Onko 30 euroa paljon vartalovoiteesta?

Hintaherkkydelleni on tapahtunut jotain. Olenko ollut liian kauan tekemisissä selektiivisen kosmetiikan kanssa..?

Aioin aloittaa tämän jutun kertomalla, että sain testiin suunnilleen kalleimman vartalovoiteen mitä olen koskaan käyttänyt. Sitten tarkistin tuotteen hinnan. 30 euroa 50 senttiä. Ja ei se kuulostanutkaan niin hurjan kalliilta.

Vaikka onhan se todella huomattavasti hinnakkaampi kuin Niveat, Garnierit ja Lumenet.

Mietin asiaa, eikä fiilikseni sittenkään johdu työskentelystä selektiivisten brändien kanssa, vaikka sekin on varmaan osaltaan vaikuttanut asiaan. Hintaherkkyyteni on muuttunut kiitos luonnonkosmetiikan. Muistan, kun neljä vuotta sitten vaihdoin luonnonkosmetiikkaan, ja olin ensin ihan että hitsiläinen kun kropparasvasta saa pulittaa pienen omaisuuden – pienestä 150 millin pakkauksesta pitää maksaa tuplasti sen  verran kuin 400 millin Niveasta.

Sittemmin olen ”turtunut” luonnonkosmetiikan hintoihin. Jos vartalovoiteen saa alle 20€:lla, se tuntuu edulliselta. Jos se maksaa 30€, se ei ole halpa mutta ei hätkäytäkään.

MiaHoyto_Silkki

Mia Höytö Cosmetics on suomalainen, ylellinen luonnonkosmetiikkasarja. Tuotteet ovat kalliita. Päivävoide maksaa 45-50 euroa jälleenmyyjästä riippuen. Useimmat suomalaiset pitävät tällaista hintatasoa suhteellisen arvokkaana, vaikka kaikki on toki aina suhteellista. Yhden 5 euroa on toisen 50 euroa.

Mia Höydön Silkki Body Cream on siis kolmen kympin kropparasva. Pullossa on tavaraa 150 ml, eli litrahinnaksi saadaan 200 euroa. Samassa litrahinnassa liikkuvat myös Dr. Hauschkan vartalovoiteet, joiden imago ei (ainakaan minulle) ole yhtään luksus, toisin kuin Höydön.

Miltä Silkki sitten tuntuu? Ainakin paremmalta kuin Hauschkan samanhintainen tuote, tosin tämä on tietenkin maku- ja mieltymyskysymys. Höydön vartalovoide on paksua ja kermaista, Hauschkan vartalovoiteet taas ohuita ja emulsiomaisia, osan koostumus jopa vetisen ohutta. Tuoksu on raikas ja sitruksinen.

MiaHoyto_Silkki_inci

Kuvakaappaus incistä: Mia Höytö Cosmetics

Ainesosiltaan Silkki on ihan perusluonnonkosmetiikkakamaa. Sieltä löydämme tutut auringonkukansiemenöljyn, shea-voin, mehiläisvahan, manteliöljyn, oliiviöljyn, aloeuutteen ja tyrninsiemenöljyn. Tyrni on ymmärtääkseni arvokkaammasta päästä kasviöljyissä, mutta ei mitenkään uniikki ainesosa. Sitä löytyy hyvin edullisistakin tuotteista, esimerkkinä vaikkapa Dermosilin. (Mutta kyllä – Mia Höydön voiteen kokonaiscocktail on ehdottomasti laadukkaampi ja arvokkaammista raaka-aineista kuin Dermosilin Tyrni-käsivoiteen ;))

Sen sijaan, että olisin lähtenyt tarkemmin esittelemään Mia Höytöä (muita hänen tuotteitaan en kylläkään tunne), minusta oli kiinnostavampaa jäädä pohtimaan tätä hinta-asiaa ja imagojuttuja. Mistä ihmiset haluavat maksaa..? Mistä esimerkiksi Höydön asiakkaat maksavat..? Samantyyppisiä voidepohjia saa huokeammiltakin sarjoilta. Miksi Höytö on halunnut hinnoitella tuotteensa näin? Epäilemättä juuri siksi, että hinta määrittää myös tuotteen brändiä. Näiden ei ole tarkoituskaan houkutella joka pirkkoa. Hinta tukee tunnetta ylellisyydestä, ripauksesta luksusta.

MiaHoyto

Kuva: Mia Höytö Cosmetics

Jos ostaisin Silkin, mitä saisin kolmella kympillä..? Pakkaus on kaunis – saisin esteettisen hyödyn. Mikäli sisustaisin paljon valkoisella ja haluaisin kylpyhuoneeseeni vain yksinkertaisen tyylikkäitä tuotteita esille, Silkki näyttäisi siellä kivalta. Korkkimekanismikin on astetta hienostuneempi kuin useimmilla kilpailijoilla. Ja tietysti voisin tuntea tukevani kotimaista yritystä. Höydön tuotteet valmistetaan Helsingissä Ecocert- sertifioidussa tehtaassa. Mutta saisinko jotain sellaista ihonhoidollista hyötyä, mitä en saisi 15 euron voiteella..? Uskon, että en.

Kuinka moni ostaa tämän hintaisia vartalotuotteita..? Kuluttajat ovat herkemmin valmiita maksamaan korkeamman hinnan kasvotuotteesta, jolla toivotaan olevan näkyviä vaikutuksia. Ylelliseen kasvoseerumiin voidaan satsata, mutta kroppa rasvataan sitten vaikka Pirkalla. Voin kertoa, että en itse myyjän työssäni ole kertaakaan myynyt yli kolmen kympin vartalovoidetta.

Maksaisitteko te 30 euroa vartalovoiteesta tai muusta vartalotuotteesta?

Vaikuttaako hintaherkkyyteenne ylipäänsä brändit tai kotimaisuus?

 

* * Silkki Body Cream saatu blogin kautta * *

Kommentit
 1. 1

  Nina sanoo

  Jäis multa ostamatta. Toki kotimaisuus on plussaa ja brändikin, jos se luo minulle mielikuvan laadusta ja luotettavuudesta.

 2. 2

  Tiltu sanoo

  Minä en maksaisi vartalovoiteesta kolmea kymppiä, enkä saippuasta/suihkugeelistä.

  Vartalovoiteen kohdalla syitä pihiyteeni ovat:
  -koska minulla on äärimmäisen kuiva ja atooppinen iho, on myös vartalovoiteiden kulutus samalla tasolla

  – edellämainitusta syystä saan apteekista ison tonkan perusvoidetta alle kolmasosalla tuosta hinnasta, koska minulla on siihen resepti

  Olen välillä ostanut jotain ihanantuoksuista vartalovoita/vartalovoidetta idealla, että suoritan perusrasvauksen perusvoiteella ja sen jälkeen ihanaa tuoksua päälle. En ole jaksanut kuitenkaan kovin usein tehdä rasvausta kahteen kertaan. Tämänkään takia en raatsi tuollaisia summia syytää tuotteeseen, joka jää todennäköisesti käyttämättä.

