Nauran tälle välillä itsekin

Hetken mielijohdepostaus aamukahvin ääreltä.

Aamukahvi. Ja kahvimaito. Vakavia, tärkeitä asioita. :)

Mr Karkkipäivä puistelee tälle päätään ja naurattaahan tämä vähän minua itseänikin.

Pyrkiessäni löytämään sen parhaan  kahvimaitosekoituksen jossa yhdistyvät sekä vähähiilihydraattisuus että täyteläinen maku – ja täytyyhän maidon mielellään myös muodostaa kaunista vaahtoa :D, olen viime aikoina päätynyt jo kolmen eri tuotteen yhdistelmään.

KahvimaidotIMG_6079

Mulla on siis tosiaan käytössä kolme eri maitojuomaa aamuisin; miksaan 1 dl Kevyt-Soijamaitoa, 0,5 dl makeuttamatonta mantelimaitoa ja 0,25 dl punaista Eila-maitojuomaa.

Miksi?

* Soijamaito maistuu kahvin kanssa kaikkein parhaalta, mutta se on niin vähärasvaista että mielelläni lisään tujauksen jotain rasvaisempaa tuomaan kahviin täyteläisyyttä -> Eila-maitojuoma. Välillä käytän myös kuohukermaa, mutta se tekee kahvista vähän liian jälkkärimäisen rasvaisuudessaan. ”Arkikahviin” sopii Eila 3% (siinä on hiilaria 3,1 g vs. tavallisen maidon 4,8 g). :)

* Olen kuullut monilta tahoilta että minun olisi hyvä rajoittaa soijatuotteiden käyttämistä. Kun kahvimaitoa voi päivittäin kulua parhaimmillaan 6-8 desilitraa, keksin vähentää soijakuormaa korvaamalla osan maidosta makeuttamattomalla mantelimaidolla. Samalla tulen myös vähentäneeksi hiilareita sillä makeuttamattomassa mantelimaidossa on hiilaria vain 0,1 g per desi.

Mantelimaito ei kuitenkaan vaahtoa eikä sen maku ole kahvin kanssa yhtä hyvässä synergiassa kuin soijamaidon, joten pidän pitoisuuden puolessa soijamaidon määrästä.

KahvimaidotIMG_6089

Ajattelin kirjoittaa tästä ihan että saatte naureskella mulle! :) Aina on positiivista jos saa jonkun nauramaan. ^_^ Tiedän että mun hiilarijutut menee välillä totaalisesti komiikan puolelle. Olen tajunnut, että erilaisista vähähiilihydraattisten ruoka-aineiden bongailusta on tullut minulle outoa tyydytystä tuova harrastus, enkä enää voi kaupoissa estää itseäni vertailemasta jos jonkinlaista purnukkaa. Aina kun löydän minulle uuden vähähiilihydraattisen tuttavuuden olen ihan innoissani ja kirjoitan sen ylös. :) Tällä ei tietenkään ole mitään merkitystä ruokavalioni kokonaisuuden kannalta, mutta se on vain hauska ja höpsö harrastus.

Onko teillä jotain vastaavia ”outoja” harrastuksia? Tunnen esimerkiksi ihmisiä joilla on joku keräilyharrastus ja he jumittuvat kaikkialle bongailemaan esimerkiksi erilaisia lehmä-figuureja, poimimaan kiviä tai ihailemaan kaikkea pinkin väristä. :) Voi tietysti olla, että tämä on perin normaalia verrattuna kahvimaidon koostumuksen hienosäätöön. ;)

P.S. Alpro ja Valio eivät sponsoroi minua :D

Kommentit
 1. 1

  Nimetön sanoo

  En naura sinulle; ymmärrän tuollaisen pikkutarkkuuden hyvin. Itse esim. luen blogiasi tehden muistiinpanoja hyvistä tuotteista. :)

  Haluaisin muuten kysyä, mistä voisi tilata La Claréen Oliv’-kasvovoidetta.

  • 1.1

   Sanni sanoo

   Haluaisin muuten kysyä, mistä voisi tilata La Claréen Oliv’-kasvovoidetta.

   Sitä minun suurta ihastustanihan ei enää ole alkuperäisessä muodossaan, vaan koostumus muutettiin täyteläisemmäksi, pakkausmuoto purkiksi ja hintakin hilattiin reilusti ylemmäs.

   Antioksidanttivoide-nimellä kulkeva rasva on nyt siis tämän näköinen:
   http://www.oliv-laclaree.com/en/visage2/28-soin-nu.html

   En sitten osaa sanoa voisiko tämä nykyisen valikoiman voide olla lähempänä sitä vanhaa Antioksidanttivoidetta:
   http://www.oliv-laclaree.com/en/visage2/24-soin-douceur-jour.html

   Inci ei ole ihan samanlainen mutta ainakin tuossa on tosi korkea pitoisuus oliivinlehtiuutetta joka on koko voiteen pointti :)

   La Clareen oma nettisivu toimittaa tilauksia myös Ranskan ulkopuolelle, mutta postikulut on aika kovat – 30 euroa. StrawberryNetissä myydään myös La Clareeta mutta vain isoja salonkikokoja.

   • 1.1.1

    Minä vain sanoo

    Minullakin oli joskus sitä alkuperäistä, ja nyt halusisin uuden putelin, tai tuota joka voisi olla lähinnä alkuperäistä.. mistä sinä tilaat ko. tuotetta?

    • 1.1.1.1

     Sanni sanoo

     mistä sinä tilaat ko. tuotetta?

     En mistään, en oikeastaan enää koskaan tarvitse uusia voiteita kun jonossa on loputon määrä blogia varten kokeiltavia tuotteita.

 2. 2

  H sanoo

  (aamu)kahvi on pyhä asia. kaikki asiat, jotka johtavat aamukahvihetken boostaukseen, suotakoon! :D

  ”Olen kuullut monilta tahoilta että minun olisi hyvä rajoittaa soijatuotteiden käyttämistä” – miksi pitäisi rajoittaa? :o

  • 2.1

   Sanni sanoo

   Käyn aika ajoin akupunktiossa, ja hoitajani on sanonut että kiinalaisen lääketieteen näkemyksen mukaan kehoni tasapainotila hyötyy soijattomuudesta tai ainakin soijan vähentämisestä. En osaa tätä kunnolla selittää. :) Suuren soijamäärän nauttiminen taas on pahasta energioilleni.

   Muut soijan vähentämisen puolesta puhuvat tahot taas viittaavat soijan ”yleiseen ongelmallisuuteen”.

