Onnellinen tapahtuma luomiväriperheessä

Luomiväriperheessäni sattui viikonloppuna onnellinen tapahtuma.

Ei, perheeseen ei suinkaan syntynyt uutta luomivärivauvaa. Päinvastoin, yksi luomiväri saavutti arvokkaan kuluneen statuksen. Vain erittäin harvat perheen jäsenet pääsevät tälle tasolle. Toiset eivät saavuta statusta koskaan.

Tällä kertaa eksklusiiviseen kerhoon liittyi MACin Beautiful Iris -luomiväri.

MACBeaut_Iris

”Kauniista iiriksestä” alkoi viikonloppuna näkyä pohja. :)

Mitä ihmettä? Pitääkö tällaisestakin asiasta nyt tehdä ihan oma postauksensa? Kyllä. :) Kun omistamieni luomivärien lukumäärä lasketaan 3-numeroisena lukuna, on todellakin erittäin harvinainen hetki kun joku niistä kuluu pohjaan saakka.

BeautifulIris

Kuvassa Beautiful Iris liikkuvalla luomella ja Créme de Violet luomivaossa. Arkimeikkini monena päivänä peräkkäin viime viikolla.

Beautiful Iris on yksi ehdottomia lemppariluomivärejäni. Se on kertakaikkiaan yksi kauneimpia – ja helpoimpia – violetteja mitä tiedän. Vaalea, sinertävä liila joka shiftaa kevyesti vaaleanpunaiseen. Koostumus on kuin unelma. Estee Lauderin Iris Pearl on lähestulkoon sama sävy, mutta vähemmän pehmeällä koostumuksella ja ilman vaaleanpunaista häivähdystä.

Harva violetti näyttää hyvältä koko luomelle levitettynä (ainakin minulla). Liian vaaleat violetit eivät näytä juuri muulta kuin vaalealta, ja liian tummat taas eivät sovi koko luomelle. Liia punertavat tuovat mustelmaefektin ja liian siniset näyttävät muuten vain oudoilta. Beautiful Iris on täydellinen. Toimii yksinään tai muiden violettien kanssa. Rakkautta. <3

Kuluneet_tuotteet

Tässä muut ”Pohjakerhon” jäsenet. Alarivissä L’orealin Golden Beige ja Revlonin Frosty White ja ylärivissä Rimmelin Smokey Brun ja Yves Rocherin Pehmeä Roosa -poskipuna.

Kuinka usein teillä karahtaa luomiväri pohjaan? :)

Kommentit
 1. 2

  Ruu sanoo

  äärimmäisen harvoin on oikea vastais tuohon, en edes muista koska viimeksi olisi noinkin päässyt käymään, pitää ottaa joku suosikki tehokäyttöön :)

 2. 3

  sanoo

  Vielä ei ole yksikään luomiväri kulunut pohjaan saakka, vaikka niitä ahkerasti käytän.
  Tutkin luomivärejäni joka käytön jälkeen lähes neuroottisesti, vähäisimmänkin kulutuskuopan huomaaminen tekee minut iloiseksi :D

 3. 4

  Marjaana sanoo

  Aika harvoin noin pääsee käymään mullakin mutta Urban Decayn Sin luomiväri on kulunut loppuun parikin kertaa. :) Helppo ja kaunis väri koko liikkuvalle luomelle. Nyt se on taas jäänyt vähän vähemmälle käytölle viime aikoina vastaavien kilpailijoiden vallattua alaa..

 4. 5

  milipili sanoo

  Wuhuu! Ja ihana meikki, pitäisköhän minunkin jo vihdoin tu Iris ostaa, niin nätti!
  En muista yhtään kulunutta luomaria kymmeneen vuoteen…

 5. 6

  laura sanoo

  help needed!

  Osaatko suositella punaisen viininpunaista kestävää huulipunaa kultaisella shimmerillä? siis ei semmoista liilaan taittavaa viininpunaista eikä punasenpunaista :D äitille pitäisi moinen saada (+50).Mahtaisikohan inglotilta,macilta tai diorilta löytyä? Olen hukassa :D Ja myös ehdotuksia vaaleanpunertavalle mutta aivan vaalealle iholle meikkivoiteeksi samalle äidille (couperosaa), joka tykkää kuultavasta ihosta :s mistään ei meinannut löytyä punapohjaisia meikkivoiteita. Hänellä ollut mm lolon porcelain mutta liian keltainen(ajattelin seuraavaksi tilata lauressilta sampleja) ja nyt kaipaa litkumuotoista meikkiä :S

  kiitos tuhannesti!

  • 6.1

   Sanni sanoo

   Nyt on sanottava valitettavasti että ei tule mieleen mitään. Tällaiset jutut hoituvat parhaiten liikkeessä kun asiakas on mukana ja hänelle voi suoraan tarjota ja kokeilla sopivia sävyjä. En myöskään muista minkään merkin huulipunavalikoimasta ulkoa muuta kuin omat suosikkini…. :/ (Yhdellä merkillä voi olla 50:kin huulipunasävyä…) Joten ikävä kyllä en pysty tällaisessa auttamaan. Pitäisi tosiaan olla paikan päällä siellä tuotehyllyjen luona.

