No nyt ne on siniset

Ja mä kun luulin että ilmiö johtui USAn veden laadusta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ei. Syypää on Crazy Colorin Violette. Nyt mulla on sitten pääasiallisesti siniset hiukset.

En tykkää näistä, murmur.

hiukset_sininen_raidoitus_img_4664

hiukset_sininen_raidoitus_img_4661

USAsta tultua mun hiukset näytti tältä. Niihin oli ilmestynyt kauttaaltaan sameansinisiä raitoja, joiden oletin johtuvan joko USAn veden mineraalipitoisuudesta tai Color Mask Paintin Deep Purple -sävystä, jota olin miksannut pari tippaa reissuun mukaan lähteneeseen värihoitoainemiksiin. (Joku lukija kommentoi aiemmin Deep Purplen tehneen hänen hiuksistaan ”turkoosin folion väriset”, tämä jäi minulle tarkasti mieleen.)

Tänä aamuna vahvistui, että siniseen taittavan sävyn taustalla onkin juuri ennen USAan lähtöä ostamani Crzy Colorin sävy Violette.

crazycolor_img_4087

crazycolorviolette_

Puhdas Violette näyttää pelkästään syvän violetilta ja hoitoaineeseen sekoitettuna se laimenee pastelliseksi sinivioletiksi.

Tänä aamuna värjäsin hiukset ensimmäistä kertaa seoksella, jossa oli pelkästään Violettea ilman muita taittosävyjä (alempi purkkikuva, ylemmässä mukaan on sekoitettu punertavaa Purple Rainia). Hiukset vetivät ihan sinisiksi, etenkin ohimoilta ja pituuksista.

En tykkää yhtään.

hiukset_061216_img_4670

Mielenkiintoisesti, kaksi kameraani ”näkevät” hiusvärini eri lailla.

hiukset_061216

Olympus (teistä katsoen vasemmanpuoleinen kuva) näkee hiukset selvästi sinisempinä, Canon (oikeanpuoleinen kuva) violetimpina. Itse näen ne yhtä sinisinä kuin Olympuksen kuvassa mutta vielä räikeämpinä ja epätasaisempina, paikoin jopa vihertävän sinisinä. Tosi ruman väriset. :/

Eli ei muuta kuin taas uusille väriostoksille. En taida nyt hetkeen päästä takaisin pastelliseen poniliilaan kun tuo homeinen sininen puskee niin voimakkaasti esiin. :/ Toivottavasti se ylipäänsä lähtee. USAssa pesin hiukset pariin otteeseen ilman värihoitiskäsittelyä ja siinä missä liila sävy haalistui, olivat siniset raidat yhtä vahvoina jäljellä.

Väreillä leikkiminen on tähän saakka ollut hauskaa mutta nyt homma lähtee ihan väärään suuntaan. Harmi kun sävy ei näy kuvissa sellaisena kuin miltä se mulle peilissä näyttää (eli yhtä karseana), kamerat haluavat jostain syystä parannella tulosta ^_^

.

Tässä vielä pari lähikuvaa päivän meikistä, joka on kaikkea muuta kuin itsenäisyyspäivähenkinen. Kokeilin uutta Sephorasta ostamaani räikeänvihreää Kat Von D’n Electric Warrior -sävyä ja yhdistin sen Sephoran ja Diorin violetteihin ja Urban Decayn metallisen vihreään Deep End -eyelineriin.

meikki_61216_img_4693

    meikki_61216_img_4714

…ja näissäkin Canonilla otetuissa kuvissa hiukset näyttävät paljon violetimmille kuin mitä ne oikeasti tällä hetkellä ovat… Canon, miksi yrität vääristää totuutta? ;D

 

Kommentit
 1. 1

  sofianna sanoo

  Kuvista katsottuna hiukset näyttää sinisinäkin tosi upeille (tosin meikki aika kamalalle tuon sinisen kanssa..:D )! Toki ymmärrän, että jos ei itse tykkää niin ei tykkää. Monta kertaa muut ovat kehuneet omaa väriäni ja itseni mielestä se on ollut tosi epäonnistunut. Sitten jälkeenpäin kun katselee kuvia, ne samat hiukset näyttääkin omasta mielestä tosi hyville. :) Mutta värjäyksen jälkeen tietenkin aina harmittaa, jos ei tullut toivotunlaista tulosta.

  • 1.1

   Sanni sanoo

   Varmaan tämä sininenkin on monen silmään ihan kiva :) Mutta mulle violetti on se juttu <3 <3 Nyt näytän jotenkin ihan "väärältä". Ehkä joku puhtaampi ruiskaunokin sininen tai kunnon electric blue voisivat näyttää makeilta, mutta ei tällainen harmaanvihreänturkoosin laikukas epämääräinen sininen :p

   ..ja jep, vihreäliila meikki yhdessä homeisen sinisten hiusten kanssa ei ole ihan mikään voittajakombo XD

 2. 2

  Mintsi sanoo

  Ihana sininen <3 Ymmärrän ettei iske sinuun, mutta minulle kelpaisi kyllä. Auttaisiko tuohon punertavan violetin värjääminen päälle? Vai meneekö se sitten liian tummaksi?

  Mitä enemmän seuraan hiustesi taivalta, sitä enemmän haluan itsellenikin jotain räväyttävää. Tulitukkaa tai galaxy-hiuksia.

  • 2.1

   Sanni sanoo

   Auttaisiko tuohon punertavan violetin värjääminen päälle?

   Pelkäänpä että ei, menee vain sellaiseksi aniliiniseksi violetiksi ja mieluiten haluaisin pysyä pastellisessa laventelivioletissa.

   Vaikuttaa siltä, että juuri sellaisen liilan ylläpitäminen on kaikkein haasteellisinta. Punaista tai kirkasta, räikeää liilaa saisi vaikka kuinka helpolla mutta hento pastellinen on aika kinkkinen. :/

   Mitä enemmän seuraan hiustesi taivalta, sitä enemmän haluan itsellenikin jotain räväyttävää. Tulitukkaa tai galaxy-hiuksia.

