…mutta on ne kyllä MUHKEAT!

Varoitus: tämä postaus sisältää varmaan blogihistorian karseimmat ja huonolaatuisimmat kuvat, mutta nyt on vain pakko jakaa nämä tukkafiilikset!

Mitä ihmettä – tukka on eilisen palashampoodebyytin jäljiltä likaisemman tuntuinen kuin ennen pesua, mutta…. se on niin tuuhea! Herranjestas mikä volyymi! Eikä pelkästään visuaalisesti vaan myös käsiintuntuvasti, oikeasti, ponnari on melkein tuplasti paksumpi kuin normaalisti!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lähmäiset – joo! Hyi olkoon, ei oikeasti voi edes koskea tuonne tyveen, mutta tämä volyymi..!! Aikaisemmin lähmä ei todellakaan ole kulkenut käsi kädessä tuuheuden kanssa, vaan lähmätukka on poikkeuksetta tarkoittanut myös LITTAtukkaa.

Mutta ei nyt.

Palashampoo. Onko sinulla oikeasti tällainen vaikutus hiuksiin..?

Palashampootukka2

Siis nämä kuvat… Voisin hakea näillä Reese Witherspoonin paikkaa Legally Blonde 3 -elokuvasta. (Ja kappas, Reese on uutisten mukaan kieltäytynyt kolmannesta blondileffasta juuri elokuussa… ^_^)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hei – kuvassa myös Ne ”Kuuluisat” Voisin Juosta Seinään -rintsikat.  :D Ei mulla omasta takaa noin muhkeat tissit ole. Otsikko voisi viitata niihinkin… ^_^ Kiitos, H&M.

Palashampootukka_harjattuna

Harjasin äsken hiukset vielä suoraksi (nuo kiharat tuli nutturasta), ja muhkeus on edelleen jäljellä. Ja oli ne tuuheat jo eilenkin illalla kun ne vihdoin uskaltauduin harjaamaan.

Mielenkiintoista, hyvin mielenkiintoista. Tyvestä näkyy että likaisethan nämä on, mutta silti hiukset jaksaa nousta ylös päänahasta.

Houkutus on ollut kova käyttää täällä Couchsurfing-houstini Stellan luona hänen shampootaan, mutta pysyn tiukkana. Täytyyhän tämä kokeilu nyt saattaa kunnialla käyntiin eikä sortua tavan shampooseen jo toisena päivänä…! :D

Kommentit
  • 1.1

   Sanni sanoo

   Mun käyttämä on Flow Kosmetiikan, ainakin melkein kaikista ekoliikkeistä kuten Ruohonjuurista ja Ekoloista saa palashampoota. Kuten juuri tuota Flow’ta, mutta muunkin merkkisiä on. Ja ulkomaisia nettikauppoja on tietty pilvin pimein, mieleen tulee ainakin Chagrin Valley.

 1. 2

  Nina sanoo

  Jep, palashampoo tekee volyymia, se lähmäisyys häipyy viimeistään parin viikon käytön jälkeen, tai ei koskaan jos vääränlainen palashampoo omiin hiuksiin, niissäkin on eroja. Sen saa kyllä kevyellä hoitsikallakin vähän taitetuttua yleensä. Itse tykkään, käytän Flow:n palashampoota, joko kehäkukkaa tai sitä joka sisältää teepuuta.

  • 2.1

   sanoo

   Joo, mä olen ymmärtänyt myös, että klähmäisyys ihan kuuluu asiaan alkuun. Se hävinnee käytössä. Mullakin tulee klihmahiukset palashampoosta, mutta on ne myös tuuheammat. Kokeile vaan vielä viikko pari tuota tuotetta ja sano sitten, miltä näyttää. Flow-palasaippuapaketin kyljessä ainakin luki, että ne poistaa hiuksesta kaiken maailman shampoojäämiä ym., jonka takia ne tuntuu aluksi rasvaisilta.

 2. 4

  Nimetön sanoo

  Lushin palashampoon kanssa en ole huomannut lähmäongelmaa. Karheammiksi hiukset kyllä muuttuvat pesun jälkeen ja hoitoainetta tulee ikävä. Toisaalta shampoo on ollut käytössä vain matkoilla, jolloin ei ole niin justiinsa, miltä hiukset tuntuvat.

  • 4.1

   Sanni sanoo

   Lushin palashampoon kanssa en ole huomannut lähmäongelmaa.

   ymmärsin aiemmista kommenteista, että Lushin palashampoossa on sulfaatteja, joten siitä varmaan johtuu. Ei siis ole varsinaista ”oikeaa” saippuaa.

 3. 5

  Ruusunen sanoo

  Vau mitkä hiukset! :D Nyt pitää kyllä saada myös omalle lättätukalle ehdottomasti tuo shampoopala kokeiluun!!

