Nestemäisen eyelinerin ongelmista

Tiedätte, että olen eyeliner-tyttöjä.

”Signature”-lookkiini kuuluu siipimäinen rajaus, siksi eyeliner. Joko nestemäinen tai voidemainen/geelimäinen.

Eyelinerit_fluid_vs_gel

Näistä kahdesta voidemainen on ehdoton suosikkini, johtuen sen paremmasta hallittavuudesta nestemäiseen verrattuna. Juuri tätä asiaa haluan tänään valottaa :) Mikä tekee voidemaisesta eyelinerista paremman nestemäiseen verrattuna?

(Voidemaisia eyelinereita kutsutaan alalla itsepintaisesti geelimäiseksi, vaikka ne eivät todellakaan ole geelimäisiä. Koostumus on hyvin samanlainen kuin voidemaisissa luomiväreissä, ehkä aavistuksen jäykempi.)

Eyelinerit_MACFluidline

Voidemaisen eyelinerin ainoa miinus nestemäiseen verrattuna on (minun mielestäni) sivellin, joka on hankittava erikseen ja kuljetettava erillään itse eyelinerista. Lisäksi se on pestävä jokaisen käytön jälkeen.

Nestemäinen on kieltämättä nopeampi käyttää kun sivellin on mukana pakkauksessa.

Eyelinerit_MUFE

MUTTA. Nestemäinen koostumus asettaa tietyt haasteensa.

Koska koostumus on sanalla sanoen märkä, sitä on vaikeampi hallita kuin voidemaista.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ongelma #1: Märkä eyeliner leviää helposti luomella, jopa tottuneella meikkaajalla.

Tässä kuvassa vähän liioittelin leviämisefektiä räpyttelemällä silmää heti rajauksen laiton jälkeen, mutta näin voi käydä hyvin helposti. Ihan näin pahasti nestemäinen eyeliner ei minulla joka kerta tahri, mutta joudun aina pitämään silmää hetken kiinni kesken meikkauksen jotta rajaus kuivuu, muuten se karkaa luomen juonteisiin ja vekkeihin.

Myös siiven häntää on vaikeampi saada siistin teräväksi voidemaiseen verrattuna, koska nestemäinen koostumus luonnollisestikin leviää herkemmin eikä ”jää aloilleen”.

Märkyyttä voi vähentää pyyhkimällä nestemäisen eyelinerin sivellintä pullon suuhun ennen iholle vientiä, mutta tällöin menettää myös osan pigmentistä. Tämä on nestemäisen eyelinerin ongelma #2: pigmentin epätasainen sekoittuminen nesteeseen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pulloa täytyy aina muistaa ravistaa ennen käyttöä, ja siltikin jälki on usein epätasaista. Sivellintä on dipattava purkkiin monta kertaa jotta saa tasaisen värisen/peittävän jäljen. Ja joka dippauksella tulee taas lisää nestettä = märempi tulos, pidempi kuivumisaika, leviämis/tahriintumisvaara.

Voidemaisessa eyelinerissa koostumus on stabiili ja pigmentti on sekoittunut tasaisesti voiteeseen. Saat joka dippauksella saman verran pigmenttiä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tässä rajaus voidemaisella eyelinerilla.  Ero on aika selkeä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vasen silmäluomeni on vielä oikeaa epätasaisempi ja iho on ripsirajassa hyvinkin ”vekillä”. Epätasaisuus ei näy kun luomi on meikitön, mutta rajaus paljastaa ihon poimut heti. Minun on hyvin vaikea tehdä vasempaan silmääni täysin tasaista rajausta, ja nestemäisellä se on lähes mahdotonta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Voidemaisella tulos on huomattavasti parempi. Voide ei karkaa poimuihin niinkuin neste, ja saan rajasta suoremman.

Voin myös täyttää voidemasisella eyelinerilla luomen poimujen aikaansaamat kolot rajauksessa. Nestemäisellä se ei onnistu.

Eyelinerit_Liquid

Jos teilläkin on poimuiset tai juonteiset luomet tai olette muuten vain kokeneet ongelmia nestemäisen rajauksen kanssa, suosittelen kokeilemaan voidemaista. Kynä tietysti sotkee kaikkein vähiten, mutta se on myös kömpelömpi eikä sillä saa yhtä tarkkaa ja terävää rajausta kuin nestemäisillä ja voidemaisilla.

Tussi on toinen hyvin tarkkaan tulokseen yltävä rajaustuote ja helpommin hallittava kuin perinteiset dipattavat nestemäiset, mutta se toimii ihanteellisimmin (nuorella) tasaisella iholla. Se ei täytä poimuisen luomen koloja yhtä nätisti kuin voidemainen, joka jäykemmän laatunsa puolesta asettuu poimujen päälle tasaisemmin kuin ohuemman ja nestemäisen laadun tussi.

Eyelinerit_geeli

Kaipaatko lisätietoa? :) Kattava juttu erilaisista eyelinereista täällä.

