Mun perusmeikin vaiheet

Tykkään tällaisista tuotteita listaavista postauksista (yllättäen :D), joten laitetaan taas yksi sellainen tulemaan.

Tällä kertaa aiheena perusmeikkirutiinini ja mitä tuotteita ja missä järjestyksessä siihen käytän.

Meikki230416_IMG_400

Eilen meillä oli koko päivän kestävä ”pariskunta-get-together” ja halusin olla meikin suhteen mukavuusalueellani. Tein tuttuun tapaan luottomeikkini eli heleää persikkaa kauttaaltaan kasvoille.

Näin yksinkertaiseen meikkiin käytän näin montaa tuotetta:

Meikit_IMG_3933

Kaksikymmentäseitsemän.

Luottomeikki_230416

Tämä on juuri se kauneusrutiini, johon haluan käyttää aikaa ja paljon tuotteita.

En jaksa kuluttaa aikaa hiusten föönaamiseen ja muotoiluun, hiustenpesun täytyy olla wash-and-go. En jaksa levitellä kasvoille monia kerroksia hoitotuotteita iltaisin. En jaksa nykyään edes vaihtaa kynsilakkoja kuin kerran viikossa, jos sitäkään.

Mutta meikkaukseen haluan käyttää aikaa. Jopa simppeleimpään päivämeikkiin, silloin kun ei ole kiire. Meikkaus on ihanaa ja rentouttavaa puuhaa, minun versioni piirtämisestä ja maalaamisesta. Vaikkei tulos ole mitään taiteellista, ihon maalaaminen on minulle paljon enemmän kuin ilmeen freesausta ja naaman kaunistamista. Se on harrastus, rentouttavaa ja joskus luovaakin ajanvietettä siinä missä ruoanlaitto ja toisille kutominen ja ompelu. :)

Oikeastaan, mitä enemmän tuotteita yksinkertaiseenkin meikkiin saa käytettyä, sitä hauskempaa. :) Perusrutiinini koostuu aina samoista tuotteista, mutta luomivärien määrä vaihtelee. Ja meikin sävyt, luonnollisestikin. :)

Monelle niin itsestäänselvät primer ja aurinkopuuteri eivät kuulu minun perusrutiiniini. Aurinkopuuteria laitan jos naama on erityisen valju ja kalpea ja primeria en juuri koskaan, oikeastaan vain ”suurhuokospäivinä” joita on harvoin.

Tässä järjestyksessä rakentuu meikkini:

Meikki230416_IMG_3936_2

Aloitan geelaamalla kulmat ojennukseen ja jätän geelin kuivumaan. Pohjustan silmäluomet.

Meikki230416_IMG_3941_2

Levitän seuraavaksi luomivärit. Tällä kertaa käytin myös voidemaista luomiväriä voimistamassa meikin sävyä.

Eiliseen meikkiin käytin:

 • MAC Paint Pot Rubenesque
 • L’Oreal Natural Peach
 • Idun Akleja
 • Yves Rocher Melon Nature

Meikki230416_IMG_3947

Luomivärien levitykseen käytän aina vähintään kahta sivellintä, yhtä vaaleille sävyille ja toista tummemmille. Vannon MACin #239 -siveltimen nimeen, sen parempaa ei vain ole.

Voidemaisen luomvärin levitykseen käytän Urban Decayn synteettistä sivellintä, se on siihen käyttöön täydellisen napakka ja jäykkä.

Meikki230416_IMG_3949_2

Vasta luomivärin jälkeen alan värittää kulmakarvoja. Olen aina tehnyt näin, en tiedä mikä logiikka siinä on.

Rutiinin järjestys on niin pinttynyt ettei järjestystä edes mieti.

Eilen päätin pitkästä aikaa kokeilla puuterimaista kulmaväriä, mutta en tykännyt tuloksesta ja kulma jäi epämääräisen ”sumuiseksi”. Lisäsin reunoille Dermosilin kynää, surren loppunutta Urban Decayn kulmakynääni jota mun pitäisi ostaa lisää.

Ostin Pariisista Sephoran oman talon yhtä ohuen kulmakynän (kun mun käyttämä UD:n sävy oli siellä lopussa), mutta tuo Sephoran kynä tekee vähän liian voimakasta, vahamaista jälkeä.

Meikki230416_IMG_3952_2

Rajauksen laittojärjestys vaihtelee, joskus laitan sen ennen kulmia, joskus kulmien jälkeen.

Eilen käytin MACin voidemaista rajausta sävyssä Dipdown.

Meikki230416_IMG_3955_2

Seuraavana on vuorossa ripsien taivutus ja maskarointi.

En taivuta ripsiä joka kerta, etenkään jos on vähänkään kiire. Hentoiset ripseni taittuvat herkästi liian kulmikkaiksi jos painan taivuttimilla vähänkään liian lujaa ja pitkään, ja sitten ripsari levittyy rumasti.

Tykkään Cailapin Mariela Sarkima -taivuttimista, itse asiassa paljon enemmän kuin klassisista Shu Uemuran.

Meikki230416_IMG_3958_2

Kun silmämeikki on kutakuinkin valmis, siirryn peiteaineeseen. Sitä ei kannata laittaa ennen silmämeikin tekoa koska joudun kuitenkin luomivärioperaation aikana pyyhkimään silmänalusia topsipuikolla ja usein myös kosteusvoiteella.

Tällä hetkellä minulla on käytössä Everyday Mineralsin Cover-peiteaine johon olen oikein tyytyväinen. Kattava EDM-postaus on tulossa toukokuun aikana.

Meikki230416_IMG_3961

Myös meikkipohja on tällä hetkellä Everyday Mineralsin. Tein sävyistä mielenkiintoisia havaintoja, joista lisää toukokuussa.

Olen vuorotellut Jojoba-pohjan ja Semi Matte -pohjan kanssa enkä vieläkään osaa päättää kummasta tykkään enemmän. Eilen minulla oli Jojobaa.

Mineraalipohjan levitykseen suosikkini on Idunin kabuki, aivan täydellinen sivellin niin pehmeytensä, tiheytensä kuin kokonsa puolesta minun makuuni.

Meikki230416_IMG_3963_2

Pyöriteltyäni meikkipohjan paikoilleen tarkastelin silmämeikkiä ja tein sinne hienosäätöä.

Luottomeikki_IMG_3987

Lisäsin alaluomelle vaaleaa beigeä (L’Oreal Platinum Beige) ja sisänurkkaan vaaleaa persikkaa (IsaDora Blooming Spring).

Huomatkaa ikääntymisen merkit… Luomi kulmaluun päällä käy yhä raskaammaksi ja ulkonurkan vekki katkaisee jo siipirajauksen kärjen… :/ Katselin juuri vanhoja meikkikuvia viiden-kuuden vuoden takaa eikä vekki ollut vielä olemassa niissä kuvissa.

Ihon löystymisen tuntee itse asiassa konkreettisestikin meikatessa; ennen niin napakka iho venyy nykyään reippaasti siveltimen ja vaahtomuoviapplikaattorin mukana. Näitä juttuja on mielenkiintoista havainnoida :) Vielä muutama vuosi ja saan varmasti pingottaa luomen sormilla ennen luomivärin levitystä. :)

Meikki230416_IMG_3971_2

Meikin toisiksi viimeisin vaihe on poskipuna.

Yleensä laitan sen jälkeen aina myös sipauksen hohdepuuteria poskipäille, mutta tällä kertaa valitsin niin hohtavan poskipunan (The Body Shopin joululuomiväripaletin korallin) ettei erilliselle highlighterille ollut enää tarvetta.

