Naps! Ja väriä by #Colorfulhair

No nyt lähti! Mä uskalsin!

Vuoden sisällä ”mä uskalsin vol. 2”, koska violetiksi värjääminen viime syksynä oli hiusnörtille heittäytyminen numero 1 ^_^ Nyt mä sitten luovuin viimein pituudestakin, ja hiukset leikattiin loven pituuteen. Varmastikin monille lovea kauhistelleille tyydyttävä näky :D

Feast your eyes on this:

Hiusmuutos_ennen_jalkeen

Ahh, mikä muutoskuva ^_^ <3 <3 En voi olla hipelöimättä hiuksia koko ajan, herranjestas miten, ehm, terveiltä ne tuntuvat…!

No okei, ennen/jälkeen -kuva on ehkä vähän turhan dramaattinen, kun ennen-kuvassa hiuksia ei ole siloteltu millään ja ne ovat ”heräsin just” -luonnontilassa, kun taas leikatut ja värjätyt hiukset ovat kampaajan käsittelemät. Silti. Hiukseni ovat viimeisen vuoden aikana menneet poikkeuksellisen kamalaan kuntoon, ja kyllähän sakset alkoivat olla ainoa oikeasti järkevä tehohoito.

Hiukset_naps_IMG_9594

Colorfulhair_ennen_kasittelya

Luonnostaan kuiva- ja haurashiuksisena ja pitkähiusfanaatikkona olen hyväksynyt sen yhtälön, että jos haluan pitkät hiukset, en samalla voi saada hyväkuntoisia latvoja. Asenteeni on aina ollut tyyppiä; ihan sama vaikka hapsottavat kunhan ovat pitkät. Tätä mieltä olen edelleen, mutta sanotaanko näin, että tänä vuonna hapsotuksensietorajani tuli vastaan. Hiukseni eivät ole koskaan olleet näin huonokuntoiset, ja reippaampi pätkäisy alkoi puhutella minua yhä enemmän.

Aikeissa on tehdä postaus jossa pohdin syitä hiusten kunnon romahdukseen, mutta tänään keskitytään iloitsemaan uudesta tukasta :)

Hommahan meni niin, että….. :

L'Oreal Colorfulhair

Kuva: L’Oreal Professionnel

Minulle tarjottiin mahdollisuutta kokeilla L’Oreal Professionnelin uutta #Colorfulhair-salonkiväriä. Kyseessä on juuri lanseerattu kampaamokäyttöön luotu suoravärisarja.

Kampaamoaikaa suunnitellessa minulla heräsi ajatus, josko uskaltaisin samalla antaa kampaajalle vapaat kädet napsaista hiuksiani…. Vielä värjäyspäivän aamunakin mietin, rohkenisinko.

ColorfulHair_pakkaus

Colorfulhair sävyt

Kuva: L’Oreal Professionnel

#Colorfulhair-valikoimassa on seitsemän sävyä ja Clear-mikseri jolla sävyistä saa pastellisempia.

Minun hiuksiini tehtiin pastelliliila Clear + Electric Purple -sekoituksella.

Colorfulhair_IMG_4796

Colorfulhair_IMG_4789

Hiukseni värjäsi Flow21-kampaamossa Helsingissä vaikuttava Susanna Poméll. Healthyhair -hiusblogia pitävän Susannan intohimona on nimenomaan värjääminen ja rennot boho-hiustyylit. Meillä synkkasi välittömästi eikä minua Susannan tuoliin istuessa enää ahdistanut ajatus pitkien hiusteni kohtalosta. Miksi ihmeessä pidän kynsin hampain kiinni hiuksista, joita en enää edes halua pitää auki..?

Kuvassa Susanna lisää Smartbond-hoitotiivistettä vaalennusaineeseen, jolla tyveni käsiteltiin ennen #Colorfulhair-värjäystä. Smartbond toimii samalla idealla kuin Olaplex, eli suojaa hiuksia vaalennuksen aikana ja mahdollistaa hiuksista riippuen huonompikuntoisenkin hiuksen vaalennuksen.

