Näin meikkaat väsyneen ihon heleäksi

Luonnolliselta näyttävä, hehkuvan heleä iho on aina kaunis. Vaikka sinulla ei olisi paljon peitettävää ja ihosi olisi jo valmiiksi tasaisen sävyinen, ei useimpien iho kuitenkaan hehku luonnostaan. Rakastuminen tai auringossa vietetty tovi saattavat tietysti auttaa, mutta kosmetiikalla saat takuuvarmasti säteilevän ihon mikäli et juuri nyt ole vastarakastunut tai Karibialla. :)

Haamujengiläisestä auringonsuutelemaksi!

Iloisen mallimme iho on suhteellisen tasainen mutta kalpea ja samea.

Ensimmäinen askel kuulaaseen ihoon on sekoittaa meikkivoiteeseen valoaheijastavia pigmenttejä sisältävää meikinpohjustustuotetta. Tai voit käyttää jo ihosi kosteuttamiseen voidetta, joka sisältää hohtavia pigmenttejä (niitäkin löytyy markkinoilta).

Meikkivoiteen sävy oli aavistuksen mallin ihoa tummempi, mutta läpikuultavuutensa ansiosta se mukautui ihoon luonnollisesti.

Meikkivoiteen jälkeen peitin mallin silmänaluset peitevoiteella. Sen jälkeen lisäsin valokynää alemmassa kuvassa näkyviin kohtiin.

Valokynässä on vähemmän pigmenttiä kuin varsinaisissa peiteaineissa, eli sitä ei kannata käyttää yksinään peittämiseen jos sinulla on esimerkiksi todella tummat silmänaluset.

Kun kaikki voidemaiset meikkituotteet (primer, meikkivoide, peiteaine + valokynä) on levitetty kasvoille, kiinnitän meikin ohuenohuella hunnulla irtopuuteria. Sipaisen sitä kasvoille suurella, pehmeällä siveltimellä.

Luomille levitin vaaleaa, helmiäistä luomiväriä.

Tässä meikissä luomivärin ei ole tarkoitus muokata silmiä, vaan ainoastaan tuoda valoa ja hehkua.

Lisäsin alaluomelle kevyesti vaaleanruskeaa luomiväriä ja ripsiin kerroksen maskaraa.

Jäljellä ihon elävöittäminen. Se onnistuu aurinkopuuterilla, poskipunalla ja hohtopuuterilla.

Laitoin mallille vain aavistuksen vaaleaa aurinkopuuteria poskiluun alle ja kasvojen reunoille.

Poskipunan paikka on poskiluun päällä. (Katso tästä ohjeet kasvojen yksinkertaiseen varjostamiseen.)

Lopuksi lisäsin hohdepuuteria (eli tässä tapauksessa helmiäistä luomiväriä) poskipäille, nenänvarteen ja kulmakarvojen yläpuolelle. Huulet saivat kolmiulotteisuutta kullanhohtoisesta nudehuulikiillosta.

And you glow!

Meikkiin käytetyt tuotteet:

 • Sante Soft Cream -meikkivoide sävy 01
 • Lumene Crystal Radiance Primer
 • Lumene Touch of Radiance -valokynä
 • Lumene Beauty Base tummien silmänalusten peitevoide
 • Lavera-irtopuuteri

(blogin kautta saatuja)

 • Lavera-aurinkopuuteri, sävy 01 Sunlight (blogin kautta saatu)
 • L’oreal-luomiväri, sävy Golden Beige (käytetty hohdepuuterin asemasta)
 • MAC-luomivärit Naked Lunch ja Wedge
 • L’oreal-huulikiilto, sävy Gold Holographic

 • Too Faced -poskipuna Future Lovers -paletista

Santen meikkivoiteesta on tulossa oma arvostelunsa erikseen.

Ei muuta kuin nassut heleiksi! :)

Kommentit
 1. 2

  Suvi sanoo

  Kiitos kiitos tästä jutusta, tuli todellakin nyt tarpeeseen! Ostoon lähtee heti tuo Lumenen tummien silmänalusten peitevoide ja Lorealin Golden Beige :)

  Millainen on sinun mielipiteesi Lumenen valokynästä? Mulla se ei tunnu tekevän yhtään mitään, oisko toisilla sarjoilla parempia?

