Mun suosikki-makeover: Sanni @ MAC Capetown

Nyt kun blogissa on viime päivinä nostalgisoitu, niin eiköhän vielä jatketa..! :)

Aikakone vie meidät vuoteen 2008, itse asiassa aika tarkalleen kuuden vuoden päähän helmi-maaliskuuhun. Olimme herran kanssa lomailemassa Etelä-Afrikassa.

Olen tehnyt blogiin monia makeovereita (yrittäkää nyt kestää tätä finglishiä), mutta yksi onnistuneimmista näkemistäni meikkimuutoksista koskee minua itseäni. Tämä tapahtui Kapkaupungin MAC-liikkeessä. Hetkestä tekee erityisen merkittävän se, että juuri tuolloin ymmärsin todella valon, varjon ja poskipunan merkityksen meikissä.

Sanni_MAC_Capetown_makeover

Katsokaa mikä ero!

Muodottomasta kuukasvosta säteilevän hehkuvaan aurinkotyttöön. Okei, kuvien oton välillä on noin viikko ja rusketus on myös epäilemättä tehnyt tehtävänsä – mutta meikin vaikutus on kiistaton. (Karseat nuo mun vanhat lasit…)

Sanni_Capetown_MAC

Kyllä hehkuu!

Mies odotteli liikkeen ulkopuolella ja ikuisti onnellisena meikistä saapuvan kosmetiikkafriikin. Voi noita aikoja… Jokainen käynti MACillä oli pieni seikkailu… Eikä liikkeestä käytännössä koskaan selvinnyt ulos ilman ostoksia. <3

MAC_Capetown_makeover_silmat

Silmiä ei meikattu erityisen taidokkaasti (huomatkaa täysin luonnontilaan jätetyt kulmakarvat…!!), mutta sävyt olivat ne parhaat mahdolliset minun silmilleni. Katsokaapa ylemmästä kuvasta miten silmien sinisyys pomppaa esiin.

Meikin todellinen upeus oli kuitenkin nimenomaan kasvomeikissä. En ollut ikinä aiemmin (oikeasti..!) käyttänyt hohde- tai aurinkopuuteria. Niitä levitettiin MACillä naamaani runsaalla otteella, otsakin on ihan glitterissä. :)

Sanni_Capetown

Kyllä on eroa habituksessa… Ihan kuin eri ihminen!

Tämän kokemuksen jälkeen lisäsin aurinkopuuterin ja hohdepuuterin omaan meikkirutiiniini. Ja ostinpa muuten ensimmäisen oranssiin taittavan poskipunanikin, aiemmin ei olisi käynyt mielessäkään.

.

Kokosin  loppuun vielä muutaman ennen-jälkeen -kuvaparin demonstroimaan meikkipohjan – ja meikin ylipäänsä – vaikutusta. Kaikissa on käytetty niin aurinkopuuteria, poskipunaa kuin hohdetuotettakin.

Meikkipohjan_vaikutus1

Meikin_vaikutus

Meikin_vaikutus2

Mitenkäs teidän meikkipohjarutiinit? Kuuluvatko aurinkopuuteri, poskipuna ja hohdepuuteri päivittäiseen meikkiin?

Kommentit
 1. 1

  NG sanoo

  Olen ehkä rajoittunut, mutta minusta kalpea on kaunista :) oranssiset sävyt ja hohde-glitteri-ym. korostus-ja varjostuspuuterit eivät mielestäni sovi kovinkaan usealle – itse asiassa eivät juuri kenellekään. Tämä ei ole moite, mutta näytät omissa silmissäni tuossa kalpeuskuvassa paljon freesimmältä ja kauniimmalta. Mielipiteitä on moneen junaan, ja minusta se rusketustrendi on jo mennyt ohi – tai ainakin saisi mennä :)

  • 1.1

   Sanni sanoo

   oranssiset sävyt ja hohde-glitteri-ym. korostus-ja varjostuspuuterit eivät mielestäni sovi kovinkaan usealle – itse asiassa eivät juuri kenellekään.

   En minäkään viileäsävyiselle mitään oranssista suosittele :D Ja aurinkopuuterin kanssa saa mielestäni olla malttia, en itsekään koskaan laita sitä niin paljon kuin näissä kuvissa. :) Mutta ne demonstroivat mielestäni hyvin kasvomeikin vaikutusta.

   Mielipiteitä on moneen junaan, ja minusta se rusketustrendi on jo mennyt ohi – tai ainakin saisi mennä :)

   Totta, päivettynyt look ei missään nimessä sovi kaikille. Mutta siitä en päästä irti että pieni väri ja hohde kasvoilla kaunistaa aina – oli se sitten vaikka henkäyksen omainen sipaisu kuulainta vaaleanpunaista ja varovaisin pyyhkäisy läpikuultavinta hohdetta Lumikki-ihoiselle. Tasaisen valkoinen iho, oli se sitten kuinka täydellinen pinnaltaan, hyötyy minusta aina pienestä väristä. Mutta en vaadi että kaikkien tulee jakaa tämä näkemys. :D

  • 2.1

   Mimmi sanoo

   …piti siis vielä jatkaa…

   Repesin tuon termin kohdalla ihan täysin!! :) Itsekin varsin tavan suomalaisena pallonaamana olen havainnut, että kyllä se aurinkopuuterivarjostus vaan kannattaa. Ja poskipuna on käytössä myös päivittäin. Hohdepuuteri sitten juhlissa.

   Uskomaton kyllä tuo muutos noiden kahden kuvan välillä: ihan kuin sulla olisi otsakin kaventunut senttejä!

 2. 3

  miisa sanoo

  ”Kuuluvatko aurinkopuuteri, poskipuna ja hohdepuuteri päivittäiseen meikkiin?”

  Eivät kuulu, mutta ilmeisesti pitäisi niitä opetella käyttämään! Huomattava ero, jospa vaan itsekin osaisin noita käyttää niin ties kuinka paljon paremmalta voisinkaan näyttää… :)

 3. 4

  candycane sanoo

  On kyllä hieno muutos! Aurinkopuuteria ja poskipunaa (tai ainakin toista niistä) käytän päivittäin joo, hohdepuuteria laitan juhlameikkiin.

