Onnettomat kynnet

Tämä kuva on historiaa. Kynteni ovat olleet viimeiset puoli vuotta kaukana näistä tunnelmista.

Sannin kynnet mallia maaliskuu 2012. Nyyh. :´-(

Kynsieni kunto on huonontunut asteittain oikeastaan koko viime vuoden. Ensin keskisormen kynnet alkoivat lohkeilla niin, että ne eivät enää kasva milliä pidemmiksi. Kynnen pää murenee kokonaan. Sitten muutkin kynnet alkoivat liuskoittua. Kynnet ovat edelleen aika vahvat, ts. paksut, mutta erittäin kuivat ja hauraat.

Geelivahvisteiden jälkeen sain väliaikaisen haurastumisen kuntoon kynsiöljykuurilla ja OPIn Nail Envy Original -hoitolakalla. En enää. Öljy ei tässä enää auta, eikä Nail Envynkään käytöllä ole mitään vaikutusta. :(

Päätin sitten ottaa ravintolisät kokeiluun. Konsultoin Charming Nailsia, joka suositteli minulle Bioteekin TehoPii & Kalkki+D:tä. CN oli itse huomannut ravintolisän vaikutuksen kynsissään n. kolmessa kuukaudessa. Itse olen nyt popsinut TehoPiitä helmikuun puolesta välistä saakka, eli on vielä liian varhaista nähdä auttavatko tabletit ongelmaan. Toivottavasti!

Vaihdoin myös Original Nail Envyn Dry & Brittle -versioon. Jos vaikka sekin voisi jotenkin auttaa. Dry & Brittlen koostumus ei ole yhtä paksu kuin Originalin eikä näin ollen tunnu yhtä suojaavalta, ja koen ettei se pysykään kynsillä yhtä hyvin kuin Original. Mutta kaikkea on nyt kokeiltava.

[tähän väliin piti tulla kuva mun vaivalla viilaamista kynsistä – yritin siis oikeasti saada ne kerrankin tasamittaisiksi ja edes jotenkin sievän muotoisiksi, mutta kuvat olivat joutuneet vahingossa läppärin roskakoriin jonka Mr. Karkkipäivä tyhjensi sillä välin kun poistuin hetkeksi koneelta…! :P]

Olen ollut viimeiset pari kuukautta melkeinpä kokonaan ilman lakkaa. Katson alakuloisena kynsilakkojani. Siellä ne seisovat värikkäänä armeijana odottamassa että voivat taas piristää olemustani. Vaikea kuvailla miten oudolta tuntuu olla ilman lakkaa. Kynteni ovat olleet lakattuina käytännössä non-stop viimeiset 18 vuotta, lukuunottamatta yhtä lyhyttä periodia jolloin kynteni olivat samalla lailla huonossa kunnossa kuin nyt.

Lakattomana ja lyhytkyntisenä tuntuu siltä, että tärkeä osa persoonallisuuttani puuttuu.

Mutta….

…sehän ei kuitenkaan estänyt minua hankkimasta kolmea uutta Depend-lakkaa ”Osta 3, maksa 2” -tarjouksesta. :) Sairastuneet kynnet tai ei, aina on tilaa violeteille lakoille! Etenkin edullisille Depsuille.

Lempparini on keskimmäinen sävy, ihastuttavan lempeä vaalea sinivioletti # 299. Kuuluu Dependin kevään värikokoelmaan.

Lakkasin kynnet pitkästä aikaa. Tämän lähemmäs tasapituisuutta en kyennyt viilani kanssa pääsemään. En vain pystynyt nirhaamaan niitä muutamia kynsiä jotka olivat edes vähän pidemmät.

Lakka on luonnossa hieman violetimpi kuin kuvissa.

Loppuun vielä muutama kuva ”hyviltä ajoilta….” Voi, milloin pääsen taas pelottelemaan ihmisiä sapeleillani? :-´(

Vuosi sitten kynnet olivat vielä näin ”elävät”. Snowcrystal # 460 Pink Coral.

Depend # 196

OPI Parlez-vous OPI.

Onko kellään jakaa hyviä vinkkejä etenkin ravintolisistä joilla voisin saada kynteni taas kuntoon? Uskon, että jostain vitamiinin puutteesta tässä täytyy olla kysymys. Toisaalta olen myös ollut aikamoisessa stressissä, mikä oli syynä edelliseen vuosien takaiseen ”kynsikatoon”. Siihen eivät tietenkään napit auta.

