Operaatio: testikosmetiikka muuttaa

Olen kertonut monesti ahtaasta, pienestä ”kenkälaatikko”kodistamme ja vaikeuksista löytää paikkaa sille kosmetiikkamäärälle jota bloggaajana vastaanotan. (Jo ihan tavallisena, blogittomana kosmetiikkafriikkinä tähän miniasuntoon olisi vaikea järjestää tilaa kosmetiikka-aarteille.)

(Olisin laittanut tähän linkin aiempaan asuntoesittelypostaukseeni mutta huomasin että sieltäkin puuttuvat lähes kaikki kuvat :/)

Pitkään kosmetiikka majaili hajautettuna ympäri asuntoa. Purkkeja löytyi pinottuna sohvan alta, niitä oli kasseissa seinän vierustoilla, tungettuna keittiön astiakaappiin (!!) ja makuuhuoneen sängyn alle (no, siellä on edelleen yksi kestojemma). Kirkkaasti suurin määrä oli säilöttynä saunan lauteilla. Muutaman vuoden purkkikaaoksen keskellä elettyämme päätimme (tai päätin) tehdä asialle jotain (muuta kuin heittää purnukat parvekkeelta pihalle, mikä oli miehen – ymmärrettäväkin – uhkaus). Ostin Ikeasta Hemnes-lipaston joka olisi purkkien uusi koti.

Ongelma: ei meidän asuntoon oikeasti mahdu Hemnesiä.

testikosmetiikka_hemnes_

Vai näyttääkö siltä että lipasto sopii luontevasti sohvan ja kirjahyllyn väliin? :/

Pari vuotta tuota on katseltu. Nyt saa riittää. Ihan kamalan näköinen. Sitä paitsi – Hemneskään ei enää pysty nielemään kaikkea kosmetiikkaa. En vain onnistu prosessoimaan saapuvaa työkosmetiikkaa (–> päättämään testaanko ja/tai kirjoitanko niistä –> suorittamaan itse testauksen –> laittamaan tuotetta eteenpäin) tarpeeksi tehokkaalla syklillä. Yhtä prosessoitua purkkia kohden saapuu kolme.

Tänä syksynä sain entistä tarmokkaamman raivauskohtauksen ja päätin, että sohvapöytäkin saa lähteä. Se ja kasa Hemnesiin mahtumatonta kosmetiikkaa (plus, öh, muutakin sälää :() täyttää nyt portaiden juurta. Voi tätä meidän tavarakotia.

parvi_img_4749

Ja entäs parvi… Ihan hävettää esitellä tällaisia kuvia mutta no… mitäs sitä silottelemaan. Me ollaan tällaisia. Minulla on kosmetiikkani ja miehellä levykokoelmansa. Ei sekään saa levyjään järjestykseen tai tilattua parvelle räätälöityä hyllyjärjestelmää.

Viimeiset vuodet parven harrastenurkkausta on täyttänyt vielä minun pikkuinen kuvaus”studioni” jonka hankin välttääkseni pimeän vuodenajan kuvausongelman. Yksi parhaita hankintojani koskaan, mutta vei ikävästi tilan miehen Fatboy-säkkituolilta jossa äijä oli tykännyt lojua kuuntelemassa levyjään. Nyt Fatboy on… nohh, kuvastahan sen näkee.. rutattuna toimettomana seinän viereen ja peitetty mun kosmetiikkalähetyksillä.

parvi_img_4752

Fatboyn toiselta puolelta paljastuu lisää kasseja, pussukoita ja laatikoita täynnä kosmetiikkaa. Ja levyjä. Ja kaunis taulu miehen kotitalosta joka ansaitsisi olla jossain ihan muualla kuin tässä.

Haluaisin viedä taulun Ahvenanmaan asuntoon mutta mies ei ole antanut. (Se on hänen.) Ehkä mä vien sen joskus ilman lupaa ^_^ Se sopisi sinne rauhallisempaan ympäristöön arvoiselleen paikalle.

parvi_img_4755

Päätin viimeisimmässä raivaus- ja järjestelyinnossani tehdä seuraavaa: Hemnes saa lähteä ahdistamasta olohuoneen nurkkaa ja testikosmetiikka muuttaa parvelle ”näkymättömiin”. Valoboksi ja studiovalot siirtyvät alakertaan Hemnesin paikalle. Eivät nekään tietenkään mitenkään upeasti siihen seinustalle asetu, mutta minkäs teet 47 neliön asunnossa. Realiteetti on se, ettei tämän kokoisessa kahden huoneen asunnossa ole missään luontevaa, sopivaa paikkaa kuvauspömpelille valoineen. On huonoja ja tosi huonoja paikkoja.

Hemnes siirtyy makuuhuoneeseen ja makuuhuoneen halvempi, heikkolaatuisempi senkki (sekin Ikeaa..) saa lähteä kierrätyskeskukseen.

