Otanko turkoosin vai sittenkin pinkin?

Mitä kuvassa tapahtuu?

Matkakosmetiikka15_IMG_8417

No, täällähän valitaan ja pakataan antaumuksella seuraavan kuukauden tai puolentoista matkakosmetiikkaa. :)

Käytän siihen apuna blogini matkatavarapostauksia. Vieressä on tabletti ja selaan sieltä systemaattisesti kaikki tuotteet (ja muut matkatavarat) jotka minulla oli mukana viime vuonna.

Matkakosmetiikka15_IMG_8432

Inhoan pakkaamista, eikä minulle ole kaikkien näiden vuosien aikana syntynyt siihen vieläkään sujuvaa rutiinia. Stressaan ja ahdistun mielettömästi pakkaamisesta. Syy? Koska se sisältää valitsemista. Valintatilanteet, jopa niinkin yksinkertaiset kuin ”kumman värisen kynsilakan otan mukaan?”, aiheuttavat minulle stressiä.

Matkakosmetiikka25_IMG_8427

Mielenkiintoista; matkailun, ja nimenomaan yksin matkustamisen kautta olen oppinut paljon itsestäni ja siitä, mitkä asiat minua tavallisessa arjessa ahdistavat. Viime syksynä oivalsin, että minua eniten arjessa stressaava asia on odotukset. Se oli tärkeä havainto.

Ajatuksia yksin matkustamisesta ja odotusten kotiin jättämisestä kirjoittelin muuan lokakuisena aamuna täällä.

Toinen arjen stressitekijä on yllä mainitut valinnat ja, kummallisinta kyllä, omaan kotiin liittyvä ”suorituskenttä”.  Ehkä joku muistaa parin vuoden takaisen Kotistressaaja-juttuni.

No mutta, ei ollut tarkoitus heittäytyä filosofiseksi tässä jutussa.

idMatkakosmetiikka15_IMG_8421

Nyt olisi selvittävä näistä, heh, suuren luokan valinnoista, joita käsimatkatavaralla matkustaminen merkitsee. Onneksi  omat postaukset ovat apuna. :)

Seuraavana ohjelmassa: minkä väriset rajauskynät otan mukaan? Entä montako kynsilakkaa mahtuu vielä litran vetoiseen pussiin kun se on täytetty muulla, tarpeellisemmalla kosmetiikalla?

(Tiedän. Kun ”ongelmat” ovat tätä luokkaa, saa olla erittäin onnellinen. Näitä saa myös ottaa huumorilla. ;))

Kuvissa muuten näkyy tällä viikolla saamani ripsiväri, jota olen testannut vasta kerran mutta se aiheutti välittömästi niin suuren ”jiii-haa!!” -reaktion, että kaveri valikoitui matkakumppaniksi saman tien ja tulen siitä varmasti pian kirjoittamaan tarkemman esittelyn. Vaikuttaa siltä, että suursuosikkini IsaDoran Precision sai haastajan!

Matkakosmetiikka15_IMG_8423

Apuna pakkauksessa käytän näitä postauksia:

(olen niin visuaalisesti orientoitunut ihminen, että konkreettiset kuvat matkatavaroista tekevät hommasta paljon helpompaa kuin pelkkä kirjallinen listaus ^_^)

Käsimatkatavaralla matkustaminen

Matkakosmetiikka – osa 1

Matkakosmetiikka – osa 2

*

Ja hei – ajattelinpas vaihtaa matkan ajaksi Kreikka-bannerin. :) Mitäs tykkäätte? Joku näistä vaihtuu tikkaribannerin tilalle lauantaina :)

(…on muuten myönnettävä, että bannerin lopullinen vaihto on ollut viime aikoina yhä enemmän ja enemmän mielessä…. Jauhan siitä aina aika ajoin, mutta en koskaan tee asialle mitään. Pitää ehkä syksyllä järjestää bannerikilpailu tai marssia jonkun graafikon luokse pyytämään apua…)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

.

Illalla olisi tarkoitus vielä puskea ulos kesän muotoilutuotehaasteen tulokset.

