Natural Code -huulipunat

Esittelyssä Lumenen Natural Code -huulipunat.

Voin taas paljastaa, kuinka pitkä sykli blogiin pääsevissä tuotearvosteluissa joskus on… Sain nämä huulipunat Lumenelta muistaakseni viime syyskuussa ja nyt, puoli vuotta myöhemmin, ne näkevät blogissa päivänvalon. :) (Tämä ei kuitenkaan ole vielä pisin odotusaika, olen mm. vasta alkanut testaamaan eräitä tasan vuosi sitten saamiani tuotteita…)

Natural Code -linjaan kuuluu kymmenen huulipunaa, joista sain testiin seitsemän. Kuvanottohetkellä yksi niistä oli kadoksissa. Nämä kuvatkin on muuten itse asiassa otettu jo syyskuussa. ^_^

Natural Coden huulipunat ovat hieman perus-Lumenen punia edullisempia, 7,90€. Hinta ja laatu eivät luonnollisestikaan aina kulje käsi kädessä, mutta nyt totean, että mielestäni perus-Lumenen Wild Rose -huulipunat ovat Natural Codea laadukkaampia. Wild Rose -punissa on voidemainen, pehmeä ja kosteuttava koostumus, kun taas NC:n punat ovat kovia ja koostumus ohuempaa.

En sano, että Natural Codet ovat huonoja. Sanon vain, että itse pidän enemmän kermaisemmasta huulipunalaadusta.

Huulipunamallina toimi siskoni (koska inhoan omien huulteni kuvaamista).

1 Cristal Peach. Todella kovan tuntuinen puikko, täytyy melkein hinkata että saa punan tarttumaan huuliin. Sisältää kimallehippuja, ja omat huuleni jäävät tällä punalla tosi helmiäisenhohtoisiksi. Nätti nude sävy, mutta koostumus aika kamala. Muut NC-punat eivät ole ihan yhtä kovia kuin Cristal Peach.

2 Mauve Rose. Sävy muistuttaa Benecosin Pink Rosea mutta on hieman läpikuultavampi. Koostumus ei myöskään ole yhtä kermainen vaan puikko tuntuu kovalta niinkuin muutkin NC:n punat. Kaunis, raikas vadelmainen sävy. (Omilla huulillani sävy on paljon tummempi kuin siskon huulilla, mun huulet on niin kalpeat.)

3 Nude Beige. Kevyt, ohut, mukavasti huulille liukuva laatu. Ei yhtä kova koostumus kuin NC:n muissa punissa. Kaunis nudesävy. Toimii. Ei jätä ”peiteainevaikutelmaa”.

4 Satin Coral. Koostumus tuntuu karhealta ja kuivalta. Sisältää pieniä kimallehippuja joita mahdollisesti voi pitää osasyyllisenä karheuteen. Sävy on kaunis, mutta levittyy hieman epätasaisesti. Minun huulillani sävy on persikkaisempi kuin siskon huulilla.

8 Sweet Pink. ”Sileä” koostumus, ei sisällä mitään hippusia. Mieto ja läpikuultava pigmentti, ohuen tuntuinen. Suosikkini kaikista seitsemästä. Pidän tällaisista kevyistä sävyistä jotka toimivat hyvin ilman rajauskynää. Heleä, raikas sävy. Sävy nähtävissä minun huulillani Viileä keltafuksia -meikkikuvissa.

10 Juicy Plum. Ei minulle paras mahdollinen sävy. Puikossa pieniä kimallehippuja jotka eivät kuitenkaan näy huulilla. Levittyy kovan ja ohuen koostumuksensa vuoksi jotenkin epätasaisesti, paikoin läpikuultava. Minulla paljon tummempi kuin siskolla (näyttää siskon huulilla tosi luonnolliselta verrattuna minun huuliini).

15 Vintage Red. Hahah, tässä vaiheessa siskon huulet oli jo niin kärsineet kaikkien sävyjen kokeilemisesta ja poispyyhkimisestä että en saanut Vintage Rediä mitenkään laitettua hänelle tämän tasaisemmin. Alla oli huulirasvaakin… No, tämä sävy kuitenkin on oikeasti todella kaunis klassinen punainen ja puikko on Nude Beigen ohella vähemmän kova kuin muut (vaikka kuitenkin kova!). Levittyy nätisti, tasaisesti ja peittävästi.

