Nynny-neon

Kauneus ja Terveys kansi

Kauneus & Terveys -lehden huhtikuun numeron kansi lupaili jotain hyvää;

ROHKEA NEONMEIKKI! Ja oikein huutomerkillä!

K&T:tä ei tunneta minään rohkeiden meikkilookkien esittelijänä, joten selasin äärimmäisen uteliaana neon-artikkelin kohdalle.

.

Ja pitihän se arvata. Ei täällä mitään neonmeikkejä ole.


KTNeon2

Kauneuden & Terveyden mielestä neon-meikki tarkoittaa sitä, että mallien päähän asetetaan neon-värinen peruukki. Vai näettekö itse meikeissä mitään lähellekään neonsävyistä? Tässä meikissä pointtina on fuksianpunaiset huulet. Neon? I don’t think so.

KTNeon1Entäpä persikan tai oranssin sävyiset posket? Neon? Knappast!

KTNeon3

Tämä violetti silmämeikki on kyllä makea, mutta onko se neon? Niinpä.

Muuten, tällä sivulla silmää kaihersi aivan erityisesti lehdistä tuttu ilmiö, eli kuvien meikit vs. väitetyt meikkiin käytetyt tuotteet. Kaikkihan me tiedämme, että jos esim. kannen meikkitiedoissa lukee vaikka Lumene, niin se on aika suurella todennäköisellä liirumlaarumia, ja meikki on tehty niillä tuotteilla joita meikkitaiteilijan pakista löytyy. Kuvien mukamas-tiedot ovat vain mainosta. Niin myös useimmiten artikkeleissa. Tälläkin sivulla kerrotaan, että mallin violetti silmämeikki on tehty Helena Rubinsteinin Caramel-Lavender -paletilla (kuvassa). Minua jotenkin ärsyttää tällainen lukijan aliarviointi. Jokainen vähääkään värien päälle ymmärtävä näkee, ettei mallin kirkkaanliilaa meikkiä saisi aikaan Rubinsteinin murretulla luumuvioletilla.

Olenko mä ainoa joka kiinnittää tuollaisiin seikkoihin huomiota?

KTNeon4Artikkelin viimeisellä sivulla malli on meikattu sinisillä rajauksilla. Ihan kiva että puitte mallin jälleen neonkeltaiseen peruukkiin ja räväkän pinkkiin hihaan, sillä ilman niitä kuvassa näkyisi zero neon.

Artikkelin kuvat ja Riku Campon tekemät meikit ovat minusta upeita, mutta kuka keksi tämänkin jutun otsikoinnin? Rohkea neonmeikki my ass. Olisivat vaan kirjoittaneet että säväytä tällä kaudella räväkällä peruukilla!

Kommentit
 1. 2

  Ninni sanoo

  Mä itse haen inspistä ainoastaan Make up storen katalogista. Tosta lehdestä tulee mieleen ne Livillä pyörivät meikkausmainokset! :D

 2. 3

  sanoo

  Mä kattelin ihan samaa artikkelia, ja etsin kovasti sitä neonia sieltä :D Ei löytynyt ei.

  Samoin olin kovin pettynyt uusimpaan ”M” magazineen, jonka ”hienot meikit” on lähes poikkeuksetta toteutettu (enemmän tai vähemmän onnistuneella) kuvanmuokkauksella.
  Musta on kauheen surullista, että meikkejä esittelevä lehti toteuttaa meikkinsä kuvankäsittelyllä :S

  (Ja toi pinkki hiha/käsi näyttää muuten hurjan epäluonnolliselta vikassa kuvassa.)

 3. 4

  sanoo

  En tiedä saisiko näin sanoa, sillä ammattilaista ei kai saisi koskaan kyseenalaistaa, ellei itse sitten ole taitavampi, ja minä en ole.

  Mutta. Minusta nuo meikit on todella mitäänsanomattomia. Kolmannen kuvan luomivärit on aika hienot, mutta nuo muut voisivat olla kyllä ihan kenen tahansa tekosia. Lähes kuka tahansa osaa meikata silmät täysin nudeiksi ja laittaa huuliin huulipunaa. Tai laittaa huuliin huulipunaa ja vetää kirkkaan siniset vahvat rajaukset.

