Onnellisuudesta

Anteeksi jo valmiiksi tästä ”ällöpostauksesta”, tiedän että monet eivät jaksa näitä ”Vitsi kun on niin ihanaa!” -lirkutuksia. Minusta on tämän reissun aikana ikävä kyllä tullut sellainen Facebook-statusterroristikin joka oksettaa kavereita siirappisilla ”Ihana aamu tänään, kattokaa tätä auringonnousua” -päivityksillä.

Olen kovin pahoillani.

Tai en kuitenkaan. ^_^

Sifnos. Kadut, tavernat, näköalakahvilat uima-altailla – yksin minun.

En voi korostaa tarpeeksi miten upeaa on matkustaa Kreikassa juuri syksyllä.

Se tunne kun voi nauttia kaikesta kauneudesta rauhassa… Vanhojen, historiallisten kylien kujat ovat edessäni juuri sellaisina kuin ne olivat 100 vuotta sitten, ilman ainuttakaan rantapyyhemyymälää tai postikorttitelinettä. Tietysti vilkkauden ja turismin aste vaihtelee kovastikin eri saarten välillä, mutta pakettimatkattomilla saarilla voi olla varma siitä, että tähän aikaan vuodesta törmää vain satunnaisiin omatoimireissaajiin.

Viime syksyn postausten kommenteissa (Rhodos…) sain kuittailua siitä, että ”Kylläpä sitä nyt ollaan niin travelleria” kun kerroin, etten pahemmin lämpene suomenkielisiä fraaseja huuteleville ravintoloiden sisäänheittäjille tai matkamuistokrääsän täyttämille basaarikujille. En nosta itseäni millään lailla charter-turistin yläpuolelle, mutta en myöskään näe siinä mitään pahaa tai ylimielistä, että itse nautin matkakohteestani vähemmässä ”tjäreborg”tungoksessa. Ei kumpikaan tapa ole toistaan parempi. Ne ovat vain erilaisia tapoja.

SifnosKollaasi2

Koen ihan mieletöntä onnea, kun…

Katson kallion reunalta ympärillä levittäytyvää meren sineä.

Kävelen hiekkaista polkua vuoren rinteellä ja tunnen lämpimässä ilmassa villin timjamin tuoksun.

Nousen loputtomia portaita vanhan kylän sokkeloissa ja päädyn kirkkoidyllin bougainvilleaa kukkivaan pihaan.

Saan eteeni annoksen täydellisesti maustettua tsatsikia ja paikallista maalaisjuustoa.

Sifnos_kollaasi

Näen värejä – vihreän oven, keltaiset ikkunankarmit, violetin aidan, sen syvänsinisen kirkon kupolin…

Saavutan korkealla kukkulan laella seisovan vanhan tuulimyllyn.

Pysähdyn ja kuulen vain hiljaisuuden.

Onnellisuudesta_Aamulla29092013

Joka-aamuinen kahvirituaalikin tekee onnelliseksi. En ensin ihastunut ostamaani kreikkalaiseen pikakahviin, mutta nyt olemme oikein hyvät ystävät ja odotan jo illalla että tulisi aamu ja pääsen nauttimaan kuuman kupillisen auringon noustessa.

(Kyllä. Niin kliseiseltä kuin se kuulostaakin, olen joka aamu herännyt ennen auringonnousua. Joka ikinen aamu.)

Tänä aamuna olen erityisen onnellinen höyrytetystä parsakaalista. En ole syönyt parsakaalia koko matkan aikana (se ei kuulu Kreikassa yleisimpiin vihanneksiin eikä niitä ole joka kaupassa) ja tänään valmistin siitä päivän eväät. Parsakaali ja hyvää oliiviöljyä – mitään muuta se ei kaipaa.

Ja kyllä. Minulla on melkein joka päivä päällä tuo keltainen toppi. :) Minulla on muitakin paitoja mutta tuo keltainen väri tekee minut iloiseksi. Ensimmäinen keltainen vaatteeni.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nyt joku varmasti huokaa että ”Hei älä enää viitsi..!” mutta pakko lisätä vielä tämä: minut tekee onnelliseksi myös aamujumppa – mukavuusalueeni ulkopuolelle meneminen. Ette tiedä miten vastenmielistä jumppa minulle on, liikuntahan on jotain johon minun pitää käytännössä pakottaa itseni. (–> Minä ja liikunta.) Mutta kun siitä tulee niin hyvä olo..! Aloittaminen on joka aamu yhtä vaikeaa, mutta jälkifiilis palkitsee aina. Puhumattakaan tulevaisuuden investoinnista.