Olohuoneesta haluaisin vielä heivata toisen puolen L-sohvasta saadakseni lisää vapaita neliöitä. Miehellä ei muuten ole mitään näitä suunnitelmia vastaan, en ole raivaustyranni :D Sohva-aikeistani kuullessaan sisareni huomautti, että missäs hän (tai muut vieraat) sitten nukkuvat meillä yökyläillessään. Totta… Sohva on myös meidän vierasvuode. Miehen näkemys tähän oli, ”Ei sitten kutsuta enää ketään yöksi”. No, ratkaisuhan sekin… mutta ei mieleinen. :)

Tässä postauksessa minun piti kuitenkin kertoa parvesta ja mihin siellä eilen edettiin. Päivä alkoi retkellä Ikeaan josta palasimme myöhemmin Vittsjö-hyllykön ja 18 Samla-muovilaatikon kanssa. Tiedän, ei mikään esteettisin ratkaisu mutta halvin ja nopein. Meidän pitäisi (ja piti jo asuntoon muuttaessa monta vuotta sitten..) suunnitteluttaa ja tilata parvelle puusepältä kustomoitu hyllyratkaisu niin miehen levykokoelmalle kuin minun purkeilleni. Mutta…. emme vain saa aikaiseksi :( Ja niin etenemme väliaikaisratkaisusta toiseen.

Tässä tämän kertainen väliaikaisratkaisu.

parvi_img_4758

Samla-laatikko toisensa jälkeen täyttyy. Hyllyyn mahtuu max. 18 Samlaa (ellei päälle pinoa vielä korkeampaa kasaa), arvelin että niiden pitäisi riittää.

parvi_img_4763

Muutamien tuntien huhkimisen ja kierreportaissa puuskutuksen jälkeen näytti tältä. Siistiä…! Kaikki mahtui…?

Vai mahtuiko….?

Ei.

parvi_img_4765

Nämä kassit ja laatikot jäivät yli.

Aion taas kerätä jouluksi satsin kosmetiikkaa lahjoitettavaksi hyväntekeväisyyteen, ja toivon että seinusta on joulun ja lahjoitusten jälkeen saatu tyhjäksi. Tai sitten mä kutsun tamperelaisia lukijoita meille tyhjentämään ^_^

parvi_img_4771

Laveran käsivoiteet odottavat vuoroaan. Niinkuin muutama sata muuta tuotetta.

parvi_img_4769

parvi_img_4778

Testikosmetiikkahylly toiseen suuntaan. Takana häämöttää meikkausnurkkaukseni.

parvi_img_4775

Ikealle nuhteita siitä, etteivät muovilaatikoiden viivakooditarrat irtoa repäisemällä, ne pitäisi ilmeisesti liottaa kuumassa vedessä että irtoaisivat. Mur.

Tehtävänä on vielä laatikoiden sisällön etiketöinti. Hiustuotteet, meikit, mineraalimeikit, välineet, paletit jne jne.

Ihanteellisinta olisi saada omat laatikot testausta odottaville ja jo testatuille tuotteille. Siihen tila ei kuitenkaan anna mahdollisuutta vaan tuotteet on mahdutettava samoihin laatikoihin.

Mitä alakertaan ja eiliseen kello seitsemän kaaostilanteeseen tulee… Emme saaneet projektia päätökseen illan aikana. Tilanne jäädytettiin ja se jatkuu kun palaan Tampereelle runsaan viikon kuluttua.

En malta odottaa miten pahalta tai siedettävältä kuvauslaitteeni tulevat näyttämään olohuoneessa… Yksi asia ainakin helpottuu: ei tarvitse enää taiteilla lautasten kanssa ylös parvelle kun ottaa ruokakuvia ;D

Kommentit
 1. 1

  Anna sanoo

  Just tällainen aito ja rehellinen ”kulissien takaa” materiaali on mun lempparia Karkkipäivässä! (Hyvien tuotearvostelujen lisäksi) hauska postaus ja tsemppiä raivaamiseen!

 2. 2

  Tiuku sanoo

  Hui, tsemppiä tilaongelmien ratkaisuun tai helpottamiseen! Piti tulla kommentoimaan noista Laveran käsirasvoista, että tuo tuubi missä on vihreä yläosa, on ainakin omassa käytössä vaikuttanut tosi kivalta! Kosteuttaa mukavasti ja imeytyy nopeasti. Joutuu ehkä lisäämään useamman kerran päivän mittaan jos on tosi kuivat kädet. Mutta olispa kiva kuulla mielipidettä noista toisistakin. :)

  • 2.1

   Sanni sanoo

   Varmasti tulee talven aikana testattua nuo :) Kädet, niinkuin muukin iho, vetää vuosi vuodelta kuivemmiksi ja nykyään sellainen karhea iho käsissä ja etenkin sormissa tuntuu olevan enemmänkin normi kuin väliaikainen tila :/ Käsivoidetta kuluu tosi paljon.

 3. 3

  sanoo

  Meillä on 50m2 neliö ja tila on meilläkin kokoaikainen ongelma. Makkari on niin pieni, että meidän kahden vaatteet ei meinaa mahtua ja kosmetiikkaa tursuaa ihan kaikkialta, koska ei vaan yksinkertaisesti mahdu. Puhumattakaan, että mitään nättiä voisi koskaan olla esillä tai että meillä olisi koskaan kassivapaata viikkoa. Harmittaa siis ettei ole isompaa kämppää, mutta nykyisenkin kanssa vielä hetken pärjää :D

  hanna
  http://www.hannamariav.com

  • 3.1

   Sanni sanoo

   Puhumattakaan, että mitään nättiä voisi koskaan olla esillä tai että meillä olisi koskaan kassivapaata viikkoa.