  Saippuoiden kohdalla kun en mitään eroa huomaa, on minusta turha laittaa siihen rahaakaan. Ihokosketus tuotteeseen on niin lyhyt ja aine valuu viemäriin eikä tuoksu jää iholle viipyilemään kuitenkaan. Minulle riittää, että saippua hoitaa hommansa eli pesee tarvittavat paikat. En edes muista, milloin olisin viimeksi saippuaa itselleni ostanut.

  Panostan mielelläni (varsinkin sellaiseen) tuotteeseen, joka auttaa pitämään iho-ongelmani kurissa. Kasvovoide (kiitos muuten SOS-vinkistä, Madaran SOS+Pihlajavoide- duon ansiosta kasvojen iho ei ole ollut yhtä ihottumaherkkä kuin aiemmin :)), seerumi sekä silmänympärysvoide ovat mielestäni satsaamisen arvoisia tuotteita. Hiustuotteet (shampoo/hoitoaine/muotoilu) ovat listalla heti seuraavana ja meikeistä ripsiväri sekä meikkivoide.

  • 2.1

   Tiltu sanoo

   Jäi vielä mainitsematta, että tuotteen hintaan vaikuttavista tekijöistä minulle merkittäviä ovat eläinkokeettomuus, hinta-laatusuhde sekä luontoystävällisyys. Jos edellämainitut ovat kunnossa eikä hinnassa ole ”ilmaa” niin voisin maksaakin tuotteesta enemmän.

 3. 3

  NG sanoo

  ”Maksaisitteko te 30 euroa vartalovoiteesta tai muusta vartalotuotteesta?”

  Silloin tällöin voisin vaikka maksaakin, jos tuote on todella noin laadukkaista raaka-aineista. En ihan joka päivä sentään :) Esim. supersuositun LUSHin vartalovoiteet maksavat Suomessa yli 20 €, ja asiakkaita riittää. Kovin harvinaista se siis ei taida olla, ettäihmiset käyttävät tuon hintaluokan tuotteita.
  Kasvoille käytettävästä voiteesta maksan sen 30 € paljon helpommin, vaikka litrahinta kipuaa paljon korkeammalle. Näin outoja me naiset olemme!

 4. 4

  tinat sanoo

  En maksaisi tässä rahatilanteessa 30 euroa vartalovoiteesta. Kävin pitkästä aikaa Body Shopissa viime viikolla ja järkytyin hinnoista: monet vartalovoiteet ja jopa suihkusaippuat tavallisissa 150-250 ml pakkauksissa olivat lähes järjestään yli 15 euroa – jäi ostokset tekemättä. Kotimaisuus ei vaikuta oikeastaan ollenkaan, jotain pientä (huulirasvaa, pieni käsivoide tms.) kosmetiikkaa voin kokeiluluonteisesti ostaa silloin tällöin kotimaiselta merkiltä, mutta en silti maksa kosmetiikasta sen enempää oli se kotimaista tai ei. Selektiivisiä merkkejä saatan ostaa alesta/hyvästä tarjouksesta ja silloin voin maksaa hieman enemmän, mutta edelleen olen aika hintatietoinen ja mietin tarkkaan, tarvitsenko tuotetta. Kyllä siis tällä hetkellä vartalonhoitotuotteen kipurajani menee tuossa 5-8 eurossa (pl. aurinkovoiteet, niitä kun ei yleensä tuolla hinnalla saa). En mitenkään jaksa uskoa, että vaikka 20 euron suihkugeeli olisi niin paljon parempaa kuin 2-3 euron puteli, etenkin kun se kuluu niin nopeasti.

 5. 5

  Minni sanoo

  En olisi valmis maksamaan vartalovoiteesta 30 euroa. Kasvojen- tai hiustenhoitotuotteesta voin maksaa enemmänkin. Kohtuuhinnalla saa myös hyviä ja toimivia tuotteita, esim. Madaran pihlajavoide on loistotuote.

 6. 6

  Pömppä sanoo

  Todella mielenkiintoinen aihe! Itse en pysty maksamaan vartalovoiteista tai suihkugeeleistä suuria summia. Oma kipuraja taitaa mennä aikalailla 10€:n paikkeilla, harvoin olen suostunut maksamaan sitäkään.

 7. 7

  milipili sanoo

  Riippuu pakkauskoosta. Maksoin 24,90e Elizabeth Ardenin Honey drops voiteesta, 500 ml. Tuokin hinta oli niillä rajoilla.

  Suomalaista työtä voi tukea halvemmallakin, kuten Orionin rasvoilla.

 8. 8

  Maisa sanoo

  Ihana Sanni, tiedän että saat varmasti enemmän kuin tarpeeksi yksittäisten ihmisten kyselyitä milloin mistäkin kosmetiikkaan liittyvästä. Nyt on pakko kuitenkin itsekin kysäistä… Osaatko suositella jotain meikkivoidetta tai muuta pohjatuotetta todella kuivalle iholle? Ihoni pinta on hilseilee ja on osittain punertavan röpelöinen kuivuudesta näin pimeään aikaan. Tai osaisitko sanoa, minkätyylistä kannattaisi lähteä hakemaan (voide, mousse jne..)? Pyrin tietysti tällaisessa vaiheessa olemaan mahdollisimman paljon ilman meikkiä, jotta iho pääsee rauhassa tasoittumaan ja parantumaan. Silloin tällöin kuitenkin ”pakollista” ja tahtoisin näyttää siedettävältä. Koitin googlailla oletko vinkkaillut tällaisesta aiemmin mutta en ainakaan itse löytänyt mitään yksiselitteistä vastausta. Ihanaa, jos vaivaudut sanomaan jonkinlaisen mielipiteen! :)

  Ja postauksen itse aiheeseen liittyen, en kyllä ihan tavallisesta (ei lääketuote tms) vartalovoiteesta ikinä maksaisi tuollaista summaa. Ellei puteli ole hervottoman kokoinen ;) Sitä kuluu niin hirveästi. Nämä sun hintapohdinnat ovat aina tosi mielenkiintoisia!

  • 8.1

   Sanni sanoo

   Hei Maisa!

   Osaatko suositella jotain meikkivoidetta tai muuta pohjatuotetta todella kuivalle iholle?

