Nimetön vastaus Fuengirolasta

Sain eilen illalla vastauksen sähköpostiini AR Cosmetics Academylta koskien kuvani luvatonta käyttöä koulun nettisivuilla. Kuten torstaina kerroin, on meikkikuvani esillä koulun Kauneusmeikkauskurssin kuvagalleriassa oppilastyönä.

Kirjoitin asiallisen viestin, johon sain sangen häkellyttävän vastauksen koulun anonyymiltä edustajalta. Vastaaja ei siis laittanut nimeään viestin alle, eikä nimeä näkynyt edes lähettäjätiedoissa.

Kirjoitin koululle seuraavanlaisen viestin:

”Moikka!

Kirjoitan Karkkipäivä-kosmetiikkablogia, ja yksi lukijoistani laittoi juuri linkkiä sivuillenne että olette käyttäneet meikkikuvaani osana kuvagalleriaanne.

Kuva nimeltä ”päivämeikkiharjoitus” eli ruskea silmämeikki on otettu blogistani. Saanko tiedustella miksi käytätte koulunne sivuilla toiselta luvatta otettua kuvaa joka ei liity kouluunne millään lailla? Luulisi teillä olevan lähikuvia silmämeikeistä omasta takaakin. Ja kuvagallerian tarkoitus on varmaan kuitenkin esitellä oppilaidenne töitä, ei jonkun bloggaajan. 

Voisitteko poistaa kuvan? Kuulisin myös mielelläni selityksen, miten viitsitte käyttää toisen kuvaa edustamaan koulunne opetusta.

terveisin, Sanni XXX”

ARCosmeticsAcademy_silmameikki

.

Sain hämmentävän ylimieliseen sävyyn kirjoitetun vastauksen. Nimetön vastaaja ilmoittaa heti alkuun ettei ole ”varastanut” minulta mitään kuvia, ja että kaikki sivuilla näkyvät kuvat on kuvattu heillä koulussa ammattivalokuvaajan toimesta. Kirjoittaja lisää, että koska heidän opettajansa on lahjakas ja tunnettu meikkaaja, ei heidän tarvitse käyttää muiden kuvia.

Jos kuvaani kuitenkin on käytetty, niin sen on kirjoittajan mukaan täytynyt tapahtua Facebookissa jonne koulun oppilailla on oikeus lisätä kuvia. Hän jatkaa, ettei kuvissani selvästikään ole copyrightia, kun ne pystyy netistä kopioimaan. (!!) Kirjoittaja lisää, ettei kyseessä tällöin lain mukaan ole rikos tai väärinkäyttö.

Lopuksi hän ilmoittaa, että JOS minua nyt kovasti kuvani käyttö harmittaa, niin hän poistaa sen välittömästi ja korvaa mielipahani koulun opettajan työllä.

!!

Enpä ole ennen törmännyt näin epäammattimaiseen ”asiakaspalveluun”. Kuvani on päivän selvästi koulun nettisivujen kuvagalleriassa, ja kun täysin asiallisesti otan asian tiimoilta yhteyttä, saan nimettömän vastauksen henkilöltä, joka käytännössä kieltää kuvan käytön ja vieläpä väittää, että JOS kuvaa olisi käytetty, se olisi silti laillista.

Tässähän ei nyt edes omalla kohdallani ollut alkujaan kyse mistään maailmanluokan loukkaantumisesta kuvani käyttöön liittyen tai minkään tekijänoikeudellisen korvauksen vaatimisesta, vaan silkka hämmästys röyhkeästä toiminnasta ja kiinnostus saada selvyys miksi näin on toimittu. (Mutta ymmärrän kyllä teitäkin joiden mielestä tekijänoikeuslain rikkominen on vakava asia johon täytyy puuttua.)

Nyt kuitenkin koulun asenne sai minut todella kiukkuiseksi. Kuvaani ei ole edelleenkään poistettu, enkä saanut kirjoittajalta mitään vastausta kun kerroin, että kyllä minulla luonnollisestikin on tekijänoikeus omaan kuvaani ja kysyin, eikö hän katsonut tarpeelliseksi laittaa nimeään viestiinsä.

Edelleenkään, mitkään korvaukset eivät minua kiinnosta, koska itse kuvan ”lainaus” ei siinä mielessä ole minulle iso juttu, mutta asiallista, ammattimaista ja ennenkaikkea pahoittelevaa suhtautumista olisin odottanut..! Oikeasti, todella röyhkeää!