  Tiedän, ettei se oikeasti ole ollut näin yksinkertaista, mutta kyllä noista sai harvinaisen vähän vaikutteita yhtään mihinkään meikkiin. Tai vielä vähemmän oppi uutta.

 4. 6

  sanoo

  Hah! Mä en nähnyt kyllä mitään ”neon” noissa meikeissä, tyhmä otsikko o.O Noihan oli ihan tylsiä nudeja melkein kaikki, edes vähän yritystä oli tuossa violetissa.

  Mä ainakin olen täysin tietoinen lehtikuvien meikkien epäoikeellisuudesta (onko toi sana?). Tunnen muutaman ammattimeikkaajan, jotka tekee mm. lehtikuvia. Nehän tekee silleen, että ne saa hommakseen tehdä lehtijuttuun meikit, lehtijutun suunnittelijat antavat jotain osviittaa, että mitä he haluavat meikkeihin (ellei jopa suunnittele niitä yhdessä meikkaajan kanssa) ja sitten meikkaaja hankkii meikkisponsorin (esim. Lumene, IsaDora, HR, jne. yleensä se on vain yksi sponsorisarja, mutta tuollaisiin lehtijuttuihin kuin tuo, saatetaan lätkäistä vain jotain tuotekuvia meikeistä mitä maahantuojat ovat lehteen lähetelleet ja käytännössä meikit on tehty täysin meikkaajan oman pakin sisällöllä), hakee pakin maahantuojalta, joka sisältää kyseisen sarjan meikit ja tekee sitten meikit kuvauksiin. Tosi usein vain käy niin, että esim. meikkipohja on tehty jollain mitä löytyy meikkaajan pakista, koska hän tietää että se peittää enemmän kuin sarjan meikkipakista löytyvä tai jos meikissä täytyy olla kirkasta sinistä ja sarjan pakissa sitä ei ole niin sitten sovelletaan taas oman pakin sisällön kanssa.

  Se ei ole lähestulkoon ikinä niin yksinkertaista, että luomiväri kuvassa olisi sama mikä on mainittu. Mä otankin nuo aina vähän skeptisesti vastaan ja jos kiinnostun jostain sävystä kuvassa niin käyn mieluummin liikkeessä katsomassa, että onko se mitään sinne päinkään ja jos ei ole niin ostan jonkun sellaisen, joka on :)

  Siksikin nämä tämmöiset meikkiblogit on niin ihastuttavia, kun oikeasti tietää että jos bloggaaja kertoo käyttäneensä tätä palettia tai tuota mineraaliluomiväriä niin kuvassa sitten ihan oikeasti on just ne tuotteet käytettynä :)

 5. 7

  S sanoo

  :D mahtava postaus, asiaa!
  Itse hyvin harvoin enää luen naistenlehtiä, kaipa olen kyllästynyt juuri tähän huijaamiseen. Ihan samahan se on jossakin vaatejutuissakin. Kansi lupaa kevään muotia ja kuvissa mallit vääntelehtivät joku erikoinen riepu yllä ja heistä näkyy vain 1/3. Yritäpä siinä sitten saada kuvaa niistä vaatteista…
  Blogimaailma on tästä syystä just siisti juttu! Sä kuitenkin ihan oikeasti olet käyttänyt meikkiin niitä tuotteita, joista kerrotkin. :) Vai oletko sittenkään… ;)

 6. 8

  sanoo

  Kiinnitin huomiota aivan samaan. Tuo violetti meikki on kyllä kiva mutta neonväreistä kaukana. Kivat myös siniset linerit,näyttää kivalle ja erikoiselle tuon kyseisen mallin silmissä mutta ei ehkä mun silmissä kuitenskaan yhtä erityiselle.

 7. 9

  sanoo

  hah, mitä yhteistä tuolla viimeisellä meikillä ja lady gagalla muka on? pitääkin alkaa kiinnittää huomiota hämmentäviin otsikoihin, tosin K&T ei mun lukemistooni kyllä kuulu… :DD

 8. 10

  milipili sanoo

  Buahhahhaa! Aivan mahtavia neon-meikkejä! =)))
  Sellaisiahan nuo aina ovat, ei osata olla rohkea kuin otsikoissa.