   Lähde hakemaan ehdottomasti voidemaista pohjaa, moussemaiset ovat kuivempia (vaikka jotenkin saattaisi kuvitella päinvastoin kun ne näyttävät niin ihanan kermaisilta :)). Minun tielleni osuneet kosteuttavimman tuntuiset meikkivoiteet ovat (suosittelemassani järjestyksessä) Cliniquen Supermoisture, Lancômen Photogenic Lumessence, Diorin Eclat Satin ja Diorin Nude (ohuempi ja vähemmän rasvainen kuin Eclat Satin, ES siis vielä kuivemmalle iholle).

   Näistä Clinique on rasvaisin ja todennäköisesti kosteustehoiltaan sinulle sopivin, jos ihosi on ihan röpelöinen kuivuudesta. Laita alle kunnon pehmentävä päivävoide jonka annat reilusti imeytyä ennen meikkivoiteen levitystä. Lancômen Photogenic Lumessence on koostumukseltaan ja jättämältään pinnalta näistä eniten mieleeni, mutta Clinique on vielä kosteuttavampi.

   Kysy ihmeessä jostain liikkeestä näytteitä näistä meikkivoiteista niin pääset kotona kokeilemaan sopivuuden ihollesi. :)

  • 8.2

   Elli sanoo

   Moikka,
   Jos saan suositella niin mun ihon talvikuivuuteen auttoi paljon mineraalisuolajauhe (kosmetologilta), jolla pesen aamuin illoin. Enää ei tarvi meikkivoiteen jälkeen nyppiä ihonriekaleita nenänpäästä :) ilmeisesti se jotenkin tasapainotti ihoa.

 9. 9

  Nipsuu sanoo

  Useimmat vartalovoiteeni ovat maksaneet varmaan alle 5. Joskus tahdon hemmotella itseäni, ja ostaa jonkin hieman kalliimman, en ole tainnut kuitenkaan yli 10 euroa maksaa vartalovoiteesta. Muistan joskus ostaneeni melkein kahdenkympin bodyshopin vartalovoin, ja voi sitä pettymystä, kun en ollenkaan pitänyt sen koostumuksesta (Liaan hidas imeutyminen ja liian tahmainen!)

  Suihkugeelissäkin menee monesti kipuraja tuolla 5 kieppeillä, mutta lähes aina ostan vaan jotain ihan perus markettijuttuja. Itselleni kelpaa vähän halvempikin litku, kunhan tuoksu on hyvä. Näissä teen silloin tällöin poikkeuksia, ja ostan bodyshopista, jos on tarjouksessa 6-8 euroa. Tätäkin tosin mietin pitkään!

  Kasvojenhoitotuotteista voisin periaatteessa maksaa enemmänkin, mutta pelkään aina tekeväni virheostoksia, joten otan kuitenkin halvempaa. Harmittaisi ostaa yli 20 tuote, jos sen huomaisikin olevan itselle epäsopiva.

  Oikeastaan ainoat mihin panostan ovat hiustuotteet ja jotkut meikkituotteet. Näissä kun olen itse huomannut rahalla saavan paremmin laatua. Hoitoaineesta huomaa helpommin, jos se on maksanut 3 euroa eikä 15 euroa (näissäkään en siis ihan kalleimpien mukaan mene). Saatika sitten hiuslakasta…. Meikissä panostan kalliimpiin meikkipohjiin ja silloin tällöin hurjaksi heittäytyessä myös värikosmetiikkaan :).

 10. 10

  sanoo

  Voisin maksaa ja olen monesti maksanut enemmänkin, mutta välissä käytän usein jotain ”edullisempaa”. Garnierieta tai Niveoita en käytä. Apteekit perusrasvat on jotenkin tylsiä omaan makuuni. Yleensä käyttämäni vartalonhoitotuotteet taitavat pyöriä vähän alle parissa kympissä. SILKKI body cream on ihana tuote, koostumus vaatii vähän ”työstämistä”, mutta iho jää tosi pehmoiseksi ja kivan tuoksuiseksi. Esim. Laveran vartalotuotteet ovat mielestäni loistavia hinta/laatusuhteeltaan ja ne tuoksut! ❤️

 11. 11

  Katja sanoo

  Hintaan vaikuttanee postauksen putelin kohdalla myös se että kyseistä tuotetta ei luultavasti valmisteta yhtä isoja määriä kuin vastaavia halvempia versioita, pienelle yritykselle tuotteen valmistaminen on kalliimpaa kuin jättibrändille omissa koneistoissaan. Ja ei, en ostaisi 30euron vartalovoidetta mutta yrittäjänä silti ymmärrän varsin hyvin että suurten firmojen hintojen kanssa pienempi yritys ei pysty kilpailemaan vaikka tuote oliso periaatteessa sama.

 12. 12

  sanoo

  En suostuisi maksamaan vartalotuotteista moista summaa. Hiustuotteissakin tuo alkaa jo olla kipuraja, mutta esim. itse koen hiukseni enemmän hoitoa vaativammaksi, kuin kroppani, minun ei yksinkertaisesti täydy ns. hoitaa kropan ihoa, ehkä kerran viikossa muistan sen rasvata :D Kasvojen hoitotuotteisiin sen sijaan mielelläni panostan, jos tuote on hyvä! Mutta jos edullisestikin saa yhtä toimivan tuotteen, tottakai tartun mielummin siihen, kuin kalliiseen. Itselleni oikeastaan kaikki muu on toisarvoista tuotteen ominaisuuksien suhteen, jos se vain toimii ihollani ( olen tehnyt niin monta hutiostosta, eikä itselläni valintakriteereinä ole pakkausdesign tai muut tuotteen luomat mielikuvat, mutta tottakai mielummin valitsisin sen nätimmän purkin, jos voisin valita tuotteen ilman tarkempia inci-syynäyksiä :D )

 13. 13

  anu sanoo

  Hyviä nää sun pohdinnat kosmetiikan hinnoista. Mä jotenkin haluan uskoa, että on mahdollista saada hyviä tuotteita myös edullisesti. Olen esim. tykännyt kovasti suosittelemastasi Yves Rocherin hoitoaineesta :). Itselleni kauniit pakkaukset eivät myöskään ole tärkeitä, vaan tärkeämpää on se, mitä pakkauksen sisällä on. Tärkeää on myös se, että tuote on helppo ottaa mukaan matkalle ja tykkään monikäyttöisistä tuotteista. Ostan useimmiten kosmetiikkaa silloin, kun on saatavilla jokin tarjous/alennus. En siis ostaisi kolmenkympin vartalorasvaa. Toisaalta olen ostanut Melvitan bb-voiteen, joka maksoi varmaan noin 30e…,mutta siinähän on monta tuotetta samassa ;).

