Perusmeikin ABC

On päiviä, jolloin tahdon vain tehdä nopean, perusvarman meikin joka sopii kaikkiin tilanteisiin. Sen klassisen ehostuksen, jolloin en näytä mitenkään erityisen meikatulta mutta kuitenkin siistiltä, huolitellulta ja ”säteilevältä” (vastakohtana kuolleen kalan sävylle). Tällaista meikkiä käyttää varmaan valtaosa naisista. Tässä minun tapani tehdä se.

IMG0

Toiset näyttävät meikittäkin freeseiltä. He näyttävät normaaleilta – eivät mitenkään oudoilta tai kalpeilta tai värittömiltä, vain, no, siltä ettei heillä satu olemaan meikkiä. Useimmiten tällaisilla onnenpekoilla on jo valmiiksi hieman tummempi väritys niin hiuksissa, ripsissä ja kulmakarvoissa kuin ihossakin. Heidän ihonsa tuntuu hehkuvan melkein sisältäpäin.

Sitten olemme me; kalpeat, haaleat ihmiset joilla on tummat silmänaluset ja ohut iho jonka läpi verisuonet kuultavat. Meidän ripsemme ja kulmakarvamme, jopa huulemme, ovat lähes värittömät. Meidän kaltaisemme ihmiset näyttävät meikittöminä, etenkin talvella, lähestulkoon sairaalloisilta. Tämä ei ole mitään liioittelua tai tekstin dramatisointia. Näin vain on. Te muut kalpeat tunnistatte kyllä itsenne ja tiedätte mistä puhun. Me tarvitsemme meikkiä. Se ei välttämättä ole pelkkä valinta; ”haluanko tänään näyttää vähän sievemmältä? Jaksaisikohan sitä vähän meikata?”, vaan edellytys. Okei, tämä tietysti riippuu ihan meidän jokaisen elämäntilanteesta. Jos olet sellaisessa työssä, missä ulkoisella habituksellasi ei ole mitään väliä, voit tietysti vapaasti pysyä vampyyrina. Mutta useat meistä ovat työssä, jossa täytyy näyttää vähintään terveeltä. Ja silloin me tarvitsemme ystäväämme meikkiä.

IMG1

Minä tykkään käyttää talvisin sävyttävää päivävoidetta tuomaan hieman hehkua olmimaiseen väritykseeni. Nyt keväällä, kun aurinko ei ole vielä tuonut väriä kasvoilleni, ja talven paksut voiteet ovat jääneet liian täyteläisiksi, sekoitan itse oman sävyttävän kosteusvoiteen. Talvella käytin Dr. Hauschkan Hoitavaa Värivoidetta, ja nyt kevääksi löytyi myöskin hauschkamainen ratkaisu; Bronzing Liquid -värineste. Se on ohut pigmenttineste, jota voi sekoittaa mihin tahansa kosteusvoiteeseen. Tällä hetkellä sekoitan sitä Laveran Neutral Fluidiin.

IMG2

Kas näin. Näyttää tummalta, mutta sävy on kasvoilla hyvin läpikuultava. Jos haluaa tummemman tuloksen, niin lisää värinestettä vaan.

IMG4

Voidesekoituksen kasvoille tuoma sävy on tuskin kuvassa silminhavaittava, mutta trust me, it makes a difference.

IMG10

Perussilmämeikkiin tarvitaan periaatteessa vain kaksi sävyä; yksi vaalea ja yksi ruskea. Minä käytän kuitenkin kahta vaaleaa ja kahta ruskeaa. Liikkuvalle luomelle laitan eri vaalean kuin kulmaluulle. Tässä meikissä laitoin liikkuvalle luomelle kellertävää kermanvaaleaa IsaDoran Retro Chrome -paletista ja luomivakoon L’orealin voimakkaan helmiäistä Platinum Beige -sävyä. Ulkonurkan varjostin Grimasin kullanruskealla 785-sävyllä ja kulmaluulle sipaisin L’orealin Golden Beigeä. Rajasin yläluomen ja alaluomen ulkonurkan ruskealla kynällä. (Olen tykännyt tuosta Yves Rocherin kynästä jostain syystä ihan hirveästi, siinä on vaan ihan paras koostumus, ja nyt se vihdoin loppui pari päivää tän meikin tekemisen jälkeen.)