   :) Joululahja itselle? ^_^ Uuden vuoden tempaus? :)

   • 2.1.1

    Mintsi sanoo

    Yksi kampaaja jo nosti kädet pystyyn. Ei lähde edes yrittämään kun pohjalla on hennalla ja indigolla värjätty hius. Lopputulos voi kuulemma olla mitä vain….

    • 2.1.1.1

     Sanni sanoo

     kun pohjalla on hennalla ja indigolla värjätty hius.

     Aaa, ymmärrän. Kasvivärit on paha kun niiden pigmenttien käytöstä muiden värien kanssa ei voi yhtään ennustaa.

     Sun pitäisi sitten vain kasvatella kasvivärjätty hius ensin pois….

 3. 3

  Ninneri sanoo

  Mulla ainakin syväpuhdistavat shampoot (Linna for the win<3) haalistaa aina suoravärejä siihen malliin että muutaman pesun jälkeen voikin jo laittaa uudet mössöt päähän :)
  Ja hei jos jotain hopeareunusta hakee niin onpahan ainakin päivän teemaan sopivat hiukset jos ei muuta! Toivottavasti saat taas tänne jonkun kampaajan kertomaan miten liian sinisyyden saa taitettua pois.

  • 3.1

   Sanni sanoo

   Mulla ainakin syväpuhdistavat shampoot (Linna for the win<3) haalistaa aina suoravärejä siihen malliin että muutaman pesun jälkeen voikin jo laittaa uudet mössöt päähän :)

   Seuraavaksi aion tosiaankin pestä syväpuhdistavalla ;) Sitten olisi edessä Laveran uusien shampoiden testausta joten joka tapauksessa tulee taukoa myös Fudgen hopeashampoosta – jossa siinäkin on todella sininen pigmentti.

   Ja hei jos jotain hopeareunusta hakee niin onpahan ainakin päivän teemaan sopivat hiukset jos ei muuta!

   Nojoo ^_^ Jotain lohdullista…

 4. 4

  Soleil sanoo

  Hei. Pikainen viesti… Eiehkä kannata värjätä päälle millään vaan antaa haalistua / haalistaa väriä esim kunnon öljyhoidoilla, naamioinnilla etc.

  Jos ymppäät lisää väriä päälle, voi tulos olla vielä ei-toivotumpi ja hankammin purettavissa (esim khakinvihreä, maantienruskea, luumu tms)

  Hyvää itsenäisyyspäivää silti! :)

  • 4.1

   Sanni sanoo

   Eiehkä kannata värjätä päälle millään vaan antaa haalistua / haalistaa väriä esim kunnon öljyhoidoilla, naamioinnilla etc.

   Joo, näin mä taidan tehdä nyt seuraavat viikot. Taukoa kokonaan väristä.

 5. 7

  Maria sanoo

  Mä sinuna kävisin parturissa bo, että saa sävyn oikeaan suuntaan. Itsellä nyt liilaa raitaa niin olen ostanut pinkkiä sävyä ja siten vedä violettia haalistuessaan siniseksi. Tämä toimii mulla, mutta eihän se tietenkään toimi niin kaikilla. Oma parturi mulla osaa neuvoa mikä maski ylläpitää sävyä ja olen toki vuosien aikana opetellut itse ja ottanut ohjeista onkeen.

  Meikki on vau 😍

  • 7.1

   Sanni sanoo

   Mä sinuna kävisin parturissa bo, että saa sävyn oikeaan suuntaan.

   Aion ensin kokeilla haalistaa sävyä kotikonstein eli syväpuhdistavalla shampoolla ja öljypitoisilla naamiomuhituksilla. Jos sininen ei ala kaikota niin sitten käännyn kampaajan puoleen. Tosin ymmärsin alkuperäisen liilan sävyn minulle laittaneen kampaajan puheista, ettei hiuksiin jumittuneelle suoravärille oikein ole tehtävissä muuta kuin odottaa sen uloskasvua tai lyödä päälle uutta väriä. Värinpoisto ei kuulema auta suoraväriin.

   • 7.1.1

    Mintsi sanoo

    Kasvisvärien puolella moni vannoo c-vitamiinikäsittelyihin värin poistossa ja muistelen jonkun bloggaajan (Saara Sarvas?) kokeilleen sitä hyvin tuloksin myös muihin suoraväreihin.

    • 7.1.1.1

     Maria sanoo

     Värin poistoa ei kyllä kannatakaan tehä :D mieluummin ite muhittaa naamioilla väriä uuteen uskoon, kun lähtee leikkimään parturia radikaaleilla toimenpiteillä. Mä oon tykänny kc maskeista ja nyt viimeksi kokeilin sitä pastel versiota. Oli tosi hyvä, mutta eihän se omaan juureen tee juurikaan muutosta. Maantieharmaa….yyyh :( Mä en enään ite rupea värjäämään, jätän se ammattilaiselle. Mulla kyllä on vielä lyhyet hiukset (kasvatan pitkiksi) niin ei tunnu budjetissa, mutta vähä hirvittää, kun kuontalo kasvaa. olkapäihin 😁 Mä tykkäsin just tosta pastelli violetista enemmän. Itsellä oli mansikkablondi, hempeän vaaleanpunainen. Se oli ihana! Nää hiusjutut ollu tosi piristävä ruiske sun blogissa ;)

     • 7.1.1.1.1

      Sanni sanoo

      Nää hiusjutut ollu tosi piristävä ruiske sun blogissa ;)

      Hihi, kiitos :) Vaikka nyt ei kyllä ainakaan oma mieli kovin piristynyt tästä viimeisestä käänteestä, joka kerta harmittaa kun katson peiliin. Ihan väärän väriset nyt. Möö.