.

Haluatteko tekin olla vähän siirappisia? :) Mikä teidät tekee tänään onnellisiksi?

Kommentit
 1. 1

  H sanoo

  Ihanaa, ole onnellinen ja nauti siitä äläkä pyytele anteeksi. Minut tekee onnelliseksi tällä hetkellä lapseni, jonka esiintymistä olen menossa katsomaan kohta kirkkoon :)

 2. 2

  Heidi V. sanoo

  Minut tekee onnelliseksi joka aamu se, että tänä kesänä sain vihdoin ostettua itselleni Moccamasterin, käsikäyttöisen kahvimyllyn, ja ostan papuja aina pienestä kahviliikkeestä joka tuo itse pavut maahan ja siksi hinnat ovat kohtuulliset. Koska kahvi on ainoa vakipaheeni, haluan oikeasti nauttia hyvästä kahvista. Ihanaa kun saa jauhaa pavut itse, tuoksutella sitä vastajauhetun kahvin tuoksua, ja sitten keittää loistavalla keittimellä siitä upean makuista kahvia! ^^

 3. 3

  Haaveilija sanoo

  Minulle tuli hyvä mieli tästä onnellisuus-postauksesta, kiitos siitä :) Yleensä minut tekee onnelliseksi musiikki ja piirtäminen. Usein tulee onnellinen olo myös silloin kun käy yksin todella pitkällä lenkillä.

  • 3.1

   Sanni sanoo

   Usein tulee onnellinen olo myös silloin kun käy yksin todella pitkällä lenkillä.

   Lenkit on tosiaan ihan mielettömiä hyvän mielen buustereita, vaikutus on todella järeä mutta minun on itseni vielä kahta vaikeampi saada itseäni lenkille kuin jumppaamaan.. ^_^ On se kumma kun kävely on yksi lempi”harrastuksiani” mutta heti jos pitää juosta niin se on jotain ihan älyttömän epämukavaa.. :P

 4. 4

  Kaisa sanoo

  Hihi, minusta on ihana lukea tällaisia onnellisuuspostauksia, koska maailmassa on ihan tarpeeksi valittamista. Tänään olen ollut onnellinen kiireettömästä aamukahvista omassa kodissa, katselin samalla ikkunasta kellastuvia puita ja niiden oksilla kiipeileviä oravia. Olen ollut flunsainen pitkään, joten nyt kun se pirulainen on taltutettu, menen tänään lenkille!

  On muuten ollut mukavaa seurata näitä reissupostauksia. Itse suosin paljon off season matkailua ja sellaisia kohteita, joihin matkatoimistot eivät matkoja järjestä.

  • 4.1

   Sanni sanoo

   koska maailmassa on ihan tarpeeksi valittamista.

   Vähän samaa mieltä… jos on tosi onnellinen niin miksi se pitäisi kätkeä? :)

 5. 5

  Avocado sanoo

  Ihana postaus, kyllä onnellisuutta kannattaa jakaa, tunteet tarttuu netissäkin! Syksyn pimetessä varsinkin kiva ollut lukea aurinkoisia tarinoita! :)

  • 5.1

   Sanni sanoo

   Niin, on kyllä niin hassua ajatella että siellä Suomessa on syksy! :) Varmasti aivan älyttömän kaunista sielläkin!

 6. 6

  Chatte sanoo

  Minut tekee onnelliseksi se, että olen päässyt vihdoin kotiin ison leikkauksen jälkeen. Minut tekee onnelliseksi mieheni aamupusut ja herttaiset herätykset. Minut tekee myös onnelliseksi ihana kaurapuuro, jonka mieheni keittää meille joka aamu. Tänään erityistä puurohetkessä on anopin tekemä ihana omenahillo!

  • 6.1

   Sanni sanoo

   Tervetuloa kotiin ja hyvää toipilasaikaa sinulle! :)

   Tänään erityistä puurohetkessä on anopin tekemä ihana omenahillo!

