Onnea on… ”uusi” tukka <3

Täältä tulee kimara hiuskuvia kera onnellisen omistajan :)

Hiusten pätkäisystä on nyt runsas kuukausi, ja katumuksen sijaan en voisi olla tyytyväisempi. Leikkaus on elämäni tapahtumissa sarjaa ”Hulluhan olin kun en tehnyt tätä jo aiemmin”, ihan niinkuin hiusten violetiksi värjäys viime vuonna.

Kyllä, pidän edelleen pitkistä hiuksista vielä enemmän. Ja haluaisin itsellenikin pitkät hiukset. Mutta en voi perimän saneleman hiuslaatuni puolesta saada pitkiä ja terveitä hiuksia.

Nyt kun näen, miten paljon paremmalta lyhyemmät hiukset näyttävät, olen luopunut älyttömästä halustani pitää kiinni rispaantuneesta letistäni. Oli pituusihanne mikä hyvänsä, niin kyllä terveiltä näyttävät hiukset ovat monissa tapauksissa – ainakin minun päässänikauneimmat. (Mattainen, pörröinen rastatukka voi myös olla ihan älyttömän kaunis, eli ihan kaikissa tapauksissa kiiltävä, napakkalatvainen tukka ei ole kaunein ;) Oma tyyli vaikuttaa tietysti.)

Colorfulhair_IMG_9582

Colorfulhair_IMG_4863

Kun esittelin uuden tukkani kampaajan jäljiltä toukokuun lopussa, minulta pyydettiin kuvia hiuksista myös laittamattomina luonnontilassa. Kampaajan käsissä pahinkin hampputukka saadaan taiottua hetkellisesti terveyden perikuvaksi, ja kieltämättä minunkin hiukseni näyttivät Susannan käsittelyn jäljiltä kuin jonkun toisen ihmisen tukalta. Toive muusta ”todistusaineistosta” oli siis perusteltu ^_^

Itse en harrasta hiusten laittoa vaan tukkani on 99% ajasta luonnontilassa (monina päivinä jopa harjaamaton). Viime vuodet olen pitänyt hiukseni suurimman osan ajasta kiinni iänikuisella hainhammasklipsilläni, mutta leikkauksen myötä kutrit ovat saaneet ihan uuden elämän ja nyt pidän niitä jatkuvasti auki. Niitä kehtaa pitää auki. ^_^ Ollakseen minun hiukseni, ne ovat oikein terveen ja eloisan näköiset, välillä jopa kiiltävät.

Kun katson peilikaapissa lojuvaa, nyt semi-työtöntä hainhammasklipsiäni, olen niin iloinen :)

Kuvasarja hiusteni uudesta elämästä:

Hiukset_kesa17_

Hiukset pesun ja kosteakampauksen jäljiltä.

Normaalisti en koskaan selvitä hiuksia kosteina koska ne eivät mene takkuun eivätkä siltä pohjalta vaadi sitä. Kosteakampaus vähentää mukavasti pörröisyyttä, mutta toisaalta myös latistaa tukkaa niin että se kuivuu enemmän päänmyötäisesti.

Hiukset_kesa17_IMG_4929

Hiukset kammattuina.

Hiukset_kesa17_IMG_4965

Hiukset ”normaalisti” pesun jäljiltä eli ei-kammattuina.

Hiukset_kesa17_IMG_502

Hiukset pestyinä ja ei-harjattuina.

Hiukset_kesa17_IMG_5010

Hiukset pestyinä ja harjattuina.

Hiukset_kesa17_IMG_5262

Hiukset yönutturan jäljiltä harjaamattomina.

Hiukset_kesa17_IMG_5303

Hiukset yönutturan jäljiltä harjattuina ja latvat öljykiiltosuihkeella käsiteltyinä.

*

Öljy. Yksi taikasana, jonka luulen ainakin osittain liittyvän siihen, miksi hiukseni olivat viimeisen vuoden aikana menneet aivan poikkeuksellisen huonoon kuntoon.