 6. 8

  Katariina sanoo

  No mutta jos jotain positiivista asiassa haluaa nähdä, niin ainakin hiukset ovat suomenlipunsiniset juuri passelisti itsenäisyyspäiväksi… ;)

  Tsemppiä, varmasti ne tuosta taas palaavat ruotuun ja kunnon ponisävyyn!

  • 8.1

   Sanni sanoo

   Tsemppiä, varmasti ne tuosta taas palaavat ruotuun ja kunnon ponisävyyn!

   Toivottavasti :) En ihan odottanut tällaista käännettä, mutta ei kai noista väreistä voi koskaan tietää… :P Jäi ainakin Crazy Color -kokeilut tähän.

 7. 10

  LillyLollo sanoo

  Juu, ymmärrän hyvin, että nyt on väärän väristä karvaa. Tuon takia en värjää hiuksiani ollenkaan, koska värjäisin ne kuitenkin jossain vaiheessa itse, väri menisi pieleen ja olisin sitten hermoromahduksen partaalla. Aivan järkyttävä tilanne. Toivottavasti saat sävyn korjattua. Pitäisikö mennä ihan kampaajalle? Saattaisi lievittää oloa nopeimmin.

  Eyeliner näyttää tosi hyvältä!

  • 10.1

   Sanni sanoo

   Pitäisikö mennä ihan kampaajalle? Saattaisi lievittää oloa nopeimmin.

   Joo, meinaan mennä jos sininen ei ala haalistumaan joulukuun aikana. Jos homeensininen vaikuttaa jumittuneen, täytyy konsultoida kampaaja-Siniä onko tilanteelle tehtävissä muuta kuin yrittää värjätä päälle. Hänen puheistaan ymmärsin, ettei suoraväriä ainakaan voi poistaa värinpoistolla. Jos ei-toivottu väri jumii, voi vain odottaa sen uloskasvua tai laittaa toista väriä päälle ja toivoa parasta.

 8. 11

  Anna Banana sanoo

  Voi ei :( Omaan silmään tuo sininen ei näytä homeiselta, mutta onhan se kaukana violetista. Itselläni on luottoväri, jolla olen värjännyt vuosikaudet ja lopputulos on ennalta-arvattava. Toivottavasti saat värikatastrofin taltutettua ja löydät sen oikean sävyisen suoravärin itsellesi.

  • 11.1

   Sanni sanoo

   Joo, olisi kyllä kiva löytää se kunnolla toimiva violetti väri ja merkki joihin voisi luottaa. Väriseikkailut on ihan kivoja niin kauan kuin ne pysyvät violetin maailman sisällä, mutta tämä sininen ei ole yhtään mun juttu. Ainakaan tällainen ihmeellinen harmaanvihreänsininen.

  • 13.1

   Sanni sanoo

   ^_^ Voi olla, olemme muutenkin sen kanssa läheisempiä kuin Olympuksen… :D

 9. 15

  Maritee sanoo

  Minulla ei ole henkilökohtaista kokemusta suoraväreistä, eikä juuri muistakaan hiusten värjäämisen tavoista, mutta olen ymmärtänyt että sinisestä on vaikea päästä eroon ja että se usein saa vihertäviä sävyjä.

  Maalaamatta piruja seinille, mitä aiot tehdä ellei väri korjaannu?

  • 15.1

   Sanni sanoo

   Maalaamatta piruja seinille, mitä aiot tehdä ellei väri korjaannu?

   En tiedä. :/ Odottaa sen uloskasvua ja yrittää värjätä päälle….

   • 15.1.1

    Maritee sanoo

    Toimisikohan askorbiinihappo tähän? Ainakin joissain tapauksissa sillä saa todella tehokkaasti suoravärinkin irti. Tavallinen värinpoisto taitaa olla suoravärien kanssa aika tehoton.

    Tunnen tuskasi, on nimittäin itsellänikin mennyt yksi värjäys (se ainoa iso värjäys) aikoinaan ihan pyllylleen. Kampaaja vaalenteli ja värjäsi minun omineni jo vaalentamaa hiusta, ja jotenkin ihmeellisesti se purkkivärin tipun keltainen muuttui vihertäväksi tummanvaaleaksi. Mulla ei kestänyt sipuli sitä lainkaan, joten veli ajeli pääni kaljuksi vanhempiemme takapihalla keskellä kesäistä yötä. Ah, kultainen (tai vihertävän keltainen) nuoruus!

    Sen jälkeen rupesin tykkäämään luonnollisesta väristäni :D

    • 15.1.1.1

     Sanni sanoo

     Toimisikohan askorbiinihappo tähän?

     Joku muukin mainitsi tämän keinon, ehkä uskaltaudun kokeilemaan jos syväpuhdistava shampoo ja öljymuhitukset eivät tehoa.

     Mulla ei kestänyt sipuli sitä lainkaan, joten veli ajeli pääni kaljuksi vanhempiemme takapihalla keskellä kesäistä yötä.

     Voi eih..! ^_^ No, ainakin tästä jäi hauska tarina jaettavaksi :)

     • 15.1.1.1.1

      LillyLollo sanoo

      Askorbiinihappoa kannattaa tosiaan kokeilla! Se oli varmasti se litku, jossa lillutin hiuksiani kerta toisensa jälkeen! Mietinkin, että jokin konsti oli vielä.

      Minäkin olen ajanut pääni paljaaksi epäonnistuneen vaalennuksen jälkeen. En kestä epämieluisia (synonyymi tälle?) hiuksia. Nykyään en siis tee näille omin pikkukätösin muuta kuin korkeintaan siistin sen verran, että jaksan odottaa kampaajaa. Kaikki tee-se-itse -hommat on menneet pieleen.

      Tai no. Se pään ajelu muliksi kyllä onnistuu loistavasti 👍

      • 15.1.1.1.1.1

       Sanni sanoo

       Minäkin olen ajanut pääni paljaaksi epäonnistuneen vaalennuksen jälkeen. En kestä epämieluisia (synonyymi tälle?) hiuksia.

