Näin vähällä mennään – ja vieläkin vähempi riittäisi

Kuvittelin jo olevani rutinoitunut (käsi)matkatavarapakkaaja, mutta näemmä en.

Vaikka tavaraa on mukana alle 10 kg, sitä tuntuu olevan aivan liikaa. Etenkin vaatteita. Nyt minulla on kaksi tavoitetta seuraaville (pidemmille) reissuille:

 1. Uusi kamera. Ostan uuden, kevyemmän kameran pelkästään matkakäyttöön. Ehkä jopa pokkarikin riittäisi, mieheni tosipieni ja kevyt Lumix ottaa tosi hyviä kuvia. Niin hyvä kuin Canon 6D onkin, se on ihan liian raskas ja kömpelö mun tyyppiselle snapshot-matkakuvaajalle, tulee melkein kuvattua enemmän iPhonella nyt kun sen hankin.
 2. Paljon vähemmän vaatteita. Minulle vaatteiden merkitys liittyy ennen kaikkea niiden mukavuuteen ja käytännöllisyyteen olosuhteista riippuen, ja tällaisissa (lämpimän sään) reppureissuolosuhteissa pärjää lopulta ihan muutamalla hassulla ”rätillä”. Miksi ihmeessä mä pakkaan mukaan viisi eri toppia/t-paitaa, kun oikeasti pärjäisin kahdella tai kolmellakin? Miksi pitäisi olla monia eri vaihtoehtoja? Pesee vain samaa paitaa joka päivä ja heittää vaikka menemään matkan lopuksi. Eihän vaatteella ole muuta funktiota kuin suojata ja toimia ”siveysjuttuna”, saunankuumissakaan maissa ei kuitenkaan katsota hyvällä pelkissä alusvaatteissa ulkona tallustelevia turisteja.

matkavaatteet_kreikka2016_img_0369_3

Näitä vaatteita olen käyttänyt viimeisen kuukauden. Ja tässäkin siis liikaa.

matkavaatteet_kreikka2016_img_0372_2

Määrä mahtuu helposti matkustamokokoiseen laukkuun, mutta miksi kantaa mukana yhtään sen enempää kuin mille on tarvetta?

matkavaatteet_kreikka2016_img_0376

Näitä vaatteita en ole käyttänyt matkalla kertaakaan. Yhdet 3/4-pituiset farkutkin jäi tästä kuvasta…. Ainakin pari kiloa turhaa painolastia.

matkavaatteet_kreikka2016_img_0374

Tosiasiassa pärjäisin näillä. Vaikka kaksi kuukautta.

Otan tämän kuvan jotta voin katsoa sitä ensi kerralla enkä intoudu pakkaamaan lisää.

Yksi minihame. Yhdet shortsit. Yhdet pitkälahkeiset farkut. Pari pitkähihaista trikoopaitaa ja pari pitkähihaista neuletta. Kolme lyhythihaista/toppia. Takki. Huivi. Alusvaatteet ja uikkari. Kahdet kengät; sandaalit ja jämerämmät pidempiä patikkaretkiä varten.

Vaikka kuinka tunnen itseni ja sen miten vähillä vaatteilla pärjään, silti pakatessa joku ihme ääni alkaa kuiskia korvaan; ”Entäs jos tulee tilanne että tarvitsekin vähän siistimmän paidan..?” ”Entäs jos menet viihteelle…?” ”Entä jos tulee odottamaton kylmyys…?”

Tunnetteko tekin tuon äänen..?

HUOKAUS! Tuo ääni pitäisi saada vaimennettua. Nytkin kaikki ”siistimmät” paitani ovat kulkeneet kohta viisi viikkoa viikattuina laukussa ilman että laskoksia on edes avattu. Jos niitä odottamattomia vaatetilanteita tulee, niin silloin voi ostaa tilanteen vaatiman vaatekappaleen, eikö? Miksi niitä ”entäs jos…” -riepuja pitää varmuuden vuoksi raahata kotoa saakka? Ei mitään järkeä.