   • 2.1.1

    sanoo

    Moi!

    En ole artikkelin perusteella täysin vakuuttunut soijan vaaroista (katsoin kyllä linkin). Soija on osittain kiistanalainen, mutta sen puolesta puhuu vaikutus kolesteroliin (vaikka tässäkin taisi olla ristiriitaisuutta), proteiinipitoisuus ja -laatu, hinta ja helppokäyttöisyys.

    Ymmärrän toisaalta miksauksesi vähärasvaisella soijajuomalla ja hieman rasvaisemmalla Eilalla. Itsekin tulee joskus laitettua (jos mahdollista) rasvatonta/vähärasvaista maitoa ja päälle ihan vähän kahvikermaa :)

    Off-topic, mistä muuten ostit chia-postauksen yhteydessä olleita lupiinijauhoja?
    Leivoin viikonloppuna testauksessa sämpylät, joihin tuli sitkoa psylliumista ja vähän chiasiemeniä ja lupiinijuttu tuli mieleeni..

    • 2.1.1.1

     Sanni sanoo

     En ole artikkelin perusteella täysin vakuuttunut soijan vaaroista (katsoin kyllä linkin).

     En minäkään. :) Kunhan toimin ns. ”varmuuden vuoksi”. ^_^

     Off-topic, mistä muuten ostit chia-postauksen yhteydessä olleita lupiinijauhoja?

     Ekolosta. Niitä myydään myös Ruohonjuuressa ja olen nähnyt niitä joissain Life-myymälöissäkin.

     • 2.1.1.1.1

      sanoo

      Ymmärrän laillaan ”varmuuden vuoksi”-pohdintasi. Oon ollu myös aikoinaan kasvissyöjä ja pohdin paljon terveysnäkökohtia. Itseäni helpotti ajattelu siitä, että mikään ruoka-aine itsessään ei tuhoa tai pelasta ruokavaliota. Kohtuutta (en tarkoita, että makkaransyöjät ja alkoholia paljon käyttävät jatkaisivat samalla linjalla)

      Kiitos muuten vielä lupiinijauhovinkeistä :)

   • 2.1.2

    sanoo

    Soijaa parjataan monissa yhteyksissä ja valitettavasti vääriin faktoihin perustuen. Energia-asiaan en ota kantaa, koska en ole kiinalaisen lääketieteen osaaja tai edes ”potilas”, mutta soijasta olen lukenut hyvän englannin kielisen artikkelin, joka on laadukkaasti lähdeviitattu. Siinä kumotaan tieteellisillä tutkimuksilla soijan markkinoidut vaarallisuudet. Itseäni kasvissyöjänä helpotti kovasti, kun luin tuon artikkelin. En enää hermoile soijan määrästä
    http://www.lef.org/magazine/mag2010/jul2010_Is-Soy-Safe_01.htm

   • 2.1.3

    Mirri sanoo

    Eräs soijan ongelma on että se häiritsee jodin imeytymistä ja saattaa siksi aiheuttaa/pahentaa kilpirauhasen vajaatoimintaa. Itseälläni tämä sairaus diagnosoitiin elämänvaiheessa, jossa käytin runsaasti soijatuotteita, ehkä pelkkää sattumaa, mutta sen jälkeen olen soijasta luopunut satunnaisia tofuwokkikokkailuita lukuunottamatta.

    • 2.1.3.1

     sanoo

     Ennen soijan totaalista tuomitsemista kannattaa ottaa huomioon, että iso osa soijaan negatiivisesti suhtautuvista tutkimuksista laittaa pannaan nimenomaan soijarouheet, maidot yms, eli tuotteet joita ei ole valmistettu perinteisellä tavalla, eli fermentoimalla. Tofu, natto, miso ja perinteisesti valmistettu soijakastike yms. ovat soijakriittistenkin tutkimusten mukaan ihmisravinnoksi ongelmitta sopivaa tavaraa ;) Itse olen asiaan perehdyttyäni kallistunut juurikin tuolle kannalle, että soijarouhe on nou-nou, mutta tofu on jees.

     Soijaproteiini ja soijajauho ovat muuten yksiä suosikki-inhokeistani ja oman ruokavalion kanssa ehkä eniten harmaita hiuksia aiheuttavat ainesosat. Vatsani ei kestä fermentoimatonta soijaa ollenkaan joten kaikkien gluteenittomien tuotteiden, leikkeleiden ja pakaste eineksien (joita ostan todella harvoin ja silloinkin lähinnä pakkaseen hätävaraksi) ainesosaluettelot pitää syynätä todella tarkasti läpi. Harmittavan usein edullisempiin meetvursteihin ja gluteenittomiin leippomotuotteisiin käytetään viljan korvaajana ja proteiinilisänä soijaa.

 3. 3

  Äni sanoo

  Ihana asenne: ”Aina on positiivista jos saa jonkun nauramaan.” <3

  Sait ainakin minut hymyilemään, ihana hassu Sanni! :D

 4. 4

  Heini sanoo

  Hihii, kyllähän aamukahvi ja sen koostumus ovat hyvinkin vakavia asioita meille kahvin suurkuluttajille. ;) Minkä ihanan tyydytyksen tunteen se tuokaan, kun saa istahtaa kahvikupin kanssa rauhassa nauttimaan hetkestä. Mitä siitä, jos se välillä menee hifistelyn puolelle. Pääasia, että ihmisellä on intohimoja. :) Nyt munkin pitää vihdoin uskaltautua kokeilemaan tuota mantelimaitoa kahvin kanssa, kiitti tästä piristyksestä! :)

  • 4.1

   Sanni sanoo

   Pääasia, että ihmisellä on intohimoja. :)

   Tätä mieltä minäkin olen :)

 5. 5

  A sanoo

  Ostin itse asiassa juuri makeuttamatonta mantelimaitoa testiin, koska luin siitä Karkkipäivässä joku aika sitten. Oon maistanut originaalia mantelimaitoa, enkä tykännyt siitä yhtään. Makeuttamaton on myös todella kamalaa, jouduin kaatamaan rakkaudella tehdyn aamulatten viemäriin :( Yritän nyt käytellä sen pois laittamalla pikkuruisen tilkan soijamaidon sekaan. Myös Alpron hasselpähkinämaito oli kamalaa, mitä en oikein tajua, kun sekä mantelit että hasselpähkinät on yleensä aina ihania. Muiden merkkien pähkinämaitoja en ole kokeillut. Mun lemppari kahvimaito on Alpron light tuoresoijamaito, joka on raikkaamman makuista kuin toi normaali light. Tällä hetkellä käytän kuitenkin Alpron tavallista tuoresoijamaitoa, koska se on edullisempaa. Laitan vaan vähän vähemmän niin ei ole liian täyteläisen makuista.