       Olette te extremejä…! :D Mulle hiusten poisajelu olisi suurin hiuspainajainen, olen itse asiassa nähnytkin usein painajaisia joissa mun hiukset leikataan lyhyiksi – jo se olisi traumaattista ^_^ :D Mieluummin siis vaikka oksennuksen väriset hiukset kuin ei hiuksia :)

     • 15.1.1.1.2

      Maritee sanoo

      Juuh, tarina jäi ja kaljustakin tykkäsin :)

      Ennen syväputsaria käy lukemassa Scott Cornwallin tekstit tästä keskustelusta: http://www.hairdyeforum.com/index.php?topic=12313.0

      Tyyppi on siis mitä ilmeisimmin samainen värjäys-guru Scott, jolla on oma tuotesarjakin. Erittäin kansantajuisesti selittää suoravärien ja niiden poiston kemiaa. Jos ei muuta, niin välttyypähän noilla ohjeilla ainakaan pahentamasta tilannetta väärillä käsittelyillä.

      • 15.1.1.1.2.1

       Sanni sanoo

       Olipa kiinnostava tuo Cornwallin teksti. Ahh, kosmetiikan ainesosatietous… Väriaineet ja pigmentit ovat hajusteiden ohella niitä raaka-ainealueita joista haluaisin aivan erityisesti saada lisäkoulutusta ja -tietoa. Toivottavasti joskus tulee tilaisuus päästä näitä käsittelevälle kurssille.

 10. 16

  Taru sanoo

  Olen paininut saman tuskan kanssa, tukka meinaa haalistuessaan mennä ihan siniseksi. Silloin ei auta kuin lisätä pinkkiä väriä taittamaan eihaluttua sinisyyttä :) Oma tukka vaihtaa violetin sävyä värjäyksestä toiseen, kun tasan oikeaa sävyä ei valmiina purkista löydy ja aina joutuu vähän soveltamaan.

  • 16.1

   Sanni sanoo

   Mä pelkään ettei pinkki auta tekemään tämänhetkisestä vihertävänsinisestä kaunista…. :/

   Minuakaan ei haittaa eri violetin sävyjen sisällä liikkuminen, mutta tämä friikkisininen yllätys ei ollut toivottu suunta. Tästä on jotenkin todella vaikea kuvitella helppoa tietä takaisin pastelliseen laventeliin…. Tämä nykyinen on niin likainen sävy. :/

 11. 17

  J sanoo

  Nyt on pakko kommentoida että mulle kävi aivan samalla tavalla kun käytin kyseistä väriä! Halusin liilat mutta niistä tulikin siniset. Aika hyvin tuntuu pysyvänki hiuksissa. Luulin että joku virhe on sattunut ja että violette väripulloon onkin tupsahtanut sinistä väriä mutta näköjään ei. Pistää vihaksi. 🙁

  • 17.1

   Sanni sanoo

   Aika kummallista tosiaan että näin sinipigmenttinen sävy on nimetty ”Violetteksi”. Ja purkissa vielä Violette-tekstin alla sellainen oikein sievä pastelliliila jolla ei ole mitään tekemistä pullon sisällön kanssa. >:-(

 12. 18

  Meu sanoo

  Canon on lempeämpi ;D

  Vakavissaan, mulla on samanlaisia kokemuksia, sen takia yleensä ennemmin suosin punertavampipigmenttistä (mikä sana!) lilaa. Punainen väri haalistuu ja purkautuu tukasta herkästi, mutta sininen jämähtää tiukasti ja lopulta harmaantuu rumasti. Monta vuotta mua vaivasi itse asiassa yhden kampaajan kommentti; hän ei suostunut värjäämään mulle violettia tukkaa, koska sanoi sinipigmentin haihtuvan niin äkkiä ja jättävän jälkeensä ”likaisen punaisen” – ihan päin vastoin mun omia myöhempiä kokemuksia. (Kampaajakeissistä on tosin lähes 10 vuotta, ja tapahtui ennen tutustumistani suoraväreihin ja kotivärjäilyyn :) ) Mielestäni tuon huomaa helposti jo tukkaa huuhdellessa värjäyksen yhteydessä, punainen tuntuu valuvan vaikka maailman tappiin, mutta sinertävämmän violetin kanssa huuhteluvesi on lähes välittömästi kirkasta.

  Saisikohan tuota ensiapuna taitettua jollain punapigmenttisellä hoitosävytteellä?

  • 18.1

   Sanni sanoo

   Punainen väri haalistuu ja purkautuu tukasta herkästi, mutta sininen jämähtää tiukasti ja lopulta harmaantuu rumasti.

   Näin mäkin olen ymmärtänyt.

   Mä vain niin tykkäisin enemmän nimenomaan siniliilasta. Punaliila ei ole yhtä kiva eikä yhtä ”poni” :D Punertavaa liilaa saisi purkista vaikka kuinka paljon sinistä liilaa helpommin mutta mä haluaisin mieluiten pysytellä laventelisessa.

   hän ei suostunut värjäämään mulle violettia tukkaa, koska sanoi sinipigmentin haihtuvan niin äkkiä ja jättävän jälkeensä ”likaisen punaisen”

   Mulle kampaaja taas sanoi, että violetti on yksi helpoimmin ja näteimmin haalistuvista suoraväreistä kun se haalistuu platinaisen ja hopeisen vaaleaksi. Ja juuri näin kävi Kreikan matkan aikana, vaikka sielläkin mulla oli ylläpitosävynä hyvin sinivoittoinen suoraväri, Hermansin Vicky. Hermansin ja Kreikan aikana hiuksiin tuli kaunita sinihopeita raitoja, ja muuten yleissävy vain vaaleni, poniliilan muuttuessa hyvin haaleaksi liilaksi. Mitään nyt USAn matkan aikana ilmenneitä sävyjä ei näkynyt Kreikassa. Siksi olin ensin ilman muuta laittamassa syytä amerikkalaisen vesijohtoveden piikkiin.