Mutta ensin: pakkaus loppuun. :) Mitä aiemmin saa pakattua, sitä vähemmän stressiä loppuviikosta.

Kommentit
 1. 1

  Iitanen sanoo

  Hei, kummisetäni asuu Kreikassa Leroksen saarella, ja hänen facebook-päivityksiä seuranneena minulle tuli mieleen, että oletko varautunut Kreikkaan matkustaessasi näkemään pakolaisvirran, joka toiselta puolelta merta tulee? Suosittelen olemaan reissulla eritysvarovainen ja pitämään silmät auki liikkuessasi paikasta toiseen sekä seuraamaan paikallisia uutisia. Kreikan huono talous yhdistettynä pakolaiskriisiin ei todella ole mikään helppo tilanne. Mutta turvallista matkaa, odotan taas innolla Kreikkapäivityksiäsi! :)

  • 1.1

   Sanni sanoo

   oletko varautunut Kreikkaan matkustaessasi näkemään pakolaisvirran, joka toiselta puolelta merta tulee?

   Paikalliset ystäväni ovat suosittaneet etten menisi Kosin ja ylipäänsä Dodekanesian ja Koillis-Egean suuntaan, ja olen ottanut neuvosta vaarin. Minulla oli vaihtoehtoina Koillis-Egea tai Joonia, ja tilanne käänsi vaa’an Joonian puoleen.

   Olen kyllä varautunut siihen että tunnelmat voivat olla tänä syksynä hyvinkin erilaiset. Mielenkiinnolla odotan, ja pidän silmät tavallistakin auempina. :) (Hmm, tuo ei tainnut olla ihan suomea…)

 2. 2

  jazza sanoo

  Äänestän ylimmäistä kuvaa Kreikka-banneriksi. Muut saa pelkäämään putoamista jyrkänteeltä mereen (korkeanpaikankammoako, eihän toki…)

 3. 3

  Jonttu sanoo

  Ihanan symmetrisissä riveissä nuo kaikki tuotteet. :)

  Minulla on muuten ollut tässä omantunnontuskia, kun en ehdi lukemaan enää edes Karkkipäivää joka päivä. :( Sitten postaukset kasaantuu esim. viikonlopulle, eikä jotenkin vain on sellainen olo, kuin lukisi laiskanläksyjä. Tietenkin haluaisin olla perillä koko ajan siitä, mitä täällä Karkkipäivässä tapahtuu, mutta aika ei vain riitä. Muutenkin blogien lukeminen on vähentynyt huomattavasti aikapulan vuoksi.

  • 3.1

   Sanni sanoo

   Minulla on muuten ollut tässä omantunnontuskia, kun en ehdi lukemaan enää edes Karkkipäivää joka päivä.

   No höpsistä, äläs nyt tuollaisia pode :) Eivät blogit mihinkään karkaa, postauksia voi olla kivakin lukea viikonloppuisin monta kerralla :)

   Ei täällä onneksi niin paljon tapahdu että missaisit mitään jos ehdit käymään vaikka kerran viikossa :) Olet tervetullut aina kun on aikaa – sehän on melkein hyväkin että on niin paljon muuta elämää ettei jää aikaa somelle ^_^ Itse ainakin näen sen positiivisena asiana :)

   • 3.1.1

    Jonttu sanoo

    On toki positiivinen asia, että on oikeaa elämää, mutta ideaalitilanne olisi mielestäni lukea postauksia silloin kun ne ilmestyvät.

    • 3.1.1.1

     Sanni sanoo

     Mä luen itse monia blogeja vain kerran viikossa tai jopa kahdessa :) Sopii mun lukutyyliin. Mutta toki jokaisella on oma tyylinsä ja mieltymyksensä.

 4. 4

  Xristie sanoo

  Eka banneri paras! Ihana matkaa sinulle, ja mielenkiinnolla odotan kreikka postauksia.

