Mitääh – joko se loppui??

Reissuun mukaan ottamani pieni matkahiuskiinne loppui eilen. Ravistelin purkkia hölmistyneenä ja epäuskoisena. ”Nytkö tämä jo loppui..?”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Minulla oli tunne, että olin hankkinut pullon ihan juuri. Kun aloin muistella asiaa, tajusin, että pikku-Herbinan ostosta on kuitenkin vierähtänyt jo runsas puolitoista vuotta. Ostin sen Bernerin putiikista marraskuussa 2011. Ei nyt mikään ihan nopea kulutusvauhti 75-milliselle purkille. Ihan nauratti oma reaktioni. Ja nyt tuntuu luksukselta päästä ostamaan uusi matkakiinne ”näin pian”…! ^_^

Kuulun ihmisiin, jotka muotoilevat hiuksiaan niin harvoin, että yksi (normaalikokoinen) hiuskiinnepullo kestää monta vuotta. Tämä ei ole vitsi: minulla on nyt kolmas täysikokoinen hiuskiinnepullo menossa sitten vuoden 2004.  Siksi hämmästyin, kun matkakokoinen pulloni loppui muka ”nopeasti”.

Tästä tulikin mieleeni kysyä teiltä, kuinka kauan teillä keskimäärin kestää yksi hiuskiinne? Kulutatteko montakin pulloa vuodessa? Ymmärrykseni mukaan hiuksiaan muotoileva keskivertonainen käyttää kiinnettä vähintään kerran päivässä. Minä käytän pari suihkausta viikossa tai kahdessa. Välillä menee kuukausikin etten käytä kertaakaan mitään muotoilutuotteita.

Te jotka muotoilette hiuksianne säännöllisesti, montaako eri tuotetta käytätte tähän proseduuriin?

* * *

Sitten, saanko esitellä… – sopivasti kun ollaan tässä viime päivinä juteltu Kiehl’s-jutun kommenttiboksissa tuoksuista – ….mun matkatuoksu. :) Ei suinkaan mikään hienostunut hajuvesi, vaan ainoa omistamani julkkistuoksu: Jennifer Lopezin Deseo..! (Jonka muuten sattumalta ostin samana päivänä Berneriltä Herbina-lakan kanssa.)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tykästyin Deseoon alunperin sen puuterisen kookoksisuuden ansiosta, ja halusin sen kesätuoksuksi. Ihmeellisesti Deseon virallinen tuoksukuvaus ei mainitse kookosta lainkaan, mutta useimmat tuoksun arvostelleet haistavat kookoksen – eli ei mun nenä varmaan ihan sekaisin ole :)

Deseon viralliset tuoksunuotit:

Alku: Bambunlehti, yuzu, freesia, bergamotti

Sydän: appelsiininkukka, mimosa, ruusupelargonia, tähtijasmiini

Pohja: patsuli, santeli, myski, tammisammal

Hassua on se, että nyt kun vihdoin korkkasin Deseon (joo, avasin pakkauksen vasta nyt), huomaan etten enää niin välitäkään tuoksusta. Vaikka en haluaisi leimata kaikkia julkkistuoksuja halvoiksi ja epähienostuneiksi, niin kyllä tässä Deseossa vain on aistittavissa sellainen tietty julkkistuoksuihin yleensä yhdistämäni halpa ja synteettinen imelyys. Olin ihan pettynyt kun laitoin tuoksua ensimmäistä kertaa sunnuntaina. Tässäkö olikin se ihana kookosherkkuni? Vai onko tuoksumakuni ehtinyt muuttua parissa vuodessa..? Sekin on tietysti mahdollista.

Tänään taisin vieläpä ruiskauttaa sitä pikkuisen liikaa, ja nyt on pieni päänsärky jo kehittymässä. Saattaa olla että Deseo jää lepäämään loppumatkan ajaksi.

Mikähän siinä muuten on, että 99% julkistuoksuista on imeliä tai vähintään hyvin makeita..? Minulle ei tule mieleen kuin Jennifer Anistonin nimikkotuoksu joka on pehmeämpää, miedompaa sorttia. Tuleeko teille mieleen muita..?