Kulmakarvat ovat luonnollisestikin myös tärkeä osa perusmeikkiä. Niillä tuodaan ryhtiä kasvoihin ja kehystetään silmät. Itse käytin melkein 10 vuotta pelkästään The Body Shopin kulmaväriä, mutta nyttemmin olen siirtynyt käyttämään Lumenen kulmakynää tai jotain neutraalinruskeaa mattaluomiväriä jonka levitän viistopäisellä siveltimellä.

IMG5

Hillitty silmämeikki valmis.

IMG11

Kasvoille levitin mineraalimeikkipohjan, Lily Lolo Blondie Foundation. Huomatkaa purkin sisällön kulumisaste – olen käyttänyt tätä purkkia talvesta 2009 saakka (kesä ja alkusyksy väliä, silloin käytin tummempaa In The Buff -sävyä) ja noin vähän on kulunut. Silmän aluset peitän Blondie Cover Up -jauheella.

IMGmeikkipohja

Pohja on valmis. Kuulas, siisti ja luonnollinen.

IMG12

Enää jäljellä kevyt sävy poskille. Laitoin muutaman vedon Rimmelin Santa Rose -poskipunaa, jonka päälle sipaisin tumminta raitaa IsaDoran Face Glow Powderista. (Tällä sävyllä ei voi varjostaa, vaikka se kuvassa tummalta näyttääkin. Kyseessä on vain hyvin kevyesti sävyä ja reilusti hohdetta tuova tuote.)

IMGvalmis

Perusmeikki on valmis. Huulille laitan vain huulirasvaa. Kasvoilla on terve hehku ja väri ja näytän kaiken kaikkiaan pirteältä ja freesiltä. Aivan eri vaikutelma kuin ensimmäisessä kuvassa.

Aikaa tällaiseen meikkiin menee minulla noin 20 minuuttia. Tämä on turvallinen lookki, jossa itse koen olevani lähes au naturel. Tällaista meikkiä käytin päivittäin 10 vuotta, ennenkuin löysin värikkäät luomivärit. Miinus poskipuna, jota aloin käyttää vasta n. 25-vuotiaana.

Kommentit
 1. 1

  Sissi sanoo

  Kieltämättä olet pirteämmän näköinen viimeisessä kuvassa. Itsekin pitäisi ryhdistäytyä, olen aivan löpsähtänyt, mitä tulee meikkirutiineihin!

 2. 3

  sanoo

  Huijaat, ethän edes hymyile ensimmäisessä kuvassa :) Hymy on paras kaunistus! Itse en yleensä meikkaa ja jos meikkaan, niin käytän peitepuikkoa, puuteria ja ripsaria ja kaikkia näitä hyvin hillitysti. Joskus jopa rajaan silmät ja laitan enemmän ripsaria. Tämä on hyvä ohje siihen, miten saa vähän sievemmän meikin, vaikka itse tykkään meikata niin, ettei näy että olisin meikannut. Tykkään blogistasi, en meikkien, vaan värien, iloisuuden ja ennen kaikkea aitouden takia. Minusta on kivaa, että joku on omistautunut jollekin asialle aidosti ja aidolla tavalla esittää sen myös muille. Kommentoin ensimmäistä kertaa nyt, koska halusin olla nimimerkin takana ja loin oman blogin vasta :)

  • 3.1

   Sanni sanoo

   Nojoooo…. :D Ihan totta, ehkä näyttäisin pirteämmälle ekassa kuvassa jos hymyilisin… Mutta ikävä kyllä hymy ei peitä tummia silmänalusia…. :P

   Kiva kuulla että blogistani välittyy aitous ja iloisuus. :) Osaan kyllä olla IRL aika sarkastinen tapaus, mutta yritän pitää sarkasmin loitolla tästä blogista.

 3. 4

  Jenni sanoo

  Jännä miten meikillä voi saada ihmeitä aikaan. Ulkoisen pirteyden lisäksi, ainakin itse tulen myös mieleltäni pirteäksi. Olen kesät talvet kalpea ja haalea. Aurinko ei tartu minuun lainkaan vainka kuinka grillaisin itseäni. Pitäisi kokeilla tuollaista säväyttävää voidetta, ruskettuneen näköinen iho kun tuppaa olemaan paremman näköinen.