Colorfulhair_IMG_4800

Colorfulhair_IMG_4809

Electric Purple + Clear -sekoitus näytti lupaavalta jo vaikutusvaiheessa. Tosi kaunis violetti joka ei kaivannut taitteluja sinisellä tai punaisellakaan.

Susanna halusi tukkaan kivaa unicorn-twistiä, ja teki taakse raitoja Navy Blue -sävyllä.

Tulos oli niin ihana että voiko tämän ponimmaksi enää mennä:

Colorfulhair_IMG_4814

Niiiin söpö…!!

Hauskasti joukossa näyttäisi myös olevan haaleanvaaleanpunaisia raitoja, se tosin ei ollut tarkoituksellista. Efekti tulee luonnostaan kiitos tuon surullisenkuuluisan takaraivolla sijaitsevan hiusvaurioalueen, johon mikään väri ei koskaan tartu samalla intensiteetillä kuin muualle hiuksiin.

Colorfulhair_IMG_4816 Colorfulhair_IMG_4821

Colorfulhair_IMG_9582

Jeiiii!

Raidat tuovat hiuksiin tosi kivan liukuväriefektin.

Kampaajatermein hiukseni ovat kuulema edelleen pitkät, mutta omaan silmääni hartiapituus edustaa jo lyhyttä mallia. Koen, että minulla on nyt lyhyet hiukset. Tunnen pientä haikeutta pitkähiusidentiteettini perään, mutta kyllähän ne sieltä taas tulevat takaisin – jos enää haluan? Pääsen takaisin entiseen pituuteen kun maltan odottaa, hmm, nelisen vuotta..? :p Hiukseni kasvavat niin hitaasti että vuosittaiset tasaukset mukaan laskettuna niiden nettovuosikasvu on noin 6 senttiä.

Voi olla, että minun on myös aika hyväksyä, että hiusten laatu muuttuu iän myötä enkä ehkä enää yksinkertaisesti saa samaa tukkaa millainen minulla on ollut 23-vuotiaana. Ehkä tykästyn tähän lyhempään malliin ja ennen kaikkea terveemmiltä näyttäviin hiuksiin ja irtaannun pikkuhiljaa ”Rapunzel”-identiteetistäni. Saas nähdä. Ainakin nyt on kiva fiilis kun katson peiliin. :)

Colorfulhair_IMG_4848

 

#Colorfulhair-väri pähkinänkuoressa:

 • Suoraväri, ei sisällä hapetetta
 • Kampaamokäyttöön
 • Kestää hiuslaadusta ja -tyypistä riippuen maksimissaan noin 15 pesua
 • Tarkoitettu vaalennetuille hiuksille
 • Ei peitä harmaita hiuksia
 • Värjäysaika: 5-20 minuuttia
 • Salonkipalvelu, tuotetta ei voi ostaa kotiin

Colorfulhair_IMG_4863

Pitkästä aikaa minun tekisi mieli katsella hiuksiani koko ajan takaapäin…! <3 :) Ihan kuin jonkun toisen ihmisen hiukset… ^_^

Nyt jäämme jännityksellä odottamaan, kuinka pian lovi ilmestyy taas näkyviin…

Colorfulhair_IMG_4873

Kiitos Susanna, kiitos L’Oreal #Colorfulhair :)

Kommentit
 1. 1

  TA sanoo

  Hei!
  MISTÄ OLET HANKKINUT TUON IIIIIHANAN LYHYTHIHAISEN, VAALEANPUNAISEN T-PAIDAN?! ( Kyllä, pakko huutaa, kun on niin upea 😂!)

 2. 3

  May sanoo

  Halaus ja onnittelut Sannnille uuden hiustyylin johdosta! Haperoksi menneet latvat joutivat mennäkin, kun lyhennetty tukka on näin kaunis. Ja väri kaikkine sävyineen on todella upea! Hiuksesi näyttävät nyt aivan säihkyvän terveiltä ja hyvinvoivilta.

