”Oikein vs. väärin”

Palaten hieman teemaan silmän muodot ja meikkaus, tein kaksi meikkiä samalla luomiväripaletilla niin, että toinen korostaa silmien muotoa huonosti (=”väärin”) ja toinen taas hyvin (=”oikein”). Laitoin nuo oikein ja väärin lainausmerkkeihin, sillä eihän mikään meikkityyli ole väärin, mutta toiset korostavat silmiä paremmin, toiset huonommin. Silmat_kollaasi

Kuva puhuu puolestaan. Keskellä silmäni meikkaamattomina, ylhäällä ”väärin” meikattuina” ja alhaalla ”oikein”. Näette, miten eri meikit vaikuttavat silmän muotoon.

DiorSilverGoddess_pieni

Meikit tehty Diorin Silver Goddess -paletilla.

Mitä ylimmässä kuvassa on sitten tehty väärin? Varmasti on ihmisiä, joiden mielestä tuokin meikki on ihan ok.

Silmat2_pieni

Aloitetaan tarkastelemalla meikin pohjalla olevia rajauksia. Koko silmän kiertävä, tumma ja vahva kynärajaus ei todellakaan ole omiaan minun silmilleni. Silmäni näyttävät pyöreiltä ja jotenkin alakuloisilta. Silmäni muoto kaipaa ehdottomasti ylöspäin kohoavaa rajaustyyliä, ja vahvat, tasapaksut alaluomen rajaukset ovat ei-ei.

Silmat3_pieni

Rajausten päälle levitin liikkuvalle luomelle kauttaaltaan keskitummaa ja tummaa sävyä. Luomen sisemmälle puolikkaalle levitin helmiäisruskeaa ja ulommalle puolikkaalle tummanharmaata, jota en vetänyt ulospäin vaan jätin varjostuksen mukailemaan silmän omaa muotoa. Alaluomelle samat sävyt kynän päälle. Kulmaluulle levitin vaaleaa nougat-harmaata. Jonkun toisen silmissä tämä meikki näyttäisi hyvälle. Perus arkinen smoky. Mutta minun silmäni se saa vajoamaan entistä syvemmälle, ja ne näyttävät jotenkin toljottavan kovan näköisinä. Onko joku sitä mieltä että tämä meikki saa silmäni näyttämään kauniilta?

Katsotaanpa sitten ”oikein” tehtyä meikkiä.


Silmat4_pieni

Pohjalle on tehty yksinkertainen, silmäni muotoa pidentävä rajaus. Älkää naurako noille epäsymmetrisiltä näyttäville siiville, ne näyttää hassuille kun toinen silmä on ”laiskempi”. :) En vedä rajausta sisänurkkaan saakka, mikä tuo sisänurkkiin valoa ja tekee katseestani virkeämmän.

Silmat5_pieni

Levitin sisänurkkiin paletin vaaleinta sävyä ja väritin alaluomen sisänurkat vielä valkoisella kajalilla. Valoa, valoa! Luomen keskelle laitoin nougatharmaata ja ulkonurkkaan helmiäisruskeaa, jonka vedin ulos- ja sivullepäin rajauksen suuntaa mukaillen. Alaluomen ulkonurkkaan kynärajauksen päälle levitin tummanharmaata, ja keskelle nougatharmaata liu’uttamaan tummanharmaan ja valkoisen yhteen. Kulmaluulle levitin neutraalia valkoista (Revlon Frosty White).

Silmäni ovat nyt paljon tasapainoisemman näköiset ja katseeni pirteä verrattuna ”väärin” tehtyyn meikkiin. Silmien omaa mantelin muotoa on korostettu sivulle päin suuntautuvilla rajauksilla ja varjostuksilla.

Tässä vielä vertailukuva pelkillä rajauksilla. Aika karu tosiaan tuo koko silmän kiertävä rajaus.Täytyy muuten samaan hengenvetoon todeta, että se sopii aika harvalle.
Silmat_kollaasi_rajaukset

.

Lopuksi pari lähistä onnistuneemmasta meikistä. Tämä on muuten lempimeikkini Silver Goddesilla. Välillä teen sen tummempana levittämällä ruskeaa keskelle ja harmaata ulkonurkkaan. Se on ehkä enemmän iltalook, siinä missä tämä sopii päivään.