  Mä oon vegaani ja etenkin silloin joskus kauan sitten kun olin vielä aloitteleva vegaani, niin saatoin pyöriä ruokakaupoissa tuntikausia tutkimassa kaikkia purkkeja. Vieläkin teen sitä välillä, jos satun huomaamaan jotain uusia tuotteita, tai jos oon esim. ulkomailla tai muuten tutusta poikkeavan tuotevalikoiman äärellä. Kukaan ei ikinä halua lähteä mun kanssa kauppaan, koska siinä missä muut nappaa kolmessa minuutissa korin täyteen ja on kassalla, niin mä saan jo vihannesosastolla kulumaan puoli tuntia valitessani parhaan näköisiä paprikoita ja edullisimpia mutta kypsiä tomaatteja. Tuotteiden tutkiminen on hauskaa! Ja hifistely on hauskaa, ainakin silloin kun sitä saa tehdä ihan rauhassa ja kiireettä. Mun mielestä on hauskaa lukea sun hifistelyn lopputuloksia!

  Tutkin kyllä muuallakin kuin ruokakaupassa, esim. kosmetiikkahyllyillä meinaa aina mennä hermot kun haluaisin rauhassa verrata ja tutkia kaikki tuotteet läpi ja selata puhelimella mitä niistä on oltu maailmalla mieltä, ja sitten siihen tulee vähän väliä joku myyjä tarjoamaan apua. Jos satun tyhmänä kysymään jotain, niin yleensä siitä seuraa vain ärtymys, kun myyjät ei tiedä tuotteista mitään. En oo ite mikään INCI-velho, mutta katson ne kuitenkin aina läpi ja etsin muutamia tiettyjä ainesosia joiden tiedän joko olevan mulle niitä parhaita tai joita haluan välttää. Myyjät ei yleensä tiedä tuotteiden sisällöstä mitään, toitottavat vaan niitä samoja mainoslauseita jotka voi itse lukea pakkauksen kyljestä. Mun mielestä kunnollisen kosmetiikkamyyjän pitäisi tietää mitä tuotteet sisältää tai ainakin olla valmis selvittämään asia, eikä vaan sanomaan kuten mulle viime viikolla todettiin, että ”lue ite siitä pakkauksesta”. Toki luen mielelläni itse siitä pakkauksesta, mutta kun kerran väkisin tulit tyrkyttämään apuasi. Kerran oon kysynyt myös että mitä käytännön eroa on sarjan yö- ja päivävoiteella, ts. mitä ainesosaeroja niissä on, ja siihen vastattiin että ”yövoidetta käytetään yöllä ja päivävoidetta päivällä”. Kiitos tosi paljon, en olisikaan itse osannut mitenkään päätellä tätä asiaa. Molemmat tapaukset vielä merkkien omia konsultteja, ei mitään suuren kosmetiikkaosaston yleismyyjiä, joiden en oleta osaavan ulkoa kaikkien mahdollisten tuotteiden sisältöjä. Niin ja se hulluilla päivillä Mellis-merkkisiä tuotteita esitellyt tyttö. En ollut koskaan kuullut merkistä ja katsottuani ensimmäisen läpi kysyin että sisältävätkö nämä kaikki hunajaa. Kuulemma ainoastaan siinä yhdessä tuotteessa on hunajaa. Samalla hän ojensi mulle esitteen, jossa kerrottiin että ”Mellis Oy keskittyy hunajapohjaisten ihonhoito- ja saunatuotteiden kehittämiseen ja valmistukseen.” Jep. Ei kuulu tän postauksen aiheeseen, mutta tuli vaan tässä samalla mieleen.

  Nyt menenkin valmistamaan itselleni aamupäivälatten ja kokeilen millaisella sekoitussuhteella mantelimaito ei maistu liikaa soijamaidon alta! ^_^

  • 5.1

   momo sanoo

   jesss, joku muukin jonka mielestä toi mantelimaito on jotain hirveää!! sitä on hehkutettu aivan ylettömästi blogeissa ja rakastan itsetehtyä mantelimaitoa, mutta tuota juodessa meinasi oksu tulla. luulin jo että olin ostanut jonkin maanantaikappaleen tai että omat makuhermoni olivat sillä hetkellä vinksallaan..

   • 5.1.1

    Sanni sanoo

    Tuo normiversio (eli sokeroitu) on minunkin mielestä jotain ihan kuvottavaa, hyi helkkari! Siinä on enemmän sokeria kuin mantelia.

  • 5.2

   Sanni sanoo

   Makeuttamaton on myös todella kamalaa, jouduin kaatamaan rakkaudella tehdyn aamulatten viemäriin :(

   En ihmettele yhtään jos käytit pelkkää mantelimaitoa. Yksinään se tekee kahvista oudon makuista.

   Mun lemppari kahvimaito on Alpron light tuoresoijamaito, joka on raikkaamman makuista kuin toi normaali light.

   Mä oon muuten usein miettinyt että mitä eroa noissa on… ovat useissa paikoissa vielä saman hintaisiakin. Vaihtelevasti ostan milloin tuoretta, milloin UHT:ta.

   Kukaan ei ikinä halua lähteä mun kanssa kauppaan, koska siinä missä muut nappaa kolmessa minuutissa korin täyteen ja on kassalla, niin mä saan jo vihannesosastolla kulumaan puoli tuntia valitessani parhaan näköisiä paprikoita ja edullisimpia mutta kypsiä tomaatteja.

   I hear you! :D Mä voisin viettää ruokakaupoissa tuntikausia. Ainoa ihminen koko ystävä/tuttavapiirissäni joka ymmärtää minua ja on samanlainen supermarket-freak on amerikkalainen ystäväni Pattie. Kun olin hänen luonaan viimeksi niin teimme yhdessä ruokakauppoihin ”museovierailuja” ja pällistelimme ruokatavaroita kuin galleriassa taideteoksia konsanaan :D

   Mun mielestä on hauskaa lukea sun hifistelyn lopputuloksia!