   I hear you…. Me ollaan kuluneen vuoden aikana heitetty mun mielestä ihan älyttömästi pois tavaraa ja silti sitä vain riittää. Surettaa, että piti vasta aikuisena, päälle 3-kymppisenä havahtua siihen että on ostanut ihan liikaa tarpeetonta krääsää, ja tehdä asenne- ja elämänmuutos.

   Vaikka asian nyt tiedostaa ja välttää turhan tavaran hankkimista, on sen jo olemassaolevan, vuosien aikana kertyneen vallllltavan tavaramäärän karsiminen työ, jossa riittää sarkaa näköjään koko loppuelämäksi.

 4. 4

  Mai sanoo

  Voi huokaus, itselläni kun ei ole varaa tällä hetkellä edes uuteen puuteriin niin tuollaisista voin vain haaveilla…! Mutta on kyllä nyt huomattavasti siistimmän näköinen parvi. Oletteko harkinneet isompaan asuntoon muuttamista? :)

  • 4.1

   Sanni sanoo

   Oletteko harkinneet isompaan asuntoon muuttamista? :)

   Emme tämänhetkisessä elämäntilanteessamme, kun miehen työ on toisella paikkakunnalla ja itsekin reissaan koko ajan, joten tapaamme käytännössä vain viikonloppuisin :) Tässä tilanteessa ei ole järkeä ostaa isompaa kämppää, kun emme ehdi siellä niin kummoisesti edes viettää aikaa yhdessä.

   • 4.1.1

    Anskuuu sanoo

    Tähän väliin pikkunen ja ystävällinen kommentti, että isompaan asuntoon / taloon muuttaminen (mitä usein ehdotetaan) ei välttämättä ratkaise tavaratilannetta lopullisesti… mitä enemmän säilytystilaa, sitä enemmän usein myös tavaraa alkaa kerääntyä :) tottakai toimivat säilytysratkaisut ovat hyödyllisiä, se on selvää. Muutama neliö lisää, tai toimiva vaatehuone / varasto saattaa helpottaa elämää paljon. Mutta jos se itse tavara on se ”ongelma”, niin pari sataa neliötäkään ei lopuksi riitä…

    • 4.1.1.1

     Sanni sanoo

     isompaan asuntoon / taloon muuttaminen (mitä usein ehdotetaan) ei välttämättä ratkaise tavaratilannetta lopullisesti… mitä enemmän säilytystilaa, sitä enemmän usein myös tavaraa alkaa kerääntyä :)

     Hyvin totta. Etenkin meidän kohdallamme, kun kumpikin valitettavasti omaamme jemmailugeenin. :/ Meidän kohdalla tavaramäärän kanssa tasapainoilu on koko elämän kestävä projekti jossa täytyy koko ajan tietoisesti tsempata, ongelmaan havahtuminen ja halu tehdä töitä sen eteen ei tule tekemään meistä minimalisteja tai vaivattomasti raivaavia elämäntapa-”konmaristeja”.

     Mutta suunta on positiivinen ja olen iloinen että ylipäänsä tsemppaamme :) Se, että jokaisen uuden tavarahankinnan äärellä miettii tilannetta kotona ja tiedostaa realiteetit, on tärkeintä.

     • 4.1.1.1.1

      Anskuuu sanoo

      Kiva kuulla että koet tilanteen menevän positiivisempaan suuntaan, se on toki tärkeintä ettei koe itseään ihan voimattomaksi ongelmien edessä!

      Piti vielä tähän kommentoida: ”Surettaa, että piti vasta aikuisena, päälle 3-kymppisenä havahtua siihen että on ostanut ihan liikaa tarpeetonta krääsää, ja tehdä asenne- ja elämänmuutos.”

      Ajattele niinpäin, että onneksi toisaalta havahduit JO nyt etkä vasta 10 tai 20 vuoden päästä :) Äitini, yli 60-kymppinen, on ollut koko elämänsä oikea tavarahamsteri, mottona ”kyllähän tätä voi vielä tarvita”. Vanhemmillani on aina tosi siistiä, että varsinaisesti siihen tavaraan ei huku, mutta sitä on P-A-L-J-O-N! Joka ikinen kaappi, laatikko, hylly, varasto tupaten täynnä. No, äitinikin havahtui muutama vuosi sitten että sitä tavaraa on kertynyt vuosikymmenien aikana ihan älyttömästi ja hänkin on alkanut pikkuhiljaa karsimaan. Toisaalta ahkerana kirpparikäyjänä sitä tavaraa tulee kyllä sisäänkin ihan tarpeeksi… joka kerta kun kotopuolessa käyn, niin en kyllä juurikaan muutosta huomaa vaikka X-määrä tavaraa onkin laitettu eteenpäin :/ En halua tässä sen kummemmin synkistellä mutta veljeni kanssa kerran mietimme mikä homma meillä on joskus tulevaisuudessa tuon tavaramäärän kanssa; kun isovanhemmistamme aika jättää, perivät vanhempani heidän tavaransa ja loppujen lopuksi useamman sukupolven huonekalut, astiat, liinavaatteet, yms jäävät meille kahdelle raivattavaksi. Toki tavarat voivat ollan myös kauniita muistoja läheisistä, esim. perintökorut, vanhat valokuvat, tai vaikka suvussa kulkenut hääpuku. Mutta liika turha tavara on kyllä yksi isoimpia stressin lähteitä…

      • 4.1.1.1.1.1

       Sanni sanoo

       Meillä kulkee tämä jemmaaminen myös suvussa, ja mummoni kotona mm. oli yksi kokonainen huone omistettu pelkästään varastoidulle tavaralle… Sitä oli kirjaimellisesti lattiasta kattoon… Äidilläni oli siinä aikamoinen läpikäyminen kun mummoni jätti tämän ulottuvuuden… Nyt hänellä on kotonaan kellarin ja ullakon varastotilat mukaanluettuina ihan saman verran tavaraa…

       Ihan samalla lailla kuin sinä, olemme minä ja siskoni miettineet mikä työ meillä on edessämme tuon asunnon kanssa sitten kun on oman rakkaan äitimme aika lähteä.