   Oijoi, anoppien herkuissa on kyllä sitä jotakin…

 7. 7

  Ida sanoo

  Kiva postaus, tulee mieleen kaikki omat Kreikanmatkat, oi. Minut tekee tänä aamuna onnelliseksi hyvä musiikki, ne ikuisuusrakkaudet jotka löysin taas vähän aikaa sitten uudestaan eli Dire Straits ja David Bowie. Sen lisäksi matkustelusta ja erityisesti Lontoosta haaveilu. :))

 8. 8

  Kiksteri sanoo

  Ihana postaus :) niin hyvin välittyi tuo tunnelma.

  Itse olen äärimmäisen onnellinen myös omasta lapsestani ja perheestämme, arki tuntuu nykyään juuri tuollaiselta, kun jokainen hetki on erityinen.

  • 8.1

   Sanni sanoo

   arki tuntuu nykyään juuri tuollaiselta, kun jokainen hetki on erityinen.

   <3

 9. 9

  milipili sanoo

  Kyllähän tässä kieltämättä melkein tulee hampaisiin reikiä ;-)

  Ihanaa on herätä vkoloppuaamuisin kahden kostean nenän haistellessa kaulaa ja tuhisemassa että joko sitä lähdettäisi lenkille.

  • 9.1

   Sanni sanoo

   kahden kostean nenän haistellessa kaulaa ja tuhisemassa

   <3 <3 <3 Hei me ollaan muuten tulossa taas käymään mun reissun jälkeen! :) Nenujen kohtaamista odotellessa..! ^_^

 10. 10

  stiia sanoo

  Minut teki tänään onnelliseksi aamutreenit. Aamulla en olisi millään jaksanut nousta, mutta kun pääsin treenipaikalle ja epätoivoinen alkulämppä oli ohi ja pääsin vihdoin riekkumaan ilmassa niin olin onnellinen. Olin onnellinen kun vihdoin ja viimein onnistuin tekemään pudotukset oikein kankaalla ja pääsin harjoittelemaan uusia liikkeitä. Lopuksi onnistuin käsilläseisonnassa kerrankin kunnolla. Päästyäni kotiin olin onnellinen mukillisesta kahvia ja lautasellisesta aamupuuroa :)

  Lisäksi olen ollut iloinen päästessäni tekemään työharjoittelupaikassani sellaisia asioita, joita en ikinä koulussa vielä pääsisi tekemään.

  Onnelliseksi minut tekee myös mieheni veljen vauvan tuijottaminen, on se vaan niin ihana tuhisija <3

  Aika paljon onnellisia asioita kompensoimassa yhtä hieman ahdistavaa tenttiä. Mutta ehkä mä tulen vielä iloiseksi, jos lukiessa huomaankin osaavani jotain ;)

 11. 11

  Ulpu sanoo

  Ihana postaus! Ole vaan (ja oletkin) onnellinen, kun saa olla siellä kaiken kauniin keskellä. :) Saat tankata onnellisuutta ja kaikkea ihanaa pimeän talven varalle.

  Piti oikein miettiä mikä tekee tänään onnelliseksi, sen verran on alavirettä ja stressiä ollut viime aikoina. Mutta ainakin kahvikupillinen itsetekemäni omenapiirakan kanssa nyt just tekee onnelliseksi. :)

  • 11.1

   Sanni sanoo

   kahvikupillinen itsetekemäni omenapiirakan kanssa nyt just tekee onnelliseksi

   Ei todellakaan kuulosta huonolta hetkeltä! :)

 12. 12

  Lotta sanoo

  Ehdottomasti haluan olla ällösiirappinen!! Minut tekee tänään onnelliseksi se, että saan herätä ihanan mieheni, jota olen jo kahden kuukauden ajan saanut kutsua aviomiehekseni, vierestä. Saamme viettää todellista lazy Sundayta, eikä tarvitse miettiä velvollisuuksia. Niitä ehtii sitten taas murehtia! Yhteisen tulevaisuuden suunnittelu kuuluu myös päivän ohjelmaan, ehkä myös rauhallinen kävelylenkki, ja hyvä ruoka tietty! ^^

  Ihanaa reissun jatkoa!

  • 12.1

   Sanni sanoo

   saan herätä ihanan mieheni, jota olen jo kahden kuukauden ajan saanut kutsua aviomiehekseni, vierestä.

