Peppu ei valehtele

”Hips don’t lie”, sanoo Shakira. Minä voisin laulaa samaa takamuksestani.

(Ja kerron nyt heti alkuun että tämä postaus ei käsittele mitään jumppaliikkeitä vaan ihonhoitoa. ;))

Minulla ei ole koskaan ollut mitenkään erityisen kuiva iho vartalossa, mutta sääret ja reidet ovat kaivanneet säännöllistä rasvausta. Lisäksi takamuksen iho on ollut kuin eriparia muun ihon kanssa – karhea ja epätasainen. Käsite ”pehmeä kuin vauvan peppu” ei koskaan pitänyt paikkaansa ainakaan minun kohdallani.

Olen käyttänyt ennen luonnonkosmetiikkaan vaihtamista mitä voiteita milloinkin – The Body Shopia, Dermosilia, Yves Rocheria, paljon perus-Niveaakin. Rutiiniin kuului voidella iho aina suihkun jälkeen ja iltaisin. Voiteiden kosteusteho ei kuitenkaan koskaan tuntunut riittävän vuorokauttakaan – seuraavaan iltaan mennessä säärten iho oli taas vaaleiden ”kalansuomujen” peitossa.

Luonnonkosmetiikkaan siirryttyäni iho kuitenkin muuttui. Tiedän, että tämä kuulostaa nyt ihan joltain luonnonkosmetiikka”propagandalta”, mutta hyöty on ollut niin huomattava että jaksan aina siitä intoilla..! :) Kasvojen ihossa en ole havainnut mitään eroa (suurin vaikutus on epäilemättä ollut mineraalimeikeillä), mutta vartalossa todellakin.

Vartalovoidejemmani. Poistuvia Anne Lindejä tuli hamstrattua muutama kappale vuodenvaihteessa….

Säärten ja reisien kuivuus on ollut muisto vain. Iho pysyy siloisena ja pehmeänä pesujen välisen ajan, eikä kalansuomuista ole tietoakaan. Ja entäs peppu! Se on nyt sileä ja tasainen, ihan eri nahka kuin kolme vuotta sitten. ”Ass don’t lie…!” Oikeasti, mikään aiempi voide ei ole vaikuttanut tuohon ongelmaihoalueeseen.

Mikä luonnonkosmetiikan voiteissa sitten oikein tehoaa? En keksi muuta selitystä kuin sen, että korkeat pitoisuudet aitoja kasviöljyjä pystyvät pureutumaan pehvan paksuun ihoon ja pehmentämään sen. Tavallisen kosteusvoiteen ja luonnonkosmetiikan tuotteen eronahan on se, että tavallisessa kosteusvoiteessa on useimmiten mineraaliöljyjä ja silikoniyhdisteitä, kun taas luonnon tuotteissa on pelkkiä aitoja kasviöljyjä.

Estelle & Thildin vartalovoide tekee ihon kaikkein pehmeimmäksi <3

Mineraaliöljy ja silikonit muodostavat ihon pinnalle silottavan ja pehmeän tuntuisen kalvon, joka estää kosteutta haihtumasta ihosta. Kasviöljyt taas imeytyvät ihoon, ja ravitsevat ihoa syvemmältä. Kummatkin siis kosteuttavat, mutta eri tavoilla. Minun ihooni kasviöljyihin pohjautuvat emulsiot näkyvät tehoavan huomattavasti tavallisia voiteita paremmin. Yleisestikin kuivalle iholle suositellaan aina kasviöljyjä mineraaliöljyjen sijaan.

Lisäksi luonnonkosmetiikan vartalovoiteissa minuun vetoavat aidot, herkulliset tuoksut.

Joskus muinoin ihmettelin Virven vartalovoideobsessiota, mutta nykyään ymmärrän häntä vähän paremmin…! ^_^ Ihan yhtä paljon en kropparasvoja lotraa kuin Virve, mutta nyt voiteilla on merkitystä. Peppu sen varmisti.

Kommentit
 1. 1

  tupluuri sanoo

  Mulla on kuiviin jalkoihin ja karheaan peppuun auttanut ihan Garnierin markettirasva. Garnierin Intensive 7 days persikkageelivoide on tehnyt mun ihosta sen ns pehmeän kuin vauvan peppu. Noh jokaisella iho omanlainen mutta löysin itselleni parhaimman ihan markettirasvasta, vaikka kyllä nuo luonnonkosmetiikkarasvatkin houkuttelis jos olis massia sen verran että niihin viitsis törsää.. :)

  • 1.1

   Sanni sanoo

   On kyllä totta että luonnonkosmetiikan kropparasvat on aikamoisen hinnakkaita markettien perusrasvoihin verrattuna… :/ Siksi olin itse niin ihastunut noihin Anne Lindeihin, maksoivat vain 7,90 (verrokkina vaikka Hauschka; 140 ml maksaa järkyttävät kolmekymppiä!!!). Tosi harmi että Annet jäi pois Suomesta.