  • 2.1

   Sanni sanoo

   En minäkään tuota Lumenen valokynää kovin kummoisena pidä, tosin en ylipäänsäkään ole valokynien suurin ”fani”. :) Itsekään en sellaista käytä, tuon kuulautta omaan meikkiini ensisijaisesti hohdepuuterilla tai sitten tuollaisella hohtavalla primerilla.

   Mä en ole löytänyt vielä sellaista ”wow!” -efektin tuovaa valokynää, mulle ne on kaikki enemmän tai vähemmän samanlaisia. Tykkään itse myydä töissä edulliselta puolelta L’orealin valokynää kun siinä on eri sävyvaihtoehtoja (Lumenessa vain tuo yksi) tai selepuolelta Clarinsia tai Cliniqueta kun niissä on hyvä hinta-laatusuhde. :)

 2. 3

  sanoo

  Huikea ero ja todella pienellä lisävaivalla normaaleihin rutiineihini verrattuna. Kiitos! Pitää heti testata:)

 3. 4

  jenny sanoo

  En tiedä kumpi on kauniimpi, meikki vai malli!

  Todella kiva luonnollisen meikin tutorial, kiitos siitä :)

 4. 7

  Jazzy sanoo

  Hömppä kysymys, mutta kannattaako meikkivoide ja valoa heijastava meikinpohjustusvoide sekoittaa jossain astiassa vai ihan vaan kämmenselällä?

 5. 9

  Ninnu sanoo

  Kiva postaus :) Mainitsit kosteusvoiteen, joka sisältää valoa heijastavia pigmenttejä, onko vinkkiä hyvästä? Itse olen vierastanut valoa heijastavien pohjien kokeilua poskien ja nenän suurehkojen ihohuokosten vuoksi, pelkään että korostuvat entisestään. Onko sulla tähän mielipidettä?

  • 9.1

   Sanni sanoo

   Mainitsit kosteusvoiteen, joka sisältää valoa heijastavia pigmenttejä, onko vinkkiä hyvästä?

   Oliv’in Antioksidanttivoide on loistava:
   http://karkkipaiva.indiedays.com/2010/10/20/loyto-oliv-antioksidanttivoide/

   Mitä ihohuokosten korostumiseen tulee, siinä olet kyllä oikeassa että jos ihohuokoset ovat suuret, hohdetuotteet kyllä tuovat niitä esiin. Tällöin kannattaa jättää pois valoa heijastavat primerit ja meikkivoiteet ja tasoittaa iho mattatuotteilla, ja tuoda sitten varovasti valoa meikin päälle hohdepuuterilla. (Mikäli siis kuulautta haluaa meikkiinsä tuoda.)

   • 9.1.1

    Ninnu sanoo

    Kiitos kaunis vastauksesta! Ihohuokosongelma on ärsyttävä, tuntuu että muuten niin käytössä kivat mineraalipohjatkin ainoastaan korostavat huokosia :( Kun muuten iho on ok kunnossa, olisi niin kiva käyttää niitä. Onneksi olen löytänyt elizabeth ardenin sienellä levitettävän meikkivoiteen, jota käytän peitevoiteen tavoin, todella nopea ja tehokas ihohuokosten piilottamiseen!

    Tykkään sun blogista ja maltillisesta postaustahdista, jutut on huolella tehty ja kivoja lukea. Keep it up :)

  • 10.1

   Sanni sanoo

   Olisi todella kiva nähdä luonnonkosmetiikkatuotteiden arvosteluja :)

   Heh, bloginihan on niitä pullollaan…! ^_^ Blogin suvupalkin tunnisteluettelosta löytyy tunniste ’luonnonkosmetiikka’, ja tästä aiheesta löytyy 72 postausta. :) Myös Santelle ja Laveralle on omat tunnisteet, joiden kautta löydät kaikki näiden merkkien tuotteista kirjoittamani jutut.