 5. 5

  Kukka sanoo

  Mielenkiintoista nähdä tätäkin puolta bloggaajan arjesta :) Ei tuota purnukkamäärää tule ajatelleeksi blogia lukiessa.

  • 5.1

   Sanni sanoo

   Niin… Onhan tämä ihan ”jännä” osa kosmetiikkabloggaajan arkea… :) En voi olla miettimättä miten muut bloggaajat asian ratkaisevat, tiedän bloggaajia jotka saavat vielä minua huomattavasti enemmän kosmetiikkaa…

  • 6.1

   Sanni sanoo

   Voisi vähän konmarittaa… ;)

   Yritetty on….:

   http://blogit.kauneusjaterveys.fi/karkkipaiva/epaonnistuja/

   Mutta en silti, tuosta postauksesta huolimatta, julistaudu täydeksi epäonnistujaksi :) Täytyy olla iloinen kaikesta, näennäisesti vähäisestäkin edistyksestä. Olemme tehneet kahden viime vuoden aikana paljon kodin anti-tavaroittamisen eteen mutta nyt hyväksyneet sen, ettei projekti ole välttämättä koskaan täysin valmis, vaan se on jatkuvaa uuden elämänasenteen opettelua ja uusien toimintamallien sisäistämistä jossa vanhan tavaran raivaamisen ohella yhtä tärkeää on vastustaa halua ostaa uusia tavaroita.

 6. 7

  :----) sanoo

  Haha muistan että oot aiemminkin tästä puhunut :D ootteko harkinneet muuttoa johonkin tilavampaan asuntoon? :)

  • 7.1

   Sanni sanoo

   ootteko harkinneet muuttoa johonkin tilavampaan asuntoon? :)

   Emme tällä hetkellä, katso vastaukseni Maille tuossa ylempänä :)

 7. 8

  sssansan sanoo

  Wou, ihmekös ettei riitä aika kaiken kosmetiikan testaamiseen kun niitä on noin mieletön määrä! :-O En tiedä olisinko ahdistunut tuosta sun tavaramäärästä, vai kateellinen siitä kuinka paljon kaikkea kivaa kosmetiikkaa :-D

  • 8.1

   Sanni sanoo

   Mä luulen että olisit ahdistunut ^_^

   Ei mutta onhan tämä tietysti myös tosi kivaa puuhaa, kosmetiikan testaus ja siitä kirjoittaminen, totta kai :) Rakastan kosmetiikkaa ja minusta on aivan ihanaa saada pitää kauneusaiheista blogia. Mutta jos saisin valita, en vastaanottaisi ihan NÄIN paljon testituotteita. Monilla suurilla firmoilla kuitenkin on käytäntönä automatisoidut pressilähetykset: pakettien vastaanottajilta (toimittajat, bloggaajat jne) ei kysellä yksitellen haluavatko he mahdollisesti nämä tuotteet vaan firmalle on helpointa ja kustannustehokkainta postittaa uutuustuotteet automaattisesti postituslistan jäsenille. Kun tällaiselle listalle pääsee, tulee pakettia automaattisesti ilman kyselyitä. Olen joskus miettinyt pitäisikö kieltäytyä näistä automaattisista lähetyksistä, mutta silloin vaihtoehtona on, että en saa ko. firmalta koskaan mitään uutuuksia, jolloin saatan missata jonkun oikeasti kiinnostavan tuotteen jota en löytäisi ilman pr-lähetyksiä. (Uutustuotteista on mahdoton pysyä kärryillä pelkästään lehdistötiedotteita tai mainoksia lukemalla.) Pr-lähetysten joukossa on usein myös tuotteita, jotka eivät suoraan kiinnosta minua itseäni, mutta ne kiinnostavat lukijoitani ja kun saan tarpeeksi kyselyitä (”Olisi kiva jos kirjoittaisit sen-ja-sen merkin uutuusmeikkivoiteesta”, esim.), niin sitten nappaan tuotteen testiin ja tarjoan lukijoille heitä kiinnostavaa sisältöä :)

   Pr-tuotteet siis ehdottomasti palvelevat bloggaajia ja heidän lukijoitaan, ja ilman niitä kauneusblogeissa olisi huomattavasti vähemmän arvioita ja tuotearvosteluja. Juuri niitä valtaosa lukijoista haluaa lukea :) Siksi minäkin mielelläni vastaanotan pr-lähetyksiä, mutta mieluiten vastaanottaisin niitä kustomoidusti, siten, että minulta aina kunkin postituksen yhteydessä kysyttäisiin olenko kiinnostunut ko. tuotteista. Tällöin minulla olisi mahdollisuus halutessani kieltäytyä lähetyksestä eikä nurkkiin kertyisi niin hurjasti niitäkin tuotteita joista minua ei kiinnosta tai joista minulla ei ole aikaa kirjoittaa. Koska kaikilla yrityksillä ei kuitenkaan ole halua tai resursseja tehdä näin, hyväksyn tilanteen ja yritän keksiä ratkaisuja kosmetiikkavuoren varastointiin :)

 8. 9

  mari sanoo

  Nyt mä tajuun, miksi et ostanu Jenkkijästä kosmetiikkaa.
  Mulle käsittämätön määrä tuntematonta purnukkaa, siksi luen tätä.
  Tykkään näistä aidoista postksista ja tuotesuosituksista eniten.