   Saisikohan tuota ensiapuna taitettua jollain punapigmenttisellä hoitosävytteellä?

   Mä en oikein usko, kun pohjasävy on nyt niin likainen ja tumma :/ Puhtaampaa sinistä saisi varmaan helpommin tuunattua punertavalla liilalla, mutta jotenkin epäilyttää että punertava pigmentti tekisi tämän hetkisestä harmaanvihertävästä sävystä yhtään kauniimman… No, vaikea sanoa kun kokemusta suoraväreistä on edelleen niin vähän. Mutta katsoessa peilistä tätä tukkaa tuntuu punertava sävy ”pelottavalta” yritykseltä :) Ainakaan en menisi pastellisen liilan suuntaan. Aion nyt ensin yrittää haalistaa tätä, sävy on tällä hetkellä liian tummakin mun makuun.

   • 18.1.1

    Meu sanoo

    Ihan hyvältä kuulostaa nuokin suunnitelmat :) I feel you, omaankin värjäyshistoriaan mahtuu myös vähän epäonnisempia kokeiluja.

    Värinpoistosta (josta muutamassa kommentissa oli puhetta) tuli muuten mieleen, kun kerran halusin kokeilla juuri tuota värin vaalentamista. Tarkoitus oli irrottaa tummaa siniviolettia ja vetää päälle vähän vaaleampaa sävyä korjaavasti (ei kuitenkaan mitään pastellia, niin harhaluuloinen en ollut). Noh, värin purkauduttua mulle jäi merenneidonvihreä tukka! :D Itse olisin siinä jopa viihtynyt, mutta miehelle ei sillä kertaa mennyt läpi ^_^ Sittemmin olen punertavanvioletista värinpoistolla saanut aikaan vaaleanpunaista. Mutta sinipigmentit saattavat tosiaan yllättää haljusti!

    • 18.1.1.1

     Sanni sanoo

     värin purkauduttua mulle jäi merenneidonvihreä tukka! :D Itse olisin siinä jopa viihtynyt, mutta miehelle ei sillä kertaa mennyt läpi ^_^

     Hahah.. ^_^

 13. 19

  Kuuku sanoo

  Ymmärrän että pieleen mennyt sävy harmittaa, mutta pakko sanoa että mun mielestä tuo tän hetkinen sininen on tosi persoonallinen ja kaunis sävy (erikoisempi kuin violetti) ja lisäksi sopii sulle todella hyvin ihonsävyyn, jopa lilaa paremmin!

  Lopulta tommonen suoravärimoka ei ole mikään kovin paha. Nuo lähtee haaleammaksi helposti kunnon syväpuhdistuksella ja jollain pitkällä tehohoito-öljy muhituksella. Siihen sitten vaan uusi punertavamman violetti sävy päälle. Ja sit oot nähnyt miltä sinisempi näyttää. Ei tarvitse vaalentaa ja rääkätä tukkaa kuten esim. jos kestoväri menee tummaksi. Tai jos elumen menee pieleen niin sitä on vielä vaikeampi saada pois. BTW elumenista näkee paremmin jo sekoittaessa vaalealle paperilla maalaamalla että millainen sävystä tulee hiukseen, eikä se kuluessa muuta sävyään oudoksi, joten mokiakaan ei tapahdu niin helposti :) oon värjännyt pastellisella punertavan violetilla yhden kamun tukkaa vuosia ja ne onnistuu aina just niinkuin pitää!

  • 19.1

   Sanni sanoo

   lisäksi sopii sulle todella hyvin ihonsävyyn, jopa lilaa paremmin!

   Oho…! Vaikkakin luulen, että saattaisit olla eri mieltä jos näkisit tukan livenä. Sekä Canonin että Olympuksen kuvat antavat vääristyneen kuvan, tukka on livenä paljon tummempi ja epätasaisemman sävyinen ja sininen paljon harmaampi kuin näissä kuvissa.

   Nuo lähtee haaleammaksi helposti kunnon syväpuhdistuksella ja jollain pitkällä tehohoito-öljy muhituksella.

   Tätä mä lähden nyt kokeilemaan.

   No mutta joo, totta tuo että nyt olen ainakin nähnyt miltä sinisempi tukka näyttää. Ja todennut että en tykkää :) Ainakaan näin tummasta ja likaisesta.

 14. 20

  Jonna sanoo

  Kauniilta näyttää kyllä kuvissa väri :) Mahtaisiko syväpuhdistava shampoo poistaa tuota sinisyyttä, joku kaverini mainosti jotain täiden ennaltaehkäisyyn tarkoitettua voimakkaan tuoksuista (teepuu joku..?) shampoota loistavana hiusvärin haalistajana :D

  • 20.1

   Sanni sanoo

   Mahtaisiko syväpuhdistava shampoo poistaa tuota sinisyyttä

   Näin toivon, ja tätä lähden nyt kokeilemaan. Jotenkin vain pelottaa etenkin nuo ohimot, niiden alueella kun tuo sininen vain syventyi koko viime kuukauden… Koska luulin USAn matkalla syyn olevan vedessä, altistin hiuksia koko reissun ajan tuolle Crazy Colorin Violetelle jota minulla oli osana naamio-väri-miksauksessani. :/ Nyt pelottaa että CC:n sinipigmenttiä ehti kerrostua kuukauden aikana tukkaan niin paljon ettei se lähde ihan helpolla.

 15. 22

  OutiS sanoo

  Ja minä niin facessa ihastelin tuota upeaa sinistä, sekin sopii sinulle tosi hyvin.