Poskipunasivellin #1 on Diorin. Ihan sairaan ihana ja sairaan kallis, myönnän että en välttämättä ostaisi sitä itse ainakaan normihintaan. Sain tämän kerran myyntikilpailun palkintona ollessani vielä liikkeessä töissä. Ihanin palkinto mitä olen koskaan myyjävuosinani saanut <3

Meikki230416_IMG_3974_2

Meikin viimeistelee huulikiilto. (Naurattaa muuten kun mulla on kotona Lumenen huulikiiltoja jo varmaan kolmelta tai neljältä viime ”sukupolvelta”. Tuntuu että Lumene uusii kiiltonsa pakkauksen aina kahden vuoden välein. Lumenen ”mehukiillot” (eli laatu ilman helmiäistä) on muuten lempparihuulikiiltoni markettimeikkisarjoissa.

Käytän 95-prosenttisesti huulikiiltoja ja 5-prosenttisesti huulipunia, tosin mieltymykset vaihtelevat. Välillä minulla on pidempiä huulipunakausia jolloin käytän punaa päivittäin. Huulikiilto on ilman muuta helpompi (kun ei vaadi peiliä), joten se tulee valittua useammin jo pelkästään sillä perusteella.

Iltameikissä käytän useammin huulipunaa koska pidän sitä juhlavampana.

Perusvoide_IMG_3976

Meikkirutiiniin kuuluu aina myös perusvoide jolla putsaan varisseet luomivärit, harhaan osuneet ripsarit sun muut sotkut.

            idMeikki230416_IMG_4018

Iltaa varten upgreidasin meikin vakiotoimenpiteellä: silmiin sisärajaus, vähän lisää peiteainetta silmänalusille ja huulten ympärille ja huulikiillon vaihto huulipunaan (eilisessä meikissä Viva La Divan Summer Queen).

*

Tällaisella kaavalla syntyy mun perusmeikki :)

Kaikkein nopeimpaan perusmeikkiin käytän 7-8 tuotetta: luomenpohjustus, kulmageeli, kulmakynä, rajaus, ripsiväri, peiteaine, mineraalipohja (+ poskipuna). Mutta kun on aikaa, tuotteita hurahtaa helposti yli 20.

Oletteko te juurtuneet tiettyyn järjestykseen meikkauksessa?

Tuotteiden määrästä en edes kysy sillä tiedän, että ainakin kunnon meikkifriikeillä niitä tosiaankin kuluu helposti se parikymmentä :D

.

Postauksessa näkyvistä tuotteista seuraavat on saatu blogin kautta: Idunin tuotteet, Lumene-kulmaväri, L’Oreal-ripsiväri, Cailap-ripsentaivuttimet, Everyday Minerals -tuotteet ja The Body Shopin luomiväripaletti.

Kommentit
 1. 1

  Kuorotipu sanoo

  Järjestys on tarkka, aamuista ei selviä hengissä ilman rutiineja.

  Mä aloitan silmämeikin pohjustuksesta ja luomiväreistä. Mikäli laitan rajauksen,teen sen kynällä ennen luomiväriä. Yläluomen jälkeen laitan peiteaineen silmien alle, levitän mahdollisesti pohjustuksen kasvoille sekä tämän jälkeen mineraalipohja, sävyttävä päivävoide/meikkivoide ja irtopuuteri.

  Seuraavana vuorossa alaluomen meikkaus, ripsien taivutus ja ripsiväri. Silmien viimeistelyn jälkeen vuorossa kulmat (kynä+geeli) ja varjostus, poskipuna&korostus-kombo.

  Perus arkimeikkiin menee joku 15-20 tuotetta.

 2. 3

  sanoo

  Olen nyt useammasta blogista lukenut meikkausrutiineja ja hämmästyin tätä silmämeikin tekoa ennen kasvojen meikkausta.
  Itse aina aloitan kasvoista, sen jälkeen ripsien taivutus ja ripsari ja sitten vikaksi silmämeikin kimppuun. Onhan se inhottavaa, kun tummia sävyjä käyttäessä aina vähä varisee ja saa olla siistimässä. Enpä ole tullut hoksanneeksi tehdä silmiä ensin ja sen jälkeen kasvot. Hassua voi olla myös se, että haluan laittaa ripsarin ennen luomivärejä. Laitan piilarit ripsarin jälkeen, jotta näen laittaa tarkemmin luomivärit eikä ripsaria mene enää piilareihin.
  Silti täytyykin seuraavan kerran meikatessa kokeilla vähän erilaista järjestystä. Olen nyt vasta opettelemassa kulmien meikkausta eikä sille ole vielä löytynyt sopivaa kohtaa meikkausrutiinissa eikä oikein vielä silmää miellyttävää sävyäkään. Kestää totutella peilikuvaan, kun kulmat pomppaavat silmille, ainakin omiin silmiin.

  • 3.1

   Sanni sanoo

   Olen nyt useammasta blogista lukenut meikkausrutiineja ja hämmästyin tätä silmämeikin tekoa ennen kasvojen meikkausta.

   Se on ammattilaisen tapa; silmät kannattaa meikata ensin koska niitä meikatessa lähes aina varisee tavaraa poskille ja muualle naamaan. Niitä sitten joutuu pyyhkimään, ja jos alla on jo meikkipohja, se kärsii ja pahimmassa tapauksessa pohjan joutuu tekemään uudestaan.

   • 3.1.1

    sanoo

    Eli nyt selvisi suurin syy, miksei illanviettoihin ja juhliin enemmän meikatessa pohja ole parhain mahdollinen kuin arkena vähemmän meikatessa. Joudun nimittäin aina vähän fiksailemaan kasvoja silmämeikin jälkeen eikä se enää ole niin hyvä kuin alussa. Onneksi aina voi oppia uutta :) kokeilen heti vappumeikkiä tehdessä

 3. 4

  Jonttu sanoo

  Upea meikki, varsinkin tuosta arkiversiosta tykkään niin, että haluaisin itsekin osata.

  Itselläni vain ensin tehotipat, couperoseseerumi, ja peruskosteutus, jonka jälkeen kuivatteluaikaa, jolloin sopii syödä esim. aamukaurapuuro ja pähkinöitä. Sitten peiteainetta kasvoille ja varsinainen meikkipohja. Viimeisenä teen aina silmäalusten peittämisen, sillä se on vaikein kohta ”meikkiäni”. Siinäpä se.

 4. 5

  Kielo sanoo

  Teen silmämeikin aina niin, että ripsiväri ensin, sitten rajaus ja lopuksi luomiväri. Ripsivärin laittoni on niin sotkuista puuhaa, etten voi laittaa rajauksia tai luomiväriä ensin tai ne pyyhkiytyvät pois ripsivärisotkuja siivotessa. En vain osaa laittaa ripsiväriä sotkematta koko silmän ympärystää .

  Ja kyllä, ikääntyminen on alkanut näkyä minunkin silmissäni (ollaan saman ikäisiä). Luomeen on tullut poimu ja iho on selvästi veltostunut. Muutenkin kasvojen ihosta on sellainen kimmoisuus hävinnyt. Kynnen kärjellä kun painaa ihoa, jää ihoon selvä kuoppa hetkeksi ennen kuin se palautuu normaaliksi.

  • 5.1

   Sanni sanoo

   Muutenkin kasvojen ihosta on sellainen kimmoisuus hävinnyt. Kynnen kärjellä kun painaa ihoa, jää ihoon selvä kuoppa hetkeksi ennen kuin se palautuu normaaliksi.

   Joo, tuollaiset painaumajäljet (kuten aamuisin tyynystä jääneet) on aika hyvä indikaattori ihon kimmoisuuden suhteen. Olen huomannut saman että kaiken maailman painaumat jää iholle näkyviin paljon pidemmäksi aikaa kuin nuorempana, iho ei enää palaudu yhtä hyvin.

