Nuuskija raportoi: näin ne miehen putelit vajenee..!

Mr. Karkkipäivän ajatukset ”mieskosmetiikasta” eivät liene jääneet blogin historiassa epäselviksi. Muistin virkistykseksi voi vaikka käydä lukaisemassa tämän haastattelun syksyltä 2010, tai sitten misterin kynäilemän, jonkinlaiseksi Karkkipäivän klassikkopostaukseksi muodostuneen arvostelun ACOn miesten tuotteista tämän vuoden elokuulta.

Kielteisestä asenteestaan huolimatta äijä on kuitenkin suostunut vuosien varrella ottamaan vastaan yhden jos toisenkin ihonhoitotuotteen joita meille on Karkkipäivän kautta tarjottu. Olen miettinyt, miten näistä viimeisimmistä oikein pyytäisin arviota, kun tiedän että vastaus on yleensä sitä, ”No, ihan samalta nää kaikki tuntuu” -luokkaa tai luonnonkosmetiikan kohdalla ”Hyi helkkari miten limaista ja haisee pahalle!”.

Päätinkin sitten lähestyä asiaa äänettömällä tarkkailutekniikalla. En kysy mieheltä mitään! Tarkkailen vain. Ja havainnoin mitkä pulloista alkavat vajeta —> merkki siitä että tuotteessa täytyy olla jotain josta mies pitää.

Mieskosmetiikat0

Tällainen rivistö pulloja on kertynyt wc:n lavuaarin reunalle miehen puolelle. Tuo poni-hammasmuki on kyllä eksynyt kaveeraamaan miestuotteiden kanssa mun puolelta..! ^_^

Olen nostellut ja tunnustellut puteleita tasaisin väliajoin koko syksyn ajan ja selvittänyt, mitä niistä on käytetty eniten. Tein myös pienet yhteenvedot tuotteiden ominaisuuksista – jos vaikka joku teistä etsii kosmeettista joululahjaa miehelleen..! ;)

Mieskosmetiikat_AcoFaceLotion

Mieskosmetiikat_KiehlsFacialFuel

Mieskosmetiikat_YRFraicheurHomme

Mieskosmetiikat_Gillettevaahto

Mieskosmetiikat_KiehlsEyeDePuffer

Tämä on siis silmänympärysvoide puikon muodossa. Tästä huomioin, että se on ollut miehellä aina mukana kesästä saakka, jolloin hän sen sai.

Mieskosmetiikat_EllaBacheCremeIntex2

Jos joku on jotenkin onnistunut missaamaan ”Finnintappaja”-postaukset, niin Creme Intex No.2:sta voi lukea vaikkapa täältä.

Lavuaarin reunalla asuvista tuotteista Kiehl’s on selvästi ollut eniten miehelle mieleen. Pullojoukon takaa muuten löytyi Bulldogin Original Moisturiser, joka oli ensimmäinen koskaan miehelle blogin kautta lähetetty kasvovoide. Voide on käytetty lähes loppuun. Heitin pullon pois sillä sisältö haiskahti jo epäilyttävälle…

Mieskosmetiikat_SanctumShaveGel

Peilikaapin sivuhyllyltä löytyy Sanctumin partageeli. Tämä tuote sai mieheltä aikoinaan niin negatiivisen palautteen, että en tajua mitä se enää tekee kahden vuoden jälkeen kylppärissämme..! Heitin roskiin otettuani kuvan.

Töistä joskus tuomaani Clarins Men -näytettä mies ei ole vaivautunut koskaan varmaan edes avaamaan.

Mieskosmetiikat_YR

Suihkun puolelta löytyy myös miehen käyttämää kosmetiikkaa. Täältä löydämme miehen ilmeisen suosikkituotteen – Yves Rocherin kuorivan kasvoputsarin! Tämä puteli on melkein lopussa. Olen havainnoinut, että mies käyttää sitä todella säännöllisesti. Ja huom! Erikseen kehottamatta. Niinkuin kaikkia näitä postauksen tuotteita.