*

Tutorialini erilaisiin silmänrajauksiin:

Osa 1: Perusteet

Osa 2: Tehosteita

Osa 3: Näyttäviä rajauksia

Kommentit
 1. 1

  Kaya sanoo

  Itse käytän nestemäistä eyelineriä, mutta kiinnostaisi kyllä kokeilla noita voidemaisia. Niitä vaan ei ole tullut ikinä vastaan missään. Asun aika pienessä kaupungissa eikä täällä ainakaan marketeissa ole noita näkynyt. Tiedätkö, onko noilla ”valtavirtamerkeillä” edes olemassa tuommoisia voidemaisia eyelinereitä? :o

  • 1.1

   Sanni sanoo

   Tiedätkö, onko noilla ”valtavirtamerkeillä” edes olemassa tuommoisia voidemaisia eyelinereitä? :o

   Ainakin Maybellinella ja L’Orealilla on, tosin vain yhdessä sävyssä (musta), Lorkulla taisi olla jossain vaiheessa ihan tumma violettikin mutta en ole pitkään aikaan tarkistanut tilannetta.

   Maybellinea ja L’Orealiahan myydään marketeissa, mutta sitä en osaa sanoa onko niissä sama valikoima kuin tavarataloissa, eli kuuluuko nuo geelilainerit myös markettien valikoimaan. Käy ihmeessä tutkimassa :) Noiden Maybellinen ja Lorkun geelilainereiden etu on se, että mukana tulee sivellin. Vaikkakaan se ei ole oman makuni mukainen kapeapäinen, mutta sivellin kuitenkin :) Monet tykkäävät noista leveämmistäkin. Eikä ainakaan tarvitse sijoittaa erikseen siveltimeen.

 2. 2

  Arlene sanoo

  Oon harkinnut voidemaiseen rajaukseen siirtymistä. Nestemäiset eyelinerit on ihan huippuja, mutta mulla on huppuluomet ja yleensä joudun rajausten piirtämisen jälkeen pitämään silmiä kiinni ja kulmia tosi ylhäällä ettei rajaukset suhraannu. Hivenen ärsyttävää :D
  Mietin vaan saako voidemaisella eyelinerilla yhtä ohutta jälkeä kuin nestemäisellä? Taitaa riippua käytetystä siveltimestä ja taidoista.

  • 2.1

   Sanni sanoo

   Mietin vaan saako voidemaisella eyelinerilla yhtä ohutta jälkeä kuin nestemäisellä? Taitaa riippua käytetystä siveltimestä ja taidoista.

   Riippuu nimenomaan siveltimestä. :) Itse saan voidemaisella paljon ohuemman rajauksen kuin nestemäisellä.

 3. 3

  Mari sanoo

  Onko voidemaisia vedenkestävänä? Mulla täytyy olla ehdottomasti vedenkestävä ripsari ja rajaustuote, muuten leviää. Käytänkin yleensä nestemäistä rajausta, mutta onhan se hankalaa, enkä saa sitä laitettua kovinkaan siististi.

  • 3.1

   Sanni sanoo

   Onko voidemaisia vedenkestävänä?

   Käsittääkseni kaikki voidemaiset eyelinerit ovat vedenkestäviä, en ole ainakaan yhteenkään ei-vedenkestävään vielä törmännyt :) Tuossa voidemaisessa koostumuksessa on jotain joka tekee siitä automaattisesti vedenkestävän. Melkein kaikki voidemaiset luomiväritkin taitavat olla wp:tä.

   • 3.1.1

    Eevi sanoo

    Olen myös voidemaisen eyelinerin vannoutunut kannattaja! Tykkään Inglotin eyelineristä, purkki vaan on valtavan iso, eikä kulu loppuun päivittäisessäkään käytössä ennen kuivumistaan.

    Mutta vedenkestävä se ei ole. Oon ollut siinä uskossa, ettei mikään voide kestä vettä!

    • 3.1.1.1

     Sanni sanoo

     Mutta vedenkestävä se ei ole.

     Onko sinulla siis Inglot AMC Gel Eyeliner? Ainakin Inglotin sivujen mukaan se on vedenkestävä:

     http://inglotcosmetics.com/amc.eyeliner.gel/products/146/1837

     Oon ollut siinä uskossa, ettei mikään voide kestä vettä!

     Voidemaisten luomivärien ja rajaustuotteiden kohdalla asia on, niin hassulta kuin se kuulostaakin, juuri päinvastoin :) Osaltaan juuri tämän ominaisuuden vuoksi voidemaisia luomivärejä käytetään niin usein pohjustustuotteina, kun ne tarraavat ihoon niin napakasti eivätkä ole vesiliukoisia.

     • 3.1.1.1.1

      Eevi sanoo

      On :O ja näytän tao taolta, jos pesen meikit suihkussa. Sottaista touhua, mutta lähtee ainakin mulla pesemällä. What?!