Tämä postaus oli tosiaan nyt vähän sellaine note to self :)

Toivottavasti voin ylpeänä tehdä ensi vuonna jutun puolet kevyemmästä pakaasista ^_^

P.S. Hämmentyneenä välillä katselen täällä Kreikan saarilla melkein itsensä kokoisten matkalaukkujen kanssa rullaavia turisteja. Mitä heillä oikein on mukanaan viikon-parin pakettimatkalla..? Jääkaappi…? Etenkin amerikkalaisten matkalaukut ovat koossaan ihan omaa luokkaansa…

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Mulla on aina iso matkalaukku mukana reissuilla. Ihan vain senkin takia, että voin ostaa laukkuun kosmetiikkaa, jota ei voi kuljettaa käsimatkatavaroissa. Toki vaatettakin tulee reilusti, koska kuumissa maissa hikoilee paljon, enkä viitsi alkaa pesemään vaatteita reisussa :)

 2. 2

  Lauramm sanoo

  Otin sun aikasemmasta pakkauspostauksesta mallia, kun pakkasin rinkan kahden kuukauden Uuden-Seelannin kiertomatkalle :) ja vaikka yritin jättää kaiken turhan pois, niin silti mullakin oli mukana 4-5 vaatekappaletta, joita en pitänyt kertakaan.

  Lähtöä edeltävänä yönä (valvoin koko yön helpottaakseni aikaeroa) iski vielä joku typerä aivopieru, kun yritin vähentää tavaraa rinkasta ja tulin ottaneeksi sieltä pois monta hyvää t-paitaa ja toppia, joita sitten kaipasin reissussa. Ja niiden tilalle rinkkaan jäi mm pari maksimekkoa, ja se maailman turhin siistimimpi paita, joita pidin kerran (väkisin, koska ne sattu olemaan mukana) :D pakkaaminen on kyllä taitolaji!

   • 3.1.1

    Jonttu sanoo

    Ei minua haittaa. Itsellänikin on lempivaatteet käytössä monia vuosia putkeen. :) Kerran eräästä ihanasta violetista toppatakista oli luovuttava, kun kaaduin pyörällä talvella ja takki sai myös asfaltti-ihottumaa itseensä; muuten tuokin takki olisi itselläni yhä käytössä.

 3. 4

  Elina Bee sanoo

  Mullekin kesällä naureskeltiin kun lähdin yksin lasten kanssa Kreikkaan saarihyppelemään – mukana oli yksi reppu ja pienet matkarattaat 1-vuotiaalle. Ihmettelijöille sanoin aina vain, että lasten vaatteet on niin pieniä, että kyllä koulureppuun mahtuu kolmelle vatteet ihan hyvin :D

  Osa omista vaatteista jäi taas jopa käyttämättä kun tapasin päivän päätteeksi pestä kaikki vaatteet ja koko ajan oli niin kuuma ja aurinkoista, että lapset olivat koko loman UV-haalareissa ja mulla oli sama t-paita ja shortsit melkein joka päivä :D

 4. 5

  Piia sanoo

  Meillä ei ole omaa matkalaukkua ja valmismatkalle ei jaksa ottaa monia pienempiä reppuja tai kasseja, joten lainaamme aina sukulaisilta yhden jättilaukun. Sinne sitten (viikkaamatta :D ) koko perheen tavarat ja jää vielä reippaasti tilaa tuomisille.

  Hipihtävä matkaseuramme nauraa tälle, mutta yleensä kohteessa muistaa, että useilla on se jättilaukku PER HLÖ. :D :D :D

  • 5.1

   Sanni sanoo

   Sinne sitten (viikkaamatta :D ) koko perheen tavarat ja jää vielä reippaasti tilaa tuomisille.