Koululle voi varmaan laittaa palautetta ja kertoa, mitä mieltä tällaisesta toiminnasta on.

Edit. Sain kello 17.12 vastauksen nimensä tällä kertaa sisällyttäneeltä Anne Roseliukselta. Kuvani on nyt poistettu. Se oli kuulema joutunut koulun netti- ja Facebook-sivulle ulkopuolisen sivujentekijän toimesta. Tämä palveluntarjoaja on ottanut joitain kuvia Googlesta. Tämä on minulle annettu selitys.

Roselius myös tahtoi tehdä selväksi, että olin väärinymmärtänyt osan hänen ensimmäisestä viestistään; hänen aikeenaan ei suinkaan ollut korvata minulle aiheutunutta mielipahaa koulun opettajan työllä, vaan vain korvata luvatta otettu kuva galleriassa koulun opettajan kuvalla. Ja tämäkin siis alunperin vain siinä tapauksessa, JOS kuvan käyttö minua kovasti harmittaa. Eihän sen kai pitäisi. Ihme niuhotusta minulta puuttua siihen että kuvani esitetään jonkun vieraan koulun oppilastyönä.

Edit2. Toisen Roseliuksen kirjoittaman vastineen voi käydä lukemassa torstain postauksen kommenttilaatikosta TÄÄLTÄ.

Kommentit
 1. 1

  Sokerikukka sanoo

  Kylläpä pisti harmittamaan sun puolesta, todella epäammattimaista toimintaa! Jos nyt koululla kerran ollaan sitä mieltä ettei mitään kuvan varastamista ole tapahtunut niin voisivat nyt edes seistä sanojensa takana ja allekirjoittaa lähettämänsä viestin.

  Voisko ton asian tiimoilta ottaa yhteyttä viranomaisiin? Joku ilmoitus/tutkintapyynnön tekeminen ei maksa mitään ja voisi ainakin säikäyttää koulun henkilökunnan. Tai vaihtoehtoisesti katsoa poistuuko kuva sieltä nettisivuilta ja jos ei niin ilmoittaa ihan ystävällisesti että oot yhteydessä virkavaltaan jos kuva ei sieltä sivulta poistu. Tosi kurja juttu, toivottavasti ymmärtävät korjata vähän asennettaan jatkossa :/

 2. 2

  Safiiritar sanoo

  No onpas asiatonta käytöstä kys. meikkikoulun taholta :(

  Mutta asiasta kukkaruukkuun: Tunnut tietävän paljon aurinkosuoja-asioista, joten haluaisitko valaista titämätöntä? Jos käytän suojakertoimellista päivävoidetta varsinaisen aurinkovoiteen sijaan, pitääkö minun silti lisätä tuotetta muutaman tunnin välein?

  • 2.1

   Sanni sanoo

   Kyllä, jos meinaat ihan auringossa maata. ^_^ ”Auringonotto” mielletään auringonsuojatuotteiden kannalta toimintana, jossa henkilö todennäköisesti hikoilee ja iho kastuu uidessa. Tämän vuoksi tuotetta neuvotaan lisäämään parin tunnin välein, koska sitä kuluu iholta hien ja kosteuden mukana. ’Varsinainen aurinkotuote’ on myös suunniteltu koostumuksensa puolesta kestämään iholla kauemmin kuin päivävoide.

   Jos kuvitellaan tilanne, jossa otat aurinkoa suojakertoimellisessa päivävoiteessa, se liukenee iholtasi ”varsinaista aurinkotuotetta” herkemmin ja sinun pitää todennäköisesti lisätä sitä jopa tiheämmin kuin ”arskarasvaa”.

   Suojakertoimellinen päivävoide on tarkoitettu ns. city-käyttöön, jossa henkilön ihon ei oleteta hikoilevan tai kostuvan samalla lailla kuin auringonottohommissa rannalla. Siksi sen koostumus on ”vähemmän kestävä” kuin aurinkotuotteen. Päivävoiteet halutaan pitää mahdollisimman ohuina ja kosmeettisesti miellyttävinä, jolloin ne menettävät kestävyttään. Varsinaiset aurinkotuotteet ovat paksumpia ja ”nappaavat” ihoon tiukemmin.