      • 3.1.1.1.1.1

       Sanni sanoo

       Tosi kummaa :) Mutta en epäile yhtään etteikö näin olisi kohdallasi, taas osoitus siitä miten tuotteiden ja eri ihmisten ihon välinen kemia voi vaikuttaa siten että tuote toimii ihan päinvastoin kuin pitäisi. Niinkuin mulla esim. 38-maskarat.

 4. 4

  milipili sanoo

  Mää oon aina miettinyt minkälaiset ripset pitää olla ettei ne sotkeennu noissa dipattavissa eyelinereissä , siksi tykkään enemmän voidemaisista tai tusseista, ripsien siivoaminen on turhauttavaa.

  • 4.1

   Sanni sanoo

   Mä taas kuulun niihin jotka onnistuu meikkaamaan nestemäiselläkin eyelinerilla juuri ripsiä sotkematta :D Mutta tiedän, että tosi moni muu kokee juuri niinkuin sinä, eli tuon ripsien sotkeentumisen voisi nimetä nestemäisten eyelinereiden ongelmaksi numero 3.

 5. 5

  Ninneri sanoo

  Tuo nestemäisen eyelinerin tahriintuminen on kyllä harvinaisen tuttu ongelma, jonka unohtaa aina kun on kiire. Ja sen jälkeen se vasta kiire onkin!
  Mä en kuitenkaan oikein välitä noista voidemaisistakaan, vaikka se olis nestemäistä huomattavasti riittoisampikin (eli opiskelijabudjetille oikein sopiva) valinta. Voidemainen rajaus ei nimittäin mun rasvoittuvilla luomilla pysy, vaan tarrailee vähitellen liikkuvan luomen yläosaan päivän aikana. Ja sekös ottaa aivoon! Pohjustustuote on käytössä, joten sen puutteesta ton ei ainakaan luulisi johtuvan. Oon päätellyt että rasvoittuvat ja raskaat luomet on vaan todella ärsyttävä kombo! :D

  • 5.1

   Sanni sanoo

   Voidemainen rajaus ei nimittäin mun rasvoittuvilla luomilla pysy, vaan tarrailee vähitellen liikkuvan luomen yläosaan päivän aikana.

   Onpas jännä..! En ole koskaan kuullut tuollaista voidemaisesta rajauksesta, mutta toisaalta, kun muut vedenkestävät tuotteet liukenevät herkästi ihon rasvoihin, niin miksipä ei voidemainenkin rajaus.. Minkä merkkistä voidemaista eyelineria olet käyttänyt..?

   • 5.1.1

    Ninneri sanoo

    Ai se onkin vaan mun ongelma? Olis pitänyt arvata :D Muutama vuosi takaperin mulla oli käytössä se Lorkun tumma violetti, se oli muistaakseni ihan ok eikä tarrannut erityisen pahasti (mutta tarras sen verran kuitenkin etten uudelleen halua ostaa samaa). Kesällä ostin Models own -merkin voidenmaisen linerin ja se on aivan sukka. Lähtee liikkeelle jo parin tunnin sisällä meikkaamisesta :( Oli se toki edullinenkin, jotain 7e luokkaa alennuksessa joten ehkä se selittää..
    Josko sitä testais jotain toista merkkiä vielä ennenkuin tuomitsen nämä ihan täysin :)

    • 5.1.1.1

     Sanni sanoo

     Ai se onkin vaan mun ongelma? Olis pitänyt arvata :D

     Ei varmastikaan :D Minun kohdalleni vain ei ole aiemmin sattunut tällaista ”palautetta”, mikä tarkoittaa että silti on miljoonia ihmisiä joiden eyeliner-kokemnuksia en ole päässyt kuulemaan :D ^_^

     Kokeile ihmeessä sitä Lauderin Double Wear -eyelineria, huomasin että olit bongannut suosituksen tuolta toisesta kommentista :)

 6. 6

  Camilla sanoo

  Suosittelen kokeilemaan H&M:n kajalkynää! Se on ihan täydellinen rajauksien tekoon eikä maksakaan paljoa :))) Uskon että myös monet lukijasi voisivat innostua tämän vinkkaamisesta!

 7. 7

  Jenni sanoo

  Moi, onko sinulla antaa mitään kikkakakkosta, jolla voisi estää rajauksen ”leimaantumisen” silmäluomeen? Tykkäisin niin yhdistelmästä vaalea luomiväri + musta rajaus (yhdistettynä punaisiin huuliin) mutta aina on jossain kohtaa päivää ”tuplarajaus” jossain luomivaon tietämillä. Tapahtuu kynällä, tussilla ja nestemäisellä ja joka merkillä, jota olen kokeillut.

  • 7.1

   Sanni sanoo

   Käytätkö luomenpohjustusta? Tuo leimaantuminen on monelle tuttu ongelma, ja liittyy usein rasvoittuvaan ihoon yhdistettynä raskaaseen luomeen.