 5. 5

  Memmuli sanoo

  Pystyn hyvin samaistumaan tekstiin. Pakatessa hyödynnän itse edellisen reissun pakkauslistaa, joskin tämä ei toimi jos meneekin täysin erilaiseen paikkaan. Täytyy ehkä tehdä pakkauslistakansio, jossa on omat listat maalle, äidille, siskolle jne lähtöä varten :DD (miksi en ole aiemmin tätä tajunnut!!)

  Kiva idea vaihtaa banneria reissun ajaksi. Kaikki kolme ovat ihania! Äänestän ehkä silti keskimmäistä, tuo meri on lumoava.

 6. 6

  Marika sanoo

  Oi,oi! Ihanaa! Pääsee taas virtuaalimatkailemaan sun siivellä :D Jotain mukavan piristävää synkkenevään syksyyn.

 7. 7

  Paltsu sanoo

  Oi kuinka kauniita kuvia! Tuossa ensimmäisessä kuvassa on jotain taikaa, varmaankin tuo valo :) Olin jo unohtanut että olet lähdössä reissuun! Turvallista matkaa :)

 8. 8

  Sonja sanoo

  Oi, Kreikka-bannerit näyttää ihanilta. Matkakuume nousee täälläkin noita katsellessa… :)

 9. 9

  Kikkis sanoo

  Kaikki bannerit kivoja, varsinkin keskimmäinen! Miksi muuten et vaihtaisi noita bannereita viikon tai kahden jälkeen matkan aikana, kun niitä nyt kerran on? Eli käyttäisit kaikki. Vallan hurvittelua sen sijaan, että stressaat aina saman pidosta. :D

 10. 10

  Kaitlin sanoo

  Hienoja kaikki noi bannerit, keskimmäinen on mun suosikki, toi sininen meri on niin <3

  ps. ota turkoosi ;)

 11. 11

  Emma L. sanoo

  Tuo toinen banneri on mun suosikki! Ihanaa kun pääsee taas ikään kuin salamatkustajaksi, tänä vuonna ei budjetti venynyt reissaamiseen niin pääsee ainakin virittäytymään tunnelmaan tätä kautta. Alan piakkoin myös perehtyä Kuopio-postauksiisi – muutin tänne maanantaina ja tähän astista fiilistä voi kuvalla sanoin kestohiki, kestohapotus reisissä ja ”mistä näitä mäkiä oikein tulee”. :D

  • 11.1

   Sanni sanoo

   Hihii, terkut Kuopioon ja onnea uuteen kotiin! :) *jää pohtimaan mihin mäkiseen kaupunginosaan Emma on muuttanut* ^_^

 12. 12

  Lila sanoo

  Ihanaa matkaa Sanni! Olen itsekin Kreikka-fani ja seuraan innolla tulevia(kin) postauksia :) Olet niin seesteisen näköinen tuossa ylimmässä banneri-vaihtoehdossa, että se on mun suosikki :)

 13. 13

  mju sanoo

  Ensimmäinen banneriehdokas on ihana. Täydellinen valo, värit ja rennoin meininki. Muissa asetelma vaikuttaa suunnitellummalta poseeraukselta. :)

  Rentouttavaa matkaa. Toivottavasti itsekin saan jonkun reissun varattua syksylle. Edes pienen.

 14. 14

  TiinaS. sanoo

  Oi en malta odottaa Kreikan postauksia; mahtavaa päästä taas mukaasi! Nautinnollista matkaa Sanni!
  Kuvista keskimmäisessä on ihanimmat (Kreikan) värit, mutta kahdessa muussa on jotenkin seesteinen tunnelma ja sinä onnellisen näköinen kahvikuppeinesi, etenkin ekassa kuvassa.

  • 14.1

   sanoo

   Samaa mieltä tuosta kakkoskuvasta. Upeat värit, tulee Kreikka fiilis. :) Ihan mukavaa vaihtelua, jos reissun aikana on eri banneri. Vaikka tykkäänkin tuosta nykyisestä myös kovin.

 15. 15

  Tiia sanoo

  Ei, ei, ei. Kun ne värikkäät talot, mitkä aiemminkin olivat Karkkipäivä on the Road bannerina!!! Annetuista vaihtoehdoista äänestän viimeistä, kuvasta huokuvan tunnelman vuoksi (ei sillä, ettei sitä muissakin kuvissa olisi). Kakkonen tosin ehkä on väreiltään paras… Ihanaa, jos jaksat taas reissustakin kirjoitella kuulumisia!