 14. 14

  marr sanoo

  Olen raaskinut ostaa Madaran tuotteita (kasvovoide, vaahtopesu, kasvovesi), mutta paljoa enempää en maksa. Kyseiset tuotteet maksavat vähän alta 20 euroa tai sen kieppeillä, mutta sekin on opiskelijalle paljon. 30 euroa voisin maksaa vain, jos olisin täysin varma, että se auttaa näppyiseen, hikiseen kuivanaamaani ja tekee minusta täydelliseen kauniin prinsessan.

  Olisi mahtavaa saada samantapainen postaus, jossa käyt läpi luonnonkosmetiikan halvempia sekä hintavampia tuotteita. Suosin luonnonkosmetiikkaa, mutta haluan rahoilleni vastinetta. Olisi ihana saada apua siihen inci-listatietäjältä!

 15. 15

  sanoo

  En ole valmis maksamaan -mistään- kosmetiikkatuotteesta 30 euroa. Silmänympärysvoiteeseen voin ehkä investoida hieman yli 20 euroa, koska sitä käytetään vähän kerrallaan ja se kestää yleensä kauan käytössä. Olen valmis maksamaan hius-tuotteista max. 10€, yleensä n. 8€, ihonhoidosta n. 10-15€, vartalotuotteista n. 5€, meikeistä maksan normaalisti eniten meikkipohjasta n. 17€ (kestää käytössä ehkä 4-6kk) ja ripsarista saman verran. Tilaan paljon Englannista :)

 16. 16

  Tiia sanoo

  Ensimmäinen reaktioni on, että en todellakaan maksaisi. Sitten taas toisaalta miksi ihmeessä en? Vaikka en rikas olekaan, niin kyllä mulla silti olisi varaa itselleni tuollainen ostaa, jos sen haluaisin. Tässä tapauksessa korkeintaan kotimaisuuden vuoksi voisin juuri ja juuri maksaakin.

 17. 17

  mari sanoo

  Minulla kans jäisi tällä rahatilanteella ostamatta. Ja varsinkin, kun ihoni on atooppinen, että rasvaa palaa;)
  Laveran vartalovoiteet on suosikkini, niitä tilaan kerralla useamman Saksasta asti. Se hinta kun on siellä ihan jotain muuta, kun Suomessa.
  Kasvovoiteesta voisin 30 euroa maksaakin, jos varmasti olis riittoisaa ja toimis atooppiseen, mutta yllättäen hormoonien takia kiukuttelevaan ihooni. Silmänympärysvoiteeni on Avenen ja sen tilaan Briteistä n, 12 euroa tuubi ( Suomessa taitaa maksaa 22-23euroa):

 18. 18

  sanoo

  Mielenkiintoista! Tuli pohdittua omaakin kulutusta, ja mietin, että itsellä taitaa kipuraja olla siinä 15 e hujakoilla, hyvin harvoin maksan sitäkään. Vartalovoidetta kuluu niin paljon, ja halvalla saa erittäin hyviä voiteita.

  Itseasiassa me käytämme (kosmetologi)koulussa Biodrogan vartalonhoitotuotteita, nekin maksavat 25-40 e, ja näitä meidän tulee suositella asiakkaillekin… Tuntuu hurjalta.

  Toisaalta, voisin ehkä maksaakin tuon hinnan kotimaisesta luonnonkosmetiikan vartalovoiteesta opiskelujen jälkeen töissä käyvänä. Tuotteen pitää silloin olla oikeasti hyvä ja hyvän tuoksuinen, ja käyttäisin sitä kyllä todella säästeliäästi. Olen itse asiassa tavannut Mia Höydön kun hän oli esittelemässä sarjaansa eräässä liikkeessä, ja hän oli niin hurjan suloinen, että senkin takia mielelläni tukisin hänen sarjaansa. :)

 19. 19

  Helinää sanoo

  Vartalonvoiteesta en tällä hetkellä maksaisi mitään, sillä olen tehnyt niin paljon kasvorasvakokeiluja, jotka olen käyttänyt liian paksuina vartalolleni ja öljyjä on uusia sekoituksia odottamassa :)
  Kipuraja menee yleensä kympissä, joskus olen ostanut jonkin hajuvesimerkin vartalovoiteen laivalta, mutta yleensä teen senkin itse: pari tippaa hajuvettä apteekin hajusteettomaan.
  Kasvorasvoissa kipuraja menee 30-40€, mutta yleensä käytän 10-20€ rasvoja.

 20. 20

  Aldefiina sanoo

  Minusta markettirasvoissa on ’tyhjää’ tavaraa. Kun laitan esim. Lumenen kropparasvaa, tuntuu, että mitä ihme geelimössöä iholleni levitän? Jää vain liukuva kylmä geeli ihon pintaan (tunne siis, ettei imeydy!).
  Huomaan, että riittoisuudessa on suuri ero tiettyjen tuotteiden kanssa (Lumene versus Weleda, Tigi versus XZ = samainen geelimössötunne)…
  Tosin en juuri tarvitse ns. kosteusvoidetta kroppaani (jotkut ovat sitä mieltä, ettei kannata totuttaa ihoaan rasvaamiseen…). En koskaan ole koennut tarvitsevani rasvaa reisiin/vatsa/selkä/olkavarret. Kuiviin sääriin muutama kerta talvessa, on pakko laittaa jotakin ja se on, mitä sattuu löytymään. Coocosölyjä useimmiten.
  ME:n avokadobalsami on aivan täydellinen kropparasva. Imeytyy hyvin ja pieni määrä riittää (150ml, 36e). Weledan suihkugeelit erittäin riittoisia, joiden ansiosta, ehken tarvitse kroppaani rasvaa :)
  Itse satsaan (kork. joka toinen vuosi!) kyllä tiettyihin luxus-tuotteisiin. Itselläni on Chanel 5:sen Body Lotion (150-200ml, purkissa ei mainita ml-määrää). Hinta on n.45e, Se on melko suolainen hinta, mutta pidän tuoksusta ja tämä tuoksuu mielestäni ’puhtaammalta’ iholla kuin hajuvedet (joita en käytä).
  Olen raaskinut maksaa samaisen merkin Body Cremista yli 70e. Kun laittautuu johonkin juhlaan, se vaan tuo jotenkin hyvän mielen ja juhlistaa tunnelmaa (ihan nätti kylpyhuoneessakin).
  Nainen tarvitsee pienen ripauksen ylellisyytta!