   Hyvän pohjustuksen lisäksi minulla on todellinen ässätuotevinkki: eyeliner, joka kestää aivan järjettömän pitkään ;) Se ei ole vesiliukoinen muttei vedenkestäväkään, ja juuri tuossa teknologiassa on kestävyyden salaisuus; se ei liukene veteen mutta ei rasvoihinkaan. Kyseessä on Estee Lauderin Double Wear Zero-Smudge Eyeliner (linkin takana blogijuttu jossa eyelineria oli jäljellä iholla vielä viidentenäkin päivänä sen laitosta…!). Jos mikään muu eyeliner ei pysy tai tahrii, kokeile Double Wearia.

   Olen myynyt tuota myyjävuosinani vaikka kuinka paljon ja saanut kasapäin positiivista palautetta asiakkailta, jotka luulivat, ettei heillä pysy mikään eyeliner. :)

   • 7.1.1

    Jenni sanoo

    Käytän pohjustusta, ei auta :( Jopa UD:n ylistetty sellainen on mulla jokseenkin ”susi”. Ja tosiaan, rasvoittuvat ja raskaat luomet löytyy… Todellakin kokeilen tota Estee Lauderia, kiitos vinkistä!

   • 7.1.2

    Ninneri sanoo

    Sama ongelma siis täälläkin! Seuraavana ostoslistalle menee Estee Lauder :)

   • 7.1.3

    Suvi sanoo

    Tulin ihan yleisesti kommentteihin kirjoittelemaan että kiitos tämän jutun sain VIHDOINKIN aikaiseksi ostaa uuden voiderajauksen kauan sitten kuivuneen Inglotin tilalle! Ja miksi vastasin tähän – no, Kicksissä olivat kaikki kolme myyjää yhteen ääneen samaa mieltä kun kysyin parasta geeli/voiderajausta: ”Estée Lauder!”

    Ja voi ihanuus, miten ihananmahtavat siipirajaukset sillä saakaan, ja pysyy vielä sisärajauksenakin <3

    • 7.1.3.1

     Sanni sanoo

     Ainiinjoo kun Lauderillakin on noita geelirajauksia..! :) Tulivat valikoimaan sen jälkeen kun itse lopetin myyjän hommat. Mutta olen tosiaan kuullut niistäkin pelkkää hyvää :)

     Varmasti teit loistohankinnan :) Lauder osaa nämä silmänrajaushommelit ;)

     • 7.1.3.1.1

      Maija sanoo

      Täällä yksi vannoutunut estee lauder fani. En enää pois antais, uuden hommaan aina tilalle kun vähänkään näkyy loppumisen merkkejä. Mullakin rasvoittuvat ja raskaat luomet ja tää pysyy kuin tauti

 8. 8

  sara sanoo

  En ole ikinä kokeillut voidemaista rajausta, onko siitä helppo tehdä ohut tai saako siveltimellä edes kovin ohutta rajausta?

  ps. taisit tehdä meikit perätysten, kun voidemaisen rajauksen kuvissa näkyy ihan hieman nestemäistä rajausta ts. sinulla on todella hyvä kamera! Mitä merkkiä tuo kynä on, näyttää todella kauniilta!

  • 8.1

   Sanni sanoo

   onko siitä helppo tehdä ohut tai saako siveltimellä edes kovin ohutta rajausta?

   Mitä ohuempi sivellin, sitä ohuempi rajaus :) Minulla esimerkiksi on käytössä MACin #210 joka on aivan sairaan ohut, sillä saan ihan ripsen tyvessä kulkevan lähes näkymättömän ohuen rajan jos niin haluan :)

   ps. taisit tehdä meikit perätysten, kun voidemaisen rajauksen kuvissa näkyy ihan hieman nestemäistä rajausta

   Kyllä, niin tein :D Kulmakarvoissakin näkyy puhdistuksen jäljiltä MUFEn eyelinerin glitteriä tuossa geeli-eyeliner-kuvassa :)

   Nestemäinen eyeliner on siis merkkiä Make Up For Ever.

 9. 9

  Karoliina sanoo

  Mä käytän yleensä eyelineria vain silloin kun haluan laittautua :) mutta oon huomannu saman, geelimäisillä paljon helpompaa. Nestemäinen tahrii ja en tiedä onko muilla samaa, mutta se klimpittää mun ripset. Nestemäistä käyttäessä joudun siivota ripset vedellä :D Tai sit mä en vaan osaa!

  • 9.1

   Sanni sanoo

   en tiedä onko muilla samaa, mutta se klimpittää mun ripset.

   Tosi monella tuntuu olevan tuo ongelma, kuulin siitä myyjäaikoinani jatkuvasti (ja milipilikin kommentoi siitä tuolla ylempänä).