 4. 5

  Jenni sanoo

  Millaisia siveltimiä tällainen ihan perusmeikkaaja tarvitsisi? Joskus olisi kiva oppia laittamaan luomiväriä ihan kunnolla (eri väreillä leikkien), mutta sehän ei pelkällä applikaattorilla onnistu ilman että tulos näyttää 13-vuotiaan ensikosketukselta luomiväriin. :/ Omistan kaksi sivellintä Kicksin omasta valikoimasta (100 ja 103).

  • 5.1

   Sanni sanoo

   Mun mielestä perusmeikkaaja pärjää kolmella siveltimellä. Tai kahdella, jos ei tykkää käyttää rajauksia.
   1) Lättänä ja tiheä sivellin värin levittämiseen ja perustyöstämiseen, ns. ”pakkaamiseen” luomelle.
   2) Pullea ja pitempiharjaksinen sivellin häivytykseen ja luomivakoon.
   3) Ohut rajaussivellin, maun mukaan joko kapeakärkinen (nestemäisiin rajauksiin) tai pyöreä/kolmiokärkinen (luomivärirajauksiin).

   Pidän itse eniten MACin siveltimistä, mutta olen löytänyt erinomaisen värinpakkaussiveltimen myös bareMineralsilta (Tapered Eyeshadow Brush ja siitä paksumpi versio Wet/Dry Eyeshadow Brush). Kaksi perussivellintä MACiltä ovat 239 (värin levitys ja pakkaus) ja 217 (häivytys ja luomivako). Nämä siveltimet näet mm. tästä postauksesta, tai MACin sivuilta.

   Ihanteellista luomivärirajaussivellintä en ole MACiltä löytänyt (okei, enpä ole kaikkia kokeillutkaan), mutta jos jotain pitää suositella niin Make Up Storen sivellin nro 103 (nimeltään Lipliner Brush) on tarpeeksi pieni tarkoille ja ohuille luomivärirajauksille, etenkin pienisilmäisille. Isompisilmäiset tykkäävät käyttää mm. MACin ”kynäsivellintä” eli numeroa 219. Olisin suositellut myös Coastal Scentsin Mini Contour -sivellintä, mutta sitä ei enää näy valikoimassa.

 5. 6

  sanoo

  Jep. Täällä yksi kalkkilaivan kapteeni, joka tarvitsee aina meikkiä näyttääkseen jotakuinkin terveeltä. Ilman meikkiä näytän niin sairaalta että itseäkin hirvittää.

 6. 7

  HeidiB sanoo

  Mistäköhän muuten johtuu, että aika moni tuntuu löytävän poskipunan aika myöhään? Itse käytin kyllä aurinkopuuteria kasvojen varjostamisessa jo yläasteella, mutta poskipunaa aloin käyttää vasta parisen vuotta sitten 22 vuotiaana. Mä ole nyt mennt viimeiset kaksi viikkoa juuri tuollaisella meikillä ja tulen menemään koko kesän. Aikaiset aamuherätykset, aamu-unisuus ja toimistossa työskenteleminen ei oikein ruoki värikkäitä ja näyttäviä meikkejä. Onneksi aina on viikonloput ;)

 7. 8

  valeria sanoo

  Hei! Jäi mietityttämään että miten pohjustat silmämeikin? Tarvisin kesäksi jonkun hyvän silmämeikinpohjustajan.. talvella kyllä riittää meikkivoide ja kevyt puuterointi, mutta viime kesän helteiden ja suttusilmien jälkeen viisastuneena ajattelin nyt investoida kunnon pohjustajaan :) Eli osaatko suositella jotain hyvää tuotetta? Hinnalla ei niin väliä, kunhan toimii!

 8. 9

  miu sanoo

  Voi mä niin tiiän, mistä puhut. Itselläni kyllä on tumma tukka ja kulmakarvat, mutta muuten olen iholtani vaalea, kalpea, tummat silmänaluset jne. :( Rusketun kyllä hyvin enkä useinkaan pala, mutta tuntuu lähtevän nopeasti pois mun iholta.