  Voisitko vinkata mulle puhdistusvoiteen. Toivoisin saavani riittoisan, jolla saan kevyen meikin pois…Clarinsin ja Biothermin puhdistusvoiteita itse ajattelin…mut Madaralla oli joku. Emotion/Sokos tai markettipuolelta pitäisi löytyä ja hinta max. 30€.
  Sensain purifying soap oli käytössä, kun sitä kehuttiin. Mut en tykkää. Sain sen loppumaan ja nyt menossa garnierin naamio/kuorinta/puhditusvoide ja Sensain silmänympärysvoidetta tuhraan naamaani, hyvä tuoksu, mut muuten sekin plääh.

  • 9.1

   Sanni sanoo

   Voisitko vinkata mulle puhdistusvoiteen. Toivoisin saavani riittoisan, jolla saan kevyen meikin pois…

   Etsitkö siis vaahtoavaa, veden kanssa käytettävää puhdistusvoidetta? ’Puhdistusvoide’ voi myös olla emulsiomainen ja ei-vaahtoava. :) Jos etsit vaahtoavaa, hyviä ja edullisia ovat mm. Kicksin oman talon sarjan Pure & Simple Foaming Face Wash ja Emma S:n Cleansing Facial Wash. Kummatkin alle 20 euroa, Kicksin putsari vain 11€ (Emman tarkkaa hintaa en muista).

   Madaralla ei ole puhdistusvoidetta, valikoimassa on pumpattava vaahto, misellivesi, ohut puhdistusemulsio ja pari kiinteää kasvosaippuaa.

 9. 10

  nina sanoo

  minusta on ihanaa, että lahjoitat niitä myös hyväntekeväisyyteen. Arvostan suuresti. Monet tahot varmasti ilahtuvat, varsinkin näin joulun alla.

  • 10.1

   Sanni sanoo

   Jos kellään on muuten vinkata lahjoituskohteita Tampereen alueella, otan niitä mieluusti vastaan :) Olen aiemmin lahjoittanut Punaisen Ristin Turvatalolle ja Tampereen Tyttöjen Talolle, ja ne ovat kohteita joille lahjoitan jatkossankin mielelläni, mutta toivotan tervetulleeksi myös uusia ideoita lahjoituskohteille. Yritin pari vuotta sitten löytää lahjoituskohteita Facebookin Jouluapua-sivun kautta mutta se oli yllättävän vaikeaa. Nytkään sivun kautta ei löydy ketään avuntarvitsijoita Tampereen (tai koko Pirkanmaan) alueelta.

   • 10.1.1

    Mirri sanoo

    Avaamattomat pakkaukset kelpaisivat varmasti joulupuu-keräykseen. Taitaa olla tämän joulun osalta myöhäistä mutta ehkä sitten ensi vuonna.

    Voin vaan kuvitella miten paljon niitä purkkeja onkaan jos koko ajan tulee uusia enemmän kuin yksi ihminen ehtii kuluttaa. Olen yrittänyt rajoittaa uusien tuotteiden hankkimista ja antanut itselleni luvan ostaa uuden kasvovoiteen tai suihkugeelin vasta kun edellinen on loppumassa (kun näitä tulee aina hamstrattua…). Ja olen huomannut että ne ovat älyttömän riittoisia.

    • 10.1.1.1

     Sanni sanoo

     Avaamattomat pakkaukset kelpaisivat varmasti joulupuu-keräykseen. Taitaa olla tämän joulun osalta myöhäistä mutta ehkä sitten ensi vuonna.

     Kiitos tästä vinkistä.

     • 10.1.1.1.1

      Maritee sanoo

      Toimiiko Tampereella Hope ry? Sitä kautta saisi toimitettua arjen kosmetiikkaluksusta väsähtäneille ja vähävaraisille perheenäideille (ja isille, tietty). Tällekin vuodelle ehtii vielä varmasti.

      Hieno juttu, että haluat ilahdutta!

 10. 11

  Tuikku sanoo

  No nyt jäi kiinnostamaan, että ”excelöitkö” kaikki saamasi tuotteet, vai miten muistat, mitä kaikkea sinulla on varastossa?

 11. 12

  Riikka sanoo

  Ne tarrat laatikoista lähtee näppärästi siten, että lämmittää niitä ensin hiustenkuivaajalla. Liima pehmenee, niin että lopuksi tarra irtoaa jälkiä jättämättä! Kannattaa kokeilla 😊

 12. 13

  Milla sanoo

  ehdottomasti hyväntekeväisyyteen. Joku teinityttö olisi ikionnellinen moisista tuotteista! Tullintorillehan niitä saa kiikuttaa, kai sieltä löytyy muitakin lahjan tarvirsijoira kun alle 10 v lapset!!!