 10. 10

  tiina sanoo

  Rakastan voidemaisia eyelinereita, mutta… ongelmani niiden kanssa on se kuivuminen. Olen kaksi voidemaista ja suht kallista ostanut ja molempien kanssa kävi niin että parin kuukauden jälkeen ne kuivahtivat purkkiinsa niin että siveltimeen siitä ei enää tarttunut… koitin myös aina kuoria kuivahtanutta päällikerrosta pois mutta kyllä se oli koko tuote kuivahko. Myös sekoittamalla kotin notkistaa mutta ei…

  • 10.1

   Sanni sanoo

   Kuivahtaminen on kieltämättä ongelma joidenkin (tai no, aika monienkin) voidemaisten eyelinereiden kanssa. Oletko kokeillut Inglotin Duraline-nestettä? Se on tarkoitettu muuttamaan puuterimaiset luomivärit nestemäisiksi, mutta sillä voi myös elvyttää kuivuneita geelilainereita.

   • 10.1.1

    Pauliina sanoo

    Tämä ei liity nyt tähän notkistajaan, mutta monien blogisuositusten perusteella hankin Inglotin geelilinerin kun piti olla niiiin hyvä. No en saanut siistiä jälkeä ja kk:n jälkeen töhnä olikin jo kuivunut. Niin että p…n möivät! Mitä sinä suosittelet?

    • 10.1.1.1

     Sanni sanoo

     Inglotin geelilainerit ovat omankin kokemukseni mukaan todella kuiva- ja jähmeälaatuisia. Omat suosikkini ovat MACin Fluidlinen ohella netistä tilattavat Indelible-rajaukset jotka ovat käytännössä ihan kuin nuo MACin Fluidlinet mutta halvempia :)

     Tilaan niitä täältä: http://madminerals.org/category_198/Indelible-Gel-Eyeliner.htm

     Ohoh, mutta mitäs ihmettä… Kaikkien sävyjen kohdalla lukee tällä hetkellä Out Of Stock… :/ Välillä osa sävyistä on ollut pitkäänkin lopussa ja Mad Minerals on ilmoittanut asiakkaille sähköpostilla kun sävyjä on taas varastossa, mutta tällaiseen en ole aiemmin törmännyt että KAIKKI sävyt ovat lopussa. Sivulla ei myöskään ole erikseen ilmoitusta toimitusvaikeuksista, niinkuin ennen on ollut jos moni geelilaineri on lopussa. Hmm… Toivottavasti Indelible ei ole jäämässä Madilta kokonaan pois…

     Myös Bobbi Brownin geelirajauksia on kehuttu. (Saa Suomessa vain Hgin Stockalta.) Itse en ole niitä kokeillut ja kun olen tällainen edullisten vastineiden kalastelija niin olen tyytyväisenä käytellyt eniten noita Indeliblejä. :)

 11. 11

  Kuorotipu sanoo

  Mä käytän nykyisellään pelkästään kyniä rajauksessa. Ennen käytin pelkästään nestemäisiä tai geelejä ja ne pelitti hyvin, kunnes aloin ottamaan stressiä piikkisuorista ripsistä. Ihan sama kuinka pitkään rajaus on ollut, se tarttuu aina osittain ripsentaivuttimeen! Seurauksna tietty sitten kalju kolo ripsirajassa :/ Kynien kanssa tätä ongelmaa ei ole.

  • 11.1

   Sanni sanoo

   Mulla oli juuri päinvastainen tilanne, eli käytin ennen pelkästään kyniä :) Varmaan 10 ekaa meikkausvuottani en rajannut millään muulla kuin kynällä, nestemäinen tuntui tosi vaikealta enkä saanut rajauksista millään symmetrisiä. Sitten kun hurahdin tuohon siipirajaukseen ja opin käyttämään nestemäistä/voidemaista vaihdoin kokonaan kynistä eyelineriin. Kynillä kun ei saa yhtä hyvää siipirajausta, tulee sellainen paksumpi ja kömpelömpi. Kynät on mulla nyt käytössä lähinnä kesäisin helpoissa ”pelkkä värikäs rajaus” -meikeissä.

  • 11.2

   Eevi sanoo

   Oh, mä taivutan ripset ennen silmämeikin tekoa. Ja kun käytän voidemaista eyelineriä, niin ripset ei klimppiinny, vaikka niitä olis taivuttanu.

   Tulipa muuten huomattua, että olen ehdottomasti myös eyeliner-tyttöjä, koska kommentoin KAKSI kertaa tähän postaukseen! Herätti intohimoja :D

   • 11.2.2

    Kuorotipu sanoo

    Pitäis varmaan kans opetella toi taivuttaminen ihan ekana, tai sit oikeesti vaan käydä säännöllisesti ripsipermiksessä/kestotaivutuksessa.

 12. 12

  sanoo

  Minä taas inhoan voidemaista rajausta! Kun en osaa, käsi tärisee ja rajaus menee pieleen. Olen jo vuosia luottanut Lumenen Blueberry eyelineriin :)
  Puhelimella lukiessa, Karkkipäivästä ei näy mobiiliversiota. Ollut pari päivää, mistähän johtuu :) ?