   Santen meikkivoiteesta on tulossa arvostelu erikseen, kuten tuossa postauksen lopussa kirjoitin. :)

   Laveran irtopuuterin valitsin yhdeksi vuoden 2009 TOP-tuotteista, muutama sana ko. puuterista löytyy tästä postauksesta:
   http://karkkipaiva.indiedays.com/2009/12/22/vuoden-2009-parhaat-tuotteet/

 6. 11

  sanoo

  Kaunis kiitos vinkistä, tuli kyllä niin oikeaan aikaan! Terveisin nimimerkki ”Kuumeessa ja neljän seinän sisällä muutama päivä – I look like a zombie” :D

 7. 12

  Loonika sanoo

  Olen tässä miettinyt jo tuota Lumenen Crystal Radiance primerin ostamista, mutta mitenköhän se toimii rasvoittuvalla t-alueella? Tuoko se iholle silti sitä kaivattua hehkua vai enemmän ei-kaivattua kiiltoa? Kiitos taas kerran hyödyllisestä postauksesta! :)

  • 12.1

   Sanni sanoo

   En ehkä välttämättä laittaisi valoaheijastavaa primeria T-alueelle jos sillä on taipumusta kiiltää. Rasvoittuvalle iholle Crystal Radiancen kaltaiset primerit eivät ole paras mahdollinen tuote, niitä suositellaan normaalista kuivalle iholle.

 8. 13

  Tiltu Kultu sanoo

  Olipa hyödyllinen postaus ja malli todella kaunis!
  Olisi mukava näissä ennen- ja jälkeen -kuvissa jos molemmat olisi otettu samassa asennossa ja samasta kulmasta. Näin eron huomaa konkreettisemmin. Esimerkiksi tämän postauksen jälkeen-kuva on otettu muutenkin edullisemmasta kulmasta kun kasvojen luusto näkyy paremmin, kun taas jälkeen -kuva on otettu melkein suoraan edestä päin.
  Joka tapauksessa tämä on hyödyllinen postaus. En itse voi valitettavasti joka päivä meikata esimerkiksi silmiä, jos on tiedossa bileet tms ja haluan säästellä silmäluomieni ihoa niihin, jotta luomiväri ei hilseilisi ihon mukana pois :/ , niin on kiva nähdä että valojen ja varjojen luomisella saa vähän eloa ja hehkeyttä muuten meikittömään olemukseen :)

  • 13.1

   Sanni sanoo

   Olisi mukava näissä ennen- ja jälkeen -kuvissa jos molemmat olisi otettu samassa asennossa ja samasta kulmasta.

   Yritys on kova, mutta täsmälleen saman asennon ja kulman saaminen ei aina ole mahdollista. Kaikki kuvat eivät myöskään onnistu, ja silloin on valittava ne jotka onnistuvat vaikka kulma olisikin eri. :)

 9. 16

  Chatte sanoo

  Heissan! Sopiiko primeri käytettäväksi sävyttävän päivävoiteen kanssa? Jos käy, niin kumpi laitetaan iholle ensin? Sävyttävä päivävoide on minulle suht uusi tuttavuus, ja en vielä ole täysin perillä käytännöistä! ^.^

  • 16.1

   Sanni sanoo

   Sävyttävä päivävoide ensin, sitten primeri! :) Tai miksei tipan heleyttävää primeria voisi sekoittaa kosteusvoiteeseenkin… Matta-primerin kohdalla tämä ei toimi, sitä ei voi sekoittaa meikki- tai kosteusvoiteeseen vaan puhun nyt pelkästään valoa tuovasta primerista.