Mies tykkää voimakkaasti tuoksuvista suihkugeeleistä, ja miehiset ”Axe-hajut” ovat kuin vaivihkaa vaihtuneet hedelmäisempiin ja makeampiin… Mies on ihan rakastunut Tigin shampoiden makeaan tuoksumaailmaan, ja jossain vaiheessa hän hyväksyi makeat tuoksut myös suihkugeeliinsä. Tooodella pitkään hän käytti vain ja ainoastaan Axea tai tuoksupakettien mukana tulleita ”miehen hajuisia” suihkutuotteita. Yves Rocherin ei-todellakaan-miehinen hunajasuihkugeeli näyttäisi olevan herralle mieleen.

Mieskosmetiikat_BullDogWash

Pyykkikoneen päältä eri pesuaineiden seasta bongasin hämmästyksekseni Bulldogin kasvoputsarin. Täälläkö tämä on..? Olin jo tyytyväisenä kuvitellut miehen käyttäneen sen loppuun. Mutta ei, Bulldog-puhdistusgeeli ei ole huvennut juuri lainkaan. Päätelmä: mies pitää kuorivista putsareista. Ne tuntuvat miehen mielestä varmaan… tekevän jotain? :) Toisin kuin pelkkä putsari? Kun naaman perusputsaus hoituu muutenkin suihkussa shampoolla.

   idMieskosmetiikat5

Myös työreissuille mies pakkaa kosmetiikkaa mukaan! Näppäsin tämän salakuvan pari viikkoa sitten. Tästä voimme päätellä, että mies on jo oikeasti tottunut käyttämään kosmetiikkaa. Siitä on tullut… rutiinia? Oooo, wow! :) Hän haluaa ottaa putsarin ja kasvovoiteen mukaan matkalle lähtiessään.

…mutta mikä on tuo Blonde-shampoo? saatatte ihmetellä. Mr. Karkkipäivällä on tummanruskeat hiukset. Ei, miehelläni ei (ainakaan pitäisi olla) suhdetta toiseen blondiin työreissuillaan, vaan hän käyttää tuota shampoota itse. Lisää aiheesta ensi viikon hiusteemaviikolla..! :)

Kuka muuten meinasi ostaa miehelleen/poikaystävälleen jotain kosmetiikkaa joululahjaksi?

* * Postauksen tuotteista Kiehl’sin, ACOn, Yves Rocherin, Bulldogin ja Sanctumin tuotteet on saatu blogin kautta. Ainoat ihonhoitotuotteet jotka mies on koskaan ostanut itse ovat Lushilta ja Ella Bachélta (suihkugeelit ja dödöt poislukien) * *

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Oon kanssa koittanut saada miehen päivärutiineihin upotettua edes pari perus ihonhoitorutiinia, kyllähän tuo jo välillä jotain puhdistusvaahtoja ja jopa kuorintavoidetta jaksaa käyttää. Tosin huomasin pari viikkoa sitten että mies oli pari kertaa käyttänyt ihonpuhdistajaa kosteusvoiteena, piti sitten vähän selventää että tämä sitten muuten kuuluu pestä pois. :D Mutta ainakin yrittää kovasti! Varmaan ostan sitten joululahjapakettiin vielä sen kunnon kosteusvoiteen.

  • 1.1

   Sanni sanoo

   Tosin huomasin pari viikkoa sitten että mies oli pari kertaa käyttänyt ihonpuhdistajaa kosteusvoiteena, piti sitten vähän selventää että tämä sitten muuten kuuluu pestä pois. :D

   Voiii miestä…! :) Tosin tuollaista käy miehelle varmaan helpostikin, etenkin jos putelit on ihan samannäköisiä niinkuin esim. ACOlla.

 2. 2

  Tiina Eliisa sanoo

  Haha! Tää oli kyl paras ikinä lukemani postaus! Oot huippu! <3 kuinka sen tosiaan muuten saa tietää mikä/mitkä tuotteet on miehen mieleen kuin salapoliisityö ;) oikeasti, oon koittanut kysellä joskus et mistä pitää niin saippua, aina saippua.. On miehelläni nuita purnukoita muutama, ja taidan tehdä myös tutkimusta asiasta :) oot kyllä huippu ja tuo poni-muki! Mäki haluun!! :)

  • 2.1

   Sanni sanoo

   oot kyllä huippu ja tuo poni-muki! Mäki haluun!! :)

   Hihi..! Kiitos Tiina Eliisa..! :) En kertonut miehelle tästä postauksesta, toivottavasti se ei hermostu kun kuvailin tuon matkoilla ja saunareissuilla kulkevan ”kosmebägin” sisällönkin… :p