  Huomaa näistä kuvista muuten hyvin että sellaiset voimakkaat silmälasikehykset on selvästi sun juttu! :)

  • 4.1

   Sanni sanoo

   Mä vaan rakastan näitä uusia, isoja punaliiloja kehyksiäni jotka hankin ihan kiitos teidän! <3 <3 Siis niin miljoona kertaa paremmat kuin mitkään vanhani. :) Onneksi rohkaistuin!

 4. 5

  sanoo

  Vautsi mikä ero! :D Tuli vähän sellanen ”et kyllä näytä yhtään itseltäsi” kun katsoo tuota vasenta kuvaa :)
  Itellä on käytössä aurinkopuuteri, siihen hommaan pitäis kyllä ostaa uusi sivellin(osaisitko suositella?)
  Peitevoide olis myös aika pop..

  • 5.1

   Sanni sanoo

   Tuli vähän sellanen “et kyllä näytä yhtään itseltäsi” kun katsoo tuota vasenta kuvaa :)

   Et ole ainut, tulee kyllä mullekin..! ^_^

   Itellä on käytössä aurinkopuuteri, siihen hommaan pitäis kyllä ostaa uusi sivellin(osaisitko suositella?)

   Riippuu haluatko tehdä tarkempaa varjostusta vai levittää kevyesti koko kasvoille? Mulla on ekaan tarkoitukseen MACin #116 ja tokaan tarkoitukseen MACin #187, etenkin jälkimmäinen on suurta rakkautta. Sillä saa niin ihanan kevyttä jälkeä, täydellinen meille jotka haluamme vältellä raskasta aurinkopuuteri-lookkia.

  • 6.1

   Sanni sanoo

   L’Orealin Golden Beige -luomiväri. Ihan parhautta jo vuodesta ”miekka ja kirves”. :)

   Jos ihosi on viileä, toimii Make Up Storen Muffin -luomiväri paremmin, se ei ole niin lämmin kuin Golden Beige.

 5. 7

  n00b sanoo

  Arkimeikkiini ei kuulu mikään kysymistäsi, mutta juhlatilaisuuksiin laitan poskipunaa varovasti. Kammoan yli kaiken ”meikattua” lookia ja esimerkiksi nuo glitteri otsalla eivät todellakaan ole minun makuuni :D Olen kalkkilaivan kapteeni ja ehkä jonkun mielestä hyötyisin aurinkopuuterista, mutta itsestäni se tuntuisi vain kummalta. Kuvissa näkee selvästi, että kasvomeikki tekee hyvää, mutta en itse osaa kaivata sitä normaalissa elämässä ja epäilen huomaako pientä korostusta ja varjostusta muut kuin ihminen itse.

  • 7.1

   Sanni sanoo

   Kammoan yli kaiken “meikattua” lookia ja esimerkiksi nuo glitteri otsalla eivät todellakaan ole minun makuuni :D

   No eivät kyllä minunkaan, jos totta puhutaan :D Itse pidän korostukset omassa meikissäni poskipäillä ja kulmaluulla, ja silloin tällöin sipaisen leukaan ja vielä harvemmin amorin kaareen.

 6. 8

  sanoo

  Aikamoinen muutos kyllä:D
  Tykkään myös käyttää noita kasvojen muotoa korostavia juttuja, vaikka en silmämeikkiä tekisikään.

 7. 9

  sanoo

  No periaatteessa kuuluu, mutta ei päivittäiseen. Juhlameikkiin kylläkin. Vähän olen arka laittamaan talvella aurinkopuuteria,mutta poskipuna ja ”hohdepuuteri” kuuluu valikoimaan. ”hohdepuuterina” siis Lorkun Golden beige.. :D

  Pontti kävi hyvin selväksi,mutta sinä Sanni meikkaat itse paremmin kuin mitä noi tuolla MAC:n liikees. :)

  • 9.1

   Sari sanoo

   Sama fiilis tuli mulla – siis että Sanni osaa itse käyttää aurinkopuuteria & hohdetta paljon taitavammin tai tarkoituksenmukaisemmin kuin MACin meikkaaja. Sannin omissa meikeissä ei raikkaus kärsi yhtään korostuksista, mutta tuo MAC-kasvo on niin vahvasti aurinkopuuterisoitu, että se näyttää jo hivenen likaiselta. Noin käy myös minulla, vaikka kuinka varovaisesti yrittäisin varjostaa. Minusta tuntuu että varjostukset sopivat lähinnä niille, joilla on jo luonnostaan kaunis, selkeä kasvonluusto.

  • 9.2

   Sanni sanoo

   hohdepuuterina” siis Lorkun Golden beige.. :D

   Asiaa! :)

   mutta sinä Sanni meikkaat itse paremmin kuin mitä noi tuolla MAC:n liikees. :)

   Voi kiitos Mirka. Ehkä sitä tuntee omat silmänsä parhaiten… ^_^ Ei mutta kyllä tuo MACin meikki on minusta upea, ja enpähän tuohon aikaan olisi todellakaan osannut loihtia kasvoistani tuollaisia.

 8. 10

  Annamanna sanoo

  Vau mikä ero! Itse en osaa käyttää kovin hyvin noita hehkutuotteita, mut meikkipohjan lisäksi käytän aina poskipunaa. Pinkkiin vivahtavaa tai viileää roosaa. Kalpea kun olen, niin aurinkopuuterin käyttö onnistuu lähinnä kesäisin, kun on päivetystä. Muuten naama näyttää lähinnä likaiselta aurinkopuuterin jälkeen.

  Onko sulla jotain postausta tuosta hohdepuuterin/hohdemeikkien käytöstä? Jos ei, niin ilolla sellaisen lukisin :)

 9. 11

  Jonttu sanoo

  Olet kyllä todellinen kaunotar! Ja vaikka monesti olet blogissa siitä maininnut, että tämä ei ole tyyliblogi, niin tykkään silti sun kivasta tyylistäkin.

  • 11.1

   Sanni sanoo

   niin tykkään silti sun kivasta tyylistäkin.

   Kiitos Jonttu. :) T-paita/trikootoppi linjalla mennään kesäisin <3

   Tuo "napapaita" nostaa kyllä karvat pystyyn, aika karun näköistä kun vatsa pilkistelee tuolta… :D Enää en laittaisi tuollaista päälle.