  • 6.2

   Mirri sanoo

   Ihan vain sivuhuomiona, että Lauressin vaalein sävy Delicate Ivory ei sitten ole ihan yhtä vaalea kuin Lolon Porcelain. DI on myös kellertävämpi. Lauressin punertavammat sävyt taitavat olla ainakin vähän ”tummempia” kuin DI, mutta jos sävyn ei tarvitse olla yhtä kalpea kuin Porcelain, niin niitä varmaan kannattaa ottaa kokeiluun :)

 6. 7

  Hemu sanoo

  Hih miulla asia on taas päinvastoin, kauhistun aina kun huomaan, että lemppariluomivärissä pilkistää pohja :D Jotenkin maalailen aina kauhukuvia, että ”no nyt se loppuu, varmasti ei löydy enää kaupasta uutta samanlaista…” :)

  Tykkään kyllä hirmusesti tuosta meikistäsi, saa silmät näyttämään kauniin vihreiltä ^^

 7. 8

  sanoo

  Myydäänkö tuota rimmelin nelikköä vielä jossain? Olen ruskeaa luomiväripalettia etsinyt ja tuossa olisi juuri kaipaamani sävyt! Lorealin ruskea trio ei täysin vastaa etsimääni.

  • 8.1

   Sanni sanoo

   Ei myydä. Kun kesällä sitä esittelin, jokunen lukija sanoi nähneensä palettia myynnissä, mutta minä en ole nähnyt yhdessäkään kaupassa moneen vuoteen. Ja tarkistan Rimmelin valikoimat säännöllisesti. :)

   Smokey Brun on kyllä ihan loistava. En omista parempaa ruskeaa palettia.

 8. 9

  sanoo

  Hyvä aihe! Mulla on ehkä yksi Chanelin luomiväri näyttänyt pohjaa mutta se taitaa olla ainoa. Nyt on Inglotteja käytössä ja ne varmasti saavat pohjakosketusta ja paljon kun olen niistä nyt niin kovin innostunut.

 9. 10

  Tiina sanoo

  Aika harvoin tuollainen tapahtuma kohtaa täällä asuvaa luomiväriperhettä! :) Aikoinaan luomivärejä ei ollut muutamia satoja ja silloin olen saanut jopa kokonaisia nappeja kulutettuja! Niitä päiviä ei enää tule edes vuosittain eteen…

 10. 11

  Heli sanoo

  Käytän eniten mineraaliluomivärejä, enkä oo ikinä vielä saanut edes yhtä samplea kulutettua loppuun, mikä on mulle mineraalien ”hit the pan” ;D

 11. 12

  Chatte sanoo

  Itsellekin on keräntynyt noita luomivärisävyjä about sata erilaista, joten ei täälläkään paljon pohjia nähdä. :D Kerran kulutin kyllä kokonaisen paletin loppuun?? Kyseessä oli vanhanmallinen L’oréalin trio, Beige Taupe (?). Oli kyllä mahtava, jäin todella kaipaamaan entistä muotoilua.

 12. 13

  sanoo

  Onneksi olkoon n___n!

  Minun yhdestä pressatusta MAC-sävystä näkyy vähän jo pohja ja se on ERITTÄIN huono juttu, rakastan sitä sävyä yli kaiken buhuu T__T.

  Harmi kun tuota Revlonin Frosty Whitea ei ole enää myynnissä :/.

  • 13.1

   Sanni sanoo

   Mulla tämä on jo toinen Frosty White. :) Tosiaan lempparivalkoiseni, ja nyt kun se loppuu niin ei ole enää saatavilla. :(

   Hahaa, älä sure maccia, hankit sitten uuden! ^_^ Mikäli sävy ei siis ole LE.

 13. 14

  Eeva sanoo

  Pitääpäs tuoda hieman uutta näkökulmaa tähän keskusteluun. Minäpäs olenkin… kuluttanut loppuun kokonaista yhdeksän luomiväriä! :D Pohjan vilauttelijoita on tälläkin hetkellä lähemmäs kymmenen ja luomivärikokoelman koko yhteensä on osapuilleen 35. Se on minulle oikein passeli luku, tosin joistakin huonolaatuisista voisi hankkiutua eroon… Itse olisin valtavan ahdistunut jos minulle olisi satoja luomivärejä, kun tietäisin etten tule ikinä saamaan pohjaa näkyviin mistään eikä mikään koskaan lopu, ja sitten kokoelmassa väistämättä olisi varmasti aika monta dupea. :D Mutta kukin tyylillään, keräileminen on kivaa vaikkei se aina niin järkiperäistä olisikaan. :D

  • 14.1

   Sanni sanoo

   Minäkin olisin tyytyväinen, jos luomivärikokoelmani olisi pienempi ja saisin useampia loppuun, mutta kun minussa asuu sellainen hieman pipi ”täydellisen luomivärisävyn mesästäjä”, joka haluaa loputtomiin metsästää niitä parhaimpia luomivärejä. Minun ongelmanihan on se, että en osaa myydä tai antaa pois niitä luomivärejä, jotka ovat olleet ns. hutiostoksia ja joita en koskaan tule käyttämään, joten kokoelma säilyy liian suurena. :(