  Muuten minua ei ärsytä kun ”valehdellaan” tai no valehdellaan meikissä olevan sitä tai tätä, kuin Allure julkaisussa jonka pitäisi olla oikeastikin kosmetiikkapainotteinen lehti. Varsinkin muotikuvissa mallilla on joka kuvassa sama meikki kynsilakkoja myöten ja kuvateksteissä vaihtuu merkki, oikeastaan aika huvittavaakin.

 9. 11

  sanoo

  Tää on niin tuttu ilmiö. Neon, ja pyh ja pah. Eniten ärsyttää se jos ihan suoraan valehdellaan siitä, mitä tuotetta ollaan käytetty, juuri niin kuin tuossa HR:n murretussa paletissa olisi yhtäkkiä tuon sävyistä, kirkasta violettia.

  Ylipäänsä ärsyttää monikin kauneusartikkeli. Joko ne ovat täysin aneemisia , tyyliin kannessa lukee ”räväytä kerrankin” ja vinkkinä on että ”kokeile punaisia huulia” tai ”säväytä laivastonsinisellä ripsarilla” tai sitten niin passéeta ettei mitään rajaa.

  t. Aamukärtty Badis :D

 10. 12

  sanoo

  Huih, ensinnäkin nuo meikit ovat karmeita. Ja kieltämättä NEON-meikiltä odottaisi vähän muuta! :/ eihän noissa ole mitään väriä, neonista puhumattakaan, juuri nimeksikään! pliisua…

  Hei, tee sinä NEON-meikki-postaus :) vastineena tuolle kt:n muka-meikille :D

 11. 13

  Plaz^ sanoo

  En oo ennen tajunnutkaan että mitenkä noissa mainoksissa vedätetään meikkien suhteen.Älytöntä..Näin meitä hyväuskoisia asiakkaita vedetään höplästä.
  Nyt rupeen varmaan itekki kattomaan aina että onko muka käytetty samaa tuotetta :D

 12. 14

  sanoo

  Haha, mietin just sun blogia, kun luin tuota juttua pari viikkoa sitten!:D Nauratti juurikin tuo ns. neonmeikki.

 13. 16

  Layra sanoo

  No just! Et todellakaan ole ainoa, jota nämä asiat häiritsevät. Ei tarvitse edes olla ammattilainen käsittääkseen tämän. Muutenkin sivujen koko look on tosi kummallinen, halpa ja ruma.. ei siis millääntavalla edes muotilehtien kaunis..

 14. 18

  sanoo

  Olen ollut itse hyväuskoinen ja naiivi näissä jutuissa. Sehän on itsestäänselvää että vaatekuvissa mallien asut on taiteiltu kasaan hirmuisella määrällä neuloja, mutta enpä ole ajatellut että samanlaista huijausta käytetään meikkiartikkeleissa!

 15. 19

  mirri sanoo

  No huh, kuvat näyttävät ihan siltä, että Campo on myöhästynyt junasta ja kuvaaja on paniikkiratkaisuna kuvannut mallin neonperuukeissa ilman sen kummempia meikkejä. Photoshoppaaja on sitten jälkikäteen yrittänyt lisätä mallille edes jotain värikästä kasvoihin (epic fail).
  Tuollaiset hätäiset, todella simppelit silmämeikit, vaihtuvan huultenvärityksen ja paksun oranssin raidan pitkin poskea tekee koneella ihan hetkessä.

 16. 21

  LemonJuice sanoo

  Mä juuri tänään katselin tuota lehteä kampaajalla. Yleensä katselen kuvia saadakseni ideoita ja harvemmin edes vilkaisen, että millä tuotteella meikit on tehty. Ei ole tullut aiemmin mieleenkään, että todellisuudessa voisi olla niin, että meikki ja tuotetiedot ovat ristiriidassa.

  Mutta. Juuri tänään ihmettelin tuota violettia meikkiä, koska se luomiväripaletti oli niin isolla siinä vieressä ja koska se värisävyero oli niin suuri. Mietin ensin, että onko tosiaan mahdollista, että tuon värisestä napsista tulisi tuon värinen meikki ja sen jälkeen päädyin siihen, että siinä on tapahtunut joku virhe.

  Olikin sitten aikamoinen sattuma huomata, että olet blogannut tästä aiheesta ja minullekin selvisi muutama asia. Eipä tarvitse jatkossakaan lueskella noita tuotetietoja.