Suosikkejani ovat Sweet Pink, Nude Beige ja Mauve Rose, ja ne jäävät minulle käyttöön. Vintage Rediäkin voisi joskus laittaa kun haluaa klassisen Red Lips -lookin, mutta lempparini IsaDoran Summer Red ja Yves Rocherin Rouge menevät laadullisesti ohi. Satin Coralin sävykin miellyttää sen verran että voisin käyttää sitä jonkun läpikuultavan huulikiillon kanssa.

Mitäs lukijat tykkäävät Natural Coden punista? Jaatteko mielipiteeni puikkojen kovuudesta vai oletteko kokeneet toisin? Kiinnitättekö yleensä huomiota huulipunien koostumukseen vai onko sävyllä vain väliä?

Kommentit
 1. 1

  mjai sanoo

  Juurikin tuo ykkössävy oli ehkä se huonoin kokeilemistani. Heitin sen lopulta pois, koska en saanut siitä mitään irti.
  Ehdoton suosikkini on kyllä Tallinnasta ostettu sävy 9. Harmikseni sen oston jälkeen totesin, että sitä ei myydä suomessa ilmeisesti ollenkaan.

 2. 2

  sanoo

  Mun yksi lempparihuulipunista on juuri tuo 2 Mauve Rose, se sopii niin hyvin arkimeikkiin ja näyttää luonnolliselta. Heti ostettaessa se ei ollut mielestään ollenkaan kova vaan pehmeä ja helposti levittyvä. Kun onnistuin hajottamaan sen ja jouduin sulattamaan sen kokonaan (lisäsin vähän öljyjä ja sheavoita mukaan), punasta tuli vieläkin pehmeämpi ja kosteuttavampi. Ostan siis tätä vielä lisää!

  Muut omistamani sävyt (4 Satin Coral ja 6 Cristal Rose) ovat kovempia koostumukseltaan, mutta kyllä nekin toimivat esim. huulirasvan päälle sormin taputeltuna. Eli siis joo, nämä punat ovat vähän hit and miss ainakin omalta osaltani :)

 3. 3

  RainDrop sanoo

  Juuri noista punista ei ole käyttökokemusta, mutta yleisesti huulipunan laatu on melkein tärkeämpi valintakriteeri kuin sävy :) Tarkoittaen, että koska niin monelta merkiltä löytyy kivoja sävyjä, haluan että huulipunani on pehmeä ja tuntuu huulilla kosteuttavalta, vaikka käytänkin aina huulirasvaa niiden alla. Inhoan kovia huulipunia, varsinkin jos niistä jää kuiva tunne huulille, minulla kun tuppaa huulet muutenkin kuivumaan etenkin talvella.

 4. 4

  Nannana sanoo

  Ainoa kokeilemani ja omistamani sävy on tuo 3 nude beige. En ole kokenut punaa millään lailla kovaksi, minusta se on pehmeää ja helposti levittyvää :) Hyvä sävy arkeen!

 5. 6

  nannu sanoo

  Minulla on Lumenen Natural Code sävy 6 Cristal Rose, joka ei ole näissä kuvissa. Se on kuitenkin hyvä ja toimiva!

  • 6.1

   Sanni sanoo

   Ai niitä on enemmän kuin seitsemän..? OK, pitääkin korjata tieto tekstiin. :)

 6. 7

  Linda sanoo

  Minulla on tuo Nude Beige ja olet oikeassa siitä että se on pehmeä, minun mielestäni liian pehmeä. Minulla se ei toimi laisinkaan. Ei laisinkaan. Sama kun levittäisi kynsille liian vetistä kynsilakkaa, jättää raitoja. Tämä huulipuna jättää minun huulilleni raitoja eikä levity tasaisesti millään. En uskalla tämän pettymyksen jälkeen ostaa muita NC:n punia, vaikka satin coral näytti aika kivalta. Harmi =(

  • 7.1

   Sanni sanoo

   Mun mielestä se ei ole pehmeä, pehmeänä koostumuksena pidän esim. Viva La Divan tai Diorin Rouge Dior -laatua. Nude Beige vain on vähemmän kova kuin muut NC-punat. Mun mielestä. :)

 7. 8

  sanoo

  Heei, eikös NC-punasävyjä ole 10? Minulla on ollut viime vuoden loppukesästä käytössä sävy 13 Rasberry Pink, ja se on kyllä tuntunut huulilla ja levitettäessä oikein pehmoiselta ja ”sulavalta”.