 3. 3

  sanoo

  Oo, susta tulisi hyvä salapoliisi. :D

  Mun mies tykkää kans Kiehl`sistä. Oli ennen Gilette-mies, kunnes sai testattavakseen Kiehl`sin Shaving Creamia. On todella tykästynyt siihen! Ei kuivata, eikä ärsytä ihoa yhtä paljon kuin Gilette ja ajotuntuma on kulma paljon miellyttävämpi. :p

 4. 4

  Miia sanoo

  Meillä mies itse toivoi kosmetiikkaa joululahjaksi. Ostin hänelle viime jouluna Bulldogin puhdistusgeelin ja mies on käyttänyt sitä säännöllisesti ainakin sen viitisen kertaa viikossa. Nyt vasta puteli vetelee viimeisiään. Toiveena oli uusi putsari ja miehen sanoin ”jotain muutakin kivaa mömmöä saa ostaa”. Ostin sitten putsarin lisäksi muitakin Bulldogin tuotteita pakettiin. Niin ja mies saa myös oman Tangle Teezerin :D Kielsin häntä käyttämästä mun Tangle Teezeriä, koska miehen päänahka on rasvoittuva ja rasvaa sekä muotoilutuotteita tarttuu ainakin minun kuvitelmissani harjaan ja siirtyy sitä kautta mun hiuksiini. Hänen oma tavallinen hiusharjansa on kuulemma paljon huonompi kuin TT, joten nyt hänkin saa sitten ikioman TT:n :)

  • 4.1

   sanoo

   Meilläkin oli minun Tangle Teezerini kuumaa kamaa! Ostin sitten miehelle oman, koska en pidä siitä, että omaa hiusharjaani lainataan. Myös puolison äiti on ottanut TT:n suosikikseen, eli siinä yksi lahjaidea naiselle tai miehelle :)

   Meillä mies käyttää kalliimpia voiteita kuin minä itse! Hänelle raaskin ostaa, itselleni en. Nyt vasta tajusin, kun tätä postausta luin…

 5. 5

  sanoo

  Hauska postaus! Määrien mittaaminen on hyvä tapa saada täysin rehellinen arvio. :D

  Oma puolisoni käyttää oma-aloitteisesti vaikka mitä kosmetiikkaa ja tunnistaa kyllä eri purkit ja tuotteet. :) Minun luonnonkosmetiikkainnostukseni myötä hänenkin tietonsa ovat varmasti lisääntyneet, mutta ei stereotypia perusmiehestä meillä kyllä muutenkaan päde. Ja se sopii minulle mainiosti.

  Juuri eilen hain postista puolisolle lahjaksi tilaamani luonnonkosmeetikan hajuveden, josta uskon hänen pitävän. Jännää silti, hajuvesilahjat on aina riskaabeleja valintoja!

 6. 6

  jonnna sanoo

  Minä ostin! :) Olen itse hiljalleen kiinnostunut enempi ja enempi luonnonkosmetiikasta, ja mieheni ilmaisi myös kerran olleensa kiinnostunut luonnonkosmetiikkaa kokeilemaan, jos sellaista osaisi ostaa. Lahjapaketista löytyykin nyt siis en-nyt-muista minkä merkin kasvovoide ja aftershave :) Toivotaan, että luonnonkosmetiikkavalikoimista löytyy mieluisia hänellekin, itselläni operaatio on vielä hieman puolitiessään kun kaapit pullottavat niin paljon kaikkea, ettei uudelle varsinaisesti olisi vielä tarvetta..

 7. 7

  Veppe sanoo

  Hienoa salapoliisityötä! Mä nyt en varsinaisesti aio ostaa joululahjaksi kosmetiikkaa, mutta mun aloitteestani sitä on hamstrattu tässä jo hyvissä ajoin ennen joulua, lähinnä verkkokauppoja kun käytämme. Olen vuosien varrella kokeiluttanut miehellä aika mittavan määrän tuotteita, ja harmillisen vaikeaa sitä kyllä on tosiaan sen kummempaa vastausta saada kuin että ”kaikki ne tuntuu samalta”. Paitsi jos jokin on ihan hirveää, niin sen kyllä yleensä saa selville. :) Lähinnä on sitten menty sillä, että hankitaan molemmille tuotteet samoilta merkeiltä, ja mies on eri vaihtoehtoja testattuaan valinnut mieleisensä tuotteet. Osittain käytämme samoja. Olen kyllä huomannut, että viimeisimmät valinnat ovat jo olleet varsin onnistuneita, kun mies on alkanut olla huolellisempi ja jonkin verran ihan oma-aloitteisesti soveltaa tuotteiden käyttöä saadakseen toivottuja tuloksia. (Taitaa kuulostaa jo alakoulun todistuksen taitokuvaukselta… joka tapauksessa, kyllä mä siitä tosi ylpeä olen!)

