Myöhäisillan tiramisukekkerit

Onko teillä koskaan soinut ovikello yhdeksän jälkeen illalla, ja oven takana on seissyt siskosi tuoreen tiramisukakun ja kahden chihuahuan kanssa?

Ja sanonut, että nyt koemaistellaan tää tekele? :)

   idVHHTiramisu

Kyseessä on vieläpä vhh-tiramisu.

Veikkaan ettei kovin monen käsi noussut ylös :D

VHHTiramisu1

Ennenkuin kukaan ehti iskeä lusikkaa kakkuun, kiikutin sen yläkerran kuvausstudioon. Ilmassa oli jotain erityisen hetken tuntua. Vhh-tiramisu….

Sisareni on siis myös lähtenyt kokeilemaan vähähiilihydraattista ruokavaliota. Hän rakastaa leipomista ja haluaa tehdä syntymäpäivilleen sokeroimatonta, vehnäjauhotonta tiramisua. Meille maisteltavaksi tuotu kakku on koeversio numero 1.

Viivitiramisu_

Viivi_180414

”Mullekin..?”

VHHTiramisu2

Kakku on taivaallista.

Kun luette tätä, vedän juuri kolmatta (tää on viimeinen..!) palaa. Sisko – sinä todellakin onnistuit. :)

Slurps x 100 000.

.

Vhh-tiramisukakku (8-10 annosta)

Vhh-sokerikakkupohja:

1 muna

0,75 dl erytritolia

75 g sulatettua voita

0,25 dl vettä

0,5 tl vaniljapulveria (= jauhettua vaniljatankoa)

0,75 dl mantelijauhoa

0, 75 dl Bake Pro -leivontaproteiinia (= kuumuutta kestävää heraproteiinijauhetta)

0,5 tl leivinjauhetta

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Vatkaa munat ja makeutusaine kuohkeaksi. Lisää joukkoon sulatettu voi ja vesi. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Kaada taikina mantelijauholla leivitettyyn kuivakakkuvuokaan ja paista kakku uunin keskiosassa noin 30-35 minuuttia.

Täyte:

4 kananmunaa

500 g mascarponea

4 rkl erytritolia

1 tl rommiaromia (tai aitoa rommia, amarettoa tai muuta makeaa jälkkäriviiniä)

raastettua tummaa suklaata (miel. yli 70%) tai tummaa kaakaojauhetta

n. 1 dl jäähtynyttä vahvaa kahvia

Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa keltuaiset ja makeutusaine vaahdoksi. Yhdistä keltuaisvaahtoon mascarpone. Vatkaa valkuaiset kiiltäväksi, kovaksi vaahdoksi. Yhdistä vaahdot ja lisää rommi.

Viipaloi sokerikakkupohja n. sentin paksuisiksi paloiksi. Kostuta kakkupalat kahvilla. Kokoa kakku vuokaan; laita ensimmäiseksi vaahtokerros, sen päälle kahvilla kostutettuja kakkupaloja ja palojen päälle suklaaraastetta. Toista kerrokset. Viimeistele vaahtokerroksella ja suklaaraasteella/kaakaojauheella. Anna tekeytyä jääkaapissa yön yli tai vähintään muutama tunti.

TiramisuCartman

Mitäs me kakku-Cartmanit…. :)

Mun oli vain pakko jakaa tämä ihan saman tien. ^_^

Kommentit
  1. 2

    sanoo

    Hei, aivan mielettömän upean näköinen! Erityisesti innostuin tuosta vehnättömyydestä :) Osaisitko vielä sanoa ja neuvoa, miten tästä saisi laktoosittoman? Mascarpone luonnollisesti vain laktoosittomaksi, mutta mites toi Bake Pro? Löytyisikö sille jokin hyvä soija-korvike tai vastaava, mikä käyttäytyisi samalla tavalla? :)

    • 2.1

      Sanni sanoo

      mutta mites toi Bake Pro? Löytyisikö sille jokin hyvä soija-korvike tai vastaava, mikä käyttäytyisi samalla tavalla? :)

      Herranjestas, huomasin että olin muuten unohtanut ohjeesta mantelijauhon…! Lisätty! :)

      Voisit kokeilla laittaa 1 dl mantelijauhoa ja 0,5 dl kookosjauhoa. Jos Bake Pro’n korvaa kokonaan kookosjauholla niin epäilen, että kakku vetää liian kuivaksi. Kookosjauho imee itseensä valtavasti nestettä, mitä Bake Pro taas ei tee. Ihanteellisesti Bake Pro pitäisi siis korvata jollain ei-kuitupitoisella jauholla, mutta oikeastaan kaikissa vhh-jauhoissa on kuitua Bake Pro’ta ja gluteenijauhoa lukuunottamatta. Gluteenijauhoakin voisi siis kokeilla, mutta sitäkin laittaisin vähemmän kuin Bake Pro’ta (sitko-ominaisuutensa takia). Soijajauhoakin _voisi_ varmaan kokeilla, tai miksei kikhernejauhoa, mutta niistä voi tulla sivumakua.

      • 2.1.1

        sanoo

        Eli mantelijauho-kookosjauhoa yhteensä enemmän kuin tuota Bake Pro:ta?

        Ongelmia teettää tarve laktoosittomalle ja täysin vehnättömälle, edes siis gluteeniton ei sovi :/ vhh-ominaisuus olisi ehdottomasti plussaa.

        Joo, soijan sivumakua en välttämättä soisi ihanan täyteläiseen tiramisuun :P Voisin kyllä kokeilla tuota mantelijauho-kookosjauho sekoitusta siihen ja katsoa mitä tapahtuu :) Kiitos vinkistä!

        • 2.1.1.1

          Sanni sanoo

          Eli mantelijauho-kookosjauhoa yhteensä enemmän kuin tuota Bake Pro:ta?

          Eiei :) Kun alkuperäisessä reseptissä on puolet ja puolet mantelijauhoa ja Bake Pro’ta (0,75 + 0,75), niin kookosjauhoversiossa laitat vaikkapa 1,2 dl mantelijauhoa ja 0,3 dl kookosjauhoa. Jauhojen kokonaismäärä siis kuitenkin yhteensä 1,5 dl.

  2. 4

    Jazza sanoo

    Ihan mahtava idea tiramisusta tykkäävälle ja karppaamiseen jo puolittain hurahtaneena. Täytyy kokeilla, ei auta mikään. Kiitos tästä(kin) postauksesta!

  3. 5

    Siisseli sanoo

    Tämä oli aivan fantastista ja täydellinen vappukakku! Katosi neljään suuhun aika vauhdilla.

    Käytin BakePron sijaan stevialla makeutettua riisiprodejauhetta ja kelpasi hyvin, tosin jossain vaiheessa ennen uunia homma vähän läsähti ja kakku oli melko ohut ja pieni. Mutta riitti siitä palasia tiramisun tarpeiksi! Kiitos tästä! Siskolta vhh-blogi pystyyn!

    • 5.1

      Sanni sanoo

      :) Kiva kuulla!

      Sisko on nyt tehnyt tästä kolme eri versiota joista viimeisin oli mukana vaellusretkellä. Pohjaa oli tuunattu niin että puolet mantelijauhosta oli korvattu hasselpähkinäjauholla ja mascarpone-mössön hyydytettiin liivatteella. Näin kakku pysyi helpommin kasassa rinkassa. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.