  • 12.1

   Sanni sanoo

   kosmislakkolainen ostoskassin kera :)

   Ainiin, hitsi mähän olin tosiaan ostolakossakin tuolloin..! :D Öhm, MAC-hairahdukset ilmeisesti sallittiin erityisluvalla…? ^_^

 10. 13

  O.M. sanoo

  Onkohan olemassa puuteria, joka ei kuivata ihoa? Mineraalimeikit eivät sovi omalle iholle, mutta nestemäisen meikkivoiteen päälle tahtoisi edes hipsauksen jotain, joka pitäisi meikin kurissa ja ihon vähemmän kiiltävän näköisenä. Kosmetologini ei suositellut puuteria kuivattavan vaikutuksen vuoksi, ja omat kokemukset puutereista ylipäänsä ulottuvat vuoteen.. 1999.

  • 13.1

   Sanni sanoo

   Onkohan olemassa puuteria, joka ei kuivata ihoa?

   En oikein usko… :/ Kun puuterin tarkoitus on kuitenkin imeä iholta kiiltoa, niin silloin vaikutus on väkisinkin ”kosteutta riistävä”. TOSIN! Dior väittää että heidän kivipuuterinsa myös kosteuttaa. En tiedä miten se on mahdollista, mutta näin markkinointitekstit lupailevat;

   ”Highly carrying for the skin, Diorskin Forever Pressed Powder is enriched with a Hydrating Agent to offer extreme comfort all-day-long.”

 11. 14

  Flicka sanoo

  Olen niin laiska meikkaaja nykyään!
  Mutta noin arkimeikissä käytän aina aurinkopuuteria ja poskipunaa. Omistan Bobbi Brownin Shimmer brickin, mutta käytän sitä ainoastaan silloin kun minulla on runsaasti aikaa meikata. Olen niin epävarma hohteen käyttäjä, että tarvitsen paljon aikaa varovaisen tekniikkani kanssa. Ja jos menee pahasti pieleen niin pitää olla aikaa korjata vahingon jäljet.
  Aina ihailen bloggaajien ja meikkiammattilaisten kädenjälkeä. Kyllä valolla ja varjolla saa ihmeitä aikaan!

 12. 15

  Henni sanoo

  Mulla poskipuna on aina kuulunut joka päiväiseen meikkiini. Poskipuna piristää kasvoja todella paljon. Aurinkopuuteria en oo uskaltanut käyttää, koska olen pelännyt että se tekee vaaleista kasvoistani kummallisen värisen. Tänään ostin Body Shopista aurinkopuuterin(mattaisen) ja nyt olisi tarkoitus opetella sitä käyttämään. Hohdepuuteria käytän silloin tällöin.

  • 15.1

   Sanni sanoo

   Aurinkopuuteria en oo uskaltanut käyttää, koska olen pelännyt että se tekee vaaleista kasvoistani kummallisen värisen.

   Se pelko on kyllä oikeastikin perusteltu, sillä väärin annosteltuna ja väärää sävyä käyttäen aurinkopuuteri tekee kasvoista raikkaan ja freesin sijasta tunkkaiset ja likaisen näköiset. Siksi pysyin itsekin vuosikaudet kaukana aurinkopuuuterista. Minusta ja ”arskapuuterista” tuli kaverit vasta löydettyäni tarpeeksi vähäpigmenttiset koostumukset ja oikeat sävyt ja ymmärrettyäni miten kevyesti sitä kuuluu laittaa.

 13. 16

  Heppu sanoo

  Joka päiväisessä meikissä on poskipuna, aurinkopuuteri ja hohtopuuteri. Yhdessä hyvien siveltimien kanssa saa nopeastikin hehkua ja väriä juuri sopivasti kasvoille. :)

 14. 17

  Olivia sanoo

  Aurinkopuuteri on etsinnässä! Haluaisin matan, mutta joka paikassa tuntuu olevan vain sellaisia joihin on tungettu ihme hehkua. :D Varjostukseen sitä käyttäisin. Maybellinen Fit me vaikuttaisi hyvältä? Myös todella vaalealle iholleni ei uskalla laittaa hirveän tummaa aurinkopuuteria.

  Poskipunaa käytän lähes aina mutta hohdepuuterista en oo kuullutkaan mutta vaikuttais hyvältä. :D Mitä voisit suositella?

  • 17.1

   H sanoo

   varjostukseen voi käyttää ihan sitä tavallistakin puuteria – muutaman sävyn tummempana tietysti :) eikä todennäköisesti taita oranssiin ja hehkuakaan tuskin on! we care iconilla on edullinen matta-aurinkopuuteri.

  • 17.2

   Sanni sanoo

   Haluaisin matan, mutta joka paikassa tuntuu olevan vain sellaisia joihin on tungettu ihme hehkua. :D

   Nimimerkki H heitti hyvän vinkin, eli todella vaaleaihoinen voi käyttää varjostukseen myös tummaa kivipuuteria.

   Oma suosikkini on Dr. Hauschkan aurinkopuuteri, se on mattainen ja sopivan neutraalin sävyinen, sopii omalle lämpimän-neutraalille ihonsävylleni.

   Hohdepuuteriksi suosittelen kaikille L’Orealin Golden Beige -luomiväriä, ei ole kallis sijoitus ja jos tuntuu ettei hohdepuuteri ole se oma juttu niin tuotteen voi aina käyttää alkuperäisessä tarkoituksessaan eli ihanana luomivärin. :)

   Jos ihosi on viileä, on Make Up Storen Muffin -luomiväri tarkoitukseen parempi.

 15. 18

  enni sanoo

  Huh mikä muutos! Tossa ekassa kuvassa näytät ihan papilta, noi lasit ja kaikki! :D

  • 18.1

   Sanni sanoo

   Papilta..! :D No mutta tosiaan, nyt kun sanoit..! ^_^ Kaulukset vain puuttuu…

 16. 19

  sanoo

  Onpas kiva katsella tuollaisia iloisia kuvia :).

  Poskipunalla voi kyllä olla tosi iso vaikutus, esim. anoppini meikkaa -jos meikkaa- yleensä vain peiteainetta (silmänalusille), poskipunaa ja huulipunaa laittamalla, mutta kun sävyt on oikeat niin ne piristävät ilmettä todella paljon.

