Passikuvassa

Kävin tänään passikuvassa.

Kyllä vain linssin polttoväli vaikuttaa ihan mielettömästi kuvaan ja siihen, miltä naama näyttää.

Passikuva

Vasemmanpuoleisessa kuvassa olen juuri tehnyt passikuvameikin. 30 minuuttia myöhemmin ikuistuin ihan eri näköisenä. :D Mun mielestä mulla on melkein sukupuolikin vaihtunut tuossa passikuvassa. :p

Itse olen tottunut näkemään itseni vasemmanpuoleisena Sannina, mutta ilmeisesti näytän oikeasti enemmänkin passikuva-Sannilta. Itse ottamissani kuvissa kun on aina väkisin kasvojen mittasuhteiden vääristymä, joka tulee siitä kun kuvaa liian lyhyellä polttovälillä liian läheltä. Polttovälin on tietysti pakko olla lyhyt että pälli mahtuu kuvaan käsivarsien etäisyydeltä. :) Studiokuvissa kuvat otetaan useimmiten pidemmällä polttovälillä, yleensä noin 85-100 mm pidetään ihanteellisena. Tällöin kasvojen mittasuhteet tulevat kuvaan luonnollisina.

Jos siis joskus olette käsivara-selfien jälkeen ihmetelleet, miksi nenä tai leuka näyttää valtavalta tai naama muuten vain ”hevoselta”, se johtuu juurikin liian laajasta kulmasta eli lyhyestä polttovälistä. Toisilla meistä on tietysti muutenkin suuri nenä. :)

Passikuvameikki

.

Passikuvameikki2Passikuvameikissä käytin matkaostosmeikkejä. Silmämeikki tehty Bourjoisin luomivärillä ja Sephoran It Nude -paletilla, poskilla Bourjoisin Love-Struck Rose -poskipuna (huhhuh miten pigmenttinen ! Piti laittaa tosi varovasti) ja huulilla Bourjoisin Peach On The Beach -huulikynä.

(Kiva oli tehdä meikkiä kun naama pukkasi koko ajan hikeä…. Ennen kuvan ottoa sain taputella naaman vielä puuteripaperilla.)

Passikuvat

Näköjään sitä vain muuttuu vanhemmiten kulmikkaammaksi….

Passikuva_vanha

Kymmenen vuoden takaisessa kuvassa olen paljon pehmeämmän näköinen. :)

Oletteko te tyytyväisiä teidän passikuvaan? Nykyään kyllä tuntuu ettei passia tarvitse missään enää näyttääkään kun check-initkin tehdään itse automaatilla….

Kommentit
 1. 1

  milipili sanoo

  Mun pää näyttää passikuvissa niin isolta ettei se meinaa mahtua freimeihin. Lisäksi viimeksi otattamassa kuvassa ei saanut hymyillä yhtään,toisin kuin sulla. Siinä sitten oli sen näköinen että kirves vain puuttui.

  • 1.1

   Sanni sanoo

   Minäkin kysyin että pitääkö olla vakavana / eikö saa hymyillä, ja täti sanoi että ”Ei kun pitää olla sellainen itselle luontainen ilme, saa hymyillä mutta hampaat ei saa näkyä”.

   En nyt tiedä osaako kukaan olla passikuvassa luontevalla ilmeellä… :D

 2. 2

  Iida sanoo

  Mulla ei ole ikinä onnistunut yksikään passikuva. :D En näytä niissä yhtään itseltäni ja kaiken huipentuma on kyllä ajokorttini kuva. Pelottaa aina henkkareita näyttäessä (olen 19-vuotias) ja ajokorttia näyttäes, että mua ei millään voi tunnistaa siitä.

 3. 3

  Susanna sanoo

  Ai tyytyväinen! Joo jos haluaa totuuden siitä että näyttää ryövärintyttäreltä. Mulla ei hyväksytty edes tuota pientä hymynkaretta mitä sun kuvassa on; perusilmettä, ole vakavampi, sanottiin!

 4. 4

  Nimetön sanoo

  Reilua tyyppi nätimpi passikuvassa kun omaottamassa selfiessä :D Ite näytän lähinnä naisvangille passikuvassa.