* * *

P.S. Kiitos runsaasta osallistumisestanne ”köyhyys”-keskusteluun! Pariin sataan kommenttiin vastaaminen on mahdotonta, mutta kaikki olen luonnollisestikin lukenut ja monet niistä ovat kirvoittaneet lisää keskustelua täällä kotona. Haluaisin muuten vielä korostaa, vaikka suurin osa lukijoista varmasti tämän ymmärsikin, että kirjoitukseni tarkoituksena ei ollut ihmetellä mistä kukin rahansa elämäntyyliinsä saa. Se ei ole olennaista. Jokainen saa tehdä tuloillaan ihan mitä haluaa, se on mielestäni itsestäänselvää. En tuomitse heitä jotka laittavat rahansa mieluummin kenkiin kuin asuntolainaan, nämä ovat jokaisen henkilökohtaisia valintoja eikä yksi valinta ole toista parempi.

Postauksen tarkoituksena oli herättää keskustelua blogien kulutusta ihannoivista arvoista, ja kertoa ”toisenlainen” tarina. Näin minä elän. Ja kuten kommenteista saattoi lukea, niin elää moni muukin. Tällaisesta elämäntyylistä vain ei juurikaan kirjoitella blogeja, ja siksi halusin tuoda esiin tällaisenkin näkökulman vallalla olevan shoppailuihanteen keskelle.

Kommentit
 1. 1

  aniley sanoo

  Minulla ei ole koskaan kynnet kestäneet lakkoja/lakkojen poistoaineita. Tämä ei tietenkään ole sinulla ongelman syy, koska kyntesi ovat aikaisemmin olleet vahvat. Minulla kynnet menevät parin kynsilakkakierroksen jälkeen huonoksi, alkavat yksi kerrallaan lohkeilla. Sitten 3-4 kuukauden kuluttua ne ovat taas kunnossa… Ihan kamalan tylsää. Juuri nyt laitoin uuden lakan ensimmäisen kerran sitten pikkujoulujen. Sittenkin laitan sellaista väritöntä lakkaa, niin voin ihailla sitä vähän kauemmin, kun lohkeilu ei niin haittaa. Vuosikaudet kesti hyväksyä tämä tosiasia. Kokeilin vaikka mitä kovettajia ja ravintolisiä. Mutta toistaiseksi ainoa, joka on toiminut, on ollut antaa kynsien olla käsittelemättöminä. Siksi hyppään aina kauneusblogeissa kynsilakkajuttujen yli, kun niistä tulee vaan haikea fiilis. Toivossa on tietenkin hyvä elää. Nytkin luin kaikki saamasi kommentit, jos niistä löytyisi joku vielä kokeilematta oleva neuvo.

 2. 2

  ,,,, sanoo

  ”Mistä päättelet että en ole ottanut selvää mitä karppaus tarkoittaa..?”

  En tiedä, mitä haet tuollaisella asenteella? Sulla ei selvästikään ole laajaa tietoa esim. endokrinologiasta, koska ihmettelet kynsiesi kuntoa, ja samalla karppaat. Ei sillä, että siinä on mitään pahaa. Toihan oli muutenkin mun viestin pointti, not, aika hyvä, jos toi on se tieto, joka sulla jäi mukaan mun viestistä.

  Eikö pitäisi kertoa siitä mitä karppaus tekee hormonitasoille, ja sitä kautta esim. kynsille? Mietin jonkin aikaa ennen kuin kirjoitin tähän mitään, koska tiesin, että sieltä tulee jotain tuollaista vastaukseksi, silti ajattelin mainita asiasta.

  Toi on vasta alkua mitä sun kynsille on käynyt, tiedän, ettet ymmärrä mitä karppaus tarkoittaa sun keholle, koska karppaat.
  Muualla on karppaus ollut buumi jo kauemmin, senkin takia kannattaa hakea tietoa laajemmin kuin vain jostain karpit.netistä, ja antti heikkilän kirjoista.

  Noista sivustoista, niin perfect health diet, paul jaminetin sivusto, on sellainen, jossa on myös lähdeviitteineen tietoa siitä mitä alhaiset hiilaritasot oikeasti tekee keholle.

  • 2.1

   Sanni sanoo

   Selvä, kiitoksia. :) Arvostan toki huolenpitoasi. En tiedä mikä ”asenne” minulla on, olen mielestäni ottanut vähähiilihydraattisesta ruokavaliosta riittävästi selvää. Olen keskustellut ruokavaliostani myös lääkärien kanssa, eivätkä he näe siinä mitään huolestuttavaa. Minä en ketokarppaa, vaan saan kyllä päivittäin tarpeeksi hiilareita kasvisten ja maitotuotteiden muodossa. Syön silloin tällöin kaurapuuroa ja täysjyväruisleipääkin, eli en edes ole luopunut viljoista sataprosenttisesti. En seuraa mitään Heikkilää, Atkinsia tai muutakaan suuntausta, olen vain jättänyt valkoiset jauhot, sokerin, pastan, riisin ja perunan pois ruokavaliostani. En ole kuullut, että se voisi olla kenenkään terveydelle haitallista. En koe, että siihen tarvitsee mitään kirjoja, että ymmärtää valkoisen viljan ja sokerin poisjättämisen olevan terveydelle edullista.