 13. 14

  sanoo

  Kannattaa tosiaan kiikuttaa Joulupuu-keräykseen tai Tullintorille Hope Ry:n joululahjakeräykseen (jatkuu vielä 16.12. saakka!). Olen ymmärtänyt, että usein näissä keräyksissä juuri teinit jäävät helposti ilman lahjoja ja Hope Ry:n keräyksessä lähes kaikki teinitytöt olivat toivoneet juurikin kosmetiikkaa lahjaksi netissä julkaistun lahjalistan perusteella. Hope Ry ottaa varmasti kosmetiikkaa mielellään vastaan myös muina aikoina, kuin jouluna. Tässä vielä linkki Hopen keräyksestä kertovaan juttuun: http://www.tamperelainen.fi/artikkeli/464175-nain-monta-lahjaa-vahavaraisille-lapsille-on-jo-tuotu-kerays-kaynnissa-viela-viikon

  • 14.1

   Sanni sanoo

   …ja tässä tulikin vastaus Hopen tilanteesta, kiitos :) :) <3 Otan yhteyttä. Mutta voih – – olen Tampereella seuraavan kerran vasta 19.12. :/ En ehdi enää noihin keräyksiin :/ Joulupuu-keräys on päättynyt jo tänään. Höh. No, ensi vuonna sitten.

   SPR:lle ja Tyttöjen Taloon ehdin toimittaa lahjoitukseni vielä jouluviikollakin.

 14. 15

  Lukija sanoo

  Kannattaa kysäistä tampereen Hope-yhdistykseltä onko tarvetta avaamattomalle kosmetiikalle. Siellä voisi olla sille tarvetta ympäri vuoden. Ainakin täällä pohjoisen osastolla sitä otetaan vastaan muulloinkin kuin joulun aikaan.

 15. 16

  Aidan sanoo

  Voi kääk, tiedän tunteen! Mulla on myös elämäntilanteen vuoksi kaksi asuntoa, joista toisessa, 40 neliöisessä pikkuluukussa asun vakituisemmin avopuolison ja kahden koiran kanssa. Kyllä tekee tiukkaa tilan kanssa ihan jo ilman (noin) valtavia kosmetiikkavuoria. Kaikki mahdollinen neliötila on käytössä kaappien, senkkien ja säilytyslaatikoiden muodossa, tavaraa vaan yksinkertaisesti on liikaa tämän kokoiseen asuntoon. Tavaroille ei ole ”omia” paikkoja, joka paikassa lojuu purkamattomia reissukasseja, varasto on lattiasta kattoon täynnä urheilukampetta ja eri vuodenaikojen vaatelaatikoita, koirakamaa, autonrenkaita ym.. Ja kun siivoat niin ensinnäkin aluksi kuluu helposti tunti jos toinenkin tavaran järjestämiseen, että voit aloittaa siivoamisen oikeasti, ja kun olet aamulla siivonnut, on tavaramäärä jo illalla räjähtänyt takaisin pöydille, lattioille, sohvalle, sängylle.. Minä vielä kaikenlisäksi vihaan sitä, että tavaraa on näkyvillä, se saa oloni levottomaksi. Olisi niin ihanaa kun kaikki tavarat olisivat omissa piiloissaan kaappien takana. Mutta ei, toistaiseksi meidän ei ole järkevää muuttaa isompaan asuntoon.

  Sitten kun ryhtyy tuollaiseen järjestelyyn, niin ah minkä mielenrauhan siitä saakaan, edes hetkeksi. Teilläkin tuli niin siistiä jälkeä ja varmasti helpottaa kun on taas tavarat ja purnukat vähän paremmin organisoituja!
  Minäkin rakastan kaikkea ihanaa tavaraa, kosmetiikkaa vaatteita erityisesti, mutta nyt lopultakin viimeisen vuoden aikana olen pikkuhiljaa oppinut ostamaan pääasiassa vain sellaista mitä oikeasti tarvitsen. Kosmetiikan suhteen selvitän enemmän minkälaista tuotetta etsin, pyydän testereitä jos mahdollista (mielestäni nykyään monissa paikoissa suhtaudutaan tosi nihkeästi ja vastahakoisesti näytteiden antamiseen), ja pyrin sillä tavalla minimoimaan hutiostokset. Vaatteiden kohdalla pyrin ostamaan harvemmin ja panostamaan vähän enemmän; neuleet on mun heikkous, ja nyt oon lopultakin ymmärtänyt, miten paljon järkevämpää olisi, jos omistaisin muutaman kauniin ja hyvälaatuisen villaneuleen kymmenen huonolaatuisen ja nyppyyntyvän polyesterineuleen sijaan.

  • 16.1

   Sanni sanoo

   joista toisessa, 40 neliöisessä pikkuluukussa asun vakituisemmin avopuolison ja kahden koiran kanssa.

   Oho, wow…! Tuo on jo suoritus jolle nostan hattua..!