  Mä en ole oppinut hohdepuutereita tms. käyttämään, mutta varjostusta ja poskipunaa käytän lähes joka kerta, kun meikkaan.

 17. 20

  Marsa sanoo

  Poskipuna kuuluu jokapäiväiseen meikkiin. Omaan silmään meikki ei näytä miltään jossei minulla ole poskipunaa. Ja olempa kerran saanut kuulla kysymyksen ”Onko sulla kaikki ihan hyvin, näytät aika kalpealta?”, kun olin laittanut normaalia vähemmän poskipunaa. :D

  Aurinkopuuteria tai hohdepuuteria en ole käyttänyt. Jotenkin en ole uskaltanut käyttää esimerkiksi aurinkopuuteria, jonkun pitäisi näyttää ensin miten sitä käyttää nätisti.

 18. 21

  Anni sanoo

  Voi Sanni, miten niitä kaikkia käytetään että lopputulos on noin eroava (ja kaunis)?

 19. 22

  Matilda sanoo

  Voisitko tehdä perinpohjaisen tutorialin noiden kolmen aineksen oikeaoppisesta käytöstä eri kasvonmuodoille? Aurinkopuuterin käytössä olen todella arka kun äkkiä saa meikin pilalle.

  • 22.1

   Sanni sanoo

   http://karkkipaiva.indiedays.com/2009/10/23/yksinkertainen-kasvojen-varjostus/

   Eri kasvonmuodoille sopivista tavoista en ikävä kyllä osaa tehdä tutorialia. :/ Kun meikkaan eri ihmisiä, ajattelen vain; ”Aurinkopuuterilla häivytän, hohdepuuterilla korostan”, ja laitan tuotteita tämän periaatteen mukaan. Esimerkiksi korkeaotsaisella varjostusta enemmän otsaan tasapainottamaan kasvojen muotoa, leveäleukaisella leukaperiin, todella kapeakasvoisella jätän kasvon reunat kokonaan käymättä läpi koska niitä ei ole enää tarpeen kaventaa, leveäkasvoisella voimakkaammat varjot poskiluun alle, neliökasvoisella ohimoille ja leukaperiin jne jne.

 20. 23

  Ansukuli sanoo

  Itselläni aurinkopuuteri on pitkään kuulunut välttämättömyyksiin aamulla – ripsari, meikkivoide ja aurinkopuuteri. Talvisin mulla on vaan ongelmana supervaalea iho, tuntuu kuin naama olisi tikkurilan värikartta.. Vaikka sävyt on mahd. vaaleita ja koitan niitä laittaa ”hipaisten” poskipunaa/aurinkopuuteria.
  Miten saatkin meikin näyttämään niin luonnolliselta? Jos laitan hohdepuuteria, tuntuu, että näytän yli-tällätyltä! No, onneks pian on kesä niin alkaa iho hehkumaan!

 21. 25

  Soleil sanoo

  Ihanan iloisia kuvia! :) Sulle sopii tuollainen päivettynyt ilme.

  Itse harjoittelen vähitellen käyttämään poskipunaa ja ostin juuri ensimmäisen korostustuotteeni ikinä… Aurinkopuuteria en jotenkin osaa käyttää.

  MUTTA Etelä-Afrikasta ja Cape Townista olisi kiva kuulla lisää! Pieni matkajuttu olisi tosi mielenkiintoinen.

  Ei haittaa, vaikka tuosta on aikaa. Varmaan muitakin kiinnostaisi, tuolla ei kuitenkaan ihan jokainen ole käynyt. :)

  • 25.1

   Sanni sanoo

   Sulle sopii tuollainen päivettynyt ilme

   .

   Samaa mieltä – siksi olenkin sellainen aurinkonarkomaani kesäisin..! :D

   Etelä-Afrikasta ja Cape Townista olisi kiva kuulla lisää! Pieni matkajuttu olisi tosi mielenkiintoinen.

   Etelä-Afrikka on kyllä aivan mahtava paikka ja haluaisin sinne ehdottomasti toistekin. Olisi hassua kirjoittaa vuosien takaisesta matkasta, joten toivotaan että voin joskus tulevaisuudessa kirjoittaa uudesta EA-reissusta..! :)

 22. 26

  Jade sanoo

  Käytän ”rusketuskuulia” päivittäin mukamas varjostukseen ja kasvojen kaventamiseen, mutta oikeasti minulla ei ole aavistustakaan, mihin kohti kasvoja sitä tulisi laittaa. Laitan yleensä kasvojen sivuille ja leuan alle.

  Nenänpäätä haluaisin vähän kaventaa, miten sen voisi toteuttaa niin, ettei lopputulos ole ihan hassu?

  • 26.1

   Sanni sanoo

   Nenänpäätä haluaisin vähän kaventaa, miten sen voisi toteuttaa niin, ettei lopputulos ole ihan hassu?

   Mä myönnän ihan rehellisesti että en ole hyvä nenän varjostuksissa, joten tässä asiassa en uskalla vinkkejä antaa. :/ Joskus kun olen itse yrittänyt nenänvartta varjostaa niin tulos on aina ollut todella outo ja varjot jäävät näkyviin epäluonnollisina tai sitten niillä ei ole mitään vaikutusta.

 23. 27

  Jonttu sanoo

  Niin, ja siis poskipunaa en käytä, kun en saa couperosaa muutenkaan peittoon, eli lievästi vaaleanpunainen kohta näkyy toisella poskellani ikävästi aina vaikka minkä tökötin alta.

 24. 28

  Ansku sanoo

  Mä käytän kyllä poskipunaa päivittäin, mutta en ole tyytyväinen tekniikkaani. Onnistuin lopulta ostamaan mielestäni hyvän poskipunasiveltimen (Coastal Scents: viisto, melko pullea, sopivan jämäkkä vaikka pehmeät harjakset, juuri sopvan kokoinen), mutta en vain saa tulosta näyttämän mieleiseltä. Ilmeisesti olen toivoton pallinaama. Ongelmaa korostaa se, että kasvoni ovat hieman epäsymmetriset, ja iho on epätasaisen värinen. Mä kaipailisin myös vinkkejä eri muotoisten kasvojen varjostukseen!

  Kiitos kivasta blogista! :) Aurinkoista kevättä!!!