 8. 8

  Sandels sanoo

  Jos joku etsii vaihtoehtoa Gilletten partavaahdolle, niin mun mies innostui Nykistä ostetusta Bulldogin shaving gelistä ja oli kiva huomata, että sitä saa täältäkin, kun en ollut ennen matkaa sitä täällä nähnyt.

 9. 9

  sanoo

  Meidän taloudessa ei toistaiseksi mies ole kovin aktiivinen kasvojen hoidon suhteen vaikka mä sille välillä noita putkiloita ostelenkin. Käyttää kasvorasvaa lähinnä jos muistutan :-) Ja on myönnettävä että tykästyin itse erääseen miesten (hiili)kasvoputsariin ja taidan käyttää sitä miehisestä tuoksusta huolimatta enemmän kuin mies…

 10. 10

  sanoo

  Mä skippaan tänä jouluna ton kosmetiikkapuolen miehen lahjoista, ensimmäistä kertaa. Mun aiemmin ostamat putsarit, kasvovoiteet ja suihkugeelit ja miehen äidinkin ostamat tuotteet lojuu aika pitkälti käyttämättöminä kylpyhuoneessa… Katsos kun kasvot kuuluu pestä Clearasililla, hrrr, ja vartalo palasaippualla (mieluiten Imperial Leather), ja muut tuotteet on vähän niinkun tiellä. Shampoota saan sille ostaa ja nykyään se on itse halunnut alkaa käyttää myös hoitoainetta (!!!) kun hiukset on nykyään aika pitkät. Kasvovoidetta se kyllä käyttää aina välillä, pitääkin tästä itsekin alkaa salapoliisiksi katsomaan, missä vaiheessa ne kasvopurkit menee. :)

 11. 11

  Inari sanoo

  Juuri viime viikolla ostin miehelle joululahjaksi Bulldogin kosteusvoiteen. Olipa kiva lukea täältä, että on ollut jees kamaa! Mies on aika avoin, yleensä sille kelpaa kaikki. Nyt se vetää naamallensa joka aamu sitä Nivean klassikkorasvaa, eli sitä ”silmänympärysvoidetta”. Katsotaan jospa Bulldog vetäisi pidemmän korren… :)

 12. 12

  sanoo

  Ostaisin mielelläni miehelleni kosmetiikkaa, mutta hänellä ei tulisi käytettyä niitä. Häneltä kyllä löytyy joku naamaputsari ja kasvorasva joita hän käyttää ”säännöllisesti”.

 13. 13

  Nökö sanoo

  Mies tulee saamaan lahjakortin amerikkalaiseen parranajoon sekä Flow kosmetiikan parranajosaippuan :D

  • 13.2

   Nimetön sanoo

   Oo, mistä kannattaisi kysellä tuota parranajoa? Kun mies ei käy säännöllisesti samalla parturilla, vaan vaihtelee paikkaa…Hyvä idea!!

   Meillä ei kosmetiikka oikein uppoa, siis naamaputsarit ja -rasvat. Jos on talvella oikein kovat pakkaset ja iho kuivuu, niin silloin multa pyydetään jotain rasvaa lainaksi. Mulla on taas niin kuiva iho, et talvivoiteeni on liian paksua miehelle ja lopputulos ei aina oo toivottu. Voisihan sitä taas kokeilla laittaa pakettiin joku putsari ja voide, jotain kohtuuhintaista, jo jää käyttämättä.

   AI niin, jalkavoidetta saan ostaa ja sitä kuluu etenkin talvella. Tällä hetkellä Eucerinin Carbamid jalksvoidetta käytössä ja itekin oon tykästynyt siihen. Amerikasta löysin siitä vielä kuivempi-ihoisille tarkoitetun version (itelle), mut ei oo nyt muualla tullut vastaan. Netistä en oo tosin etsinyt.

