Naamakohtaus

Mun iho sai kohtauksen.

Tämä ei varmasti näytä millään lailla pahalta monellekaan teistä, mutta taustatietona kerrottakoon, että mun iho ei ole näyttänyt tältä varmaan…. no, ainakaan 10 vuoteen. Etenkään sen jälkeen kun vaihdoin kohta kuusi vuotta sitten (herranjestas, joko siitä on niin pitkä aika..?) mineraalimeikkipohjaan. Mä olen kai aika onnekas kun ihoni on oikeastaan aina hyvässä kunnossa.

Mutta tänään näytän yhtäkkiä tältä. Tilanne, että mulla olisi näin paljon näppyjä naamassa kerralla, on kerrassaan vieras.

Eilen blogissa ihasteltiin kauniin kuultavaa keskiviikkomeikkiä ja mun iho näytti aamulla otetuissa kuvissa tosi hyvältä. Tänään iho on kuin toisen ihmisen.

Eilen päivän aikana ihoon alkoi mystisesti ilmestyä kohoumia, ja kun pesin illalla meikin pois alta paljastui punalaikukas, näppyinen nassu. Yöksi levitetty Schrammek Blemish Balm’kaan ei auttanut, ja aamulla näytin siis tältä. Aikamoinen ero eilisaamuun.

Myös toinen puoli kasvoistani on kohtauksen vallassa.

Tämä on oikeasti hyvin, hyvin mystistä.

Olen parhaillaan testaamassa yhtä uutta kasvovoidetta josta olen tykännyt aivan mielettömästi, ja olen jo valmistellut tulevaa hehkutuspostausta. Nyt täytyy pitää taukoa tuosta voiteesta ja katsoa jos iho rauhoittuu, ja ottaa se uudelleen käyttöön vaikka parin viikon kuluttua. Jos iho taas reagoi, niin sanonpa vain että onpa harmi. Haluaisin kovasti antaa testivoiteelle kehut..!

MUTTA. Tästä harvinaislaatuisesta näppykohtauksesta on jotain hyötyäkin. Voin vihdoin testata eri meikkipohjien peittävyyttä, kun on jotain peitettävää…! :D Kerroin teille Flow-mineraalipostauksessa, että en pitänyt Flow’n pohjaa kovin peittävänä. No, katsokaapas alla olevia kuvia!

Kuvia ei ole käsitelty millään lailla rajausta lukuunottamatta, tällä kertaa en edes säätänyt kuvien kirkkautta tai kontrastia. Ja peittäähän tuo Flow! Laitoin tosin huomattavasti reilummin kuin normimeikkiini, tällä kertaa n. neljä kerrosta.

Kerrostuksesta huolimatta meikki ei näytä mitenkään hirveän pakkelilta. (Kuvan saa klikattua isommaksi.)

Otin vielä yhden vertailukuvan nyt illalla että näette miten pohja on kestänyt päivän ajan. Näpyt ovat nyt paremmin näkyvissä kuin tuoreeltaan meikattuna (mihin saattaa vaikuttaa valaistuskin), mutta pohja on muuten mielestäni erittäin siisti. En lisännyt päälle päivän aikana mitään muuta kuin poskipunaa.

No, Flow on nyt todettu peittävämmäksi meikkipohjaksi mitä aluksi luulin. Pitäisiköhän tässä peräti toivoa että iho pysyy näin kirjavana jonkun aikaa että saan testattua kaikkien meikkipohjieni ja BB-voiteiden peittävyyden perusteellisesti…! ^_^

Saako teidän ihot välillä tällaisia mysteerikohtauksia?

Kommentit
 1. 1

  Tiltu sanoo

  Jälleen Google ohjasi mut blogiisi kun etsin tietoa, mihin perustuu väite, että tehokas ihonhoitotuote voi aluksi aiheuttaa ihon kunnon huononemista.
  Eli luvataan tuotteen X olevan niin tehokas, ettei iho ole niin tehokkaaseen kamaan tottunutkaan, jonka johdosta ihon kunto huononee radikaalisti kun tuotteen käyttö aloitetaan, mutta kun vaan sitkeästi jaksaa käyttää, luvataan ihon olevan parempi kuin koskaan. Tätä olen kuullut puhuttaessa myös ravintolisistä.
  Osaatko sanoa, pitääkö paikkansa?