  Violetista ja lilasta puheen ollen, minusta violetti kaikkine sävyineen on tummempi ja lila vaaleampi. Toisaalta on semmoinenkin kuin ”tumma lila”… Ehkä lila vain tarkoittaa syreeninväriä (lilac = syreeni), ja niitähän on hyvin vaaleasta aika tummaankin. Violetin taas voi yhdistää orvokkiin (violet = orvokki). Molempi parempi, pehmeät lilat ja violetit ovat minunkin lempivärejäni.

  • 3.1

   Sanni sanoo

   Ainiin joo, lilac tarkoittaa tosiaan syreeniä :) En muistanutkaan. Eli senkin puolesta loogista että ’liila’ tarkoittaa vaaleampaa violettia. :)

 3. 4

  sanoo

  Hienoa, että uskalsit! Nyt on kaunis tukka! Odotan vielä kuvia, millainen se on ”laittamattomana”. Itsellä ainakin luonnonkihara/taipuisa tukkani kihartuu paljon enemmän lyhempänä. Liekkö huomaat saman efektin?

  Minäkin olin sellainen, että olin aina sitä mieltä, että leikataan mahdollisimman vähän. Mutta sittemmin olen antanut leikata enemmän, jos hiukset on huonommassa kunnossa.

  Yksi kampaaja kuitenkin kerran leikkasi liikaa, tukka oli hartioille saakka ja siinä ylittyi selvästi mun kipuraja. Noin puolen vuoden ajan koin itseni rumaksi liian lyhyen tukan takia. Kun tukka oli kasvanut tiettyyn mittaan, nimittäin yhden kaulakoruni alareunaan asti, se oli taas niin pitkä, että en kokenut itseäni enää rumaksi. Välillä, jos tukka on reilumman leikkauksen tarpeessa, mulla on aina se koru kampaajalla kaulassa ja vannotan, että ”latvat tulee ylettyä tämän korun alareunaan, sen lyhemmäksi EI SAA LEIKATA!” Se on toiminut. :D :D

  • 4.1

   Sanni sanoo

   Välillä, jos tukka on reilumman leikkauksen tarpeessa, mulla on aina se koru kampaajalla kaulassa ja vannotan, että ”latvat tulee ylettyä tämän korun alareunaan, sen lyhemmäksi EI SAA LEIKATA!” Se on toiminut. :D :D

   Hihih, mahtava kikka :)

   Ja kyllä – lyhempi tukka kihartuu heti selkeämmin – ja vähemmän pörröisesti :)

   Laittamattomia kuvia tulee lähiaikoina.

 4. 6

  Maria sanoo

  Tosi hyvännäköinen tuo lyhyempi tukka, niin paljon elävämpi ja kiiltävämpi!

  Olen ollut itse nuorempana hyvinkin pitkätukkainen, mutta kasvatin tukkaani lähinnä vain siksi, jotta näkisin, kuinka pitkäksi se kasvaa. Vyötärölle asti riitti minulle (olisi kasvanut paljon pidemmäksikin, koska oli vielä niinkin pitkänä hyväkuntoinen ja melkein yhtä paksu kuin ylhäältä), koska paksuuttakin riitti vaikka muille jakaa, joten peseminen ja kuivaus alkoi olla turhan vaivalloista, ja pätkäisin samaan mittaan kuin sinäkin. Jotenkin en edes jäänyt kaipaamaan pituutta, koska en osannut laittaa tukkaa mitenkään ja poninhäntä tai nuttura tuntui hiusten haaskaukselta. Myöhemmin olen antanut tukan kasvaa, koska en ole tiennyt mitä sille tekisin, ja leikannut taas, kun pesuun kuluva aika on alkanut ärsyttää.

