Pesin hiukset kananmunalla

Tänään muistin sen vihdoin tehdä.

Pestä hiukset munalla.

EggWash

Sain vinkin kananmunapesuun lukijalta. Vaikka paljon olen erilaisista vaihtoehtoisista pesumetodeista kuullut (on CO-pesua, saippuapesua, ruokasoodapesua…), niin kananmuna-”shampoo” oli mennyt minulta täysin ohi.

Mikä munassa oikein irroittaa likaa..? Kysytään Googlelta. Ensin en meinaa löytää mitään. Munapesusta kertovilla sivulla vain lukee, että ”egg cleanses hair”. Ei riitä mulle! :) Haluan tietää mikä siinä puhdistaa.

Yhdestä blogista löydän maininnan, että kananmunan sisältämä lesitiini on ”luonnollinen puhdistaja”. Mutta miten..? No, jatketaan googlausta.

Päädyn ketjuun incihaku: lecithin –> käytetään kosmetiikassa pehmentävänä ja kosteutta sitovana ainesosana sekä emulgaattorina (ei vastaa kysymykseen ’miten muna puhdistaa, jatketaan hakua) –>  lesitiini on fosfolipidi –> Wikipedia: Fosfolipidi –> selviää, että fosfolipidimolekyylissä on hydrofobinen ja hydrofiilinen pää (niinkuin tensideissäkin). Aaa, nyt alan ymmärtää. Kaivan esiin Kosmetiikkamyyjä-tutkintoni Kosmetiikan kemia -kurssin muistiinpanot. Löydän kohdan ”Emulgoimalla puhdistaminen”, jossa mainitaan myös lesitiini. :) Noniin!

Tensidin_toiminta

Kuva: Teknokemian Yhdistys

Wikipedia varmistaa vielä asian: ”In aqueous solution, lecithin’s phospholipids can form either liposomes, bilayer sheets, micelles, or lamellar structures, depending on hydration and temperature. This results in a type of surfactant.”

Nyt olen tyytyväinen. :)

EggWash_hiukset

Netti tiesi myös kertoa, että munapesussa kannattaa käyttää nimenomaan keltuaista ja jättää valkuaiset pois, valkuaisessa kun ei ole pesevää ominaisuutta. (Joku sivu väitti myös, että valkuainen koaguloituu suihkun kuumassa vedessä helpommin kuin keltuainen ja koko munaa käyttämällä olisi siis suurempi vaara että hiuksiin jää keittyneitä munan paloja…. Itse asiassa keltuainen hyytyy ihan yhtä helposti. Voin kertoa tämän aamun pesukokemuksen perusteella.)

Erottelin lasiin kaksi keltuaista. Sekoitin joukkoon hieman vettä. Menin suihkuun ja katsoin lasia skeptisenä. Miten tämän nyt saisi levitettyä hiuksiin järkevästi…?

Lopulta sitten vain kaadoin munan päähäni pienissä erissä. Hyytelömäisen koostumuksen ansiosta se ei heti valunut lattialle. Hieroin keltuaista hiuspohjaan niinkuin hieroisin shampoota, mutta koska keltuainen ei tietenkään vaahtoa, tuntui siltä kuin mitään ei oikeastaan tapahtuisi. En pystynyt mitenkään varmistumaan siitä, levisikö muna kaikkialle hiuspohjaan. Juuri tämän vuoksi vaahto on niin must – vaikkei se ole mitenkään välttämätön puhdistumisen kannalta, vaahdon avulla sentään tiedät mihin kaikkialle shampoota menee.

Suoritin huuhtelun. Ja hot damn…! Puhdastahan siitä tuli! Tyvi jopa narskui ihan pikkuisen..!

EggWash_hiukset_takaa

Laitoin perään Lushin American Cream -hoitoainetta ja Nexxuksen hiuksiin jätettävää hoitista. Hiukset olivat kuivuttuaan ilmavat ja, kuten kuvasta hyvin näkyy, hieman karheat ja pörröiset. Mutta todellakin puhtaat ja kaikkea muuta kuin pitkin päätä valuvat lähmät.

Täytyy sanoa että hämmästyttävää. :) Minulla oli hiuksissa vielä kiinnettäkin. Sekin tuntui lähtevän munalla!

EggWash_

Pesukokemuksen miinuksia:

– Koaguloituneet munariitteet hiuksissa, joita sai irrotella huuhdellessa. Ei niitä kuitenkaan paljon ollut.

– Haju. Hiuksiin jäi kevyt kananmunan haju, ja myös kylppärissä haisee muna. Kananmuna.