   ^_^ Viikkaamatta..! :D …mutta ei teillä kyllä paljon ole yhteensäkään tavaraa, kun eikös yhden yksittäisen laukun paino saa olla max 23 kg..? Ainakin Finnairilla, en tiedä sallivatko muut lentoyhtiöt paljon tätä enemmän. Lomalennoilla luulisi että ei ainakaan..? No, olette tosi taitavia pakkaajia :)

 5. 6

  Jooh sanoo

  Ihmiset on erilaisia ja toiset tykkää panostaa pukeutumiseen. Itse en pystyisi lähtemään tuollaisella määrällä vaatteita.. enkä etenkään tuonlaatuisten vaatteiden kanssa.

 6. 7

  Tara sanoo

  Meidän laukkujen vähyyttä myös aina ihmetellään, vaikka mun mielestä pakataan ihan normaali määrä tavaraa. :D Jos lähdetään kahden viikon matkalle miehen kanssa, pärjätään yhdellä 66cm korkealla ruumalaukulla. Ja siellä on yleensä mukana myös tuliaisia sukulaisille & mun ratsastuskamat, jotka vie jonkun verran tilaa. Hyvin pärjätään eikä yleensä tarvi edes pestä vaatteita matkan aikana. Kuljetaan yleensä julkisilla sekä kotimaassa että ulkomailla ja ajatus useamman laukun raahaamisesta vaan ahdistaa.

 7. 8

  Aurinkoinen sanoo

  Onko sinulla punnittu kentällä käsimatkatavaroita? Itsekin kannatan vähillä tavaroilla liikkumista. Henkilökohtaisesti kengät ovat isoin haaste, jotta jalat kestää reissaamisen.

  • 8.1

   Sanni sanoo

   Onko sinulla punnittu kentällä käsimatkatavaroita?

   On punnittu joskus, Ryanilla etenkin ovat tarkempia.

   Totta että kengät on haasteellisin pakattava. Yksillä ei pärjää mitenkään ja usein kolmillekin erilaisille on tarvetta. Etenkin viileämmille seuduille matkustaessa jo yksin kengät takaavat sen, ettei oikein pärjää pelkällä käsimatkatavaralla, paritkin lämpimät kengät vie niin paljon tilaa matkalaukussa/repussa.

 8. 9

  Miila sanoo

  Mekin matkattiin miehen kanssa Kosille viime vuonna pelkillä käsimatkatavaroilla, mutta tämän syksyn ulkomaanreissulla olivat mukana myös muksut, jotka likaavat vaatteita ihan uskomatonta vauhtia (ja siis ihan oikeasti likaavat, ei vain jotain pikkutahraa hihansuussa tai paidanhelmassa). Onneksi heille tuli pakattua läjätolkulla vaatetta, koska en halua nyrkkipyykätä ihan päivittäin- Lisäksi tällä kertaa majapaikassa oli sisällä sen verran kosteaa, että pyykki ei kuivunut kunnolla, ja terassillekin paistoi aurinko sen verran rajoitetusti, että pyykin piti olla kuivumassa tiettynä aikana, että se todella kuivuisi auringossa. Samasta syystä oli hyvä, että meillä oli erikseen mukana rantapyyhkeet (jotka vievät hillittömästi tilaa!) ja erikseen majapaikan puolesta pyyhkeet, joihin sai edes jossain määrin ja jonkinlaisella todennäköisyydellä kuivattua itsensä suihkun jälkeen, kun toiset pyyhkeet olivat vielä kosteita tai suorastaan märkiä uimareissun tai pesun jäljiltä. Ja kun mukana olivat vielä lastenistuimet autonvuokrausta varten, niin kyllä vähän huokailutti raahata kaikkia pakaaseja lentokentällä sen viimevuotisen jälkeen… :D

  Yleensä mulla kertyy matkalaukkuun kiloja eniten kirjoista, koska tykkään kirjoista ja olen nopea lukija.