 3. 3

  candycane sanoo

  U s k o m a t o n t a ! ! Ei vaan voi käsittää, todellinen laatupulju kyseessä kyllä joo! Missäköhän kaikessa muussa nuo huijaaa… Kyllä koulun kannalta ehdottomasti olisi ollut parasta myöntää reilusti virheensä ja pahoitella, nyt kyllä menettivät kasvonsa aivan totaalisesti.

 4. 5

  Silja sanoo

  On kyllä törkeää käytöstä. Ja typerää väittää, että kuvaasi ei ole käytetty kun sitä aivan selvästi ON käytetty.

 5. 6

  sanoo

  Voi harmi :/

  Kannattaa googlettaa vaikka tekijänoikeuslakia ja nimenomaan valokuville. Sieltä löytyy selvästi miten homma menee!

 6. 7

  sanoo

  Naurettavaa toimintaa koululta, sanon minä. Eikä yhtään hyvien tapojen mukaista. No, ainakin nyt aika moni blogosfääristä tietää, mitä ko. koulu on tehnyt ja kuinka suhtautunut ystävälliseen yhteydenottoosi. Ei siellä taida pahemmin PR-ammattilaisia olla…

  En löytänyt ”ethän käytä kuviani ilman lupaa”- mainintaa täältä blogistasi, olisiko aiheellista lisätä nyt? :)

 7. 8

  Susa sanoo

  Ihme juttu kaikenkaikkiaan!
  Tulee todella epäammattimainen kuva yrityksesta, jos ei edes omalla nimellä viitsitä sähköpostiin vastata. Ja luulisi sen olevan kaikkein helpointa heillekkin pahoitella tilannetta ja poistaa kuva. Miksi alkaa selittelemään kaikenlaista?

 8. 9

  sanoo

  Onpa todella ylimielistä ja röyhkeää! Toivottavasti kyseisen koulun maine leviää tämän myötä ja juurikin siinä todellisessa valossa. Jos heillä kerran on ”lahjakas ja tunnettu meikkaaja” opettajana, luulisi tämän tai oppilaiden töistä löytyvän esimerkkejä nettisivuille.

  Suosittelen kyllä lämpimästi, että alat merkkaamaan kuvasi jollakin vesileimalla, ihan vain tämän tyylisten tilanteiden estämiseksi. Toki voihan nekin photoshopata/rajata pois, mutta vähän se edes auttaa. :)

 9. 10

  Tiltu Kultu sanoo

  Aivan uskomatonta…..:/
  Pitäisköhän sun varustaa kaikki kuvasi sillä vesileimalla (vai mikä se nyt onkaan)se ympyrän sisällä oleva c?

 10. 11

  sanoo

  Onpa todella outoa toimintaa heiltä! Olen itse aika liberaali tekijänoikeuksien suhteen ja omat kuvani ovatkin aika vapaasti lisensoituja (ja niitä jonkun verran käytetäänkin), mutta tuohan on ihan silkkaa valehtelua väittää, että kuva muka esittäisi heidän opetustaan, kun se selkeästi ei niin tee! Epärehellisyys raivostuttaa aina, argh miten alkoi vihastuttaa sun puolesta. :D

  Sitaattioikeuskaan ei tuossa toteudu, kun ei lähteitä mainita eikä asiayhteys ole ”asiallinen”. Tekijänoikeudet pätevät aina, ellei niistä erikseen ilmoita luopuvansa, ja joka tapauksessa on aina kohteliasta kunnioittaa tekijää tuomalla lähteet selkeästi esiin! Tosi kummallista toimintaa, ei voi muuta sanoa.

 11. 13

  sanoo

  Siis herranen aika, eihän tää voi olla todellistakaan! Kyllä miulla ainakin tuollanen pistää vihaksi, siis ettei edes pahoitella ja ollaan tollasia ylimielisiä. Eikä nimittäin näköjään tuolla tiedetä pätkän vertaakaan mikä on tekijänoikeuslaki ja mitä se tarkoittaa!

 12. 14

  Anis sanoo

  Uskomatonta touhua, aika pihalla pitää olla jollei tajua tuon vertaa tekijänoikeuslaista. Mistähän ne muut kuvat on revitty… Vaikuttaa todella epäluotettavalta paikalta.