   Jee :D

   Myyjät ei yleensä tiedä tuotteiden sisällöstä mitään, toitottavat vaan niitä samoja mainoslauseita jotka voi itse lukea pakkauksen kyljestä

   Tämä on ikävä kyllä ollut minunkin havaintoni vuosien varrella… Juuri pari päivää sitten en malttanut olla puuttumatta asiakastilanteeseen Sokoksella kun myyjä käänteli hämmentyneenä Madaran deodoranttia käsissään ja yritti keksiä mitä selittäisi asiakkaalle deodorantin mahdollisesta alumiinipitoisuudesta, hän kun ei osannut sanoa onko tuotteen sisältämä ’potassium alum’ alumiinia vai ei…. Myyjä vaikutti sangen kiitolliselta kun päästin hänet pälkähästä. Ei valtaosa myyjistä oikeasti tunne raaka-aineita tai inci-nimiä ensinkään.

   Toivottavasti sinäkin löydät vielä sen optimaalisen maitosekoituksen kahviisi..! ;)

   • 5.2.1

    A sanoo

    Piti tulla ihan erikseen raportoimaan, että kyllä Alpron mantelimaidot saa mun puolesta jäädä jatkossa kauppaan. Jos sitä laittaa ihan tosi vähän, sanotaan noin 10% soijamaidon määrästä, niin sitten se ei maistu liikaa. Mutta ei siitä ole mitään hyötyäkään, ja koska se tosiaan on vielä kalliimpaakin, niin miksi turhaan.

    Sä kun oot tollanen tomera hifistelijä :D ja jaksat väkertää kaikkia ihania ruokahommia, niin kannattaa ehkä harkita Vitamixin tai vastaavan hankkimista omia pähkinämaitoja ja muita herkkuja varten. Tai pyytämistä lahjaksi, ottaen huomioon laitteen hinnan. Chocochili-blogissa oli vähän aikaa sitten esittelyssä puolet halvempi mutta vastaava laite nimeltä Rawmix.

    http://www.rawmix.fi/

    • 5.2.1.1

     Sanni sanoo

     Onpas kyllä kalliita nuo tehoblenderit… Laskin että Rawmixin hinnalla saisi 100 litraa Unsweetened Almond -maitoa. :D Mulla menee noita mantelimaitoja ehkä yksi litra viikossa…. eli 2,90€ viikossa. Eli 120 euroa vuodessa. Rawmixillä menisi siis noin 3 vuotta maksaa itsensä takaisin… ^_^ Noo, tulisihan sillä varmaan muutakin tehtyä kuin mantelimaitoa. Toistaiseksi ollaan kuitenkin pärjäilty hyvin OBH Nordican perusblenderillä.

     Mutta kiitos vinkistä :) Ei sitä koskaan tiedä vaikka tuollainen meille tiensä löytäisi sitten kun OBH:sta aika jättää.

 6. 6

  sanoo

  Mä oon totaalisen out kaikista hiilari-asioista mutta toi mantelinen Alpro-juoma on kyllä hyvää!!

 7. 7

  sanoo

  Ei oo kuule ollenkaan mikään naurun asia! :D Mä oon vasta viime aikoina tajunnut maidon merkityksen hyvässä (aamu)kahvissa.. Taidankin testailla jotain näistä sun vaihtoehdoista :) Kermaan en kuitenkaan lähde, se on jo liian äklö :)

 8. 8

  Terhimarjaana sanoo

  Näitä on ihana lukea: joku muukin fanaatikko tässä maailmassa :D

  Mulla kuluu kahvimaitoa about saman verran kuin sulla, mutta olen tyytynyt tavalliseen kevytmaitoon, lähinnä koska töissä ei ole muuta tarjolla (meillä on hieno kahvikone, joka vaahdottaa maidon eli se laitetaan tonkkaan aamulla). Kokeilin muutama viikko sitten Alpron original mantelimaitoa, mutta en kyllä tykännyt. Miinuspuoli näissä kokeiluissa on purkin iso koko; vaikkei ne toki muutamaa euroa enempää maksa, niin en tykkää heittää roskiin ruokaa. Näin jälkikäteen ajatellen siitä olis ehkä voinut tehdä jotain (blondi!!).

  Minä puolestani mikrotan maidon aina ja siitä olen vuosien varrella saanut kuulla kommentin jos toisenkin. Pakkohan se on lämmittää, jos ei haluu kylmää kahvia! Sit rasittaa, kun joku hyvän hyvyyttään kylässä lämmittää maidon kiehuvaksi ja se maistuu ällöltä. En toki hyvän vieraan tavoin sano siitä mitään…

  Kannan mukanani myös pikkuruista Hermesetas-purkkia, johon olen säilönyt makeutuspuristeita sen varalle, että kylässä ei hermesetasta ole. Tiedän, ei pitäis käyttää, mutta pakko on makeuttaa jollain. Onhan se purkki aika söpö, tuommoinen 3 cm x 2 cm ja sininen kuten Herme-purkit yleensäkin. Herättää yleensä huomiota ;-)

  • 8.1

   Sanni sanoo

   Näitä on ihana lukea: joku muukin fanaatikko tässä maailmassa :D

   :D :)

   Hei mahtavaa että teitä samaistuviakin löytyy..! :)

 9. 9

  MiuMiu sanoo

  Työkaverini tekee saman maustamattomien jugurttien kanssa. Sopiva sekoitus kun löytyy vain kahden erilaisen jugurtin yhdistämisellä. Mikäpä siinä, jos on aikaa moiseen hifistelyyn aamulla :)
  MInä toivoisin vain saavani vahvaa ja voimakasta kahvia, joka ei ole liian väkevää.
  Aamukahvi on tärkeä asia.

  • 9.1

   Sanni sanoo

   Työkaverini tekee saman maustamattomien jugurttien kanssa. Sopiva sekoitus kun löytyy vain kahden erilaisen jugurtin yhdistämisellä. Mikäpä siinä, jos on aikaa moiseen hifistelyyn aamulla :)

   Asiaa :)

 10. 10

  NG sanoo

  Mustana parasta!

  Mantelimaidoista vielä, ne ovat todella kalliita – manteleita on lopputuloksessa kokonaista 3-7 %, merkistä riippuen.
  Loput on sitten vettä ja lisäaineita :)

  • 10.1

   Sanni sanoo

   Mantelimaidoista vielä, ne ovat todella kalliita

   Totta. Pitäisi joskus kokeilla tehdä itse.

