olisikohan täällä metallisempaa vettä kuin Suomessa..? Kreikassakin veti siniseen suuntaan, Suomessa ei tule tällaisia sinisiä raitoja.

 16. 22

  Katri sanoo

  Vielä tuohon aiempaan nettishoppailu postaukseen liittyen kysymys että minkälaiset postikulut tuolla Sephoralla on ja onko se miten luotettava muuten?

  • 22.1

   Sanni sanoo

   En ole koskaan tilannut Sephoralta (ostan aina suoraan liikkeestä ulkomailla, Sephoroita on monessa maassa), mutta kauneusbloggaajien FB-ryhmässä olen joskus lueskellut toisten kokemuksia Ranskan Sephoran tilauksista. Sephora.com (eli Jenkki-Sephpra) ei toimita Suomeen, joten lähin vaihtoehto on sephora.fr. Postikuluja en valitettavasti muista mutta ainakin sieltä tilanneilla oli hyviä kokemuksia :) Sephora on jättimäinen firma, yksi maailman tunnetuimpia kosmetiikkayrityksiä joten nettikauppaan voi luottaa, eivät ole mikään epämääräinen ”Kiina-kauppa”. :)

 17. 23

  Jaana sanoo

  Hei, tuli mieleen että miten föönaat hiuksesi?
  Kun itsellä oli samantapainen ongelma, niin se liittyi siihen että suihkutin lämpösuojaa ensin hiuksiin ja sitten heilautin pään alaspäin föönaamista varten ja siitä syystä että lämpösuojaa oli periaatteessa vain pääli ja sivuhiuksissa, alla olevat hiukset, jotka föönatessa lähimpänä lämpöä kärsivät eniten. Siksi itsellä hiukset takaa ja varsinkin alta katkeilivat pahasti

  • 23.1

   Sanni sanoo

   Hei, tuli mieleen että miten föönaat hiuksesi?

   En föönaa ollenkaan :) Annan kuivua itsestään.

 18. 24

  ohis sanoo

  Minäkin mietin sitä tapaasi pestä hiukset pää alaspäin. Siinähän väkisinkin kohdistuu takaosaan iso rasitus ja jos hiukset ovat vaalennetut, kuivat ja huonokuntoiset, niin varmaan ihan pesemälläkin saa tuo loven aikaan? Että ehkä siihen vaikuttaa monta erillistä asiaa ja joku niistä on vain se ”kamelin selän katkaiseva” juttu.

  Minulla tuollaisia eriskummallisuuksia on tullut eri syistä johtuen. Syys-/talvikaudella kärsivät niskahiukset, kun takkien kaulukset ja huivit rempovat hiuksia. Nytkin on semmoista parisenttistä haituvaa niskassa. Samoin toisella puolella otsaa, hiusrajassa, on alue, josta tosi herkästi lähtee tukka ja samaa tapahtuu myös toisessa reunassa, mutta huomattavasti kevyemmin. Sitten kun tukka alkaa kasvaa takaisin näihin paikkoihin, näytän huuhkajalta, kun töröttää sellaiset hiustupsut, jotka eivät asetu mitenkään ja ovat vielä niin lyhyet, että tuntuisi tosi tyhmältä laittaa pinnejä ihan hiusrajaan. Näiden syntymiseen on tuntunut vaikuttavan esim. hiustuotteista ärtyvä päänahka (ilmeisesti tulee raavittua ”varovasti ja vaivihkaa” juuri tuosta hiusrajan reunasta) ja silmälasien kanssa meinaa usein jäädä juuri tuosta kohti kasvavia hiuksia aisan taitoskohtaan kiinni ja katkeavat, mikä korostuu kun on silmälasit-aurinkolasit -ramppauskausi menossa talvella tai kesällä. Ja sitten jokin muukin vaikuttaa, en tiedä mikä.

  • 24.1

   Sanni sanoo

   Minäkin mietin sitä tapaasi pestä hiukset pää alaspäin. Siinähän väkisinkin kohdistuu takaosaan iso rasitus ja jos hiukset ovat vaalennetut, kuivat ja huonokuntoiset, niin varmaan ihan pesemälläkin saa tuo loven aikaan?