DiorSilverGoddess_eye2_pieni

DiorSilverGoddess_eye_pieni

Kommentit
 1. 2

  Ano Nyymi sanoo

  Ohoh! On kyllä aikamoisen iso kontrasti. Kiitos taas paljon hyvästä postauksesta, tästä on monelle paljon hyötyä!

  • 2.1

   Sanni sanoo

   Moi! Huomasin että olit keksinyt sähköpostiosoitteen – vinkkinä että sitä ei tarvitse naputella ollenkaan vaikka se kohta väkisin tuossa kommenttiboksissa näkyykin. Sen voi jättää tyhjäksi.

   Mä en näe mitään järkeä tuossa että kommentoidakseen pitäisi naputella joku random s-postiosoite, siksi otin sen pakon pois (vaikka se kai useimmilla Indiedays-bloggareilla on…). Älkää siis ihmiset turhaan naputelko sitä s-postiosoitetta, vie turhaan aikaa! :)

 2. 3

  tirry sanoo

  Nyt on pakko kommentoida! Löysin blogisi indiedaysin kautta, enkä tajua, miten löysin tämän vasta nyt. Blogisi on ihan mielettömän hyvä ja tästäkin postauksesta kimpos vaikka mitä inspistä päivän meikkiin (jos kohta pääsisin meikkaamiseen asti :D). Kiitos hyvästä blogista, ihanaa, että tämä on olemassa!

 3. 4

  sanoo

  Kiitos SG vinkistä, on ollut ihan unholassa ja en edes muistanut siinä olevan ruskeaa!!! On aika selvä merkki että pitäisi vähän useammin käytetellä omia meikkejä…

  Upea meikki, ihan pakko on matkia ja kokeilla ;)

 4. 6

  Meguli sanoo

  En tiedä katoinko liian tarkkaan, mutta tossa ekassa kuvassa pelkillä rajauksilla näytti ihan siltä kun sun silmät ois ollu ihan eri korkeuksilla!! D: Hassua, ehkä sekin johtuu vaan siitä, että on meikattu väärin? Näin mä ainakin ajattelen. Mut muuten noi meikit sopi sulle tosi hyvin, oot hyvin löytänyt mikä sulle sopii ja mikä ei. Harmi vaan, että mä en sitä vielä osaa… :D

 5. 7

  Teresa sanoo

  Todella valaiseva esimerkki – ja minulle erittäin hyödyllinen, koska silmäni ovat aika pitkälle saman malliset kuin sinulla!

  Itselleni tuottaa muuten aikamoisia vaikeuksia rajausten asetteleminen silmän ulkonurkkaan, en jotenkin saa ylä- ja alaluomen rajauksia yhdistymään nätisti. Silmäkulma on siinä jotenkin kuopalla, ripset tiellä ja erityisesti kynällä tehtynä rajaus näyttää tosi kömpelöltä.

  Luomivärillä homma onnistuu vähän paremmin, mutta aika kaukana ollaan vielä niin kauniista jäljestä, kuin mitä sinä saat aikaan!

 6. 8

  sanoo

  Mielenkiintoinen postaus taas! Ja kyllä, silmät tulevat enemmän edukseen tuossa ulospäinsuuntautuneemmassa, kissamaisemmassa meikissä, toinen ikäänkuin sulkee silmät kiinni. (Vaikka sun silmiä nyt koskaan rumaksi saisikaan;))

 7. 9

  tiktik sanoo

  Oikein suuri kiitos näistä perusteellisista ja mielenkiintoisista postauksista:) Tämäkin postaus vahvisti sitä, että itsekin meikkaan ns. ”oikein” eli silmiä korostavasti. Ihme miten pienillä jutuilla saa tosi paljon aikaan:)

 8. 10

  aoga sanoo

  Mikä olisi sitten sellainen meikki joka sopisi ”kaikille”? Mulla on ehkä raskaat luomet..en tosin ole aivan varma joten vaikka hyviä vinkkejä annoitkin, niin en voi hyödyntää niitä kun en tiedä omien silmieni muotoa :(

  • 10.1

   Sanni sanoo

   Mun mielestä kaikille sopii perinteinen kahden tai kolmen sävyn meikki niin, että varjostusta nostetaan ulkonurkasta. Nostamisella en tarkoita sitä, että kaikkien pitäisi lähteä vetämään varjostusta siiven muotoon, vaan että se varjo ylipäänsä häivytetään ylös- ja ulospäin ulkonurkasta, niin ettei se jää pelkästään liikkuvan luomen alueelle. Tällainen pieni ”lifti” sopii melkeinpä kaikkien silmille.