  • 2.2

   Karppaajan vastaus sanoo

   Vastaukseni tälle dissaajalle:
   ”Eikö pitäisi kertoa siitä mitä karppaus tekee hormonitasoille, ja sitä kautta esim. kynsille? Mietin jonkin aikaa ennen kuin kirjoitin tähän mitään, koska tiesin, että sieltä tulee jotain tuollaista vastaukseksi, silti ajattelin mainita asiasta.”

   Niin, vähähiilihydraattinen ruokavalio se tuppaa normalisoimaan hormonitasot. Moni PCOSista kärsivä on esimerkiksi saanut hedelmällisyytensä takaisin sillä, eli kuukautiset säännöllistymään sekä sen kauan toivotun vauvan.

   Olen itse karpannut 10 vuotta ja koskaan eivät hiukset ja kynnet ole olleet niin vahvat kuin nyt. Lisäksi olen päässyt eroon hengitystieallergiasta ja atooppisesta ihottumasta, nivelkivuista, päänsäryistä sekä vatsavaivoista. Ja etsin tietoa nimenomaan esim tältä LÄÄKÄRIN pitämältä sivustolta – https://www.dietdoctor.com/- , jossa on linkkejä myös muiden LÄÄKÄRIEIDEN blogeihin sekä ihan oikeaan tutkimustietoon. Osaan myös etsiä Pubmedistä tutkimusabstrakteja.

   Voisit myös lukea LÄÄKÄRI Taija Sompin kirjan Parantavat rasvat, ennen kuin rupeat avautumaan blogistille karppauksesta. Suomalaiset mediassa siteeratut ”asiantuntijat” toki puhuvat omaa puutaheinäänsä, josta heille maksetaan, esim. Fogelholm jota rahoittaa Coca Cola company.

   Blogistille: Oletko kiinnittänyt huomiota siihen millaisia lakkoja käytät? 3-free ja 5-free ovat liuskottuvien kynsien kannalta parhaita, koska ne ei-free tuotteiden formaldehydi ja tolueeni haurastuttavat kynsiä. Kalliimpiahan ne vähemmän haurastuttavat lakat toki ovat, mutta kynsien kunto saattaa ehkä parantua.

   • 2.2.1

    Sanni sanoo

    Hei ”Karppaaja” – olen aina käyttänyt ihan ”tavallisia” lakkoja. Muutamia ”free”-lakkojakin olen satunnaisesti kokeillut, mutta jotta niiden vaikutus kynsiin tulisi esiin, täytyisi niitä tietysti käyttää jatkuvasti. Tällä hetkellä olen ratkaissut kynsien haurausongelman geelipinnoitteella – kynsissä on jatkuvasti geelaus joka estää niitä katkeamasta. Päälle levitän tavallisen kynsilakan.

 3. 3

  merikukka sanoo

  Hei!
  Tässä tulee ratkaisu ongelmaasi.
  Minulla on ollut aikaisemmin samanlaiset kynnet. Ne oli niin pehmeät, että pystyin taivuttamaan ne ulospäin. Olen syönyt noita muitten suosittelemiä kalkki, piimaa, biotiini yms. pillereitä, eikä millään noista ollut apua. Ratkaisu on D-VITAMIINI. Siis kunnollista D-vitamiinia Iherbistä (öljykapseleina) ja annokset on oltava väh. 50 mikrog. Itse otan 75-100 mikrog päivässä talvisin ja kesäisin tuon 50. Esim. tässä on yksi edullinen http://www.iherb.com/Carlson-Labs-Vitamin-D3-2000-IU-360-Soft-Gels/8743.

  • 3.1

   Sanni sanoo

   Minun kynteni eivät ole pehmeät vaan itse asiassa hyvinkin kovat. Niitä ei saa taivutettua yhtään.

 4. 4

  HH sanoo

  Tsiisus, miten ihmiset jatkaa itkeä näistä kynsistä :’) Ihan ku se nyt jotakuta henkilökohtaisesti loukkaisi jos on eri pituiset kynnet… Itse ihastelen juurikin tuollaisia ”korpinkynsiä” kun itse en voi enää niitä opiskelujen takia pitää. Toivottavasti saat kynnet taas kuntoon! :)

 5. 5

  Sanska sanoo

  Hehehe, aikamoisen vitamiinikasan saat kyl ottaa jos kaikkia suositeltuja lähtee kokeilemaan :oD

  Mut joo, samaa ongelmaa kiroan kyllä itsellänikin. Kynnet on ihan haperoa eivätkä suostu oikein millään kasvamaan. Ite vetelen nyt kuuriluonteisesti 7 eri lisäpilleriä aamuisin, katsotaan tuleeko muutosta.