YR_HairOil

Olen jo 10 vuotta käyttänyt öljyjä säännöllisesti osana hiustenhoitoa, sekoitan kasviöljyjä hoitoaineisiin ja naamioihin lähes joka pesun yhteydessä.

Öljyjen aikaansaamaa pehmeyttä ja taipuisuutta ei tuo mikään muu tehoaine, ne ovat vertaansa vailla kuivan hiuksen hoidossa.

CrazyColor_IMG_4087

No, viimeiset 10 kuukautta en ole käyttänyt öljyä ollenkaan. Miksi? Koska värjäsin hiukseni violetiksi ja hiustenhoidollinen päämääräni on siitä lähtien ollut värin ylläpito – ja öljyt tunnetusti liuottavat hiusväriä. Olen halunnut minimoida kaikki väriä kuluttavat tekijät, niin myös öljynkin.

En ole ”Marge Simpson” -tukkaepisodia lukuunottamatta (jolloin halusin päästä eroon rumasta sinisen sävystä) lisännyt viime elokuun jälkeen hoitoaineisiin kertaakaan öljyjä. Puhumattakaan siitä että olisin tehnyt pre-wash-öljyhoitoja. Ei välttämättä ole kaukaa haettua, että tämä on osaltaan vaikuttanut hiusteni kuivumiseen ja ennätyksellisen pahaan rispaantumiseen.

CrazyColorViolette_

Toinen hiusten hoidollista käsittelyä vähentänyt tekijä on tietysti väri itse.

Kun nyt öljyn sijaan sekoitankin hoitoaineeseen tai naamioon joka pesun yhteydessä väripigmenttiä, niin sehän vähentää hiuksiin levitettävän hoitiscocktailin hoitavuutta. Suoraväreissä itsessäänkin on hoitavia ainesosia, mutta eivät ne tietenkään yhtä hoitavia ole kuin varsinaiset hiustenhoitoaineet. Joskus hoitoainecocktailissani hoitoainetta saattaa olla vain viidesosa, eli ”hoito” on yhtä kuin väri johon on lisätty vähän balsamia.

Olen nyt siis 10 kuukautta hoitanut hiuksiani reippaasti heikommin kuin edelliset 10 vuotta.

Oliivioljy_IMG_2985

Tämän pullon ostin huhtikuussa Kreikassa kun oivalsin, että hiusteni kunto saattaa liittyä tämän kaverin puutteeseen. Aloin Kreikassa tehdä hiuksiin öljymuhitteluja (pre-shampoo), ja huomasin (lievästi noloudekseni), ettei se edes liuottanut väriä niin älyttömän pahasti.

Yksinkertaisimmillaan saa siis hiustenhoidon tähtibuusterin kaupan ruokaosastolta. Kookos- ja oliiviöljy ovat mitä mainioimpia suortuvien pehmentäjiä.

Nyt öljy on taas palannut hoitorutiiniini. En lisää sitä jokaisen pesun yhteydessä kuten ennen, mutta viikkoluonteisesti.

Pitkiä ja terveitä hiuksia en extra virginilläkään varmasti saa, se on utopiaa, mutta ainakin edesautan näiden lyhempien kutrien eloisina ja taipuisina pysymistä. :) Tämän tukan kanssa on hyvä olla <3

Hiukset_kesa17_IMG_5373

Kommentit
 1. 1

  LillyLollo sanoo

  On ne ihanat 👍

  Minullahan olisi pitkä tukka, jos se kasvaisi pitkäksi siistinä. Mutta kun hius on tällaista haiventa…