  Ja joo, minä en neonmeikkiä itselleni haluaisikaan, mutta kiinnitin samaan huomiota, että ainoa neonia muistuttava on nuo peruukit.

 17. 22

  Mmie sanoo

  Tuosta meikkitiedoista, niin eikö kuitenkin ne meikit ole toteutettu yleensä niillä meikeillä, mitkä siellä pikkupräntissä lukee (ainakin osassa on tämä pikkupräntti), itse ainakin sitä nykyään katson enemmän. Kun eihän noita meikkejä, mitä on kuvissa, niin edes näy tuossa. Kuinka monella noistakin näkyi ne räväkät kynnet ja oliko kynsiä edes oikeasti lakattu?

  • 22.1

   Sanni sanoo

   Se pikkupräntti on yleensä myös ”mainosta”. Merkit maksavat lehdille siitä että heidän tuotteitaan mainitaan editorialeiden yhteydessä.

   Otetaanpa esimerkiksi vaikka Kicksin asiakaslehti. Lehti ilmestyy Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Kaikkien maiden lehdissä on samat meikkikuvat, mutta kas kummaa, meikkeihin käytettyjen tuotteiden tiedot vaihtelevat. Suomessa tuotemainonnasta on saattanut maksaa vaikkapa Lancôme ja Make Up Store, Ruotsin puolella sitten Smashbox ja Dior.

   Huvitti kyllä kun Ostolakko-Virve toi kerran näytille Ruotsin version Kicks-lehdestä, ja sieltä tosiaan bongasimme ihan eri tuotteet meikkijuttujen yhteydessä. Vain kuvaussession meikkitaiteilija tietää mitä tuotteita lookkeihin on oikeasti käytetty… ;)

 18. 23

  JLCAHRLOTT4 sanoo

  Heips! Osaisitkohan suositella jotain hyvää, nopeasti imeytyvää kasvovoidetta meikin alle? :) Mulla on ollut käytössä monia erilaisia kasvoivoiteita, mutta jotenkin ne eivät ikinä oel imetyneet hyvin, jolloin meikit on pitänyt laittaa tahmealle pohjalle. Mulla on pintakuiva sekaiho, että joku mukavasti kosteuttava voide olisi kiva!

  • 23.1

   Sanni sanoo

   Niistä tuotteista mitä itse käytän suosittelisin joko Laveran Neutral Fluidia (todella ohutta ja imeytyy hetkessä) tai jos tuon kosteusteho ei tunnu riittävän niin Laveran Calendula-voidetta. Cliniquen Dramatically Different Moisturizing Lotion on myös kevyt, nopeasti imeytyvä voide, mutta itse en tykkää siitä sen silikonisuuden vuoksi. Siksi myinkin omani pois. Mutta se on kyllä erinomainen meikinalusvoide.

   Biothermin Aquasource pumppupullossa (emulsioversio) on myös tosi nopeasti imeytyvä ja tehokkaasti kosteuttava. Mieleen tulee myös Lancômen Aquafusionin geelivoideversio.

 19. 24

  sanoo

  En ookkaan ennen kiinnittänyt huomiota tuohon huijaamis ilmiöön! Mutta empä ikinä olekkaan ostanut meikkejä sen perusteella mitä siinä pikku tekstinpätkässä on sanottu… todella ärsyttävää tuommoinen kusetus!

 20. 25

  lion sanoo

  Hei enpä ole tiennyt tosta huijaamisesta, tai olen ainakin täysin luottanut pikkupränttiin. Ei sillä että niitä usein tutkisin, mutta.. :D Outoa. Selasin tota lehteä hetken kirjastossa kerran ja kiinnitin kanssa tähän juttuun huomiota, neon – just joo. Plus minusta taas kuvatkaan ei ole kauniita..

 21. 26

  keijukainen sanoo

  Näin tuon lehden tänään kauppajonossa ständillä ja aloin vaan nauraan kun tuli sun postaus mieleen :D

  Harvinaisen räikeä esimerkki siitä ettei jutun otsikko, tuotteet ja meikki kohtaa lainkaan, mutta oon kiinnittänyt samaan huomiota jo pidemmän aikaa naistenlehdissä. Mun hyväuskoisuus taisi loppua siihen, että Trendissä oli muinoin muka käytetty Body Shopin tiettyä luomiväripalettia jossain ”näin teet söpön kesämeikin”-jutussa ja kun menin sitä katsomaan paikan päälle niin se ei näyttänyt lainkaan siltä kuin lehden meikkikuvissa :P

  Joskus myös näkee selvästi, että mallilla on silmät rajattu, mutta meikkitiedoissa ei ole mainittu mitään rajaustuotetta.