 4. 6

  Jenni Emilia sanoo

  Haha :D Nauran yövuorossa sun mainiolle itseironialle.
  Samanlaisia kokemuksia Flow palashampoon kanssa eli vähän nihkeä jälkitunnelma on tyvessä ja seuraavana päivänä on kiva tehdä kampauksia tuuheseen tukkaan. Palashampoota tuli käytettyä tyylillä joka toinen päivä, mutta sen jälkeen piti jo jollain tuhdimmalla saada tukka puhtaaksi. Väittävät tosiaan että sinnikkäällä käytöllä häviää nuo nihkeydet ym. Odotan mielenkiinnolla testauksen lopputulemaa :)

 5. 7

  pualu sanoo

  Onpa hassua, en yhtään muista millaisia kokemuksia mulla oli kuivashampoon kanssa. Saattoi johtua tosin siitä, että käytin sitä normishampoon kanssa rinnan. En tiedä oliko siinä mitään järkeä! :D

  Ehkäpä voisi myös ottaa kuivashampoon iha kunnon kokeiluun. Sellaisenhan voi tehdä itsekin!

  Käytätkö jotain hoitoainetta samalla? Muistaakseni joskus luin/kuulin, että kuivashampoon kanssa olisi hyvä käyttää jotain huuhdetta, joka sulkisi hiussuomut tms. Jostain syystä mielessäni pyörii etikka?!

  • 7.1

   Sanni sanoo

   kuivashampoon kanssa

   tarkoitatko palashampota (=saippuaa)..?

   Käytätkö jotain hoitoainetta samalla?

   Käytän normihoitista. Etikkaa joo ”kuuluisi” käyttää jos haluaa vetää kokonaan kemikaalittomaksi, mutta mä en sellaisiin kokeiluihin viitsi vielä täällä matkalla ryhtyä. :) Hiukset kun muutenkin joutuu koetuksille auringon korventaessa… Ravitsevaa, pehmentävää kunnon hoitoainetta tähän tukkaan, kiitos.:)

   • 7.1.1

    pualu sanoo

    Joo palashampoota tarkoitin! Näin siinä käy kun puoliunessa kirjoittaa. Mutta kun ei voinut mennä nukkumaan kesken raakakakun teon ja piti keksiä jotain tekemistä jne…

    No eihän se palashampoo kovin märkääkään ole. :D

    Kuinka usein muuten peset hiuksesi (palashampoolla tai yleisesti)?

    • 7.1.1.1

     Sanni sanoo

     Kuinka usein muuten peset hiuksesi (palashampoolla tai yleisesti)?

     Palashampoopesuja on takana vasta yksi (eilen), joten vaikea vielä sanoa millaiseksi rytmi muodostuu. Mutta normishampoolla pesen ihannerytmillä joka kolmas päivä mutta välillä tulee kausia jolloin on pakko pestä joka toinen päivä.

 6. 8

  mari sanoo

  Itse kokeilin ensin normaalien hiusten palashampoota (Flow), kokemukset vastaavat kuin Sannilla.
  Vaihdoin rasvoittuvien hiusten palashampooseen ja tulos parani. Olen pessyt hiukseni nyt noin vuoden vain palashampoilla (hiukseni ovat vahvat ja paksut, ennen rasvoittuvat/ohuet/lehmännuolemat ja latvoista kuivat).
  Myöhemmin palasin peruspalaan, joka toimi alkuvaikeuksien jälkeen hyvin.

  Myös koiran pesussa sama pala käytössä.

  YR:lla on vadelmahiushuuhde (siinä on etikkaa ja hurmaava vadelman tuoksu), se saa hiukset kiiltämään ja tuoksumaan ihanilta. Sitä suosittelen palashampoon kanssa.

  Mökkiolosuhteissa (ei jäädy!!!) ja matkoilla pala on ihan huisi tuote. Kotonakin jees.

  • 8.1

   Sanni sanoo

   YR:lla on vadelmahiushuuhde (siinä on etikkaa ja hurmaava vadelman tuoksu),

   Olenkin joskus katsellut tuota YR:llä ”sillä silmällä”, ja miettinyt miten heillä onkin tarjota etiikahuuhtelu kun ei kuitenkaan ole ”saippuashampoota”.

   Kotona minulla on Flow Kosmetiikan Nokkos-hiushuuhtelu ja Kehäkukka-hoitoaine odottamassa testausta. Kehäkukka-hoitis on myös etikkapohjainen, mutta emulsiomuodossa.

   Tosi jännä miten noilla shampoopaloilla onkin niin erilaisia vaikutuksia päässä (siis teidän lukijoiden jättämiin kokemuksiin viittaan), kun ne on kuitenkin valmistettu pääosin samoista raaka-aineista. Ne itse saippua-aineen muodostajathan ovat kuitenkin joka saippuassa samat, oli ne sitten käsille, hiuksille, kasvoille tai vartalolle tarkoitettuja. Lisätyt extraöljyt ja uutteet sitten ilmeisesti vaikuttaa todella paljon pesutulokseen. :) Kiinnostavaa.

 7. 10

  Veppe sanoo

  Hmm… Onhan se kyllä tuuhea, mutta musta sille tuuheudelle ja likaisuuden tunteelle on tasan yksi selitys: palashampoo kuorruttaa hiuksen. Kun en kovin paksulla leijonanharjalla ole varustettu itsekään, niin ymmärrän kyllä houkutuksen, mutta en silti haluaisi paksuntaa tukkaani vaikeasti kiinni jämähtävällä saippualismakuorella. Sitä kuitenkin tietää, minkä paksuinen se oma tukka siellä kaiken alla on, eikä sitä mikään noin vaan voi muuttaa. Se tuuhennus on sitten vain… mähmää, yhh.