 2. 2

  sanoo

  Upeat hiukset! <3<3 Olen niin samaa mieltä: terve ja kiiltävä tukka on kaunein. Ajattelen näin siksikin, että omani on (kamala) peikkopöheikkö. Se on sitä osin luonnostaan, osin viime syksyisten blondausten jäljiltä. Olen pätkinyt pahimpia latvoja pois vähitellen, mutta nyt totesin, että jos haluan saada edes etäisesti terveen tukan, pitää sitä vaan lyhentää kerralla vähän enemmän. Olen aina haaveillut tosi pitkistä hiuksista, mutta lopulta kun kuontalo kasvaa pitkäksi, leikkaan sen polkkamittaan. Aina. :D :D Itseasiassa sun hiukset on mun tavoitemitassa. Ehkä ensi vuonna. (Ellen saa jotain päähänpistoa…….) Mutta elämä ilman öljyjä? Ei ikinä!

  • 3.1

   Sanni sanoo

   Ahvenanmaa, aurinko, hoitokoirat ja varmaan nämä hiuksetkin vetää kyllä hymyn naamariin ^_^

 3. 4

  Terhi sanoo

  Mie oon myös pitkien hiusten ystävä, mutta pakko todeta että siulle kyllä sopii todella hyvin tuo lyhyempi malli! Ihan uskomaton muutos hiusten kunnossa ja pirteä vaikutelma :)

 4. 5

  Nimetön sanoo

  Uudet hiuksesi ovat niin nätit. Ei vanhoissakaan muuten mitään vikaa ollut kuin se, noh, ei niin kaunis lovi. Ihanaa, että rohkenit värjätä ponitukan ja pätkäistä sitten vielä loven pois. Toisaalta sekin on arvostettavaa, että painostuksestamme ja yleisestä mielipiteestä huolimatta pidit kauan pääsi ja pidit juuri sellaisia hiuksia lovineen kuin halusit! :D

  • 5.1

   Sanni sanoo

   Toisaalta sekin on arvostettavaa, että painostuksestamme ja yleisestä mielipiteestä huolimatta pidit kauan pääsi ja pidit juuri sellaisia hiuksia lovineen kuin halusit! :D

   ^_^

   Noo, joissain asioissa itsepäisyyteni on liikuttavan höperöä…. ;D Ei voi mitään, tällä persoonalla mennään ja opitaan hitaan tien kautta ^_^

 5. 6

  Pingu sanoo

  Hiuksesi näyttävät aivan mahtavalta, upean kiiltävä väri! Itsekin olen alkanut pohtia (jälleen) hiusten pätkäisyä reilusti lyhyemmiksi, sillä tukkani on yltänyt jo vuosia napaan ja sama lookki on jo alkanut puuduttaa.. hiusteni kunto on kuitenkin hyvä, lyhyemmistä hiuksista olen alkanut haaveilla lähinnä siksi, että nykyään näkee tosi paljon kauniita puolipolkkia. Ehkä vielä joskus minullakin.. :)
  Mukavaa kesää sinulle Sanni!

  • 6.1

   Sanni sanoo

   sillä tukkani on yltänyt jo vuosia napaan

   :-O Oooooh… Kosmetiikkafriikki alkaa välittömästi tällaisen skenaarion kuullessaan miettiä, paljonko tällaisen tukan hoitoon ja muotoiluun kuluu tuotteita…. ^_^ Kauanko sinulla esim. kestää yksi normikokoinen hoitoainepullo?

 6. 7

  Cisu sanoo

  Oletko kokeillut otsatukkaa? Muistaakseni et? Luulen että sinulle voisi sopia otsis ja näyttäisit sen kanssa nuoremmalta. Nuorelta ja kauniilta näytät toki nykykampauksellakin! Toinen minkä mielellään sinulla näkisin olisi pastellipinkki tukka. Tai hologram tukka, se onkin jo vaativampi.

  • 7.1

   Sanni sanoo

   Oletko kokeillut otsatukkaa?

   Minulla oli otsatukka 13-vuotiaaksi saakka :) Seiskalla kasvatin pois.