  Ja muistatteko kun MACin syytettiin käyttäneen Ben Nyen luomiväripalettia Colour Craft-kokoelman kuvauksissa tehtyihin fantasiatyylisiin värikkäisiin meikkeihin? Syytökset lähti siitä, että kuvauksista julkaistuissa ”backstage”-kuvissa oli näkynyt Ben Nyen paletti. Toki kielsivät käyttäneensä mitään muuta kuin MACin tuotteita. Sattuu sitä siis paremmissaki piireissä ;)

 22. 27

  sanoo

  Enpä ole minäkään tullut huomanneeksi tuota tuotevalehtelua!

  Se minua sen sijaan noissa meikkivinkkijutuissa monesti ärsyttää, että annetaan vinkkejä jostain meikkitrendistä (kuten tässä niistä ”neon”väreistä), muttei ikinä mitään oikeiden ihmisten vinkkejä siitä, miten niitä käytetään.

  Siis en minä ainakaan vedä keltaista viivaa poskeen tai pelkkää mattaviolettia pitkin poskea, joten olisin tältäkin jutulta kaivannut noiden kuvien sijaan jotain ihan normaaliolosuhteisiin soveltuvia meikkejä neonväreillä höystettynä. Taidekuvat on sitten asia erikseen :)

 23. 28

  H. sanoo

  Kiinnitin itseasiassa ekaa kertaa huomiota tuohon meikki hommaan, kun en yleensäkään kyllä katso kuvista mitä meikkejä niissä on käytetty. Katselen kuvat sitten katselen meikit erikseen. :D On muuten kanssa se, että jos lehdessä on vaikkapa luomiväripaletti ja sitten menet kauppaan niin sepäs onkin ihan erilainen. ;p Aika kurjaa oikeastaan.

 24. 29

  sanoo

  Mä olen lopettanut kuvatekstien lukemisen jo ajat sitten, koska ne ovat vain huuhaata. Katsoo vaan kuvia ja koettaa arvata, miten tukka tai meikki on tehty. Kampauksissa on muuten sama juttu: miten ihmeessä kampaukseen vaikuttaa, millä shampoolla tukka on pesty. Ja sen kun näkisi, että mallin tukka pestäisiin ennen kuvausta. :)

  Tästä jutusta tulikin mieleen: et muuten uskalla itse tehdä neonmeikkijuttua! :)

 25. 30

  Ruu sanoo

  Mä katoin kauhuissani noita kuvia, ei kyllä ollu myyviä otoksia, siinä yhdessä missä mainostettiin sitä poskipunaa, meikki näytti enemmänkin ihottumalta, ja tyttöjen kanssa noista kuvista puhuttiin ettei niiden kuvien ansiosta ostettaisi yhtäkään tuotetta, (vaikka ne violetit luomivärit olikin ihanat :))

 26. 31

  Emmi sanoo

  Ihanaa kritiikkiä! Kiva kun joku oikeasti kritisoi eikä vain niele kaikkea mitä muotilehdet syöttää, mahtavaa! :D

 27. 32

  miu sanoo

  Olen kiinnittänyt huomiota noihin justiin, missä väitetään, että meikissä on käytetty sitä ja sitä tuotetta ja tullut epäuskoinen fiilis :s Se on kyllä tosi ikävää..

 28. 33

  pave sanoo

  en itseasiassa ainakaan itse ole ikinä ajatellut että mallit olisi meikattu noilla kuvissa näkyvillä meikeillä vaan niillä, jotka lukee pienessä listassa jossain sivun reunassa..?

  • 33.1

   Sanni sanoo

   Kuvissa näkyvät ja pienessä präntissä lukevat tuotteet ovat joskus samoja, joskus eri tuotteita. Tässä artikkelissa violettimeikkisen mallin silmät sanotaan meikatun kuvan Rubinstein-paletilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.