 21. 21

  sanoo

  Luonnonkosmetiikka on muuttanut munkin käsityksiä hinnoista. Hyvistä raaka-aineista, laadusta ja luonnonmukaisuudesta olen valmis maksamaan, mutta kyllä mullekin 30 euroa noin pienesta purkista on vähän liikaa. Suosin isoja pakkauskokoja, jotta roskaa tulisi vähemmän. (Ahdistaa tämä muovijätteen määrä maailmassa…) Juuri nyt olen muutenkin säästölinjalla. En siis sano ei koskaan – mutta sanon ei juuri nyt ainakaan. :)

 22. 22

  Soleil sanoo

  Voisin ehkä maksaa, jos olisin oikein rahoissani ja hövelillä päällä, mutta kyseessa täytyisi olla jonkun sortin erikoistarjous tai tax free -hinta tms. ja minun täytyisi tietää tuote käytössä erinomaisen hyväksi.

  Yleensä olen tuloista riippumatta sen verran pihi, että 30 euroa kropparasvasta kuulostaa hölmöltä, vaikka ymmärrän kyllä miksi se on hinnoiteltu noin (pieni kotimainen yritys, pienet volyymit, luonnonkosmetiikka, brändin imago jne).

  Nyt käytän Neutrogenan hajustamatonta voidetta, jota roudasin Tarjoustalosta monta purkkia, kun sitä oli erä 3-4 euroa puteli. Loistava voide, tuoksuu hyvälle ja imeytyy hyvin. Sitä ennen käytin Doven hajustamatonta, jonka bongasin Anttilan osta 3 maksa 2 -tarjouksesta. Pullon hinnaksi tuli kaksi euroa.

  Jos oikein pistän ranttaliksi, ostan apteekista jättitonkan Aqualan L:ää (n. 16 euroa/400ml).

  Vaikka olen pihi, olen myös ronkeli. En osta enää uudestaan keskinkertaisia tuotteita. Luonnonkosmetiikasta voisin maksaa vähän enemmän, mutta yleensä tuotteet ovat liian hajustettuja minulle. Eli selekosmetiikan ylivertaisen hyväksi tietämäni vartalovoiteen jättipullosta voisin tax freessa ”hyvänä päivänä” maksaa tuon verran. :D

  Kasvotuotteet ovatkin sitten oma lukunsa…

  • 22.1

   aadis sanoo

   ”Neutrogenan hajustamatonta voidetta,Loistava voide, tuoksuu hyvälle ja imeytyy hyvin.”

   heh :)

 23. 23

  nelli sanoo

  Mulla itellä on atooppinen iho ja ihottumaa saan milloin mistäkin joten ”joudun” käyttämään lääkerasvaa. Se taitaa olla sen 25e pullo tosin pullossa on se 1litra ja se riittää tositositosi pitkään ja oikeasti toimii, ihottumat ym kuivat kohdat pysyy loitolla :) Toimii kanssa ylihyvänä tatskarasvana ;)

 24. 24

  sanoo

  En maksaisi, koska kuivaihoisena käytän tuon kokoisen vartalovoiteen viikossa viimeistään loppuun. Kasvovoiteesta maksaisin kyllä, kevyesti enemmänkin. Vartalovoiteena käytän lähes poikkeuksetta Urtekramin hajusteetonta voidetta, loistavat raaka-aineet ja 250ml:n purkki maksaa Prismassa vähän reilut 5€. Luonnonkosmetiikkakin voi olla hyvin edullista. :)

  • 24.1

   Sanni sanoo

   Vartalovoiteena käytän lähes poikkeuksetta Urtekramin hajusteetonta voidetta, loistavat raaka-aineet ja 250ml:n purkki maksaa Prismassa vähän reilut 5€

   Tuo oli se minunkin ensimmäinen luonnonkosmetiikan vartalovoide :) Koostumus ei ollut mulle ihan hitti, mutta tosiaan tuo on varmasti se kaikkein edullisin luonnonkosmen kropparasva.

   • 24.1.1

    Elli sanoo

    Urtekramin hajusteettoman rasvan pakkausdesign on uudistunut hijattain. En meinannut löytää Prisman hyllystä lempirasvaani, kun en tajunnut, että tuo uusi nätimpi purkki on se, mitä etsin. :D Koostumus myös tuntuu ja näyttää nyt erilaiselta, ei niin vetiseltä kuin vanha. Tuntu rikkoutuneella iholla on minusta nyt miellyttävämpi kuin entinen, joka saattoi kirvellä. Kokeile siis! Minulla(kin) on atooppinen iho, joten harvoin pystyy tarttumaan kalliiseen pulloon, kun rasvaa kuluu…

 25. 25

  sanoo

  Mä olen varmaan koko ikäni ollut jonkin sortin jyväjemmari. Olen paljon matkustellut varsinkin Amerikassa ja siellähän kokee aina jonkinlaisen ostohurmion megoisojen purkkien kera.
  Kotivuosina tilanne tasoittui ja koska hoitopäiväraha oli tosi pieni, tajusin että nyt pitää näitä varastoja käyttää eikä ostaa mitään.
  No, eihän siitä mietään tullut, kun varastoja oli niin paljon. Mä mm olen vuosikausia roudannut himaan hotellien kylppäreistä ne minipullot ja niitä oli lopulta ISO meikkipussillinen, taatusti yli 100 pulloa. Käytin mm nestesaippuaa vessanpytyn pesemiseen.
  Vartalovoiteet ovat kohta loppu, mutta kaapista ja varastoista tuntuu että jatkuvasti joku normikokoinen purkki löytyy. Yksi kun loppuu, 2 löytyy tilalle.
  Vuoden vaihteessa sitten tuli joku ahaa elämys ja ostin ekan kerran vuosiin body shopin vartalovoita ja sitä käytän vain käsiin. Jotta body shopin tuote kestäisi kauemmin ja jotta vanhat varastot kuluisi, tuoksu kädestä tulee nenään asti mutta jaloista ei.
  Koko sana osta on tällä hetkellä minulle niin vieras ( ja hyvä niin ) eli en ostaisi voidetta joka maksaa 30 euroa, koska en ostaisi voidetta joka maksaisi edes euron.
  Toivon että joku päivä tajuan ettei kosmetiikka muutu iän kanssa paremmaksi ja kaikkia jotka ovat tarjouksessa ei tarvi ostaa. Innolla odotan kuinka hyvin oppi on mennyt perille kun seuraava Amerikan matka koittaa.

 26. 26

  n sanoo

  Saattaa kuulostaa oudolta, mutta vähentyneen kulutukseni myötä olen valmis maksamaan vartalovoiteesta tuon 30 euroa. En tosin ihan joka pullosta. Vaateteollisuuden ylituotantoa en halua tukea ja muuta kosmetiikkaa minulla vain kuluu todella hitaasti, joten vartalovoiteista on tullut minulle arjen luksustuote, joihin käyttää kuitenkin ”hengiltä mahdoton saada” -tarpeeni shoppailla jotain kivaa. Ostan vain luonnonkosmetiikkaa ja kotimaisuuskin on etu. Tuoksu ja koostumus ovat tärkeitä.