 13. 15

  Bemu sanoo

  Aina vaan paranee, tosi mielenkiintoinen vastaus. Mutta niinhän se on jotta se koira älähtää johon kalikka kalahtaa. Koska asia on harvinaisen selvä että kuva on otettu blogistasi (joka todellakin on laitonta ilman luvan kysymistä) niin laitahan palautetta koululle…

 14. 16

  Zepa sanoo

  Etene vaan portaalla ylemmäs, yhteys koulun johtoon. Valitus ei vain kuvan käytöstä vaan myös törkeästä vastaumeilistä. Kannattaa muistaa aina että pomo se on pomollakin, ja ylimmällä portaalla ollaan tavallisesti tarkempia putiikin maineesta.

 15. 17

  sanoo

  Heips!
  Laitoin viestiä menemään firmaan sillä tälläinen sapettaa minua suuresti. Minun blogi ei hirveän iso lukijamäärältään mutta yritän tehdä asiat sääntöjen mukaan. Kuvien lainailu on okei mutta ei niiden käyttäminen rahallisessa hyötymistarkoituksessa. Ihmiset (ja tuntuu että tämä on jo tahallista) unohtavat että copyright on right to copy. Tähän kyllä liittyy fair use-pykälä. Minä esim. olisin voinut käyttää kuvaa postauksessa jossa kerron että tälläistä meikkiä yritän opetella tekemään ja/tai kertoisin että tälläinen kiva blogi on olemassa ja sitten linkittää kuvan suoraan tänne.
  Takaisin tuohon meikkikouluun…Ehkä kaikkein törkeintä oli heidän tapansa hoitaa koko asia ja vielä nimettömänä! Heidän nettisivuillaan kontaktilomakkeeseen kuitenkin vaadittiin koko nimi :D

  Uuh! Lähtee jo sivuraiteelle…Käytän wordpressiä itse ja siellä ei saa kuvan alapuolelle järkevästi kuvatekstiä (joka olisi kaikkein helpoin tapa antaa krediitit) joten linkitän kuvan suoraan alkuperäiselle saitille ja yleensä muistan sitten mainita että kuvaa klikkaamalla sinne pääsee. Mutta olen myös huomannut että niillä platformeilla jossa kuvatekstin saa kivasti siihen alle, tapa jolla ihmiset merkkaa krediitit vaihtelee hirveästi. Olen vain kerran törmännyt blogiin joka suoraan kertoi miten halusi ihmisten kirjoittavan krediitit. Tuollainenhan helpottaisi asioita todella paljon! Esim. laittaako nimi/blogin nimi vai pelkkä blogin nimi. Linkitetäänkö blogin pääsivulle vaiko siihen postaukseen mistä kuvan löysi. Taidankin alkaa pohtimaan tätä asiaa ja laittaa ohjeet omalle sivulle jo tänään ( ei sillä että kuvani mitään valokuvauksen helmiä olisi mutta kuvaan joskus kirppislöytöjä ja niistä joku saattaaki haluta kertoa).

  P.S. Jos minä nyt mielenhäiriössä saankin aikaseksi alkaa opettelemaan uutta meikkityyliä vaikka tuon sinun kuvan avulla, kerropas miten linkitän tänne? :D

  • 17.1

   Nimetön sanoo

   Niina, kyllä wpssä saa kuvan alle kuvatekstit. Tarkkaile niitä laatikoita oikeassa reunassa kun lisäät kuvaa. Siel se on – kuvateksti.

 16. 18

  Siiri sanoo

  Tällainen yhdistelmä sivistymättömyyttä, moraalittomuutta ja jopa oman edun vastaisuutta vetää kyllä hiljaiseksi. Eikö kyseinen henkilö edes sitä ymmärrä, että tuollainen tapa vastata asettaa koko koulun toiminnan vaakalaudalle? Vielä kun koululla kävi niin hyvä tuuri, että varastivat henkilöltä, jonka kanssa asia olisi ollut helposti soviteltavissa. Mutta tästä voisi melkein jo päätellä, ettet ole ainoa, keneltä on varastettu. Uskomatonta!