  • 10.1

   Sanni sanoo

   palashampoo kuorruttaa hiuksen.

   Tätä mä kyllä itsekin epäilen. Eihän sitä paksuutta oikeasti mistään muusta voi tulla kuin toisesta aineesta joka konkreettisesti lisää hiuksen massaa jäämällä pintaan kiinni. Ja toki se, kun hiukset ovat likaisemman tuntuiset nyt, kuin ennen pesua, kertoo että saippuaa jäi hiuksiin eikä kaikki huuhtoutunut pois.

   Ihmiset (ja valmistajan tiedotkin) kuitenkin kertovat, että tahmaisuuden tunne häviää hiuksista kun palashampoota on käyttänyt jonkun aikaa. Mihinkähän se sitten perustuu…? Alkaako lähmäisyyteen jotenkin tottua niin ettei sitä enää huomaa? :D Se on siellä edelleen, mutta alat kokea että hiukset on silti puhtaat…. Saas nähdä.

   Sitä kuitenkin tietää, minkä paksuinen se oma tukka siellä kaiken alla on, eikä sitä mikään noin vaan voi muuttaa.

   Näinhän se on. Mutta kyllä vaikutelmaan voi kuitenkin vaikuttaa… ;) Jos tietää miten..? Ja nyt en tarkoita palashampoota. Kyllä mun hiukset ainakin on joinain päivinä selittämättömästä syystä paljon ilmavammat ja kuohkeammat kuin toisina (eivät kuitenkaan ihan niin kuohkeat kuin nyt tän palashampoon jälkeen), vaikka olisin käyttänyt ihan samaa shampoota ja hoitista kuin normaalistikin. Niinä selittämättöminä tuuheuspäivinä, kun hiukset ei asetu peruslittanaan olotilaansa, aina mietin, että tällekin täytyy vain olla joku ”sähkö-kemiallinen” syy, johon en itse tietoisesti pysty vaikuttamaan. Hiusten pintaan on minusta riippumattomien olosuhteiden seurauksena syntynyt joku optimaalinen tila jolloin ne eivät painukaan ”kasaan” vaan hiukset pyrkivät erottumaan toisistaan ilmavaksi massaksi, olematta kuitenkaan sähköiset. Kiinnostavia juttuja, nämä.

   • 10.1.1

    Veppe sanoo

    Tähän ei ole mitään perusteita, mutta mä voisin veikata, että kun sitä palashampoota alkaa käyttää, niin siitä tarttuu jotain hiusten pintaan epätasaisesti, ja se siellä täällä oleva mähmä tarttuu paljaisiin hiuskohtiin herkästi kiinni, mistä voisi syntyä se tahman tunne. Kun sitä sitten aikansa on käyttänyt, niin hiuksiin on ehkä muodostunut tasainen pinnoite, jolloin hiukset luistavat ja liikkuvat normaalisti tarttumatta toisiinsa erityisemmin. Mutta kuten sanottu, en tiedä mitään palashampoon toiminnasta, heittelen veikkauksia hatusta! :D

    En kuitenkaan usko, että se tarttunut matsku käytön myötä mihinkään katoaisi ja tahma siksi helpottaisi – siihen en keksisi mitään syytä, jos se tahma kerran juuri shampoosta alunperin tulee. (Pidän silti takaoven avoimena päinvastaiselle tieteelliselle selitykselle!) Ja kun ihmiset kokevat tukan jääneen entistä tuuheammaksi, niin kyllä siinä varmaan jokin kerros oikeasti sitten on. Oma lukunsa on sitten tietty se luonnollisesti vaihteleva ilmavuuden tunne tukassa, sellaiseen varmaan vaikuttaa moni asia: kuinka kuivalla tukalla on mennyt nukkumaan ja onko tukka ollut litassa nukkuessa, ilmankosteus, jne. Palashampoon käyttäjät kuitenkin kertovat pysyvästi muuttuneesta tukasta, joten uskoisin sen shampoon jämähtävän hiuksiin aika hyvin.

    Mutta siis joo, kyllähän hiusten ulkonäkö ja tuntuma tosiaan vaihtelee muutekin kuin ”kuorruttamalla”. Mulla varmaan tuo kuorrutus juuri ylittää jonkun epäluonnollisuuden rajan, ja tyydyn sitten ennemmin siihen vaatimattomampaan vaihteluun, mitä kosteutuksella ja sopivilla sattumilla voi saada aikaiseksi. :)

 8. 11

  Tiltu Kultu sanoo

  Wau mikä leijonanharja! Ei tuo tyvi ainakaan noissa kuvissa (sen mitä näkee) hirveän likaiselta näytä.

  • 11.1

   Sanni sanoo

   Ei tuo tyvi ainakaan noissa kuvissa (sen mitä näkee) hirveän likaiselta näytä.

   Mutta tuntuu sitäkin likaisemmalta, trust me ;)

   Niinkuin tuossa toisen lukijan kanssa kommentoimme, niin kyllä sitä saippuaa on varmasti täytynyt jäädä hiukseen. Ei tahmeutta ja hiusten paksuuntumista voi oikein muulla selittää.