– Elämyksellisyyden puute. Rakastan hiustenpesua, ja pesutuotteen tuoksu ja koostumus ovat tärkeä osa elämystä. Vaikka munapesu on täysin kemikaaliton ja luonnollinen tapa puhdistaa hiukset – se ei kuitenkaan ole minunlaistani hiustenpesijää varten. Minä haluan sen ihanasti tuoksuvan, kermaisesti vaahtoavan shampoon. :)

(Mutta täysin luonnollista hiustenpesuainetta hakevalle voin suositella munaa! Huomattavasti hellävaraisempi ja kosteuttavampi kuin vaikkapa ruokasoodapesu.)

LumeneVadelmamehuIMG_0105

Ängätään tähän vielä päivän huulipunapainotteinen meikkikuva munahiuksilla.

Korkkasin tänään yhden lukuisista Lumenen lähettämistä huulipunista. Tämä lafka lähettää niin paljon huulipunia että niitä ei ehdi mitenkään kokeilla kaikkia… Arvelen, että tämä puna on ilmestynyt kesällä. Sävy näyttääkin hyvin kaukaiselta nyt syksyn keskellä….

Lumene_Vadelmamehu

Sävy on # 42 Vadelmamehu.

Onko teillä kokemuksia munapesusta? Tai ylipäänsä vaihtoehtoisista hiustenpesutavoista?

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Tiedätkö mitä muna tekee viemäriputkille? Tukkiiko se putket pikku hiljaa?
  Pitää alkaa miettiä jo täysin luonnollisia pesuaineita, kun ei viitsi omaan pihaan lotrata myrkkyjä, mutta pitää myös miettiä mitkä aineet ei tuki putkistoa.

  • 1.1

   Sanni sanoo

   Tiedätkö mitä muna tekee viemäriputkille? Tukkiiko se putket pikku hiljaa?

   En osaa yhtään sanoa. Täytyisi varmaan kysyä säännöllisesti munapesuja suorittavilta.

 2. 2

  sanoo

  Mielenkiintoinen kokeilu. Eikös Flow’lla ole joku olut-muna shamppoopalakin? En silti lähde itse kokeilemaan. Ei ihastuta ajatus paistuneista kananmunanpaloista tummissa hiuksissa :)

  Hirvittävän hyvin muuten sopii sinulle tuo huulipuna :) ja aina jaksan ihastella tuota vaalean hiusten sävyä. Siinä olisi mun sävy, jos blondaamaan alkaisin.

  • 2.1

   Sanni sanoo

   Eikös Flow’lla ole joku olut-muna shamppoopalakin?

   On ainakin ollut ennen, nyt en enää löytänyt sitä heidän nettisivultaan.

   Hirvittävän hyvin muuten sopii sinulle tuo huulipuna :) ja aina jaksan ihastella tuota vaalean hiusten sävyä. Siinä olisi mun sävy, jos blondaamaan alkaisin.

   Kiitos :) Itsekin tykkään hiusten sävystä erittäin paljon, ja olen iloinen että saan nauttia väristä vielä kahden paketin verran :)

  • 3.1

   Sanni sanoo

   Kiitos :) Ja ihan teitä lukijoita saan kiittää lasien valitsemisesta ^_^ Ihan paras valinta!

 3. 4

  Johanna sanoo

  Ei mulla mitään muuta järkevää ole, kuin se että vitsi miten ihana sun hiusten väri on <3

  terkuin Johanna 33v :D

 4. 6

  sara sanoo

  Olen kuullut, että joku sukulaismies pesi nuorena miehenä baanalle lähtiessään hiukset keskioluella, kun sampoo oli loppu ja tuli kuulema kiiltävät hiukset. Jostain muualtakin olen kuullut samasta asiasta, joten siinä sinulle seuraava asia testattavaksi! :D
  Hajun takia ei kyllä varmaan kannata lähteä ihmisten ilmoille ilman uutta pesua… ;)

  • 6.1

   Sanni sanoo

   Minäkin olen lukenut oluen käytöstä hiustenpesussa, mutta en puhdistavana aineena. Sillä tulisi siis huuhdella hiukset ja käyttää hoitoaineen tavoin, tuloksena tuuheat ja kiiltävät kurit. Itse asiassa aikeena onkin kokeilla olutta seuraavaksi. :)

 5. 7

  HanSu sanoo

  Niin, armas kananmuna mihin kaikkeen siitä onkaan! Aikanaan pesin kananmunalla fledaa. Hiukset jäi sen jäljiltä jotenkin… jänteviksi ja vahvan oloisiksi. Ihan kuin hiuksissa olisi ollut muotovaahtoa! Ei ainakaan missään tapauksessa jättänyt pehmeäksi ja veltoksi hiusta. Olen pitkään miettinyt että voi kun saisin jonkun hennompi hiuksisen kokeilemaan kananmunalla pesua, olisiko lopputulema sama kuin mulla:) Mua rupes ärsyttämään toi ainainen riski valkoisista rihmoista päässä (oon brune). Mutta kananmuna oli kyllä positiivinen yllättäjä, pakko todeta:)

  • 7.1

   Sanni sanoo

   Hiukset jäi sen jäljiltä jotenkin… jänteviksi ja vahvan oloisiksi. Ihan kuin hiuksissa olisi ollut muotovaahtoa! Ei ainakaan missään tapauksessa jättänyt pehmeäksi ja veltoksi hiusta.