 9. 10

  Tiukkapipo (?) sanoo

  Voi hohhoijaa taas. Pyrin pakkaamaan tarpeeksi, sillä mieluummin kuljen puhtaissa vaatteissa, kuin käytän kokoajan samoja. Jos taas haluaisi vaatteen olevan puhdas, pitäisi vaatteen pestä joka ilta.. Mitä jos se ei ehdi kuivua kunnolla aamuksi? Juurikin nuo siistimmät paidat on hyvä olla mukana, sillä usein matkoilla tulee niitä jännittäviä, odottamattomia tilanteita. Mukava vaan, että on varautunut. Korvaan särähti pahasti tuo ”Pesee vain samaa paitaa joka päivä ja heittää vaikka menemään matkan lopuksi.” Ihanan eettistä ajattelua, hei…

  • 10.1

   Sanni sanoo

   Mitä epäeettistä on siinä että käyttää loppuun jonkun vaatteen..? En ihan ymmärtänyt :) Vaatteet ovat kulutusta ja käyttöä varten. Jos joku vitosen toppi kuluu puhki viiden viikon reissussa ja heitetään menemään, se on tehtävänsä tehnyt. Ja tuo nyt oli vain sellainen heitto jolla halusin kuvata sitä, miten vähällä pärjää eikä silläkään ole väliä jos vaate sattuisi kulumaan loppuun yhden reissun aikana. Itsellä kulkee samat halvat rätit mukana jo ties kuinka monetta vuotta ;) Aika pirhanan hyvin nuo kestää pesua ja hikoilua. :) Moni lukija jo varmasti tunnistaa kuvista samat trikoot ja takit reissusta toiseen.. ^_^

   Jokainen on vapaa elämään ja tekemään mitä haluaa enkä itse tuomitse ketään, en myöskään joka viikko uusia vaatteita shoppailevia ihmisiä, mutta jos nyt halutaan lähteä aiheeseen ”eettisyys” (tai ehkäpä eettinen kulutus, ennemminkin), niin arvelisin, että jotain kulutusjuhlivaa elämäntyyliä merkkivaatteineen ja laukkuineen voisi pitää epäeettisempänä kuin sellaista, jossa ihminen laittaa enemmän arvoa epämaterialistisille asioille ja ostaa uusia vaatteita (tai mitä tahansa hyödykkeitä) harvemmin ja käyttää ne ihan loppuun, ennemmin kuin ostaa joka viikko uusia joita käyttää pari kertaa.

   • 10.1.1

    Elina Bee sanoo

    Allekirjoitan tämän!! Tykkään vaatteista kovasti, mutta olen panostanut muutamiin ihaniin ja laadukkaisiin vaatekappaleisiin arkikäyttöön. Minulla on myös muutama kesävaate, mutta niitä en oikein raaskisi ottaa mukaan matkoille, joilla on lähinnä tarkoitus seikkailla ja tutkia paikkoja. Mukaan päätyy siis yleensä jokin jo muutenkin kulahtanut urheilutoppi ja joskus käyn kirpputoreilta hakemassa shortsit, mekon ja lisäpaitoja. Nämä vaatteet ovat matkan jälkeen niin hirveässä kuosissa, että jäävät kyllä ehdottomasti roskiin ja vapauttavat tilaa tukiaisille. En millään keksi mikä tässä on epäeettistä :D

    • 10.1.1.1

     Sanni sanoo

     Tuohan on muuten hyvä vinkki että hakee kirpparilta reissuvaatteita :)

     Mutta toki on erilaisia ihmisiä ja erilaisia tyylejä ja arvoja. Ymmärrän täysin ettei kaikkia viehätä vähällä matkustaminen ja ”halvoissa ryysyissä” reissaaminen.

