Pee-äs

Eiliseen postaukseen liittyen….

Tämä on nyt ehkä ihan hulluimpia päähänpistoja mutta kun se tuli mieleeni, niin jaan sen. Kun olen sellainen :)

lefteris_img_7289

Kun lähdin tänään aamuyöllä kello 05.15 Astypalealta, kohtasin satamassa yllättäen pappaystäväni Lefteriksen.

Vanhus tuli luokseni uurteiset kasvot hymyssä, rutisti minua ja sanoi että oli kovasti odottanut että olisin illalla tullut vielä tervehtimään häntä ylä-Choran viralliseen kohtauspaikkaan, ”pappakuppilaan”. Pahoittelin ja sanoin että olin kirjoittanut koko illan blogiini juttua Astypaleasta. Kerroin, että Lefteriskin oli päätynyt juttuun ja että olin kirjoittanut kafeneionista ja seinällä olevista vanhoista valokuvista.

Vanhus vaikutti ilahtuvan ja olevan ehkä vähän tohkeissaan. Kun laivan portit avattiin ja olin lähdössä, vaari tarttui minua kädestä ja sanoi, ”Lähettäisitkö minulle yhden kuvan jonka otit, niin voin laittaa sen kuppilan seinälle?”

Koukeroisin kirjaimin hän kirjoitti lapulle Poste Restante -osoitteen. Monissa Kreikan pikkukylissä ei ole omia postilaatikoita vaan posti haetaan postitoimistosta. (…kuka posteljooni jaksaisi niitä labyrinttikujia edes kulkea säkkeineen… ^_^)

Ja tähän liittyy ideani. Minulle tuli mieleen, että entäpä jos ilahdutettaisiin Lefteristä ja astypalealaisia postikorteilla Suomesta?

Saari, jonka asukkaat vaikuttavat vilpittömästi surevan sitä, että ovat jääneet turismi-Kreikan takapajulaan. Saari jolle hallitus (joka vastaa julkisten laivareittien suunnittelusta) ei suo kunnollisia laivayhteyksiä että useampi jaksaisi löytää tiensä Astypalealle saakka.

Minulle tuli haikea olo lähteä Astypalealta. Domatiani isäntäkin katsoi minua vähän pettyneen näköisenä kun ilmoitin lähdöstäni, ”Why you stay so short time? So soon you leave?”

Niin minulle tuli mieleen, että jos ilahdutettaisiin saarelaisia terveisillä Suomesta :) Välitettäisiin heille tunne, että jossain Pohjolan perukoilla yhdessä maassa jokunen ihminen kuuli nyt Astypaleasta :) Choran kafeneionin kuvaseinä saisi täydennystä pohjoisen eksoottisilta kulmilta ^_^ Ehkä tämä on ihan höpsö idea mutta jos joku haluaa lähteä mukaan, niin se olisi mukavaa :) Koska ilahduttaminen on mukavaa <3

Postikortin voi laittaa osoitteeseen:

LEFTERIS AGGELIS

POST OFFICE

CHORA

85900 ASTYPALEA, DODEKANISOS

GREECE

.

P.S. 2 Ootte niin parhaita kun innostuitte tästä ^_^ <3 <3

Kommentit
 1. 1

  Mirva sanoo

  Jaa, kyllä kait se on täältä kauniin syksyisestä Kuopiostakin kortti lähetettävä. Lähettelen muutenkin kymmeniä kortteja viikossa postcrossingin kautta, joten miksipä en lähettäisi tuonnekin. :) Nyt vaan ootellaan kun joku lööppisanoma hehkuttaa: ”Suosikkiblogaaja keksi mullistavan idean ja some sekosi!” x)

 2. 2

  Heidi sanoo

  Kyllä se kortti lähtee täältäkin :)
  Toivottavasti pappa ei pökrää, pyytää yhtä valokuvaa ja saa ilmeisesti ’muutamia’ kortteja :D
  Typerä tuo postimaksujuttu, oon ihan pihalla nykyisin postimaksuista :D Ei ollut edes saatavilla 1,30€ merkkejä eräässä postimerkkejä myyvässä paikassa, 0,10€ merkkejä heillä sentään jokunen oli :D
  Aiemmin kun koko ajan postittelin ympäri maailman, mulla oli erilaisia / eri arvoisia postimerkkejä niin paljon, että pienemmät postitoimistot ois varmaan ollut kateellisia :D :D Mutta nykyisin kun postittelen niin vähän, niin en suunnilleen tiedä edes ykkösmerkin arvoa ilman tarkistusta!
  Ihanaa reissun jatkoa sulle, kiitos ihanista kuvista <3

 3. 3

  Selja sanoo

  Asun kyllä Kanarian saarella mutta kai täältäkin saa lähettää ilahduttavan kortin? ;)

 4. 4

  Didgeridoo sanoo

  Hei! Niin sydämellinen idea, että pakkohan sitä itsekin oli osallistua. Eilen lähti kortti matkaan Jyväskylästä:)

 5. 5

  dea sanoo

  Aawww mikä idea. Osallistun ehdottomasti, mutta ehkä vähän myöhemmin niin ei kaikki tule samassa läjässä. Täällä kun näitä valokuvia väännän päivittäin niin ehkäpä pari kuvaakin mukaan, kunhan keksin mistä. Ihan mahtavaa! Joutuukohan siellä yksi extra postimies töihin, kun yksi kaksi alkaa korttia tulla :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.