   Vaihdoin tuohon pää alaspäin -tyyliin juuri siksi, kun vedenpaine katkoo helposti hiuksia ;) Eli jos nyt vaihtaisin takaisin, ja tuo takaraivon hapertunut alue tosiaankin johtuu vedenpaineesta, niin oletettavasti päälaelle ilmestyisi silloin vastaavanlainen hapertunut kohta kuin nyt on takaraivolla. Jos hiuslaatuni on 24-vuotiaana jostain syystä ratkaisevasti muuttunut niin, että vedenpaine katkoo hiuksia tuohon malliin, niin mieluummin otan katkeilleet hiukset alempiin hiuskerroksiin takaraivolle kuin päällimmäisiin päälaella.

   Tuo ”talvihaituva” niskassa on mullekin tuttu ilmiö :) Talvella hiukset altistuu aina pahimmille mahdollisille rasituksille kaulahuivien ja takinkaulusten myötä. En selviäisi talvikaudesta ilman selvityssuihketa (ja nyttemmin Tangle Teezer -harjaa). Mulle tulee aina talvella niskaan niin pahoja takkuja että ilman suihketta ja Tangle Teezeriä saisin leikata takut saksilla.

 19. 25

  nnn sanoo

  Oo hiukset ovat jänniä! Miten ne voivatkin olla niin erilaisia jokaisella. Varmasti ärsyttävä tuollainen ns. ”turha” kulumajälki, kun ei tiedä, mistä se tulee. Minusta hiuksesi ovat kuitenkin aina ihanan tuuheat <3 Paksuilla lättähiuksilla olen kade!

  Itsellläni on erikoisuutena hyvin vaaleissa hiuksissa jouhimaiset punamustat paksut hiukset normaalien hiuksieni seassa :D Myös muutamalla vaaleahiuksisella tutullani on sellaisia.

  Nuorena kun löysin ne järkytyin ja nypin niitä pois älyttömästi :'D

  Kiinnostaisi tietää, miksi tuollaisia tulee. Niissä on tavallaan kuin kymmenen hiusta yhteenliimautuneina. Ugh.

  • 25.1

   Sanni sanoo

   Minusta hiuksesi ovat kuitenkin aina ihanan tuuheat <3 Paksuilla lättähiuksilla olen kade!

   Hihih – siis sulla on paksut ja lättänät, mulla ohuet ja tuuheat hiukset? ^_^ :D Luulen että olen vain onnistunut luomaan harhaanjohtavan kuvan blogissa käyttämilläni kuvilla, joissa hiukset on varmaan useimmiten juuri pesty ja ovat pörheimmillään. Iltaan mennessä ne makaavat päätä myöten kuin ohut huntu…. :p Mulla on oikeasti todella ohuet hiukset, ponnarin paksuus on ehkä sentin…

 20. 26

  Kikkis sanoo

  Jännä tuo lovi. Oma tukkani on taipuisa ja hapertuu herkästi kun pituutta tulee. Sitten on ihan turhaa leikata vain hapertunut osa eli latvoja, hapertuminen jatkuu. Pakko leikata ihan reilusti terveemmän osan puolelta eli yleensä napakka polkka, viimeksi takaa lyhyempänä. Veitsiä ei saa käyttää, tuloksena muuten kaksihaaraisia ja hapertumista. Tästäpä sitten saa mielenkiintoisen kierteen kun kasvatan pitkän ja leikkaan kun hermot menee siihen huonoon kuntoon. >:( Tällä hetkellä tukka voi oikein hyvin lyhyempää vaikka välillä kaipaa niin stressileluani: aloin jossain vaiheessa rutistelemaan latvoja kun niistä lähti mieletön rapina puristaessa. :D Päätin myös kasvattaa oman värin esiin koska käsittelyt pahensi entisestään rapinaa ja hapertumista. Oletko koskaan kokeillut reilusti lyhyempää tukkaa? Taisit aiempiin kommentteihin vastata että lyhyempänäkin hapertuu. Minun tukalle jolla myös on omaa tahtoa, ei valitettavasti muu auta. :( toisaalta laittaa ei tarvitse ollenkaan kun kihartuu lyhyenä paremmin itsekseen. :)

  • 26.1

   Sanni sanoo

   Oletko koskaan kokeillut reilusti lyhyempää tukkaa?