 10. 11

  Nina L sanoo

  Espanjan matkalla lentokentällä virkailija katseli perhettämme ja kysyi: ”Missä matkatavaranne ovat?”. ”Ne ovat tässä”, sanoin ja viitoin vieressämme olevaa kahta pientä matkalaukkua. Virkailija kiersi tiskinsä takaa hallin puolelle katsele meitä ja kahta laukkua ja varmisti vielä: ”Viisi henkeä ja kaksi matkalaukkua?”
  Paluumatkalle lähtiessämme sattumoisin sama virkailija palveli meitä jälleen. ”Ette tarvitse passeja, muistan teidät!”
  Eli samaa mieltä, vähempi parempi :D

 11. 12

  Raippa sanoo

  Yllättävän vähällä sitä tosiaankin tulee toimeen, varsinkin kun matkustaa lämpimän ilmaston maihin. Itse matkustan pelkillä käsimatkatavaroilla eli 30 litran repulla. Mukana minulla on käytännössä kaksi vaatekertaa eli kahdet housut, paidat ja kengät, joista toinen vaatekerta aina siis päällä. Alusvaatteita tietenkin hieman enemmän. Ainoana varjopuolena vähissä vaatteissa on, että jotain joutuu pesemään joka ilta, mutta nopeasti ja kätevästi se käy suihkun yhteydessä.

  Rakastan minimalistista matkustamista ja sitä, että vähät vaatteeni ovat käytännöllisiä, auringolta suojaavia ja helposti pestäviä. Siksi suosin paidoissa erityisesti merinovillaa. Tyylillä ei niin ole väliä, kun reissaaminen on mahdollisimman helppoa.

  • 12.1

   Sanni sanoo

   Tyylillä ei niin ole väliä, kun reissaaminen on mahdollisimman helppoa.

   *allekirjoittaa*

  • 13.1

   Sanni sanoo

   Mukana kulkee pussi pesupulveria; nyrkkipyykillä pesen joko lavuaarissa tai vadissa. Monet vuokrahuoneet tarjoavat pesuvadin koska niiden asiakaskunta usein myös pyykkää matkoillaan :)

  • 13.2

   Raippa sanoo

   Mä otan reissuun mukaan palan tai pari oliiviöljysaippuaa, niin ei tartte huolehtia nesteistä. Ja samalla saippualla hoituu toki myös kropan pesu :)

   Aiemmin pesin vaatteeni lavuaarissa, mutta kerran huonosti seinään kiinnitetty lavuaari lähti irti ja rysähti lattialle. Vettä suihkusi putkesta pitkin seiniä ja jalkapohjaan tuli siruista haava, joten verta oli lattia täynnä. Tuon ”murhenäytelmän” jälkeen siirsin vaatehuollon suihkuun ;). Lavuaari on tietty kätevä, kannattaa vaan aina varmistaa, että se kestää vaatteiden hinkkauksen.

   • 13.2.1

    Sanni sanoo

    mutta kerran huonosti seinään kiinnitetty lavuaari lähti irti ja rysähti lattialle. Vettä suihkusi putkesta pitkin seiniä ja jalkapohjaan tuli siruista haava, joten verta oli lattia täynnä.

    Voi kamal..! :-0 :-0

 12. 14

  Niina sanoo

  Hei!
  Olen tilaamassa paulas choice tuotteita ja halusin kysyä joutuuko niistä maksamaan tullimaksuja?

 13. 15

  Saana sanoo

  Mä tykkään pitää puhtaita vaatteita reissussa (ihan muittekin kuin itseni takia) ja nyrkkipyykin peseminen hotellilla joka ilta ei innosta. Lisäksi pyykit kuivuvat huonosti, jossei niitä saa ulos kuivumaan. Joskus olen pesettänyt vaatteeni hotellilla, mutta pari kertaa ovat tuhonneet lempipaitani, joten en sitä enää mielelläni tee.

  Lisäksi on kiva, että valokuvissa on eri vaatteet päällä.
  Ostan myös kaikkia ihania kosmetiikka- ja ruokatuotteita Kreikan ja muilta reissuiltani sekä myös vaatteita ja sisustustarvikkeita, joten ei tulisi ikinä mieleenkään lähteä kituuttamaan pelkillä käsimatkatavaroilla.