 27. 27

  Timotei sanoo

  Tässä elämäntilanteessa en maksaisi, kasvovoiteesta voisin kyllä maksaakin. Sitten kun on vakituinen työ, niin ehkä, mutta kyllä 30 euroa on suolainen hinta kosteusvoiteesta. Käyn päivittäin suihkussa ja samalla rasvaan eli rasvaa kuluu!

 28. 28

  Minna sanoo

  Voisin maksaa 30 euroa vartalovoiteesta, jos tarve ja tarjonta kohtaisivat.

  Käytän hinnakasta kosmetiikkaa. Voin säästää ostamalla tuotteet Jyväskylän Kicksin tutulta ja asiantuntevalta myyjättäreltä. Jos säästömielessä tekee pari kahdenkympin hutia, olisi jo voinut ostaa ammattilaisen opastuksella hyvän, hinnakkaammankin tuotteen.

  Luonnonkosmetiikassa maksan mielestäni ”oikeasta asiasta”. Myös kotimaisuus on plussaa. Lempimerkkini on Estelle & Thilde, joka valmistetaan Suomessa. Sen tuotteet plus BareMineralsin meikkipohjat ovat riittoisia ja hintansa väärtejä mielestäni. Vähän pitää itseään hemmotella :-)

  • 28.1

   Minna sanoo

   Unohdin kertoa, että Tallinnan reissulla ostin laivalta vallan erinomaistä öökreemiä. Puhdas loodus, mesi- eli hunajavoide maksoi kome euroa ja on kyllä hyvä voide. Matkalle voi ottaa yhden pienen tuubin ja huoletta käyttää joka puolelle!

 29. 29

  Aurinkoinen sanoo

  Hinta on siinä kipurajoilla nimenomaan vartalovoiteesta. Periaatteen vuoksi käytän halvempia, vaikka voisin käyttää ko. hintaistakin, koska käytän niin vähän vartalovoiteita eli noin kerran viikossa.

 30. 30

  Jonttu sanoo

  Olisin kysynyt yhden tyhmän kysymyksen ihan muusta kuin postauksesti teemasta. Eli kyseessä on lähes aina meikkivoidetta (tai esim. mineraalipohjaa) valittaessa eteen tuleva kysymys ihon sävystä (neutraali/keltapohjainen/punapohjainen).

  Kysymykseni kuuluukin seuraavanlaisesti: tarkoittaako punasävyisyys puhtaalla iholla näkyvää pientä pinkin vivahdetta vai esimerkiksi hikoilun yhteydessä esiintyvää punakkuutta. Ja toinen kysymykseni on se, että toimiiko punapohjaiselle iholle suunnattu meikkituote samalla periaatteella kuin esim. silmänalusten neutraloijat, eli siis siten, että ne sisältäisivät vastaväriä.

  • 30.1

   Sanni sanoo

   tarkoittaako punasävyisyys puhtaalla iholla näkyvää pientä pinkin vivahdetta vai esimerkiksi hikoilun yhteydessä esiintyvää punakkuutta.

   Pinkin vivahdetta, ei esim. urheilusuorituksen tai muun ponnistuksen tuomaa punakkuutta :) Keltapohjainenkin iho toki punoittaa saunassa ja jumpassa :) Hyvä keino selvittää sävysi on myös tsekata verisuonet ranteen sisäpuolella – jos ovat sinertävät, olet viileäsävyinen (eli meikeissä ne roosat meikkipohjasävyt), jos ovat vihertävät, olet lämminsävyinen (eli meikeissä keltapohjaiset sävyt). Jos suonet ovat siltä väliltä, olet neutraalisävyinen.

   toinen kysymykseni on se, että toimiiko punapohjaiselle iholle suunnattu meikkituote samalla periaatteella kuin esim. silmänalusten neutraloijat, eli siis siten, että ne sisältäisivät vastaväriä.

   Eivät, vaan meikkipohjatuote pyrkii aina olemaan ihon oman sävyn kaltainen. Viileäsävyisellä iholla siis roosaan taittava. Eli suomeksi sanottuna: punakkaihoisen ei kannata meikata ihoaan keltapohjaisella meikkivoiteella. Tulos on väärän ja likaisen näköinen, vaikka epäilemättä keltainen neutraloikin punakkuutta. Neutraloimiseen on omat, eri tuotteet, yleensä peiteaineen tai pohjustusaineen muodossa. Nämä laitetaan meikkivoiteen alle. Punoittaviin kohtiin voi levittää paikallisesti kellertävää (tai joillain merkeillä vihertävää) peiteainetta, tai jos kasvot ovat kauttaaltaan punakat, voi koko kasvoille levittää neutraloivan pohjustusaineen (esim. Make Up For Everillä on vihetävä sellainen).

   • 30.1.1

    Heidi sanoo

    Meikkivoiteen sävyn valinta tuntuu kyllä olevan melkoista avaruustiedettä aina välillä… Itse olen nimittäin lukenut myös sellaista, että meikkivoide valittaisiin ”vastakkaiselta” puolelta (etenkin mineraaleissa?), että sävy olisi ”tasainen”, eikä liioiteltu. Onko tää ohjeistusero kenties tuosta mineraali vs. perinteinen -erosta johtuva? Vai miksi on kahdenlaista ohjeistusta?

    Silloin kun käytin mineraaleja, niin omalla neutraali-kylmäsävyisellä iholla käytin mieluummin neutraali-(kevyesti!!)lämminsävyistä pohjaa, koska jotenkin tuntui siltä, että jos pohjassa oli yhtään punakkuutta, naama näytti superpunaiselta, vaikka se kylmä sävy olisi ollutkin ”oikea”.

    • 30.1.1.1

     Sanni sanoo

     Minä olen oppinut (ja kaikista lukemistani meikkauksen oppikirjoista lukenut) että meikkipohjan sävy valitaan mahdollisimman läheltä ihon omaa sävyä, ei vastaväriperiaatteella. Mutta varmasti tästäkin löytyy eri koulukuntia. :) Myöskään millään mineraalimerkillä en ole kuullut suositeltavan vastavärisen pohjan valintaa. Jos vaikkapa viileälle iholle levittää selvästi kellertävää meikkipohjaa (oli se sitten voidemaista tai mineraalia), tulos on aika sairaan näköinen. Joskus olen toki kokeillut ja myynyt punakkaihoiselle asiakkaalle neutraalin sävyisen meikkivoiteen jos roosapohjaisilla tulos on ollut liian punakka, tällöin neutraalilla, beigellä sävyllä saadaan sopivan hillitysti neutraloitua ihon punaisuutta. Mutta kellertävän meikkipohja näyttäisi viileällä todella oudolta. Tai toisin päin. Neutraali-ihoiset voivat tietysti valita sopivuuden mukaan sävyjä sekä lämpimältä että viileältä puolelta. Mutta selvästi punertavalla/kellertävälle iholle minun on vaikea kuvitella onnistunutta meikkipohjaa vastavärillä tehtynä. Luonnollisin tulos tulee aina sävyllä, joka on mahdollisimman lähellä ihon omaa sävyä.