   Vain kerran (15-vuotiaana, minulla oli leukamittainen polkka), ja se jäi viimeiseksi kerraksi. Pidän pitkistä hiuksista <3 10 vuotta sitten annoin kampaajan taivutella minut siihen että hiuksistani leikattiin kunnolla kaikki rispaantuneet latvat ja tukka pätkäistiin hartiapituuteen, ja kaduin sitä valtavasti. Leikkauksen jälkeen laskin joka kuukausi millejä siihen että pääsisin takaisin "normipituuteeni" mikä on se joka näissäkin kuvissa näkyy. Meni yli kaksi vuotta että pääsin takaisin entiseen pituuteen, hiukseni kasvavat todella hitaasti. Tuolloin päätin että never again, rakastan pitkiä hiuksia ja pidän ne vaikka rispaantuneinakin <3 :) Ja tosiaan, latvat hapertuvat lyhempinäkin hyvin nopeasti kaksihaaraisiksi ja ohuiksi. Hiuslaatuni on heikko ja herkästi katkeileva eikä lyhempi pituus tee siitä sen vahvempaa. Mago-pidennykset olivat viimeisin konkreettinen esimerkki tästä: hiukseni ovat niin heikot että jopa markkinoiden hellävaraisimpana pidetty puuvillanauhakiinnitys katkaisi hiukseni. Magoja irtoili päästäni nippuina, hiukset katkesivat kiinnityskohdastaan kokonaisina nippuina :(

   • 26.1.1

    Suvi sanoo

    Mulla sama hiuslaatu :( en voi ollenkaan värjätä, vaalentaa, föönata tai kihartaa ku menee superkuivaksi ja katkeilevaksi. Polkkapituinen ilman mitään käsittelyä tuntuu pysyvän kunnossa, mutta raidatkaan ei käy.

   • 26.1.2

    Kikkis sanoo

    Höh. :( entäs onko vaalennuksilla vaikutusta? Viihdyin aikanaan puoli vuotta blondina ja maksoin sitä virhettä pari vuotta, että kaikki vaalennetut hiukset olivat kasvaneet ja leikattu pois. Sitä rapinan ja rispaantumisen määrää.. Mikään muu väri ei ole ollut yhtä turmiollinen ja takkupallon tekevä. Vaaleaa seurannut punainen valui latvoista vaaleanpunaiseksi, vähän samalla tavalla mitä sinulla joissain kuvissa (toki värisi on eri). Tosi kauan kyllä kesti se vaalennetun osion pois kasvatus. Jotenkin jo luulin että hiuslaatuni on se hapero joka oli lopputulos, mutta kyllä se vaan näköjään voi minulla parempikin olla. Lyhyt tukka ja oma väri, uskon kyllä että ei ole patenttiratkaisu ja vaihtoehto kaikille. :D seuraavaa viirausta odotellessa, millä tukkani taas tärvelen.. xD

   • 26.1.3

    Kikkis sanoo

    Ja vielä jatkaaksesi aiempaa vastaustani: tarkoitus ei ole olla loukkaava, tuli ihan paha mieli noista joistakin anonyymien kommenteista ja säikähdin, että toivottavasti minusta ei ole saanut tuollaista kuvaa . :( Minullakin on ”paha” tapa analysoida ja pohdiskella mistä mikäkin voisi johtua. Hirveän mielenkiintoista toisten hiusten sielunelämä, kun omankin tukan käytöstä saa aina ihmetellä. :D Yhdellä tuttavallani on tummassa tukassa yksi raita otsalla, kun veli oli nuorempana mäjäyttänyt jollain siihen. Jännä miten voi muuttua jostain kohdasta myös noin ja pysyvästi. :O

    • 26.1.3.1

     Sanni sanoo

     Vastaan näihin (USAn aikaa) huomenna, nyt on pakko mennä nukkumaan kun nukahdan kohta istualteni…