 10. 17

  laureliini sanoo

  Tämä nyt ei oikeastaan liity aiheeseen, mutta asia on vaivannut minua jo pidemmän aikaa. Ajattelin, jospa sinä voisit tietää asiasta enemmän.
  Minulla on aina ollut kuiva iho ja olen käyttänyt sille sopivia tuotteita. Tänä talvena ihoni on kuitenkin kuivunut erittäin pahasti ja ihottumaakin on ollut. Olen joutunut vaihtamaan kaikki ihonhoitotuotteeni (kosteusvoiteen, puhdistusaineet, suihkugeelit, kasvoille tarkoitetut voiteet…) apteekkituotteisiin, jotta ihoni ei ärtyisi ja kuivuisi liikaa. Myös reseptillä saatavia rasvoja olen joutunut käyttämään.
  Tämä ei sinällään ole ongelma, vaan suurinta murhetta aiheuttaa meikkaus. Mitkä tuotteet sopisivat erittäin kuivalle ja helposti ärtyvälle iholle? Olne käyttänyt jo jonkin aikaa mineraalimeikkipohjaa. Ihoni on kuitenkin erittäin kuiva ja punainen jatkuvasta rasvauksesta huolimatta. Osaisitko suositella jotain ihoystävällisiä tuotteita?

 11. 18

  sanoo

  Kiitos hyödyllisitä vinkeistä. Tulee tarpeeseen talven nuuvuttamalle iholle! Vinkit otan heti käyttöön kun nuo ei vaadi suuria muutoksia aamurutiineihin.

 12. 19

  Kielo sanoo

  Tosi hyvä ja ajankohtainen postaus. Kaunis meikki ja malli. Voisitko tehdä vastaavan mineraalimeikeillä? Voiko valokynää käyttää mineraalimeikkien kanssa? Entäs tuollaista Primeria?

  • 19.1

   Sanni sanoo

   Valokynää ja primeria voi käyttää mineraalimeikkipohjan kanssa.

   Postauksen meikki olisi käytännössä ihan samannäköinen mineraalimeikillä tehtynä, ehkäpä mallin iho olisi vähän tasaisempi koska mineraalipohja peittää Santen meikkivoidetta paremmin, mutta kuvissa ero ei näkyisi lainkaan. (Kamera ei tallenna ihoa ihan yhtä tarkasti kuin mitä silmämme näkee :))

 13. 20

  R. sanoo

  Onpa siskosi (?) kaunis! Tuossa hymykuvassa näyttää aivan Michelle Williamsilta! :)

  Meikki on myös kaunis ja luonnollinen, mutta koska itse en ole niin luonnonkaunis ja naamani alkaa nopeasti kiillellä, on vaikea uskoa, että kyseisenlainen meikki toisi minun parhaat puoleni esiin.

 14. 21

  sanoo

  Tuli tuosta yhdestä kommentista mieleen, että tein joskus viime kesänä muistaakseni postauksen ”meikittömästä” meikistä jossa on käytetty mineraalimeikkejä. Kuvat eivät tosin ole siinä oikein mistään kotoisin.

  Minusta taas tuntuu, että kamera todellakin tallentaa ihon vähintään yhtä tarkasti kuin silmä, joskus jopa tuntuu, että se oikein korostaa kaikkia ihon virheitä. ;-(

  Samaa mieltä toisten kanssa, mallisi on kovin kaunis! Jännät nuo oikean silmät pilkut!

 15. 22

  Maame sanoo

  Hei ja ensiksi kiitos aivan ihanasta blogista, olen lueskellut jo pidemmän aikaa ja saanut paljon hyviä vinkkejä :) Tässä meikissä minua jäi askarruttamaan missä vaiheessa laitoit tuon irtopuuterin? Laitetaanko se siis ennen valokynää vai sen jälkeen? Tästä kun tuntuu olevan neuvoja yhtä paljon kuin on neuvojia.. ;)

  • 22.1

   Sanni sanoo

   Hups, unohdin ihan koko irtopuuterin noista vaiheteksteistä, lisäänkin sen sinne! :) Eli irtopuuteri tulee viimeisenä, sitä laitetaan niin kevyesti ettei se himmennä valokynän tai meikkipohjan valonheijastusta.

 16. 24

  sanoo

  No hemmetti, tää ei olis voinut tulla yhtään parempaan aikaan! Vaikka käytän kevyttä meikkivoidetta ja puuteria juuri kuten säkin (isolla siveltimellä, mahd. vähän) niin silti tuntuu että kasvot on liian sameat ja tönköt.