   Tuo ”jämäkkyys” johtuu netistä lukemani perusteella proteiinista, (munan proteiini jättäisi hiuksen pintaan kalvon, niinkuin vaikkapa hiustuotteissa usein käytetty hydrattu vehnäproteiini –> hius ”paksuuntuu”) mutta jäin miettimään, että miksi minunkin hiukset jäi niin kuohkeiksi kun pesin pelkällä keltuaisella…. Eihän keltuaisessa ole paljonkaan proteiinia valkuaiseen verrattuna. Toisaalta, kenties keltuaisen proteiinipitoisuus kuitenkin on paljon tavallista shampoota tai hoitista korkeampi…

 6. 9

  perunatuunissa sanoo

  kerran pesin munalla, en tosin erotellut valkuaista ja keltuaista mitenkään. Hyvältä se tuntui, puhdasta tuli! Ohjeessa, jonka mukaan pesun hoidin, käskettiin vielä kietomaan kananmunaisten hiusten ympärille muovikelmua ja antamaan hiusten olla munamuovikääreen sisällä 15-20 minuuttia (ilmeisesti vielä parempi vaikutus)
  Plussaa luonnonmukaisuudelle, miinusta munan hyytymiselle ja pesun hankaluudelle. Kylpyhuone oli käsiteelyn jälkeen sotkuinen ja kananmunantuoksuinen.

  • 9.1

   Sanni sanoo

   käskettiin vielä kietomaan kananmunaisten hiusten ympärille muovikelmua ja antamaan hiusten olla munamuovikääreen sisällä 15-20 minuuttia (ilmeisesti vielä parempi vaikutus)

   Minäkin törmäsin netissä paljon juttuihin munahoidoista, oikeastaan enemmänkin kuin munapesusta. Kananmunasta hiukset saavat sekä proteiinia (valkuainen) että kosteutusta (keltuainen). Todellinen 2-1 tuote siis! ^_^ Voi sekä pestä että hoitaa :D

   Aion ehdottomasti kokeilla muna-oliiviöljy-hunaja-naamiota. :)

 7. 10

  Kemmy sanoo

  Nyt kun oli tämmöinen hiustenpesuun liittyvä postaus, niin haluaisin esittää postaustoiveen. Oon joskus pessyt hiukseni koiramme shampoolla (joo :D) ja tiiraillut eläinkaupassa koirien shampoiden incejä ja mun silmään niissä on aika paljon kaikkea hoitavia ainesosia ja ei esim perus sulfaatteja heti kärjessä. Musta ois mielenkiintosta, jos kävisit tutustumassa jonkun ison eläinkaupan shampoovalikoimaan ja raportoisit omia ajatuksia ”ammattilaisena”. Parasta olisi tietty jos pääsisit kokeilemaankin jotain tuotteita ;)

   • 10.1.2

    sanoo

    Koirien shampoothan muuten on ihan älyttömän kalliita! (Vielä, kun sitä luonnollisesti kuluu isoon koiraan kourakaupalla.) Vähän sama juttu, kuin koirien pehmolelut ovat lasten vastaavia kalliimpia ja possunkorva lie kilohinnaltaan sian arvokkain osa vaikka todellisuudessa onkin ihmislihateollisuuden sivutuote.

    Itse olen todennut, että luonnonkosmetiikkashampoilla koirankin pesu tuskin on sen huonompi vaihtoehto kuin koirashampoillakaan – luultavasti jopa parempi? Puhdasta ainakin tulee vaikka mulla onkin ns. turkkirotu. :)

 8. 11

  anonymous sanoo

  siis mikä tän idea on? miks joku haluis laittaa ruokaa viemäriin eikä mahaan? :o itse ainakin varmaan itkisin jos moista pitäis tehdä -.- niin, enkä nyt ala avautuu (tän pidemmin) niistä kanaystävistä ja siitä miks on vielä karumpi aatos että ne elää vankina karuissa oloissaan vaan jonkun hiusten eikä edes ruoan takia :p

  • 11.1

   Sanni sanoo

   siis mikä tän idea on?

   Sen idea on pestä hiukset jollain muulla kuin kemikaaleilla.