 5. 6

  Mari sanoo

  Miten tuolla perusvoiteella siis putsataan varisseet värit ja sotkut? Nyt saa vääntää ihan rautalangasta. Kuulostaa mielenkiintoiselta…!
  Mä sotken ihan hirveästi meikatessani, ja olisi kiva jos niitä sotkuja voisi siivota jollain helpommalla konstilla. :)

  • 6.1

   Sanni sanoo

   Miten tuolla perusvoiteella siis putsataan varisseet värit ja sotkut? Nyt saa vääntää ihan rautalangasta.

   :)

   Kastetaan topsipuikon pää perusvoiteeseen ja pyyhitään sotkut pois :) Voiteen tahmeus nappaa varisseet kimalteet ja puuteripartikkelit mukaansa, ja jos ihoon on ehtinyt kuivua/takertua jotain vedenkestävää, esim. eyelineria tai maskaraa, niin voiteen rasvaisuus liuottaa ne irti. Iho jää vieläpä voiteen jäljiltä kosteutetuksi eli putsaustoimenpide ei riistä ihon pinnan kosteutta.

   Perusvoidekikka toimii samaan tapaan kuin silikonipohjaiset ”meikinkorjaustökötit”, joita on kyllä tosi harvalla merkillä mutta niitä on olemassa ja ovat todella käteviä, mutta mielestäni on täysin turhaa maksaa tällaisesta erikoistuotteesta kun perus/kodsteusvoide ajaa saman asian :) Lisäksi, kosteusvoiteella saa bonuksena kosteuttavan vaikutuksen, kun taas silikonimömmöputsari voi jättää ihon pintaa kuivemmaksi mitä se oli ennen korjaustoimenpidettä, jolloin päälle tuleva meikkipohja saattaa levittyä vähemmän nätisti. Hyvänä esimerkkinä silmänaluset, joilta ainakin itse joudun putsailemaan meikkivalumia kaikkein eniten. Jos pyyhkisin nuo sotkut irti pelkällä silikonitahnalla tai vaikkapa vedellä kostutetulla topsilla, ihon pinta jäisi sen verran kuivaksi ettei peiteaine levittyisi tälle alueelle yhtä notkeasti ja se korostaisi sy-alueen juonteita ja kuivimpia kohtia.

   Vinkki glitter-sotkuille: suuremmat kimalteet tai jotkut pienemmät hileetkin voivat olla mahdottomia saada irti edes kosteusvoidekikalla, ja tällöin auttaa teippi: glitterit painellaan irti teipin palalla.

   • 6.1.1

    Mari sanoo

    Kiitos Sanni ohjaista! Onpa nerokasta tuo perusvoiteen käyttö putsailussa, hyvä kun mainitsit sen postauksessa. Täytyy ehdottomasti kokeilla. :)

 6. 7

  Alcyone sanoo

  Miun on pitäny jo pitkään opetella tekemään silmät ennen pohjaa ja silti vieläkin ensimmäinen asia jonka naamalle teen on peitevoide + mineraalipohja. Sitten oon hätää kärsimässä, kun tummat luomivärit varisee silmien alle. Ei näin :D

 7. 8

  mononoke sanoo

  kaunis meikki ja kaunis Sanni, vekkejä tai ei <3 tykkään tosi paljon sun heleän persikkaisesta meikistä, pitäisi itsekin hankkia kunnon persikkapinkki ja ottaa se osaksi kevyttä repertuaaria ainaisten Naked-vaaleiden lisäksi :) Tulin taas katselleesi noita blogisi alkuaikojen väripommimeikkejäsi, saatan olla ihan kajahtanut kun tulen niin hyvälle tuulelle niiden katselusta :D (väriterapiaa!)

  Mulla järjestys ei mene täysin rutiinilla varsinkaan nykyään kun en meikkaa läheskään päivittäin. mielelläni tekisin pohjan ensin, sillä laitan aina luomiväriä myös alaluomelle (näytän ihan hassulta ilman), joten peiteaine on levitettävä ensin, ja siinä samassa olisi helppo laittaa muukin pohja. onneksi suurin osa luomiväriestä ei sottaa, mutta jos on vaikka jokin ihanainen ud-glittervarisuttaja niin pakko tehdä silmät ennen pohjaa.

  • 8.1

   Sanni sanoo

   Tulin taas katselleesi noita blogisi alkuaikojen väripommimeikkejäsi, saatan olla ihan kajahtanut kun tulen niin hyvälle tuulelle niiden katselusta :D (väriterapiaa!)

   Minustakin niitä on tosi hauska katsella, tuntuu niin jännältä kun samaan aikaan pystyy täysin muistamaan tunteen (ja samaistumaan) kun joka päivä halusi luoda noita väripläjäyksiä, mutta samalla tuon tyyliset meikit tuntuvat kuitenkin tänä päivänä ihan joltain muulta kuin itseltä. Mulle värikkyys on nyt sitä että koko luomelle levitetään yksi tehosteväri, ja kenties alaluomelle toinen, vaikka kontrastiväri, tai sitten sitä että luomi on nude ja värikkyys tuodaan rajauksilla. Monisävyiset, kirkkaat sateenkaarivärit tuntuisi nyt tosi oudolta :D

 8. 9

  Anniina sanoo

  Mullakin on tarkka meikkirutiini. Arkimeikkiin laitan ensiksi kosteusvoiteen ja seuraavaksi meikkivoiteen mutta juhlameikissä laitan meikkivoiteen viimeisenä. Seuraavaksi on vuorossa kulmat, jotka ovat itselläni niin vaaleat luonnostaan, että tarvitsevat väriä. Kulmat teen ennen silmämeikkiä sen vuoksi, että teen ne ikäänkuin vaaleampaan naamaan, jolloin ne tulee tehtyä hieman kevyemmällä otteella ja niistä tulee luonnollisemmat. Seuraavana on vuorossa ripsien taivutus, eyeliner ja ripsari. Lopuksi puuteria ja poskipunaa. Tästä rutiinista en osaa poiketa sitten millään :) Olen pohdiskellut jos vaihtaisin meikkipohjan mineraalipohjaan joten saas nähdä miten käy meikkausrutiinien jos tämän vaihdoksen teen…

  • 9.1

   Sanni sanoo

   Kulmat teen ennen silmämeikkiä sen vuoksi, että teen ne ikäänkuin vaaleampaan naamaan, jolloin ne tulee tehtyä hieman kevyemmällä otteella ja niistä tulee luonnollisemmat.

   Tuo on muuten ihan pätevä vinkki vaaleille daameille :)

 9. 10

  Julia sanoo

  Onpa ihana meikki! Pitäisikin ostaa joku persikanvärinen luomiväri mutta sitä oikeaa ei ole vielä sattunut vastaan… suosituksia otetaan vastaan ;-)

  Mun meikkirutiini on kyllä syvälle juurtunut, että tuntuu ihan hassulta, jos rupeaa jotain muuttamaan. Ensin pohja kuntoon: silmänympärysvoide, pohjustaja ja meikkivoide. Meikkivoiteen vähän kuivahdettua vahvistan kulmat kulmakynällä ja puuterimaisella kulmavärillä. Silmiä en osaa ruveta meikkaamaan, jos kulmat eivät ole kohdallaan :-D Silmämeikin pohjustusaine ja luomivärit sekä ripsari seuraavaksi, ja viimeisenä peiteaineet silmien alle ja mahdollisten näppyjen päälle. Viimeistellään kokonaisuus irtopuuterilla ja jos jaksaa, niin poskipuna ja korostukset paikoilleen. Tästä järjestyksestä ei voi poiketa, tai jotain unohtuu ihan varmasti!

 10. 11

  koshka sanoo

  Täällä toinen listafriikki, joten arvatenkin tämä postaus puhutteli jo senkin takia ;D Ja jep, täälläkin meikataan joka aamu samassa järjestyksessä, ei poikkeamia!

  Tuo sun persikkainen perusmeikki on kyllä kaunis!