  • 28.1

   Reetta sanoo

   Vaikka kysymys on Sannille suunnattu, toinen ”pallinaama” täältä huikkii! Mulla on sama ongelma, että poskipuna näyttää helposti epäsiistiltä, eikä mulla ole oikeen selvää kohtaa mihin sen saa ja ihokin epätasanen, mutta Lorkun le blushilla sävyssä 165 onnistun minäkin. On melko kevyt kasvoilla, mutta tuo sitä sopivaa eloa ja piristystä kasvoille, mutta ei korosta ihon epätasaisuutta tms. Sävy on jännä persikkaisen pinkki, kuten sitä Saara Sarvas joskus postauksessaan kirjoitti ja sopii mun mielestä monille ihonsävyille.

   Ja Sanni, kun joskus kysyin siitä mineraalimeikkipohjan sopivuudesta kuivalle iholle, niin täytyy sanoa, että kaikista toiveistani huolimatta mineraalipohja oli täysi floppi mun iholla. :( Vaikka miten kosteutellu iholle sitä laitoin, ei se tuntunut levittyvän hyvin (käytän Ecotoolsin kabukia ja joskus annoin rasvan imeytyä melkein puolisenkin tuntia), korosti ihon kuivia kohtia ja mikä pahinta; aikani sen kanssa sinniteltyä alkoi naamaani ilmestyä myös kipeitä, ihonalaisia paiseita. :( Vaikka iho on muutenkin nyt ollut melko huonossa kunnossa, yhdistin nuo kyllä ihan mineraalipohjaan, tilanne nimittäin helpotti, kun jätin mineraalit pois meikkirepertuaarista.

  • 28.2

   Sanni sanoo

   Mä kaipailisin myös vinkkejä eri muotoisten kasvojen varjostukseen!

   Minusta tuntuu että en ole tarpeeksi ”pro” neuvomaan tuossa asiassa, kun itse varjostelen eri muotoisia kasvoja fiiliksellä (tai siis toki siinäkin on pohjalla periaatteet, selitin tuossa samaa asiaa toiselle lukijalle, mutta en koe että osaisin asiasta ammattitaitoisesti kertoa :))

   Ihania kevätpäiviä sinnekin..!

 25. 29

  Puuterisulka sanoo

  Nyt pitää kysäistä niinkin makeup for dummies kysymys kuin; mihin kohtaan sipaiset aurinkopuuteria saadaksesi poskipääsi esiin ja kasvoille muotoa ja hehkua? Omille kasvoilleni en meinaa millään löytää oikeaa kohtaa, joten korotustuotteet rajoittuvat poskipunaan.

 26. 30

  sanoo

  Tosi nätti meikki Sanni! Jännästi hiuksesi näyttävät melkein punaisilta meikatuissa kuvissa! oih, kuparitukka ja siniset silmät = ihana kombo!

  Käytän itse päivittäin Youngbloodin meikkipohjaa (sekoitus kahdesta sävystä tuottaa jännitystä elämään ihan joka päivä ;) ) ja lisäksi sudin poskille hohtopunaa ja lisäksi aurinkopuuteria E:n muotoisesti molemmin puolin kasvoja (tämä opittu äskettäin jostain blogista). Tykkään ihan hirveästi; ainoa jännitysmomentti on toi sävyn onnistuminen.

  Silmän rajaus on se minun akilleen kantapääni. Pitäiskin laittaa meilillä kuva mun silmästä; en ole nimittäin kenelläkään enkä missään nähnyt samanlaista silmän muotoa…

  • 30.1

   Sanni sanoo

   sekoitus kahdesta sävystä tuottaa jännitystä elämään ihan joka päivä ;)

   Hauskasti sanottu :)

   Noissa henkilökohtaisissa meikkivinkeissä pitäisi melkein olla irl-tilanteessa, kuvankin perusteella on usein tosi vaikea kirjallisesti neuvoa miten voisi tehdä – suullisesti ja käytännössä havainnollistaen on eri juttu :)

 27. 31

  Tiuku sanoo

  Ohoh, on kyllä melkoinen ero noilla reissukuvilla. Tuli ikävä kesää ja rusketusta. :)
  Kyselin sulta aiemmin vinkkiä mineraali-/luonnonkosmetiikan aurinkopuuteriin, mutta lopulta päädyin markettitavaraan: ostin maybellinen fit me aurinkopuuterin (tummempi sävy). Se ei taita oranssiin ja on mattainen, joten se sopii hyvin varjostuksiin. En löytänyt mistään vinkkaamaasi laveran aurinkopuuteria sävyssä 01, se on tosiaan myyty loppuun. Muut sävyt mitä katselin vaikuttivat liian oransseilta tai hohtavilta mun kylmän kalpealle iholle. Kiitos kuitenkin neuvostasi! :)
  Käytän arkimeikissä aurinkopuuteria ja poskipunaa, mutta hohdetuotteiden kanssa en ole päässyt sinuiksi. Varsinkin talviseen aikaan mulla on usein niin kirjava iho + näkyvät ihohuokoset, että hohdepuuteri vain korostaisi näitä virheitä. Kesällä kun on vähän väriä kasvoilla ja iho paremmassa kunnossa, saatan sipaista lily lolon tai mineralissiman korostuspuuteria (niistä mulla on pari vuotta vanhat testerit, joita on edelleen jäjellä, se kertonee siitä kuin vähän tulee käytettyä :) ). Omistan yhden hohtavan poskipunan (sleekin poskipunatriosta sävyssä Lace), jota toisinaan sipaisen poskille jos kaipaan pientä kimmellystä. Käytän meikkipohjana siis Lily Loloa, joka ei kenties ole riittävän peittävä mun iholle, mutta se kestää mun iholla paremmin kuin monet meikkivoiteet, jotka päivän mittaan kertyy ihohuokosiin ja muuten vaan liukenee jonnekkin etenkin rasvoittuvalta T-alueelta.

  • 31.1

   Sanni sanoo

   Kiva kuulla että löysit sopivan aurinkopuuterin :) Nuo Fit Me -tuotteet ovat jääneet minulle aika etäisiksi (meidän liikkeessä ei ole Maybellinea) niin en osaa niitä kenellekään vinkatakaan.

   mulla on usein niin kirjava iho + näkyvät ihohuokoset, että hohdepuuteri vain korostaisi näitä virheitä.