 14. 14

  strange sanoo

  Ostin rakkaalle ystävälleni kenzon hajuveden (juurikin sen mistä säkin olet kertonut tykkääväsi, se oli siinä miesten tuoksut -postauksessa!) Sain erittäin positiivista palautetta ja paljon kiitosta lahjasta :D

 15. 15

  Lotta sanoo

  Ostin miehelle syksyllä 12 Bulldogin kasvorasvaa, jota hän rupesi käyttämään. Vuoden verran purkki kesti ja sen loputtua laitoin miehelle käyttöön käytössä olleen, avaamattoman Dermosilin miesten kosteusvoiteen. Taisi käyttää kaksi kertaa jos pakotin ja siihen se jäi.
  Kuulemma vaan se sama Bulldog kelpaa, joten hipsin sitten Kicksiin ostamaan joululahjaksi uutta rasvaa…

  Mies ei käytä muuta kosmetiikkaa (dödöä ja bepanthenia lukuunottamatta), joten olin arvellut että se Dermosil ajaisia asiansa. No, onneksi edes joku kelpaa. Seuraavaksi voitaisiin opetella kasvokuorinnan tai putsarin käyttöä…

 16. 16

  sanoo

  Mie olen 14 vuoden aikana yrittäny ujuttaa, ehdottaa ja välillä jopa pakottaa miestä käyttämään kosmetiikkaa, edes naamanpesuaineen verran. Turhaan. Hammastahna ja axen dödö ovat ainoat, mitä käyttää. Onneksi mokomalla näyttää olevan edes hyvät geenit.

 17. 17

  siru sanoo

  Moikka Sanni!

  Hauska postaus. :) Oon yrittäny löytää miehelle jonkun hyvän ja hänelle sopivan voiteen. En haluaisi mitään pelkkää silikonia ja mentholia vaan hyviä vaikuttavia aineita. Virven kehuma Lumenen voide ärsytti ihoa, Bulldogin hellävarainen voide ei ole riittävän kosteuttava. Jotain muutakin oon tainnu ostaa. Itse se ostaa jotain perusniveaa. Osaisitko antaa ideoita mitä voisin koittaa? Ei saa olla liian rasvaista (iholle jäävä rasvainen tunne taitaa olla yäk yäk) mutta pitäisi olla riittävän kosteuttava kun varsinkin talvella iho kuivuu paljonkin. Saa mielellään olla luonnonkosmetiikkaa mutta ei ole pakko ja mielellään kohtuuhintaista (hirveet vaatimukset XD ). Ihanaa jos jaksat vastata.

  • 17.1

   Sanni sanoo

   Moikka Siru!

   Tunnen tosi vähän miesten kosmetiikkaa, joten ikävä kyllä vastaukseni rajoittuu vain niiden tuotteiden, joita mieheni on kokeillut, synnyttämään kokemukseen. Niiden pohjalta suosittelisin tuota Yves Rocherin Fraicheur Homme -kasvovoidetta, se on täyteläisempää kuin useimmat ”perus” miesten voiteet mutta imeytyy kuitenkin nopeasti eikä jätä ihoa yhtään rasvaiseksi tai kiiltäväksi. Ja todellakin kohtuuhintainen. ;)

   Tuo voide ei kylläkään ole luonnonkosmetiikkaa. :/

   Monilla luonnonkosmetiikkamerkeillä on myös miesten linjoja, mutta en ole kokeillut niistä kuin Sanctumia. Joka oli aika kamalaa lirua…

   Kokeilun arvoisia luonnonkosmemerkkejä miehelle:

   Lavera Men
   Sante Homme
   Melvita Pour Homme
   Weleda Men (varmasti kosteuttavimmasta ja täyteläisimmästä päästä, tosin tämä saattaa olla aika rasvaista, niinkuin Weledan voiteet yleensäkin..)