   Mietin tässä, että voisiko valmistajan teksti:

   ”voivat ne tuntua aluksi pesun jälkeen hieman tahmeilta, mutta tämä reaktio häviää kun jatkat tuotteen käyttöä. Anna siis shampoolle ja hiuksillesi aikaa puhdistua kemikaaleista.”

   tarkoittaa sitä, että kun mahdollisesti kerrostuneet kemikaalit on kadonneet hiuksista, niin saippuakin alkaa huuhtoutua hiuksista kunnolla..? Eli siis oliko hiusteni ”alkutila” syynä sille, että ne ovat nyt niin tahmeat saippuan jäljiltä? Että saippua takertui niihin siksi, että niissä on joku kemikaalikuorrute…?

   • 11.1.1

    Hanna sanoo

    Just noin. Mulla meni aikoinaan ehkä kolme pesua ja sen jälkeen ei ole lähmääntynyt.

   • 11.1.2

    Veppe sanoo

    Vastaan nyt erikseen tähänkin kommenttiin, on vaan niin mietityttävä sitaatti tuossa. Tuo ”kemikaaleista puhdistuminen” on yksi luontaistuotemerkkien lempimainoslauseista, mutta mä en oikein näe siinä järkeä ainakaan tässä.

    Ymmärtääkseni sinäkään et hiuksiisi hirveästi esimerkiksi muotoilutuotteita käytä, tai mitään kovin silikonista hoitoa tai muuta vastaavaaa jankkia? Onko siis hirveästi syytä olettaa, että sulla olisi tukka täynnä kemikaaleja, joiden puhdistamiseen voisi mennä viikkoja?

    Jos ajatellaan vaikka jotain perinteistä syväpuhdistavaa shampoota, joka ainakin minun inci-järkeni ja kokemukseni perusteella ihan oikeasti kertakäytöllä puhdistaa hiuksista aika lailla kaiken, mikä irti voi lähteä, eikä kyllä jätä mitään jälkeensä, niin sellaisen pesun jälkeenhän hius on yleensä tavallista vähän ohuemman ja riisutumman tuntuinen – sellainen kuin se ilman kemikaalikuorrutusta on, mahdollisesti myös sähköinen, jos hius ei ole ihan parhaassa kunnossa.

    Tuo palashampoiden jättämä tuntuma eroaa tästä niin paljon, että en voi uskoa hiuksen olevan palashampoolla edes tavalliseen tapaan puhdistettu, saati sitten ”kemikaaleista puhdistettu” tai muutenkaan erityispuhdas tai luonnollinen. Mutta toki olen yhä avoin niille kunnollisille tieteellisille selityksille, jos joku sellaisen osaa kertoa!

    • 11.1.2.1

     Sanni sanoo

     Onko siis hirveästi syytä olettaa, että sulla olisi tukka täynnä kemikaaleja, joiden puhdistamiseen voisi mennä viikkoja?

     Eipä juuri, muuta kuin niitä tavallisia kalvonmuodostajia kuten kvatteja ja polykvatteja, ja en tiedä miten pitkäksi aikaa jotkut proteiiniyhdusteet voi jäädä hiuksen pintaan (silikoneja on vain tosi harvoissa käyttämissäni tuotteissa), mutta kyllähän nuokin joksikin aikaa jää hiukseen ellei pese joka toinen kerta syväpuhdistavalla.

     Mielenkiintoista tuo sinun kemikaalipohdinta. Tosiaan, olen itsekin erittäin kiinnostunut kuulemaan jos jollain on antaa ihan tieteellinen selitys ”palasaippuatuuheudelle”. :)

 9. 12

  Niina sanoo

  Minä pidän Flow-palashapoosta. Mulla on käytössä brunette ja hamppu. Molemmat toimii hyvin ja tuntuu puhtaalle.
  Mutta siinä kyllä on varoitus, että se voi tarvita useampia pesuja sillä ennen kuin alkaa toimimaan. Mulla se kävi nopsasti, ja totta hiukset tuntuu paksummille.
  Alkuun käytin hiushuuhdetta mutta en sitten enää ole viitsinyt lutrata sen kanssa

  • 12.1

   Sanni sanoo

   Sun hiukset ei ilmeisesti jää yhtään sähköisiksi..? Vaikka et käytä hoitoainetta?

 10. 13

  Kirsi sanoo

  Hei! Tuohon lähmäisyyteen auttaa palashampoon huuhtelu kunnolla ja kuumahkolla vedellä. Hiuksiin jäävä lähmä on jähmeitä kasviöljyjä. esim. kookos on jähmeää vielä melko lämpimässäkin ja muuttuu juoksevaksi kun kuumuutta lisätään. Mitä viileämpi huuhtelu sitä lähmäisempi kuontalo. Ei sen monimutkaisempaa. :) upealta tuo kyllä näyttää eikä palashampoo klähmä onneksi myöskään kutita päätä niinku tavan lika, tavallaan sulla on vaan hoitoaine siellä tyvessä.

  Hauskaa reissun jatkoa. Sun reissuista on aina niin hauska lukea!