Kommentit
 1. 1

  s sanoo

  Käytän Herbinan Marja Spa-hiuslakkaa pari kertaa päivässä, noin kuukaudessa parissa kuluu yksi normi hiuslakkapullo:)

 2. 2

  latelammas sanoo

  Itsellä menee ehkä 1,5-2 normaalikokoista hiuskiinnettä vuodessa. Tällä hetkellä käytössä on isompaa kokoa oleva hiuskiinne joten se riittänee jo aika pitkäksi aikaa.. Hiuskiinteen lisäksi käytän aina ennen föönausta suihkutettavaa muotovaahtoa. Lisäksi jos suoristan hiukset käytän siihen sopivaa suihketta ja kihartamiseen omaansa. Lakkaa käytän lähinnä päälaella leijailevien irtohaivenien kesyttämiseen suoran tukan päivinä ja kiharapäivinä pitämään kiharat kohillaan. Pidän hiuksia myös paljon ponnarilla sillä treenaan viidesti viikossa, ja tällöin tarvitaan myös pari suihkausta lakkaa pitämään haivenet kurissa. :)

 3. 3

  Terhi sanoo

  Mun täytyy muotoilla hiukseni jotenkin joka pesun jälkeen. Mokomat kurittomat karvat ei muuten mitenkään miellytä minua.
  Mulla on shampoon ja hoitoaineen lisäksi käytössä hiuksiin jätettävä hoitoaine (SIMin Argancaren muotoiluvoide oikeastaan, mutta enemmän hoitaa ku muotoilee) ajoittain. Sen lisäksi on muotovaahto tai muotoilusuihke ja hiuslakka, jota käytän lähes päivittäin.
  Kulutus pullotasolla on noin 2-3 pulloa vuodessa…

 4. 4

  Maijju sanoo

  J.Lo:n Glow ei ole kyllä makea. Ostin sen itse joskus vähän alle 15-vuotiaana laivalta. Ei ihan perinteinen tuoksu sen ikäselle..

 5. 5

  Janna sanoo

  Et voi olla tosissas… :D

  Itse ostan uuden putilon lakkaa kerran kk tai kahessa. :)

 6. 6

  Bemu sanoo

  Tietyllä tavalla Chanelkin on julkkistuoksu, ja juu makea ja päänsärkyä aiheuttava.
  Mä yritän välttää jostain syystä noita (muita) julkkistuoksuja, jotenkin mulle tulee aina mieleen että ne on väkisin tehtyjä :-o

 7. 7

  Minzu sanoo

  Käytän hiusten muotoiluun neljää eri tuotetta: tyvikohottajaa, suoristussuihketta, vahaa ja hiuslakkaa. Pesen hiukset parin päivän välein ja välipäivinä laitan hiuksiin kahta tuotetta: hiuspuuteria ja lakkaa (+ vähän vahaa, jos tarvitsee). Pesupäivinä käytän siis noita edellisiä neljää tuotetta.

  Hiuslakkapullo kestää minulla ehkä vähän alle vuoden.

 8. 8

  Tanja sanoo

  Lyhyet hiukset omaavana tulee hiuksia laitettua päivittäin. Nyt on käytössä seuraavat tuotteet: pohjalle tigin bed head mega whip, whipped marshmallow hair texturizer föönatessa. Seuraavaksi osis+ dust it mattifying powder ja tukka kunnon pörröksi takaa ja lopuksi schwarzkopf silhouette color brillance lakkaa. Pullo on sellainen 750ml ja se kestää sen kuukauden! Mutta niin, tukkaa saa olla laittamassa päivittäin ja joskus jopa useamman kerran päivässä, jos käy esim uimassa ja on menossa illemmalla vielä johonkin. :-)

 9. 9

  Menni sanoo

  Ohhoh, hämmentävää miten vähän saat muotoilutuotteita kulumaan. :D Mutta toisaalta rahaa ainakin säästyy.

  Käytän yleensä hiuksissani päivittäin ainakin kolmea tuotetta (muotovaahto+muotoilukiinne+hiuslakka). Muotoilukiinnettä, jonka koko nimi on muistaakseni got2be:n glued blasting freeze spray, kuluu yksi normikokoinen pullo muutaman kuukauden välein. Melko paljon sitä menee, mutta se on ihan parasta lakkaa ikinä! Kutsumme sitä kaverini kanssa liimalakaksi, sillä se on kuin liimaa. :D Kampaukset ainakin pysyvät kiinni kuin tauti.