   • 17.1.2

    siru sanoo

    Piti vielä sanoa, että sun vinkkien perusteella ostin superkuivasta ihosta kärsivälle äidilleni joululahjaksi Laveran Macadamia Passion body butterin. Oon aina ennen ostanut jotain The Body Shopin voidetta mutta sun blogin ansiosta oon kääntyny luonnonkosmetiikkahörhöksi. Tuntuu kivalta tietää, että nyt on voiteissa (ja muissakin tuotteissa) oikeasti hoitavia aineita eikä mitään, joka vaan saa ihon tuntumaan hyvältä hetken. Iso kiitos siis ihanasta blogista ja siitä, että todella paneudut tekemiisi tuotearvioihin!

    • 17.1.2.1

     Sanni sanoo

     Tosi kiva kuulla, toivottavasti voide on äidillesi mieleen! :) Se on kyllä niin ihanan tuoksuinenkin, aijjai, ei yhtään jää Body Shopin herkkuvoiteille jälkeen ja uskallan sanoa että sisältää laadukkaammat ainesosat ;)

 18. 18

  Jaana sanoo

  Ajattelin ostaa poikaystävälle joululahjaksi day span lahjakortin. Tuskin eksyisi koskaan itse tuollaiseen paikkaan, mutta olisi varmasti ihan ekstaasissa, kun saisi maata tunnin hemmoteltavana kiireen keskellä :) Täytyy vielä vähän miettiä mikä hoito olisi paras vaihtoehto.

 19. 19

  sanoo

  Meillä mies on oppinut käyttämään kosmetiikkaa, kun olen häntä aiheen suhteen opastanut. Naamaa ei enää pestä pelkällä suihkugeelillä ( tai, ainakin toivon niin ), kasvot jopa joskus kuoritaan..kasvovesi on vielä hc mutta naaman rasvaus taas asia, jota mieheni rakastaa. Ja oikeastaan siksi, että minä teen sen :D Olen joskus yrittänyt ehdottaa, että rasvaapas naamas nyt ite, mutta vastaukseksi saanut hyvin pettyneen kuuloisen ” sä et enää rakasta mua”-lausahduksen ( no okei, ei nyt ihan ehkä noin kärjistetysti mutta pointti suurinpiirtein tuo :D ) ja eihän kenenkään tyttöystävän sydän kestä moista kyseenalaistamista! Muutaman kerran seurustelun alkuaikoina rasvailin rakkaani kasvot ( kun opastin miestä kosmetiikan saloihin ja ajattelin, että kun hän tajuaa ettei naamaa enää kiristä, muuttuisi kasvojen rasvaus rutiiniksi..)ja se traditio on sitten lähtenyt siitä eteenpäin..:) Toki on tilanteita, jolloin mies rasvailee kasvonsa itse mutta pääpiirteittäin se on meikän heiniä ^_^

  • 19.1

   sanoo

   ..ja luonnollisesti myös hankin miehen käyttämän kosmetiikan, nyt hänellä menossa toinen purkki E&T:n hajusteetonta yövoidetta mutta myös Lumenen SOS-voide osoittautui hänelle hyvin sopivaksi.

  • 19.2

   Sanni sanoo

   mutta naaman rasvaus taas asia, jota mieheni rakastaa. Ja oikeastaan siksi, että minä teen sen :D

   Ihana..! ^_^ <3 Luulin jo kommentoineeni tähän aiemmin mutta ilmeisesti tein sen vain mielessäni :D

 20. 20

  Nella sanoo

  Siis mulla oli jäänyt tuo Mr:n elokuinen postaus kokonaan väliin. Mikä idea kuvata tuotteet heppojen kanssa :)

 21. 21

  Painajainen sanoo

  Minä ostin taas muutaman ihonhoitotuotteen joululahjaksi poikaystävälle, joka mieluummin keskittää omat rahansa hauskempiin asioihin kuten elektroniikka ja leffat.:D Käyttää kyllä ostamiani tuotteita, mutta ei kovin hanakasti ole valmis itse ostamaan niitä. Eikä varmaan kaikkea osaisi edes ostaa itse, kosteusvoiteen saloihinkin piti mun tutustuttaa ja nyt ihon rasvaamisesta on tullut jokapäiväinen rutiini.