 11. 12

  Ritu sanoo

  Kiva lukea muiden rutiineja :) Itse teen tyypillisesti seuraavassa järjestyksessä: luomien pohjustus, luomivärit, rajaus, mineraalipohja(+mahdollinen peiteväri), puuteri, kulmat, varjostus, poskipuna, (korostus,) ripsiväri ja huulet.
  En oikeastaan edes tiedä, miksi juuri näin toimin, mutta tämä tapa on vain tuntunut itsestä loogisimmalta. Esim. kulmia en voi tehdä ennen pohjaa, kun tuntuu, että sotkisin ne muuten kabukilla pyöritellessä. Samoin ripsivärin laitan vasta lopuksi, koska jostain järjettömästä syystä pelkään, että ripsien päälle voi muuten varista jotain haalistamaan mustaa väriä :D

 12. 13

  sanoo

  Mä en ole vieläkään oppinut tekemään meikkipohjaa silmien jälkeen. Haluan töpöillä pohjan huolettomasti huiskien, enkä osaa varoa meikattua silmäaluetta. :D Tosin eipä mulla ole varisuongelmia kuin glitteristen luomivärien kanssa ja ne poistan poskipäiltä teipillä.

  Aloitan siis koko meikin AINA taivuttamalla ripset. :D Sitten teen sen meikkipohjan, jonka jälkeen väritän kulmat. Mun on helpompi meikata silmiä, kun on jo valmiit kulmat kehystämässä. Silmämeikin aloitan rajaamalla geelillä yläsisäluomen. Kynämäiset rajaukset ennen luomivärejä, nestemäiset tai geelit luomivärien jälkeen. Lopuksi ripsiväri. Jos rajaan alasisäluomen, tulee se vasta tässä vaiheessa, kun valmiin silmämeikin kanssa näkee tarvitseeko sitä vai ei.

  Kun silmät on valmiit, laitan vielä poskipunan/varjot/korostukset. En oikeen osaa arvioida poskipunan määrää, jos silmät on meikkaamatta. :) Ja ihan viimeisenä laitan värillistä kulmageeliä, jotta saan sillä kulmien puuterisuuden pois.

  Niin ja huulet. Monesti on aamulla kiire, joten ne saatan meikata vasta töissä tai joskus harvoin bussissa.

  • 13.1

   Sanni sanoo

   Kynämäiset rajaukset ennen luomivärejä

   Tää oli jännä :)

   Mulla kynärajaus haalistuu ja efekti on paljon pehmeämpi ja vähemmän silmää muokkaava jos laitan sen luomivärin alle. Toki käytän tätä välillä tarkoituksella jos haluan huomaamattoman pehmeän rajauksen. Mutta useimmiten tykkään että rajaus saa näkyvästi tuoda silmään muotoa, ja tällöin en halua mitään puuterimaista päälle pehmentämään ja haalistamaan.

   • 13.1.1

    Kukka sanoo

    Mä laitan aina kynällä rajauksen ennen luomiväriä. Nimenomaan tykkään siitä, että se ei sitten ole niin terävä. Tuntuu ”omemmalta”. Joskus luomivärin levityksen jälkeen lisään tummaa luomiväriä rajauksen päälle, siis vahvistan rajauksen vielä luomivärillä. En oo muuten varmaan koskaan laittanut kynärajausta (ja muuta rajausta en oo koskaan käyttänyt) vasta luomivärin jälkeen. Täytyy ehkä kokeilla sekin :)

    • 13.1.1.1

     Sanni sanoo

     ”Omalta tuntuvuutta” kannattaa ehdottomasti seurata :) Jo silmän ja kasvojen luuston muotokin vaikuttaa siihen, millainen meikkityyli ”imartelee” parhaiten, ja toisille pehmeä rajaus sopii ilman muuta paremmin kuin terävä ja voimakkaasti erottuva.

 13. 14

  sanoo

  Ihana postaus!! :) Mulla aina näin, meikkivoide, poskipuna, luomiväri, ripsiväri ja huulipuna (jos laitan). EDM-postausta odotellaan täällä! Niitähän saa nyt iHerbistäkin, just tilasin kuultopuuteria ja aurinkopuuteria rewardseilla. Muita tuotteita en ole kokeillut.

 14. 15

  Elli A sanoo

  Hei! Miten olet saanut tuolla Sculpt-maskaralla saamaan noin erotellut ripset? Ostin sen itse kokeilumielessä, mutta jälki oli ihan kauheaa :-) Ihan kuin olisin ollut piilokamerassa. Väriä tuli tosi paljon kerralla, harjassa ei tuntunut olevan harjaksia ja ripset paakkuuntuivat ehkä neljään isoon klimppiin. :-) Saman sarjan So Couture -maskarasta tykkään taas hyvin paljon. Kiinnostaa vaan tietää teenkö jotain täysin väärin, sillä Googlettamalla selvisi että monissa blogeissa on kehuttu tuota Sculpt-maskaraa.

  • 15.1

   Sanni sanoo

   Miten olet saanut tuolla Sculpt-maskaralla saamaan noin erotellut ripset?

   Tuo olikin ihan sattuma :D Se ei tosiaan normaalisti tee kovinkaan eroteltua jälkeä vaan massaa tulee kuvailemallasi tavalla valtavasti kerralla ja yhdellä-kahdella vedolla saa jo paksut ripset. Tarkempaa ”analyysia” Sculpt-maskarasta tulossa seuraavassa Kimpparipsariarvostelujutussa joka onkin itse asiassa odottanut luonnoksissa puolivalmiina jo varmaan kuukauden :D Aina vain muut jutut jyrää ohi ^_^

   Sculpt ei muuten kuulu samaan sarjaan So Couturen kanssa, vaikka siis Lorkun maskaroita kummatkin ovat. So Couture kuuluu Volume Million Lashes -linjaan joka on nimenomaan erotteleva, kaikissa tuon linjan maskaroissa on tosi erottelevat, kampaavat harjat. Sculpt kuuluu False Lash -linjaan jossa ideana on tuoda ripsiin kerralla enemmän massaa ja paksuutta kuin Volume Millionissa, tuon linjan maskarat ovat siis lähtökohtaisesti vähemmän erottelevia. Tosin False Lash -linjassa eri yksilöiden harjat poikkeavat toisistaan muotoilultaan enemmän kuin Volume Millionissa. Tuon Sculptin harja muistuttaa mun mielestä hyönteistä :D

   • 15.1.1

    Elli A sanoo

    Mielenkiinnolla odottelen tuota tulevaa arvostelua :-) Tuubin ulkonäkö ja muoto sekoitti ilmeisesti, luulin että ovat samaa sarjaa.

 15. 16

  Em sanoo

  Mä aloitan meikkipohjasta, plus aurinkopuuteri ja poskipuna, muuten ei tule mistään mitään. Kokeiltu on. :D Olen vaalea ja ihoni on melko kirjava. En vaan osaa piirtää silmiä esiin paljaalle naamalle, mulla on ensin oltava se tasaisemman ja hehkeämmän värinen ”kangas” aloituspisteenä. Kulmat tulee myös aina ennen silmiä, silmänaluset ja huulet viimeiseksi.

  • 16.1

   Sanni sanoo

   Olen vaalea ja ihoni on melko kirjava. En vaan osaa piirtää silmiä esiin paljaalle naamalle, mulla on ensin oltava se tasaisemman ja hehkeämmän värinen ”kangas” aloituspisteenä.

   Ymmärrettävä logiikka tämäkin :)

 16. 17

  bubbs sanoo

  Jännää, en ole ikinä edes ajatellut laittaa kulmageeliä ennen kulmaväriä! Itse jotenkin ajattelen sen geeli lukitsee ne värit alleen, ja usein koen sen myös tasoittavan lopputulosta. Täytyy ihan mielenkiinnosta testata huomenna toisinpäin :)

  Mun päivämeikin järjestys on meikkivoide, puuteri, poskipuna, kulmaväri, kulmageeli, luomiväriprimeri, vaalea luomiväri (voidemainen, puuterimainen tai molemmat), ripsien taivutus, silmänrajaus, ripsiväri, (huulituote).