   Totta, isohuokoiselle iholle hohdepuuteri ei välttämättä ole ihan omiaan. Ainakin on hyvä pohjustaa iho huolellisesti huokoset blurraavalla primerilla jos hohdetta haluaa käyttää.

 28. 32

  meow sanoo

  Käytän ehdottomasti poskipunaa ja kevyesti aurinkopuuteria. Mua kiinnostaisi myös hohdepuuteri tai muu hohtava meikki, mutten osaa käyttää sitä. Semmonen hohde voisi kyllä auttaa vähän siihenkin, ettei näyttäisi niin kalvakalta ja väsyneeltä. Sen lisäksi en ole vielä ihan päässyt selville siitä, sopiiko se kaikenlaisille kasvoille. Mitä mieltä olet siitä Sanni? Ainakin kasvojen muoto täytyy ottaa huomioon.

  • 32.1

   Sanni sanoo

   Semmonen hohde voisi kyllä auttaa vähän siihenkin, ettei näyttäisi niin kalvakalta ja väsyneeltä.

   Näin tekee. Samea iho näyttää aina väsyneeltä. Hohde tuo heti eloa jo ilman poskipunaakin. :)

   Sen lisäksi en ole vielä ihan päässyt selville siitä, sopiiko se kaikenlaisille kasvoille.

   Minusta hohdetuotteet sopivat ihan kaiken muotoisille kasvoille, ainoastaan ihotyyppi vaikuttaa. Rasvoittuvalle ja/tai isohuokoiselle iholle hohdetuotteet eivät ole kaunistavia, sillä ne vain korostavat huokosia.

   Mieti hohteen käyttö näin: mitkä ovat kasvosi korkeimmat kohdat? Mihin valo osuu ensimmäisenä? Näitä paikkoja ovat otsa, kulmaluu, nenänvarsi, posken korkeimmat kohdat ja leuka. Sipaise hohdetta näihin paikkoihin. Arkisempaan lookkiin riittää ihan kevyt hipaisu poskipäille ja kulmaluulle, näyttävään juhlalookkiin voimakkaampi pyyhkäisy kaikille alueille. Jos nenä on iso (kuten vaikka mulla), niin sitä ei välttämättä halua korostaa :D

 29. 33

  Anu sanoo

  Käytän päivittäin aurinkopuuteria ja poskipunaa. Poskipunaa aloin käyttämään noin 14 -vuotiaana, mutta aurinkopuuterin käyttöön totuttelin varmaan kymmenen vuotta myöhemmin. Mulla on erittäin vaalea iho, joten poskipunan käyttö on lähes pakollista. Useamman kerran on joku kysynyt, ”Oletko sairas?/Onko sulla huono olo?”, jos olen liikkeellä ilman poskipunaa ;).
  Ensimmäinen aurinkopuuterini oli Lumenen aurinkopuuteri, jota mainostettiin ”kaikissa” lehdissä. Se oli minulle aivan liian tumma ja naama näytti likaiselta. Varaa ei kuitenkaan ollut kalliimpiin aurinkopuutereihin, joten niiden käyttö jäi moneksi vuodeksi.
  Laveran aurinkopuuteri oli ensimmäinen luonnonkosmetiikan aurinkopuuteri, jonka hankin (sinun suositusten perusteella ;D ).Se kuluu kuitenkin päivittäisessä käytössä melko nopeasti. Viime kesänä ostin Zuin puuterin, joka itseasiassa taitaa olla tummaa puuteria eikä aurinkopuuteria, mutta se toimii hyvin (varjostuksiin) ja on ollut kestävä. (Mulla n sävy Pecan).

  Vaikka käytän poskipunaa ja aurinkopuuteria päivittäin, toivoisin osaavani käyttää niitä kasvoillani paremmin. (Ehkä sudin niitä vähän turhan huolettomasti.) Hohdepuuteria käytän hyvin satunnaisesti. Ostin 1-2 vuotta sitten Laveran voidemaisen hohdevärin, mutta en saa sitä toimimaan kasvoillani nätisti. Olis hieno oppia käyttämään näitä tuotteita kunnolla, koska niillä voi saada kasvot näyttämään paljon kauniimmilta :).

  • 33.1

   Sanni sanoo

   Laveran aurinkopuutereiden koostumus on tosiaan sellainen jännän huokoinen, että ne kuluvat nopeasti.

   Kiitos muuten Zuii-aurinkopuuterivinkistä! :)

 30. 34

  Pinja sanoo

  Vau! Tosi iso muutos :)

  Sun blogi on aina niin inspiroiva! Täältä saa meikkivinkkejä, reseptivinkkejä ja jopa urheiluunkin jonkinlaista inspistä! :D

  Omassa meikissäni käytän talvella (olen todella kalpea ja ihoni on viileä) suht vähäpigmenttistä viileää pinkkiä poskipunaa, jossa on kimalletta mukana :) Joskus juhlaan laitan vaaleaa, mattaa aurinkopuuteria vähän varjoa luomaan.

  Kesäisin, kun ihoni on päivettynyt mukaan tulee kimalteleva aurinkopuuteri jota sudin ohuelti koko kasvoille. Myös poskipuna tummennee vähän, mutta se myös kimaltelee! Mattainen aurinkopuuteri pysyy tässäkin kombossa mukana, mutta ei arjessa. ”Oikeaa” korostuspuuteria en omista, mutta joskus tosin käytän juurikin jotain kimaltelevaa luomiväriä :)

  Olisi kivaa löytää tarpeeksi vaalea ja juuri oikean sävyinen aurinkopuuteri jota voisi käyttää myös talvisin. Koska ihoni on vähän viileä, niin kalpealla iholla sellainen oranssi aurinkopuuteri näyttää heti tunkkaiselta vaikka koetan annostella ihan vähän vain. Kesäisin tätä ongelmaa ei onneksi pahemmin ole, kun iho on jo valmiiksi päivettynyt. Toki silloinkin jos sutii koko rasiallisen naamaan niin näky ei ole kaunis :)

  • 34.1

   Sanni sanoo

   Sun blogi on aina niin inspiroiva! Täältä saa meikkivinkkejä, reseptivinkkejä ja jopa urheiluunkin jonkinlaista inspistä! :D

   Kiitos Pinja, kiva kuulla! :)

   Oikean sävyisen aurinkopuuterin löytäminen on kyllä oikeasti yksi hankalimpia asioita värikosmetiikassa… Monesti olen asiakkaan kanssa käynyt läpi suunnilleen kaikki liikkeen aurinkopuuterit eikä vain löydy sitä Juuri Oikeaa. Väärällä sävyllä tulos on juuri sellainen likainen mitä kukaan ei tokikaan halua. Etenkin vaalealla iholla sävyn löytäminen on hurjan haastavaa.