   Olen välillä leikitellyt ajatuksella kokeilla otsatukkaa taas pitkästä aikaa, mutta toisaalta se ei yleensä pue matalaotsaisia. En tiedä… ehkä olen vain traumatisoitunut lapsuusajan rumasti leikatusta tasamallista..? Kokeilemallahan sekin selviäisi :) Voi olla että nyt tällä uudella ”rohkeuden” (heh) aallolla uskallan kokeilla sitäkin lähitulevaisuudessa ^_^

 7. 8

  Iita sanoo

  Näyttää hyvältä! Minkälaisen yönutturan teet kun hiukset näyttää noin hyviltä? Laitatko niihin mitään muotoiluaineita? Itsellä tahtoo jäädä renksusta jälki hiuksiin sama minkälaista solmua yrittää väkertää : / … ja hiukset rasvoittuu, että öljyä en voisi edes kuvitella laittavani.
  Suolasuihke & kuivashampoo on minun ystävä :)

  • 8.1

   Sanni sanoo

   Minkälaisen yönutturan teet kun hiukset näyttää noin hyviltä?

   Tuollaisen mikä näkyy esim. viimeisimmässä Instagram-kuvassa (teen salille samanlaisen ”tötterön”). Eli kiepitän vain päälaelle pikku-Myy-tyyliin. En yleensä laita muotoiluaineita koska koen, että hiukset jäävät tuolloin liian jäykiksi eivätkä laineet ole ilmavia.

   Renksusta jää jälki jos laittaa ohuen lenksun tai puhelinlankalenksun. Käytän pehmeää, leveää ”donitsi”-lenksua enkä laita sitä liian tiukalle.

   ja hiukset rasvoittuu, että öljyä en voisi edes kuvitella laittavani.

   Öljyhoitoja ei tarvitse laittaa päänahkaan, itse laitan vain pituuksiin. Tällöin se ei vaikuta hiuspohjaan jaan auttaa vain pehmentämään kuivia pituuksia. Tuo hiuksiin jätettävä öljykiiltosuihke on aika kevyt mutta sitä täytyy laittaa varoen ettei tuloksena ole lähmä. Poishuuhdeltavissa öljyhoidoissa öljyn määrää ei tarvitse miettiä :) Ja juuri ne ovat niitä joita eniten käytän.

   Suolasuihke ja kuivashampoo ovat minunkin ystäviäni :)

 8. 9

  Tipi sanoo

  Onhan nuo hiukset ihan kadehdittavan upeat, eikä vähiten värin takia.
  Pituutta ei kannatakaan miettiä, sillä ainakin oman mittapuuni mukaan nuo on edelleen pitkät hiukset!
  Hyvä ratkaisu oli, jotenkin oikein raikas vaikutelma. :)

 9. 10

  Amilda sanoo

  Tämä nykyinen pituus sopii sinulle paljon paremmin kuin pidempi, ehdottomasti.

 10. 11

  sanoo

  Niin ihana tukka <3 olen huomannut että nyt suoravärejä käyttäessäni, hiukseni ovat aavistuksen kuivemmat kuin yleensä. Sitä hoitoainetta ei tule niin paljoa koska pitää käyttää enemmän väriä. Ymmärrät mitä tarkoitan :) laitan kyllä aina jätettävän kanssa öljyä. Mutta mun kuivaan tukkaan tehoaisi enempi kunnon hoitoaine. Hoitoaineeseen on kuitenkin aina laitettava mukaan väriä..mutta minkäs teet jos haluaa pitää ponitukkaa ;)

  • 11.1

   Sanni sanoo

   Samaistun ^_^ Ponitukan vähemmän kiva lieveilmiö, mutta siltikin valitsen ponitukan <3

 11. 13

  pussukka sanoo

  harjaamattomuus selkeästi sopii sinun tukallesi :D tukka näytti joka kerta harjaamattomana paremmalta

  • 13.1

   Sanni sanoo

   Just siksi mä en sitä harjaakaan ^_^ Ja kun ei mene takkuunkaan niin mitäpä sille harjaa näyttämään :D