 9. 10

  sanoo

  Juuri sopiva perusmeikki! Itse jätän poskipunan ja luomivärit pois aamuisin kouluun lähtiessä, muuten on kyllä sama homma. Tekisi niin mieli tutustua mineraalimeikkien maailmaan, on vaan niin kalliita nuo bareMineralsit ja en oikein haluaisi tilata netistä, ainakaan suomen ulkopuolelta..

 10. 11

  Peppi sanoo

  Just tällaista postausta nudemeikkiin olenkin toivonut, kiitti! Tuo grimas-sävy menee heti hankintaan. Vaikka innostamanasi olenkin innostunut käyttämään enemmän värejä, on kevään tullen tehnyt mieli takaisin ruskeisiin sävyihin ja vähempään meikkiin. Niin kuin kuvistasi näkyy, niilläkin saa hienoa jälkeä kun osaa käyttää oikeissa paikoissa oikeita tuotteita.

  Olisiko sinulla vinkkiä hutiostoksen käyttöön: Ostin Isadoran inliner kajal-kynän ruskeana, kun mustaa ei just silloin ollut kun tarvitsin, ja sävy on ihan liian punertava, näytän ihan punasilmäiseltä sen kanssa vaikka olisi mikä smokey-meikki. Voiko käyttää tavallisena rajauskynänä tms?

  • 11.1

   Sanni sanoo

   Voi toki käyttää myös tavallisena rajauskynänä yläluomella. Jos sävy näyttää silti liian punertavalta, niin painele päälle toisen sävyistä ruskeaa luomiväriä. Näin mä aina tuunaan mun rajausten sävyjä.

 11. 13

  sanoo

  Täällä mennään hyvin samoilla linjoilla, kalpeutta myöten :D luomivärejä käytän yleensä perusmeikkiin vain yhtä vaaleaa ja yhtä tummaa (+ se GOSHin vedenkestävä pohjalla) mutta kuitenkin.

  Mainitsit LilyLolot – osaisitko sanoa että onko LiLon kabuki minkälainen verrattuna BareMineralsin kabukiin? Tekis kovasti mieli tilata LiLolta näytteitä ja toi BMn kabuki on mulle vähän liian karhea niin pohdin kannattaisko kokeilla LiLon versiota.

  Oot ihana ja niin on blogiskin! :D

  • 13.1

   Sanni sanoo

   En ole itse kokeillut Lolon kabukia, mutta se on kuulema superpehmeä. Olen lukenut netistä pelkästään positiivisia kommentteja. bareMineralsin kabuki on mun mielestä sellainen pehmeän ja karhean välimaastosta, joten uskoisin että Lolon on parempi sulle. Noissa on myöskin sellainen ero, että Lolon kabuki on synteettinen ja bM:n aitokarvainen.

 12. 15

  Candyshop sanoo

  Huu, en ikinä käytä ”perusmeikkiä” :D Oma perusmeikkini on perusmeikkipohja kulmakarvavärineen ja poskipunineen, mustat kissarajaukset ja jotain ihanaa huulikiiltoa :D Jos panostan enemmän laitain jotain luomivärejä.

  Muuten ostin silmämeikin pohjustusta varten Make Up Storen pohjustajan värillä clear. Se siis ei peitä vaan jättää ihon aivan kuin siinä ei olisi mitään. Mitä ehdotat, laitanko sen päälle vai alle meikkivoidetta ja puuteria vai pelkästään tätä yhdistelmää kulmaluulle? Vai pelkkä puuterikerros? Pakko jotenkin saada ainakin kulmaluulle jotain peittoa kun jää oudon paljaaksi…

  • 15.1

   Sanni sanoo

   Eikös kulmaluulle tule luomiväriä, sillähän se peittyy…? ;) Silmämeikin pohjustustuotteen ja luomivärin väliin ei tarvitse laittaa mitään. Jos välttämättä haluat, niin toki voit laittaa väliin meikkivoidetta ja puuteria, mutta tämän toimenpiteen ainoa vaikutus on se, että puuteroitu pinta hieman miedontaa päälle levitettäviä luomivärisävyjä.