 5. 5

  Heidi sanoo

  Mä käytän ajokortittomana passia henkkarina, niin saa onneksi esitellä:D Uusin passin vuosi sitten, ja se kuva oli niin onnistunut! Tai eihän se täydellinen oo, ja tarpeeksi kauan kun tuijottaa, niin alkaa aina näyttää kummalliselta, mutta siis mahdolliset viat löytyy kyllä itse pärstästä eikä kuvasta. Ihan intona esittelin kaikille ketkä vaan viitsi katsoa!:D Totinen toki olen, eikä ihan tasan suoraan edestä otettu kuva ole juuri koskaan erityisen edustava, mutta passikuvaksi mielestäni onnistunut!:)

 6. 6

  flytti sanoo

  Aina pitkällä polttovälillä, joopajoo! Kyllä me, ja monet ystäväni ulkomailla studioissa, käytetään tosi paljon 30-50mm väliä myös. Muuten puhut taas ihan asiaa.

  Passikuvien kontrastit tuntuu aina omalla kohdalla myös ihan hirveiltä. Sä näytät hyvältä tuossakin.

  • 6.1

   Sanni sanoo

   Aina pitkällä polttovälillä, joopajoo! Kyllä me, ja monet ystäväni ulkomailla studioissa, käytetään tosi paljon 30-50mm väliä myös

   OK, uskonhan toki :) Ja varmasti käytetäänkin. Halusin vain sanoa, että 85-100 mm on yleinen. (Olen itsekin ollut studiossa työharjoittelussa ;)) Korjaanpas tekstistä pois ilmaisun ”aina pitkällä polttiovälillä”.

   • 6.1.1

    Maija sanoo

    Kyllähän valokuvaajat sanoo että 100mm polttoväli tallentaa kasvojen mittasuhteet realistisesti, muut vääristää. En mee flyttin passikuvattavaksi ettei se suurenna mun ennestäänkin kookasta nenää.. ;)

 7. 7

  K sanoo

  Minullekin sanottiin, ettei hymyillä saa. Näytän passikuvassa ihan hirveältä ja nenäni näyttää vinolta (no se onkin vino, mutta luonnossa sitä ei niin huomaa). Vähätuloisena käytän passia myös henkkarina, joten sitä hirveää naamaa pitää vilautella siellä sun täällä. :D

 8. 8

  Jonttu sanoo

  Tosi kaunis olet myös tuossa passikuvassa. Itselläni ei onnistu vastaava koskaan.

 9. 9

  Elina sanoo

  Onpa muuten erikoista, että sinulla saa olla pää vinossa passikuvassa. Tai ainakin näiden kuvien perusteella näyttää siltä. Yleensä kun passikuvan tulee olla suoraan edestä otettu ja pää suorassa – sivuille pitää tulla vielä tietty mm-määrä tyhjää tilaa.

  Mutta omaan passikuvaani (tai itseasiassa ajokorttikuvaani) olen todella tyytyväinen! Juurikin tuo sinunkin kuvassa oleva pieni hymy saa näyttämään luonnolliselta kun suupielet eivät ole alaspäin. Passissa oleva kuvani on ala-asteella räpsäisty ja ihan hyvä kai sekin on. Mutta koska ajokorttikuvaani sain niin hyvää jälkeä niin taidanpas käydä samassa paikassa uudestaan kun passin uusiminen tulee ajankohtaiseksi :)

  • 9.1

   Sanni sanoo

   Mä en näe että mun pää olisi vinossa. :) No, poliisillahan se sitten selviää täyttääkö kuva vaatimukset. Jotenkin luulisi passikuvia ottavien studioiden tietävän tarkasti määräykset ja missä asennossa pään tulee olla. Nainen puhuikin vielä tuosta tietystä mm-määrästä pään ympärillä.

   • 9.1.1

    sanoo

    Kiinnitin myös heti huomiota siihen, että pää on kenossa. Mun mielestä se näkyy ihan selvästi! :D Mutta tosiaan, ehkä ei niin pahasti ettei menisi läpi, koska kyllä niiden se pitäisi osata katsoa siellä studiossa. :) Mun mies otti itse oman passikuvansa ihan kotikonstein ja sekin meni läpi! Oli kyllä tooosi tarkka kaikkien noiden mittojen kanssa.

