Päivä ruokabloggarina

Tänään seikkaillaan taas toisessa blogiulottuvuudessa. Vierailin ensimmäisen kerran toisessa blogigenressä elokuun lopulla (Päivä lifestylebloggarina), ja tällä kertaa testataan miltä tuntuu blogata ruoasta. Alkuun voin kertoa, että minähän en osaa laittaa ruokaa, ja syön päivittäin samoja perusmössöjä. Ihaillen käyn välillä kuolaamassa ruokabloggaajien sivuilla reseptejä, mutta enhän minä niitä koskaan jaksa valmistaa. :( Ruoanlaitto ei vaan ole mun juttu.

Mutta yritetääs nyt kirjoittaa siitä jotain!

Minä….

…olen ollut kasvissyöjä puolet elämästäni (lakto-ovo)
…en jaksa jos ruoanlaittoon kuluu pitempään kuin puoli tuntia – ruoan pitää olla valmista heti kun on nälkä!
…voisin olla kulinaristi jos olisin kimpassa jonkun kokin kanssa


…rakastan yli kaiken pastaa


…syön hulluna leipää. Jälkiuunileipä on suosikki! Valkoinen vehnäleipä on yäx.


…olen ehta maitotyttö – yksi litra menee parissa päivässä.

Kasvissyöjänä minun täytyy päivittäin pitää huoli siitä, että saan tarpeeksi proteiinia. No, taidan aavistaa etten pääse ihan tavoitelukemiin oman proteiininsaantini kanssa, mutta olen kuitenkin viime vuosina petrannut tässä asiassa. Olen alkanut pitää pavuista ja herneistä, ja nykyään suursuosikkeihini kuuluvat linssit, mungopavut ja etenkin kikherneet.


Käytän näitä paljon pastakastikkeissa ja salaateissa, ja heitänpä kikherneitä usein munakkaankin joukkoon.

Suosikkipastakastikkeeni näyttää tältä:


Täytyyhän ruokapostauksessa olla ainakin yksi ohje, joten here goes:

* oliiviöljyä
* purkki yrttitomaattimurskaa
* sipulia ja valkosipulia
* tuoreita tomaatteja
* kikherneitä
* tuoretta basilikaa
* yrttisuolaa (en osaa käyttää muita mausteita)

Sipulit pannuun freesautumaan, päälle tomaattimurska, tomaatit ja kikherneet. Annetan muhia kunnes nälkä on tarpeeksi kova (yleensä joku 10-15 min), ja lisätään basilikan lehdet kun muhennos nostetaan hellalta. Tämä sotku sopii yhtä hyvin perunan tai riisinkin kaveriksi.

Tässä vielä inhorealistinen kuva toisesta usein valmistamastani pastakastikkeesta:

Eikö näytäkin kutsuvalta? Se on kasvisversio jauhelihakastikkeesta. :) Pohjana Pirkan tomaattibasilikakastike johon on lisätty sipulia, keitettyä soijarouhetta, linssejä ja mahdollisesti tuoreita tomaatteja. Namnam!

Joskus (tai nojoo.. aika usein) mua laiskottaa, ja silloin valitsen pastakastikkeeksi Maailman Parhaan Valmispastakastikkeen, nimittäin Barillan Oliivikastikkeen.

Mä olen oikeasti addiktoitunut tähän tuotteeseen. Olen syönyt sitä varmaan ala-asteajoilta saakka, enkä näköjään koskaan kyllästy. Mikään muu kaupan valmiskastike ei ole Barillan Oliivin vertaista. Muutkin oliivit on testattu, mutta ei toimi. Got to be Barilla. Ja oliiveistahan mä en niinkuin paljaaltaan tykkää yhtään. Mutta tomaattikastikkeeseen yhdistettynä niistä tulee käsittämätöntä herkkua.

Joskus heitän Barillankin joukkoon soijarouhetta niin että siitä tulee ruokaisampaa. Ja voin huijata itseäni kuvittelemalla syöväni terveellisemmin kun saan proteiinia joukkoon…

Tämä tässä on sitten todellinen herkkuruoka; itsetehty kasvispurilainen. Yököttää kun ajattelee jotain pikaruokaravintoloiden löysiä versioita liimaisilla juurespihveillä, mutta tämä se on hampurilaisten aatelia!