  • 15.1

   Sanni sanoo

   Ei, ei, ei. Kun ne värikkäät talot, mitkä aiemminkin olivat Karkkipäivä on the Road bannerina!!!

   Aaww, sä muistat sen..! ^_^ Mäkin tykkään siitä. :) Se on vielä tallessa. Mutta kun kuva on Kapkaupungista, niin se ei jotenkin sovi mielestäni banneriksi pelkästään Kreikkaan suuntautuvalle matkalle.

 16. 16

  Liinu sanoo

  Ihanaa matkaa! oletko vielä tarkemmin päättänyt matkareittiäsi? Me oltiin Pargassa (mantereella) tänä kesänä ja todella kaunis paikka! Toki kyseessä on pieni kylä, joka on päivässä kierrelty, mutta nopeeta se meidänki viikko silti hurahti :)

  • 16.1

   Sanni sanoo

   Olen miettinyt vain että lähden Joonian suuntaan ainakin ensin. Täytyy ilmeisesti mennä bussilla Patraan tai Kylliniin ja sieltä sitten pääsee laivaan. Pargasta olen kuullut paljon hyvää, sellainen oikein klassisen kaunis kreikkalaiskylä kuulema :)

 17. 17

  Elise sanoo

  Keskimmäinen banneri on kyllä aivan ihana! Ja pakko sanoa, että tänään näin sinut sokoksella niin tajua kuinka hyvin ne vihertävät rajaukset sopivat sinulle. Melkein teki mieli tulla lähemmäs ihailemaan, kun itse en osaa suoraa rajausta edes tehdä :D

  • 17.1

   Sanni sanoo

   Oho, missä sä näit mut niin lähietäisyydeltä että rajauksetkin erottui? :D Kääk! ^_^ Olitko sattumoisin Hyvä Olossa kassatiskillä kun seisoin siinä selittämässä putsareista? :)

 18. 18

  Minna sanoo

  jee, toivottavasti teet taas postauksen myös siitä mitä tuli pakattua mukaan, olen näitä myös aina reissuun lähtiessä käyttänyt apuna ja saanut hyviä vinkkejä :) Lokakuussa lähdössä Ljubljanaan muutamaksi päiväksi käsimatkatavaroilla että taas tulevat vinkit tarpeeseen ja mielenkiintoista aina nähdä näitä tuotevalintojasi. Kun kesällä pakkasin kempparitavaroita Ruotsinristeilylle ja viikon Italian matkalle, niin otin kasoista myös valokuvat, joista oli sitten helppo tehdä exceli-listat tulevia matkoja varten (kyllä, olen myös excel-friikki :D ). Myös muita tavaroita ja vaatteita varten on excel-virityksiä, sillä olen myös varmistelija, joka tarkastaa viiteen kertaan että olihan nyt se-ja-se mukana, excelin avulla helppo käydä läpi ja ruksailla kun tavara pakattu. Ilman listoja ei pakkailusta tulisi mitään :)

  • 18.1

   Sanni sanoo

   Kuulostat mun hengenheimolaiselta :D Listat on ehdottoman tärkeitä! ^_^

 19. 19

  Sms sanoo

  Kolmas kuva! Mukava auringonnousu ja harmoninen värejä myöten, mutta yhtä kivoja ovat kaikki. :)
  Käteistä mukaan! Muutoin en olisi huolissani turvallisuudesta, kun tiedät vain minne ei kannata mennä ja luottaa intuitioon muissa tilanteissa. Hauskaa matkaa! Tykkään jo etukäteen tulevista matkajutuista :)

 20. 20

  Kuorotipu sanoo

  Mä olen aina ollut listafriikki ja pakkaaminen on ollut hirveän stressaavaa. Miehen kanssa naurettukin aina, että olen kuin perseeseen ammuttu karhu pari päivää ennen lähtöä. Fiilis tosin vaihtuu lennosta heti kun kotiovi on kiinni; se mikä puuttuu, se sitten puuttuu.