   Tavaroille ei ole ”omia” paikkoja, joka paikassa lojuu purkamattomia reissukasseja, varasto on lattiasta kattoon täynnä urheilukampetta ja eri vuodenaikojen vaatelaatikoita, koirakamaa, autonrenkaita ym.. Ja kun siivoat niin ensinnäkin aluksi kuluu helposti tunti jos toinenkin tavaran järjestämiseen, että voit aloittaa siivoamisen oikeasti, ja kun olet aamulla siivonnut, on tavaramäärä jo illalla räjähtänyt takaisin pöydille, lattioille, sohvalle, sängylle.. Minä vielä kaikenlisäksi vihaan sitä, että tavaraa on näkyvillä, se saa oloni levottomaksi. Olisi niin ihanaa kun kaikki tavarat olisivat omissa piiloissaan kaappien takana. Mutta ei, toistaiseksi meidän ei ole järkevää muuttaa isompaan asuntoon.

   Tämän voin allekirjoittaa sanasta sanaan miinus koirakaman ^_^ (Olen onnellinen ”lainakoiraemo”, eli vaikka meillä näkyy koiria useinkin, ainoa pysyvä koiratavara on koirien vara”pesä” ja kakkapussirulla eteisen hattuhyllyllä :D

   Mutta juuri tuo, että kaikille tavaroille ei ole omaa paikkaa, minkä seurauksena tavaraa lojuu koko ajan esillä jossain, on kaikkein ärsyttävintä. Minäkin tulen levottomaksi ja stressaantuneeksi ympärillä ajelehtivista tavaroista, ja niille ei vain voi mitään mikä johtaa jatkuvaan lievään kotistressiin. Tai joo, voisihan ne kaikki vaikka kertalaakista heittää suureen nuotioon, kaikelle voi aina jotain, mutta esim. miehen työkansiot ovat asioita joita ei vain voi polttaa ilman hyvin ikäviä seurauksia. Niiden muodostamat korkeat pinot, samoin kuin viimeisimmät kirjahankinnat jotka eivät enää mahdu kirjahyllyyn, on vain hyväksyttävät ikkunalaudoilla ja senkkien päällä. Eikä mulla oikein ole sydäntä heittää pois anopilta saatuja pieniä Arabian Heljä-sarjan pupufiguureja tai muita miehen perheeltä lahjaksi saatuja koriste-esineitä… Niiden kohtalo ei ole minun päätettävissäni…

   Ja siis TÄMÄ on niin totta meillä:

   ”Ja kun siivoat niin ensinnäkin aluksi kuluu helposti tunti jos toinenkin tavaran järjestämiseen, että voit aloittaa siivoamisen oikeasti.” Kyllä. Tavaraa on siirreltävä pois edestä jotta voi ylipäänsä siivota. Huokaus.

   Totaalinen minimalismikaan ei miellyttäisi minua, tiedän sen, sillä tavarat tuovat myös kodikkuutta. Mistä ja millä toimenpiteillä sitten löytäisi sen hyvän kultaisen keskitien… tjaa-a, saa nähdä onko suurempi asunto tulevaisuudessa lopulta ratkaisu, vai johtaako se vain lisähankintoihin jotka täyttävät jälleen pian kaikki pinnat….. :/

 16. 17

  Nina sanoo

  Moni vähävaraisen perheen nuori on ilman suihkusaippuaa. Pieniä lapsia muistetaan monissa keräyksissä mutta teini-ikäiset jäävät vähemmälle, kuten yhteiskunnassa muutoinkin he muuttuvat ”näkymättömäksi”. Nuoren tytön ensimmäinen meikki on ripsari tai huulikiilto. Myös dödö tai antiperspirantti on hyvä lahja. Ehkäpä tyhjennät osan laatikoista, vaikkapa puolet, jo tänä jouluna hyvätekeväisyyteen. Kosmetiikkalähetykset eivät liene päättyneet, joten sinulle pukkaa uutta jo tammikuussa.

  • 17.1

   Sanni sanoo

   Hei Nina, ehkä missasit postauksestani ja näistä kommenteista, että lahjoitusten antaminen hyväntekeväisyyteen on jo minulle säännöllisesti harrastama juttu. Eikä pelkästään jouluna.

   • 17.1.1

    Nina sanoo

    Oih en toki, sehän on ihanaa. Tuli vain mieleeni että ehkä asumismukavuus paranisi jos lahjoituksen tekisi vähän avokätisemmin :) Ongelmien määrä maailmassa lienee vakio: toisella ei ole saippuaa ja toiselle neuvotaan isomman asunnon hankkimista että kaikki saippuat mahtuvat kämppään. En missään nimessä halua vähätellä, jokainen lahjoitus on iso ilo! Haluan herätellä myös lukioita muistamaan kotikaupunkinsa nuorta. Meillä jokaisella taitaa lähipiirissämmekin olla perhe jossa on työttömyyttä, sairautta tai vain yksi huoltaja perheessä. Ihanaa joulunaikaa sinulle!

    • 17.1.1.1

     Sanni sanoo

     Kiitos samoin sinulle :)

     Suurin osa laatikoiden sisältämästä kosmetiikasta on joko avattua ja muutamia kertoja testattua tai sitten avaamattomia tuotteita joista tiedän kirjoittavani blogiin (ja työnsä tehtyään eli tultuaan testatuiksi nekin tuotteet ovat avattuja). Avattuja tuotteita en oikein viitsi laittaa hyväntekeväisyyteen, en tiedä onko se edes sallittuakaan. Uskoisin että järjestöjen kautta lahjoitettavan kosmetiikan tulee olla avaamatonta ja käyttämätöntä. Siksi en pysty lahjoittamaan varastostani ”puolia” hyväntekeväisyyskohteisiin, vaikka haluaisinkin. Täällä blogissa taas laitan aika ajoin avattuja ja muutamia kertoja testattuja (tai käyttämättömiäkin) tuotteita eteenpäin lukijoille, joko random-arpajaisten nimissä tai ns. Huutajais-konseptilla, jossa voittaja maksaa tuotteesta postikulut.