 9. 11

  jenni sanoo

  Mulla tuli ihan Tanja Karpela/Vienonen/Saarela mikä lie mieleen tuosta ekasta meikistä :D Jotenkin siis vanhentaa tosi paljon! Mutta toinen näyttää tosi upelta! Nyt tuli kauheat paineet, että mahdanko meikata omat silmäni vanhoiksi ja väsyneiksi :D

 10. 12

  sanoo

  Hyvä postaus! Kuva tosiaan vastaa miljuunaa sanaa. Tuli tuosta huonosta meikistä mieleen muuten Tanja Karpela. :) Sun silmät voisi olla sen…

 11. 13

  Ulpu sanoo

  Onhan niissä ero kuin yöllä ja päivällä. :) Ja harvalle tosiaan edes sopii koko silmän kiertävä (tumma) rajaus. Kaunis muutenkin tuo ”oikea” meikki, kivat sävyt tuossa paletissa. Onko tuo paletti myynnissä? Mä kun en ole näistä perillä ollenkaan..

  Kiitos muutes siitä tuoksuvinkistä, i’m happy!

  • 13.1

   Sanni sanoo

   Silver Goddess oli one-shot, eli ei jäänyt valikoimaan. Tuli muistaakseni vuoden 2007 syyskokoelmassa, tai talvella 2008.

   Kiva että löysit hyvän tuoksun! :)

 12. 14

  Cecilia sanoo

  SIlmäsi ovat myös aika lähellä toisiaan (?) joten ulkonurkan korostaminen on siinäkin hyvä juttu sulla:)

  • 14.1

   Sanni sanoo

   Mun mielestä mun silmät on normaalilla etäisyydellä toisistaan (eivät siis ole alle yhden silmän pituuden verran erillään), mutta rajausten vetäminen sisänurkkiin saakka vetää ne lähemmäs toisiaan = huono juttu. :)

 13. 15

  milipili sanoo

  Voi mun SG on jäänyt hieman unohduksiin, kiitos muikkarista!
  Hyvin näkee ton eron, pikkujutuilla saa paljon aikaan.

 14. 16

  kesän lapsi sanoo

  Aivan ihana blogi! Ja tämäkin postaus loistava :)
  ja sitten..*krhm*…ajattelin sellaista, että voisitko analysoida silmäni ja kertoa jotain siihen sopivia meikkivinkkejä? Oon vähän hukassa silmämeikkien kanssa tällä hetkellä.. kiitos tositosi paljon jos onnistuu :) ja tuossa ois kuva -> http://www.aijaa.com/v.php?i=6101056.jpg

  • 16.1

   Sanni sanoo

   Tuossa kuvassa ei näy koko silmäsi, tai sen mittasuhteet kasvoissa, joten on vähän vaikea sanoa mitään…. Voisitko mahdollisesti laittaa uuden kuvan jossa silmä näkyisi kokonaan…? Vaikka sellainen kuva missä näkyy kummatkin silmät ja vähän otsaa? En osaa sanoa muuta kuin että luomesi näyttää olevan raskas.

 15. 17

  Nimetön sanoo

  Et olisi innokas väsäämään postausta, jossa kertoisit vaikka julkkiksista joilla on mielestäs hyvä tai huono meikkaustyyli? :) vai voitko esittää niin voimakkaita mielipiteitä…?

  • 17.1

   Sanni sanoo

   Miksi en voisi esittää ”niin voimakkaita mielipiteitä”….? ^_^ Mielestäni olen esittänyt täällä voimakkaita mielipiteitä asiasta sun toisesta. :)

   Tuollainen postaus olisi itse asiassa tosi hauska tehdä — jos vain seuraisin julkkisten lookkeja tarpeeksi pystyäkseni muodostamaan mielipiteitä. ^_^ Jos multa kysyttäisiin vaikka että kellä julkkiksella on mielestäni paras meikkityyli, niin en osaisi vastata. Pitäisi ainakin miettiä tovi. Mua ei jotenkin kiinnosta julkkikset niin paljoa että tuollaiset jutut jää mieleen. Tylsää.