  Jos teen tummaa iltameikkiä, saatan jättää meikkipohjan loppuun. Järjestys ei muutenkaan ole ihan järkkymätön, mutta käytännössä tärkeysjärjestys – meikkipohja, poskipuna ja kulmakarvat ovat tärkeimmät, lopun voi kiireessä jättää vaikka tekemättä. Jätän mielummin vaiheita välistä, kuin kiirehdin ihanaa ja meditatiivista meikkirutiinia yhtään.

  • 17.1

   Sanni sanoo

   Jännää, en ole ikinä edes ajatellut laittaa kulmageeliä ennen kulmaväriä! Itse jotenkin ajattelen sen geeli lukitsee ne värit alleen

   Mä laitan usein sekä alle että päälle :) Unohtui mainita postauksen tekstissä, useimmiten ”lukitsen” värin vielä toisella geelikerroksella värityksen jälkeen.

   Kun kulmakarvalaatu on niin hentoa että olen todennut helpoimmaksi kiinnittää ne ensin muotoon ennen väritystä, sillä muuten värittäessä hentoiset karvat ”heiluvat” ja liikkuvat jolloin väritystulos on usein suttuisempi ja epätasaisempi kuin silloin kun kulmat on jo ”liimattu” ojennukseen :D

 17. 18

  Jonttu sanoo

  Minullakin oli vaikeaa päättää noiden kahden EM:n koostumusten välillä! :) Eli et ole ainut, jonka on vaikeaa tietää, kummasta tykkäisi enemmän. :)

 18. 19

  Karoliina sanoo

  Mä olen todellinen rutiini- ja järjestysihminen :D Mulla on jopa pukemisessa, riisumisessa, hampaiden ja meikin pesussa kuin tiskauksessakin (oikeestaan varmaan ihan kaikessa mitä teen) tarkka järjestys… Meikin alotan aina ensin pohjasta ellen tee tummaa silmämeikkiä; meikkivoide, peiteaine, puuteri, varjostukset ja korostukset, poskipuna. Sitten vasta luomivärit, ripsien taivutus, rajaus ja ripsiväri ja viimeisenä kulmakynä ja -geeli.
  Olisiko sulla muuten mitään vinkkiä siihen, kun mulla tuppaa aina jäämään rajauksesta osia ripsentaivuttimiin, jos teen rajauksen ennen ripsien taivutusta? Siis tämä käy niin vedenkestävillä nestemäisillä rajauksilla kuin geelimäisilläkin, vaikka antaisin kuinka kauan kuivua.

  • 19.1

   Kuorotipu sanoo

   ”Olisiko sulla muuten mitään vinkkiä siihen, kun mulla tuppaa aina jäämään rajauksesta osia ripsentaivuttimiin, jos teen rajauksen ennen ripsien taivutusta? Siis tämä käy niin vedenkestävillä nestemäisillä rajauksilla kuin geelimäisilläkin, vaikka antaisin kuinka kauan kuivua.”

   Mulla on sama ongelma. Joku joskus suositteli, että taivuttaisi ripset ennen rajausta, mutta sitten ne on mulla ainakin tiellä :/

  • 19.2

   Sanni sanoo

   Olisiko sulla muuten mitään vinkkiä siihen, kun mulla tuppaa aina jäämään rajauksesta osia ripsentaivuttimiin, jos teen rajauksen ennen ripsien taivutusta?

   Valitettavasti ei, minulla ei ole tuosta omakohtaisia kokemuksia. Voisikohan liittyä jotenkin taivutintyyppiin..? Esim. onko käytössä muovinen vai metallinen taivutin? Tai luomen muotoon..? Jos toisilla taivutin koskee ripsen tyveä enemmän kuin toisilla…? Ripsityvihän on muuten hyvinkin erilainen eri ihmisillä; toisilla luomi laskeutuu pikkuisen tyven päälle ikäänkuin ”huppuna” ja rajausta tehdessä luomi on pingotettava ylöspäin että ylipäänsä pääsee rajaustuotteella ihan ripsen juureen, toisilla taas tyvi on hyvin paljas eikä luomi peitä sitä yhtään. Myös ripsien kulma vaihtelee, toisilla ne menevät enemmän alaspäin, toisilla kaareutuvat ylöspäin. Voisin kuvitella, että näillä jutuilla saattaisi olla merkitystä kuvaamassasi ongelmassa. Voi olla, että siihen on hyvin vaikea vaikuttaa jos kyse on rakenteellisesta seikasta.

 19. 20

  Paltsu sanoo

  Mä teen aina meikkipohjan ensin, en onneksi oikeastaan koskaan onnistu varistamaan luomiväriä silmän alle :) Oon joskus kokeillut tehdä silmämeikin ennen meikkipohjaa, mutta kun kasvojen iho on epätasaisen värinen niin ei jotenkin osaa nähdä että tuleeko silmämeikistä tarpeeksi/liian tumma. Eli silmämeikki ja kasvojen iho ovat jotenkin niin eri ”viimeistelyastetta” että on vaikea hahmottaa lopputulosta. Vaikea selittää :D

  Mutta meikkipohjan jälkeen kulmat kuntoon, sitten luomivärin pohjustus, luomiväri, rajaus ja viimeisenä ripsari. Tai noh, ihan viimeisenä laitan aurinkopuuterin :) huulimeikkiä en tykkää käyttää, huulirasva riittää.

  Mulla on ikää 10 vuotta vähemmän kuin sulla, ja mulla jo vekki katkasee siipirajauksen..

  Pitäis muuten hankkia joku korallinen luomiväri, näyttää niin raikkaalta! En omista vielä yhtäkään korallin sävyä.

  • 20.1

   Sanni sanoo

   en onneksi oikeastaan koskaan onnistu varistamaan luomiväriä silmän alle :)

   Wow, respect! :)

   Eli silmämeikki ja kasvojen iho ovat jotenkin niin eri ”viimeistelyastetta” että on vaikea hahmottaa lopputulosta. Vaikea selittää :D

   Mä ymmärrän kyllä :) On ihan totta että silmämeikki on tuosta näkökulmasta kivempi tehdä meikkipohjan jälkeen, mutta sotkunäkökulmasta ainakin mulla se vain on huonompi järjestys :) Aina saa pyyhkiä jotain varissutta poskilta.

   Pitäis muuten hankkia joku korallinen luomiväri, näyttää niin raikkaalta!

   Mä oon henk.koht sitä mieltä että kaikkien pitäisi omistaa persikkainen tai korallinen luomiväri ^_^ Ne vaan sopii kaikille ja ero aina-niin-korrektiin-mutta-ah-niin-tylsään beigeen on selvä.

   • 20.1.1

    Tiina sanoo

    Meinaakko nää et ihan viileä sävyisellekkin korallia? Vaihtelua kyllä kaipais…

    Voitko muuten valottaa eroja EDM:n ja Lolon välillä jo nyt vähäsen,kun olen tilausta miettimäs iherbille:-)

    • 20.1.1.1

     Sanni sanoo

     Meinaakko nää et ihan viileä sävyisellekkin korallia?

     Kyllä, korallia löytyy myös viileänä :) Silloin joukossa on myös pinkkiä.