  Jos jaksaisin laittaa tukkaa ja raaskisin maksaa kuukausittaisista leikkauksista, pitäisin oikeasti lyhyttä tukkaa, mutta laiskana ja pihinä luotan tähän ponnarimittaan.

  • 6.1

   Sanni sanoo

   Vyötärölle asti riitti minulle (olisi kasvanut paljon pidemmäksikin, koska oli vielä niinkin pitkänä hyväkuntoinen ja melkein yhtä paksu kuin ylhäältä), koska paksuuttakin riitti vaikka muille jakaa

   Oihhh… *huokaa ihailusta*

 5. 7

  TeijaH sanoo

  Hienot hiukset tuli! Ja hyvä mieli kun sait hyvän mielen :) Olen entinen pitkä- ja tosipitkähiuksinen, ja tuo uusi pituutesi menee omalla asteikollani selvästi pitkän puolelle. Vielä kun hiuksesi on tuossa laitettu vähän lainehtivaksi, tukka näyttää niin muhkealta ja kimmoisalta.
  Tosi monesti olen huomannut omassa lyhyessä mallissani, että pitkäksi venähtäneenä se makaa herkemmin pitkin päätä, kun taas lyhyt jaksaa muhevoitua :)
  On tämä oma kuontalo leikattu joskus liian lyhyeksikin, mutta onneksi on uusiutuvaa luonnonvaraa.

  • 7.1

   Sanni sanoo

   kun taas lyhyt jaksaa muhevoitua :)

   Tämän edun minäkin toivon lieventävän kaipuuta pitkien kutrien perään… :)

 6. 8

  maria sanoo

  Wuu! Tosi hyvännäkönen! Tää ei ole mitään kritiikkiä, mutta olen sitä mieltä, että pitkätukkaiselle tekee hyvää välillä katkaista tukka tosi lyhyeksi ja lyhyttukkaiselle tekee hyvää kasvattaa pitkä tukka. Silloin vasta oikeasti tajuaa, että joku toinenkin tyyli voi sopia mulle.

  ..Toki välillä voi tulla pieniä katastrofeja, kuten silloin kun leikkasin oman yhtä pitkän tukkani kuin sun aiemmin oli leukamittaiseksi ja hankin otsatukan. Näytin ihan tältä: http://i0.kym-cdn.com/entries/icons/original/000/000/774/lime-cat.jpg :’D
  Onneksi tukka kasvaa, ja tajusin että mulle sopii sellainen ylimittainen polkkatukka tosi hyvin. Nyt mulla alkaa hartiamitta ja tukka alkaa näyttää jo tosi littanalta ja ohuelta, kun se ei jaksa kannatella itseään tuuheana. Tosi mälsää.

 7. 9

  Piia sanoo

  Ihanat hiukset Sanni, olen niin ylpeä sinusta, että uskalsit ❤. Muutenkin näytät iloiselta ja hyvinvoivalta, hienoa!

 8. 10

  Tipi sanoo

  Aivan ihana muutos, upeata että rohkenit. Kyllä se kannatti!
  Näyttää, että hiukset olisi paljon paksummatkin nyt, kun latvahapsut ovat poissa.
  Onnittelut onnistuneesta tempauksesta. :)

 9. 11

  jkv sanoo

  No huhhuh, kun onkin ihan todella upea tuo uusi tukka. VAU!

  Tuli tuosta lovesta muuten mieleen, että mulla on ihan käsittämätön ja täysin päinvastainen hius”ongelma”. Siinä missä sulle tulee tuohon kohtaan takaraivoa lovi, mulla samassa kohdassa hiukset kasvavat nopeammin, paksumpina ja kiharampina kuin muualla päässä. Tuo takaosa täytyy aina muistaa leikkauttaa pari senttiä lyhyemmäksi ja silti se aina venähtää. Nytkin tilanne on se, että muu kuontalo menisi ilman kampaajakäyntiä vielä ainakin kuukauden, mutta tuo takaosa olisi kaivannut saksia jo muutama viikko sitten…. Hämmentävää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.