  • 12.1

   Sanni sanoo

   Jos käsi tärisee, miten saat nestemäisestä siistin? :D Mutta varmasti tuo on tottumiskysymys, kun on vuosia käyttänyt tiettyä niin siihen on varmaan rutinoitunut eikä tärinätkään haittaa ;D Mä joudun lähes joka kerta putsaamaan ja siistimään rajausta kun käytän nestemäistä, aniharvoin menee ”putkeen” ilman sotkuja vaikkei kädet edes tärise :)

 13. 13

  Karoliina sanoo

  Itse oon jo vuosia käyttänyt Rimmelin vedenkestävää nestemäistä eyelineria, se kuivuu kyllä just niille sijoilleen suunnilleen samalla hetkellä, kun ”siveltimen” liikuttaa pois vetokohdasta enkä olekaan sillä ikinä saanut sotkua aikaan, mutta kuten sanoitkin niin siiven tekeminen rajaukseen on melko hankalaa nestemmäisellä rajaajalla. Taidan kyllä itsekin tuon nykyisen putelin loputtua testata noita voidemaisia rajausvärejä, joskus teininä mulla on muistaakseni yksi sellainen ollut, mutta silloin en tajunnut vielä hölkäsen pöläystä meikkaamisesta ja siveltimistä, joten aikalailla käyttämättä se jäi. Ja kesällä kokeilin Lumenen tussimaista eyelineria ja en tiedä oliko mulla vaan huono tuuri vai onko ne kaikki yhtä huonolaatuisia, mutta ekan tussin palautin, koska siitä tuli vaan kapeaa haaleaa viirua, vaikka säilytin pystyasennossa ja koitin vähän ravistella sitä ennen käyttöä. No sain vaihdossa uuden tilalle ja se toimi toivotulla tavalla noin kaksi viikkoa ja sitten siinäkin loppui värin tulo ihan tussin kärjestä ja sillä tavalla lappeellaan (siis painaen sitä ylempää osaa tussista luomelle, jotta jotain väriä saisi irti) sitä oli tosi hankalaa ja sotkuista käyttää.

  • 13.1

   Sanni sanoo

   Minunkin kokemus Lumenen (Natural Coden) tusseista on se, että väri hiipuu tosi nopeasti. Alussa se on ihan pigmenttistä, mutta kuivuu ja haalenee nopeasti. On kokemusta sellaisistakin tusseista jotka vetää moitteetonta jälkeä vielä vuodenkin kuluttua korkkaamisesta ;) Esim. Maybellinen vanha tussi oli tällainen, samoin Lord & Berryn.

 14. 14

  Iita sanoo

  Sensai Liquid Eyeliner saa täydet viisi tähteä täältä!Onnistuu helposti tämmöiseltä tumpeloltakin :)
  Ostin sen kesällä 2014 ja vuoden kesti ennenkuin piti ostaa uusi täyttöpakkaus. Käytän silmänrajauskynää päivittäin.

 15. 15

  Iitanen sanoo

  Mulla on päivittäisessä käytössä Make Up Storen cake eyeliner, joka ei lopu sitten ikinä! Ostin tuotetta ensimmäistä kertaa vissiin 8 vuotta sitten, jonka jälkeen en ole enää nestemäisiin linereihin koskenutkaan.

  • 15.2

   Tiina sanoo

   Hei..voisitko kertoa tuosta cake eyelinerista,että onko se kuinka helppo poistettava,kun veden kanssa käyttää?
   Kiitokset

   • 15.2.1

    Sanni sanoo

    En ole Iitanen mutta voin vastata oman kokemukseni puolesta että lähtee tosi helposti koska kakkulaineri on vesiliukoinen.

 16. 16

  Kaitlin sanoo

  Mulla kasvaa ripset aika ei-niin-suorassa rivissä ja rajausväriä on aina tökittävä sinne koloihin, parhaan lopputuloksen saan yleensä dippaamalla siveltimen primerissa, ja sen jälkeen pyyhkäisen siihen puuterimaista luomiväriä (sotken sen sellaiseksi tahnaksi), ja rajaan sitten sillä.

  Mulla nestemäiset eyelinerit aiheuttaa kumman tuiman katseen, näytän jotenkin tosi vihaiselta ja toljottavalta :D

  • 16.1

   Sanni sanoo

   Nestemäinen rajaus voi saada tuollaisen efektin aikaan tietynmallisissa kasvoissa tai silmissä kun se on niin jyrkkä ja ”graafinen” kynä- tai luomivärirajaukseen verrattuna. Olen ehdottomasti sitä mieltä ettei nestemäinen rajaus sovi kaikille, tai ainakaan imartele :) On ihmisiä, joiden oma tyyli ja persoona on niin ”pehmeä” ja luonnollinen että kova eyeliner-rajaus näyttää ihan kummalta.