 16. 18

  Henna sanoo

  Hei, mietin täs et minkä värisen kajaalin ostaisin. :D Ruskean vai mustan. Oon lukenut jostakin, että musta sopis vaan tummapiirteisille, ja näyttäis vaaleapiirteisil turhan kovalta. Ja ite siis kuulun näihin perus vaaleahiuksisiin ja sinisilmäisiin.. 8D Eli mitäs luulet?

  • 18.1

   Sanni sanoo

   Jos et muuten käytä tummia meikkejä, niin silloin suosittelen ruskeaa. Se on vaalealle luonnollisempi vaihtoehto. Tummiin tai kirkkaan värikkäisiin meikkeihin sopii musta rajaus.

 17. 19

  tiuhti sanoo

  Hei!

  Pidän blogistasi, se on mielenkiintoinen ja rakastan meikkausta.

  Mutta toivoisin että voisit laittaa meikatuista silmistäsi (silmästä) noin vähän kauempaakin otetun kuvan koska noissa ylimmissä kuvissa huomaa kuinka kaunis meikki se ”oikea” onkin, kun taas oma silmäni ei nää tämän kirjoituksen viimeisessä kuvassa joka on lähis ja vinossa sitä samaa kauneutta (vaikka siitä näkee tietysti paremmin missä sävyt kulkevat) :) Ja joskus varmaan teet vain toisen silmän meikin, mutta silti olisi mukava nähdä kuvaa vähän ”kauempaakin”, niinkuin sinulla joskus onkin niitä puolikasnaama kuvia. Mutta tosi kiva blogi!!

  • 19.1

   Sanni sanoo

   Kiitos palautteesta. :) Ymmärrän kyllä, että meikit erottuvat kokonaisuutena paremmin kauempaa otetuissa kuvissa, mutta totuus on että en jaksa katsella pärstääni edes puolikkaana versiona blogissa päivittäin, joten siksi niitä tulee vain välillä.

 18. 21

  sanoo

  Tosi mielenkiintoinen postaus. Olen itse huomannut että teen usein tuolla ”väärällä” tyylillä meikkejä, mutta on aina ollut hankala analysoida mistäköhän se johtuu ja mitä pitäisi muuttaa. Mutta nyt tiedän :)

 19. 22

  Heini sanoo

  Aivan vahingossa eksyin sinun blogille, pitää tutustua lisää myöhemmin, kun pian olen jo myöhässä töistä! :D Siltikin piti kokeilla tuota meikkiä.. kaikessa kiireessä. Ja aivan mahtavasti onnistui! En tiennytkään että saisin silmistäni näin upeat! Tämä juttu pomppasi tosiaan silmään, kun kotoa löytyi sama luomiväripaletti. Olen nyt aivan innoissani, koska olen jo pitkään tuskaillut miten saisin silmistäni erinäköiset vaihteeksi. Näemmä se vain vaati rohkeutta luomivärin levityksessä. Myös vinkki rajauksista oli mahtava. Voi vitsi, hyvillä mielin töihin. :) Pienistä se ihminen näköään innostuu..

  • 24.1

   Sanni sanoo

   Noniin, nyt näkee tosi hyvin millaisista silmistä on kyse! Eli sulla on tosi raskaat luomet, ja mun mielestä todella kaunis muoto silmissä. Yläluomen rajaukset voi olla kinkkisiä kun luomi laskeutuu noin paljon, mutta toisaalta tuossa kuvassa sun silmät on varmaan rennossa tilassa ja kulmia nostamalla se liikkuva luomikin tulee näkyviin, helpottaen rajausta. Mutta, ulkonurkissa voi olla hankalaa vetää rajausta tuon ihopoimun yli (mitä nyt kuvasta yritän tulkita…)

   Sulle kävisi esim. sellainen meikkityyli, että rajaat silmäsi yläluomelta kauttaaltaan sisänurkasta ulkonurkkaan mustalla kynällä, niin ettei rajaus nouse ulkonurkasta vaan jää suunnilleen siihen mihin ulkonurkkakin loppuu. Sitten koko luomelle yhtä sävyä (monilla sävyillä kikkailu ei välttämättä ole mielekästä kun liikkuvaa luomea ei näy – ellei sitten tykkää värileikeistä sillä sitähän ei kiellä kukaan! :)) niin, että se nousee korkealle ja näkyy silmien ollessa tuolla lailla rentonakin. Ei tietenkään ihan kulmakarvoihin saakka, mutta esim. juuri siihen kohtaan saakka mihin sun ripset yltää tuossa kuvassa. Tällaisia koko luomen sävyjä voisi olla vaikka vaalea turkoosi tai vaaleahko roosa, tai kultainen ja koralli.