  • 21.1

   Sanni sanoo

   On se kyllä jotenkin niin hassua miten voikin sellainen asia kuin kosteusvoide muodostaa niin suuren tottumuseron naisten ja miesten välille… Varmaan 90% (ainakin länsimaisista) naisista sitä käyttää ja se on heille itsestäänselvyys, ja sitten miehet, joilla kuitenkin myös on iho joka varmasti myös kuivuu, ovat ihan että ”ööö, miten tätä käytetään? Pitääkö laittaa joka päivä?” :D

 22. 22

  Tiltu Kultu sanoo

  Mun mies ostaa itse dödönsä ja suihkusaippuansa, minä en niihin puutu. Joskus saattaa pahinta kuivuuttaan taltuttaa Doven sillä viilentävällä vihreällä vartalovoiteella, jonka itse olen hyljännyt saatuani ihotatutilääkäriltä reseptin perusvoiteisiin.
  Sen sijaan olen yrittänyt löytää hänelle tuotetta, joka estäisi parranajonjälkeiset näppylät kaulalla. Ei auta Niveat eikä Lorealit. Osaisiko joku vinkata hyvää tuotetta tähän? Mieheni iho on rasvoittuva mutta herkkä ja saa helposti sellaisia ihonalaisia finnejä, jotka on kipeitä mutta joita ei pysty edes puristaa ja ne tuppaa koteloitumaan.

  • 22.1

   Sanni sanoo

   Sen sijaan olen yrittänyt löytää hänelle tuotetta, joka estäisi parranajonjälkeiset näppylät kaulalla.

   Tämä on ihan villi heitto (oikeasti en tiedä mitään hyvää vinkkiä :/), mutta saattaisikohan sellainen naisille tarkoitettu after-shave/epilointi-geeli auttaa, siis sellainen joka hillitsee ihoärsytystä ja estää punaisten pilkkujen ilmestymistä..? En tiedä voisiko se auttaa myös tuohon miesten after-shave -näppyläilmiöön… Ja eikö miehille ole omia tuollaisia tuotteita, kun tuo näppyläilmiö on käsittääkseni tosi yleinen?

   • 22.1.1

    Tiltu Kultu sanoo

    On se kokeillut parit hellävaraiset partavaahdotkin sekä mun reseptirasvat, kortisonit jne. Se tyytyy sitten partakoneeseen, se ei niin paljoa ärsytä kun kuivaa ihoa ajelee.
    Mitähän se tuumais jostain RFSU:n putelista ;D Pitääkin kokeilla. Ehkä raatsin ostaa ”yhteiseen käyttöön” jonkun tuommoisen – tietenkään hänelle kertomatta että saatan lainata samaa tuotetta omaan bikinirajaan ;D

 23. 23

  Venla sanoo

  Heippa Sanni, ja kiitos taas hauskasta postauksesta! :D On ne miehet aika mielenkiintoisia tapauksia.. Omani olen saanut aivopestyä yllättävän lyhyessä ajassa (kohta kaksi vuotta). Nykyään hän putsaa ja rasvaa naamansa suihkun yhteydessä aina kun muistaa, ja on jopa lähes kiinnostunut luonnon- ja peruskosmetiikan eroista.

  Huomasin tuossa toiseksi viimeisessä kuvassa kiinnostavan näköisen pyykin?pesuainepullon. Onko kyseessä joku luonnollisempi vaihtoehto perus arieleille ja omoille? Olisi muutenkin tosi kiinnostavaa kuulla omia kokemuksiasi luonnollisemmista kodin/pyykin/tiskien puhdistusaineista. :) Tästä uusi postausidea.. ;)

  • 23.1

   Sanni sanoo

   Huomasin tuossa toiseksi viimeisessä kuvassa kiinnostavan näköisen pyykin?pesuainepullon. Onko kyseessä joku luonnollisempi vaihtoehto perus arieleille ja omoille?

   Kyllä, kyseessä on ekopyykinpesuaine! :) Merkki AlmaWin. Minä haluaisin siirtyä kokonaan ekopuhdistusaineisiin mutta mies väittää ettei niillä tule yhtä puhdasta (bullshit, sanon minä, ja veikkaan että miehen kokemus tulee lähinnä siitä että ekopesuaineet eivät jätä yhtä voimakasta tuoksua jälkeensä kuin synteettiset – ja moni yhdistää tämän tuoksun puhtauteen vaikka kyseessä on vain kosmeettinen seikka).

   Mutta siis, mies ostaa edelleen itsepintaisesti peruspyykinpesuaineita ja pesee omat koneellisensa niillä. Huokaus. ^_^

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.