     Voitko muuten valottaa eroja EDM:n ja Lolon välillä jo nyt vähäsen

     Eroja:
     * Lololla on vain yksi pohjalaatu kaikille ihotyypeille, EDM:llä kolme
     * Lolo lupaa pohjalleen SPF-kertoimen, EDM ei
     * EDM käyttää yhdessä pohjassaan kosteuttavia jojobaestereitä mikä erottaa sen ainesosallisesti Lolosta, muuten käytetyt mineraalit ovat samoja. (Pitoisuudet ja laatuseikat tietysti tuovat pohjiin eroja, esim. micaa on olemassa todella kiiltävänä ja todella himmeänä laatuna.)

     Tuossapa erot pähkinänkuoressa. Peittävyydessä en ole kokenut itse eroa. Olen kokeillut EDM:ltä Jojoba- ja Semi-Matte-pohjat ja ne ovat hohtavampia kuin Lolon pohja.

     EDM:n formulaa on muutettu vuosien varrella, muistan että pohjat eivät aina ole olleet 100-prosenttisesti mineraalia, toisin kuin Lolon. Nyt ainoa ei-mineraaliainesosa EDM:llä ovat nuo jojobaesterit.

     • 20.1.1.1.1

      Tiina sanoo

      Kiitos vastauksesta,taas kerran!
      Ja joo kyllähän mulla jostain paletista löytyy pinkkkikoralli..täytyypä kokeilla ja pois beigestä/ruskeesta:-)

      Hauskaa vappua!

   • 20.1.2

    Paltsu sanoo

    En käytä glitterisiä tai muutenkaan kovin hohtavia luomivärejä, matta on enemmän mun juttu, ehkä vaikuttaa tuohon varisemiseenkin? :)

    Jep, multa löytyy vain korrekti beige :D täytyypä käydä vilkaisemassa uudestaan korallisille sävyille omistettu postaus, jospa löytäisin sieltä jonkun kivan sävyn jonka voisi hankkia.

 20. 21

  Aldefiina sanoo

  ”Meikkaus on ihanaa ja rentouttavaa puuhaa, minun versioni piirtämisestä ja maalaamisesta.”
  Mahtava vertaus. Tuolla ajatuksella sitä voisi tosiaan tehdä :D

  • 21.1

   Serafia sanoo

   Tuo on myös oma ajatukseni. Hauska lukea että muillakin on tuo juuri se mielikuva meikkaamisesta.

   Mä laitan eka UDPP:n ja sen jälkeen meikkivoiteen. Peiteaine silmänalusille ja sitten joku Paint Poteista. Jos käytän jauhemaisia meikkipohjia vaihdan peiteaineen ja meikkipohjan järjestystä. Paint Potin jälkeen laitan luomivärit ja rajaan silmät. Silmienrajauksien kuivuessa teen kulmat ja laitan poskipunan/puuterin/aurinkopuuterin. Viimeisenä taivutan ripset ja laitan ripsiväriä.

 21. 22

  sanoo

  Huulikiiltoihminen ilmoittautuu, vaikka huulipunatkin on heikkous, tuo Lumenen huulikiilto löytyy täältäkin ja siinä on kyllä oma lempparisävy. Tuo Lorkun ripsari on tosi hyvä, tykkään miten erottelee ja tuo ripsiin tuuheutta. Miltei menee samalle viivalle aiemman lempparin Maybellinen Sensational Lashes ripsarin kanssa. Lorkun taitaa kyllä sotkea vähemmän meikinpoiston yhteydessä. Kivaa oli nähdä ja ensi kerralla höpötellään enemmän ja niitä tiikerikatkarapuja kaiholla muistelen. ;)

  • 22.1

   Sanni sanoo

   tuo Lumenen huulikiilto löytyy täältäkin ja siinä on kyllä oma lempparisävy.

   Tuo persikkainen sävy on just täydellinen! :) Huomaamaton ja läpikuultava mutta kuitenkin kivasti sävyä tuova verrattuna täysin värittömään. Onneksi Lumene on säilyttänyt tuon saman (no, ainakin hyvin saman tyyppisen) sävyn valikoimassaan jo pitkään kaikkien uudistusten läpikin.

   Tuo Lorkun ripsari on tosi hyvä, tykkään miten erottelee ja tuo ripsiin tuuheutta.

   Mulla se ei erottele kovinkaan hyvin kun massaa tulee niin kauheasti kerralla, mutta paksuutta tuolla kyllä saa :)

   Kivaa oli nähdä ja ensi kerralla höpötellään enemmän ja niitä tiikerikatkarapuja kaiholla muistelen. ;)

   :) :) Paitsi kastiketta oli liikaa ^_^

   Mutta tosiaan, toivottavasti tulee tilaisuuksia jutella enemmänkin :) Mää niin tykkäisin kun (sponsoroimattomia) bloggaajatapaamisia olisi enemmän ja säännöllisesti, olisi ihana tavata ihan vain puhtaan höpöttelyn ja kosmefriikkeilyn merkeissä ilman sponssattuja puitteita :) (Tosin mun pitäisi asua Helsingissä että ylipäänsä olisi mahdollista osallistua tapaamisiin tiheämmin..)

   • 22.1.1

    Kukka sanoo

    Hassu kommentti, mutta pakko jakaa: Kuin luin tuon, että ”mun pitäisi asua Helsingissä” – mun reaktio oli: ”Ai, etkö sä sitten asu Helsingissä!?!?!?” Miten voi lukea blogia tällaisen harhan vallassa?!?! Mistä ihmeestä mä olen kehittänyt ajatuksen, että asut Helsingissä? Olis mielenkiintoista tietää. Ja ihan kiva, että harhaluulo sai kolauksen :D Olen kyllä tehnyt havainnon, että joskus olet asunut Kuopiossa ja Ahvenanmaaltakin löytyy kämppä ja joskus ei ollut varaa junalippuun johonkin blogijuttuun (joka ehkä oli Helsingissä jopa) mutta tästä huolimatta sä mun ajatuksissa asut Helsingissä. Kummaa :D Missä sä sit muuten oikein asut? Heh, ja nyt tajuan joskus jopa miettineeni, että jos asuis Helsingissä, vois vaikka joskus törmätä suhun jossain. Tää on ihan friikkiä!

    Ja sit vielä kysymys huulikiillosta: Mä oon siirtynyt huulipuniin, koska ne pysyy paremmin/kauniimpina. Ja tällä tarkoitan sitä, että mulla huulikiilto aika nopeastikin kasautuu sellaiseksi ohueksi viivaksi keskelle alahuulta (siis koko huulen matkalle vaakatasoon). Käykö sulla näin? Osaatko sanoa, mikä tuohon auttaisi? Mielelläni käyttäisin kiiltoja enemmänkin, mutta on mennyt hermot tähän.

    • 22.1.1.1

     Kukka sanoo

     Mä yritän täällä toipua tästä shokista :D Vielä oli pakko tulla kertomaan, että esim. muistan jonkun postauksen lenkkikuvat (siis olit niissä pihalla treenivaatteissa) ja silloinkin mietin tyyliin, että siellä se Helsingissä juoksee ja muka mielestäni vielä sijoitin sen tiettyyn kohtaan Helsinkiä!

     Mitäköhän muita harhaluuloja sitä on kehitellyt elämässä?!?!? :D

     • 22.1.1.1.1

      Sanni sanoo

      silloinkin mietin tyyliin, että siellä se Helsingissä juoksee ja muka mielestäni vielä sijoitin sen tiettyyn kohtaan Helsinkiä!

      ^_^ :D :D

      Voin kertoa että en ole koskaan lenkkeillyt Helsingissä :D Korkeintaan ottanut juoksuaskeleita jos olen myöhästymässä kulkuneuvosta :D

    • 22.1.1.2

     Sanni sanoo

     Mistä ihmeestä mä olen kehittänyt ajatuksen, että asut Helsingissä?