   Ruokaa laitetaan mahan lisäksi myös ihoon ja hiuksiin. ;)

 9. 13

  Miina sanoo

  Kyllä. Kananmunalla voi hyvinkin pestä hiukset, näin minä ”lapsena” tekemään. Seuraava kuulostaa varmaan antiikinaikaiselta kertomukselta, muttei sitä ole, mitä nyt pari-kolmekymmentä vuotta vanha tarina. Kun muutimme paikkakunnalle asuimme ensin talossa, jossa ei ollut saunaa. Kävimme ns yleisessä saunassa, joita oli vielä silloin joka korttelissa. Voi sitä tunnetta kun siinä kohtaa jolloin muiden perheiden äidit ottivat esiin Kastehelmet ja muut sen ajan shampoo-pullonsa ja minun äitini kaksi kananmunaa. Oli siinä ihmisillä ihmeteltävää. Ja todellakin, minunkin äitini valutti aina valkuaisen pois ja pesimme hiukset vain keltuaisella. Ja kyllä, suurin miinus valkuaissiteet ja haju. Siihen auttoi kyllä hoitoaine. Mutta kyllä meillä hiukset kunnossa oli! Silti en enää halua sitä kokemusta. Kuten en myöskään käytä peruna- tai vehnäjauhoa kuivashampoona, toinen äitini niksi. Mutta se onkin sitten ihan toinen tarina…

  • 13.1

   Sanni sanoo

   Voi sitä tunnetta kun siinä kohtaa jolloin muiden perheiden äidit ottivat esiin Kastehelmet ja muut sen ajan shampoo-pullonsa ja minun äitini kaksi kananmunaa.

   Ihana tarina! :) Mahtavaa! :) Ja siis tuo korttelisaunakin…! Mä en ole päässyt sellaista koskaan kokemaan.

   Minä käytän silloin tällöin peruna- tai ennemminkin maissijauhoa kuivashampoona. Hyvin toimii, vaikka kaupan suihkuteltavia versioita on tietysti siistimpi levittää.

 10. 14

  Julia sanoo

  Vähän kyllä mietityttää että mitähän viemäri tykkää siitä että sinne menee kananmunaa, etenkin jos tuota munapesua harrastaa säännöllisesti..? Etenkin jos se muna koaguloituu (oli pakko vaklata tää sana, haha!) lämpimän veden vaikutuksesta.

  • 14.1

   Sanni sanoo

   Niinpä. Tätä miettisin minäkin, jos haluaisin munapesuja säännöllisesti suorittaa.

   • 14.1.1

    Emma sanoo

    Jos huutelee alle 42 asteisella vedellä niin ei tuu ongelmia (: ja muutenkinhan suositellaan huuhtelemaan viileämmällä vedellä hiukset (varsinkin hoitoaineen jälkeen), joten itse ainakin onnistuin tästä munapesuajatuksesta!

 11. 15

  Tuhkimo76 sanoo

  Aikoinaan Kyprokselta ostimme muna- ja olutshampoota ja kummatkin olivat hyviä käsittelemättömiin, hyväkuntoisiin hiuksiin.

  Olen käyttänyt Laveran mango shampoota ja hoitista. Niiden koostumuksen muuttumisen jälkeen kaipaisin uusia luonnonkosmetiikan tuotteita. Olisiko sinulla suositella? Toivoisin voivani tilata niitä saksasta esim. Violey:stä.

  • 15.1

   Sanni sanoo

   kaipaisin uusia luonnonkosmetiikan tuotteita. Olisiko sinulla suositella? Toivoisin voivani tilata niitä saksasta esim. Violey:stä.

   Miten olisi Sante? Shampoista minulla on tosi vähän kokemusta, itse asiassa olen kokeillut vain yhtä (Family kiilto-shampoo, en tykännyt), mutta Brilliant Care -hoitoaine on ihan sairaan hyvä, yksi parhaista luonnonkosmetiikkabrändien hoitsikoista. Se tosin ei ole sertifioitu (sisältää synteettisen hiuksia selvittävän ainesosan; Stearamidopropyl Dimethylamine).

   http://www.violey.com/de/sante_m_134.html?filter_id=3

   • 15.1.1

    Nimetön sanoo

    Kiitoksia paljon vinkistä. Olen kokeillut santen kookos-appelsiinishampoota ja se ei säväyttänyt, mutta kovasti kehuttu hoitis täytyy kokeilla.

    Tiedätkö, saako Madaraa (esim. tilattua) mistään edullisemmin? Hinnat tuntuu kovahkoilta saksasta tilattujen laveroiden jälkeen. Madaralla on kuitenkin ihan perus toimivat tuotteet, yhtään floppia ei ole tainnut vielä tulla vastaan.

    • 15.1.1.1

     Sanni sanoo

     Tiedätkö, saako Madaraa (esim. tilattua) mistään edullisemmin?

     En valitettavasti, Mádaraa ei ole osunut silmään missään ulkomaisessa nettikaupassa, ja suomalaisissa taas niiden hinnat taitaa olla kutakuinkin samat.