  Pigmenttiäkin sai reippaasti irti ilman sen kummempaa ”hinkkaamista”, yhdelläkin kerroksella/puikon vedolla tuli hyvää, tasaista jälkeä. Mistähän tällaiset eriävät koostumukset johtuvat?

 8. 9

  Heidi sanoo

  Mun yksi lemppareista on juurikin tuo Mauve Rose, on niin helppo arkipuna, kiva väri ja levittyy helposti, musta kaikkea muuta kuin kova… Onkohan mulla joku maanantaikipale?:P Muuten ei niin kokemusta ole NC:n punista, mutta kiillot ovat aivan mahtavia!

  Ja kyllähän sillä koostumuksella on merkitystä, kova ja kuiva puna ei vain levity kauniisti ja tunnu hyvältä, oli sävy miten kaunis tahansa. Tosin oma punan etsintä lähtee aina väristä, sitten alan vaihtoehtoja karsimaan koostumusten mukaan:)

  • 9.1

   Sanni sanoo

   Onkohan mulla joku maanantaikipale?

   Tarkoititko että onkohan mulla maanantaikappale..? :) Tuo Mauve Rosekaan ei ole sieltä kovimmasta päästä vaan käytössä ihan miellyttävä, mutta kun vertailukohteena on esim. Benecosin hyvin samansävyinen Pink Rose, niin eron koostumuksessa huomaa selvästi.

 9. 10

  milipili sanoo

  Mulla on kasi, minusta se tuntuu ihan normipunalta kuin muutkin. En siis ole huomannut kovuutta tai muutakaan erilaista.

 10. 11

  s sanoo

  hei, ajattelin kääntyä puoleesi kosteusvoideasiassa… minkälaisia kasvovoiteita / ihon hoitotuotteita suosittelisit 24-vuotiaalle normaalille iholle? ihoni on aina ollut aika puhdas ja kohtalaisen näpytön, ehkä hieman kuiva, mutta kuitenkin enimmäkseen normaali. pesen kasvoni 2 kertaa päivässä jollakin markettipuhdistusaineella ja rasvaan pesun jälkeen apteekin perusvoiteella tai erisanilla (ihan sillä vartaloversiolla). käytän meikkiä n. 5 kertaa viikossa.
  apteekin voiteissa ei sinänsä ole mitään vikaa, mutta ajattelin, että kai sitä iän karttuessa pitäisi vähän alkaa hifistellä tai panostamaan : ) kiitos!

  • 11.1

   Sanni sanoo

   Moi s!

   Ihonhoitorutiinisi kuulostaa jo tuollaisenaan oikein hyvältä. :) Jos ihosi on tyytyväinen niin miksi muuttaa mitään? ^_^ Kaikkein tärkeintä ihonhoidossa on puhdistus ja sen jälkeen tulevat kosteutus ja suojaaminen (esim. kesäaikaan UV-säteilyltä).

   Jos kuitenkin haluat kokeilla jotain uutta ja saada mahdollisesti lisätehoja ihonhoitoon, niin kokeile jotain antioksidanttipitoista voidetta. Esimerkiksi Cliniquen Superdefense on hyvä (mukana myös 15 suojakerroin) tai jos pidät luonnollisemmasta kosmetiikasta niin Oliv’ by La Clareen Antioksidanttivoide on erinomainen.

 11. 12

  sanoo

  Mulla on tuo 3 nude beige, sitä ostaessa mun piti ottaa Lumenen vastaava sävy koska se todella oli pehmeämpi ja huulirasvamaisempi, mutta sitten päätin ottaa edullisemman ja kauniimman vaihtoehdon (en tykännyt tuosta Lumenen punaisesta hylsystä). Nyt kuitenki jo hiukan harmittaa, tuota tulisi käytettyä paljon useammin jos se olisi huulirasvamaisempi niin kuin Lumenen huulipunat.

 12. 13

  sanoo

  Omistan Mauve Rosen ja Vintage Redin, enkä ole kyllä huomannut mitään kovuusongelmaa. Itse tosin tykkään kiinteämistä huulipunista sekä tahmeista kiilloista koska ne eivät luiruile pois huulilta kepoisempien kuultopunien tapaan ja lisäilynkin voi unohtaa huomattavasti pidemmäksi toviksi. Vintage rediä olen käyttänyt paljon huulirasvan päällä (Labellon, sekin koostumukseltaan melkoista jankkia :D ) jolloin siitä saa hennomman ja arkikelpoisemman version. Ehkä tuo koostumus on vain tottumiskysymys, ellei sitten sekaan ole sattunut jotain erää erilaisella koostumuksella.