 2. 2

  jenn sanoo

  Osaisitko suositella jonkun tietyn, edullisen ’peppurasvan’? Osaisi sitten kaupasta kysellä :) Mulla on nimittäin aivan sama ongelma,tuntuu ettei mikään auta :/

  • 2.1

   Sanni sanoo

   Nyt kun Anne Lindejä ei enää myydä Suomessa niin edullisimpia luonnonkosmetiikan vartalovoiteita taitaa olla Urtekramit (myydään ihan Prismassakin) ja sitten Laveran Basis Sensitiv -linjan voiteet. Laveran voiteissa on mun mielestä miellyttävämpi koostumus kuin Urtekramissa.

 3. 3

  Maikki sanoo

  Moi.
  Joistakin kommenteistasi tai jutuistasi olen ymmärtänyt että olet hyväkarppaillut. Myös minä olen hyväkarppaillut viime kesästä lähtien ja viime talvena ihoni on voinut tosi hyvin. Säärien iho pysyi koko talven hyvänä, enkä edes rasvaillut niitä kun pari/viikko. Myöskään kantapäiden iho ei kuivu niin paljoa kun ennen.
  Joten uskon että oikeastaan parhain vaikutus myös sinun ihoosi on ollut ruokavaliosi, mutta ei kerrota sitä muille, kun näitä kärkkäitä karppivastustajia on vähän siellä sun täällä. :-)

  hyvää kesää
  Maikki

  • 3.1

   Sanni sanoo

   Hihhih…. ^_^ On totta että silläkin saattaa olla jonkun verran vaikutusta että olen lisännyt öljyjä ruokavaliossani. Ihoni kuitenkin muuttui jo pari vuotta ennenkuin aloin karppailla, eli pelkästään VHH:n piikkiin en voi kuivuuden väistymistä laittaa…

 4. 4

  Suvi sanoo

  Millon muuten vaihdoit vähähiilihydraattiseen ruokavalioon ja tapahtuiko se yhtään samoihin aikoihin luonnonkosmetiikkaan siirtymisen kanssa? Meinaan kun esim. viljathan voi aiheuttaa kaikenlaista iho-oiretta… Poikaystävä koittaa juuri olla vähän aikaa ilman niitä ja tarkkailla vähenisikö jalkojen ihottuma ja hilseily.

  • 4.1

   Sanni sanoo

   VHH ja luonnonkosmetiikkaan siirtyminen ei ajoittuneet samaan ajankohtaan. Luonnonkosmetiikkaa aloin käyttää kesällä 2009 ja VHH-ruokavalioon siirryin vuosi sitten.

 5. 5

  sanoo

  Jos istuu paljon, niin peppu menee aika ikävään kuntoon, eikä mistään rasvasta tunnu olevan apua :/ Aloitettuani seisomatyön on tilanne parantunut ihan huikeasti! Tosin nyt jalkaterät ovat aika kovilla eikä mikään pysty auttamaan niitä :D

  • 5.1

   Sanni sanoo

   Nnnnjooo…! Ehkäpä mullakin on seisomatyö vaikuttanut? Tuota en tullut ajatelleeksikaan…! Entisessä työssäni istuin paljon enemmän.

 6. 6

  Anna sanoo

  Kiitos loistavasta vinkistä, himorasvaajana kokeilen varmasti vaikka omalle iholleni ihan tavalliset marketin Dovetkin ovat olleet ihan toimivia.

  3-vuotiaalla tyttärelläni on kuitenkin hirmuisen kuiva, etenkin talvisin atooppinen iho. Ihoa rasvataan päivittäin, voiteet ovat aina apteekista ja vaihtelemme merkkejä, ilmeisesti iho ”tottuu” johonkin rasvaan jolloin se kuivuu ja kutisee selvästi enemmän.

  Tämän esipuheen jälkeen: osaatko suositella siis mitään luonnonkosmetiikkaa joka sopisi myös lapselle? Ilmeisesti noissa on kutenkin jonkin verran hajusteita joita en ainakaan kovin mielelläni lapsellani käyttäisi.