 17. 18

  Katarooma sanoo

  Hui! Mua ahistais tollanen purkkimeri aika paljon, ku oma minimeriki ahistaa ajottain. Ehkä sun pitää järkätä taas blogiin arvontoja tuotepakettien muodossa. :)

  • 19.1

   Sanni sanoo

   Kiitos vinkeistä :) Nyt vain ei enää jaksaisi tyhjentää laatikoita tarrojen poisto-operaatiota varten.. ^_^ :D

 18. 21

  Jonttu sanoo

  Tätä oli mukava lukea. Ja tuo kuulostaa tosi hyvältä ajatukselta, että antaisit sinulle tarpeettomia tuotteita ihan rajulläkin kädellä eteenpäin. Luulen, että hyöty olisi tuollaisesta molemminpuolinen: sinä saisit kaivattua lisätilaa ja joku jonkun itselleen mukavan tuotteen.

 19. 22

  katjah78 sanoo

  Minä voisin ottaa avattujakin tuotteita vastaan ja maksaa niistä postikulut, vaikka laatikollisen kerrallaan silloin tällöin, jos haluat tällä tavalla eroon niistä? Toki ymmärrän myös, jos et ventovieraalle niitä halua lähettää tai jos koet ettei tämä ole hyvä tapa. Ilahtuisin kosmetiikasta kyllä kovasti, kun ei siihen hirveästi pysty yksinhuoltajana panostamaan.. sisaruksia, tytär, kummityttöjä ja ystäviä on niin paljon, että tarpeettomat tuotteet löytää kodin helposti meidän lähipiiristä.

  • 22.1

   Sanni sanoo

   Kiitos ehdotuksestasi, katja, ja nimenomaan lukijoille tätä blogikosmetiikkaa kaikkein mieluiten jaankin, koska lukijat tekevät blogia kanssani yhtä lailla :)

   Minulla on jo monesti käynyt mielessä järjestää jippo, jossa lahjoittaisin kosmetiikkaa erityisessä tarpeessa oleville lukijoille, kuten juuri esimerkiksi yksinhuoltajille tai muuten vain taloudellisesti sellaisessa tilanteessa oleville ettei kosmetiikkaan tai hygieniatarvikkeisiin jää paljon ylimääräistä. Idea on toistaiseksi kariutunut siihen, että arvaan ”hakemuksia” tällaisille lahjoituksille tulevan niin paljon, ettei minulla sitten realistisesti olisi aikaa lukea kaikkia ja se tuntuisi epäreilulta.

   Koska arvonnat ja postikuluilla huutamiset, joita jo nyt järjestän blogissa tosi paljon, ovat työläitä ja aikaavieviä ja varaston tasapainon kannalta kuitenkin suhteellisen epätehokkaita, olen päätynyt ”give away”-miittikonseptiin jossa lukijat voivat käydä moikkaamassa ja tarjoamassa kodin jo työnsä tehneille työkosmetiikkatuotteilleni. Tällainen give away -miitti olisi tarkoitus järjestää ensimmäisen kerran heti ensi vuoden alussa.

   • 22.1.1

    Katjah78 sanoo

    Kuulostaa hyvältä. Tsemppiä ja kiitos, että jaksat järjestää kaikenlaista, et vaan heitä ylimääräisiä roskiin :) Hyvää joulun aikaa Sanni!

 20. 23

  Sus-anna sanoo

  Sä teet töitä kotona, jolloin sun koti on sun homeoffice. Ja siihen suurena osana kuuluu noi tuottehet! Sarjassa tyhmiä kommentteja, mutta heitän nyt kuitenkin: mitä jos parvi kokonaisuudessaan ois sun office? Musavehkeet ja levyt alas, säkkituolin kanssa tuohon porrasnurkkaukseen. Kuvauskamat menee siinä kyllä. Kummastakin paikasta paras irti. Mutta jokainen tietää tuntee kotinsa :) Mukavaa joulun aikaa!

  • 23.1

   Sanni sanoo

   Jes, koti on mun office ja mulle kävisi enemmän kuin hyvin että koko parvi olisi mun aluetta :) Mutta miehelle se ei sovi, hän haluaa levynsä ja musiikkilaitteensa ehdottomasti sinne. Asiasta on keskusteltu :)

   Mukavaa joulun aikaa sinnekin :)

 21. 24

  Minä vain sanoo

  Tää oli kiva juttu, joku toinenkin asuu pienessä tilassa, jopa sä :) helpotti omaa tuskaa

 22. 26

  Kaisa sanoo

  Hei täälläkin Tamperelainen lukija valmiina vapauttamaan sut kaaoksesta! :)

  • 26.1

   Sanni sanoo

   :) Giveaway-miitti on tulossa tän vuoden puolella, varmaan jo talven/kevään aikana :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.