   • 10.1.1

    momo sanoo

    aivan superhelppoa jos omistaa kunnollisen blenderin, ja lopputulos on ainakin omasta mielestäni aivan toiselta planeetalta kuin noissa kaupan mantelimaidoissa. kannattaa ehdottomasti kokeilla! luulisi budjettitarkkaa ilahduttavan säästetyt pennoset :)

    heh, mullakin menee kahta tuotetta aamukahviin (pikkutilkka kahvikermaa rasvaisuudeksi ja kevytmaitoa sitten tasapainottamaan. käyttäisin ihanaa vanhan ajan luomutäysmaitoa mutta sitä en juo muuten kuin kahvissa joten ehtii mynnähtää, kevytmaidon voi juoda pois sellaisenaan ennen kuin se ehtii pilaantua…) ja olen jo pitänyt itseäni hieman kajahtaneena, mutta pistit vielä paremmaksi! :D muuten, jos olet kahvifanaatikko, niin sulla olisi varmaan antaa suosituksia hyvistä kahveistakin? ;) marketin kahvit on usein pettymyksiä, erikoisliikkeiden hienoihin kahveihin budjetti taipuu harvemmin…

    • 10.1.1.1

     Sanni sanoo

     muuten, jos olet kahvifanaatikko, niin sulla olisi varmaan antaa suosituksia hyvistä kahveistakin? ;)

     Kaverini tutustutti minut viime vuoden puolella Arvid Nordquistin kahveihin ja niistä ollaan kyllä miehen kanssa tykätty kovasti, Franskrost, Selection Colombia Mancali ja Reko on olleet parhaita. Pitäisi kokeilla Pressiadoa ja Festivitaa, ne on vielä kokonaan maistamatta.

     Tänään ostin muuten ihan ekaa kertaa Lidlin Bellaromin tummapaahtoisia Italian ja French roasteja, saa nähdä ovatko mistään kotoisin. :)

     • 10.1.1.1.1

      Tiltu sanoo

      Voih, tuo Reko on taivaallista. Liian vahvaa sellaisenaan, mutta yksi normi juhlamokan seassa ihanaa. Ja onhan se kallistakin, joten kestää neljä kertaa pidempään näin :)

     • 10.1.1.1.2

      Tiia sanoo

      Niitä pieniä vihreitä ja sinisiä pehmeitä pusseja? Mä tykkään. Ihan kivoja perusarkikahveja (eivät tietty mitään hifistely tuotteita). Jos siis tykkää tummemmasta kahvista.

      Meillä on myös usein sitä mustassa pussissa myytävää lidlin kahvia, jonka tosin olen huomannut hiipineen myös muihin ruokakauppoihin. Yli 2e kalliimmalla hinnalla tosin…

      • 10.1.1.1.2.1

       Sanni sanoo

       Niitä pieniä vihreitä ja sinisiä pehmeitä pusseja?

       Joo, niitä just. Join äsken pari mukillista sitä French Blendiä. Ihan hyvää, mutta ei yllä Nordquistin makuihin.

       • 10.1.1.1.2.1.1

        Tiia sanoo

        Joo, no ei tietenkään yllä:) Mutta peittoaa kyllä juhlamokan tmv. Ainakin minun mielestäni.

        Mäkin joisin mieluiten pelkkää itse pavuista jauhettua, hartaudella valmistettua, reilun kaupan, luomu espressoa, jos minulla olisi siihen varaa…

        Mies kuitenkin juo (tai ainakin aina keittää) kahvia aika paljon, eikä niin välitä hifistellä (onneksi tykkää kuitenkin tummapaahdosta), joten meillä kuluu kahvia aika paljon…

 11. 11

  Min_de sanoo

  Heippa! Tämä asia ei nyt liity tähän postaukseen, vaan tuohon Lumene-vierailuun. En tiennyt, luetko miten vanhempien postauksien kommentteja, joten laitan kysymyksen tänne: oliko vierailulla puhetta, testataanko Lumenen tuotteita eläimillä? Ja jos vastaus on ei, miksi merkki ei ole Animalian listassa?

  • 11.1

   Sanni sanoo

   Lumene ei testaa eläimillä, se on aivan takuuvaerma juttu. :) Asiasta kysyi toinenkin lukija vierailun jälkeen ja lähetin vielä erikseen sähköpostia Lumenelle varmistaakseni asian. Sitä, miksi Lumene ei ole Animalian listassa, en tiedä. Voithan laittaa Lumenelle asiasta itse kysymyksen..?

  • 11.2

   Tiltu sanoo

   Itse kysäisin samaa Nude- blogista ja Erika sai Lumenelta allaolevan vastauksen:

   ” Erika kirjoitti:

   Noniin nyt voin kunnolla vastata näihin asioihin, kun sain vähän faktoja taskuun :)

   Eli tällä kaikella tarkoitetaan sekä lopputuotteiden että raaka-aineiden testaamista.

   Lumene ei ole enää lääketehtaan tytäryhtiö, vaan itsenäistyi yli 10 vuotta sitten (syyskuussa 2003) Orion Yhtymästä.

   Lumene ei tee eikä teetä eläinkokeita. Lumene ei ole koskaan pyrkinyt eikä ole ollut Animalian listalla eikä näin ollen myöskään ole joutunut pois kyseiseltä listalta. Lumene-tuotteet eivät tällä hetkellä ole saatavilla Kiinassa, sillä Lumene ei toimita tuotteitaan Kiinan markkinoille.”

 12. 12

  Aldefiina sanoo

  Oudoista harrastuksista. Mieleeni tuli, kun jokunen vuosi sitten ’keräilin’/bongailin, autojen REKISTERINUMEROITA :) Ensin piti nähdä ykkönen, sitten luonnollisesti kakkonen, kolmonen, nelonen……47… :)

   • 12.1.1

    sanoo

    Toi on hauskaa, jos joutuu reissaamaan paljon! tosin mielenterveyden takia kannattaa aloittaa satasesta tai sitten mennä 999:stä alaspäin..

    Ja mitä tulee ruokakauppahaahuiluun, mun mies ei halua käydä mun kanssa ostoksilla. Jään aina ihastelemaan, pohtimaan ja tutkimaan kaikkea. Stokkan herkku on siihen paras paikka. :)

 13. 13

  Helinää sanoo

  Jokin aika sitten kokeilin maidon korvikkeita, mutten tykästynyt kahvissa mihinkään, en soijaankaan. Melkein juon mustana ennemmin.
  Eilen kokeilin kookosta aamukahvissani Halmetojan innoittamana, maistu ihan hyvältä, vähän oli maitoakin seassa:)
  http://www.ruutu.fi/ohjelmat/jaksa-paremmin/kausi-3-jakso-9-920
  Päivän Jaksa Paremmin -jaksossa Jaakko Halmetoja kertoo pari sanaa kahvista ja demottaa ideoita aamukahvin päivittämiseen.
  Kohdasta 01:00 eteenpäin.