 6. 6

  Ulpu sanoo

  Kylläpä sun kynnet on taas kirvoittanut keskustelua. ;)

  Mulla on samanlaiset kynnet, paitsi, että ovat aika pehmeät. Mä oon niin huono syömään lisäravinteita, Teho Pii Kalkki D:tä on, kun vain muistaisi syödä sitä. Ja Monivitamiinia löytyy sekä D:tä ja rautaa… Samoin kynsiöljyn käyttöä täytyisi tehostaa. Nyt, kun jäin äitiyslomalle, eikä tarvitse käyttää käsidesiä niin sen luulisi auttavan ja samoin sen, että voi pitää lakkaa kynsissä. Lakka tuntuu olevan ainoa mikä auttaa. OPI ei yksinään auttanut, eikä Trind eikä Mavala. Haluaisin kokeilla vielä Nailtekin intensive therapya, ootko sä kokeillut tuota?

  • 6.1

   Sanni sanoo

   Joo, sen tietää että aina kun julkaisee kynsikuvan niin on joku voimassa pahoin ^_^

   En ole kokeillut Nailtekiä. Essien hoitolakkojakin olen vähän mietiskellyt nyt kun ne on meilläkin myynnissä.

 7. 7

  Melissa sanoo

  Täytyy nyt kommentoida, kun alko ärsyttämään vähän noi kommentit. Anteeksi nyt vaan toivottavasti kukaan ei nyt tästä suutu. Mielestäni jokaine saa pitää kyntensä ihan sen mittaisina kuin haluaa. Ei kaikki pidä pitkistä kynsistä mutta ei kaikki tykkää lyhyistäkään, mielipiteitä on monia. En tiedä miten itse otat nuo kommentit että ”kynnet ovat kammottavat”, mutta jotenki itestä tuntuu pahalta. Tuskin ne myyntitaitoihin vaikuttaa mitenkään on myyjällä sitten pitkät tai lyhyet kynnet :D Ja se, miten edellisen postauksen kommenteissa ihmeteltiin miksei säästötilistä voinut lainata rahaa junalippuun. Sehän on juuri sitä omaa priorisointia, että mihin rahat laittaa. Tuli vaan mieleen että meni nyt jotenkin henkilökohtaisiksi nuo viimeaikaiset kommentit. Onhan kaikilla bloggaajillakin yksityisyys. En nyt halua ketään suututtaa kommentilla :)

  • 7.1

   Sanni sanoo

   Olen samaa mieltä kuin sinä. Aika lapsellisiahan nuo ”kyntesi ovat oksettavat” -kommentit ovat, mutta en niistä jaksa pahastua. Lähinnä huvittaa että joku voi suhtautua niin voimakkaasti niinkin triviaaliin asiaan kuin ovatko kynnet saman mittaiset. ^_^ Aika viihdyttäviä loppujen lopuksi tuollaiset kommentit kaikessa höperyydessään. Kertoo siitä, kuinka nykyaikana on hurjan tabua olla otsaa rikkoa vallitsevia kauneusihanteita. Kynsieni kauhistelijat kauhistelevat ennen kaikkea sitä, miten joku _kehtaa_ esitellä yleisistä normeista poikkeavaa asiaa. Heidän mielestäänhän minun pitäisi hävetä kynsiäni ja kaikkein viimeiseksi ottaa niistä kuvia johonkin blogiin…! :D Ihan niinkuin jotkut varmaan kauhistelevat lihavien ihmisten muotiblogeja ja ovat sitä mieltä että lihavuus on oksettavaa eikä läskeillä ole oikeutta esitellä rumalla vartalollaan kauniita vaatteita. Niin ei vaan saa tehdä, sillä eihän nyt kukaan vapaaehtoisesti esittele mitään mikä on kauneusihanteiden vastaista. Jos esittelee, niin hänet täytyy pikaisesti palauttaa maan pinnalle kertomalla tälle, että hänen kyntensä / vatsamakkaransa / allinsa / mikä hyvänsä ovat ällöttävät.

   :)

   • 7.1.1

    Finventures sanoo

    Tosi hyvà pointti tuo erilaisuus! (Sain uutta ajateltavaa)

    Itse vain pohdin, ettà onko ihmisillà niin paljon pahaa oloa ja sanomattomia asioita, ettà tàytyy tulla nimettòmànà blogeihin huutelemaan, ettà saisi purettua sità oloa. Ja ettà oikeasti voi unohtaa kàytòstavat kun kukaan ei tunnista!?!

    Mutta tuon erilaisuus pointin jàlkeen, mà rakastuin sun kynsiin ;)
    Kunniaan erilaisuus ja sen kunnioittaminen!

 8. 8

  Tiina sanoo

  Heip,

  voi olla että tällä vinkillä kynsiongelmaan saan tuohtuneita kommentteja, mutta ehdotanpa silti ns. taikaviilaa. Tietty kyseessä on vaan kynsien saaminen nätiksi, ei takana olevien syiden korjaaminen, mutta helpotus sekin! Itse saan kuivat ja liuskottuvat kynnet ok kuosiin Body shopin kolmevaiheisella viilalla. Se vie turhat epätasaisuudet pois ja mun mielestä säännöllisesti käytettynä (1 kerta kuussa) nopeuttaa kynsien kasvua ja vahvistaa niitä, sekä vähentää liuskottumista huomattavasti. Tietenkään tollanen kynsien hiominen ei ole järkevää jos kynnet ovat kovin ohuet, mutta kun se ei ollut sun ongelma niin suosittelen. Ja hintakin kohdillaan, viila maksaa n. 5e.