 12. 16

  Heidi sanoo

  Heh, multa löytyy semmonen tee-se-itse-kosmetiikkakirja, ja sieltä löytyy tuolle ihan ohje :D

  ”Vedenneidon pesuaine – juhannussaunan hoitava hiustenpesu

  1 munankeltuainen
  viileää järvivettä

  Kastele hiukset ja vaahdota keltuainen niihin. (Lisää vettä, kunnes saat kananmunan vaahtoamaan kunnolla). Anna vaikuttaa 5-10 minuuttia. Huuhtele huolellisesti viileällä vedellä. (Älä pese kananmunalla saunan kuumuudessa tai huuhtele lämpimällä vedellä – muna kokkaroituu!)”

  • 16.1

   Heidi sanoo

   Ja pakko vielä lisätä, että tämän ohjeen mukaan kananmunasta pitäisi vielä saada semmonen kylppäriolosuhteisiin sopivampi shampoo:

   1 dl lämmintä vettä
   1 dl brandyä
   2 munankeltuaista

   Yhdistä nesteet, vispaa keltuaiset joukkoon, hiero hiuksiin, anna vaikuttaa 10 min, huuhtele lämpimällä vedellä.

   En tosin oo vielä tullut itse kokeilleeksi mitään näistä :D

   • 16.1.1

    Heidi sanoo

    Niin ja kirja on tosiaan Mari Kiistalan Ruusuvettä ja koivunlehtiä. Paljon hauskoja ohjeita, kunhan vaan saisi aikaiseksi kokeilla :D

  • 16.2

   Sanni sanoo

   (Lisää vettä, kunnes saat kananmunan vaahtoamaan kunnolla)

   Hmmm… kuka on saanut kananmunan vaahtoamaan? :D Sanokaa hep!

   ja kirja on tosiaan Mari Kiistalan Ruusuvettä ja koivunlehtiä.

   Olenkin saanut tästä kirjasta aiemmin vinkin lukijalta. Olitkohan juuri sinä..? :) Vielä en ole saanut aikaiseksi lainata sitä, täytyy laittaa ylös seuraavalle kirjastolistalle. :) Nimimerkillä Riippuvainen-muistilapuista…

 13. 17

  Jess sanoo

  Jag tvättar håret med en äggula blandad med lite balsam samt en skvätt äppelcidervinäger, annars trasslar det och blir tovigt :)

  • 17.1

   Sanni sanoo

   Äppelcidervinäger låter som bra extra! :) Mitt hår blev inte trassligt, men kan tänka mig att med hjälp av vinägret så blir ”ägg-schampo” ännu mera vårdande. :)

 14. 18

  Tipi sanoo

  Täytyykin kokeilla! Tuo ilmavuus on niin silminnähtävä.
  Verrattuna shampoopesuun, onko seuraava pesukerta tehtävä kuinka nopeasti eli pitääkö pidempään puhtaana vai mikä on arviosi?

  • 18.1

   Sanni sanoo

   Verrattuna shampoopesuun, onko seuraava pesukerta tehtävä kuinka nopeasti eli pitääkö pidempään puhtaana vai mikä on arviosi?

   En osaa vielä sanoa, kun vasta eilen pesin ensimmäistä kertaa. :) Voin palata asiaan myöhemmin.

 15. 19

  Kaline sanoo

  Minäkin kerran kokeilin kananmunalla pesua. Hiuksista tuli kyllä ihanan ilmavat, jämäkät ja puhtaat, MUTTA kyllä minua jotenkin ällötti se vieno kananmunan tuoksu päässä. Ja löytyihän niitä munan jäämiä sitten vielä kuivauksen / harjauksenkin jälkeen päästä :D yksi kerta riitti minulle, tällä erää.

  Luonnonmukaisista keinoista tulee eniten käytettyä tuota hoitavaa öljyhaudetta (kylmäpuristettu kookosöljy + avocadoöljy.

  ps. ihanat silmälasit! Sopivat hienosti sulle :)

  • 19.1

   Sanni sanoo

   Ja löytyihän niitä munan jäämiä sitten vielä kuivauksen / harjauksenkin jälkeen päästä :D

   Hahah, voi ei… :) Minulla ei onneksi ole enää harjaan tarttunut… :D Tosin tilanne olisi varmaan eri jos valkuainenkin olisi ollut mukana.

   ps. ihanat silmälasit! Sopivat hienosti sulle :)

   Kiitos – olen samaa mieltä :) Nämä on teidän lukijoiden valitsemat :)

 16. 20

  Suvi sanoo

  Hei kiitos mahtavasta vinkistä! Täytynee tänään saunassa kokeilla pestä hiukset ensin munalla ja huuhdella oluella :) Onkohan oluttyypillä väliä?

  • 20.1

   Sanni sanoo

   Eipä kestä kiittää :)

   Onkohan oluttyypillä väliä?