  • 6.1

   Sanni sanoo

   osaatko suositella siis mitään luonnonkosmetiikkaa joka sopisi myös lapselle?

   Kyllä! :) Suosikkini ja parhaimmuus number 1 on Estelle & Thildin Baby & Child -linjan voiteet (hajusteettomia), yhden purkin Baby & Childiä olen itsekin käyttänyt. Taivaallista ainetta. Sitten esimerkiksi Laveralta löytyy kaksikin lasten ihonhoitolinjaa; Baby & Kinder sekä Neutral Baby & Kinder (Neutral-linja on täysin hajusteeton).

 7. 7

  sanoo

  Minun pitäisi saada sääristä ja käsivarsista nuo kalansuomut pippurimaille ja äkkiä, mutta mikään ei auta. Ehkä ostan jonkin tuollaisen putkilon ja kokeilen, tehoaako.

 8. 8

  sanoo

  Minulle myös!! Mikä noista tököteistä on se ihmeaine, joka poistaa karhean ihon? Kärsin tuosta samasta kannikoiden karheudesta ja haluaisin mielelläni röpelöiden tilalle siluisen vauvanpepun kiitos! Onko se juuri tuo kuvassa ole estelle & thildin puteli?
  Tätä juttua on kyllä kokeiltava. Jos tämä pylly siliää, niin siliää mikä vain. =D

  • 8.1

   Sanni sanoo

   Kaikki luonnonkosmetiikan voiteet ovat tuntuneet vartalolla ehdottomasti ”perustököttejä” kosteuttavimmilta, mutta Estelle & Thild on se jolla karheus lähti! Se on kaikkein pehmeintä. Koostumus on täyteläinen muttei yhtään tahmean rasvainen. Voin todellakin suositella lämpimästi! Enkä ole kokemukseni kanssa yksin – olen kuullut vastaavia kommentteja myös asiakkailta.

 9. 9

  abobasen käyttäjä sanoo

  Mistä tota Estelle&Thildin vartalovoidetta voi ostaa ja paljonko sillä on hintaa? Ite oon atoopikko ja superrrrherkkäihonen, mutta tossa ei luulis olevan hirveesti allergisoivia ainesosia?

  • 9.1

   Sanni sanoo

   Estelle & Thildiä myyvät Suomessa Kicksit ja Yliopiston Apteekit (ja ilmeisesti myös jotkut muutkin apteekit, en tiedä mistä saisi tarkan listauksen). Jos paikkakunnallasi ei ole Kicksiä tai YA:ta, niin YA:lla on myös verkkokauppa. Tuolla verkkokaupassa myydään näköjään vain Baby & Child -linjan vartaloemulsiota, mutta se on samaa kamaa kuin postauksen kuvassa näkyvä Neroli Bergamot Body Lotion, paitsi hajusteettomana. Luonnon ainesosat voivat allergisoida siinä missä mikä tahansa muukin kosmetiikan raaka-aine, mutta koska E&T:n tuotteet on alunperin kehitetty perustajansa atooppisille lapsille (siitä tulee nimi, lapset on nimeltään Estelle ja Mathilde) niin potentiaaliset allergeenit ovat minimissään. Inci on lyhyt, ja mitä vähemmän raaka-aineita = sitä vähemmän allergisoivien aineiden mahdollisuutta.

   E&T:n vartalovoiteella on hintaa 19,50/150ml, eli ei ole ihan halpaa mutta ei toisaalta kalleimmastakaan päästä.

   • 9.1.1

    betty sanoo

    Kiitos vinkistä, kiinnostuin heti atopikkona kyseisestä tuotteesta! Oletko testannut E&T:n kasvovoiteita tai puhdistustuotteita?

    • 9.1.1.1

     Sanni sanoo

     Minulla on käytössä koko Estelle & Thildin Fragrance Free -linja silmänympärysvoidetta lukuunottamatta, eli kaikki tuotteet on testattu. :) Hyviä ovat, E & T:n hajusteeton kasvovoide oli itse asiassa ensimmäinen luonnonkosmetiikan voide johon todella ihastuin aloitettuani luonnonkosmetiikkakokeilut Weledalla johon taas petyin. Kasvovoiteen ohella supersuosikkini E & T:ltä on Rose Otto -seerumi jota olen blogissa hehkutellut pariinkin otteeseen. Aivan ihana, ihana tuote.