  • 13.1

   Sanni sanoo

   Tuohon lähmäisyyteen auttaa palashampoon huuhtelu kunnolla ja kuumahkolla vedellä.

   Kiitos paljon vinkistä! :)

 11. 14

  sanoo

  Miks muuten nää oikeinkirjoitusnillittäjät eivät koskaan valita kauneusblogeissa ”shampoon” oikeasta kirjoitusasusta, joka on tyhmästi SAMPOO. :D

 12. 15

  sanoo

  Vaihdoin takaisin palashampoisiin kun kyllästyin aina päätä pitkin menevään tukkaan. Edes tervashampoo ei pessyt tarpeeksi karheaksi. Mulla on niin lasimainen hiuslaatu ja pitkä tukka+hennailua niin tuo lähmäisyys on plussaa. Nyt käytössä on Flown Mali-pala. Huomasin että lähmäisyys suorastaan sulaa pois kun huuhtelun jälkeen kaataa päähän omenasiiderietikkaa. 2dl litraan vettä. Ei ole tarvinnut edes hoitoainetta mutta se on kai hiuslaatukohtaista.

 13. 16

  Paula sanoo

  Mulla on aina ollut tosi paksut ja hyväkuntoiset hiukset, mutta Flowin palashampoon myötä tukka näyttää vaan entistä paremmalta (on ollut noin vuoden yhtäjaksoisesti käytössä). Alussa tuntui, ettei hiukset puhdistuneet kunnolla tyvestä, siis samasta lähmäisyydestä kärsittiin jonkin aikaa. Jatkoin kuitenkin sinnikkäästi käyttöä ja tällä hetkellä suosikkini on Flow Kehäkukka, joka on tarkoitettu kuiville hiuksille. Mun mielestä palashampoo on ihan nerokas tuote: se kestää pitkään vaikka tätä pestävää tukkaa onkin erittäin paljon, se on halpa kuin mikä (opiskelija arvostaa!) ja vieläpä suomalaista luonnonkosmetiikkaa. Muovijätettäkään ei tule! Tukka on tuuhea ja helposti käsiteltävä ja niin pirun kiiltävä :) Hoitoaineena olen käyttänyt suomalaisen Ole Hyvä -merkin hoitoaineita, ovat myös toimineet oikein hyvin. Aluksi tuntui tosi tyhmältä hieroa shampoopalaa suoraan päähän, mutta sillä tavalla tulee paljon puhtaampaa jälkeä kuin käsien kautta kierrättämällä, ja ei se mitenkään vaikeaa loppujen lopuksi edes ole.

  • 16.1

   Sanni sanoo

   tuntui tosi tyhmältä hieroa shampoopalaa suoraan päähän, mutta sillä tavalla tulee paljon puhtaampaa jälkeä kuin käsien kautta kierrättämällä

   Mutta mikä logiikka tässä on…? :D Sama vaahtohan sieltä tulee, hieroi palaa sitten päähän tai käteen ^_^ Mä en vain jotenkin ymmärrä tätä.

 14. 17

  Paula sanoo

  Itsellä oli samaa lähmäongelmaa joka katosi pesutapaa muuttamalla. Tavallisella shampoolla pesen & huuhtelen nopeaa ja vaahdotan shampoota kolikonkokoisen läntin hiuspohjaan, mutta shampoopalan kanssa toimii ennenminkin päinvastainen.
  Hieron shampoopalaa reilusti päänahkaan ja latvoihin, kunnes se alkaa vaahdota. Jos vaan pyyhkäisen palaa tukkaan ja vaahdotan sen jälkeen käsin, jää tukkani juuria ja latvoja myöten lähmäiseksi. Lopuksi huuhtelen liioitellun runsaalla, lämpimällä vedellä ja teen etikka huuhteen (2dl vettä 2rkl omenaviinietikkaa).
  Toivottavasti tästä on jotain apua. :)

  • 17.1

   Sanni sanoo

   Joo, kyllä mäkin hieron tuota palaa ihan juurta jaksain päähäni! :D

   Ekalla kerralla huuhteluvesi oli viileää sillä hotellissa ei tullut kuumaa vettä, mutta eilen huuhtelin lähes kuumalla vedellä ja hiukset on yhtä lähmäiset kuin ekankin pesukerran jälkeen.

   Etikkahuuhtelua en pääse kokeilemaan ennenkuin kotiin palattua.

 15. 18

  Hennapala sanoo

  Palashampoon kanssa on tärkeää huuhdella hiuksia pitkään. Samoin oikeanlainen hiusharja on välttämätön ja sitä on pestävä usein, koska siihen tarttuu ajan mittaan sitä valkoista möhnää… Sitä voisitkin tutkia, että onko se oikeasti sitä saippuaa, vai kuten no-poo -ihmisillä, eli peräisin ihan omasta päästä, kun päänahkaa ei enää räjäytetä sulfaateilla? :o