 17. 17

  Neeuli sanoo

  Mulla rajaus kuuluu kanssa jokapäiväiseen tyyliin. Aloittelin rajausten harjoittelun jo ala-asteikäisenä… Nykyään suosin ainoastaan tusseja, koska ne eivät sotke ripsiä. Lisäksi olen melkoinen ”tightliner” ja tökin aina tussilla ripsien välit. Siihen nestemäinen tussi on paras väline :)

 18. 18

  Kriksu sanoo

  Noniin! Nyt selkis tämäkin asia vaikka luulin jo tietäväni ”kaiken” meikeistä. Mä olen taistellut noiden nestemäisten kanssa ikuisuuden, aina välillä luovuttaen. Täytyypä hankkia geelimäinen. Muuten, asiaa läheltä liipaten: sain ripsarin kylkiäisenä YSL:n vedenkestävän rajauskynän joka osottautui varsin hyvin pysyväksi. Siitä on tulossa yksi suosikkituotteista, paitsi että se on sellainen kierrettävä kynä (eli terää saa esille lisää kun kiertää toisesta päästä). Miten ihmeessä tällaiseen saa tervävän kärjen? Eihän sillä saa tarkkaa viivaa enää muutaman käytön jälkeen. Just aamulla harmittelin asiaa ja pohdin mielessäni että ”Sanni varmaan tietää….” ;).

  • 18.1

   Sanni sanoo

   Miten ihmeessä tällaiseen saa tervävän kärjen? Eihän sillä saa tarkkaa viivaa enää muutaman käytön jälkeen.

   Noissa automaattikynissä (joiksi esiinkierrettäviä kutsutaan) on yleensä toisessa päässä pieni terotin. Katso, saatko kynän toisen pään auki, moni ei tajuakaan että siellä on piilossa terotin :) Ihan kunnon terävää päästä ei tietenkään koskaan enää saa tehdasterävyyden kuluttua pois, mutta vähän kapeamman kuitenkin.

 19. 19

  Laura sanoo

  Mulla ei IKINÄ tuu noita sotkuisia esimerkkitilanteita nestemäisellä eyelinerilla :o Tosin oon jo vuodesta 2005 (olin seiskalla) käyttänyt yhtä ja samaa luottotuotetta, Rimmelin eyelineria :D Vaikka on ”halppiskamaa” niin parempaa en oo löytänyt! Tuo on huippu. Teen vuodessa 350 päivänä siipirajaukset (välillä aika vahvatkin), joten eyeliner on melkeinpä tärkein meikkituote. Joten paskaa en käyttäisi :D

  Voidemaista olis toki kiva testata, mut en tiiä onko tarvetta. Tusseista en tykännyt yhtään! Kuivakoita, väriä ei tuu kunnolla ja kömpelöitä käyttää.

  • 19.1

   Sanni sanoo

   Voidemaista olis toki kiva testata, mut en tiiä onko tarvetta.

   Ei varmasti sinun tilanteessasi :D

   Kaikki nestemäiset ei sotke yhtä pahasti, osassa neste on paksumpaa ja vähän paremmin hallittavissa. Samoin eyelinerin applikaattori vaikuttaa, kova huopakärki aiheuttaa usein helpommin sotkua kuin sivellinpää tai pehmeä ”lötkö”huopakärki –> kova huopapää ei ime itseensä juuri lainkaan nestettä jolloin luomelle tulee kerralla enemmän nestettä kuin niillä applikaattorityypeillä jotka myös vähän imevät nestettä itseensä. Rimmelissä varmasti on ihanteellinen koostumus ja hyvä applikaattori :) Ja tietysti myös meikkaajan oma meikkikäsiala vaikuttaa – sinulla on hyvä ja varma käsi :)

 20. 20

  sanoo

  Olisi pari kysymystä aiheesta :) Hankin pari viikkoa sitten elämäni ensimmäisen geelieyelinerin kokeeksi, kun iHerbista löytyi niin halvalla (http://www.iherb.com/E-L-F-Cosmetics-Cream-Eyeliner-Black-0-17-oz-4-7-g/53884). Sävyvalikoima näyttää noin halvaksi merkiksi kivalta (8 eri sävyä, joista kaksi liloja…!).

  Onko sulla koemusta näistä ELFin geelieyelinereistä? Minusta käyttäminen on ollut helppoa, mutta ajattelin, olisko sulla mielipidettä, minkä laatuisia nämä on verrattuna hinnakkaampiin tuotteisiin. Itsellä kun ei sattuneesta syystä oikein ole vertailupohjaa.

  ELFin linerin mukana tullut sivellin on todella huono, ja olen käyttänyt tämän kanssa EcoToolsin leveää, viistoon leikattua flättisivellintä. Kuitenkin tuntuu, että ohutkärkinen sivellin olisi parempi. Onko sulla suositella jotakin hyvää ohutkärkistä eyelinersivellintä? Pitäisi olla keinokuitua ja mielellään edullisemmasta päästä :)

  Kiitos sinulle jo etukäteen :)

  • 20.1

   Sanni sanoo

   Onko sulla koemusta näistä ELFin geelieyelinereistä?