 14. 15

  zubi sanoo

  Kuten Sanni tiedätkin, omistan vain 3 luomiväripalettia ja niiden lisäksi yhden ”sinkun”. Kahdesta paletista näkyy pohja vaaleista sävyistä, joita käytän päivittäin. :D

  Itselleni meikkien kuluminen ei ole varsinaisesti ilon aihe, koska se tarkoittaa ostoksille menoa uuden tuotteen muodossa. Eipä silti, kyllä meikkejä silloin tällöin ihan mielellään ostaa. Minun käytössäni kuitenkin kosmetiikkatuotteet kestävät tosikin pitkään ja ainahan se uusi tuote tuntuu jotenkin spesiaalilta ja sillä on kiva meikata.

 15. 16

  Kata sanoo

  Luomiasioista puheenollen, missä vaiheessa (iässä) sun mielestä kannattaa alkaa käyttää silmänympärysvoidetta? Osaatko suositella jotakin tuotetta nuorelle iholle?

  • 16.1

   Sanni sanoo

   Sanoisin että 2-kymppisenä. Olen kuullut usein neuvon, että sy-voidetta pitäisi alkaa käyttää samalla kun alkaa meikata, mutta itse en usko että 12-13-vuotiaiden iho vielä kaipaa silmänympärysvoidetta. Itse aloin meikkaamaan 13-vuotiaana, ja ostin ekan sy-voiteeni lukion ekalla. En tosin muistanut sitä koskaan käyttää, ja säännölliseksi käyttö muuttui vasta ehkä 23-vuotiaana.

   Nuorelle iholle sopivat kevyet, geelimäiset sy-voiteet. Lumenella mm. on hyvä geelimäinen sy-voide.

 16. 17

  mawi sanoo

  ihan liian harvoin näkyy pohjaa, varsinkin kun omassa meikki arsenaalissa kanssa luomivärejä on se kolminumeroinen luku :)
  mut jotenki ku on niin paljon valinnan varaa harvemmin tulee käytettya samoja nappeja kovinkaan paljoa.
  Paitsi niitä muutamaa ihan super suosikkia <3

 17. 18

  sanoo

  Eipä ole pelkoa että mistään pilkottaisi pohjaa, kuoppiakaan ei pahemmin ole mihinkään syntynyt ;) yhtä poskipunaa yritän kuluttaa loppuun, olen käyttänyt sitä joka päivä monen viikon ajan. Otin ihan projektiksi ;)

  Ja se Clarinsin aurinkopuuteri josta pohja pilkotti ihan kunnolla kun kävit…ei ole loppunut vieläkään. On liian tumma talveksi :)

 18. 19

  lapanen sanoo

  Mulla näkyy pohja MACin Digit-luomiväristä, sitä koitan kulutella ahkerasti. Digit on mun eka MAC-luomiväri ja ollut käytössä n. 2 vuotta. Mulla myös tota luomivärikokoelmaa löytyy, joten hyvin harvoin saan mitään värikosmetiikkaa kulutettua loppuun. Nautin siitä, että meikistä alkaa näkyä pohja. Pohja pilkistää myös hieman The Body Shopin shimmervalkoisesta solonapista. Mulla on myös muuten tuo Beautiful Iris, tykkään siitä kovasti, mutta mun napissa koostumus ei taida olla ihan yhtä hyvä kuin sulla. Väriä joutuu kerrostamaan aika paljo, ennen kuin se näkyy kunnolla.

  Huulikiilloista MACin Pinkarat on kulutuksessa, sitä on vielä n. 1,5 cm jäljellä. En oo koskaan saanut huulikiiltoa loppuun kulutettua, joten toivottavasti tuo Pinkarat on eka. :) Käytän huulituotteita niin harvoin.

 19. 20

  Nina sanoo

  Ei pilkota pohjat täälläkään. Lienenkö elämäni aikana saanu yhden kolmen värin paletin pohjilleen. Ihana väri tuo Beautiful Iris, nimensä veroinen.
  Olen seuraillut näitä kauneusblogeja jonkin aikaa ja täytyy kehua nyt, että sinulla on erittäin korkeatasoinen ja monipuolinen blogi plus todella hyvälaatuiset kuvat. Aion jäädä seuraamaan tätä jatkossakin.

 20. 21

  anch sanoo

  Harvinaisessa pohja näkyy-seurassa on mulla NARSin All About Eve duo – ostin jopa toisen. Tämä on todella todella harvinaista, jollen sanoisi ainutlaatuista. Toinen lopuillaan oleva on MACin Jest, muutama MACin vaalea korostusväri luultavasti aikanaan pääsee myös arvostettuun tilaan.

 21. 22

  vernu sanoo

  ootko kokeillu mustaa ja valkoista/ mustaa ja beigeä ? musta ne sopis sulle tosi hyvin ja ku osaat tehä varjostuksetki. mäkin oon jo 3 vuotta harrastanu meikkejä ja meikä tykkää sun tyylistä :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.