   Okei, sanot että sulla on suht. voimakkaat miinuslasit, ja silloin silmän ulkonurkkia pitäisi voimistaa. Ilman laseja sulle käy mun mielestä hyvin pelkkä ylärajaus, se piirtää kauniisti esiin silmäsi muodon ja kaaren, mutta lasien kanssa voisit kokeilla yhdistää yläluomen kynärajaukseen tummanharmaan luomivärirajauksen alaluomen ulkonurkkaan. Kynääkin voi käyttää, mutta silloin mielellään pehmennä/häivytä jälki siveltimellä, topsipuikolla tai smudger-aplikaattorilla. Pelkkä häivyttämätön kynänjälki alaluomella on usein turhan kova. Sun yläluomen reuna näyttäisi ainakin kuvassa menevän vähän pidemmälle kuin alareunan, joten levennä alaluomen ulkonurkan rajausta niin että se liittyy kolmiomaisessa kulmassa yläluomen rajaukseen.

   Juhlameikissä voit lisätä luomen ulompaan osaan, siis juuri tuohon roikkuvan osan päälle tummahkon, ylöspäin kohoavan varjostuksen. Ei mitään graafista ja selkeää siipeä tai sellaista, vaan pehmeän utuinen varjo jonka häivytät pyöreästi kohti kulmakarvan ulkonurkkaa. Pitäisin tämän varjon ainoastaan ulkonurkassa enkä toisi ns. banaaniin eli luomivaon kohdalle.

   Toivottavasti tästä oli jotain apua!

 20. 25

  kesän lapsi sanoo

  ai niin, unohdin mainita, että omistan sitten suht voimakkaat miinuslasit…

 21. 26

  Jenni sanoo

  Vaikka muutkin ovat sanoneet, pitää nyt toistaa… Silmäsi tosiaan näyttävät Tanja Karpelan silmiltä ”väärässä” meikissä. Ja huomattavasti vanhemmilta. Kauneimmillaan silmäsi olivat minusta tuossa täysin meikittömässä kuvassa :)

 22. 27

  Luna sanoo

  Ihanat silmät tossa ”oikeessa” meikissä. Noi ”väärän” meikin silmät näyttää oikeesti toljottavilta :D

 23. 28

  Kara sanoo

  Kiitos huikean hyödyllisestä blogista! Löysin blogisi vasta Indiedaysiin siirtymisen myötä, mutta onneksi vanhat postauksesi on edelleen mahdollista kahlata läpi, ja niin aionkin tehdä :)

  Erityisesti pidin tästä postauksesta ja innostuin muiden tapaan analysoimaan omia silmiäni, mutta minun silmäni ovatkin hieman haastavampi tapaus. Minulla on nimittäin eriparisilmät: en tiedä ovatko silmäni varsinaisesti eri kokoiset, mutta toisessa silmässä on vahvempi kulmaluu ja silmät näyttävät siksi keskenään hyvin erilaisilta. Saat varmaan tällaisia pyytöjä kymmenittäin joka päivä, mutta olisin erittäin, ERITTÄIN kiitollinen, jos osaisit edes ihan lyhyesti neuvoa, miten saisin silmäni ”huijattua” samannäköisiksi meikillä. Tässä vielä kuva, joka toivottavasti havainnollistaa friikkisilmiäni: http://tinyurl.com/2wceak6

  Vaikket ehtisikään vastata minulle, kiitän joka tapauksessa blogistasi ja toivotan oikein hyvää kevään jatkoa! :)