  • 8.1

   Sanni sanoo

   Mulla on ollut tuo Body Shopin pehmeä viila käytössä siitä saakka kun aloin kynsiäni hoitaa ja lakata, eli n. 15-vuotiaasta. :) Tuttu kapine on siis hän.

 9. 9

  Meow sanoo

  Minuakin on auttanut D-vitamiini. Söin 50 mikrogramman tabletteja nyt talvella joka päivä siihen asti, kunnes purkki tyhjeni. Seuraus: ennen pitkät ja vahvat kynnet eivät nyt tunnu kasvavan lainkaan ja tuntuvat ohuemmilta. Ennen D-vitamiinin syömistä ne myös liuskottuivat aina ja ne oli siksi pakko pitää lyhyinä.

  Tuosta sopivasta vuorokautisesta D-vitamiinimäärästä on monia mielipiteitä ja virallinen suositushan taitaa olla edelleenkin 7,5 mikrogrammaa jos nyt oikein muistan. En siis välttämättä uskaltaisi syödä kovin isoja määriä ainakaan säännöllisesti. Kesällähän D-vitamiinia ei tosin purkista tarvitse kun aurinko hoitaa hommat.

 10. 10

  sanoo

  Tuo pohtiva postaus oli todella hyvä! toivottavasti teet jatkossakin mielipidepostauksia! itse tykkään lukea sellaisia ja on jotenkin vaikea käsittää miksi ihmiset laittavat vaikka kaikki rahat LV laukkuun eikä hyväntekeväisyyteen, eri asia jos laittaa rahaa tasapuolisesti kaikkeen. Tulevaisuuden takia itsekin tulen saamaan tietyn summan rahaa mutta mielelläni sijoitan ne tärkeisiin juttuihin, elämää varten. Niin ja vaikka et päässytkään tapahtumaan niin vastaavanlaisia tapahtumia tulee varmasti tulevaisuudessakin. Aina ei voi rahat riittää, itse olen alkanut laskea matka(metro)lippuun menevät rahat ja pyrin säästämään siinäkin. En myöskään omista kallista kännykkää tai harrasta oikein mitään, säästän nekin rahat matkailuun.

 11. 11

  sanoo

  Hei,
  Minulla oli aivan samanlainen tilanne väähän ennen joulua kun otatin geelivahvisteet pois. Meni pari kuukautta, että sain taas kynnet kuntoon ja siit iso kiitos Oriflamen kynsituotteille: growth BOOSTER ja nail FOOD.
  Kynteni ovat myös paksut mutta kuivat ja lohkeilevat.Nyt ovat ihan samanlaiset kun ennen geelivahvistuksia. D-vitamiinia syön myös muutenkin, joen sekin varmaan on osittain auttanut, sekä syön Ladyvita 50+ tabletteja, muihin juttuihin, ja uskon senkin jotenkin vahvistavan niin hiuksia kuin kynsiäkin (niin ikää minulla hippasen yli 50)
  Mukavaa ja aurinkoista kevättä!
  -päivi-

 12. 12

  Milla sanoo

  Yksi sana: PRIORIN.

  Joo, hintavaa mutta itsellä on vahvistunut kynnet hurjasti kun olen tuotetta käyttänyt. Ne myös kasvaa niin että melkein hermo menee jatkuvan viilaustarpeen takia :) Aloitin syömään Priorinia hiusten kasvatuksen tukena, auttaa siihenkin.. mulla on tullut talviaikana (!) joulu-helmikuussa pituuttaa lisää 6-7cm!

  Ravinnolla, lääkeaineilla, kaikella on merkitystä kynsien kuntoon. Itsellä kynnet menee joskus tosi huonoon kuntoon jo pelkästään vähänkin runsaamman siivouksen, tiskauksen ja kylmän ilman yhdistelmästä.

  Älä sure, kyllä ne siitä taas tokenevat :) Lisääntyvä auringon määrä myös kohentaa kehon hyvnvointia, kesää odotellessa siis!

 13. 13

  t sanoo

  Syötän koiralleni hainrusto-vihersimpukka kapseleita jotka on tarkoitettu nivelvaivoihin. Huomasin kuitenkin että se myös tuuhensi turkkia ja koiran kynnet kasvavat hurjaa vauhtia. Joudun lyhentämään nykyään sen kynnet 2-3 kertaa viikossa, kun ennen tarvitsi lyhentää vain 1-2 kertaa kuukaudessa.