   Ei ole, mutta däämn, suuri kiitos iHerb-vinkistä! :D Kohta nimittäin on kokemusta, ELF-lainereita lähtee seuraavaan tilaukseen jo tänään :)

   Mitä sivellinsuositukseen tulee, valitettavasti en ole löytänyt hyvää, ohutkärkistä eyeliner-sivellintä miltään muilta kuin kalliimmilta merkeiltä, suosikkini ovat MACin ja BareMineralsin eyeliner-siveltimet. Kummatkin ovat synteettistä kuitua.

   http://www.bareescentuals.com/Essential-Liner-Brush/US77063,en_US,pd.html

   http://www.maccosmetics.com/product/13804/360/Products/Brushes-Tools/Brushes/Eye-Brushes/210-Precise-Eye-Liner-Brush

   MACin omistan itse ja käytän sitä (tai vähän paksumpaa 209:iä) kaikissa rajauksissa. BareMineralsin sivellin taas oli käytössä töissä ja muita en suostunut käyttämään koska harottivat jo parin käytön jälkeen.

   • 20.1.1

    sanoo

    Okei, toivottavasti postaat ELFin linereista sitten kun saat testattua :) Osasta ELFin tuotteista olen kuullut kritiikkiä, on huonopigmenttisiä luomivärejä ja hylsyynsä kuivuneita ripsareita. (Ei kai noin edulliselta merkiltä voi pelkkiä napakymppejä odottaakaan.) Tämä eyeliner sen sijaan vaikuttaa minusta ihan kurantilta.

    Kiitos sivellinvinkistä. Se on sitten pyörähdettävä Stockan MAC-pisteen kautta seuraavalla Hki-reissulla. On muuten mun ensimmäinen MAC-tuote ikinä…!

    Vaikuttaa ihan huipulta tuo tänään julkistettu Tallinnan-matka…! Jos en olisi juuri joulukuussa menossa käymään Tallinnassa niin lähtisin varmasti :)

    • 20.1.1.1

     Sanni sanoo

     Jes, varmasti postaan ELFistä :) En edellenkään ole kokeillut yhtäkään merkin tuotetta, joten it’s about time! :)

     Kivaa Tallinnaa sinulle joulukuussa, itsekin tekisi mieli käydä siellä joulun alla fiilistelemässä joulutunnelmaa :) Ja mikäpä estää ^_^

 21. 21

  sara sanoo

  Moikka!
  Löysin vastikään sun blogin (en ymmärrä miten on mahdollista) ja luin toissayönä varmaan tunnin putkeen sun postauksia! Niin paljon uutta asiaa meikeistä ja sun blogia on muutenkin kiva lukea :)
  Tuli tätä postausta lukieassa sitten mieleen että jos osaisit neuvoa semialoittelijameikkaajalle hyvän voidemaisen/geelimäisen eyelinerin. Bongasinkin tuolta jo ton MACin siveltimen mutta hyvä eyeliner olisi vielä hakusessa. Mulla on aika helposti rasvottuvat ja ihan pikkusen raskaat luomet, joten saattaa lähteä leviämään päivän/illan aikana :/ Oon lukenut paljon hyvään Urban Decayn kuuluisasta primerista joten semmoisen ajattelin hankkia kanssa :)
  Kiitos paljon jos jaksat vastailla!
  ps. kokeiluun menossa sun siemennäkkäri, tajuttoman hyvän näköistä!!

  • 21.1

   Sanni sanoo

   Moi sara!

   Onpa kivaa että olet löytänyt blogini, tervetuloa lukijaksi :)

   Edullisia geelieyelinereita Suomessa on IsaDoralla, L’Orealilla ja Maybellinella, näistä IsaDoralla myös värikkäitä (ainakin kausikokoelmien yhteydessä). Mustan sävyinen on IsaDoralla aika kuiva laadultaan, joten suosittelen ennemmin L’Orealia tai Maybellinea. Kummankin mukana tulee myös sivellin, tosin se on tylppäkärkinen eikä sillä saa yhtä ohutta jälkeä kuin vaikka tuolla MACin #210:llä.

   Jos haluaa panostaa asteen enemmän, niin MACin Fluidline on myös erinomainen geelieyeliner, ja sävyvaihtoehtoja on enemmän kuin noilla markettimerkeillä.

   UD:n Eyeshadow Primer Potion on parhautta – jos sen hankit niin tulet huomaamaan ;)

   Hauska kuulla että myös siemennäkkäri menee kokeiluun :) Se on kyllä jotain niin koukuttavaa… Varoituksen sana tosiaan ^_^

   • 21.1.1

    sara sanoo

    kiitos paljon vastauksesta! täytyypi piipahtaa MACin osastolla palkkapäivänä :’)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.