   Aaaww <3 Tervetuloa Sunnuntain Siirappiklubiin! :)

 13. 13

  Karoliina sanoo

  Tänään minut tekee onnelliseksi uni, riittävä määrä hyvää unta ja aamulla juotu kahvi kookosöljyllä, täysmaidolla ja kanelihippusella. Kirpputorikierros ja uniset koirat.

  Ei siihen muuta tarvita.

  • 13.1

   Sanni sanoo

   Kahvi + kaneli on kyllä NAM. Ja kardemumma vasta onkin… *kaipaa kardemummaansa*

 14. 14

  Kuorotipu sanoo

  Mä ainakin piinaan ihmisiä siirappisuudella ihan ilman mitään huonoa omaatuntoa. Kun on käynyt pohjalla osaa ihan eri tavalla arvostaa niitä pieniä asioita ja hakea onnensa niistä. Ja se positiivisuus tarttuu, ihan niinkuin negatiivisuuskin. Jaan mielummin siis positiivista :)

  Tämän päivän hyviin asioihin kuuluu mm. anopin laittama aamupala sekä mukava muisto eilisestä illasta ystävien kanssa.

  • 14.1

   Sanni sanoo

   Ja se positiivisuus tarttuu, ihan niinkuin negatiivisuuskin. Jaan mielummin siis positiivista :)

   Juuri niin. :)

 15. 15

  jade sanoo

  Ihania asioita noi värit,auringonnousut jne. Positiivisuus kunniaan! ;)Olen itsekin ollut tänään tosi onnellinen, syistä että: kauniit runot, kahvihetki, levännyt olo, erittäin hauska viikonloppu takana, ystävien antamat kauniit korut, rakkaat ihmiset elämässä jne jne <3<3 Syitä kiittää löytyy jokapäivästä kun miettii!! :)

 16. 16

  Heidi sanoo

  Minut tekee tänään todella onneliseksi se, että sain herätä rakkaan äitini puhelinsoittoon. Hän kävi viikkoja sitten erittäin lähellä kuoleman portteja vakavan aivoverenvuodon takia, mutta alkaa nyt kuntoutumaan pikkuhiljaa ja pystyi soittamaan minulle tänäaamuna. Olen niin onnellinen! :’)

  • 16.1

   Sanni sanoo

   Minut tekee tänään todella onneliseksi se, että sain herätä rakkaan äitini puhelinsoittoon.

   Aivan mielettömän ihanaa kuulla! *halaukset sinulle ja äidillesi*

 17. 17

  Eevi sanoo

  Minut teki tänään onnelliseksi laiska venyminen yhdessä miehen kanssa, kahden tunnin päiväunet, syksy ja vatsassa potkiva muksu :)

 18. 18

  Sissi sanoo

  Ihana postaus, vaikka näin vähän myöhässä sen luen! Timjamin tuoksu, se on se kaipaamani Kreikan tuoksu! En ollut edes muistanut sitä ja tämä sun postaus sen toi mieleeni. Se ilahduttaa juuri nyt. Toinen hassu sattuma: mulle uusi keltainen kirppispaita. Ikinä en olis itse ostanut mut sain sen lahjana ja siitä tuli lemppari! :D

  • 18.1

   Sanni sanoo

   Joo, tuoreen/villin timjamin tuoksu on jotain niin huumaavaa… Ihan eri tuoksu kuin se joka nousee maustepurkista. ;)

   Ja hei – et ole yhtään myöhässä! :) Vielä on päivää jäljellä! Ja itse olen erittäin onnellisena juuri saapunut Parokselle ja aion hemmotella itseäni tavernaillallisella! Whooo – luksusta!

 19. 19

  sanoo

  Minut tekee onnelliseksi nuo lapset, vauva joka kikattelee, kun sitä pusuttelee ja 2-vuotias, joka kaikesta uhmasta huolimatta haluaa aina välillä äitin sylkkyyn ja halaa tiukasti. Tänään minut on tehnyt onneelliseksi myös itse leipomani sämpylät merisuolavoilla.

  • 19.1

   Sanni sanoo

   Ihania nämä teidän onnellisuusasiat, tulee niin hyvälle mielelle joka kommentin lukiessa! :)

   itse leipomani sämpylät merisuolavoilla.