   • 30.1.2

    Nimetön sanoo

    Kiitos vastauksesta.

    En tarkoittanut tuolla vastavärikysymyksellä sitä, että pitäisikö punakan valita keltapohjainen väri vaan sitä, että miksi punaihoinen ottaisi meikissäänkin sävykseen punapohjaisen (tulee tosiaan sellainen olo, että punapohjaisen meikkipohjan kanssa olisin vain entistä punaisempi). Miksei punakan meikkivoiteen sävy voisi olla esim. lievästi vihreä, niin saisi tätä punakkuusongelmaa hieman pois muullakin kuin peiteaineella? Jos punakkuutta ei osaa normaalioloissa kasvoiltaan kuitenkaan todeta (lievää couperosaa lukuunottamatta), niin voisi ehkä ajatella, että neutraali sävy kuitenkin toimii jotenkin? Vähänkin liikkuessani (arkiliikunta) olen heti tosin ihan punainen kasvoilta (vaikka kunto ei ole huono enkä ole ylipainoinen).

    • 30.1.2.1

     Sanni sanoo

     Miksei punakan meikkivoiteen sävy voisi olla esim. lievästi vihreä, niin saisi tätä punakkuusongelmaa hieman pois muullakin kuin peiteaineella?

     Saan hyvin kiinni mitä tarkoitat. :)

     Luulen kuitenkin, että ”taviskuluttaja” kokisi vihertävän sävyisen meikkivoiteen epäilyttävänä. Useimmat kuluttajat ostavat meikkivoiteensa ilman myyjän tai muun ammattihenkilön apua eivätkä todennäköisesti yksinään hyllyllä tuotteita testaillessaan ymmärtäisi mistä vihertävässä sävyssä on kysymys eikä ko. sävy myisi. Väriä korjaavat tuotteet on perinteisesti ajateltu kosmetiikkateollisuudessa enemmänkin ammattilaistuotteina.

     Peruskuluttajameikeissä ei niinkään ajatella että käyttäjän iho selvästi punoittaa, meikkipohjat vain jaetaan ihon perussävyn mukaan; roosapohjaisia viileälle iholle, keltapohjaisia lämpimälle iholle, beige/harmahtavapohjaisia neutraalille iholle. Viileä iho ja punoittava iho ovat oikeastaan kaksi eri asiaa. Lämminkin iho voi punoittaa. Meikkipohjasävyt on tarkoitettu sulautumaan ihon perussävyyn, ja ”punoitus” ei ole perussävy vaan ikään kuin ihon ”lisätila”, joka ”hoidetaan” sitten esimerkiksi juuri vihertävällä peiteaineella. En nyt löydä sopivia sanoja kuvailemaan mitä tarkoitan mutta ehkä ymmärrät mitä ajan takaa..? Kosmetiikkateollisuudelle ei olisi järkevää lisätä roosapohjaisiin meikkivoiteisiin vihertäviä pigmenttejä, koska ei ole perusteltua olettaa, että useimpien viileäihoisten asiakkaiden iho myös punoittaa.

     Jos punakkuutta ei osaa normaalioloissa kasvoiltaan kuitenkaan todeta (lievää couperosaa lukuunottamatta), niin voisi ehkä ajatella, että neutraali sävy kuitenkin toimii jotenkin?

     Kyllä, näin sanoisin. :)

     • 30.1.2.1.1

      Soleil sanoo

      Sotkeudunpa minäkin tähän… Kannattaa ajatella se niin, ettei ihon pohjasävy ole sama kuin punakkuusONGELMA.

      Katso väriä vaikka kaulalta ja dekolteelta. Jos kasvoille pistää liian lämpimänvärisen (viileäpohjainen iho) meikkivoiteen tai toisinpäin, yhdistelmä näyttää hassulta. (kuin sinulla olisi erillinen ”naamari”) :D

      Itselläni on todella lämminsävyinen iho, mutta kyllä kasvot silti helposti punoittavat, kun iho on niissä aika ohut ja ne altistuvat lämpötilanvaihteluille, säälle yms. Ei se punoitus silti tee ihostani kylmänsävyistä.

      Ehkä ihosi on neutraalimman sävyinen kuin kuvittelet?

     • 30.1.2.1.2

      Jonttu sanoo

      Kyllä minulta nimikin löytyy, se vain unohtui tämän sävyasian kiinnostaessa vähän liikaa. :)

      Kiitos jälleen vastauksesta. Ansioituneesti kyllä selvennät näitä voisi varmaan sanoa perusasioita. Jos vielä saan vaivata sinua, niin onko tämä ihon sävyn selvittäminen myös sitä, että joissakin tapauksissa otetaan huomioon myös hiusten luonnollinen väri?

      Ehkä nyt sitten ajattelen, että olen suhteellisen neutraali, mutta helposti kyllä punakkuus tulee siihen päälle pienenä lisänä (eikä niin kovin pienenäkään). Mutta jos teoriassa ihmisen ihon sävy on oikeasti kylmä, niin voiko tuon kylmyyden aiheuttaa esim. voimakkaasta couperosasta aiheutuva kasvojen punainen perussävy?

      Värioppeja tuntematta kysyisin vielä sellaistakin, voiko käydä niin, että kylmäsävyisellä muuten tummuusasteeltaan oikeansävyinen mutta sävytyypin mukaan väärä (tässä esimerkissä neutraali) meikkipohja tekisi ihosta kalpean näköisen (ei siis likaisen näköistä)?

      • 30.1.2.1.2.1

       Sanni sanoo

       Kyllä minulta nimikin löytyy, se vain unohtui tämän sävyasian kiinnostaessa vähän liikaa. :)

       Oi, anteeksi :) Katsoin vain Soleilille vastatessa viimeisen viestin nimiriviä.

       Jos vielä saan vaivata sinua, niin onko tämä ihon sävyn selvittäminen myös sitä, että joissakin tapauksissa otetaan huomioon myös hiusten luonnollinen väri?

       Hmmmm… Enpäs oikein osaa sanoa, kun itse en juuri katso hiuksia vaan ihoa… Vastaan siis vain omasta puolestani. :)

       Mutta jos teoriassa ihmisen ihon sävy on oikeasti kylmä, niin voiko tuon kylmyyden aiheuttaa esim. voimakkaasta couperosasta aiheutuva kasvojen punainen perussävy?