 13. 16

  sanoo

  Voi tsiisus en tuota muistanutkaan että Lilyä myydään Nellyssä!! Kiitokset, taidankin heti mennä katselemaan ja tekemään ostoslistaa XD

 14. 17

  Charlotta sanoo

  Tää on just sitä, mtä yritän perheelleni selittää! Oon jo 18-vuotias, eli ”saan” meikata, mutta silti aina tulee valituksia meikkaamisesta. Mutta enhän mä voi ulos lähteä kuolleen näköisenä (ja kamalat epäpuhtaudet naamassa kaiken hyvän päälle) ihmisiä pelottelemaan! :”D Tuollainen perusmeikki on kyllä todella hyvä. Mutta miten sun kosteusvoide kerkee imeytyä kunnolla? Mulla jää jotenkin aina nihkeeks, vaikka laittaisin varttia ennen meikkaamisesta kosteutusvoiteen naamaan. :o

 15. 18

  Nimetön sanoo

  Haa! Joku toinenkin käyttää vielä tuota jos kuinka monta vuotta sitten valikoimasta kadonnutta YR:n rajauskynää. :D Tai siis käytti… En tiedä, onko tämä totta vai kuvittelua, mutta ei ne uudessa kuoressa olevat YR:n rajaukset ole kyllä yhtä hyviä. ;)

 16. 19

  Vilja sanoo

  Saako tuosta Lily Lolosta näytekokoja, jotta tietäisi mikä on oikea väri itselle? Mikä on sun väri?

  • 19.1

   Sanni sanoo

   Saa näytekokoja. Mä käytän talvella sävyä Blondie ja kesällä sävyä In The Buff.

 17. 20

  r-ii sanoo

  kiva tälläinen perusmeikki sepostus :D itse tosin kaipaisin vielä vähän tarkempaa kuvausta kuinka teet meikin, mutta tämäkin on jo tosi kiva ! olen lukenut blogiasi jo ööm puolivuotta… ithink ja pidän blogistasi paljon! :D

 18. 21

  sanoo

  Kiva lukea sun arkimeikkirutiineista! Mäkin olen verrattain myöhään löytänyt poskipunan, ehkä vasta noin kolme vuotta sitten ihan ”kunnolla”.

 19. 22

  Ventsukka sanoo

  Moikka,
  enpä ole ennen kommentoinut blogisi juttuja, vaikka ahkerasti seuraankin joka päivä :) Tykkään kovasti! Niin, tuli mieleeni tuosta (varsinkin) arkimeikin luomivärien käytöstä, että kun se on niin hankalaa kun luomet / kasvot ”hiostuu” ja kohta ne luomiväritkin on jo luomivaoissa… :( Jotkut pohjustusvoiteet vähän auttaa, mut aamulla kun kiire ja muuta… Helposti pohjustus jää vaan meikkivoiteeseen ja puuteriin ja se ei kyllä ole riittänyt.. Kaipaisin myös vinkkejä miinus-silmälasimeikkiin, ihan semmoiseen simppeliin arkimeikkiin, kun aikaa sen 10-15 min. aamulla :) Kiitos kovasti!!!

 20. 23

  Mirri sanoo

  Minkä tunnisteen alta löytyy mineraalimeikkipostauksia? Minun silmäni eivät löydä listasta esim. ”mineraalimeikit” tai ”Lily Lolo” -linkkejä.

  Lily Lolon nettikauppa on muuten todella hyvä ja asiakasystävällinen; ei ole hirveästi mieltä maksaa tuotteista kaksinkertaista hintaa ja ostaa joltain suomalaiselta myyjältä. Ellei sitten ole jostain syystä ongelmia luottokortin kanssa.

  • 23.1

   Sanni sanoo

   En ole tainnut tehdä ’mineraalimeikki’-tunnistetta lainkaan…. :/ Muistan että harkitsin sitä ihan alussa, mutta sitten ajattelin että olisi jotenkin ”vaikea” määritellä onko joku meikki mineraalimeikki vai ei jos siinä käytetään yhtä mineraaliluomivärin sävyä ja kolmea ”tavallista”…. Ehkä mä laitan nyt joitain pelkillä mineraaleilla tehtyjä meikkejä ja meikkipohja-postauksen tuollaisen tunnisteen alle, varmaan helpottaa jos joku etsii täältä pelkästään mineraaliaiheisia juttuja. Eli hyvä kun huomautit, mirri! :)

 21. 24

  sanoo

  Haa, minäkin kuulun olmien lahkoon… …oikeastaan en kyllä näytä ilman meikkiä vampyyriltä, vaan siltä, ettei minulla ole kasvonpiirteitä lainkaan.