   • 9.1.2

    Meu sanoo

    Itsekin katsoin, että olis hieman vinossa – mutta tuohon lisäksi, ainakin omaa passikuvaa kun puolisentoista vuotta sitten otettiin, liikkeessä sanottiin, että jos ei kuva kelpaa poliisille, heille saa tulla otattamaan uuden kuvan ilmaiseksi (olisin itse ottanut tän itsestäänselvyytenä, mutta ehkä se ei tämän päivän maailmassa ole?). Oma kuva, joka sattui olemaan kerrankin aivan täydellisen onnistunut – sitä piti ja pitää edelleen päivitellä tutuille ja melkein tuntemattomillekin ( :D ) – oli likellä ettei ensin poliisille kelvannutkaan. Kaikki muu oli ok, mutta kun virkailija laittoi kuvan skanneriin, josta se läväytetään tietokoneelle massiivisella tarkkuudella (ja isossa koossa), systeemi kuulemma ei meinannut ensin hyväksyä mokomaa liiallisen epätarkkuuden vuoksi. Virkailija kuitenkin onnistui hieman pienentämään lopputulosta, jolloin se muuttui hyväksytyksi. Tarkempaa tietoa ei ole, miten nuo ohjelmistot poliisin päässä näitä mallaa, mutta näinkin voi käydä. Onneksi kuitenkin sain avuliaan virkailijan ansiosta pitää täydellisen kuvani! ^_^ Tämä kun tosiaan itsellä myös monen muun tapaan käytössä ainoana henkkarina.

    • 9.1.2.1

     Pipsu sanoo

     Kallellaan oleva pää kiinnitti minunkin huomion, kai se on ’ammattitauti’ kun tällä hetkellä työkseni myönnän passeja =) Mutta, luulenpa että noin vähäisen vinouden virkailija saa oikaistua.

     • 9.1.2.1.1

      Sanni sanoo

      Olettehan muuten ”päävinouden” ihmettelijät huomioineet, että tuo suurennos passikuvastani on minun itseni ”kohdentama” ja rajaama, jotta sain sen reunat samaan kokoon viereisen kuvan kanssa. :) Se ei siis ole tarkasti alkuperäisen kuvan reunojen mukaan rajattu, ja kuvaa on käännelty koska leikkasin sen Photarissa tuosta alemman kuvan vinossa kuvatusta neljän kuvan kuvasta. Eli liekö tuo näkemänne vinous ihan siitä johtuvaa..?

      • 9.1.2.1.1.1

       Pipsu sanoo

       Passitäti erehtyi, vasta kun tallensin koneelle kuvasi (jossa oli kaikki passikuvasi) näin etteivät ne olleetkaan niin vinoja. Aikaisemmin ei vaan tullut moinen kikka mieleen, pahoitteluni siitä.

    • 9.1.2.2

     sanoo

     Minustakin pää on vähän vinossa ^_^ Mutta näkisitpä mun ajokorttikuvan, siinä mulla on pää todella kallellaan, vuonna 2002 olivat kriteerit huomattavasti löyhemmät, kuin vuonna 2014, eikös niitä tässä parisen vuotta sitten vielä tiukennettu? Uusin viime syksynä passin ja kuvautin itseni valokuvaamossa, jossa oli viimeisen päälle tekniikka. Kuvan oton jälkeen ohjelma skannasi kuvan ja ilmoitti, jos se ei ole standardin mukainen. Mulla onnistui vasta tokalla kerralla, ekassa oli liiaksi ”hymyä”.

     Keväällä kun reissasimme Thaimaahan, se vitsin passiautomaatti ei edes meinannut tunnistaa mua! Kiva oli siinä sitten miettiä, että mitenkähän on saanut sen paskanjäykän passikuvailmeen silloin syksyllä kasvoille ( kun ajattelin, että samanlainen ilme nopeuttaisi toimintaa..) :D Ja miespuoliset seurueen jäsenet repeilivät, kun se skanneri skannasi rintamuksenkin kun ei vaan meinnannut tunnistaa meikää :´D

  • 9.2

   Sari sanoo

   Minä kiinnitin samaan huomiota. Minusta pää on niin vinossa, ettei se luultavasti kelpaa – ainakin, jos se mitä poliisin sivuilla passikuvasta määrätään, pitää paikkansa. Siellä yhdessä kelpaamattomaksi määritellyssä kuvassa on henkilön pää minusta vain saman verran vinossa kuin Sannilla tässä. Pää on selvästi kallellaan eikä myöskään kohtisuorassa kameraan. Poliisin sivuilla luetellut säännöt ovat ahdistavan pikkutarkkoja (kirjaimellisesti millintarkkoja). Ihmetyttää myös tuo että kuvaaja salli hymyilyn. Luulin kuvaa ensin automaatissa otetuksi myös siksi ettei siinä ole oikein kontrastia.

 10. 10

  OutiS sanoo

  Jouduin uusimaan ajokorttini ja hankkimaan tietysti uuden kuvankin. Kuva on aivan kamala, näytän aivan psykomummolta Alibin kannessa. Järkyttävintä on, että saan läpyskällä paketit postista… :D

  • 10.1

   Sanni sanoo

   Järkyttävintä on, että saan läpyskällä paketit postista… :D

   ^_^ :)

 11. 11

  K sanoo

  Olin edellistä passikuvaani hankkiessa juuri valmistunut meikkikoulusta, joten osasin tehdä itselleni varsin upean mustavalkokuva-meikin ja hiffasin käyttää korostuksia ja varjostuksia. Ollan todella tyytyväinen sähäkkään kuvaan.