 12. 14

  Elina sanoo

  Todella kauniit ja terveet hiukset sulla nyt! Mulla on melkein koko ikäni ollut housujen vyötärön alle menevät hiukset – tosi pitkät siis, mutta nyt leikkasin pitkän pätkän pois ja ulottuvat enää vyötärölle! Ulkonäöllisesti eroa en juuri huomaa, mutta hiukset ovat nyt paljon kevyemmät ja pysyvät kahdella lenksulla melko korkeallakin ponnarilla (hiuksia on paljon ja ne ovat paksut!). Uskoisin kyllä kasvattavani ne taas ”orginaaliin” mittaansa, mutta jossain vaiheessa ikä varmaan tekee tehtävänsä ja hiuksia on ”pakko” lyhentää.

  Noin kivalla värillä sulla on kyllä tukassa paljon näyttävyyttä, vaikka ovatkin lyhyemmät! Noita on oikea ilo katsella. Ehkä itsekin joku päivä reipastun ja värjään ”ponitukan” :D

  • 14.1

   Sanni sanoo

   ja ulottuvat enää vyötärölle!

   Huhhuh teitä pitkätukkia.. ^_^

   Kauanko noin pitkän tukan kuivumisessa muuten menee? (…*yrittää myös miettiä kuinka paljon suoraväriä noin pitkään tukkaan menisi….*)

   • 14.1.1

    Elina sanoo

    Kuivuminen kestää pitkään! Yleensä pesen hiukset illalla ja nukun tukka auki pyyhkeen päällä. Aamulla hiukset vaativat joko föönauksen tai noin 2 h kuivumista ennen kuin ovat ihan kuivat! Yleensä pesuillan jälkeen laitan hiukset suosiolla nutturalle seuraavana aamuna ja kuivattelen vasta päivän menojen jälkeen loppuun :D Onneksi hiukset eivät vaadi ”kokopesuja” kovin usein, eli riittää kun pesen vain päähän kosketuksissa olevat hiukset!

    • 14.1.1.1

     Sanni sanoo

     eli riittää kun pesen vain päähän kosketuksissa olevat hiukset!

     Miten saat ne pestyä niin etteivät pituudet kastu..? *kyselyiässä* ^_^ :D

     • 14.1.1.1.1

      Elina sanoo

      Hahah no se onkin toisinaan aika akrobaattinen suoritus, mutta helpoin mulle on laittaa hiukset niskasta alkaen löysälle letille ja klipata klipsillä housuihin tai paitaan kiinni. Sitten kumarrun pesualtaan ylle ja kastelen pään vessan käsisuihkulla. Sitten shampoolla käsittelen päänahan, huuhtelen ja kiedon pyyhkeen päälle :D

      • 14.1.1.1.1.1

       Sanni sanoo

       Tän mä haluaisin nähdä..! ^_^ Ihan mieletön ajatus muuten että joku voi ”klipata hiukset housuihin tai paitaan kiinni”… ^_^ Puhutaan tosiaan vähän toisen kaliiperin pitkistä hiuksista mitä mulla on koskaan ollut..! :D

 13. 15

  Veera sanoo

  Mulle iski tukkakateus :D sun hiukset on kyllä tosi ihanan näköset noissa kuvissa :) oma tukka on tällä hetkellä lyhyimmillään sitten ala-asteen, yltää vähän leuan alapuolelle kun saa olla luonnontilassaan kiharana. Ja pitkästä tukasta taas vaihteeksi haaveilen. Ja ponitukasta <3 mutta en oo vielä ainakaan uskaltanu rueta värjäämään, kun en tiiä olisko vaalentamisen jälkeen mulla enää yhtään hiusta päässä :D

  • 15.1

   Sanni sanoo

   Mun tukka kiittää mielissään kaikkia ihania kommentoijia ^_^ Toivottavasti sen uusi ”nousu” myös kestää, eikä lovi ala kohta taas dominoida…