 16. 24

  LillyLollo sanoo

  Palautuipa mieleeni, että onhan minulla itsellänikin ollut sinivihreät suoravärihiukset! Kuin kalaverkkoon sotkeutuneen resuisen merenneidon tukka… Millähän sain sen silloin pois… Vaalennusjauhetta shampooseen tai hoitoaineeseen. En nyt muista kumpaan sitä piti laittaa. Etikka? Öljy. Hoitava naamio. Tein epäilemättä kaiken mahdollisen, että sain värin pois. En muista, että olisin värjännyt hiuksia uudelleen. Toivoa siis on :) Minun hiukseni olivat silloin vähemmän käsitellyt kuin sinun eikä väri ollut noin raju, mutta saa sitä kuitenkin vähemmäksi.

  • 24.1

   Sanni sanoo

   Palautuipa mieleeni, että onhan minulla itsellänikin ollut sinivihreät suoravärihiukset! Kuin kalaverkkoon sotkeutuneen resuisen merenneidon tukka…

   Voi eih… :D

   Auttoiko sinulla siis vaalennusaine…? Kun mä olen jäänyt siihen käsitykseen, ettei värinpoistoaineet auta suoravärien kanssa. Ainakaan niin että niillä saisi suoraväriä täysin kokonaan pois.

   • 24.1.1

    LillyLollo sanoo

    Käytin siis pelkkää jauhetta ilman sitä nestettä. Sekin syö väriä, vaikka ei kuulemma pitäisi. Toivottavasti keksit jotain, mikä auttaa! Tsemppiä!

 17. 25

  Taru sanoo

  Hei! Syväpuhdistavaa muutama kerta (extremenä olen käyttänyt fairyä) ja kun haalistuu vaaleammaksi niin punertaavampaa violettia päälle. Onni näissä kylmissä suoraväreissä on se että ne ei kauaa pysy 😉 Sauna, syväpuhdistava ja paljon pestä nii kyllä sininen lähtee 😊 (Kuulostaapa joltain synnytys-käynnistys metodeilta 😂)
  Yksi hyvä kikka myös mitä itsekäytän pastelli sävyissä että sekoitan fudgen hopeashampooseen muutaman tipan haluamaani suoraväriä. Jostain syystä hiukseni ei ole suoravärien ystävä, joten Hoitoaineeseen sekoitettu suoraväri ei ikinä tule toivotun väriseksi. Nimimerkillä viimeksi sinistä halusin sain vihreän 😂

  • 25.1

   Sanni sanoo

   Hei! Syväpuhdistavaa muutama kerta (extremenä olen käyttänyt fairyä) ja kun haalistuu vaaleammaksi niin punertaavampaa violettia päälle. Onni näissä kylmissä suoraväreissä on se että ne ei kauaa pysy 😉 Sauna, syväpuhdistava ja paljon pestä nii kyllä sininen lähtee 😊

   Kiitos tsempeistä, toivon kovasti että nämä kikat ja öljynaamiomuhitukset auttavat :)

 18. 26

  Sanni A. sanoo

  Mä taisin kommentoida sun instaan aiemmin että Color mask purple rain teki mulle turkoosin/homeen värisen tukan. Huomasin myös että saman merkin pastellilaveeraaja teki saman ja myös Pearl-mask sisältää samaa sävyä. Kampaajan kanssa tätä kauhisteltiin.

  Mulla värjättiin viimeksi koko tukka violetilla Elumenilla joka oli aluksi liian punertava mutta nyt kun pari viikkoa oon käyttänyt Fudgen paint boxin tummaa liilaa sekoitettuna hoitoaineeseen/Biozellin ink-laveeraajaan niin tukka on kylmän violetti muttei yhtään sininen. Fudgella on myös vaaleampi lila mutta mutta se ei ole kovin pigmenttinen

  • 26.1

   Sanni sanoo

   Mun piti heti tsekata mitä pigmenttejä Crazy Colorin Violette sisältää ja verrata sitä Hermansin Vickyyn, ja niissä on sama sininen ja violetti pigmentti: HC Blue 15 ja Basic Violet 16. Violettessa on lisäksi HC Red 3 (mitä voi vain ihmetellä, kun näistä kahdesta Violette on selvästi sinisempi). Vicky ei tehnyt mun hiuksiin mitään ei-toivottuja värivivahteita.

   Pigmenteistä ei siis näköjään (ainakaan mun tapauksessa) voi päätellä, miten suoraväri hiuksissa käyttäytyy. Harmi, jos näissä olisi ollut ihan eri pigmentit niin olisin vain jatkossa varonut HC Blue 15:a…. Muuten, jos googlaa HC Blue 15:n niin tulee kuvia, joissa on juuri se sininen sävy mikä on nyt vallannut mun tukan… Outoa, että eri merkkien sekoituksissa tuo kyseinen pigmentti käyttäytyy mun hiuksissa niin eri lailla. Vicky ei jättänyt hiuksiin minkäänlaisia likaisensinisiä kohtia.

   • 26.1.1

    Sanni A. sanoo

    Color maskin molemmissa (Purple rainissa ja Laventelissa) on tuota hc Blue 15:sta ja niillä ”sain” sen hometukan. Ehkä pigmenttien suhteet toisiinsa tärkeät, varmasti kylmää violettia ei saa ilman tuota pigmenttiä. Fudgessa on Basic Red 51, Blue 124, Violet 2 ja Blue 99.

    • 26.1.1.1

     Sanni sanoo

     Ehkä pigmenttien suhteet toisiinsa tärkeät

     Varmasti on näin. Mullahan tuo Color Mask Paintin Laventeli toimi mitä ihanteellisimpana pohjana johon sitten sekoitin tummempia violetteja ja tuli tosi nätti tukka.

   • 26.1.2

    Meu sanoo

    Tässäkin on varmaan niin monta vaikutinta: hiuslaatu, aiemmat käsittelyt, veden laatu, hiusvärin erä, sekoitussuhteet, tähtien asento… Mulla esim. tuo Color Mask Paintin Purple Rain teki kirkkaan fuksian. Crazy Coloreilla olen muuten saanut kautta aikain eniten ”randomeita” tuloksia, toisin kuin esim. Elumenin kanssa, jolla saa 99% aina just sitä mitä odottaa. Tiedä sitten korreloiko tässä kohtaa vain oikeasti hinta laatuun, vai eikö tietyn puljun aineet vain sovi juuri minulle/sinulle/kelle vaan.