 10. 11

  Ansku sanoo

  Onko nuo Laveran vartalovoiteet hyviä? Entä onko niissä kuinka voimakas tuoksu (esim. Body Shopin vartalovoiteisiin verrattuna)?

  • 11.1

   Sanni sanoo

   Laveran voiteet on tosi hyviä, koostumus hyvin samanlainen kuin Anne Lindeissä. Body Shopin vartalovoiteita en ole käyttänyt tooooodella pitkiin aikoihin joten niihin en osaa tuoksua verrata (tai no Mustikka Body Butter mulla oli jokunen vuosi sitten, huh että se tuoksui äitelälle ja synteettiselle, en tykännyt!!), mutta kyllä Laveran Body Spa -linjan voiteissa on suht. voimakas tuoksu. Basis Sensitiv -linjan (edullinen koko perheen linja) voiteissa on miedompi, ”apteekkimainen” puhdas tuoksu ja Neutral-linja taas on täysin hajusteeton. Neutral Body Lotion kuuluu myös suosikkeihini ja sitä on nyt toinen purkki menossa. Koostumus on ohuempi kuin täyteläisissä Body Spa -voiteissa mutta kosteuttaa silti todella tehokkaasti ja jättää ihon niiiiin sileän tuntuiseksi. :-*

 11. 13

  sanoo

  Mikä on suosikkisi tällä hetkellä? Itse olen viime aikoina käyttänyt ihan 100% kookosöljyä, mutta 100% sheavoi on kyllä suosikki, sitä vaan kuluu aika paljon jos koko vartalon valelee.

  • 13.1

   Sanni sanoo

   Kyllä Estelle & Thild on kaikkein parhain, mutta koska tuoksuja on vain kaksi (Neroli Bergamot ja hajusteeton Baby & Child) ja hintakin kalliimpi kuin Lindeissä ja Laveroissa, niin sanoisin että suosikki tällä hetkellä on Lavera (koska Lind jäi pois Suomesta). Laveran Body Spa -linjassa on ihania tuoksuja! E&T:tä ostan aina kun ne on tarjouksessa. ^_^

   • 13.1.1

    sanoo

    Pitääpä joskus kokeilla Estelle & Thildn vartalovoidetta. Käytän tällä hetkellä kasvoilla E&T:n hajutonta yövoidetta ja päivävoidetta kasvoilla ja olen kyllä tykännyt.

    Pahoittelut muuten tuosta ”puolituplakommentista”, sain tietokantavirheilmoituksen kommenttien laittamisen jälkeen ja ajattelin, että eivät kumpikaan tulleet edes läpi, mutta näköjään olivat tulleet.

    • 13.1.1.1

     Sanni sanoo

     Pahoittelut muuten tuosta “puolituplakommentista”,

     Eihän se mitään haitannut :) Ymmärsin kyllä että jotain oli varmaan mennyt vikaan ensimmäisen lähettämisen kohdalla.

 12. 14

  Pepita sanoo

  Miksi Anne Lindin tuotteet ovat poistuneet? Todella harmillista, sillä purkit näyttävät niin houkuttelevilta!

  • 14.1

   Sanni sanoo

   Maahantuojan mukaan menekki Suomessa oli niin huono. Olin tosi yllättynyt – kyseessä kuitenkin todella ihanat ja edulliset voiteet superherkullisilla tuoksuilla. Ei voi ymmärtää suomalaisia kuluttajia…. Kai he sitten mieluummin ostavat kalliimpia vartalovoiteita. :)

 13. 15

  Noora sanoo

  Ai ihanko oikeasti pistät tämän kaiken voiteiden piikkiin? Minusta kuulostaa enemmän karppiruokavaliosi aikaansaannokselta.

  Vaan samapa tuo, nauti hyvästä pebastasi :)

  • 15.1

   Sanni sanoo

   En voi tosiaan laittaa karppauksen piikkiin kun peba muuttui pehmeäksi voiteilla jo pari vuotta sitten ja karppauksen aloitin vasta viime kesänä. :)