 14. 16

  sanoo

  Sun hiukset on ihanat! Ihanaa katsoa myös näitä kuvia, koska se suorastaan loistaa niistä, että viihdyt hiuksissasi erinomaisen hyvin! Muistan itsekin sen tunteen kun ekan kerran värjäsin ”ponitukan” kun tuntui, että no nyt on täydellinen olo hiuksista, ihan kuin olisi kotiinsa tullut! ;-) Itse olen käyttänyt öljytuotteita hiuksiin koko ajan, mutta mulla on toki tosi lyhyet hiukset joten ei ehkä samalla tavalla tunnu haalistava vaikutus. Ihania kesäpäiviä täydellisten hiusten kanssa!

 15. 17

  maria sanoo

  Wääh, mäkin haluan violetin tukan nyt! Näyttää tosi hyvältä! Mun mielestä kaikkien pitäisi parin vuoden välein tehdä joku tosi radikaali ratkaisu ja muutos, sitä jämähtää niin herkästi siihen omaan luukkiinsa ettei osaa ajatellakaan että joku muu voisi myös sopia. :) Nim. mustalla ja täysin luonnottomalla tumman ruskealla tukalla yli 10 vuotta… Nyt mulla on muuten värjäämätön tukka, paitsi että laitan aina välillä balayagen hyvin lähelle omaa sävyä, jotta se persuharmaus vähän taittuis ilman, että on pakko koko ajan värjätä juurikasvua piiloon.

  • 17.1

   Sanni sanoo

   Mun mielestä kaikkien pitäisi parin vuoden välein tehdä joku tosi radikaali ratkaisu ja muutos, sitä jämähtää niin herkästi siihen omaan luukkiinsa ettei osaa ajatellakaan että joku muu voisi myös sopia. :)

   Niinpä..! :) Nimimerkillä ”Sama look vuodesta 1994 vuoteen 2016….” :p

   • 17.1.1

    Jonttu sanoo

    Pakko kommentoida tähän toisen ketjun alle, kun en muuten pystynyt jättämään itsenäistä kommenttia.

    Tosi kauniit hiukset ja sinä!

    Muuten, pakko kertoa aika hyvän lopputuloksen antavasta kesäjutusta: olen tuskaillut tahmaisten aurinkovoiteiden kanssa, joita kuitenkin haluan näin kesäaikaan kasvoillani käyttää. Siihen voiteen päälle on ollut jo ajatusten tasolla tosi inhottavaa laittaa kabukilla tai siveltimelläkään enää mineraalipohjaa, kun se sivellin menee ihan tönköksi siitä rasvasta jo parin päivän jälkeen, vaikka voide olisi jo iholle kuivunutkin. Nyt siis viimein otin käyttöön sen kikan, että sekoitan aurinkoivoidetta ja mineraalipohjaa (Barefaced Baeutya, ehkä aavistuksen tummempaa kuin oma ihonsävyni tällä hetkellä, mutta toimii paremmin kuin vaaleampi sävy) kämmenellä, ja voi että miten ihanan kuulas ja hyvännäköinen lopputulos tuolla tyylillä tulee! Sellainen kuulas kesäiho, jossa kuitenkin virheet on tasoteltu mineraalien toimesta piiloon. : ) Lopputuloksesta ei voi edes puhua samana päivänä, jos vertaan, miten kamalalta näytti se, kun oli laittanu jähmeän aurinkorasvan päälle väkisellä mineraalia: pinta näytti inhottavan puuteriselta eikä sivellinkään liukunut iholla.

    Tuo on kyllä huippu juttu tuo mineraalien taipuminen moneksi. Aion jatkaa kokeilua talvella ihan normaalin kosteusvoiteen kanssa.