  • 13.1

   Sanni sanoo

   Kerran kokeilin kookosrasvaa kahvissani ja ei kyllä uppoa meikäläiseen :D No, sen nyt kyllä arvasi kun nautin kahvini aina latte-tyylisesti, kookosrasvalla ei oikein saa maitovaahto-efektiä….

 14. 14

  sanoo

  Mulla on maailman lapsellisin tapa juoda kahvia, jota itse asiassa olen oppinut juomaan vasta tänä vuonna, 35-vuotiaana :D Juon murukahvia, koska meillä ei ole keitintä, ja parasta se mielestäni on, kun kaadan siihen puolet kahvia ja puolet valmista maitokaakaota. Että näin…

  Ystäväni taas vannoo Hyla-maitoon kahvimaitona, koska siitä tulee aavistus makeutta mukaan.

  • 14.1

   Sanni sanoo

   Mä tunnen kanssa ihmisiä jotka käyttää kahvissa mieluiten Hylaa vaikka eivät laktoosi-intolerantteja olekaan, ihan vain sen makeuden vuoksi. :)

 15. 15

  Anni sanoo

  Outoja harrastuksia ei ole, mutta ties vaikka ajan myötä tulee, kunhan tässä tarpeeksi olen ”erikoisruokavalioinut”.

  Eli, perjantainahan aloitin sitten ne kaksi tosi matalahiilihydraattista viikkoa. Me ollaan mun miehen kanssa nyt tehty sekä sun kukkakaali tortillat, että kookosinkiväärikalaa. Ja oli muuten eka kerta, mutta ei ihan varmana vika! Mieheni oli aluksi erittäin skeptinen, mutta lopuksi todella onnessaan uusista kokkauksista, kuten tietty myös minä :)

  Päänsärky mulla alkoi heti perjantai-iltana ja kesti kolme päivää. Tätä osasin odottaa. Mutta tämä valtaisa väsymys, joka mut on kohdannut, on tietenkin todella hirvittävää ja häiritsevää. Nukahdan iltaisin aivan saman tien ja nukuin nuo ekat kolme päivää 13 tunnin yöunet. Ja tuo ei ole mulle tyypillistä! Onkohan näin kauhea väsymys ja kumma ”leijaileva” olo normaalia?

  En ole uskaltanut juoda kahvia lainkaan, vaikka se mulla normaalisti auttaa väsymykseen. Mutta eikös tuosta kahvista varoiteta näiden kahden ekan viikon aikana? Vaikka joisin norm. vain yhden kupin aamuisin tilkalla täysmaitoa ja päivllä yhden espresson tilkalla kermaa, niin ajattelin, että jo tämä määrä olisi liian paljon. Uskallankohan juoda kahvia? Voisin juoda sitä jopa mustana. Olisiko se haitallista? Tästä väsymyksestä tarttis päästä eroon.

  • 15.1

   Sanni sanoo

   Onneksi olkoon ja tsemppiä ruokavaliomuutokseen! :) Tosi kiva kuulla että olette tykänneet mun ”mössöistä” :D

   Tuohon väsymykseen en osaa sanoa mitään, muuta kuin että osa kokee alussa energiatason laskua ja väsymystä ja osalla taas energia ja vireys nousevat heti startista ja he kokevat varsinaisen ”Duracell-pupu” -vaiheen. Ilmeisesti kaikki tuntemukset ovat normaaleita (heh, olipa tyhjä lause ^_^)

   Suhtautuminen kahviin vaihtelee karppaustyylistä riippuen, suurin osa tyyleistä sallii kahvin eikä se ole kiellettyjen listalla edes induktiovaiheessa. Atkins suositteli alkuperäisessä kirjassaan kofeiinitonta kahvia, mutta esimerkiksi v. 2011 ilmestyneessä ”Uusi Atkins, uusi sinä” -kirjassa sanotaan että voi juoda normikahvia tai kofeiinitonta ihan oman maun tai kofeiiniherkkyyden mukaan. Ketoosiin sen ei pitäisi vaikuttaa.

 16. 16

  Tiltu sanoo

  Minä rakastan finnien puristelua. Mieheni selkä on oikea kultakaivos, harmi että hän sallii minun toteuttaa itseäni niin harvoin. Itselleni tulee harmillisen vähän finnejä. Joskus kun huomaan omassa selässäni mehevän finnin, johon en itse ylety, pakotan mieheni puristamaan sen ja tietenkin esittelemään tuotoksen minulle. Saatan hekumoida pitkän aikaa oikein palkitsevan mehukkaan näppylän puristamisen muistelulla. Ällöttävää, eikö :D

  Ja kahvimaitoasiaan:
  Tuo soija-light on vähän liian laihan makuista mielestäni. Ihan kuin Originalia olisi vain jatkettu vedellä. Kookosöljy maistuu myös ihanalta kahvissa ja sen saa sekoittumaan hieman paremmin kahviin tocotrienols- jauheella, jota minulle on jäänyt raakakakkukokeiluistani. Olen joskus kokeillut myös kookoskermaa kahvin seassa. En muista, miten on sekoittunut, mutta ei ollut pahaakaan.

 17. 17

  Nimetön sanoo

  Olen viime aikoina tykästynyt Rainbown kauramaitoon. Siinä ei ole sokeria, mutta se on luontaisesti vähän makeaa.

 18. 18

  Tiia sanoo

  Sisäinen matemaatikkoni näkee tossa vain yhden ongelman… Ne ”maidot” kuluu eri tahtia!!! Kai se ahdistaa sinua. Edes ihan pikkusen:) (myönnä pois, ahistaa kuitenkin:))

  Tosta soijasta löytyy varmaan miljoona tutkimusta. Ihan yhtä lailla puolesta ja vastaan tieteellisiä tai tieteettömiä. Varmasti ainakin on todistettu soijan sekä aiheuttavan syöpää, että ehkäisevän sitä, olevan sekä hyödyksi että haitaksi hormonitoiminnalle, lapsille, vanhuksille jnejne. Halutessaan varmaan löytää tieteellisiä tutkimuksia, joissa todistetaan soijan olevan parasta huonekalujen kiillotukseen tai huonointa siihen. Ota siitä nyt selvää.

  Yhden nettisivun perusteella voi tietysti helposti tuomita tai vaihtoehtoisesti huokaista helpotuksesta. Jokainen ihan varmasti löytää aiheesta sellaisen nettisivun, joka tukee omaa mielipidettä.