  Voin kyllä kertoa, että kun hiukset ovat tottuneet palaan ja on löytänyt omalle hiuslaadulleen oikeanlaisen palan, tuo suurin nostovaikutus kyllä häviää… Hiukset ovat kyllä tuuheammat, jos ei pilaa ”hyvinpestyä” lopputulosta tavallisilla hoitoaineilla, jotka lätistävät kyllä tuloksen. Itse en enää tavallisia hoitoaineita käytä ollenkaan, ja tukka tuntuu todella kivalta, sillä se on samalla kiiltävä ja sileä mutta kuitenkin tuuhea, eli hiukset eivät ole kiinni toisissaan tai selllaiset yliliukkaat :) Kerran oli pakko käyttää tavallista hoitoainetta, että sain hennamössön pestyä päästä, ja hiukset tuntuivat mun mielestä SILLOIN todella likaisilta! Sellaiset rasvahiuksetko mulla on aikaisemmin ollut…

 16. 19

  Katja sanoo

  Ja tosiaan, oman kokemukseni mukaan veden laatu vaikuttaa huomattavasti palashampoon toimivuuteen. Kuten tuolla aiemman postauksen (kadonneessa) kommenteissa mainitsin, minulle tuli täytenä yllätyksenä, että kotivedessä täydellisesti toiminut Ligget’s palashampoo jämähti Italissa kuontalooni kuin tauti.

  Mutta tuo Sannin havaitsema muhkeus oli kyllä totta! Kotonakin palashampoo jätti hiuksen karheammiksi kuin normaali shampoo, mutta Italiassa hiukset olivat muhkeat ja vahaisen tuntuiset, mutta eivät kylläkään näyttäneet likaiselle. Lyhyet hiukseni olisi vaivattimasti voinut nostaa irokeesiin ilman muotoilutuotteita :)

  • 20.1

   Sanni sanoo

   Joo, ei se kadonnut ja mun piti itse asiassa vastatakin siihen jotain mutta unohtui..! Mietin samaa Kreikan vedestä että lieköhän niin kovaa että saippua siksi jämähtää täällä hiuksiin niin pahasti… No, vasta kotona se selviää.

 17. 21

  milipili sanoo

  En ole saatua palashampoota uskaltanut käyttää, oikeesti likainen tukka ei houkuta yhtään.

  Prismojen ekokosmis-hyllyltä löytyy palashampoota.

 18. 22

  Elisabeth sanoo

  Moi

  Tää on mun luottotuote. Minulla on hyvin paljon hiuksia, mutta ne ovat todella ohuet ja kaikenlisäksi vielä laineikkaat luonnostaan. Jos pesen normaalishampoolla niin rasvoittuvat todella nopeasti, mutta samaan aikaan kuivuivat mikä aiheutti katkeilua ja sen seurauksena suorastaan voimakasta hiustenlähtöä. Laineikkaat hiukseni myös näyttävät kuivina ihan hirveiltä, koska ne vain sojottavat joka suuntaan kun laineet eivät laskeudu kunnolla! Pesin hiuksiani vuosia normaaleilla kaupan shampoilla minkä vuoksi ne olivat kiillottomat, lättänät ja huonokuntoiset. Ilmeisesti tuotteet ovat ”liian kovia” tai ”liian peseviä” hiuksilleni.

  Sen jälkeen ostin luonnonharjaksisen harjan ja kokeilin shampoottomuutta. Se toimi hyvin ja hiusten kunto alkoi paranemaan eli kiilto tuli takaisin. Ainoa ongelma oli, että tartuin joskus huvikseni shampoopulloon ja sen seurauksena minulla oli taas lättänät ja rasvoittuvat hiukset.

  Nykyään pesen vain Flowin shampoopaloilla ja hiukseni ovat todella kivassa kunnossa. Olen myös voinut jättää kaikki hiustenmuotoilutuotteet pois. Shampoopalat eivät vaikuta kuivattavan hiuksiani, joten tämä tuote on kyllä ollut minulle pelastus.

  • 22.1

   Elisabeth sanoo

   Piti vielä mainita, että mun hiuksistani ei tule kuivumisen jälkeen mitenkään lähmäisiä?! Tosin märkänä tuntuvat lähmäisiltä, mutta kuivuttuaan täysin normaalin tuntuiset.

  • 22.2

   Sanni sanoo

   Kiitos kun jaoit kokemuksiasi. :) Mielenkiintoista kuulla miten joillain shampoopalat todella toimivat kuin unelma ja muuttavat koko tukan.. Enpäs panisi pahakseni jos itselläkin kävisi niin, mutta tämä alkuvaihe on kyllä aika kauheaa kärvisteltävää…. :P

 19. 23

  Ikvm sanoo

  Juu mullaki flow-kosmetiikan palashampoo teki lähmäiset hiukset kuukauden ajan, mutta voi vitsit sitä tuuheutta! Ja minun taipuisat hiukset kihartui kunnolla, mikä passas kyllä. Harmi vain, että jouduin lopettamaan palashampoon käytön, sillä ihoni ärtyi ja kyllästyin lähmäisyyteen sekä ärtyneen ihon finneihin. Ei tarvinut kyllä tuperaata lakan kanssa tai käyttää mitään hiustenlaitto aineita koko kokeilun aikana. Tyveä tupeerasin siksi, että likaisuus häivyttyi sillä. Upeat hiukset sulla!