     Hehheh, älä yhtään hämmästele, todella moni luulee näin :) Se johtuu varmastikin siitä että tosi moni bloggaaja tosiaan on pääkaupunkiseudulta, jolloin Helsinki on bloggaajien kohdalla ikäänkuin default-kotipaikka jos asiasta ei ole parempaa tietoa :) Ja kun mä en blogissani mitenkään korosta sitä missä asun enkä ole ”profiloitunut” minkään tietyn paikkakunnan bloggaajaksi, niin Helsinki tulee varmasti helposti oletusarvoksi :) Lisäksi käyn Helsingissä suhteellisen usein jolloin tekstissä vilisee ”tein Helsingissä sitä-ja-tätä” -ilmaisuja, jotka osaltaan kenties luovat kuvaa että vietän pääkaupungissa paljon aikaa = jopa asun siellä.

     Mä oon siirtynyt huulipuniin, koska ne pysyy paremmin/kauniimpina. Ja tällä tarkoitan sitä, että mulla huulikiilto aika nopeastikin kasautuu sellaiseksi ohueksi viivaksi keskelle alahuulta (siis koko huulen matkalle vaakatasoon). Käykö sulla näin?

     Huulikiilto käyttäytyy jossain määrin näin varmaankin melkein kaikkien huulilla, se kun on koostumukseltaan nestemäisempää kuin huulipuna eikä kiinnity huulen pintaan samaan tapaan. Eli huulikiillon ei lähtökohtaisesti kuulukaan pysyä kovin hyvin, sitä on tarkoitus lisäillä paljon useammin kuin huulipunaa. Tuo ”viivailmiö” on hyvin tuttu, sitten vain rapsuttelemaan viiva irti, kosteutus huulirasvalla ja uusi kerros huuikiiltoa päälle :) Ainakin mun on välikosteutettava huulia huulirasvalla kiillon lisäilyn välissä koska mulla on niin superkuivat huulirasva-addiktoituneet huulet.

     • 22.1.1.2.1

      Kukka sanoo

      Ok, en siis ole ihan outo :) (sekä Helsinki-kuvitelmieni että viivailmiöni kanssa)

 22. 23

  Suvi sanoo

  Kaunis persikkameikki! Itse hankin Lily Lolo persikkaisen poskipunan, mutta harmikseni se ei käynyt mulle yhtään :( tuntuu että kylmemmät pinkit sopii paremmin.

  Kysymys: jos käy noin, että luomessa poimu katkaisee siipirajauksen, voiko sille tehdä mitään? Tehdä rajaus jotenkin eri tavalla tai jotain? Kiinnostaa kovasti, itselläkin on vastaavaa ilmiötä alkanut näkymään.

  • 23.1

   Sanni sanoo

   Itse hankin Lily Lolo persikkaisen poskipunan, mutta harmikseni se ei käynyt mulle yhtään :(

   Minkä sävyn hankit? Onpa harmi että valinta osui itselle vähemmän sopivaan sävyyn.

   Lolon poskipunista Cherry Blossom on tosi nätti viileähkö persikka-pinkki. Sitten taas Juicy Peach ja Clementine on ihan kunnon lämpimiä, Beach Babe neutraali.

   jos käy noin, että luomessa poimu katkaisee siipirajauksen, voiko sille tehdä mitään?

   Kyllä, mutta tekniikka vaatii vähän tai paljonkin harjoitusta. Itse en esim. toistaiseksi ole saanut sitä onnistumaan itselläni, rajaus on helpompi tehdä kun sen tekee toiselle. Aiheelle on oma postaus täällä:

   http://karkkipaiva.indiedays.com/2014/03/16/siipirajaus-raskaalle-luomelle/

   Postauksen lopussa oleva lukijani Elinan vinkki on helpompi tapa ”ohittaa” vekki (riippuen tietysti vekin koosta ja laajuudesta), tällöin rajaus pitenee ja on lähtökohtaisesti ohuempi ja muutenkin vähän erinäköinen, mutta siiven kärki ei katkea. Helpommin toteutettava kuin ”hyppyrirajaustekniikka, kannattaa ehdottomasti kokeilla :)

   • 23.1.1

    Suvi sanoo

    Hankin juuri sen kunnolla lämpimän Juicy Beachin. Tuotekuva oli niin mielettömän houkuttelevan näköinen nettikaupassa. ;) Mutta kiitos vinkistä, tuon Cherry Blossomin voisin tilata kokeiluun :)

    Tuo ystäväsi vinkki siipirajauksesta saattaisi mulla onnistuakin. Lentokonerajaus kuulosti aika vaativalta minun taidoille! Kokeiluun :)

    Kiitos muuten mahtavasta blogista. Toivottavasti jatkat kirjoittamista vielä pitkään!

 23. 24

  Henni sanoo

  Mie laitan aina ensimmäisenä pohjan, sitten kulmat, seuraavaksi ripset, rajauksen ja viimeisenä luomivärin. Käytän luomiväriä aika harvoin ja laitan sen väärässä järjestyksessä. Luomiväri yleensä varisee, jolloin joudun joskus pestä silmänalukset misellivedellä ja meikata pohjan niille uudelleen. Tyhmää, mutta en oikein osaa tehdä muuten :D

 24. 25

  k sanoo

  Teen aina kulmat viimeiseksi, koska puuteroinnin jälkeen ne ovat ihan pölyiset puuterista ja pitää pyyhkiä puhtaaksi vedellä tai käsitellä sävytetyllä kulmageelillä. Onnistut jotenkin välttämään tällaisen ongelman? :)

  • 25.1

   Sanni sanoo

   Ilmeisesti onnistun :D Ehkä mineraalipohja ei ole niin pölyinen kuin tavallinen irtopuuteri?

 25. 26

  Jenny sanoo

  Mun perus arkimeikki menee näin: primer, meikkivoide, (peiteaine), puuteri, kulmakynä, kulmavaha, ripsien taivutus, ripsiväri, varjostukset, poskipuna ja mahdolliset korostukset. Luomiväriä en arkena käytä, koska sairaalaympäristössä se on vähän liikaa, kun olen muutenkin niitä harvoja jotka meikkaa ollenkaan. Siksi teen meikin myös tässä järjestyksessä, tuntuu että jos olisi laittanut jo ripsiväriä niin puuterin sutiminen saisi ripsetkin ihan puuterisiksi :D Menen aamulla seitsemäksi töihin ja tähän meikkiin menee alle 10 min eli ihan sopiva panostus siihen, että näyttää elävältä :D

  Loppuun tunnustus: Omistan tasan yhden luomiväripaletin, sellaisen vanhan halvan jossa on jotain beigejä ja ruskeita sävyjä joissa ei ole yhtään pigmenttiä. Minkä ihmeen paletin mä ostaisin että saisi edes joskus vapaapäivinä tehdä kunnon silmämeikkejä? :D Kovin tummia sävyjä en tarvi, mutta sellaisia turvallisia ja helppokäyttöisiä sävyjä, varmaan juuri akselilla beige-persikka-ruskea.

  • 26.1

   Sanni sanoo

   Minkä ihmeen paletin mä ostaisin että saisi edes joskus vapaapäivinä tehdä kunnon silmämeikkejä? :D

   Persikkaa löytyy tosi harvoista komboista tai edes solonappeina mikä on jatkuvan harmituksen ja ihmetyksen aihe. :/

   Jos vain budjetti taipuu MACin luomiväreihin niin ehdottomasti suosittelisin koostamaan oman maun mukaisen neljän sävyn paletin MACin sävyillä, sieltä löytyy kaikki mahdolliset sävyt ja ainakin saa just ne itseä miellyttävät. Urban Decayltakin löytyy vastaava oman paletin koostamismahdollisuus, mutta sävyvaihtoehtoja vähän vähemmän. Kolmas suositeltava merkki vapaasti koottavalla palettimahdollisuudella on Inglot, ja tämä merkki on myös edullisin. Mutta mä en tiedä mistä Inglotia edes saa Suomessa tällä hetkellä, Tampereeltakin se lähti.