 21. 27

  Anna sanoo

  Taisit jossain kohtaa hehkuttaa tangle teezeriä, muistanko oikein? Se sitten katkoo hiuksia todella paljon. Keskustelin asiasta juuri kampaajani kanssa, joka on pidennyskouluttaja, suomen huippuja. Tangle teezer katkoo hiuksia todella paljon, tuli tämä puheeksi kun itse pilasin yhden irto-aitohiuslisäkkeen sillä kokonaan. Pidennyshiuksille tarkoitetut harjat kuluttavat todennäköisesti vähiten, kannattaa miettiä vaihtoa.

  • 27.1

   Sanni sanoo

   Taisit jossain kohtaa hehkuttaa tangle teezeriä, muistanko oikein?

   En ole suoranaisesti hehkuttanut, mutta pidän harjan selvityskyvystä :) Aluksi en tykännyt harjasta yhtään koska yritin käyttää sitä ”tavallisena” harjana, mutta meistä tuli ystävät kun tajusin käyttää sitä ainoastaan takkujen avaamiseen. Tangle Teezeriä tulee siis lopulta käytettyä suhteellisen harvoin, vain silloin kun on takkuja, eli harvemmin kuin viikoittain.

 22. 28

  HanSu sanoo

  Voi:/ Olen kampaaja ja näen tätä ilmiötä lievempänä tosi usein, hiukset on ohuemmat siitä kohtaa missä niitä kuuluisi kasvaa eniten. Olen ajatellut että se ehkä liittyy hiusten juuriin kohdistuvaan vetoon/painoon jota ponnari aiheuttaa ja saa hiukset irtoamaan tupestaan ennen aikojaan (tämä on siis vain omaa pohdiskelua). Mutta sun tapauksessa on mielenkiintoista että hiukset on nyt lyhentyneet nopeasti, ei pitkän rasituksen seurauksena. Tosi mielenkiintoista kuulla jos hommaan löytyy joku aukoton selitys (no pun intended!) Toivon että sulle löytyy ammattilaisten kanssa joku ratkaisu! <3

 23. 29

  Mia sanoo

  Itselläni on pitkät liukuvärjätyt hiukset, latva on nykyään varsin vaalea. Huomasin hiusten muuttuneen todella erikoisiksi, juuri sellaisiksi ”purkkamaisiksi”. Tähän on auttanut se, että käytän aina shampoon jälkeen yhdistelmää hoitoaineesta ja rakennepaikkaajasta (Fudgen dynamite). On ollut minun hiuksilleni ihan pelastus.

  Huomasin myös tangle teezerin katkovan latvoja yllättävänkin pahasti, testasin lavuaarin päällä ja melkoinen määrä hiuspätkiä sinne kyllä kertyi. Panostin ja tilasin Mason Pearsonin varsin kalliin harjan, mutta sen pitäisikin kestää tosi pitkään. Pahimmissa takuissa otan apuun Wet brushin. Parasta on, jos jaksan suihkussa kammata hiukset hoitoaineen vaikuttaessa afrokammalla.

  Minulle tuli yhdessä vaiheessa pestessä pään päälle kummallinen takkusykerö, joka oli kuin eri hiuslaatua. Lopulta keksin, että sain sen itse pesutyylilläni aikaiseksi. Nyt en enää nosta latvoja vaahdottaessa pään päälle, vaan pesen hiukset ”suorina”. On muuttanut hiukseni ihan täysin.

  Mutta kaikkea mystistä sitä voi hiuksissa tosiaan olla. Toivottavasti tuohon löytyisi vastaus!

  • 29.1

   Sanni sanoo

   Mulla jää lavuaariin katkenneita hiuksia millä tahansa harjalla harjatessa :( Käytän Tangle Teezeriä vain harvoin, silloin kuin on kunnon takkuja joita ei saa tavallisella harjalla auki. Märkinä en harjaa tai kampaa hiuksia koskaan, on niin pahaksi hiuksille. Mutta onneksi mun hiukset ei mene kosteina takkuun lainkaan, joten niitä ei tarvitse märkäselvittää.