   En osaa sanoa, olen itsekin vasta perehtymässä oluthuuhteluihin.

   • 20.1.1

    kirsikka sanoo

    Vanha konsti; mustalaisnaiset on kautta aikojen käyttäny tuota oluthuuhtelua hiuksiin, ja nimenomaan ykkösolut, sen alhaisen alkoholipitoisuuden vuoksi.. :)

 17. 21

  sanoo

  Apua, mä en kyllä luskaltaisi kokeilla tollasta :D Mahtavaa lukea näitä sun riskilaboratorio-kokeiluja kuitenkin ;) Joskus nuorempana poimin Cosmopolitanista tai vastaavasta vinkin, että pehmeän ja silkkisen tukan saa laittamalla pesunyhteydessä hiuksiin rypsiöljyä. Voin kertoa, että pesuoperaation jälkeen hiukset olivat yhtä wet lookkia, niin rasvaisiksi huuhtelusta huolimatta jäivät! :D

  • 21.1

   Sanni sanoo

   Rypsiöljy on aika stydiä kamaa, sitä en ihan ensimmäisenä suosittelisi öljyhoitoon! :) Mutta kokeilepas pientä määrää oliivi-, kookos-, avokado- tai manteliöljyä. Nämä ovat klassisia hiustenhoitoöljyjä. :) Sopiva määrä määräytyy hiusten pituuden, paksuuden ja kunnon mukaan; mitä enemmän ja mitä karheampaa tukkaa, sitä enemmän voi laittaa öljyä. Liika öljy tekee juuri tuon ”wet lookin”, samoin liian raskas öljy. Minä sekoitan pieneen kämmenelliseen hoitoainetta noin vajaan teelusikallisen öljyä, niin pieni määrä riittää minun ohuisiin hiuksiini.

 18. 22

  Helinää sanoo

  Mulle tulee aina munapesusta mieleen kun nuorena olin töissä Tukholmassa ja kerran rullaportaita pitkin alas metroon mennessäni oli portaiden alapäässä joku laitapuolenkulkijan näköinen. Hänen päänsä näytti siltä kuin siinä olisi ollut pari muna hyvin hierottuna, yääks.
  Vanhoista kauneudenhoito-oppaista löytyy muitakin vinkkejä kuin munalla pesu :) Ostin kirjaston poistomyynnistä kerran semmoisen opuksen 50-60 luvulta.

 19. 23

  Hanska sanoo

  Vuosi sitten päänahkani oli ihan järkyttävässä kunnossa, kutisi hirveästi, punoitti ja oli todella, todella kuiva. Olin jo menettää hermoni, kun mitkään tuotteet eivät tuntuneet tuovan helpotusta. Googlettin yhden illan ja törmäsin juttuu, jossa suositeltiin kananmunalla pesua. Noh, minäpä pesin. Ja se toimi! Päänahka rauhottui. Hiukset jäivät kuohkeiksi, aivan kuin olisi ollut muotovaahtoa valmiiksi. Kukaan ei koskaan ainakaan suoraan valitellut hajuja, tosin latvoihin laitoin hoitoainetta, joka saattui taittaa kananmunan hajua pois :D Suosittelen kokeilemaan! Puolisen vuotta jaksoin pestä kananmunalla hiukset, kunnes laiskistuin ja siirryin Fräntsilän luomu shampooseen ja hoitoaineeseen, niitä suosittelen vielä enemmänkin! :)

  Kaunista perjantaita sinulle!

 20. 24

  Hansu sanoo

  Sveitsissä asuessani vuosituhannen vaihteessa kävin lääkärissä hoidattamassa akneongelmaa ja hurjasti rasvoittuvia hiuksia. Lääkäri määräsi nimenomaan hiusten kananmunapesut keltuaisella, ihan siis ”oikea” lääkäri, ei mikään homeopaattiversio :D Sain myös reseptin kasvojen mutanaamioon, joka tosiaan haettiin sitten apteekista käyttöön. Oli muuten ihana naamio. Harmi, etten Suomeen muuttaessani tajunnut hamstrata mutapurkkeja varastoon.

  • 24.1

   pexy sanoo

   Poistit sitten kysymykseni .ok.Ehdin kuitenkin suosituksesi mukaan tilaamaan hiusväriä Kreikasta. Odotin kommenttiasi miten vaalennusväri on vaikuttanut hiustesi rakenteeseen.

   • 24.1.1

    Sanni sanoo

    En ole poistanut kommenttiasi, juurihan sen vasta julkaisin minuutti sitten :) Kommentit jäävät aina odottamaan julkaisua siihen saakka kunnes hyväksyn ne yksitellen.