  Itse en kapseleita ole syönyt vaikka ihmisille onkin tarkoitettu, mutta luulisi toimivan samalla tavalla myös ihmisillä?

 14. 14

  sanoo

  Olen kuullut että biotiini auttaa vahvistamaan kynsiä ja nopeuttaa hiusten (ja muiden karvojen……..) kasvua, tosin mitä olen kuullut, niin sitä täytyy nauttia aika reippaasti yli päivittäisen suositusannoksen (se on vesiliukoinen vitamiini joten liika poistuu elimistöstä eikä aiheuta ongelmia) ja vaikutus näkyy vasta 3-6kk päästä.

 15. 15

  ... sanoo

  Olisi mielenkiintoista jos tekisit joskus postauksen kulmakarvojen muotoilusta.

 16. 16

  sanoo

  Pahoittelut jo heti alkuun, jos toistan samoja asioita kuin edeltäneet kirjoittajat, en vaan millään jaksa lukea kaikkia kommentteja läpi :D

  Itsellä oli geelikynsien jälkeen lähestulkoon psyykkisesti paha olo, kun omat kynnet olivat todella ohuet ja melkeinpä kuolleen tuntuiset (vaikkei ne elävää kudosta olekaan..). Sain ne parempaan kuntoon juurikin ravintolisillä! Varmistin sinkin ja seleenin saannin noiden mainitsemiesi ravintolisien lisäksi, ja muutenkin tarkistutin ruokavalioni asiantuntijalla kuntoon. Muutama kuukausi myöhemmin kynsissä oli huomattavasti enemmän paksuutta ja elastisuutta.

  Dependillä on ollut tosi ihania sävyjä tänä keväänä ! Ja mihin hintaan ! En viitsisi itse maksaa kynsilakoista ihan hirveästi, erityisesti kun trendit tulee ja menee, enkä välttämättä käytä samaa lakkaa kymmentä kertaa. Tuo vaaleansinilila on mulle uusi tuttavuus, täytyy kai käydä poistamassa kaupasta yksi sellainen. :)

  Ihanaa viikonloppua ja tsemppiä kynsien kanssa!

  /U
  pug-a-licious

  PS olen todella otettu, että kirjoitit vähävaraisuudesta aiemmin. Mielestäni vähän liiankin moni bloggaaja esittelee joka postauksessa uusia ostoksia tyyliin ”tänään kaupasta löytyi tämä ja tämä, maksoi vaan sataviiseuroa”. Itse pyrin tuomaan asioita esille ihanilla valokuvilla, enkä niinkään lietsoa hirveää ostomaniaa. Kiitos vielä.

 17. 17

  Lilli sanoo

  Sanni, kyntesi ovat varsin keväiset :)

  Olen samoilla linjoilla kommentoijan ”Kalsium tarvitsee imeytyäkseen d-vitamiinia ja d-vitamiini tarvitsee taas rasvaa.” kanssa. Pitkä talvi kuluttaa D-vitamiinivarastoja ja hyvin harvalla suomalaisella ne ovat normaalitasoa edes kesän jälkeen. D-vitamiinin imeytymiseen tarvitaan 2 tl näkyvää rasvaa päivässä. D-vitamiini vaikuttaa kaikkien kivennäis- ja hivenaineiden imeytymiseen. Aivan sama, minkä verran kalsium-, magnesium-, sinkk-i tai biotiinivalmisteita napsii, jos oma D-lähtötaso on liian alhainen. Sen voi mittauttaa terveyskeskuksessa. Apteekista voi pyytää vahvaa D-valmistetta, jota nautitaan pitkään…

  Vartti valoa kasvoille ja käsille varastoi kesän D-tarpeet, vasta sen jälkeen aurinkokerroinvoiteet. Aurinkoa odotellessa… mukavaa palmusunnuntaita, Sanni!

 18. 18

  tantse sanoo

  Ostin apteekista ACO:n kynsienvahvistajan, ja kynsinauhavoiteen. Sillä kombolla sain kynteni kuntoon parissa-kolmessa kuukaudessa. :) hintaa kummallakin on n.6e, joten ei näin opiskelijallekkaan ollut paha hinta tuloksiin nähden. :)

 19. 19

  Maija sanoo

  Hei! Onpa tosiaan… erikoisia kommentteja täällä kynsiin liittyen. :D Toivottavasti saat kyntesi kuntoon! Oliko siulla siis hiusten kanssa samaa ongelmaa viime aikoina? Jos ei, niin voisiko tuo sitten olla seurausta kuitenkin jostain ulkoisesta? Käsidesi, vahvat pesuaineet tai erilainen rasitus?