    • 15.1.1.1

     Sanni sanoo

     :)

     Mulle riittää esteetikkona lomakuvissa että ympäristö on kaunis ^_^ :D Mä saan olla rääsyinen <3 – jos joskus kuvaan eksyn :D

 14. 16

  Suski sanoo

  Pakkaan aina korkeintaan viikon tarpeisiin, siitäkin tosin voisi vielä typistää: inhoan turhan tavaran raijaamista ”varmuudeksi”. Majapaikoissani on usein pesukone ja kuivausrumpu, joten ylimääräistä vaivaa ei käytännössä tule lainkaan. Hankalimmalta pakkaus tuntuu, jos pitää varautua vaihteleviin äärimmäisiin säätiloihin, tyyliin pakkanen ja helle samalla reissulla.

  Jännä ilmiö kyllä, olen havaitsevani kommenteissa hieman närkästystä. En ihan ymmärrä miksi, jokainenhan saa itse valita kokeeko helpommaksi isot matkatavarat vai vaatehuollon :D

  • 16.1

   Sanni sanoo

   Jännä ilmiö kyllä, olen havaitsevani kommenteissa hieman närkästystä. En ihan ymmärrä miksi, jokainenhan saa itse valita kokeeko helpommaksi isot matkatavarat vai vaatehuollon :D

   Niinpä :) Mutta tämä on kai sitä monelle ihmiselle inhimillistä tunnetta: se miten itse tekee tuntuu oikealta tavalta tehdä ^_^

 15. 17

  Em sanoo

  Minulla on myös reissussa aina mahdollisimman vähän kannettavaa. Haluan, että kassia jaksaa kantaa mukana, jos haluan tehdä ex tempore -pysähdyksen katsomaan jotain kiinnostavaa juttua matkalla seuraavaan varsinaiseen pysähdyskohteeseen, ja valtava matkalaukku + pikkukylä josta ei välttämättä mitään säilytyslokeroita löydy eivät ole oikein toimiva yhdistelmä. Yksi käsimatkatavaramatkustamisen iso plussapuoli mulle on myös se, että vältyn lentokentän matkalaukkuhihnalla jännittämiseltä. Ei ole tavarat hukassa, kun ne ovat kulkeneet mukanani matkustamossa! :D

  Vaatekokoni vain on sen verran iso, ettei ole mitenkään itsestäänselvää että voisin tarvittaessa kävellä mihin tahansa kauppaan ja ostaa puuttuvan salonkikelpoisen puseron tai bilemekon (villapaitoja onneksi löytyy viimeistään miesten puolelta). ”Varmuuden vuoksi” -vaatteita kulkee siis mukana useammin kuin ei. :/

 16. 18

  traveller sanoo

  Samaa ihmettelen itsekin, että miten paljon tavaraa jotkut oikeasti jaksavat raahata reissuun. Aasian saarikohteissa nauratti kun osa raahasi hiekkarannalla 40 asteen helteessä valtavia matkalaukkuja perässään… :D Matkustan itse työni puolesta paljon yhden vuorokauden reissuja, ja ihmettelen aina kollegoita jotka pistävät noille lyhyille reissuille laukun ruumaan. Olen vaatteiden osalta tehokas pakkaaja, ja suunnittelen aina esim. että jokaista yläosaa voi käyttää joka alaosan kanssa. Kosmetiikan kanssa en ole tosin yhtä tehokas – vihaan niiden pikkupurkkien täyttöä :P

  Kiitos hyvistä pakkausvinkeistä!

 17. 19

  Jenni sanoo

  Kuukauden Balin reissun tein 40l rinkalla ja seuraavan 3kk Aasian reissun teen myös. Kohtasin matkalla muutamia tyttöjä, jotka hädintuskin jaksoivat nostaa oman rinkkansa. Auts. Itsekin pärjäisin varmaan vielä vähemmällä, mutta kaikkea ei huvita karsia. Meikkejä en tarvitse mukaan, koska hikistä naamaa ei huvita meikata. Sen sijaan aurinkorasvat (sk50) on ehdottomia ja vievät tilaa.