  Toki mulla on kaikenmaailman kuultotuotteita (paitsi valokynä! :O), mutta tämä oli just hyvä step by step niiden käyttöön! Kiitos siitä! Nyt on ihana saadakin vähän kuultoa ja heleyttä kasvoille, kun kevättalven aurinko paistaa ja on taas vähän toivoo siitä kesän tulemisesta :))

 17. 26

  Satu sanoo

  Ihonhoidosta puheenollen, oletko kokeillut Lancômen visionnaire-tuotetta? Jos, niin millaisia kokemuksia?

  • 26.1

   Sanni sanoo

   En ole kokeillut Visionnairea, eikä se minua oikein kiinnostakaan omalle iholleni kun käytän luonnonkosmetiikkaa. :)

 18. 27

  Hanna L sanoo

  heips! olipas kiva postaus! mites, onko tuo lorealin luomiväri hyvä jota käytit hohdepuuterin sijasta vai olisiko joku hohdepuuteri jota suosittelisit (suht edullinen mielellään) ? itse käytän nyt aikalailla noita lily lolon meikkejä mut vielä olis kiva saada lisähohdetta! Ainoa mikä on todettu vähän huonoksi niin toi tummille silmänalusille PeepO..ihan liian keltainen ja nyt bongasinkin tuolta kommenteista että suosittelet lorealin valokyniä, niin täytyy varmaan sellainen käydä itselle ostamassa :p

  • 27.1

   Sanni sanoo

   L’orealin Golden Beige -luomiväriä käyttävät monet meikkitaiteilijatkin korostuspuuterina, on aivan loistava sävy siihen hommaan.

   Hohde/korostuspuutereissahan on sellainen juttu, että niitä ei juuri kuulu minkään merkin vakiovalikoimaan. Ei edes selektiivisten. Hohdepuutereita ilmestyy tyypillisesti kokoelmien one shot -tuotteina, eli kannattaa tsekkailla selektiivisiä lookkeja.

   Minun tiedossani on vain kaksi merkkiä, joilla hohdepuuteri kuuluu pysyvään valikoimaan; Make Up Store (Wonder Powder) ja Bare Minerals (Illuminating Mineral Veil).

   Suosittelenkin käyttämään hohdetuotteena helmiäistä sisältävää luomiväriä, sehän on käytännössä ihan samaa ainetta kuin hohdepuuterin nimellä myytävät tuotteet. ^_^ Lorealin Golden Beigen ohella Make Up Storen Muffin-luomivärisävy on suosittu higlighter.

   • 27.1.1

    Nimetön sanoo

    Itse olen kokeillut useitakin hohdepuutereita, mutta We Care Iconin hohdepuuteri on päässyt vakkariksi. Vaikuttaa alkuun melko ”suurirakeiselta”, mutta levittyy iholle hyvin. Joku kympin pintaan Sokkareilta.

    • 27.1.1.1

     Sanni sanoo

     Onko We Care Iconin perusvalikoimassa hohdepuuteri? Multa on jäänyt ko. tuote ihan bongaamatta, enkä löydä sitä Sokoksen verkkokaupan We Care Icon-sivultakaan. Olisikohan kuulunut johonkin kausikokoelmaan…?

  • 27.2

   sanoo

   Everyday Mineralsilla on hohdepuutereita ja erityisen iso valikoima niistä löytyy Meow:lta. Jälkimmäisellä on myös hyvin neutraali hohdepuuteri jossa ei ole lainkaan väriä eikä varsinkaan kimalletta ja se tuo todellakin pelkkää hohdetta iholle (Crystalline Cat, nimestään huolimatta siis erittäin hienojakoista pelkkää hohdetta). Kannattaa tutustua. Varoituksen sananen kuitenkin, valinnanvaikeus saattaa yllättää. ;-)

 19. 29

  tiia sanoo

  olipas hyödyllinen postaus! kiitos! tänään viimeksi katseli peilistä takaisin harmaa nassu :/ :D