 20. 24

  cc sanoo

  Ooo upea tukka! :) Tämä oli kokonaisuudessaan paras postaus, mitä olen sinulta lukenut :D Pidän huumoristasi ja tavastasi kirjoittaa blogia sopivan avoimesti, mutta kuitenkin tarpeeksi suojellusti. Keep going gril!

  • 24.1

   Sanni sanoo

   Tämä oli kokonaisuudessaan paras postaus, mitä olen sinulta lukenut :D

   Tämäkö? ^_^ Eikä, mutta hauska tietysti kuulla kun itse pidin noita kuvia niin karsean laatuisina (ja ilmeet nyt on ihan omassa kategoriassaan… :P)

 21. 25

  Lurjus sanoo

  Olen käyttänyt Flown Brunette, hamppu sekä kehäkukka shampoopaloja jo usean vuoden ajan. Meni vähän aikaa, ennenkuin siihen tottui, mutta olen tykännyt. Mulla on pitkä ja karhea tukka, ilman mitään käsittelyjä ja hyvin on toiminut. Mutta joka kerta käytän hoitista tai tehohoitoa (kaikki tietysti luonnonkosmetiikkaa, kuten myös kaikki muotoilutuotteet). Hieron palan suoraan päänahkaan sekä hiuksiin ja vaahdotan n. 5 min ja sitten huolellinen huuhtelu minuuttien ajan. Joskus joutuu ottamaan toisten vaahdotuksen, jotta saa puhtaan lopputuloksen. Mutta en kestä muovipullojen käyttöä, kun tarjolla on myös pakkaamaton shampoo. Jatka käyttöä, mutta huuhtele huolellisesti lämpimällä vedellä! Toivottavasti et tarvitse palata entisiin, vaan tykästyt paloihin.

 22. 28

  Jenzu sanoo

  Vau tolle tuuheudelle, ja vau noille kiharoille! Millaisella nutturalla saa noin ihanat kiharat? :O

  Luin jostain että palashampoota pitäisi vaahdottaa kahdesti ja huuhtoa vaahdottamisien välissä. Eihän se lähmä noista kuvista näy, mutta tuntuu varmaan ikävältä.

  • 28.1

   Sanni sanoo

   Millaisella nutturalla saa noin ihanat kiharat? :O

   Ihan tuollaisella normitötteröllä joka näkyy esim. tässä Aamutunnelmia-postauksessa. Hiukset vain kieputetaan päälaelle ja donitsilla kiinni. En mä muunlaista nutturaa itse asiassa osaa tehdäkään :D

   Luin jostain että palashampoota pitäisi vaahdottaa kahdesti ja huuhtoa vaahdottamisien välissä.

   Teen näin ihan normishampoonkin kanssa, ei mun hiukset juuri koskaan puhdistu täysin yhdellä vaahdotuksella. ;)

 23. 29

  Nimetön sanoo

  Minulle sanottiin, että näitä ”oikeita” palashampoita kannattaa hinkata suoraan päähän, siis samaan tyyliin kuin ennen pestiin pyykkiä pyykkilautaan hinkaten. :) Palashampoo vaatii toimiakseen mekaanista jynssäystä, eikä mikään vaahtokökkäre kädellä saa kunnon putsausta aikaan.

  Minulla menee monta viikkoa, ennen kuin tukka ei enää tunnu lähmäiseltä. Hiuslaatu on tosi ohut ja littana päätä vasten, joten johtunee osittain tämän kaltaisen tukan huuhtelemisen vaikeudesta (= ohuet hiukset klimppiintyvät keskenään ja hyljeksivät avuliasta vettä). Iso kiitos sieltä ylempää tulleelle vinkille KUUMAN veden käyttämisestä! :)

 24. 30

  sanoo

  Joku täällä taisi mainitakin Lushin palashampoot. Joo, niissä on sulfaatteja heti ykkösenä incissä, mutta herramunnääs kun ne on hyviä. Tai okei, olen koklannut vain kahta, ja ainakin Karma-shampoo on parasta ikinä. Mikään muu shampoo, tai hiustenhoitotuote noin yleensäkään, ei tee tukastani samanaikaisesti kuohkeaa ja kosteutettua. Oh, ihana Karma. Eikä jää hiuspohja lähmäiseksi! (Aitoa saippuaa ne nyt ei ole, mutten ehkä ymmärrä, miksi se haittaa? Vai onko se lähinnä tämän kyseisen testauksen takia? Valaise pönttöä! :D)

  Flow’n shampoopaloja joskus pohdiskelin, mutta olen muualtakin kuullut vastaavia kokemuksia kuin Sanni sinulta. Pitäydyn Karmassa. Heh.

  • 30.1

   Sanni sanoo

   (Aitoa saippuaa ne nyt ei ole, mutten ehkä ymmärrä, miksi se haittaa? Vai onko se lähinnä tämän kyseisen testauksen takia? Valaise pönttöä! :D)

   Niin, siis mä olen ymmärtänyt, että ”true-palashampooistit” käyttää palashampoota mm. juuri siksi, että se ei sisällä sulfaatteja. Samoin olen ymmärtänyt, että vain oikealla saippualla saisi aikaan sen leijonanharjaefektin mistä kaikki puhuu. Ilmeisesti sinulla hiukset kuohkeutuu sulfaatti”saippuallakin”. :) Täytyy varmaankin sitten joskus kokeilla myös Lushin palaa.