 21. 25

  pexy sanoo

  Hiustesi väri on oikeasti kaunis.En ole kampaaja enkä tiedä missä vaiheessa blondaus muuttuu hiuksen katkeamisen kannalta vaaralliseksi.Kysymys kuulukin:pystytkö hoitoaineilla estämään kotiblondauksen vauriot,hiuksesi ovat selkään asti.?Onnistutko korjaamaan hiusten purkkamaisuuden myös kotikonstein ? Kysyn,koska ammattilaiset suosittelivat minulle blondauksen lopettamista ja kaipaan tuota hiusten väriä !

  • 25.1

   Sanni sanoo

   pystytkö hoitoaineilla estämään kotiblondauksen vauriot,hiuksesi ovat selkään asti.?Onnistutko korjaamaan hiusten purkkamaisuuden myös kotikonstein ?

   Hiusten vaurioita on mahdoton korjata pysyvästi millään, mutta pyrin pitämään kasvavan hiuksen hyväkuntoisena oikealla ravinnolla ja huolellisella kotihoidolla, niin että vaalennuksen vauriot jäävät pienemmiksi. Jos siis ymmärrät mitä tarkoitan… ^_^ Yritän siis sanoa, että esihoidolla hiukseen kemiallisten käsittelyiden kautta syntyviä vaurioita voi minimoida jonkun verran, mutta jo ilmestynyttä vauriota ei voi korjata.

   Olen kirjoittanut hiustenhoitorutiineistani täällä:
   http://karkkipaiva.indiedays.com/2013/12/15/hiustenhoitorutiinini/

   Kun hiukset menevät oikein purkkaan, ei siihen auta kuin sakset :/ Jonkun verran purkkamaisuuteen voi vaikuttaa myös hyvillä hoitoaineilla, vaikka ne eivät tietenkään poista vauriota. Venyvä hius esimerkiksi kaipaa proteiinia, proteiinikalvo ikäänkuin jämäköittää ja ”kovettaa” hiusta niin ettei se enää veny yhtä pahasti, näin niinkuin palikkakielellä selitettynä. Venyviin hiuksiin suosittelen Joicon legendaarista K-Pak-tehohoitoa.

 22. 26

  B sanoo

  En tiedä mistä saatiin idea, mutta teininä päätettiin kokeilla kaverin kanssa pesua kananmunalla ja huuhtelua sitruunalla. Kokemuksesta en muuta muista kuin iholla kirvelevän sitruunamehun. :D Kerran kokeiltiin oluttakin, mutta siitä jäi melkoinen lemu hiuksiin.

  Voisinkin ilahduttaa lapsiani kananmunapesulla, veikkaan sillä saavani varsin hyvät reaktiot. ;)

 23. 27

  sanoo

  Mä olen pitkään pohtinut yhtä hiusasiaa ja eilen se kirkastui: Mä kysyn Sannilta, se jos kuka tietää! Tai ainakin tietää, mistä kysyä.

  Mä olen vuosikausia haaveillut täydellisestä strawberry blondesta tukasta. Kampaaja saa sen aikaan, mutta kotivärjäysten varassa se ei onnistu, koska yhdelläkään merkillä ei ole sen tyyppistä väriä valikoimissaan (ainakaan Suomen markkinoilla). En tarkoita siis mitään lämmintä vaaleaa tms. vaan aidon punaista tukkaa, tyyliin http://glambistro.com/wp-content/uploads/2012/03/Strawberry-Blonde-long-hair.jpg
  http://s1.hubimg.com/u/7138922_f260.jpg
  http://25.media.tumblr.com/bcb92b58ef1384501530b2277de644ca/tumblr_mgn0s2vo9L1qe9b1eo1_400.jpg

  Oma tukka on tummuudeltaan noin kasi-ysi (riippuu vuodenajasta). Välillä oon vetänyt siihen noita tyypillisiä mango/copper ym. virityksiä (7.46, 7,43, mitä näitä nyt on) mutta ne on auttamatta liian tummia.

  Kysymys siis on – miksei kukaan tee punaista vaaleammalle tukalle? Onko siinä joku tekninen vaikeus? Kysyntä? En ole edes kaveripiirissäni yksin tämän ongelman kanssa, tunnen toisenkin, joka kaipaa tuollaista nicolekidman-tukkaa. Onko sulla mitään ajatuksia tästä? Kiitti <3

  • 27.1

   Sanni sanoo

   Moi Sanna!

   Mä en valitettavasti osaa antaa tähän mitään vinkkiä :/ Voinpahan kuitenkin kertoa, että itsekin olen jo pitkään haaveillut juurikin ”mansikkablondista” sävystä, mutta en ole päässyt asian kanssa edes niin pitkälle että olisin käynyt kampaajilla tutkimassa tuollaisen sävyn mahdollisuutta. Kaupoissa en sävyyn ole minäkään törmännyt.