 31. 35

  Karoliina sanoo

  Minun rutiineihin kuuluu joko CC-voide tai meikkipuuteri ja sekä aurinkopuuteri että poskipuna kumpainenkin, monet ovat kommentoineet täälläkin etteivät halua näyttää ylimeikatuilta, niin minäpä väitän ettei ainakaan tässä minun pohjaruutinissani kukaan välttämättä osaa sanoakaan että minulla juuri olisi kumpaakaan mainittua tuotetta kasvoillani – vähemmän on enemmän, mutta itse huomaan kyllä eron ihan selkeästi, samoin kuin sisareni joka viime viikolla seurasi meikkaamistani ”oonkin miettinyt miten saat kasvoistasi niin hehkuvat”. :)

  • 35.1

   Sanni sanoo

   minäpä väitän ettei ainakaan tässä minun pohjaruutinissani kukaan välttämättä osaa sanoakaan että minulla juuri olisi kumpaakaan mainittua tuotetta kasvoillani – vähemmän on enemmän

   Sama mulla! :)

   Tuntuu että jotkut ihmiset tulee jotenkin sokeiksi aurikopuuterin määrälle, sutivat sitä niin että naama ja kaula ovat kuin eri paria. En usko että kukaan vasiten haluaa niin törkeältä näyttää, jotenkin toiset vain ”sokeutuvat” sille värin määrälle…. Ehkäpä itsellänikin oli joskus sama tilanne värikkäiden silmämeikkien suhteen ^_^

 32. 36

  Marjo K sanoo

  Hyvä kirjoitus, ja kiitos sinun tilaus YR:lle lähti, aurinkopuuterointi alkakoon… :)

 33. 37

  Jonttu sanoo

  Tämä blogi on ihan paras. Ihana istua perjantai-iltana töitten jälkeen tämän ääreen ja tutustua arkiston aarteisiin. :)

  Mutta sitten taas mielessä olisi yksi kysymys. Eli onko mielestäsi niin, että jos tällainen peruskalpea suomalainen laittaa kasvoilleen vain mineraalimeikkipohjan mutta ei meikkaa silmiä ollenkaan, onko tuolloin järkevää laittaa poskipunaa ja aurinkopuuteria (todella huomaamatonta määrääkään)? Sattuuko sinulla ammattilaisena silmään se, jos kasvoja on ehostettu, mutta silmät on jätetty paljaiksi? Eli suositteletko siis jättäytymään pelkän mineraalipohjan tasolle, jos silmiin ei siis kosketa?

  • 37.1

   Sanni sanoo

   onko mielestäsi niin, että jos tällainen peruskalpea suomalainen laittaa kasvoilleen vain mineraalimeikkipohjan mutta ei meikkaa silmiä ollenkaan, onko tuolloin järkevää laittaa poskipunaa ja aurinkopuuteria (todella huomaamatonta määrääkään)?

   Itse meikkaan nykyään tosi usein niin, että silmämeikkinä on pelkkä pohjustustuote + ripsiväri, ja sitten kasvoilla on tuo perussetti mineraalipohja + aurinkopuuteri + poskipuna + hohde. Omilla kalpeilla kasvoillani tuo aurinkopuuteri-poskipuna-hohde -eloistus tuo aina merkittävän eron, ja ilman niitä näytän haamulta. Silmät ovat toissijainen asia. Eli minusta värin lisääminen kalpeille kasvoille on aina järkevää :D

   Sattuuko sinulla ammattilaisena silmään se, jos kasvoja on ehostettu, mutta silmät on jätetty paljaiksi?

   Ainoastaan silloin, jos kasvot on meikattu tosi vahvasti. Mutta esimerkiksi tuossa nalle/videopostauksen lookissahan minulla on silmät ”paljaat” ja kasvot meikattu, eikä silti näytä oudolta – koska kasvomeikki on niin hienovarainen ja luonnollinen. Kasvot on siis käytännössä vain ”herätetty henkiin”. :) Ripsarin kyllä lisäisin tuohon ja laittaisin kulmat kuntoon ennen ulos lähtöä.

   • 37.1.1

    Jonttu sanoo

    Suurkiitos Sanni vastauksestasi. Se sai minut ymmärtämään ehkä suurimman mokan, jonka meikatessani teen. Olenkin jo pidempään ihmetellyt, mikä naamassani on niin pahasti vialla ja miksi näytän meikkityylilläni aivan kuolleelta (ei ole ollut mikään kiva olo, kun peiliin olen erehtynyt päivän mittaan katsomaan…).

    Kasvoissani on useita kauniiksi tulemisen estäviä asioita, kuten erittäin tummat silmänaluset ja couperosa. Noiden eliminoiminen on ollut se ykkösjuttu meikatessani, mutta olen samalla mennyt niin tehdessäni hieman metsään. Nyt Lily Lolon löydettyäni olen laittanut ensin mineraalipeiteainetta poskien punaisimpiin kohtiin (reilusti, ettei punaisuus näkyisi) ja sitten tietenkin myös silmänalusiin. Sitten mineraalipohja koko kasvoille ja sitäkin vielä suhteellisen paksulti poskille, ettei mahdollinen punastuminen näkyisi. Lopputulos on sitten tietenkin ollut hyvin matta (ihoni on muutenkin kuivan puoleinen). Puuteria en ole kokenut enää tarpeelliseksi lisätä tuohon päälle. Kulmiin olen lisäksi laittanut vain kulmageeliä. Ripsiväriäkin olen joinakin päivinä laittanut, mutta silti olen näyttänyt aivan kauhealta ja elottomalta. Mutta nyt tiedän syyn: olen syönyt meikkaustyylilläni kasvoiltani kaiken hehkun (olenkin ihmetellyt, miksi esim. pestyt kasvoni näyttävät kivemman värisiltä kuin meikatut…). Poskipunaa tai aurinkopuuteria en ole siis lisännyt. Minulla on kieltämättä ollut sellainen pakkoajatus, että olisi kiva, kun päivittäin tarvitsemiani tuotteita olisi mahdollisimman vähän. Mutta nyt kyllä otan oikeasti ostoslistalle hohdetuotteen ja varjostustuotteen (poskipunaa en vielä uskalla harkita, kun sitä punaa on itsellänikin poskilla jo valmiiksi). Kiitos siis rajoittuneen katsantokantani avartamisesta! :)