  Hauschan pigmenttineste meikin alla on kyllä selkeästi pöllittävä idea – kuollut kala kuvaa omaakin talvista ihonsävyäni kutakuinkin täydellisesti :-D

 22. 25

  sanoo

  Ihanan freesi mutta simppeli meikki. Ja hei käytit tuota ”älä hymyile Ennen kuvissa niin näytät nuupahtaneemmalta”-kikkaa ;D. Hymy tuo kyllä paljon energiaa kasvoille, jo sellainen ihan pienikin.

  Duh, olisin varmasti ihan kuollut(?) vampyyri mikäli naama ei olisi ruskea pisamien ansiosta. Ihanan ohut iho mistä kuultaa kaikki suonet läpi, kulmakarvoja ja ripsiä tuskin huomaa mikäli niitä en meikkaisi ja huulet ovat vissiin ihan siniset nakutilassa :D.

 23. 26

  Sofie sanoo

  Eksyin noin puolivuotta sitten ensimmäistä kertaa sivuillesi! Googlen kautta löysin tänne ja sillä samaisela sekunnilla jäin blogiisi koukkuun!
  Aina kun avaan koneen, tulen ensimäiseksi kurkkaamaan tänne blogiisi. :)

  Lisäykseksi vielä, että olet todella taitava siveltimen käyttäjä. Ja suuuuuuuri plussa tulee myös sinun kuvan kauniista kasvoista!

  Minkälaisen koulutuksen olet suorittanut? Vai oletko itseoppinut?:)

  Terkuin
  Sofie

  • 26.1

   Sanni sanoo

   Voi kiitos Sofie! Olen kyllä kaukana todella taitavasta siveltimen käyttäjästä, mutta kommenttisi ilahduttaa silti. :) Ihan itseoppinut olen meikkauksen saralla.

 24. 27

  sanoo

  Minäkin olen päättänyt siirtyä noihin Lily Loloihin Nelly.comin kautta. Mietityttää vaan, että mikähän niistä foundationeista mahtaa olla se kaikista vaalein? Olen kalpea kesät talvet, sillä en tykkää ruskettuneesta ihosta. Sairaannäköinen iho sopii paremmin hulluun luonteeseeni :D

  • 27.1

   Sanni sanoo

   Kaikkein vaalein on sävy Porcelain. Ikävä kyllä, mikäli oikein tulkitsen tuota Nellyn sivua, ei heillä ole tuota sävyä valikoimassa. :/

 25. 28

  Sanni sanoo

  Moi! Olipas kiva loytaa uusi hyva meikkiblogi! :)

  Taalla yksi haamu, jolla olisi pienen pieni kysymys silmanalusista. Tummat silmanaluset on mun kasvojeni pahin haaste. Olisiko sulla mitaan vinkkeja hyvista tuotteista? Talla hetkella kaytan tietty silmanymparysvoidetta (Benefit: Eyecon) ja tummuuden peittamiseen kaytossa on nyt Make up Foreverin 5 Camouflage Cream Palette. Jostain syysta peittavyys ei kuitenkaan riita ja alan olemaan varsin epatoivoinen. Kaikki vinkit olis enemman kuin tervetulleita! :)

  • 28.1

   Sanni sanoo

   En ole MUFEn Camouflage Cream Palettea testannut, mutta luulisi että MUFElla on todella peittäviä tuotteita. Ja jos siis tuo ei riitä peittämään, niin sitten tuli aika haasteellinen tilanne… Oletko kokeillut tuotteiden kerrostamista? Jos yksi tuote ei auta, niin kannattaa lähteä kokeilemaan eri tuotteiden yhdistelmää. ”HC-resepti” menisi niin, että laittaa silmänalusille alimmaksi meikkivoidetta, sitten päälle peiteainetta, sen päälle puuteria tai meikkipuuteria ja päällimmäiseksi vielä valokynää.