  • 1.1

   Sanni sanoo

   En valitettavasti osaa sanoa onko tuossa ihan biologista tai fysiologista perää (en tiedä kumpi sana sopii tähän yhteyteen :D) mutta olen itsekin kuullut tuosta usein. En ole kuitenkaan ehkä kuullut asiasta niin luotettavissa/vakuuttavissa yhteyksissä että olisin pannut asialle paljon painoarvoa.

   • 1.1.1

    Tiltu sanoo

    Ok. Voisikohan esim kalvonmuodostajat jotenkin kerrostua ihon pintaan ja uuden tuotteen käytön myötä (siis toki sellaisen, joka ei kalvonmuodostajia tms muoveja jne sisällä) aiheuttaa esim voimakasta hilseilyä?

    • 1.1.1.1

     Sanni sanoo

     Luin tämän monta kertaa mutta nyt ilmeisesti aivot jotenkin jumittaa kun en ymmärrä kysymystä :D Tarkoitatko siis että henkilö olisi ennen käyttänyt paljon kalvonmuodostajia sisältäviä tuotteita, ja sitten vaihtaa sellaisiin joissa niitä ei ole tai on vähemmän, ja sitten nuo edellisten tuotteiden jättämät kalvoa muodostavat ainesosat aiheuttaisivat iholla hilseilyä…? Sen ei pitäisi olla mahdollista, sillä kaikki voiteet kyllä huuhtoutuvat kalvoineen iholta puhdistuksen yhteydessä. Eli joka ilta kun peset kasvosi, olettaen että käytät asianmukaista meikin(kin) irrottavaa puhdistusainetta, kaikki iholle levitetyt ainesosat irtoavat.

     Hiuksissa on eri juttu; voimakkaasti takertuvat silikonit kuten dimetikoni voivat tarttua hiukseen (ja päänahkaankin) ja kerrostua, ja pysyä kiinni hyvinkin pitkään, etenkin jos henkilö jatkuvasti käyttää dimetikonipitoisia tuotteita.

     • 1.1.1.1.1

      Tiltu sanoo

      :D
      Sitä siis haen, että ne kalvot tai joku muu ainesosa olisivat jotenkin estäneet ihon normaalia uusiutumista/toimintaa ja sitten kun lopettaa ”kalvollisten” voiteiden käytön,niin iho alkaa kuoriutua kiivaammalla tahdilla. Tai että naama rupeaa pukkaamaan näppylää kun vaihtaa vaikkapa silikonittomaan kosteusvoiteeseen, kun huokoset ovat olleet ”tukkeessa”.
      Mielenkiinnosta kyselen, kun näitä väitteitä niin kuulee.

      • 1.1.1.1.1.1

       Sanni sanoo

       Sitä siis haen, että ne kalvot tai joku muu ainesosa olisivat jotenkin estäneet ihon normaalia uusiutumista/toimintaa ja sitten kun lopettaa ”kalvollisten” voiteiden käytön,niin iho alkaa kuoriutua kiivaammalla tahdilla.

       Aa, okei :) En mä oikein usko tuohon henkilökohtaisesti, vaikka mitään varmaa tietoa ei mulla olekaan. En usko että mikään kalvoa muodostava kosmetiikan ainesosa voi varsinaisesti estää marraskeden ihosolujen irtoamisen, vaikka tukkia ne voivat häiritsemällä hiki- ja talitiehyiden toimintaa.

 2. 2

  Minttu sanoo

  Ootko saanut hoidettu tota vieläkään kun mulla on tommoisia enkä käytä mitään meikkivoidetta vain joka aamu ja ilta rasvaa.

  • 2.1

   Sanni sanoo

   Tästä on jo monta vuotta ja selvisi, että iho-oireet liittyivät silloin syömääni lääkekuuriin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.