 17. 19

  Lissy sanoo

  Jos koulun oppilailla on oikeus lisätä heidän Facebook-sivustolle kuvia, miksi he eivät tarkasta, että kuvat ovat oikeasti oppilaiden! Ja jos se opettaja on niiiiin lahjakas ja niiiiin tunnettu meikkaaja, miksi he käyttävät Facebook-sivustonsa kuvia :D Kai sinun täytyy jatkossa laittaa puumerkki jokaiseen kuvaasi? Ja ihmettelen tuota JOS sinua nyt kovasti kuvasi käyttö harmittaa”… Tottakai se harmittaa eikä se todellakaan anna kovin luotettavaa kuvaa tästä kyseisestä koulusta. Tsemppiä, sinä olet oikeassa!

 18. 20

  Heta sanoo

  Järkyttävää vastuun pakenemista..! Tee ihan oikeasti rikosilmoitus asiasta, tuollaiset mätämunat sietävät kyllä ansaita näpäytyksen!

  • 20.1

   sanoo

   Hei,
   Sannille on lähettetty aiheen tiimoilta kaksi eri kirjallista selvitystä, mitä, miksi ja miten hänen kuvansa on päätynyt koulumme svuille.
   Sannille on lähetetty kirjallinen anteeksipyyntö ja julkinen vastine blogiin, jossa pyydetään julkisesti tätä kömmähdystä anteeksi.
   Kuva on poistettu käytöstä. Sen paikalle tullaan lisäämään oppilastyö koulultamme sekä opettajiemme opetustilannekuvia.
   Emme ole MÄTÄMUNIA. Sannille on ilmoitettu kyseessä olleen inhimillinen erehdys!!!!
   Sellaisia kai teillekin on voinut joskus tapahtua!?!
   Olemme luvanneet myös, ettemme VARMASTI tule koskaan käyttämään mitään materiaalia missään, mikä liittyy Sanniin!
   Olen vastannut sekä Sannille että blogiin omalla nimelläni ja toimittanut Sannille omat henkilökohtaiset yhteystietoni, jotta hän voi ottaa minuun yhteyttä, jos hän haluaa asiaa viedä eteenpäin jollakin taholla. En sen enempää ole yrittänyt pakoilla vastuutani.
   Ikävää, miten tällaiset jutut saavat nopeasti ikäviä piirteitä ja hurjasti lisävärityksiä täällä. En itse istu koko aikaa koneen ääressä, joten vastineen antamiseen meni yksi päivä.
   KUVA ON POISTETTU kaikista mahdollisista yhteyksistä tänään päivällä, kuten siis alunperin eilen jo luvattiin.

   • 20.1.1

    annepa sanoo

    Voivoi, kun kyse ei ole enää yhdestä kuvasta vaan toimintatavasta. Jos teillä on kuvia oppilastöistä, niin miksi haette kuvia googlesta? Kannattaisiko niitä oppilastyökuvia hakea omien kameroiden muistikorteilta?

    Kaikki kuvat, mitkä google-kuvahaku antaa ovat jonkun omia ja tällä jollakin henkilöllä on näihin kuviin oikeudet. Se tarkoittaa sitä, että vaikka googlen kuvahaku antaisi kuinka ihanan maalikuvan, sitä ei saa käyttää omiin tarkoituksiin kysymättä kuvan omistajalta lupaa. Se, että kuva on googlen kuvahaussa, ei tee siitä vapaata riistaa. Jos teillä ei nyt kuitenkaan ole omia kuvia oppilastöistä, suosittelen jonkun kuvapankin käytön aloittamista.

 19. 21

  sanoo

  Jahas. No toivon mukaan tää tempaus nostattaa kokemuksesi korkealle hakutuloksiin kun kyseistä koulua yritetään googlata. Sen jälkeen on vielä vaikeampi vakuuttaa olevansa ammattitaitoinen ja tasokas koulu…

 20. 22

  Ida sanoo

  Voi kamala mikä vastaus!? Itsekin olen täysin asiakaspalveluhenkinen ihminen, ja niin sanotusti hankala asiakas, sillä arvioin usein asiakaspalvelun laatua. Alkoi jo savu nousta korvista kun kuulin miten röyhkeitä ihmisiä näinkin tärkeän työn takana seisoo!

 21. 23

  sanoo

  No huh huh! Kyllä on törkeä meno. Itse varmaan veisin eteenpäin, jos tuohon ei mitään vastausta tai poistoa tule. On röyhkeää! Itse olen ollut kuvien kansa tekemisissä pienestä pitäen, niin henkilökohtaisesti ottaisi päähän löytää oma kuva muualta ja sitten saada vielä siihen selitys, että kuva ei ole minun koska X. Huh!!