  Uusin passin hiljattain, ja vaikka passikuva olikin tällä kertaa hetken mielijohde ilman varmistusta, siitä tuli yllättävän hyvä. Kaverille kävi samoin, joten kuvaaja taisi vaan osata asiansa, vaikka ottikin vain yhden kuvan.

 12. 12

  wenkula sanoo

  Mun passikuva on ihan kamala ja onneksi täytyykin uusia passi 2016 :D Hommasin passin 2006 (eli ehdin saada sen 10v voimassa olevan,ilmeisesti muuttui sitten että on vain 5v voimassa?). Sain silloin älynväläyksen, että leikataan hiuksia lyhyemmiksi,toki tuolloin pidinkin hiuksistani mutta voin kertoa ettei ole moneen vuoteen tehnyt mieli katsoa passikuvaa tai edes näyttää sitä koska näytän ihan pojalta :D

 13. 13

  Naappe sanoo

  Kävin myös juuri passikuvassa ja sanottiin, että ”ota sellainen perusilme”. Olisin halunnut hymyillä edes hieman, ja lopputulos oli sellainen luonnoton yritelmä-hymyn ja perusilmeen välimaastoa. Lisäksi näytin mielestäni 10kg lihavammalta!
  Kun katson peiliin en näe itseäni yhtään samannäköisenä kuin passikuvassa, mistä tulee taas oikeasti friikki olo, että kumpi on se ”oikea” minä. Miltä siis oikeasti näytän!?
  Luulen, että menen ottamaan myöhemmin uudet kuvat.

 14. 14

  SC sanoo

  Hei, olen jo pitkään miettinyt että käytätkö nykyään piilolinssejä? Sinulla on vanhoissa kuvissa (esim. tuossa passikuvassa) aina silmälasit mutta nykyään vain satunnaisesti, mikä mietityttää kaltaistani rillipäätä :D Vai teetkö meikin + otat kuvat ilman laseja ja laitat lasit aina päähän kun lähdet ulos?

  • 14.1

   Sanni sanoo

   Käytin itse asiassa ennen enemmän piilolinssejä, nyt en oikeastaan enää koskaan. Näköni on viime vuosina parantunut ja pärjään arjessa hyvin ilmankin laseja, käytännössä tarvitsen laseja vain kun katson televisiota, ajan autoa tai menen leffaan. Välillä en käytä laseja moneen päivään, mutta toisaalta taas tykkään käyttää laseja koska näytän mielestäni paremmalta lasien kanssa. :) Meikkikuvissa laseja ei ole oikein järkeä pitää kun useimmiten on tarkoitus että silmämeikki näkyy optimaalisesti.

 15. 15

  Ansku sanoo

  Näytän ajokortissani aivan eri ihmiseltä. Ennemin pojalta kuin tytöltä ja vielä se sama kuva joutuu ensi vuonna passiin. Ei siitä hyvää seuraa :D

 16. 16

  Sanna L. sanoo

  Otin uuden passikuvan nyt kesällä ja taas saa hävetä seuraavat viisi vuotta. Miten ihminen voikaan näyttää niin väsyneeltä ja jotenkin mitään sanomattomalta? Peilistä katsoessa näytin ihan ”normaalilta”. Näytänkö tuolta muiden silmissä? Apua..

 17. 17

  meow sanoo

  Sinuna olisin tyytyväinen passikuvaasi! Odotan innolla ensi vuotta, kun saan passiini uuden kuvan. Nykyistä passikuvaani, jossa olen 13-vuotias häpeän aika paljon… Se on ihan kamala, kun en välittänyt ulkonäöstäni silloin yhtään ja silmäni alkoivat vuotamaan helposti kameran salamasta.

  • 17.1

   Sanni sanoo

   Sinuna olisin tyytyväinen passikuvaasi!

   Kyllä mä olenkin. :) Se on ihan ok, vaikka näytänkin vähän mieheltä :D

 18. 18

  Susanna sanoo

  Kävin itse valokuvaajalla passikuvissa ja kyllä kannatti, eikä ollut edes kallista.