    • 26.1.2.1

     Sanni sanoo

     Pigmenttijutut on tosiaan mielenkiintoisia… Kun eri puljut kuitenkin käyttävät samoja pigmenttejä, niin vaikuttaako lopputulokseen enemmänkin tuotteessa käytetty emulsiopohja ja sen ainesosat vai vain pigmenttien pitoisuudet toisiinsa nähden. (Tai sitten tuo tähtien asento… :D) Tottakai hiuslaatu ja aiemmat käsittelyt vaikuttavat aina ylipäänsä tulokseen, mutta jos samaan tukkaan tulee ihan erilainen tulos kahden eri sarjan samoja pigmenttejä sisältävillä väriaineilla niin silloin hiuksen laatu jää pois vaikuttavista tekijöistä.

 19. 27

  Amanda sanoo

  Monta värjäyskatastrofia läpikäyneenä on haalistusvinkit hyvin hallussa. Ole mahdollisimman kauan pesemättä hiuksiasi, laita sitten kunnon öljymuhitus tukkaan yöksi ja pese aamulla kahteen kertaan c-vitamiini-syväpuhdistava shampoo-seoksella. Kyllä meinaan lähtee.

  • 27.1

   Sanni sanoo

   Miten C-vitamiini saadaan shampooseen..? Liuotetaan poretabletti pieneen määrään vettä ja sekoitetaan shampooseen?

 20. 28

  Pipsnam sanoo

  Öljymuhittelut onkin jo mainittu, mä kanssa yrittäisin vaan haalistaa ensin ja jossain välissä lisätä vähän pinkkiä sekaan taittamaan sinisyyttä. Mä vetäsin pari vuotta sitten sinivioletiks hiukset ja siitä eroon pääsy ei ollutkaan ihan niin helppo homma. Värinpoiston jäljiltä siellä täällä oli vihreitä kohtia mitkä ei meinannut lähtee millään. Lopulta sain ne tuommosella hair colour removerilla pois, joku Colour b4 nimeltään, piti tilata ebaysta. Luin, ettei se oo varsinainen värinpoisto eikä pitäis olla niin raju juttu hiuksille, mut kyllähän se jonkun verran kuivatti ja pari viikkoo hiukset haisi ihan järkyttävän pahalle.. ammoniakille tai jollekin. :D Mut sillä lähti vihreet! Eli jos et malta muhitella ja haalistella ajan kanssa hiusväriä niin ehkä tuosta vois olla apua.

  Mullakin oli joskus vuosia sitten just sellanen haaleavaalea liila ponitukka, olihan se aika työn ja tuskan takana saada ja vielä ylläpitää, mut kotikonstein onnistuin! Mä käytin silloin directionsin violet -väriä, en nyt muista sun aikasemmista kirjotuksista että ootko kokeillut sitä? Sekoittelin hoitoaineeseen/shampooseen ja tarpeen vaatiessa pinkkiä sekaan. Directionssilla on kanssa noita haaleempia liiloja (lilac), mut huomasin että halvemmalla pääsi kun ite laimenteli, piti vaan tosiaan rohkeesti välillä laittaa sitä pinkkiä sekaan ettei vetänyt liian siniseen, se pinkki siitä kuitenkin ekana lähtee jos sitä lorahtaa liikaa. Lorealin hopeashampoo tais olla kans tuolloin käytössä. Nää on varmaan jo monta kertaa vinkattuja juttuja mut sanonpa nyt silti jos vaikka ei ookaan!

  Muistelen, että jossain valittelit sitä, ettei väri tartu juureen (ei taida olla enää ajankohtanen valituksen aihe kylläkään :D ). Mulla oli sama homma, eli juurikasvu ois tarvinnut pari värinpoistoa alle ennenkuin liila siihen tarttui kunnolla. Ylipäätään se pohjaväri piti olla ihan putipuhtaan vaalea eli hiukset aika kunnolla värinpoistoilla tuhottu ennenkuin pysyi väri. Mut sit taas ei saanu olla liiankaan huonossa kunnossa…
  Se värin pitäminen on kyllä aikaa vievää kikkailua kun tuntuu olevan ihan herran hallussa miten se väri milloinkin tarttuu ja ylivärjäämistäkin täytyy varoa, musta ei kyllä enää ois siihen hommaan! :D

  Toivotaan että saat haalisteltua värin nopsaan pois ja löydät sen oman rutiinin ponitukan ylläpitoon!:)

  • 28.1

   Sanni sanoo

   ja pari viikkoo hiukset haisi ihan järkyttävän pahalle.. ammoniakille tai jollekin. :D

   Apua, kuulostaa pelottavalle..! :D Kyllä mä taidan jaksaa muhitella, en uskaltaisi laittaa tuollaisia aineita. Ylipäänsä jättäisin suuremman luokan värinpoisto-operaatiot ammattilaisen suoritettavaksi, ei sipuli kestäisi jos onnistuisin tyyliin polttamaan hiukseni rikki jollain omilla kokkailuilla kotona… ;)

   käytin silloin directionsin violet -väriä, en nyt muista sun aikasemmista kirjotuksista että ootko kokeillut sitä?

   Yhden vajaan purkin olen kokeillut, ostin sellaisen Kreikassa yhdestä kampaamosta (jep, myivät mulle vajaan, asiakastyössä käytetyn purkin kun se oli ainoa joka heillä oli ja mä olin kipeästi värin tarpeessa :D). Se oli mun mielestä hyvää ja pigmenttistä, mutta sävy oli vähän liian punertava. Täytyy kokeilla Directionsilta tulevaisuudessa toista, vähemmän punertavaa liilaa. Katsoin että heillä on valikoimassa useitakin violetteja.