 22. 24

  K sanoo

  Törkeetä. Ihan selvästi pakoillaan vastuuta. Ja kun mokattu niin ei myönnetä mokaansa. Olisi nyt nimensä voinut laittaa jos heillä ei ole mitään ”salattavaa”

 23. 25

  wannabe sanoo

  uskomattoman törkeää tuollainen vastaus!!! nyt ovat sentään poistaneet kuvan sivuilta…

  oikeasti, jos olisin sun tilanteessa, niin viimeistään tässä vaiheessa alkaisin puhua korvauksista ojennus-mielessä. vastauksesta huomaa kyllä, että koulu vähät välittää mistään laista, kunhan vaan ei jää kiinni! murrr!

 24. 26

  ella sanoo

  Jos kuvasi päätyminen koulun sivuille oli noloa, tämä on jo röyhkeyden huippu! Jopa vastaajalla onkin ollut pokkaa vastata piittaamattomasti ja suoraan sanoen törkeästi. Eipä taida paljon yrityksen maine huolettaa?

 25. 28

  JonnaS sanoo

  Nyt ei kuvaasi siellä enää ole, en ainakaan minä nähnyt.
  Onneksi sentään älysivät sen sieltä poistaa, kuulosti kyllä aika törkeältä vastaukselta noinkin arvostelulta koululta.

 26. 29

  Maazoh sanoo

  No pahoittelut olisivat kyllä olleet paikallaan, en voi käsittää miten kehtaavat! Kävin uteliaisuuttani kurkkaamassa ja nähtävästi sun kuva on nyt poistettu sekä heidän koti- että Facebook-sivuiltaan. Tässä tapauksessa mielestäni pelkkä kuvien poisto ei kyllä enää riitä, vaan pelastaakseen maineensa olisi kannattanut esittää julkinen anteeksipyyntö tästä ”erehdyksestä”. Todella tökeröä ja amatöörimäistä toimintaa…mutta Sanni hei, sun blogin nassukirjasivuilla on kuitenkin puolta enemmän tykkääjiä kuin moisen höpöhöpö-oppilaitoksen, toivottavasti se vähän piristää sun mieltä ;)

 27. 32

  sanoo

  Phahah. :D Joo, ja suklaapatukan varastaminen kaupasta on ei ole näpistys, mikäli suklaapatukka on jätetty vartioimatta. Autovarkaus ei ole tapahtunut, jos ovet jäivät auki. Ja raiskaus on oma syy, jos pitää minihametta.

  Ihme sontaa.

 28. 33

  NG sanoo

  Huh. Sattuuko sinulla olemaan ylhäällä päiväystä ja/tai tilannetta, jolloin ja jossa tuo meikki on tehty? Näin voisit esittää hieman lisätodisteita sille, että kyseessä on todella oman työsi asiaton lainaus. Mutta tuskinpa se saa suuria muutoksia aikaan koulun asenteessa, kun kerran ilmapiiri on noin ylimielinen ..

  • 33.1

   Sanni sanoo

   Sattuuko sinulla olemaan ylhäällä päiväystä ja/tai tilannetta, jolloin ja jossa tuo meikki on tehty?

   Meikki on tehty marraskuussa 2010 ja kuva julkaistu Karkkipäivässä 23.11.2010, se on varmasti ihan riittävä todiste :) Kouluhan ei ole tuolloin ollut edes olemassa (se on kuulema aloittanut toimintansa tänä vuonna).

 29. 34

  TM sanoo

  Hei!

  Olen lukenut blogiasi jo vähän aikaan, mutta en ole vielä uskaltanut kommentoida mitään, mutta nyt oli pakko!

  Lähetin viestiä kyseiselle koululle, (ystävälliseen sävyyn) kysyen että miksi koulun kuvagalleriassa on google-haun tuloksia, kun pitäisi olla koulun omia töit.

  Ja pyysin että saan myös vastaajan/lähettäjän nimen.

  • 34.1

   Sanni sanoo

   miksi koulun kuvagalleriassa on google-haun tuloksia, kun pitäisi olla koulun omia töit.