   (Saa tosin nähdä jättääkö tämä testiperiodi minut niin traumatisoituneeksi että pysyn paloista kaukana kun kotiudun…! ;)

   • 30.1.1

    sanoo

    Ach so! Taas vähän viisaampi! :)

    Musta tuntuu, että sulla on hiukan samanlainen hiustyyppi kuin mulla. Karma voisi siis toimiakin :) Mutta tsemppiä kokeiluun!

 25. 31

  hattis sanoo

  Hei, ihan pakko vielä varmistaa, että ootko nyt varma ettei tuo muhkeathiukset-efekti johdu tuosta välimerellisestä ilmastosta! :) Itselläni olen sellaisen jutun huomannut, että meren lähellä etelässä hiukset on ihan eri maailmasta kuin yleensä, nimenomaan just muhkeat mut johtuiskohan se sitten hiusten ”kuivumisesta”? kun meri, siis suolasta tai jostain (vaikka en edes uisi vaan tuntuu, että se tulee ilmasta!) ehkä ilmastosta? sulla nyt kuitenkin on tuo palasaippua.. Oletko aikaisemmin huomannut hiuksissasi mitään vastaavaa Kreikan reissuilla?

  • 31.1

   Sanni sanoo

   ootko nyt varma ettei tuo muhkeathiukset-efekti johdu tuosta välimerellisestä ilmastosta! :)

   Olen, sillä sen verran paljon aikaa on tullut elämän aikana Välimerellä vietettyä ;) Hiukset menevät täällä kyllä ilmankosteuden ansiosta ihanan kiharaan, mutta eivät muutu sen paksumman tuntuisiksi.

 26. 32

  Vihreä tyttö sanoo

  Pakko tulla munkin vielä hehkuttamaan palashampoota! Neljättä vuotta nyt käytän Flown paloja ja toimii kuin unema – tukka on tuuhea, eikä mene likaiseksi niin usein kuin tavallisella shampoolla. Parin kuukauden välein pesen normiluonnonkosmetiikkashampoolla, ettei kerrostu se palasta lähtevä möhnä hiukseen. Mutta, Italiassa hetken asuessani olin kyllä ihan hätää kärsimässä palashampoon kanssa. Tuli ihan järkyttävä lähmätukka, eikä se meinannut poistua millään, vaan kerrostui ja kerrostui, vaikka Suomessa oli toiminut tosi hyvin. Joten annathan Sanni palashampoille sitten mahdollisuuden myös Suomen pehmeässä vedessä. ;) Ai niin, ja hoitoaineita tai etikkahuuhtelua en käytä kun en koe tarvitsevani. Etikalla tulee liian sähköinen tukka, hoitoaineelle taas ei ole tarvetta, kun kaksihaaraiset ovat kadonneet. :)

 27. 33

  elli sanoo

  Lättätukka kiinnostui! Jäi vaan mietityttään oma paheeni, eli joka-aamuinen kuivashampoon kanssa sumuttelu. Pilaako se palashampoon kaiken hyödyn, jos sen jälkeen kuorruttaa tyven uudestaan tekoaineilla? Pitäisikö kaikki muutkin muotoilutuotteet jättää pois? Miten kukaan voi elää ilman hoitoainetta? En ymmärrä.. :)

 28. 34

  Suppe sanoo

  Nyt en oikeen ymmärtänyt :D Siis mitä on normi palasaippua? Marseille-saippuaa vai mitä? Itseäni kiinnostaisi kovasti tuota palashampoota kokeilla mutta Flow saippuaa en omista. Käykö sitten tuo Marseille-saippua? :)

  • 34.1

   Sanni sanoo

   Mä en valitettavasti osaa kunnolla valottaa mikä on hiussaippuan ja käsi/vartalosaippuan ero… :D Itse saippua-aines niissä on ihan samaa, eli toki voit varmaan hieroa tukkaan ihan sitä samaa palasaippuaa mitä löytyy useimpien kylppäristä käsillekin, mutta hiuksille tarkoitettuihin saippuoihin on lisätty hiuksia hoitavia aineita kuten öljyjä ja kasviuutteita. Rasvoittuvalle tukalle tarkoitetussa palashampoossa on eri ”teho”aineet kuin kuivalle tukalle tarkoitetussa jne. Mutta se pesevä aine eli itse saippua on kaikissa palashampoissa sama.

   • 34.1.1

    Nimetön sanoo

    Nyt on pakko vielä palata ketjuun ja kertoa, että Flow’n punatukkaisille tarkoitettu shampoopala sai viikkotolkulla aikaan tahmaefektiä, sitten vasta alkoi helpottaa. Nyt oli taukoa palashampoossa ja sen päälle kokeilin Flow’n teapuu-shampoopalaa, eikä tullut lähmän lähmää!

    Eli kyllä näissä tuntuu olevan eroja. Ehkä nuo ”värihiusten” palat ovat astetta tahmeampia, syystä tai toisesta. Suosittelen kyllä kokeilemaan jotain muutakin palashampoota ja tsemppiä kokeiluun – tosin olen aika satavarma, ettet jaksa koko reissua viettää shampooahdistuksessa. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.