   Muistelen, että jossain valittelit sitä, ettei väri tartu juureen (ei taida olla enää ajankohtanen valituksen aihe kylläkään :D ).

   Joo, tää hemmetin CC Violette tarttui kyllä juureenkin, jotka on nyt lähinnä harmaanvihreät :D

   Mullahan violetti sävy ei tarttunut juuri vaalennettuunkaan tyveen, mikä oli tosi kummaa. Miten väri tarttuu vaalennettuun pituuteen, jos ei tyveen..? Samalla lailla käsiteltyähän ne kummatkin alueet on…

   Se värin pitäminen on kyllä aikaa vievää kikkailua kun tuntuu olevan ihan herran hallussa miten se väri milloinkin tarttuu

   Joo, siltä tosiaan vaikuttaa :) Jokainen värjäyskerta on uusi eksperimentti :D

   Toivotaan että saat haalisteltua värin nopsaan pois ja löydät sen oman rutiinin ponitukan ylläpitoon!:)

   Sitten kun se juuri toivotun sävyn tuova yhdistelmä löytyy niin siinä kyllä pitäydyn :)

 21. 29

  Terhi sanoo

  Kuvissa tuo väri kyllä näyttää minun mielestä ihan nätiltä :)
  Haalistin itse suoraväriä soodalla, eli vatiin lämmintä vettä ja ruokasoodaa, lopuksi huuhtelu etikalla. Väriä lähti hyvin pois :) en kyllä tiedä mitä normaalit hiukset tykkäävät tuosta käsittelystä, kun minulla on rastat.

  • 29.1

   Sanni sanoo

   Kuvissa tuo väri kyllä näyttää minun mielestä ihan nätiltä :)

   Livenä tilanne on valitettavasti hyvin eri näköinen, paljon tummempi ja likaisempi :/ En tajua miksi kamera ei pysty kuvaamaan sävyä oikeanlaisena, kännykälläkin otetuissa kuvissa väri on violetti vaikka peilistä katsoo päivän selvästi sininen pää.

 22. 30

  RainDrop sanoo

  Kysyin kampaajasiskoltani neuvoa ja hän suositteli kokeilemaan suoraväriin ”kuumavärinpoistoa” eli kuumaa vettä + vaalennusjauhetta + syväpuhdistavaa shampoota sekaisin, annetaan olla niin kauan kuin tarpeen. Kenties tästä olisi apua? :)

  • 30.1

   Sanni sanoo

   Joo, tuli tää kommentti tännekin, en vain ollut ehtinyt julkaista :) Vaalennusjaheen käyttö vain vähän epäilyttää kun se rasittaa omaa hiusta niin paljon. Mutta kiitos siskollesi vinkistä :)

 23. 31

  saaraaaa sanoo

  Mulla lähti toi CCn Violetten jättämä homeen sävy hiuksista vain saksilla. :( Onneksi oli vain latvat värjätty, polkaksi leikkaamalla oli jälleen kokonaan blondi pää.

  Toki sitä homeisuutta sain peitettyä länttäämällä päälle säännöllisesti pinkkiä väriä, mutta aina kun pinkki pesujen myötä haalistui, viimeisenä oli hiuksissa jäljellä vihreä. Enkä jaksanut sitä värillä läträämistä enää, kun olin jo vuoden ajan suoravärjäillyt… Toivottavasti sulle käy paremmin!

  • 31.1

   Sanni sanoo

   Mulla lähti toi CCn Violetten jättämä homeen sävy hiuksista vain saksilla. :(

   Voihhelevetti… :( No, mä pesin hiukset tänä aamuna kolmesti syväpuhdistavalla eikä väri haalistunut piiruakaan. Ei vaikuta lupaavalta :(

 24. 32

  Mari sanoo

  Liila on ehdottomasti kauniimpi :) Sopii sulle hyvin.
  Toivottavasti saat sen takaisin, ilman että sininen puskee läpi tai jää tuota vihreää sinne sitte. :/

  Minäkin olen harkinnut värinvaihtoa jo pitkään. Liila kiinnostaisi, mutten osaa sanoa sopisisiko se mulle yhtään ennen testausta ja siitä se mahdollisesti vaihtuisi tummaan violettiin, jos ei sopisi. Tummasta violetista nimittäin pitäisin ainakin ja se houkuttelisikin kovin. :) Punainen on myös yksi, ei ehkä aivan kirkas, mutta tummempi (kuten joskus jo olikin). Tumma petroolinsininen olisi aivan ihastuttava, mutta hankala saavuttaa ja ylläpitää juuri se sävy jonka haluaisin. Pelottaa vaan tuo että miten oma tukka ottaisi suoravärit vastaan. Äidillä tukka menee usein huopatossun ruskeanharmaaksi tai vihertäväksi väärien värien kanssa ja epäilen että mulle kävis samoin suoravärien kanssa.. :D

  • 32.1

   Sanni sanoo

   Huomasin tämän kommentin vasta nyt, sillä blogini on täyttynyt roskapostikommenteista K&T:lle siirtymisen jälkeen ja vanhempiin postauksiin jätetyt kommentit hukkuvat noiden spämmikommenttien sekaan :( (Uusimpien postausten kommentit näen suoraan bloginhallinnan ensimmäisellä sivulla postauskohtaisesti joten ne erottuvat spämmistä.)

   Valitettavasti sinisen haalistusprojektini ei ole toistaiseksi sujunut onnistuneesti, vaan sininen on ja pysyy. :/ Kun olen käynyt tämänhetkiset testishampoot läpi siirryn c-vitamiinipesukokeiluihin. Kauhulla jo odotan miten kuivaksi tukka vetää… Suoraväriseikkailut ovat kyllä kivoja mutta niiden kanssa ottaa myös riskin tällaisista odottamattomista käännöksistä, jotka voivat johtaa siihen ettei ihan heti pääsekään takaisin siihen omaan mieluisaan väriin…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.