    • 17.1.1.1

     Sanni sanoo

     Onpa kiva kuulla :) Kaikki DIY-jutut on kyllä niin palkitsevia kun ne toimii ^_^

 16. 18

  Jonna sanoo

  Siis niin ihana tukka!! Onnittelut rohkeuden johdosta :) Itse ikuisena lyhyttukkana pakko myöntää, etten pitkän tukan omaavien kampaajakäyntejä koskaan huomaa, ellei väri vaihdu. Vaikka kymmenenkin senttiä napsaisi pois pitkästä tukasta, niin minun silmääni tukka on ihan yhtä pitkä silti :D Oman lapsenkin tukka ylettyi alaselkään, ja vasta kun se napsaistiin polkkamittaan, niin äidinkin silmä huomaa muutoksen :P

  • 18.1

   Sanni sanoo

   Vaikka kymmenenkin senttiä napsaisi pois pitkästä tukasta, niin minun silmääni tukka on ihan yhtä pitkä silti :D

   ^_^ ^_^

   Mulle pitkien hiusten raja (ainakin itselläni ja mun kropan mittasuhteilla) on rintojen alapuolelle. Siitä ylöspäin ne on lyhyet. Käsitettä ’puolipitkät’ en ole koskaan oikein omaksunut :D

 17. 19

  Maaret sanoo

  Menee nyt täysin asian vierestä, mutta pakko kysyä ammattilaiselta :D
  Meneekö FeelUniquelta tilatessa vielä tullimaksuja? En saa yhtään selvää,
  sijaitseeko heidän kotipaikkansa vielä Kanaalisaarilla vaiko mantereella.

 18. 20

  Tetti sanoo

  Hiuksesi ovat kyllä upeat, etenkin tuo väri sopii sinulle ällistyttävän hyvin!
  Kyllä terveet latvat ovat kauniit. :) Itsekin leikkautin juuri kuivat pois, mutta se vaati ennakkoon parin kuukauden ”surutyön” hiusten lyhenemisestä.
  Öljy tekisi taikoja kuiville latvoilleni, mutta vaikka kuinka levittäisin vain tipan latvoihin, hiukset ovat hetkessä kuin voilla hierotut. Liekö ikä ja hormonit syynä, vai mikä, mutta vastaavaa ongelmaa ei ollut kun käytin kookosöljyä latvoihin vielä esim. vuosi takaperin.

  • 20.1

   Sanni sanoo

   Öljy tekisi taikoja kuiville latvoilleni, mutta vaikka kuinka levittäisin vain tipan latvoihin, hiukset ovat hetkessä kuin voilla hierotut.

   Suosittelen kokeilemaan öljysilikoniseosta, tällöin lähmän mahdollisuus lieventyy huomattavasti. Esimerkiksi Responsin Marvellous Nectar Oil on ihan mahtava (ja superhalpa) tuote.

   • 20.1.1

    Tetti sanoo

    Kiitos vinkistä! :) Täytyy kokeilla, vaikka silikonia olenkin vältellyt.

 19. 21

  Santtu sanoo

  Nyt hiuksesi ovat tosi kauniit! Se lovi oli tosiaan aika hullun näköinen, tasamittainen terve tukka on kyllä parempi. :) ♡

  Minulla itselläni on värjäämätön, tummanvaalea, luonnonlaineikas, lapoihin ulottuva kuontalo. Kuivuudesta en valitettavasti päässyt eroon edes värjäysten lopettamisen myötä, siihen lienee syypää hiusten laineikkuus/kihartuvuus. Öljyt ovat täälläkin päivittäisessä käytössä. Olen havainnut ylivoimaisesti parhaaksi jätettäväksi diy-hoitosuihkeen, johon laitan 2,5 dl vettä + 1 rkl silikonitonta hoitoainetta + 1 rkl öljyä (tämänhetkisessä coctailissa on viinirypäleensiemenöljyä). Tekee kihartuvasta tukasta superpehmeän ja erottelee kiharat/laineet tosi hyvin. Ja tulee tietenkin ylivoimaisesti edullisimmaksikin, mutta ennen kaikkea korostan tässä juuri tuota tehokkuutta.