   Päivittäiskosmetiikan puolelta ei löydy valmista beige-persikka-ruskea-sävymaailman palettia. Diorilla oli ennen Sunset Café -niminen viiden sävyn palettu joka olisi vastannut täydellisesti sun hakukriteerejä mutta paletti on poistunut valikoimasta vuosia sitten eikä hintakaan välttämättä ole se puoleensavetävin, halvemmalla saa itse koostettua paletin MACillä, UD:lla ja Inglotilla.

   MACiltä voisin heittää saman tien ehdotuksia neljän sävyn palettiin:

   Paradisco (hillitty persikka) TAI Arena (todella mieto beigepersikka, hyvä valinta jos Paradisco tuntuu ”liian” persikalta)
   Satin Taupe (neutraali hohtava viileä keskiruskea, todellinen klassikkosävy)
   Shroom (satiininen luonnonvaalea, niinikään Satin Taupen kaltainen THE klassikkosävy, sopii koko luomen pohjasävyksi ja kulmaluulle) TAI Naked Lunch (hohtavampi, voimakkaampi koko luomen vaalea kera hennon pinkin taitteen, loistava jos Shroom tuntuu liian tavalliselta)
   Wedge (mattainen neutraali keskiruskea) TAI Copperplate (viileä mattainen harmaanruskea) TAI Brun (neutraali tummanruskea) TAI Concrete (neutraali tummanruskea, harmahtavampi kuin Brun)

   Tietysti esim. se vaikuttaa ruskeiden valintaan todella paljon oletko viileä vai lämmin. Jos olet neutraali, ei tarvitse niin miettiä :D

   • 26.1.1

    Jenny sanoo

    Kiitos vastauksesta! Mun väritys on ehkä lämpimänpuoleinen, hiukset on kuparinpunaiset ja iho on tosi vaalea. Tuo oman paletin kokoaminen olisi kyllä järkevää mutta harmi kun lapista ei oikein pääse noiden merkkien äärelle. Selasin elevenin valikoimaa niin törmäsin tällaiseen:
    http://eleven.fi/pixi-mesmerizing-mineral-palette-copper-peach-28592.html
    Sävyt näyttää ainakin kuvissa kaunillta eikä olisi pahanhintainen sijoitus eli uskaltaisi ehkä tilata netistä. Pixillä on myös emerald gold-paletti mutta siinä olevat vihreät sävyt on ehkä mulle liian hurjia :D Kai punapää voi muuten kuitenkin käyttää kuparia ja persikkaa luomilla? Mulla on sinivihreät silmät eli ruskeat sävyt nyt ainakin sopii aina.

    • 26.1.1.1

     Sanni sanoo

     Oi, aivan törkeän ihannan näköinen tuo Pixin paletti! :)

     Kai punapää voi muuten kuitenkin käyttää kuparia ja persikkaa luomilla?

     Kyllä, ehdottomasti :)

     Ja lopultahan kyse on aina kaikkein eniten omasta tyylistä ja mausta ja sävyistä missä viihtyy :) Eli vaikka jotkut sävyt eivät ”sävyopin” tai viileä/lämmin-ajattelun perusteella sopisi, niin se on täysin merkityksetöntä jos kuitenkin itse viihtyy niissä :) Mutta kupari ja persikka ovat punertavia sävyjä joten ne sopivat punapäälle ihan ”opillisestikin” :D ^_^ Tietysti myös ihon sävy vaikuttaa, lämpimälle punapäälle ne sopivat paremmin kuin viileälle, mutta oma fiilis on tärkein :)

 26. 27

  Eevis sanoo

  Mulla arkisin meikkijärjestys on mineraalipohja (joskus alle nestemäinen peiteaine, joskus päälle mineraalipeite, joskus ei kumpaakaan), (rajaus), ripsiväri, kulmat, poskien varjostus ja poskipuna. Jos laitan luomiväriä, meikkaan silmät ensin ja pohjan vasta sitten.

  Tyhmä kysymys: voiko luomivärin pohjustajaa laittaa myös alaluomelle? Harmittaa, kun alarajaukset suttaantuu helposti (riipumatta siitä, millä ne on tehty) ja niitä saa olla vähän väliä siistimässä, ellei halua näyttää pandalta. Vai mikä avuksi?

  • 27.1

   Sanni sanoo

   voiko luomivärin pohjustajaa laittaa myös alaluomelle?

   Voi laittaa, mutta kannattaa huomioida että se myös jättää kuivan pinnan ja vie iholta kosteutta, eli jos silmänalusiho on kuivuuteen taipuvainen, luomenpohjustaja tekee ihosta entistä kuivemman näköisen. Primer kannattaa siis pitää ihan alaripsien tyvessä sillä alueella, mihin tekee rajauksen.

   • 27.1.1

    Eevis sanoo

    Kiitos vastauksesta! Kokeilin jo viikonloppuna parina päivänä laittaa primerin ihan alaripsien tyveen neuvosi mukaan, hyvin toimi! :)

 27. 28

  Armas Töppönen sanoo

  Tämä oli niin mielenkiintoinen postaus kommentteineen, että rohkaistun itsekin kirjoittamaan. Varsinkin kun juuri paria päivää aiemmin olin pohtinut omaa (lähes neuroottisen tarkkaa) meikkausjärjestystäni ja sitä mitenköhän muut toimii :)

  Minä aloitan pohjustamalla luomet meikkivoiteella ja puuterilla ja lisäksi pohjustan otsan. Otsa siksi, että seuraavaksi meikkaan kulmakarvat ja kulmien jälkeen ei voi enää meikata otsaa, ettei kulmameikki tuhriinnu. Kulmiin käytän kynää sekä puuterimaista kulmaväriä. Kulmakarvat ovat tärkein meikkini, ilman niitä kasvot ei näytä omilta ja muuta meikkiä ei vaan voi tehdä!

  Seuraavaksi laitan luomivärin. Tämän jälkeen pyyhitään varisut naamalta ja sitten voikin pohjustaa loput kasvoista meikkivoiteella. Meikkivoiteen jälkeen tulee maailman paras Malu Wilzin valokynä. Tuota tuotetta voisin kehua loputtomiin, ja se onkin ainoita tuotteita jolle olen ollut uskollinen vuosikausia! Sitten vielä puuteri ja meikkipohja on valmis.

  Tämän jälkeen tulee silmien rajaus. Fiiliksen ja tilanteen mukaan pelkkä ylärajaus tussilla tai lisäksi alarajaus kynällä. Seuraavaksi laitan ripsivärin (luottotuote kanebo 38 tai Diorin New look). Sitten vielä poskipuna, ja meikki on valmis. Huulilla käytän joko blistexiä tai sitten Acon soft pink -lip balmia (luottotuote!). Kaipa nämäkin voi tietty meikin osaksi laskea.

  Tuotteita tuli 11, tai 12-13 jos eri luomivärisävyt lasketaan. Joskus laitan vielä aurinkopuuteria, mutta tuon enempää en tuotteita naamaani saa, ja oikeastaan yllätti että noinkin montaa sitä tulee käytettyä, kun pidän meikkipussini kokoa aika vaatimattomana!

 28. 29

  Kiira sanoo

  Sanni help! Bareminerals purkki alkaa olla tyhjä ja vähän himottaisi kokeilla lily loloa, missähän sävyssä näyte kannattaisi tilata, jos baremineralsilta käyttämäni fairly light on aika sopiva?

 29. 30

  Margarita sanoo

  Hei

  Koska teet sen kattavan postauksen Everyday Mineralsin meikkipohjista? :)

  • 30.1

   Sanni sanoo

   Toivottavasti pian ^_^ Eli selkokielellä sanottuna kun jaksan/ehdin käsitellä juttuun tulevan kuvamateriaalin. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.