   • 29.1.1

    Kuorotipu sanoo

    ”Märkinä en harjaa tai kampaa hiuksia koskaan, on niin pahaksi hiuksille”

    Tää on taas niin jännä. Mun on pakko harjata hiukset märkinä, koska muuten ne kuivuu vaan ihan jäätäväksi karkeaksi takkupalloksi ja tukkaa lähtee ja katkeilee ihan älyttömästi. Märkänä kun harjaan Tangle Teezerillä saan ne nätisti selväksi ilman kauheeta sulkasatoa. Hiukset jäävät myös kuivuessaan kiiltäväksi.

    • 29.1.1.1

     Tuitui sanoo

     ”Mun on pakko harjata hiukset märkinä, koska muuten ne kuivuu vaan ihan jäätäväksi karkeaksi takkupalloksi ja tukkaa lähtee ja katkeilee ihan älyttömästi.”

     Siis samma här. Hiuslaatuni on samoin ”huokoinen”, luonnonkihara ja ohut. Ponnarin paksuudella ei voi paljon kehuskella… Olen vuosien ajan ihmetellyt sitä absoluuttisena totuutena esitettyä väittämää, että märkien hiusten harjaus/kampaus on ehdoton nounou, hiukset kärsii jäätävästi jne. No, itse en tätä totuutta ole noudattanut, koska todellakin jos annan hiusten kuivua pesun jälkeen itsekseen niihin koskematta, ja sen jälkeen työnnän niihin kamman/harjan, on tuloksena sellainen harakanpesäafro. Tuli taas todistetuksi, kun tuossa vuosi pari sitten ajattelin aiempien kokemusteni vastaisesti taas kokeilla, mitä käy, jos annankin hiusten kuivua ja kampaan/selvittelen vasta sitten. No joo, ei toimi…sen kuivan takkupallon selvittäminen se vasta hiuksia rasittaakin. Lavuaari on täynnä pientä katkennutta hiusta ja peilistä näkyy edelleen se afrotakku. Märkänä selvitellessä lähtee vain ne hiukset mitkä nyt muutenkin on irrotakseen luonnollisesti ja juuresta lähtien. Taktiikkani on siis edelleen se, että pesun jälkeen suihkutan hiuksiin jotain suihkutettavaa hoitoainetta ja superharvalla isopiikkisellä kammalla kampaan hiukset varovasti läpi. Ei edes ole vaikeaa, vaan saa helposti selviteltyä näin.

     Tuli Sanni mieleen, kun kirjoitit että sinulla on talvisin niskassa takkuja ja niitä pitää selvitellä, että olisiko se siis syy tuohon loveen? Jos on nyt käsittelyjen jälkeen haperompaa, ja katkeilee kun takkuja joutuu selvittelemään. Mutta toivottavasti jokin parannuskeino löytyy asiaan :)

 24. 30

  Maria sanoo

  Oi ihanaa, arvasin että pitäisit Archesista! Sen verran monta kuvaa olet näyttänyt Kreikan saarten kallioista että arvelin punakivenkin miellyttävän sua. :) olet käynyt ihan samassa paikassa kuin minäkin aikoinaan!

  Hiusjuttu on tosi mystinen, mutta apuja tai ehdotuksia siihen ei ole tarjottavaksi. Toivottavasti Akatemiasta on apua!

 25. 31

  Sari sanoo

  Sulla on tosi hauskoja lukijoita muuten! Hörähtelin tätä ketjua lukiessani monta kertaa lukijoiden hiusten erikoisuuksille, tai siis lukijoiden omille analyyseille :) :D

 26. 32

  Kati sanoo

  Ehkä hiuksesi vain lähtökohtaisesti kasvavat tuolta alueelta heikompana? Eli hius kuitenkin kasvaa, mutta rispaantuu poikki ajan kanssa.

  Sinuna ehkä edes kokeilisin sitä pää pystyssä pesua, eihän siinä mitään menetä. Mikäli tuolla takaraivolla hius on lähtökohtaisesti heikompaa, niin se pää alaspäin pesu todella voi pahentaa tilannetta. Vastustat ajatusta perustellen sillä, että mielummin lovi tuossa kohdassa kuin pään päällä, mutta ehkä päällä olevat hiukset ovat lähtökohtaisesti kestävämpää. Mikään ei muutu jos et jotain muuta.