   Ooo, slurps!

 20. 20

  Tiltu Kultu sanoo

  Teemaan sopivasti tapasin eilen ystävääni, joka on jo monta vuotta peräkkäin kohdannut vastoinkäymisiä vastoinkäymisten jälkeen ja oli silti iloinen puolestani kun kuuli, että mulla on asiat kunnossa. Hän oli aivan innoissaan tulevasta Lontoonmatkastani, koska itsekin haluaisi matkustaa sinne, vaikka hän itse on koko aikuiselämänsä joutunut laskemaan joka ikisen pennosen jotta saisi ruokaa ja katon päänsä päälle.
  Tulin ajatelleeksi, kuinka hienoa on, kun ei jonkun läheisen vuoksi tarvitse olla huolissaan ja arvostan todella ystäväni elämänasennetta kaikkien vaikeuksien keskellä.
  Suunnittelen parhaillaan, että keräisin kyseisen ystävän joulukuisen ammattiin valmistumisen kunniaksi kolehdin vaikkapa matkatoimistolahjakorttiin, jotta hänkin pääsisi joskus reissuun.

  • 20.1

   Sanni sanoo

   Suunnittelen parhaillaan, että keräisin kyseisen ystävän joulukuisen ammattiin valmistumisen kunniaksi kolehdin vaikkapa matkatoimistolahjakorttiin, jotta hänkin pääsisi joskus reissuun.

   Kerrassaan ihana ajatus, Tiltu! Ystäväsi kuulostaa siltä että olisi jotain tuollaista todella ansainnut. <3

 21. 21

  Miaminttu sanoo

  Eikä, ÄLÄ lopeta :) On ihanaa nähdä noita kuvia ja päästä fiilistelyyn mukaan kauniisti kirjoitetun tekstin avulla! Elän hyvin vahvasti muiden tunteita ja on ihana ”kanssamatkailla” näitä postauksia lukiessa. Ja mikä onkaan parempaa kuin saada tuntea toisen ihmisen onni! Tänäkin maanantaina voisin tuntea iholla tämän kivitalon jäätävän kylmyyden ja nähdä tylsän harmauden ikkunasta ulos katsoessani, mutta noiden sijaan tunnen auringon lämmön ihollani, ja näen sen paisteen kimpoilevan takaisin turkoosista merestä. KIITOS siitä, ja lisää näitä ;)

  • 21.1

   Sanni sanoo

   Voi että miten kiva kuulla! :) Kiitos Miaminttu!

   Lähetän vähän auringonsäteitä sinne kivitalon sisuksiin..! ^_^ Jos en muuten niin ajatuksen tasolla!

 22. 22

  Etusormi sanoo

  Ihan täällä tippa linssissä luen tätä :). Tuo onnellisuus ja hyvä mieli tihkuu tänne asti ja saa hyvälle mielelle. Tuntuu ihan kuin voisin itsekin nähdä ne kaikki värit, haistaa mahtavat tuoksut ja tuntea lämmön. Kirjoitat niin hyvin ja aidosti sydämestä, että se lämmittää.

  Itselle onnea tuo juuri nyt tämä hetki. Sain lukea tämän rauhassa, hyvää musiikkia kuunnellen vauvan nukkuessa. Onnea tuo myös vauvan kasvaminen päivä päivältä enemmän ihmiseksi. Alku aina hankalaa, niinhän sitä sanotaan. Onneksi nyt jo ”jutellaan” ja nauretaan yhdessä. Onneksi, äiti taisi muuten olla jo laitoshoidon kynnyksellä B).

 23. 23

  Pihla sanoo

  Tänään minut teki onnelliseksi se, että herätessäni näin oman rakkaani, joka teki minulle aamiaista ja antoi minun jäädä nukkumaan :) suukotteli ja halaili, voiko olla ihanampaa.. sekä oppilaani kiitokset hyvin vedetystä joogatunnista. Se, että voin auttaa muita fyysisesti ja henkisesti on minulle tärkeää, koska tiedän tekeväni jotain merkityksellistä.

  • 23.1

   Sanni sanoo

   Aaww :) Ihana päivä!

   Se, että voin auttaa muita fyysisesti ja henkisesti on minulle tärkeää, koska tiedän tekeväni jotain merkityksellistä.

   *tykkää*

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.