 13. 14

  monica sanoo

  Omilla huulillani tykkään tuosta ekasta, mut näiden kuvien perusteella ostaisin tuon 8 sweet pinkin :) Voisitko tehdä jonkinlaista juttua hiusten laitosta? Omat hiukset sellaset suht pitkät ja aina ne jököttää samalla tavalla…. mut ihana lueskella sun blogia kera lämmin peitto ja lakritsajäätelöö.. ihana sunnuntai :)

  • 14.1

   Sanni sanoo

   Voisitko tehdä jonkinlaista juttua hiusten laitosta?

   Voisin….. :) Sitten jonain päivänä kun opin itsekin laittamaan hiuksia. ^_^

 14. 15

  Terhi sanoo

  Täydellisen nude punan metsästys on ollut jo pitkään käynnissä ja sen seurauksena nude beige sävy hankittu. Ihan ok, mutta olen samaa mieltä kuin sinä, laadultaan se on hieman kova.

  Hankin jokin aika sitten takaperin Lumenen nude punan (olisikohan ollut nro 93…) blogisi innoittamana. Tykkäsin siitä todella paljon ja pettymys olikin karvas kun seuraavalla kauppakerralla kävi ilmi että kyseinen sävy oli lopetettu (miksi aina???!!). Olisiko takataskussa suositusta hyväksi nude sävyksi?

  • 15.1

   Sanni sanoo

   Mitenkäs olisi Lumenen Wild Rose Natural -sävyt? Ne ovat kaikki enemmän tai vähemmän nudeja. Sieltä löytyy myös BEIGE NUDE -niminen sävy. Ovat näköjään tällä hetkellä esim. Sokoksen verkkokaupassa puoleen hintaan:

   http://sokos.s-verkkokauppa.fi/webapp/wcs/stores/servlet/BrandiTuote/lumene-wild-rose-natural-huulipuna/151680/13997/13997/13997/13997

   Minusta nuo Natural -sävyt ovat aivan ihania ja aina töissä hipelöin niitä ja haluaisin ostaa….. :P

   Myös Viva La Divan nudesävyt ovat tosi hyviä, sieltä löytyy myöskin Nude Beige -sävy. Se taittaa mun mielestä aavistuksen persikkaan. Löytyy myös viileämpiä vaaleanpunertavia nudeja. Kannattaa tsekata! Halpoja ja hyvälaatuisia.

   • 15.1.1

    Terhi sanoo

    Loistavaa! Kiitos hyvistä vinkeistä, taidankin käydä nappaamassa useamman näistä mainitsemistasi kokeiluun:)

    Itseltäni on täysin mennyt ohi että Lumenella tuollainen linja edes on.

 15. 16

  tiia sanoo

  pari kuukautta sitten ostin ton nude beigen ja ite tykkään kovati sen väristä ja koostumuksesta :) sopivan kosteuttava ja ei liian peittävä. tätä voi käyttää sellainenkin joka ei ole kokenut huulipunan käyttäjä. Mielestäni tällä saa helposti sievät huulet.

  • 16.1

   Loonika sanoo

   En ole vielä tottunut käyttämään huulipunia, kun ne eivät vain tunnu ”asettuvan” huulilleni. En ole vielä löytänyt (tai raaskinut vain ostaa) punaa, joka levittyisi pehmeästi huulilleni. Joten kyllä se mukavuus menee sävyn edelle. Pitäisi varmaan aloittaa noista nuden saväyistä, jotta niihin pikkuhiljaa tottuisi :) Näin talvisin huulet kuivavat niin etten kaipaakkaan niihin mitään muuta kuin kunnon huulirasvaa :D

 16. 17

  Sophie sanoo

  Minulla on noista Sweet pink ja nude beige ja tykkään molemmista. Mun mielestä ei ole yhtään kovia ja tykkään enemmän kuin lumenen wild rose punista jotka on mielestäni liian huulirasvamaisia ja ei niin pigmenttisiä :)

 17. 19

  sanoo

  Kiitos hyvistä havainnollistavista kuvista ja selosteista! Hyvä tietää etteivät punat ole koostumukseltaan samanlaisia. Ostin tässä Nude Beigen häitä varten ja totesin sen olevan paras kokeilemani nudepuna. Ei liian peittävä (tai oikeastaan pehmeyden vuoksi peittävyyttä on helppo annostella), mutta pigmenttiä kuitenkin on, eikä sävyltään liian ruskea tai pinkki. Paritin siihen astetta beigemmän Lumenen huulilakan ja kyllä oli kestävä huulimeikki.