  • 28.1

   Sanni sanoo

   Moi Kara! Linkkaamasi kuvan perusteella sun silmät ei mun mielestä näytä juuri lainkaan eriparisilta (ja sulla on muuten kerrassaan makea meikki!!! Wow! Ihana tuo lila alarajaus). Vasemman silmän luomi näyttää raskaammalta kuin oikean, se on ainoa ero jonka tuosta kuvasta bongaan. Joku suoraan edestä päin otettu kuva havainnollistaisi ehkä paremmin silmien eroa….? Onnistuit nyt laittamaan niin hyvän kuvan että tuon perusteella en kyllä osaisi sanoa mitä silmissä pitäisi ”korjata”. :D

   • 28.1.1

    Kara sanoo

    Oikein kovasti kiitoksia vastauksesta! Juuri sitä vasemman silmän luomen raskautta tarkoitin, en vain ehkä olisi itse osannut ilmaista asiaa niin. Ajattelin ennemmin, että vasemmassa silmässä on hiukan vahvempi kulmaluu. Olen kuvissa jostain syystä _aina_ hieman vinossa, joten suoraan edestä otetun kuvan löytäminen on ”hiukan” haastavaa. :D Tässä kuitenkin kuva, jossa tuo eriparisuus mielestäni näkyy tosi hyvin: http://tinyurl.com/24x6wjy

    Mielestäni silmäni ovat niin pienet, etten läheskään aina uskalla laittaa sisärajauksia, mutta nyt kun kehuit tuota lilaa, niin ehkä uskallan käyttää sitä jatkossakin :)

 24. 29

  Tipitii sanoo

  Mikä onni, että löysin sivusi! Kiitos. :)
  Näin step by step kuvilla meikkasin vihdoinkin paremmin kuin koskaan.
  Lisää testauksia ja kuvia kiitos eri meikkityylistä.
  Esim. itsellä ole täysin ihonväriset kulmat eli kulmat pitää aina piirtää. Ja piirtäminen menee aina miten sattuu.

 25. 30

  sanoo

  Todella hyvä postaus! Ja myös se missä kerrot silmän erimuodoista ja meikeistä, jotka niihin sopivat. Oon itte just oivaltanu, ettei mulle yläluomelle sovi rajauspätkääkään silmän muodon/isokokosuuden takia. joten käytän vain alarajausta ja kontrastina tummaa luomaria, muuten olis aika kolkon näköstä. Mut jees, hyvä tietää ettei kaikki meikkaustyylit sovi kaikkien silmien muotoon!:)

 26. 31

  sanoo

  + mua häiritsee siinä yläluomen rajauksessa se, että toinen silmäluomeni on huomattavasti ylempänä:) Pysyn siinä alarajauksessa, näyttääkin paremmalta! :D

 27. 32

  oona sanoo

  + saman luomen kulmakarva on korkeammalla.. mutta kaipa se on uniikkia ja totun siihen aikanaan:)

  • 32.1

   Sanni sanoo

   Hahaa, mullakin on toinen silmä ihan erilainen kuin toinen! Tai luomi. Vasen luomi on paljon suurempi, ja on paljon enemmän näkyvissä kuin oikea. Toisaalta vasen on etenkin lähikuvissa symmetrisempi kuin oikea. Kuitenkin rajauksista ja varjostuksista on välillä todella tuskastuttavaa saada samannäköiset kumpaankin silmään, kun ne ovat niin eri muotoiset.

   • 32.1.1

    Nimetön sanoo

    Kyllä:D mulla on samalla toinen kulmakarvaki ylempänä, mikä ikään kuin nostaa toista luomea myös siinä samalla. Mutta, ei kai niiden kasvojen tarvii ihan täydellisen symmetriset olla. Mulle ei oikeen muutenkaa sopis rajaus yläluomeen silmien muodon vuoks:)

    Mut tosi kivoja nää sun neuvos täällä! varmasti seuraan jatkossakin:)!

 28. 33

  sippu sanoo

  voisiko sinulle lähettää kuvan omista silmistään niin että saisi ihan henk koht vinkit ;) omani luomet painavat ja väri silmissä on jotain sellaista mitä ei osaa kolmekymppinen tulkita ;)

  • 33.1

   Sanni sanoo

   Voi lähettää, tosin mulla menee aina välillä pitkäänkin että ehdin vastata. Olen pyrkinyt vastaamaan (ainakin melkein) kaikkiin lukijasähköposteihin, riippuen kysymysten laajuudesta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.