 20. 30

  Lilli sanoo

  Kiitos taas kivasta ja informatiivisesta jutusta! Pari postaustoivetta jatkoon: voisitko mitenkään toteuttaa vastaavanlaisen jutun mineraalimeikeillä? (Olen edelleen hieman epävarma siitä, miten järkevää voidemaisia tuotteita on käyttää yhdessä mineraalipohjan kanssa.) Toinen toiveeni on mahdollisesti vieläkin suuritöisempi: ”vuoden paras tuttavuus” -postauksesi ovat olleet todella hyödyllisiä. Olisiko mitenkään mahdollista, että listaisit suosikkituotteesi siten, että valitsisit vain yhden kustakin kategoriasta (ihonhoitotuotteista meikkipohjaan jne.)? (En tiedä, olenko tässä suhteessa poikkeava, mutta yleensä meikkipussissani on vain yksi tuote kutakin tarkoitusta varten, ehkä luomivärejä ja huulipunia lukuun ottamatta.) Olisi ihana kuulla, mistä on vuosien varrella muodostunut supersuosikkejasi ja mitkä tuotteet sopivat mielestäsi hyvin yhteen.

  • 30.1

   Sanni sanoo

   voisitko mitenkään toteuttaa vastaavanlaisen jutun mineraalimeikeillä?

   Mahdollisesti. :)

   Olisiko mitenkään mahdollista, että listaisit suosikkituotteesi siten, että valitsisit vain yhden kustakin kategoriasta (ihonhoitotuotteista meikkipohjaan jne.)?

   En osaa sanoa… jotenkin arvelen, että en ole hyvä valitsemaan _vain yhtä_ parasta tuotetta oli sitten kategoria mikä hyvänsä, tuollainen luokittelu ei ole minulle ominaista. :) Mutta voihan tuota miettiä tulevaisuuden vuosilistoja tehdessä.

 21. 31

  aino sanoo

  mulla on rasvoittuva t-alue ja iho copeurosa, mutta muuten melko virheetön. käytän lumenen matta primeria ensin koko kasvoille ja sitten lisäksi sekoitan tuota crystal radiance primeria meikkivoiteeseen poskille. nyt ostin lumenen sävyttävän kosteusvoiteen, jonka ajttelin tasoittavan pahemman punaisuuden kasvoilta ja näin meikkivoidettakaan ei tarvitse lisätä paljon kasvoille. mutta kannattaako siis tämä matta primer lisätä mielestäsi kasvoille ennen vai jälkeen sävyttävän päivävoiteen.

  • 31.1

   Sanni sanoo

   Kyllä mä laittaisin sen primerin sävyttävän päivävoiteen jälkeen, sillä sävyttävä päivävoidehan on yhtä kuin kosteusvoiteesi, ja se tulee tietysti suoraan puhtaille, meikittömille kasvoille. :)

 22. 34

  Anna15 sanoo

  entä jos laittaa tota heleyttävää primeria ja sen jälkeen esim. Mybellinen Dream Creamy Foundationia, niin peittääkö sienellä laitettu meikkivoide primerin tuoman kuulauden sitten?

  vai pitäisikö spaattelilla ottaa nokare tota kiinteää mutta kosketuksesta nestemäiseksi muuttuvaa meikkivoidetta kämmenelle ja sitten sekoittaa?

  entä mikä on ton primerin määrä suhteessa meikkivoiteeseen? (esim. ½meikkivoidetta ½promeria)

  sori tämmöne kysymystulva :)

  • 34.1

   Sanni sanoo

   Heleyttävän primerin voi laittaa joko suoraan iholle ennen meikkivoidetta tai sitten sekoittaa meikkivoiteeseen. Tavasta riippuen saat hieman erilaisen tuloksen; jos laitat primerin alle, meikkivoide todellakin ”samentaa” osan kuulaudesta, mutta tällöin saat peittävämmän tuloksen. Jos taas sotket primerin meikkivoiteeseen, tulos on heleämpi mutta samalla primer syö osan meikkivoiteen pigmentistä ja näin ollen peitto on läpikuultavampi. Riippuu tietysti myös siitä, kuinka paljon laitat primeria meikkivoiteen sekaan. Sekoitussuhde voi olla mikä hyvänsä halutusta tuloksesta riipuen, voi laittaa 50/50 jos haluaa erityisen heleän ja läpikuultavan tuloksen. Itse laitan yleensä 1/3 primeria, 2/3 meikkivoidetta.