   Helena Rubinsteinin Magic Concealer on todella tykätty tummien silmänalusten peitossa, mutta jos joku camouflage-tuote ei auta, niin ei varmaan Magic Concealerkaan….

 26. 29

  Misty sanoo

  Sopisiko tähän postaukseen vielä kysymys highlighteista? Olen kokematon niiden käyttäjänä ja nyt tilasin itselleni Tigin highlightin (TIGI Bed Head Shake-It Loose Powder Shimmer), jota joku suositteli. Mutta apua, miten mä sitä käytän? Olen ymmärtänyt, että se laitetaan poskipunan yläpuolelle. Mihin muualle sitä voi sipaista? Millä sitä kannattaa levittää? Olisiko parempaa tuotetta tai sellaista hallittavampaa? Olen laittanut sitä valmiin meikkipohjan päälle eli alla on Lily Lolon pohja + irtopuuteri, mutta välillä tuntuu, ettei se kiinnity kunnolla. On tosin älyttömän riittoisaa ja pakkaus on pirteä.

 27. 30

  Tuhkimo76 sanoo

  Laitatko Dr hauskan hoitavan värivoiteen alle kosteusvoiteen? Tosi upea arki look.

  • 30.1

   Sanni sanoo

   En laita, tuo on itsessään kosteusvoide ja riittää mulle sellaisenaan. Tsekkaa myös erilliset postaukseni sävyttävistä päivävoiteista. :) Dr. H jyräsi sielläkin.

 28. 31

  Tuhkimo 76 sanoo

  Millä levität peitejauheen silmien alle? En saa laitettua kabukilla kunnolla mineraalipohjaa silmien alle. Kiitoksia kun jaksat aina vastata.

  • 31.1

   Sanni sanoo

   Kabukilla ei tosiaan oikein silmien alle yllä. Kannattaa hankkia synteettinen peiteainesivellin, sillä saa laitettua yhtä hyvin niin jauhemaisen kuin voidemaisenkin peiteaineen. Mulla on käytössä EveryDay Mineralsin peiteainesivellin, joka tuli samassa setissä kuin vanha kabukini. BareMineralsin peiteainesivellin on myöskin ihan huippu. Sen saa tilattua esim. FeelUniquesta aika halvalla.

 29. 32

  Anonyymi sanoo

  Mitä Lily Lolon sävyä suosittelisit ihmiselle, jolla on vaalea mutta silti varsin kellertävä iho? Meikkivoidepurnukan maininta suomalaiselle iholle suunniteltu sävy ei totisesti ole omaa värimaailmaani lähellä. Kasvojeni sävy ei siis ole millään tavalla punaiseen vivahtava eikä myöskään lähelläkään mitään beigehtävää sävyä… Olen vuosien varrella onnistunut saamaan jopa Stockmannin kosmetologin pyörittelemään päätään ja toteavan, että heidän valikoimansa kaikki meikkipohjat ovat näköjään ei keltapohjaisia. Olisi hurjan mukavaa jo vihdoin löytää itselle se juuri oikea sävy nykyisen vähän sinnepäin sävyn tilalle…

  • 32.1

   Sanni sanoo

   Etsi sävy ”with warm undertones” -pohjista. Vaalein ”warm undertone” -sävy Lololla on Warm Peach. Jokaisen Lolo-pohjan kohdalla kerrotaan, onko se ”for cool/warm/balanced undertones”. Vaaleimman eli Porcelainin kohdalla lukee tosin vain että ”for very fair”, mutta se ei ole lämmin sävy eli en usko sopivan kellertävälle iholle.

   • 32.1.1

    Anonyymi sanoo

    Suuri Kiitos sinulle! :) Huomattavasti selkeni tuo Lily Lolon värimaailman luokitus. Nyt voinkin turvallisin mielin tilata muutamista sävyistä sampleja ”luonnonvalossa” testattaviksi. Valitettavasti tämä meidän suomalainen luonnonvalo on vaan pikkasen turhan sinertävä tähän vuodenaikaan :).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.