  Sinuna hankkisin olaplexin ykkös- ja kakkosaineet kotiin ja tee vaikka kerran kuussa hiuksillesi käsittely sillä. Ehkä säännöllinen paikkaus sillä pitäisi lovikohdankin hiukset terveempinä että ne eivät katkeaisi.

  Yönutturakin voi olla hiuksia rasittava, mitäs jos hankkisit jonkun silkkisen yömyssyn? Jos pidät hiukset aina kiinni, opettele pari helppoa lettikampausta?

  Toivottavasti saat loven kuriin!

 27. 33

  myy sanoo

  Hiusakatemiassa sinulla diagnosoidaan todennäköisesti talipunkki, ja hoitokeinoksi useiden satojen eurojen kuurit ihmeaineita.Taisi olla jokin turve/hapanhoito jota käyttävät tähän. Täyttä humpuukia koko juttu, olen kuullut monista jolle diagnosoitu tämä, käyttäneet rahaa päänahan hoitoihin ja ainut mikä on lihonut on firman lompakko. Mielenkiinnolla odotan raporttiasi tuosta käynnistä kyllä.

 28. 34

  jenni sanoo

  Jännä tuo lovi. Kahlasin kaikki kommentit läpi ja mulle jäi epäselväksi, että ilmaantuuko lovi sulla sekä käsittelemättömiin että käsiteltyihin hiuksiin? Ja yhtä voimakkaana? Itse nimittäin olisin ihan ensimmäisenä veikannut hiusvärejä syypääksi (etenkin, jos vaalennat) tai jos muita vahvoja kemikaaleja käytät.

  • 34.1

   Sanni sanoo

   Kahlasin kaikki kommentit läpi ja mulle jäi epäselväksi, että ilmaantuuko lovi sulla sekä käsittelemättömiin että käsiteltyihin hiuksiin?

   Olen vaalentanut hiuksiani noin 20-vuotiaasta lähtien ja lovi ilmestyi kun olin 24. Täysin käsittelemättömässä tilassa hiukseni ovat olleet viimeksi ehkä… ööö, 13-vuotiaana..? ^_^

   • 34.1.1

    jenni sanoo

    Okei, tämän perusteella mun vahva veikkaus on, että hiusvärit on syypää :( Tai siis ne haurastuttaa hiusta, vaikka miten hellävaraisia olisivatkin, ja sitten hiukset kuluvat/katkeilevat helpommin.
    Kauniin väriset sun hiukset kyllä on.

    • 34.1.1.1

     Sanni sanoo

     Harmi että mun oma hiusväri on niin tylsä :/ En ikinä haluaisi katsella sitä, vaikka sen kanssa saisikin terveemmät hiukset.

 29. 35

  Soleil sanoo

  Moikka,

  Ihana uusi banneri ja kuva! :) Vaalennusta minäkin veikkaisin (oman kokemuksenikin perusteella) syylliseksi. Ehkä yhdistettynä siihen, ettet ole voinut nyt lilahiuksisena käyttää pituuksiin niin hoitavia hoitoaineita ja öljyjä. Alkoiko lovi kasvaa suoravärjäyksen myötä? Pähkäilyä tietenkin tämäkin… Jotenkin hassua että niin moni pitää syypäänä hiusten pesu(asentoa), kun kyllähän käsittelyt ovat paljon rankempia hiuksille kuin pesu.

  Kuvasta näyttäisi, että hiukset ovat katkeilleet tuosta loven kohdalta. Ovatko ne siitä vierestä OK vai ovatko hiukset rispaantuneet ”kiilamaisesti”? Eli onko lovi sellainen kiilamainen /kolmiomainen halkeama vai tarkka alue, jonka vieressä hiukset ovat pitkät ja normaalikunnossa? Yritän tällä kysymyksellä hahmottaa, onko vaurio juurissa vai latvoissa… :)

  Tuo kohta on sinänsä jännä, että ainakin minulla kasvaa tuosta hiukset ”pisimmäksi”, pidemmäksi kuin mistään muualta. Kasvoja kehystävät hipsut eivät sitten kasva millään tietyn mitan yli.