Paras leipä tähän tarkoitukseen on Vaasan Paistotuore Kauraherkku
, ja käytän leivän aina uunissa rapeutumassa että se on haukatessa täydellisen crispy. Pihvinä toimii Hälsans Kök’in mehevä soijapihvi, ja tilpehöörinä tomaatti, suolakurkku, juusto ja sipuli. Salaattia laitan vain silloin harvoin kun sitä sattuu kotoa löytymään. Oikeesti, tämä on jotain niin hyvää että ei tule heti mieleen mitään yhtä herkullista! (joo, huomaatte että en tosiaan osaa laittaa ruokaa..! ^_^)

Vielä muutamia juttuja mihin olen koukussa…


Kirsikkatomaatit
. Näitä on AINA oltava kotona. A-i-n-a.


Alpro Soya -jogurtti. Ja nimenomaan se maustamaton, vaikka on ne maustetutkin hyviä. Käytän maustamatonta ”lantraamaan” muiden, perinteisten jogurttien hapanta makua, tai sekoitan pelkän Alpron joukkoon hedelmäsoseita. Soijajogurtti on ihanan miedon ja täyteläisen makuista. Jos näitä olisi markkinoilla enemmän niin en enää söisi maitojogurtteja ollenkaan.


Proteiini-innossani ripottelen kuivaa soijarouhetta myös jogurtin päälle. Toimii!

Viimeisenä heikkoutenani on mainittava, kun nyt kerran Karkkipäivä-blogissakin ollaan, JULIA-karkit.

Melkein kaikki jotka tunnen inhoaa näitä, mutta mun mielestä suklaakarkki ei voi juuri tästä paljon parantua. Tumma suklaakuori + imelä marmeladisisus = naaaaamm!

Seuraako Karkkipäivän lukijat mitään ruokablogeja? Haetteko ideoita ruoanlaitoon netistä? Jos mä jaksaisin olla aktiivisempi murkinan suhteen niin tekisin varmaan kaikki pöperöt ihanasta Herkkuruoka-blogista.

Heh. Tavallaan meikkiblogin pitäminen ei paljonkaan eroa ruokablogista. Esitellään meikkiannos ja kirjoitetaan siihen resepti! ^_^ Mutta moro – nyt palaan minulle tutumpaan maailmaan ja lähden pänttäämään Diorin ihonhoitotuotteita. Ja huomenna mulla toivon mukaan on esitellä työharjoittelukaverini mulle tekemä meikki!

Kommentit
  1. 1

    sanoo

    Mä rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrakastan Julia-karkkeja! Ja DaCapoa!!! Ja sitä punakääreistä Julia-karkipötköä…mikäseon…??

  2. 2

    sanoo

    Yksi litra parissä päivässä?! Ei tuo vielä mitään, minä juon kaksi litraa päivässä, ellen vielä enemmänkin… :D

  3. 4

    sanoo

    Juliat- NAM!! Itse seurailen jonkin verran sekä ruoka- että kakkublogeja ja muutamia reseptejä on tullut joskus kokeiltua. Ja välillä tuntuu, että on pakkokin, koska on niin kyllästynyt niihin aina samoihin arkiruokiin. Täytyy tosin myöntää, että olen yksinkertaisesti vain liian laiska tekemään mitään gourmet- herkkuja ja lisäksi pitäisi lähteä isompaan kauppaan ostoksille niitä varten. Mutta toisinaan se innostus sitten iskee ja kokeillaan monta uutta reseptiä viikossa. Ja onhan niitä ruokablogien kuvia ihanaa katsoa… ;)

  4. 5

    sanoo

    Tulipa nälkä kun luin tätä! :D Ihanilta näyttää annokset. Ja olet ihan oikeassa, tuo Barillan oliivikastike ON parasta valmispastakastiketta mitä löytyy. Minäkin laiskuuksissani monesti käytän valmiskastikkeita, mutta tuunaan aina vähän tuoreilla tomaateilla.

    Mielenkiintoista lukea siitä, miten kasvissyöjä käytännössä koostaa ruokavalionsa :)

  5. 6

    sanoo

    No tääl olis yksi leivontabloggaaja kiertämässä meikkiblogeja :)

    Aika monta kertaa olen käynyt kurkkimassa, mutta olen niin toivottoman laiska jättämään kommenttia…

    Kiitoksia ihanista vinkeistä joita olen täältä noukkinut matkaani :)

  6. 7

    sanoo

    Ihanalta kuulosti tuo pastakastikkeesi, pitänee kokeilla! Liian usein teen ihan perusbolognesea ja noihin kasvisvaihtoehtoihin perehtyminen on ihan lapsenkengissään, tämähän inspiroi kivasti!

    Ja Juliathan on just parhaita – me miehen kanssa tykätään ainakin! Tosin Brunbergin se vadelmatryffelisuklaakin on aikamoista herkkua myös… :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.