  Tuollainen pehmodonitsi pitää kyllä askarrella itsellekin (tuleepa ylä-asteajat mieleen!!). Yönuttura kuullostaa nimittäin juuri siltä mitä tämä omakin pehkoni arvostaisi. :)

  • 21.1

   Sanni sanoo

   Kuivuudesta en valitettavasti päässyt eroon edes värjäysten lopettamisen myötä, siihen lienee syypää hiusten laineikkuus/kihartuvuus.

   Mä olen siinä käsityksessä että kihara/laineikas tukka on aina enemmän tai vähemmän kuiva suoraan hiukseen verrattuna, se on siihen hiuslaatuun luonnostaan kuuluva ominaisuus.

   Mun hiukset on aina olleet ”himmeät” ja hyvin heikosti kiiltävät, jo nuorena ennen kemiallisia käsittelyjä. Värjäys päinvastoin on tuonut niihin enemmän kiiltoa :)

   Sun DIY-hoitosuihke kuulostaa tosi hyvältä :)

 20. 22

  Eevis sanoo

  Ah, sun hiukset on kyllä valtavan kauniit. Mitä kiiltoöljysuihketta muuten käytät? Tuota suoravärin kuivattavuudesta mun onkin pitänyt sulta kysyä. Olen värjäillyt tukkaa suoraväreillä (muutamalla eri merkillä) talvesta asti, ja olen huomannut, että värjäyskertojen jälkeen hiukset on huomattavasti normaalia kuivemmat. Okei, hiukset yltää pakaroihin ja latvoissa oli vielä vanhaa vaalennusta jäljellä, eli ei ne nyt missään ihan huippukunnossa ollut alunperinkään, mutta ihan siedettävät kuitenkin. En laita väriä jokaisella pesukerralla vaan silloin tällöin, useimmiten sekoitan värin reiluun kouralliseen hoitoainetta (eli hoitoainetta tulee paaaaljon enemmän kuin normaalisti pesun yhteydessä) ja silti hiukset on heti värjäyksen jälkeen todella kuivat. Mistäköhän tämä voisi johtua? Mietin, että jääkö sitä väriä perusteellisesta huuhtomisesta huolimatta hiuksiin, ja se sitten kuivattaisi, kuivuus mielestäni helpottuu muutaman pesun jälkeen kun hoitoaineeseen ei sekoita väriä.

  • 22.1

   Sanni sanoo

   Mitä kiiltoöljysuihketta muuten käytät?

   Biolage R.A.W.in, se on siitä poikkeuksellinen ettei siinä ole silikonia ja silti hiukset jää liukkaan sileiksi. On siinä muitakin ainesosia kuin puhtaita öljyjä, mutta kaikki luonnollista perää, ei mitään synteettistä. Mun on pitänytkin kirjoittaa tuosta suihkeesta jossain postauksessa kun on niin mainio ja poikkeava perinteisten silotteluöljyjen joukossa (vrt. useimmat hiusöljyseerumien nimellä myytävät tuotteet joissa on enemmän silikonia kuin öljyjä).

   Tuosta suoravärin kuivattavuudesta en osaa sanoa muuta kuin sen mitä kirjoitin postauksessa, että arvelen hoitavuutta vähentävän vaikutuksen tulevan siitä, että pigmentin osuus on pois hoitavista ainesosista. Mutta sitten taas niissä tapauksissa (kuten sinun ja välillä myös minunkin, käytetyn suoravärin pigmenttisyydestä riippuen), kun hoitoainetta laitetaan värimixin yhteydessä paljon enemmän kuin normaalisti laittaisi pesun yhteydessä, kuivattavuus jää mysteeriksi. Ehkä niissä väripigmenteissä on jotain kuivattavaa..? Kuulostaa tosi epäuskottavalta mutta täytyy seuraavan tilaisuuden koittaessa kysyä joltain hiusväreihin perehtyneeltä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.