 14. 16

  Annis sanoo

  Minäkin olen siirtynyt pitkälti luonnonkosmetiikkaan. Monet sanoivat, että rasvat ovat kalliita markettirasvoihin verrattuna. Itse käytän kokonaan kosteusvoiteena atooppiselle kropalleni luomulaatuista kylmäpuristettua kookosöljyä :) Hinta isolle törpölle paikallisessa ekokaupassa oli 6,9 euroa eli ei mitenkään merkittävästi enemmän kuin perusrasvoillakaan. Toisaalta jos ei ole niin puristi, kookosöljyä saa kylmäpuristettuna myös ei-luomuna versiona, jolloin hinta tipahtaa noin puoleen. Eli pesun päälle taputellaan kropasta kosteus pyyhkeellä pois jättäen ihon pinta kuitenkin hieman kosteaksi, kookosta kevyesti iholle ja avot. Iho on pysynyt talvikaudellakin kivasti kosteutettuna ja itse kun pidän kookoksesta, myös tuoksu on ollut mukava plussa :) Joskus lisään päälle vielä jotakin kropparasvaa. Monet muutkin öljyt toimivat todella hyvin ihonhoidossa, eikä hinta ole lähelläkään sitä luokkaa, mitä noilla luomukosmetiikan valmistajilla on valmistuotteissa. Suosittelenkin todella lämpimästi tutustumaan eri kasviöljyihin sellaisenaan ja kokeilemaan, löytyisikö niistä edullista ja kemikaalitonta versiota omalle iholle :) Itseäni viehättää myös ajatus siitä, että periaatteessa se mitä iholle työnnän, on niin puhdasta että sitä voisin myös huoletta syödä :P

  • 16.1

   Sanni sanoo

   Mullakin on käytössä myös vartaloöljyjä, ja ne ovat toki se kaikkein ravitsevin hoito iholle, mutta en vain jaksa/ehdi useimpina aamuina odotella öljyn imeytymistä ja ihon nahkeuden katoamista ennen pukeutumista… Joskus viikonloppuisin sitten saatan hemmotella ihoa öljyhoidolla! :)

 15. 17

  NG sanoo

  Tehokkain kosteuttaja tämänhetkisessä arsenaalissa on Madre Labsin Hands & Body Lotion, iherbin ihanasta valikoimasta. Hinta alle 10 $. laadukkaita kasviöljyjä ja koostumus todella kermainen, joten käytän vain iltaisin. Korppusääret pehmenivät tällä heti ..
  Luonnonkosmetiikka on Suomessa ylihinnoiteltua, mutta totta kai maahantuojan ja myymälän on saatava osansa.

 16. 18

  MM sanoo

  Mua harmittaa luonnonkosmetiikassa monesti just ne hajut, ne on niin voimakkaita. :( Ja eteeriset öljyt, huh, tulee pänsärky helposti. Onneksi on niitä hajusteettomiakin tuotteita. :) Taidanpa hankkia kokeiluuni tuon mainitsemasi Estelle & Thildin hajusteettoman vartalovoiteen ^^ Olen tosin käyttänyt ihan pelkkää jojobaöljyä ihon kosteuttajana, ja se toimii hienosti, mutta jonain hetkinä haluaa jotain vähän kivemmassa pullossa olevaa ja vähän… ”luksusta”, voisiko sanoa. :)

 17. 19

  sanoo

  Iso kiitos vinkistä vartalovoiteiden suhteen! Olen tuskaillut korppusäärieni kanssa talvisin, mutta tällä erää myös näin kesällä. Säärien kuivuuteen ei mikään tunnu tepsivän mutta heti huomenna painelen ostamaan luonnonkosmetiikka voiteen vartalolle, joko Laveraa tai Estelle & Thildiä.

 18. 20

  Mirri sanoo

  ”E&T:tä ostan aina kun ne on tarjouksessa”

  Jos joskus huomaat, että sarja on tarjouksessa, niin laita vinkkaus blogiin! :) Seerumi ja parit voiteet pääsisivät kokeiluun.
  Vai ovatko esim. Kicksin tarjoukset yleensä vain kanta-asiakkaille tms?

  • 20.1

   Sanni sanoo

   E&T ja Weleda on Kickseissä aika useinkin 20% tai joskus 30% alennuksessa, ei pelkästään klubilaisille. :) Pitää muistaa vinkata kun niin on seuraavan kerran! ^_^

   • 20.1.1

    Mirri sanoo

    ”Pitää muistaa vinkata kun niin on seuraavan kerran! ^_^”

    Kiitos! <3

 19. 21

  Jonttu sanoo

  Täällä kuumeessa lueskelen vanhoja postauksia ja pakko on välillä myös kommentoida. Itse olen huomannut luonnonkosmetiikan kasvovoiteiden kanssa sen, että niitä on paljon mieluisampi käyttää. Johtuuko sitten psykologisesta puolesta vai mistä, mutta nykyään vaan tulee tartuttua noihin luomupuolen purkkeihin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.