   • 27.1.1

    Erika sanoo

    Toimisikohan hennaväri lyhennetyllä vaikutusajalla? Yleensä sen annetaan vaikuttaa tunnista kahteen ja tulos on sellainen porkkanan oranssi, mutta jos pohjaväri on vaalea ja vaikutusajaksi asettais vaikka puoli tuntia. Tämä on silkkaa arvailua, itselläni on tummat hiukset.

    • 27.1.1.1

     Sanni sanoo

     Toimisikohan hennaväri lyhennetyllä vaikutusajalla?

     En osaa tuohonkaan sanoa mitään :/ Pitäisi kokeilla testihiustupsuihin.

 24. 28

  Suvi sanoo

  Kerran kokeilin itsekin tuota kananmunalla pesua ja häiritseväksi koin munan hajun hiuksissa pesun jälkeen. Lähestulkoin kaikissa muissa lukemissani jutuissa on väitetty, että hiuksiin ei minkäänlaista hajua jää ja olin jo epäillyt tehneeni jotain pieleen. Mukavaa että joku muukin on huomannut tämän jälkioireen.

 25. 29

  Primavera sanoo

  Aikoinaan mulla oli pään kanssa monenmoisia ongelmia. Korvantaustat oli ”halki” ja ärtyi shampoopesusta. Naamassa, leuan alla – kaulassa ja yläselässä oli finnejä. Päänahka oli kuiva ja kutiseva mutta myös helposti rasvoittuva.

  Pari kuukautta vedin jääkaappitavaraa hiuksiin. Paras oli ehdottomasti keltuaispesu. Kokeilin myös ruokasooda-etikkapesua, mutta se oli aivan liian tujua tavaraa mun päänahalleni.

  Edellämainitut ongelmat helpottuivat huomattavasti, kun malttoi jättää kaikki kemikaalit hetkeksi aikaa pois. Hoitoainetta käytin siten, että levitin sitä vain pituuksiin ja huuhtelin pää alaspäin.

  Keltuaispesulla tukka pysyi puhtaanoloisena, toisin sanoen ihmisten ilmoille kelpaavana neljättä päivää! Ja tuolloin mulla oli siis BSL -mittainen tukka.

  Kun malttaa huuhdella pitkään ja hyvin viileällä vedellä, ei jää niitä rihmoja tukkaan. Lisäksi voisin kuvitella, että se keltuainen ”laimenee” joutuessaan viemäriin, joten ei sitä sitten tukkisikaan niin helposti.

 26. 30

  nenna sanoo

  Muistan kun pienenä käytettiin sellaista ihan kaupasta ostettavaa munashampoota. Olenkin ihmetellyt mihin ne katosivat. Olivat varmaan ihan hyviä shampoita, muistan että niitä sai litran pulloissa ja olivat edullisia. Muistaakohan kukaan muu niitä?

  • 30.1

   Sanni sanoo

   Muistan hämärästi…. Täällä Sveitsissä olen törmännyt Rauschin munashampooseen :) Tekisi mieli ostaa ^_^

 27. 31

  Kirsi sanoo

  Keltuaisesta tulee ”elämyksellisesti” vaahtoavaa ja helposti levitettävää, kun sen vaahdottaa vaikka sauvasekottimella pienen vesitilkan kera. Kahdesta keltuaisesta tulee jopa niin runsas vaahto, että sillä voi pestä lopunkin kropan. Pari pisaraa kookosöljyä sekaan niin a vot. :)

 28. 32

  jp sanoo

  Minulla oli paksut, pitkät (n.1m), vahvat ja kiiltävät hiukset n.18 kk sitten. Nyt jäljellä on kuivat, katkeilevat, ohuet ja hennot ”jämät” jäljellä syystä, että
  edellisen asunnon sisäilmaongelma -ja kosteusvauriot pilasivat hiusten terveyden.
  Olen joutunut luopumaan n. 50cm pituudesta hiusteni pelastamiseksi ja
  aloittanut hiusten ”kuntoutuksen” sillä,
  että annan niille oliiviöljyhoidon ennen saunaan menoa eli laitan oliiviöljyn hiuksiin n. tunti ennen saunaa ja huuhtelen sen pois ennen kuin menen löylyyn koska muuten se ”palaa” hiuksiin. Kastelen hiukset jokaisen löylyheiton aikaana huolellisesti jotta kosteus säilyisi koska hiukset ovat todella janoiset.( toimii myös koko kehon hoitona )Myös oliiviöljy/kananmuna shampoo on todella hyvä ja ravitseva, se pehmentää ja hiuksistani on tullut pehmoiset / helposti harjattavat eivätkä mene takkuuun ja katkeile.Pyyhekuiviin hiuksiin sumutan hiuksiin jätettävää oljyä harjaamisen helpottamiseksi. Suosittelen kaikille, älkää epäröikö kokeilla!!! HIUKSET KIITTÄÄ!!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.