   Niinpä. Se, että kuvani oli päätynyt galleriaan VAHINGOSSA Google-hausta ei edelleenkään selitä sitä, miksi sivun ylläpitäjä edes tarvitsee Googlea koulun nettisivujen kuvagallerian päivittämiseen. Koulun oppilaiden tai henkilökunnan ottamat omat kuvat tuskin Googlesta löytyvät vaan kameroiden muistikorteilta.

 30. 35

  Mr. K sanoo

  Uskomatonta, että vielä on olemassa yrityksiä ja ihmisiä, jotka eivät ymmärrä PR/PA-aspektia. On erittäin helppoa osoittaa typeryytensä julkisesti, kuten tässäkin tapauksessa. If you don’t know how to play game, don’t do it.

 31. 36

  peach sanoo

  Kiva meikkikoulu ja erittäin hieno asiakaspalvelijavalinta heillä ollut. Vai että edellisessä viestissä oli kirjallinen anteeksipyyntö. Ei kyl näkynyt..

  • 36.1

   Sanni sanoo

   Anne Roselius on käsittääkseni koulun omistaja. (AR Cosmetics = Anne Roselius).

   Vai että edellisessä viestissä oli kirjallinen anteeksipyyntö. Ei kyl näkynyt..

   Roselius viittaa minulle lähettämäänsä sähköpostiin, jonka lähetti tämän ensimmäisen, nimettömän viestin jälkeen.

 32. 37

  Veppe sanoo

  Ei hitto, tää on ihan älytöntä. Jokainen kommentti ”koulun” edustajalta vain huonontaa imagoa entisestään. Teksteistä paistaa provosoituminen, loukkaantuminen ja täysin olemattomat asiakaspalvelu- ja PR-taidot. Hirveä asenne, eikä ollenkaan itsehillintää. En meinaa voida edes uskoa, että viesteissä viljellään neljän huutomerkin ryppäitä ja caps-huutoa! Lisäksi asiaa käsitellään täysin henkilökohtaisesta näkökulmasta, ilman mitään ammatillisuutta.

  Jos olisin koulun edustaja, olisin vastannut edes jotakin tyyliin ”Hei Sanni ja blogin lukijat, Olemme hyvin pahoillamme sattuneesta virheestä ja poistamme kuvan sivuiltamme välittömästi. Hienoa, että kiinnititte huomiota tärkeisiin tekijänoikeusseikkoihin. Toivotan teidät tervetulleiksi tutustumaan koulumme verkkosivuihin ja niillä esiteltyihin töihin positiivisemmassa yhteydessä! ystävällisin terveisin xxx”

  Mutta on se vaan vissiin joillekin niin vaikeeta.

 33. 39

  HH sanoo

  Tsiisus…. Tosi surkeaa kommunikointia koulun puolelta. Luulisi että kosmetiikka-alalla oleva osaisi käytöstapoja – vai noinko sitä keskustellaan asiakkaankin kanssa? Naurettavaa meininkiä. :/ Olisivat onnellisia ettei juttua viedä tätä pidemmälle…

 34. 40

  Iida sanoo

  No huh-huh. Mä en ole mikään fanaattinen tekijänoikeuksien puollustaja, mutta ärsyttää silti, miten piittaamattomasti niihin varsinkin netissä joskus suhtaudutaan. Varsinkin yrityksiltä se on mielestäni paitsi äärimmäisen typerää myös aika lyhytnäköistä. Mä olisin tuon ensimmäisen vastauksen jälkeen laittanut laskun kuvani käytöstä menemään, onhan kuvaa kuitenkin käytetty markkinointi tarkoituksiin. Siitä voi sitten firma lähteä tappelemaan jos näkee tarpeelliseksi.

 35. 41

  Anna sanoo

  Todella epäammattimaista toimintaa koululta.

  Finnfoton sivuilta löytyy tietoa siitä, miten tuollaisiin kuvavarkauksiin kannattaa reagoida (etenkin jos jatkossakin ilmenee samanlaisia ongelmia): http://finnfoto.fi/tyokalut/

  Finnfotoon voi myös ottaa yhteyttä jos haluaa henk.koht. neuvontaa kuvavarkausasioissa.

 36. 43

  Heidi sanoo

  En voi muuta kuin kompata, että tuo vastaus oli täydellisen luokaton. Pöyristyttävää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.