  Toivotaan, että kevätaurinko auttaa ainakin osittain! :)

 20. 20

  Sinini sanoo

  En nyt jaksanut lukea kaikkia 86 kommenttia, mutta itse olen ainakin huomannut kalsium-tablettien auttavan. Olen syönyt calcichewta (nykyään +D-vitamiinilla) ala-asteesta asti. Ollessani vaihdossa lukiossa vuoden huomasin selkeästi kynsieni kunnon huonontuvan. Toivottavasti saat kyntesi takaisin! ;)

 21. 21

  miira sanoo

  Ihmisessä kun kaikki vaikuttaa kaikkeen, niin ekana mullekin tuli mieleen ruokavalio. Hiukset, iho ja kynnet on niitä, joissa vaikutukset ensimmäisenä näkyy, hyvät sekä huonot.

  Harmittavaahan tuo on ja varsinkin kun ei tiedä mistä johtuu, niin ei osaa alkaa tilannetta korjata. Toivottavasti apu löytyy!

 22. 22

  sanoo

  Oi, kyntesi näyttää nyt todella hienoilta! Pidän myös noista viloteistä kynsilakoista! Nam, minkä värisiä! :)

 23. 23

  Nunnuka sanoo

  Hei,
  mulla tulee mieleen ensimmäisenä kalsium, sinkki ja biotiini? Tarkistappa onko niistä puutetta.. ja jos karppaat, niin rasvaa tuntuis tulevan kohtalaisesti ruokavaliosta? Itselläni karppaus auttanut kynsien kuntoon.

 24. 24

  Kujakatti sanoo

  Mulla on liuskottuvat ja helposti katkeavat kynnet. Tällä hetkellä kynteni ovat lyhyemmät kuin sun kynnet, eli melkoiset nysät. Ostin sun kehuman Dependin myrrh oil:in, mutta en huomannut sen auttavan ollenkaan. Tuntui, että se ei edes imeydy kynteen.

  Lopulta tuskastuneena marssin Kicksiin ja näytin liuskottuneet kynteni ekalle vastaantulleelle myyjälle ja sanoin, että jotain apua näille. Hän suositteli mulle Essien grow stronger -aluslakkaa sekä Dependin avokadoöljyä. Kuulemma hänellä itsellään oli ollut samanlaiset kynnet, ja näistä tuotteista oli ollut hänelle apua. No, ainakin tuo avokadoöljy tuntuu imeytyvän kynteen ihan eri lailla kuin myrhh oil ja Essien aluslakalla saan tasaisen pohjan, jonka päällä kynsilakka kestää hyvin.

  Aloitin samalla myös piimax-C-biotiini -ravintolisän. Ehkä pitäisi aloittaa myös D-vitamiini. Söin sitä talven ajan, ja kynnet alkoi kieltämättä huonontua kun nyt kevään tullen lopetin D:n syömisen kun purkki loppui. Kalaöljyä olenkin syönyt jo pidemmän aikaa, mutta se yksistään ei auta kynsiin. Hiukset mulla on aina olleet paksut ja hyväkuntoiset. Kynnet sen sijaan ovat ainainen murheenkryyni.

 25. 25

  Arlene sanoo

  Ääh! Ihan älyttömän ihanat noi sun kynnet sekä pitkinä, että lyhyinä. Kuitenkin taidan tykätä noista pitkistä enemmän :D Kasvattaisin itsekki tollaset, jos ne ei olis meillä töissä kielletyt :(
  Ihan typeriä kommentteja noista pitkistä kynsistä, älä välitä niistä.
  Biotiini vahvisti mulla kynsiä jonkin verran ku söin niitä hiusteni takia. Oikeen muuta en osaa neuvo, koska mulla ei oo vielä ollut ongelmia kynsieni kanssa. Kynsinauhat taas on toinen asia… Satun nimittäin pureskelemaan niitä :D Pitäs taas ottaa itteään niskasta kiinni ja saada noi kynsinauhatki kuntoon :D
  Toivottavasti saat kyntesi pian elpymään :)

 26. 26

  Sanna sanoo

  Kannattaa kokeilla kalsium-tabletteja. Juon itse paljon maitoa, mutta jos jostain syystä juon maitoa hyvin vähän, kynsieni kunto kärsii.

 27. 27

  Iiks sanoo

  Hui kun ovat pitkät tuossa viimeisessä kuvassa O.o

  Onko tuo vain valotus, vai miten nuo näyttävät niin keltaisilta ja sitten tuon valkoisen pään loppupuolelta valkoisilta…?