  Viime kesänä päätin jostain syystä kokeilla toista taktiikkaa. Otin esille korin johon heittelin parin viikon ajan asioita joita ajattelin että voisin reissussa kaivata. Ei listaa. Kaksi päivää ennen lähtöä mies ihmetteli hyväntuulisuuttani ja päivää aiemmin hermostui kun en ollut edes alottanut pakkaamista. Mä otin ilmeisesti miehen mielestä liiankin lungisti homman :D

  Helmikuun Thaimaa-reissulle otin saman taktiikan, mutta oma stressinsä tuli silloin siitä jalasta ja sen painehaavasta. Haavanhoitovälineet katottiin siis tarkkaan, muiden osalta taas vähän sinnepäin.

  Aiemmin mä olen stressannut myös viikonloppureissuista yms. Nyt olen jotenkin oppinut jättämään sen turhan kiukkustressin ja paniikin pois :)

  • 20.1

   Sanni sanoo

   ”Pers-ammuttu-karhu-fiilis” tuttu täälläkin matkan lähestyessä.. ^_^

   Kivaa että löysit anti-stressaavan tavan koota matkatavarat :D Mä luulen, että mun kohdalla tuolla systeemillä tuloksena olisi niin kookas läjä ettei se menisi ikinä cabin baggage -kokoiseen laukkuun… ^_^ Jos yritänkin pakata ilman valmista sabluunaa, tulee vaatteita aina liikaa. Samoin kosmetiikkaa. Vasta tänä vuonna olen ensimmäistä kertaa matkustanut ilman luomivärejä. Kun en mä niitä matkaolosuhteissa ikinä käytä. Ennen aina silti pakkasin niitä mukaan, vain koska täällä kotona ne on itsestäänselvä osa meikkirutiinia. Nyt olen sisäistänyt, että reissuun riittää pelkät värikkäät kynät :)

   Blogikuvien mukaan pakkaaminen teki hommasta uskomattoman rentoa ja pakkasin jopa ilolla :) Tein siis näemmä itsellenikin suuren palveluksen postaamalla aiheesta! ^_^ Kuvia katsomalla muistui myös heti mieleen, mitä vaatetta tuli käytettyä vähiten ja mikä ei siis ehkä ollut järkevä varuste. Esim. tuubitoppi ei selvästikään ole mun juttu vaikka halusin uskoa niin, ja nyt mukaan lähtee pelkkiä ”normi”toppeja :)

 21. 21

  Nimetön sanoo

  Ethän vaihda lopullisesti nykyistä banneria pois. Se on niin ihanan värinen ja hyvä kuva. Kun kuva pysyy samana tulee ”kotoisa” tunne. Aina kun tulee sivuillesi.

  Sen sijaan on hyvä idea pidemmän lomareissun ajaksi vaihtaa lomabanneri. Ensimmäinen kuva on hyvä,rennolla ”olen lomalla” tyylillään.

  • 21.1

   Sanni sanoo

   Olen kyllä itsekin tosi kiintynyt tuohon tikkaribanneriin, ja onhan se tavallaan jo vahva osa Karkkipäivä”bräbdiä” kun se on ollut mulla niin kauan (5 vuotta Karkkipäivän kuudesta vuodesta…!). Mutta aika aikaansa kutakin… Se ei ole enää pitkään viestinyt mielestäni tämän päivän Karkkipäivää.