  • 19.1

   Sanni sanoo

   Just tuo ihon hikisyys ja kokonaisvaltainen tahmaisuus lämpimän ja kostean ilmaston maissa tekee mulle sen, että ei edes huvita pukeutua mihinkään ns. siistimpään. Kun vaatekin on enemmän tai vähemmän tahmainen alle tunnissa päällepukemisesta, niin mieluummin sitä käyttää niitä kaikkein kulahtaneimpia ja rennoimpia vaatteita. Joilla ei ole niin väliä jos hikeentyvät pilalle.

 18. 20

  Heidi sanoo

  Mä niin kadehdin tuota vaatemäärää! Itse raijaan vaatteita ihan hulluna :( Viimeksi jäi poikkeuksellisen monta vaatekappaletta käyttämättä, osa ihan ajattelemattomuutta. Usein otan sellaisiakin vaatteita mukaan, joista jo etukäteen tiedän jättäväni kohteeseen, paitsi jos vaatteesta tulee ihan lemppari jostain syystä, niinkin on käynyt.
  Reissuista tulee myös ostettua vaatteita, eli lisää kertyy vaikka kuinka jättää pois.
  On ollut reissuja joissa kaivannut jotain puuttunutta, mutta useammin ollut liikaa.
  On ollut reissuja joihin ois voinut ottaa paljon vähemmän, mutta on ollut reissuja joissa ollut mielissään kun on ollut vaihtoehtoja.
  Mitä valokuviin tulee, niin kuinka ollakaan samat vaatteet toistuu kuvissa vaikka olisi vaikka kuinka paljon vaatteita matkassa :D
  Lomalennoilla on isommat kilomäärät jos matka on 3vkoa tai enemmän, mutta jostain syystä lentokenttien hlökunta ei tunnu tätä tietävän, eli ongelmia on seurannut :(
  Viime reissulla päätin, että jos samaan paikkaan meen, niin otan mukaan suunnilleen muutaman luottovaatteen, parit kengät, lääkkeet ja ripsarin! (Ja toki rillit, laturit tms. pakolliset :) ) Mutta noin niinku muuten jätän suuren osan muuten ottamatta, koska paljosta ostostelusta huolimatta jäi niin paljon ostamatta kivoja juttuja kuljetuksen takia!
  Reissut mukavia, mutta pakkaaminen aina yhtä tuskaa molemmissa päissä, ylitarjonnan takia :D
  Seuraava pakkaaminen toivottavasti helppo, sitten kun joskus sen aika on :)
  Ps.Ja en kuljeta jääkaappia mukana vaikka siltä voisi vaikuttaa :D Enkä roudaa matkalaukkua hiekkarannalle kuten joku mainitsi :D

  • 20.1

   Sanni sanoo

   Mitä valokuviin tulee, niin kuinka ollakaan samat vaatteet toistuu kuvissa vaikka olisi vaikka kuinka paljon vaatteita matkassa :D

   Hahah ^_^

   Mä kanssa vihaan pakkaamista, siis todellakin vihaan. Mun unelmana, joka ei varmastikaan koskaan toteudu, on pitää kotona valmiiksi pakattua laukkua joka olisi aina lähtövalmiina vähintään viikonloppureissulle.