 28. 28

  Sohvisofia sanoo

  Voi kurjuus tuota kynsiparkojen alennustilaa. Jos yhtään lohduttaa niin lakattuina näyttävät yhäkin kauniilta. Itsekin suosittelisin ravintolisäluuria muutamaksi kuukaudeksi. I-herbistä tilattuna kuureilu ei tule ihan mahdottoman kalliiksi. Hyvä tehokombo voisi olla vaikkapa monien ehdottama biotiini, MSM ja silica. (esim: http://www.iherb.com/Now-Foods-Biotin-5-000-mcg-120-Vcaps/3319, http://www.iherb.com/Abkit-Body-Essential-Silica-Caps-with-Calcium-90-VCaps/10186, http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Best-MSM-1500-1500-mg-120-Tablets/3). Itsekin aion vetää hevoskuurin nyt keväällä – en tosin kynsien vaan hiusten takia. Sorruin sen verran koviin blondausoperaatioihin, että hiukset ovat vain puolet entisestään ja kasvuspurtti ei olisi pahaksi. Parasta olisi myös vältellä stressiä, mutta sepä onkin meille nykyihmisille helpommin sanottu kuin tehty… Jaksamista kynsiongelmien kanssa ja muista, että olet muuten niin kaunis, ettei siinä yhdet repaleiset ja nysät kynnet paljon vaakakupissa paina. :)

 29. 29

  abigail sanoo

  Itselläni on ollut nuorena/teininä pitkähköt kynnet (valkoisen osan pituus 3-5mm. Anteeksi en osaa asianmukaisia termejä).

  Viimeisen noin 7 vuoden aikana kynteni, sekä käsistä että varpaista, meni todella heikkoon kuntoon (murtuvat, liuskottuvat ja olivat erittäin kuivat). Murtuivat lihaa myöten ja olivat erittäin kipeät viikkoja, varpaissa jopa tulehtuivat.

  Kun lopetin E-PILLERIT 7 vuoden käytön jälkeen, kynnet vahvistuivat normaaleiksi noin 4 kuukaudessa!! En olisi uskonut pillereiden käytön liittyvän kynsien kuntoon.

 30. 30

  Johanna sanoo

  Minulla on auttanut aina Piimax. Nyt olen hetken syönyt eläimille tarkoitettua Biotiini Fortea (enkä ainakaan vielä hirnu). Biotiinia saa myös ihmisille suunnattuna versiona, mutta tämä on periaatteessa aivan samaa (nyt ei vain apteekissa ollut ”ihmisversiota”). Katso vaan, että otat sellaista missä on biotiinia n. 5 mg (monissa tuotteissa, joissa mainostetaan, että on biotiiniä, on sitä vain joitain mikrogrammoja).

  T.Jossu

 31. 31

  sanoo

  Huh, olipahan urakka kahlata kaikki kommentit lävitse. Pakko sanoa, että hei hankkikaa ihmiset elämä!! Suurin osa kommenteista oli toki asiallisia mutta hämmästyttävän paljon oli noita täysin turhia kauhisteluviestejä.

  Toinen asia mikä kiinnitti huomiota olivat nuo karppauksen suhteen valistajat (besserwisserit). Ottaisivat ensin itse selvää mitä kaikkea karppaukseen liittyy ja miten laaja käsite se ylipäätään on ennen kuin lähtevät ojentamaan toisia!

  Surullisen naurettavaa mielestäni.

  Sitten kynsiin. Kirjoitin tännekin johonkin kommenttiin jossain välissä talvea, että minunkin kynteni olivat alkaneet liuskottumaan ja lohkeilemaan. Sitten ihan huvikseni tuossa jokunen kuukausi sitten hankin Trindin Nail Repairin ja Nail Balsamin. Lisäksi olen syönyt talven ajan jotain vahvaa B-vitamiinivalmistetta (siinäkin on biotiinia mutta ihan normi määrä), vahvaa D-vitamiinivalmistetta, C-vitamiinia ja kalkkia ja vielä lisäksi jotain multivitamiinia. Jälkimmäisen tarpeellisuudesta en tiedä mutta olenpahan napsinut.

  Mielestäni kynteni ovat hyötyneet selkeästi noista. Tai en ainakaan keksi mikä muu voisi selittää kynsien huomattavan vahvistumisen sekä liuskoittumisen ja lohkeilun loppumisen. Viime aikoina kynsiäni on usein luultu rakennekynsiksi ja ihmetelty miten vahvat ne ovat.

  Trindin Nail Balsam on mielestäni aivan ihana, uskon sen todella auttaneen kynsieni kosteuttamisessa, jonka uskon olleen ihan oleellisen tärkeä juttu liuskottumisen ja lohkeilun estäjänä. Nail Repairia olen käyttänyt aluslakkana mutta en lakkaa kynsiäni päivittäin (alussa lakkasin sen suositellun parin viikon ajan, jonka aikana Nail Repairia pitäisi joka päivä laittaa uudestaan).

 32. 33

  S sanoo

  nätimmät noi sun kynnet on lyhyinä kun tollasina maxi-pitusina, paaaljon siistimmät:)

 33. 34

  lollero sanoo

  Sun kynnet on paljon kivemmat lyhyempinä(: varsinkin kun lakkaat ne noin kirkailla väreillä! vaikka edellinenkin niin sanoin mut haluun vakuuttaa sua:D:D

 34. 36

  pepppp sanoo

  Hei! voisitkos tehdä postausta siitä, mitä kynsillesi kuuluu nykyään? :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.