  Oma kokemukseni raidoista ja vaaleammaksi värjäyksestä on se, että vaikka kuinka kampaaja / itse yrittää laittaa värin vain juuriin, tulee aina tietty ”overlappaus”, eli samat hiukset tulee käsiteltyä monta kertaa. Kun itse otin vaaleita raitoja hiuksiin kauttaaltaan, eivät ne millään kasvaneet yli tietyn pituuden. Ilman käsittelyjä (tai nyt muutamalla väriaineella tehdyllä raidalla pääliosassa) hiukset kasvavat noin 15cm pidemmiksi!

  Oletko joutunut viime aikoina värjäämään koko pituuksia myös vaalennusvärillä? Varmaan ainakin silloin, kun vaihdoit viileänvaaleaan väriin?

  Toiset suoraväritkin voivat olla tosi rasittavia hiuksille. Niissä on ihan huimia eroja! Toiset ovat oikeasti hoitavia, toisissa taas on TODELLA emäksinen pH-arvo! Mittailin itse näitä kerran ihan apteekista saatavilla pH-liuskoilla :) ja olin todella yllättynyt. Helläksi mainostetuilla väreilläkin saattoi pH-paperi muuttua ihan siniseksi ja toisissa taas pH oli sellainen kuin saattoi olettaa (neutraali tai vähän hapan).

  Hiusakatemiasta olen kuullut vähän jotain tuonsuuntaista kuin Myy tuossa ylempänä. Ainakin Kemikaalicocktailin blogisti näyttää kirjoittaneen paikasta jotain.

  Äläkä muuten ihmeessä välitä noista anonyymien kommenteista. Hiuksesi ovat (lovenkin kanssa) tosi kauniit! :)

  • 35.1

   Sanni sanoo

   Alkoiko lovi kasvaa suoravärjäyksen myötä?

   Ei, lovi oli syventynyt koko tämän vuoden ajan :/

   Ovatko ne siitä vierestä OK vai ovatko hiukset rispaantuneet ”kiilamaisesti”?

   Hiukseni ovat käytännössä kauttaaltaan hauraat ja jonkin verran rispaantuneet, ne eivät ole koskaan vahvat ja kiiltävät mistään kohtaa. :(

   Eli onko lovi sellainen kiilamainen /kolmiomainen halkeama vai tarkka alue, jonka vieressä hiukset ovat pitkät ja normaalikunnossa?

   Sanoisin että kiilamainen alue. Se näytti yhteen aikaan aika lailla A-kirjaimelta, tai nurinpäin-V:ltä.

   että vaikka kuinka kampaaja / itse yrittää laittaa värin vain juuriin, tulee aina tietty ”overlappaus”, eli samat hiukset tulee käsiteltyä monta kertaa.

   Näinhän se on.

   Oletko joutunut viime aikoina värjäämään koko pituuksia myös vaalennusvärillä? Varmaan ainakin silloin, kun vaihdoit viileänvaaleaan väriin?

   En, lukuunottamatta tosiaan tuota viileään sävyyn vaihtoa toissa kesänä :)

   Toiset suoraväritkin voivat olla tosi rasittavia hiuksille. Niissä on ihan huimia eroja! Toiset ovat oikeasti hoitavia, toisissa taas on TODELLA emäksinen pH-arvo!

   OK. Kiinnostavia juttuja nämä… Enkä ole vieläkään saanut hankittua apteekista pH-arvon mittareita, ehkä sellaiset 6 vuotta vireillä ollut projekti… :D Olisi kiva uteliaisuuttaan mittailla eri tuotteiden pH-arvoja. :)

   Äläkä muuten ihmeessä välitä noista anonyymien kommenteista. Hiuksesi ovat (lovenkin kanssa) tosi kauniit!

   Kiitos :) Vaikka itsekään en oikein ole tätä mieltä ^_^

   Tällä viikolla varaan ajan Hiusakatemiaan :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.