 19. 19

  BetteT sanoo

  Aika paljon hajontaa näissä valokuvaajien kommenteissa, että saako hymyillä vai ei. Itse otin sellaisen perusilmeen, kun kävin passikuvassa. Valokuvaaja otti kuvan ja totesi kuvaa katsoessaan, että voi jestas miten ruma! Kehotti sitten hymyilemään ja otti toisen kuvan :)

 20. 20

  Pimmiainen sanoo

  Kun menin passikuvaan ajattelin, että siitä tulee ihan karsea kumminkin, joten hiukseni olivat vähän likaiset (tosin kiinni), meikkiä en jaksanut mitenkään erikoisesti laittaa jne. Valokuvaajakin vaikutti tosi oudolta hiipparilta :) Kuvasta tuli tosi hyvä, ja katson sitä mielelläni, onneksi sama kuva on myös kela-kortissa. Toivon, että näyttäisin aina yhtä hyvältä.
  Ekassa ajokortissani taas kuva oli kamala, esim. hiukseni eivät mahtuneet kokonaan kuvaan ja mökötän sellaisella angstiteini naamalla.

 21. 21

  Copper sanoo

  Hassua, nimittäin mä kuulun vähemmistöön ja näytän omasta mielestäni passikuvassa paljon paremmalta kun mitä itseottamissa kuvissa.

  Ja tota oon ihmetelly ja tehnyt ilmeisesti oikeita johtopäätöksiä: käsivaralta itseottamissa kuvissa näytän frankensteinin morsiamelta! Otankin kuvat mieluiten aina peilin kautta tai itselaukaisimella kauempaa, ja rajaan valmiista kuvasta kaiken taustan pois. Laatuhan siinä putoaa, mutta ainakin naama näyttää omalta :)

 22. 22

  Ansukuli sanoo

  Omat passikuvani ovat hyvin onnistuneita, mutta itselleni tosiaan on sanottu, että ei saa hymyillä. :D Ilme on tosin kauhean epäaito, sellainen ”:|”, joka saa minut näyttämään joltain vankikarkurilta..!

 23. 23

  Tiia sanoo

  Mun kaveri on alkoholistikatkolla töissä. Kuulemani mukaan nämä heidän vakirumppimussukkansa, oikein siis ammattipultsarit sanovat, että sitten täytyy alkaa olla huolissaan, kun alkaa näyttää passikuvaltansa:D

  Mun kohdallani tää pitää kyllä paikkansa. Näytän passikuvassa ihan 20 vuotta ryypänneeltä ja joitain vuosia sillan alla asuneelta. Ja niiden lisäksi vielä jokseenkin murhanhimoiselta. Taitaa onneksi mennä tänä vuonna vanhaksi…

  • 23.1

   Sanni sanoo

   Kuulemani mukaan nämä heidän vakirumppimussukkansa, oikein siis ammattipultsarit sanovat, että sitten täytyy alkaa olla huolissaan, kun alkaa näyttää passikuvaltansa:D

   :D ^_^

   Mun passikuva meni muuten iloisesti läpi tänään poliisilla, tiedoksi niille jotka epäilivät pääni olevan liian vinossa. :)

  • 23.2

   Sanni sanoo

   Vastasin muuten vasta nyt sun kommentteihin siellä ”Kahden eri mielen” postauksessa. :) Montakohan kertaa olen viime viikon aikana avannut ne kommentit aikeena vastata ja sitten on tullut jotain muuta. Bad Sanni.

   • 23.2.1

    Tiia sanoo

    Bad Sanni:D Viimeksi kun tarkistin, niin tämä on kaiketi sinun blogisi, johon kirjoitat mitä lystäät ja silloin kun itse haluat. Ei kai mikään mahti maailmassa pakota bloggaajaa vastailemaan kaikkiin kommentteihin…

    • 23.2.1.1

     Sanni sanoo

     :D Ei tokikaan, eikä sellaiseen aikaa olisikaan (ellen sitten alkaisi postata vain joka toinen tai kolmas päivä), mutta noihin sun kommentteihin mulla tuli heti vastausolo, tiedätkö, että tähän mulla on heti vastasanottavaa! :) Mutta sitten sitä vastasanottavaa ei ole aina heti mahdollista kirjoittaa, vaikka se päässä onkin, ja sitten kun sitä ei heti tee niin se jää ja jää ja jää… Siksi olenkin välillä miettinyt, että jättäisin julkaisematta kaikki sellaiset kommentit joihin tiedän että tähän mulla on vastattavaa mutta en juuri nyt ehdi sitä tehdä, mutta sitten olen arvellut että tämä käytäntö todennäköisesti johtaisi siihen, että julkaisemattomien viestien jättäjät alkaisivat ihmetellä oliko heidän kommentissaan jotain kyseenalaista tai loukkaavaa kun sitä ei julkaistu, vai minne se jäi….

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.