  Varmaa on ainakin se, että soijaa ja sen viljelyä lobataan isossa maailmassa melkoisella koneistolla. Sekä myös se, että (GMO)soijan viljely aiheuttaa jonkin asteisia yhteiskunnallisia ja ympäristöllisiä ongelmia täysin riippumatta siitä, miten se loppuen lopuksi syöjäänsä vaikuttaa.

  Itse ruoan ja ruoanlaiton ystävänä ja siitä kiinnostuneena tunnen olevani jollain tasolla pakotettu suhtautumaan edes hieman skeptisesti ruoka-aineisiin, joita pystyy prosessoimaan ja muokkaamaan loputtomiin, eikä raaka-ainetta edes pysty aistinvaraisesti tunnistamaan. Moniko on ikinä edes nähnyt soijapapua muuta kuin pakkausten kuvituksessa?

  Toisaalta minulla ei ole mitään tarvetta käyttää soijaa, koska syön lihaa. En nyt ainakaan jaksa uskoa mitenkään vaarantavani terveyttäni sillä, että en soijaa käytä.

  • 18.1

   Sanni sanoo

   Ne “maidot” kuluu eri tahtia!!! Kai se ahdistaa sinua. Edes ihan pikkusen:) (myönnä pois, ahistaa kuitenkin:))

   Hahah, mutta itse asiassa ei..! ^_^ Ostan noita aina kerralla monta kappaletta ja kun yksi loppuu on seuraava jonossa. :)

   Varmasti ainakin on todistettu soijan sekä aiheuttavan syöpää, että ehkäisevän sitä, olevan sekä hyödyksi että haitaksi hormonitoiminnalle, lapsille, vanhuksille jnejne. Halutessaan varmaan löytää tieteellisiä tutkimuksia, joissa todistetaan soijan olevan parasta huonekalujen kiillotukseen tai huonointa siihen. Ota siitä nyt selvää.

   Aamen. Juuri tämän vuoksi en pysty soijasta (tai vaikkapa kosmetiikassa käytetystä alkoholista) koskaan muodostamaan kunnollista mielipidettä. Ajattelen näin, ettei siitä ainakaan haittaa ole että korvaan osan soijasta mantelimaidolla. :)

   Jokainen ihan varmasti löytää aiheesta sellaisen nettisivun, joka tukee omaa mielipidettä.

   Näin on. Tuon alkoholinkin kohdalla.

   Moniko on ikinä edes nähnyt soijapapua muuta kuin pakkausten kuvituksessa?

   Ahvenanmaan ruokakaupoissa itse asiassa myydään tölkkisoijapapua (ruotsalainen tuote), siellä se nököttää valkoisten papujen, kidneypapujen ja mustapapujen joukossa. :) Ja on muuten kaikkein vähähiilarisin papuvalmiste, hiilareita taitaa olla alle 4 g per 100 g. En vain ole jostain syystä koskaan tullut ostaneeksi vaikka monesti sitä Maarianhaminan lähikaupassani hipelöin.

   Mulla on myös sellainen muistikuva että olisin nähnyt kuivattuja soijapapuja jossain….

 19. 19

  Minä vain sanoo

  Apua!! nyt meikki-innostus on iskenyt minuunkinn.. :) 1. Tarvitsen kunnolliset siveltimet..joten mistä saisin noita käyttämiäsi MAC:n siveltimiä netistä? En pääse nyt isoihin kauppakeskuksiin ja asun maalla. Olen päättänyt että aloitan tällä asialla :) (tosin ihanaa kullan väristä luomiväriä jo tilasin) Kiitos jos autat.,

  • 19.1

   Sanni sanoo

   MACillä ei ole netissä virallisia jälleenmyyjiä kuin muutamia hassuja, ja vain näillä virallisilla jälleenmyyjillä on kattava sivellinvalikoima (epävirallisilta tahoilta löytyy vaihtelevasti siveltimiä eikä niiden aitoudesta voi olla aina varma). MACin lähin nettikauppa on Ruotsin Kicks, tässä linkki heidän MAC-sivellinvalikoimaan:
   http://www.kicks.se/mac/brushes-c533
   Hei eivät kyllä taida toimittaa Suomeen…

   No, sitten on Nordstrom Jenkeissä, he toimittavat maailmanlaajuisesti:
   http://shop.nordstrom.com/c/mac-makeup-brushes?origin=leftnav (linkki suoraan siveltimiin)

   • 19.1.1

    Minä vain -81 sanoo

    Laitoin ”shopping packiin” Nordströmillä macin siveltimiä jne.” ja kun menin checkoutiin niin tuli englanniksi kaikissa tuotteissa ” in not available to shipment to this country” :(( onko ainoa vaihtoehto ostaa kaupasta Suomessa? Ja jos niin onko esim. Porissa myynnissä?

    • 19.1.1.1

     Sanni sanoo

     No voihan kökkö tuota Nordstromia. Suomessa on MAC-pisteitä vain Helsingin ja Turun Stockmanneilla, mutta voit tilata extrakuluitta mitä tahansa Stockmannilla myytäviä tuotteita (eli siis myös MACiä) Porin Stockmann Beautyyn. Menet vain sinne ja kerrot että tilaat MACiä Hesan Stockalta :)

 20. 20

  Mary sanoo

  Moikka! Olisiko postaus teatterimeikkauksen ja -maskeerauksen saloista mahdollinen? :)

  • 20.1

   Sanni sanoo

   Moi! Tällaiseen postaukseen minun pitäisi haastatella alan ammattilaista :) Eli katsotaan jos löydän jostain sopivan kohteen juttuun.

 21. 21

  Hannah sanoo

  Itse olen vakuuttunut että kahvi on parempaa kun laittaa ensin maidon ja sitten kaataa kahvin päälle. Ne sekoittuvat kätevästi samalla :) tästä on vain muodostunut ihan pakkomielle kun se kahvi pitäisi aina saada kuppiin juuri tässä järjestyksessä, muuten ei ole niin hyvää :D

 22. 22

  Heli sanoo

  Oudoin ”harrastus” jonka tiedän, on työkaverin kiinnostus/innostus kuolleisiin lintuihin… Niistä pitää aina kuulemma saada kuva. Creeeeepy :D

  • 22.1

   sanoo

   Haha, mä rakastan kuolleita eläimiä. Ja kuva on pakko saada, jos se on suinkin mahdollista. Tervettä kiinnostusta luonnolliseen ilmiöön, sanon minä. ;)