   • 20.1.1

    Heidi sanoo

    Mun unelmana olisi, että kotona ei olisi niin paljon kaapeissa sitä valinnan varaa mistä pakata :D
    Aina kun pohdin mitä sitä ottaisi mukaan, yksi tuttavani sanoo ilkeämieliseen sävyyn, että muistatko kun hän lähti päivän varoitusajalla viikoksi reissuun ja hyvin hän pärjäsi.. No, siitä sisuuntuneena tein testin ennen viime reissua :D Nappasin satunnaisia muutamia vaatteita ja kuvasin kaikki ja totesin, että niistähän olisi tullut jo tarpeeksi sopivia yhdistelmiä :) (Toki en sitten niin maltillisesti oikeasti pakannut.)
    Tuossa oli mainittu, että on eri asia kantaako laukkua vähän vai paljon, että vaikuttaa tavaramäärään. Totta hitossa vaikuttaa! Jos on koko ajan liikkeessä tavaroineen, niin tottakai sitä miettii tarkemmin joka tavaran kohdalla onko tarpeellinen vai ei!
    Jopa minä ’suurpakkaaja’ voin ajatella niin, että jos olen päivän muutaman samassa paikassa, niin riittää yläosa tai pari, mutta olen siinä mielessä niin ’turhamainen’, että jos olen monta viikkoa samassa paikassa, kenties samojen ihmisten kanssa, niin on mukavampi, että ei tarvi kierrättää vain kahta paitaa koko ajan :D
    Toivon onnistuneita pakkauksia kaikille <3

    • 20.1.1.1

     Sanni sanoo

     mutta olen siinä mielessä niin ’turhamainen’, että jos olen monta viikkoa samassa paikassa, kenties samojen ihmisten kanssa, niin on mukavampi, että ei tarvi kierrättää vain kahta paitaa koko ajan :D

     Näissä yksinreissuissa on se(kin) hyvä puoli, että ei ole ketään väsymässä mun samoihin paitoihin ^_^ :D Eli on vain minusta itsestä kiinni jaksanko samoja vaatteita :)

     Tuossa oli mainittu, että on eri asia kantaako laukkua vähän vai paljon, että vaikuttaa tavaramäärään. Totta hitossa vaikuttaa!

     Nimenomaan, totta kai vaikuttaa :) Jos matkustaa yhden kohteen/hotellin valmislomalle jonka aikana laukkua tarvitsee kantaa vain Suomessa kentälle ja kohteessa kentältä hotellille ja takaisin, niin onhan se nyt aika lailla eri asia kuin vaikka kuukauden reissussa jossa kohde ja majapaikka vaihtuvat parin päivän välein ja laukkua saa purkaa, pakata ja kantaa monen monta kertaa. :)

     Toivon onnistuneita pakkauksia kaikille <3

     Juuri näin, tyyliin katsomatta :) <3

 19. 21

  Tee sanoo

  No luulen, että suurin osa näistä paljon pakkaavista matkustaa vähemmän. Ainakin itsellä matkatavarat vaan vähenee mitä enemmän reissaa. Tietysti viikon-parin pakettimatkat, jossa laukkua joutuu rullailemaan ehkä sen muuta sata metriä on ihan eri asia kuin pidemmät reissut, missä niitä matkatavaroita pitää raahata ihan itse koko ajan. Pistää miettimään mikä on tärkeää ja mikä ei ;)

  Itse olen alkanut vihata pakkaamista yli kaiken. Luulen että liittyy juuri tähän tavaramäärän optimointiin kun pitää miettiä mitä oikeasti tarvitsee ja laittaa hygieniatuotteet jne. kaikenlaisiin pieniin purnukoihin. Tää pakkausv……tus on saanut jo sellaiset mittasuhteet, että en voi käsittää itsekään. Auttaisi jos alkaisi pakata ajoissa eikä etsiä viime hetkellä sitä passia, kameran laturia jne.

  • 21.1

   Sanni sanoo

   Tää pakkausv……tus on saanut jo sellaiset mittasuhteet, että en voi käsittää itsekään.

   Voin niiiiin samaistua…

   Tietysti viikon-parin pakettimatkat, jossa laukkua joutuu rullailemaan ehkä sen muuta sata metriä on ihan eri asia kuin pidemmät reissut, missä niitä matkatavaroita pitää raahata ihan itse koko ajan. Pistää miettimään mikä on tärkeää ja mikä ei ;)

   Hyvä pointti ;)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.