       En ole varma ymmärsinkö tätä kysymystä täysin enää, mutta en osaa oikein muuta sanoa kuin että ihminen syntyy tietyn värisenä :D, eikä perussävyyn vaikuta mikään ulkoinen seikka tai ihon sairaus/kunto/muu ongelma. (Jos mietit verisuonia, niin niidenkään sävy ei voi vaihdella sinisestä vihreään vaan ne pysyvät omansa värisinä :)) Couperosa on iho-”ongelma” jota voi esiintyä minkä sävyisellä ihmisellä tahansa.

       voiko käydä niin, että kylmäsävyisellä muuten tummuusasteeltaan oikeansävyinen mutta sävytyypin mukaan väärä (tässä esimerkissä neutraali) meikkipohja tekisi ihosta kalpean näköisen (ei siis likaisen näköistä)?

       En osaa sanoa, kaikki tällaiset jutut ovat lopulta niin tapauskohtaisia. Olen pahoillani kun en osaa paremmin olla asiassa avuksi. :/

 31. 31

  Heidi sanoo

  Itse en maksaisi missään nimessä tuota hintaa kosteusvoiteesta. Syy tähän on ihan ensimmäisenä se, että rasvaan kropan aina ”joskus ja jouluna”. Vaikka talvella etenkin jalat kuivuvat, niin hyvä jos edes kerran viikossa laitan niihin jotain kosteuttavaa. Ja silloin sen pitää olla jotain super-ihanan tuoksuista! Tällä hetkellä on käytössä rasva, jonka ostin vuosi sitten… 200ml puteli meni kerran lattialle niin, että osa tursusi pitkin permantoa, silti sitä on vielä melkein puolet jäljellä. Joka voisi ajatella, että kun sitä rasvaa kerran käyttää vain säästeliäästi, voi siitä maksaakin enemmän, kun se kerran kestää niin pitkään. Itse taas ajattelen sen niin, että jos se tuota ei kerran ole välttämätöntä, niin sitten voi tyytyä halvempaankin.

  Sitten taas jos verrataan muuhun kosmetiikkaan, niin kipuraja kasvovoiteessa ja meikkivoiteessa menee jossakin 50e tuntumassa. Olen tottunut siihen, että 30e on ihan normaalihinta, jolla saan jotain tähän naamaan sopivaa. 50e enempää en kyllä mitenkään pysty ajatella maksamaan! Hajuvesissä taas se 50e on sellainen normaalihinta, ja kipuraja menee varmaan jossain 70e:ssa. :) Eli jännästi vaan ne kipurajatkin vaihtelee.

 32. 32

  Nimetön sanoo

  Kyllä maksan, helposti – ”koska olen sen arvoinen”! Olen ostanut jo toisenkin putelin tätä Silkkiä, joka on todellakin hintansa väärti. Kärsin kuivasta ihosta, jota täytyy voidella jokaisen suihkun jälkeen. Tämä tuote on riittoisaa ja siksi mielestäni kohtuuhintainen. Maksan mielelläni kotimaisuudesta ja laadusta.

  • 32.1

   Sanni sanoo

   Silkki on kyllä juuri kuivaihoisen tuote, samaa mieltä :) Todella täyteläinen. Tätä kun laittaa aamulla ja menee päivällä jumppaan niin jumpan jälkeen iho on ihan rasvaisen tuntuinen kun Silkki on noussut ikäänkuin ”takaisin pintaan” hien mukana.

 33. 33

  sanoo

  Olen jo niin pilattu hintojen suhteen. Useimmat kosmetiikkatuotteeni ostan superalen superalesta ja käytän monenlaisia kuponkeja.

  Tämä tuote vaikuttaa kyllä mielenkiintoiselta. Pakkaus on ainakin kaunis. Pitäisikin seuraavalla Suomen matkalla katsoa jos löytyisi.

 34. 34

  Siru sanoo

  En maksaisi. Kyseessä ei ole pihiys, vaan se, että omalla kohdallani muutaman euron halpistuotteet ovat toimineet ihan yhtä hyvin kuin kalliimmatkin kokeilut. En ole herkkä- tai kuivaihoinen, joten vartalon rasvailussa tulee melkein valittua se purkki, joka tuoksuu ihanimmalta. ;) Kasvovoiteesta, meikkivoiteesta, jopa ripsiväristä 30€ ei tunnu paljolta, koska niissä huomaan helpommin selkeitä eroja. Vartalovoiteesta yli 10€ tuntuu liialliselta.

 35. 35

  Mpouta sanoo

  ”Maksaisitteko te 30 euroa vartalovoiteesta tai muusta vartalotuotteesta?”

  En maksasisi, koska erinomaisia tuotteita saa puolet edullisemmin, esimerkiksi Vichyn erittäin kosteuttavia, mutta hyvin imeytyviä vartalovoiteita.
  Kuitenkin eyelinerista tai ripsiväristä, meikkipohjasta puhumattakaan, 30 euroa ei edes tunnu pahalta. Ehkä koska jos ne ovat pielessä, niin sen näkee heti ;)

 36. 36

  meow sanoo

  Kolmenkympin vartalorasvaputeli jäisi kaupan hyllylle. Miksi? Ei ole rahaa edes harkita sellaista luksusta, ja sitä paitsi en koe, että haluan käyttää niin paljon rahaa pelkkään rasvaan. Halvemmallakin saa hyvää.

 37. 37

  Ada sanoo

  Vartalovoiteesta en 30 euroa maksaisi, kun tarpeeni kropan rasvailun suhteen tyydyttää erinomaisesti Apobase, johon etenkin talvisaikaan sekoitan eri öljyjä.

 38. 38

  sanoo

  Voisin maksaa, mutta silloin tuoksun ja koostumuksen pitäisi olla todella hyvä. Normaalisti ostan pääasiassa keskihintaisia (10-20e) vartalovoiteita.

 39. 39

  Heidi sanoo

  En ostaisi 30e vartalovoidetta. 27euron Estelle & Thildin kasvovoide oli kipurajoilla. Söpö pakkaus ja sinänsä toimiva tuote, mutta saisin yhtä toimivan Suomessa valmistetun luonnonkosmetiikkavoiteen puolet edullisemminkin. Olen pienituloinen ja melko rationaalinen shoppailija. En tahdo maksaa luksusmielikuvasta tuplahintaa. Olen kuitenkin valmis maksamaan luonnonkosmetiikasta enemmän kuin tavanomaisesta. 25 euroa alkaa olla jo liikaa minulle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.