  Koostumuksella on paljon merkitystä, koska monet punat kuivuvat, kasaantuvat kököiksi huulilla tai ovat puolestaan liian ohuita ja kiiltäviä. Huulipuna ei saa mielestäni olla mikään huulirasva tai peitevoide, eli kultainen keskitie toimii. Hoitavuudesta ja tahmaamattomuudesta aina plussaa.

 18. 21

  Katariina sanoo

  Itselläni on juuri Natural Coden huulipunia käytössä, enkä ole löytänyt (useista kokeiluista huolimatta) muista huulipunista yhtä kohteuttavaa, kiiltävää ja hyvin pysyvää huulipunaa. Aika turha mielestäni aliarvioida huulipunia mitkä on ollut täysin käyttämättömänä ja avattuna puolivuotta.

  • 21.1

   Sanni sanoo

   Hih, kuules Katariina, huulipunat ovat olleet käytössä avaamisestaan saakka. ^_^ Vaikka kirjoitan niistä vasta nyt, se ei tietenkään tarkoita sitä ettenkö olisi testaillut niitä syksystä saakka. ;)

   Huulipunat eivät myöskään mene miksikään puolessa vuodessa.

   Mutta kiva kuulla että Natural Codet toimivat sinulla! :) Kaikkien ei luonnollisestikaan tarvitse, tai kuulukaan, olla samaa mieltä minun kanssani eri tuotteiden käyttökokemuksesta.

 19. 22

  Minja sanoo

  Kaunis meikki ja meikattava! :)

  Ja asiasta toiseen. Täällä on ollut puhetta noista ulkomaalaisista verkkokaupoista ja siitä, että on todella halpoja. Niin tiesitkö, että feelunique ei sijaitse EU alueella ja, että tilauksissa ei ole sisälletetty alvia ollenkaan! Sivuilla luki näin:

  Note! Jersey isn’t part of EU’s VAT, so beware of customs.

  Tullin sivuilla luki näin 2. EU:n veroalueen ulkopuolelta

  EU:n veroalueen ulkopuolelta tuotavat tavarat on tulliselvitettävä, ja niistä on maksettava arvonlisävero ja valmistevero EU:n veroalueelle tuotaessa.

  3. EU:n tullialueen ulkopuolelta

  EU:n tullialueen ulkopuolelta tuotava tavara on tulliselvitettävä silloinkin, kun tuoja on yksityishenkilö

  Eli tarkoittaa siis sitä, että tilaukseensa pitää siis lisätä 23 % alvi!? Ja jos on isompi tilaus niin myös voi tulla tullistain lisälaskua… Eli halpuus vissiin johtuu pelkästään tällä kikkailulla. :(

  • 22.1

   Sanni sanoo

   Olen kyllä tietoinen siitä, että FeelUnique on EUN:n tullialueen ulkopuolella ja 43 euron sääntö pätee tilauksissa.

   FeelUniquen kohdalla tuo ei tuota mitään ongelmia, kun postikuluja ei ole. :) Eli jos haluat tilata tavaraa vaikka 80 eurolla, niin teet vain niin että tilaat kahdessa erässä ja pidät tilausten välillä muutaman päivän välin. Kulut on ihan samat vaikka pilkkoisi tilauksen kuinka moneen osaan tahansa koska postikuluja ei ole.

 20. 23

  Jatta sanoo

  Hei, onko tuo kuvassa etualalla oleva korallinen sävy juurikin tuo Satin Coral? Kiitokset informatiivisesta postauksesta!

 21. 24

  nuppu sanoo

  Vanha merkintä jo, mutta löysin tämän sattumalta, ja koska ostin jokin aika sitten Lumenen tehtaanmyymälästä muutamalla eurolla juurikin tämmöisen hieman vanhemman Natural Code -huulipunan, halusin osallistua keskusteluun. :D

  Jaan kyllä täysin mielipiteesi tuosta kovuudesta. Mulla on myös yksi Wild Rose -puna, ja mä rakastan sitä, miten pehmeästi ja tasaisesti se levittyy! (Niitäkin muuten myydään tällä hetkellä vain kolmella eurolla tehtaanmyymälässä.) Ei sillä että tuossa Natural Code -punassa mitään vikaa noin muuten olisi, ei vain ole ihan niin mieluisa meikatessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.