 23. 23

  Miina sanoo

  Kukapa tässä nyt nauraisi, en minä ainakaan! Se tosin toi hymyn huulilleni ja kiinnostukseni heräsi välittömästi kun kyseessä olivat kahvimaidot. Minä olen nimittäin pulassa ja pahassa. Vasta vähän aikaa sitten minulta on kielletty maitotuotteet, myös laktoosittomat ja siitä asti olen etsinyt maitoa korvaavaa tuotetta. EI LÖYDY! Tai löytyy ja löytyy, mutta ei ne mun suussa eikä kahvin seassa tyydytä. Moni tekee liian litkumaiseksi, toiset lisää vain pahan maun….aaarrrghhh! Olen siis luopunut kokonaan, juon täysin mustana. Tottumiskysymys. Tuo makeuttamaton mantelimaito oli pitkään kokeilujen kärjessä, mutta sitten luovuin siitäkin. Juon tosin tuotetta ihan muuten vain, on todella hyvää.
  ps
  ja juu, olen hurahtanut. Vanhoihin, puoli-ilmaisiin tai lahjoitettuihin, pitseihin. Olen ollut jo hurahtanut vuosia, nyt vaan ovat muotia nuo pitsit ihanaiset, halpoja ja hienoja on jo vaikeampi löytää. Mitä oudompi väri sen parempi. Ja olen hurahtanut vanhoihin herätyskelloihin, mieluiten risoihin. Tai siis, ei sillä ole väliä käyvätkö ne tahi ei. Ne ovat vain kauniita, ei niitten tarvitse enää ketään herättää. Kummankaan hurahdusten kappalemäärää on mahdoton sanoa. Siippa sanoo, että liikaa…

 24. 24

  pualu sanoo

  Pitkästä aikaa taas täällä.. :)

  Jos kaipaa rasvaisuutta, niin siinä tapauksessa helpointa on sulattaa pieni nokare voita vaikka lämmitetyn kupin pohjalla ja lisätä siihen sitten kahvi ja vaikka se soijamaito.

  ”Voikahvista” on ollut jonkin verran juttuja netissä viime aikoina ja siihenhän ei edes laiteta maitoa. Yleensä siinä blendataan kahvin kanssa sulatettua voita ja MCT-öljyä (kookos- tai öljypalmusta erotettu keskipitkistä, eli keholle edullisista rasvhapoista koostuva mauton öljy). Lopputulos maistuu omasta mielestäni jotenkin leipäselle, mutta koostumus ehkä muistuttaa lattea. :D

  Mutta tosiaan aina ei tarvitse mennä äärimmäisyyksiin, vaan pikkunokare voita tuo juuri sopivasti rasvaa kokonaisuuteen. :)

  • 24.1

   Sanni sanoo

   No moi pualu, sinua ei olekaan ”näkynyt” vähään aikaan! :) Kiva kuulla sinusta! :)

   Täytyykin ehkä kokeilla tuota voi + soijamaito -yhdistelmää, vaikka kuulostaa epäilyttävältä :D Karppaus.infosta olen lukenut paljon kookosrasvakahvista, mutta se ei kyllä tipu meikäläiseen ei sitten ollenkaan. Kookos + kahvi = yök, ja lisäksi kaipaan kahviin ehdottomasti sen maitomaisuuden. :) Olen siis latte-ihminen, en mustakahvi. Mutta soijamaito tuunattuna voilla…. hmm… miksipäs se ei voisi toimia? Täytyy antaa mahdollisuus. :)

 25. 25

  Eevis sanoo

  Näitä tällaisia juttuja on ihan mahtava lukea kosmetiikkajuttujen seassa, tää monipuolisuus just tekee Karkkipäivästä parhaan blogin (seuraan säännöllisesti vain paria blogia kun suurin osa on mun mielestä liian pinnallisia tai muuten vaan ärsyttäviä)! Itse harrastan myös tota kaupoissa vaeltelua ja tuotteiden tutkailua. Monesti lueskelen myös vanhojen tuttujen tuotteiden pakkaustekstejä, kun sellaiset asiat ei jostain syystä pysy mun muistissa kovin pitkään. Tää pätee niin elintarvikkeisiin kuin kosmetiikkaankin :)

 26. 26

  anonymous sanoo

  oli aivan pakko tulla tänne kertomaan (minulle uudesta) ”keksinnöstä”, olet ehkä sen verran kahvi&kahvimaitofriikki, että ymmärrät asian vakavuuden! :D nimittäin: oletko kokeillut lämmittää kahvimaitoa ennen kuin laitat sen kahviin? itse olen koittanut opetella juomaan maitoni makeuttamattomalla mantelimaidolla (käytän sitä ihmeen Breeze-merkkistä vai mitä onkaan, no joka tapauksessa sitä mikä on KAIKISSA jenkkibloggaajien jutuissa), mutta se on vain ollut aivan superpahaa, yhtä aikaa vetistä ja oudolla, puistattavalla tavalla rasvaista, eikä maku ole käynyt yksiin kahvin kanssa. tänään tein kuitenkin suuren läpimurron: kuumensin mantelimaitoa jonkin aikaa liedellä (en ihan keittänyt mutta melkein), ja maku muuttui täysin! maun pähkinäisyys ja makeus tulivat selvästi esille, ja sainpa tosi ihanan vaahdonkin ihan käsivispilällä :) kannattaa kokeilla, jos tykkäisit mantelimaidosti muilta ominaisuuksiltaan noita muita maitoja enemmän! maku oikeasti muuttui aivan huikaisevan paljon. tietenkään se ei ole yhtä makeaa kuin makeutettu soijamaito, mutta ihanan pähkinäistä, joten sopi nyt lämpimänä mielestäni kahviin tosi hyvin. nam! :D rehellisyyden nimissä laitoin pikkupikkutilkan kevytkermaa joukkoon antamaan sellaista pehmeyttä, joka mantelimaidosta puuttuu. mutta joo :D tämä lähinnä vinkkinä jos et ole kokeillut lämmittää maitoa ja haluaisit vähentää soijaa :)

  • 26.1

   Sanni sanoo

   nimittäin: oletko kokeillut lämmittää kahvimaitoa ennen kuin laitat sen kahviin?

   Hihi, lämmitän kahvimaidon joka kerta ;) ^_^ Jos en lämmittäisi, kahvista tulisi ihan haaleaa. Mun kahvissa on maitoa jopa kolmasosa.

   Alpron mantelimaidon maku ei valitettavasti parane kuumentamalla :(

   Mistä sä hommaat tuota Breezeä? Huomaa, etten lue jenkkiblogeja ^_^ Siis ruokablogeissako olet tuohon törmännyt?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.