   Tulee olemaan kyllä tosi vaikeaa keksiä banneri, joka tiivistäisi kaiken Karkkipäivän nykysisällön… Varmaankin mahdotonta. Pitäisi siis keksiä vain joku universaali hyvän mielen fiiliskuva. :)

 22. 22

  Tiltu sanoo

  Kivaa saada pian aurinkoista fiilistä tänne synkkään ja syksyiseen Suomeen.
  Itse palasin sunnuntaina Menorcalta, joka oli vähän ”lohdutuspalkinto” oman Kreikanmatkani peruuntumisesta. Aivan ihana luonnonkaunis saari <3

  Otettiin miehen kanssa molemmat isot laukut, kuten totuttua, sekä käsimatkatavarat mukaan. Siinähän kävi sitten niin, että molempien laukut jäivät niin vajaiksi, että kaikki kamat oli yhtenä myttynä laukkua avatessa sikin sokin :D Silti osa vaatteista jäi käyttämättä.
  Kosmetiikastakin olisin voinut jättää puolet kotiin. En jaksanut meikata siellä juuri ollenkaan, vähän mineraalipohjaa ja kulmat laitoin illalla syömään lähtiessä – se se olikin vapauttavaa!

  Sain maistaa myös ns normaalin ihmisen elämää viikon, ihon osalta siis. Kyllä se merivesi ja aurinko vain tekee nannaa atooppiselle iholle. Kaiholla muistelen lähes ihottumatonta ja hilseilemätöntä ihoa. Suomeen palatessani koitti paluu karuun ja kutisevaan arkeen :(

  Ihanaa matkaa!

  • 22.1

   Sanni sanoo

   Siinähän kävi sitten niin, että molempien laukut jäivät niin vajaiksi, että kaikki kamat oli yhtenä myttynä laukkua avatessa sikin sokin :D Silti osa vaatteista jäi käyttämättä.

   :D :D

   Tuo kosmetiikka on tosiaan sellainen homma, että sitä tulee niiiin helposti liikaa. Lomaolosuhteissa ei meikkaus kuitenkaan lopulta jaksa kiinnostaa samalla tavalla kuin kotona.

   Sain maistaa myös ns normaalin ihmisen elämää viikon, ihon osalta siis. Kyllä se merivesi ja aurinko vain tekee nannaa atooppiselle iholle.

   Voi että, ihanaa :)

   Onkohan muuten niin, ettei Välimeren asukeilla juuri edes ole atopiaa..? Onko se yleisesti meidän kylmemmillä ja kuivemmilla seuduilla asuvien vaiva…?

   • 22.1.1

    Tiltu sanoo

    Nii-i…enpäs tiedä. Ei varmaan ainakaan oireile Välimerenmaalaisilla ;)

 23. 23

  Riikka sanoo

  Bannereista viimeinen on ihana! Siinä pääsee sun mukaan fiilistelemään sellaista ihanan rauhaisaa kiireetöntä aamua. Minäkin haluan kreikkaan…

 24. 24

  sanoo

  Minä vihaan myös pakkaamista. Kun mainitsit tuon että itse siksi että inhoat tehdä valintoja niin tajusin että senhän takia minäkin sitä pakkaamista inhoan! Niinhän sitä sanotaan että vaa’at ovat luonteeltaan vähän venkslaajia mitä tulee päättämiseen ja minä ainakin olen. Siinä pakatessa muuten huomaa mitkä vaatteet ovat oikeasti ”hyviä” koska ei matkalla (minä ainakaan) viitsi ottaa mitään epäkäytännöllisiä vaatteita vaikka olisi kuinka kauniita. Sillon yleensä ottaa sellasia monikäyttöisiä ja laadukkaita mihin voi luottaa.

 25. 25

  Loora sanoo

  Mitä mitä?? Saako kynsilakkoja ottaa käsimatkatavaroihin? Olin siinä luulossa, että ei saa.

 26. 28

  Eevi sanoo

  Kakkosbanneri <3

  Oon koittanu käyttää värirajauksia nyt muutamaan otteeseen. Ne näyttää mulla ihan jonkun pubi-Irman meikeiltä! Takasin siis tuttuihin tummiin rajauksiin… :(

  • 28.1

   Sanni sanoo

   Ne näyttää mulla ihan jonkun pubi-Irman meikeiltä!

   :D :D

   Omasta sävytyksestä riippuen värirajaukset eivät ns. ”kaunista” kaikkia vaan saattavat näyttää hyvinkin oudoilta ja epäimartelevilta. Saattaa tietysti olla, että et vain ole vielä löytänyt sitä oikeaa väriä ;)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.