    • 37.1.1.1

     Sanni sanoo

     olen syönyt meikkaustyylilläni kasvoiltani kaiken hehkun

     Näinhän se tosiaan helposti menee, etenkin jos iho on luonnostaan todella vaalea ja meikkipohja tietysti sen mukainen. :) Ihmiset (vai pitäisikö tässä mieluummin sanoa naiset? :D No, kyllähän jotkut miehetkin meikkaavat) mielellään tasoittavat ihon sävyn meikillä niin tasaiseksi että tulos on lopulta kaikessa tasaisuudessaan epäluonnollinen, vaikkakin pinta kaunis. Toki ”virheiden” peitto voi kaunistaa ihoa, mutta kaunis iho on muutakin kuin virheetön pinta. Kaunis iho on eloisa ja terveen värinen.

     Eri vuosikymmenillä tyylit eloisan ihon luomiseen tietysti vaihtelevat, eikä hehkuvaa ihoa aina ole nähty yhtä tavoiteltavana kuin nyt 2000-luvulla. 80- ja 90-lukujen jauhoiseksi puuteroitu mattaihanne lienee vielä tuoreessa muistissa ^_^ Terveen ihon pinta kuitenkin heijastaa luonnostaan valoa, ja täysin matta on siinä mielessä vähemmän luonnollinen pinta. Mutta trendit tosiaan vaihtelevat… :)

     Ihanaa kuulla että olet saanut inspiraatiota meikkityylisi ”avartamiseen” :)

     Minulle tuon Kapkaupungin MAC-meikkauksen lisäksi toinen ratkaiseva momentti oli eräs ilta monta vuotta ennen Etelä-Afrikan matkaa, kun olin viettämässä etkoiltaa ystäväni kanssa ennen baariin lähtöä. Meikkailimme siinä, ja kun oma meikkini oli valmis, ystäväni totesi, ”Kuule, sinun kannattaisi todella käyttää poskipunaa..! Näytät niin kalpealta.” Kerroin, että pelkään poskipunasta helposti tulevan ylimeikattu lopputulos, enkä oikein osannut sitä käyttää. Ystäväni halusi laittaa minulle poskipunaa ja näyttää minkä eron sillä saisi aikaan, ja tuo hetki oli todellinen ”boom”. Yhtäkkiä kasvoni todella heräsivät eloon! Sen jälkeen hankin poskipunan, opettelin laittamaan sitä tarpeeksi kevyesti ja aloin käyttää sitä päivittäin.

     Meni kuitenkin vuoteen 2008 ja Etelä-Afrikan reissuun saakka ennenkuin lisäsin kasvomeikkirutiiniin myös aurinkopuuterin ja hohdetuotteen. Nyt ne ovat niin itsestäänselvä osa perusmeikkipohjaa että ne vain huitaisee paikalleen sen kummemmin ajattelematta :) Iltameikkiin teen voimakkaammat varjostukset ja samoin vahvemmat korostukset.

     • 37.1.1.1.1

      Jonttu sanoo

      Se on ihan hyvä ilmiö, että yksi herännyt siirtää herätyksen toiselle sen tarpeessa olevalle. :)

 34. 38

  Mimi London sanoo

  Tosi ihana Cape Town Mac makeover : ).Muistatko mita tuotteita kaytettiin?

  • 38.1

   Sanni sanoo

   Muistatko mita tuotteita kaytettiin?

   Kyllä, melkein kaikki sillä kirjoitin ylös kaikki mitä jäi mieleen heti meikkauksen jälkeen ja ostinkin monta käytetyistä tuotteista :D

   Silmämeikki tehtiin korallisilla Paradisco- ja Expensive Pink -sävyillä ja punertavalla kuparinruskealla Antiqued-sävyllä. Rajaukset ruskealla kajalilla (sävy Teddy). Meikkivoiteen sävy ei jäänyt mieleen, mutta he sekoittivat kahta eri sävyä saadakseen oikean minulle sopivan sävyn. Varjostuksiin käytettiin Sculpt & Shape -puuteria ja jotain aurinkopuuteria, ja korostuksiin ja poskipunana käytettiin silloisen Fafi-kausikokoelman tuotteita, Iridescent Powedria ja Joyous-poskipunaa. Huulipunana oli Hue, ja päälle laitettiin jotain Lipglassia (en muista sävyä).

 35. 39

  Nainen Hämeestä sanoo

  Mun meikkirutiiniin kuuluu aurinkopuuteri ja poskipuna. Itseasiassa käytän myös DR.Hauschkan aurinkopuuteria varjostukseen. Poskipunassa käytän roosan ja persikan sävyä. Mielestäni sopii ihan hyvin lämpimälle ihon sävylleni. Ainakin ammattimeikkaajat ovat aina laittaneet näitä sävyjä mulle. Sen kerran kun on ammattilaisen käsittelyyn päässyt. Mutta tämä hohdepuuteri on uusi juttu.. Olen jotenkin sitä aina vieroksunut, kun muutenkin olen sekaihoinen, niin naama kun kiiltää muutenkin helposti ja aina, niin tuntuu että hohteella sitä vielä korostaisi. :)
  Mutta taidanpa nyt ottaa tästä vinkin ja kokeilla tuota sun suosittelemaa luomaria.

  Kyllähän tosiasia on, että minusta pikku ehostus kasvoilla ihan vaan aurinkopuuterilla ja poskipunalla tuo ihmisestä esiin terveemmän puolen ja näinkin pienellä vaivalla saa terveen ilmeen kasvoille ja pari vuotta naamastaan pois, niin miksi ei. Minä liputan kyllä aina pienen ehostuksen puolesta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.