 23. 35

  miinui sanoo

  olisiko sinulla mainita muutamia kosteusvoiteita, jotka sisältäisivät juuri valoa heijastavia pigmenttejä? nuorempi asiakas tuli tänään kysymään sellaista, mutta en muista että meidän myymälän valikoimista löytyisi.. ?
  Jos muistasit muutaman selektiiviseltä puolelta ja ihan pt-puolelta :)

  Kiitos vastauksestasi! :)

  • 35.1

   Sanni sanoo

   Useimmiten tuollaiset voiteet löytyvät anti-ageing-puolelta. Minullekaan ei niitä mitenkään hurjasti tule mieleen, mutta pt-puolella on Nivean Firm & Glow ja selepuolella Lauderin Revelation (tosin sehän onkin jäänyt pois…). Diorin Totale-linjan uudistuneessa koostumuksessa on muistaakseni myös valoaheijastavia pigmenttejä.

 24. 36

  Elina sanoo

  Tuosta Santen meikkivoiteesta on pakko sanoa jo nyt vaikket ole sitä itse vielä kommentoinutkaan… Kokeilin sitä viime talvena ja oli kyllä surkeinta jankkia mitä olen yrittänyt kasvoilleni levittää :/ Oli tosi hankala työstää, jäi läikiksi kasvoille… Lopulta luovutin ja heitin sen roskiin. En ole sen jälkeen kokeillut luonnonkosmetiikan meikkivoiteita, Lancome valtasi kaapin ja pitää tiukasti pintansa. :)

 25. 37

  Sanna sanoo

  Kumpaa suosittelisit tummien silmänalusten peittoon, Lumenen Beauty Base -tuotetta vai Lily Lolon peiteainetta? Minulla on ollut tummat silmänaluset vaivana jo pitkään ja haluaisin löytää hyvän tuotteen, jolla ne saisi piiloon.

 26. 38

  :) sanoo

  Voisitko tehdä joskus postauksen erilaisista puutereista? Itse en koskaan osaa valita minkä merkkisen tai minkälaisen puuterin ostaisin…

  • 38.1

   Sanni sanoo

   Moikka! En itse oikein näe suuria eroja puutereiden välillä, etenkään kun en niitä niin hurjasti käytä jolloin eri puuterien ominaisuudet toisiinsa nähden eivät ehdi ”seljetä”. :) Itse käytän tällä hetkellä tyytyväisenä Laveran irtopuuteria kinnittämään meikin, jos käytän voidemaista meikkipohjaa. Jos vertaan sitä töissä käyttämiini Cliniqueen, Dioriin, Lauderiin tai vaikka IsaDoraan, en juurikaan näe mitään eroa. Kaikki kiinnittävät meikin ja jättävät iholle ohuen hunnun, niinkuin irtopuuterin kuuluu. Kivipuutereissa taas voi havaita joitain eroja, kuten vaikkapa että L’orealin True Match -puuteri tuntuu silkkisemmältä ja vähemmän kuivalta kuin vaikkapa Lumenen. Mutta kumpikin hoitaa jälleen tehtävänsä, eli poistaa iholta kiiltoa.

   Kokonaista postausta eri puutereista en pystyisi tällä kokemuspohjalla tekemään, niin vähäisiltä tuntuvat erot minun mielestäni. Tärkeämpää kuin merkki on ehkä miettiä tarkoitusta ja värisävyä. Käytätkö puuteria lähinnä vain meikin kiinnitykseen ja haluat sen olevan mahdollisimman huomaamaton? Valitse tällöin irtopuuteri. Vai käytätkö puuteria enemmänkin meikin korjailuun päivän mittaan ja haluatko sen peittävänkin jonkun verran? Valitse tällöin kivipuuteri – ja nimenomaan sävytetty (ei transparent tai translucent) jos haluat että se myös peittää jonkun verran.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.