 10. 10

  julia sanoo

  Minulla on luonnostaan isot, pörröiset kiharat joten muotoilutuotteet ovat lähes ”pakollisia” mikäli en halua näyttää leijonalta. Hiustenpesun jälkeen käytän kuitenkin lähinnä kahta tuotetta, muotovaahtoa tuomaan ryhtiä ja pitoa, sekä kiharavoidetta kosteuttamaan. Lakkaa tulee myös käytettyä lähes päivittäin, kuluu ehkä yksi pullo kuukaudessa-kahdessa :)

 11. 11

  nti kesäheinä sanoo

  käytän kolmea eri tuotetta: kuivashampoo ja kaksi erilaista hiuskiinnettä (vahvempi pito nutturaan ja kevyempi muuhun päähän :D ) Se pitävä hiuskiinne 500 millin purkissaan kestää n. 2 kk ja tavallisen kokoinen kevyt kiinne n. kuukauden…. about…

  Hiuslaatuni on lasimainen ja liukas eli pitoja tarvitaan :D

 12. 12

  marssi sanoo

  no nyt äkkiseltään tuli mieleen lady gagan tuoksu, ei kauhean makea ja siksi tykkäilenkin :) itse käytän aikas harvoin hiuslakkaa, useimmiten silloin kun olen laittanut jonkin kampauksen. esim. jos laitan hiukset ylös, kesytän vauvahiukset geelillä/vahalla ja kiinnitän lakalla. tai jos laitan jonkinlaisen pinnikampauksen niin sitten kanssa (vaikka se nyt tuskin kauheasti pysyvyyteen vaikuttaakaan :D) joskus harvoin kun tuperaan, ehkä kerran pari vuodessa, laitan lakkaa tietenkin myös :)

  muuten muotoilutottumukseni vaativat oikeastaan vain jonkin lämpösuojan omaavan tuotteen, joko lämpösuojasuihkeen tai jonkun siloittavan seerumin.

 13. 13

  Janica sanoo

  Itse muotoilen hiuksiani lähes joka päivä. Luonnonkihara tukka vaatii jotain jotta se ei ”elä omaa elämäänsä” ;) Hiuslakkaa taidan suihkutella kerrallakin normaalia enemmän, uuden pullon joudun ostamaan n. 2-3 kuukauden välein. Suoristussuihketta 1-2 kertaa vuodessa. Jos haluan korostaa kiharoitani piippausraudalla, käytän suoristussuihketta myös tässä tarkoituksessa lämpösuojana. Muotovaahtoa en tykkää käyttää. Jostain syystä tuntuu, että muotoiluvaahto kuivattaa hiuksiani entisestään. Hiusvahaa en koskaan ole kokeillut, pitkä tukka ei vahaa mielestäni kaipaa :)

 14. 14

  Chatte sanoo

  Käytän aika paljonkin hiuslakkaa, ja uuden pullon joudun ostamaan… usein. Tarkkaa määrää en tosin osaa arvioida. :D Pidän hiuksiani usein kiinni, ja tarvitsen jotain kiinnittämään vauvahapseni, siki lakkaa kuluu, vaikken hiuksiani erityisesti ”muotoile”. :D

 15. 15

  sanoo

  Käytän hiuskiinnettä aikalailla aina kun poistun kotiovesta :D Vaikken mikään suurkuluttaja olekaan, niin uuden ison lakkapurkin ostan noin 4 kertaa vuodessa … Nyt olen käyttänyt tresemmen isojaisoja lakkapurkkeja, ne ovat kestäneet pidempään :) Oletko muuten testannut vaaleanpunaista herbinaa ? Rakastan sen tuoksua ! ;)

 16. 16

  Marisa sanoo

  Mulla hiusten muotoilutuotteet ja suurin osa meikeistä kuluu myös aivan käsittämättömän hitaasti, ne onkin sitten ainoat ”hitaat kosmetiikat”. Itseasiassa yleensä mun hiuslakat ja muotovaahdot ehtii tyhjentyä itekseen, ennenkuin ehin käyttää ne loppuun. :D Mä käytän hiuslakkaa vaan muutaman kerran vuodessa, kun hiukset pitää oikeasti laittaa jotenkin (jep, mulla tuhraantuu tähän toimenpiteeseen tosiaan vaan muutama tunti vuodessa). Mäkin mielestäni ostin ”just vasta” sellasen megapönikän lakkaa, 500 ml, mutta siitäkin on se 1,5 v. :O

 17. 17

  Tuudi sanoo

  Itse tykkäsin aikanaan paljonkin siintä Christina Aguileran nimikkotuoksusta. Kerran kaverini osti sitä lentokoneessa ja sitten oli pakko saada itsellenikin sama tuoksu. Nykyään kyllä en ehkä enään käyttäisi sitä, että kai ne tuoksumaut muuttuvat vuosien varrella. :)

 18. 18

  anni sanoo

  Nyt käytössä oleva four reasonsins hiuslakka on ostettu joskus joulu-tammikuussa ja pullo on nyt ihan lopussa, hiuslakkaa tulee käytettyä talvella enemmän (koska hiukset sähköiset, lakka kiinnittää sähköisyyden, tukka ei leijaile niin pahasti :D) kesällä tulee laitettua lakkaa jos hiukset kiinni/kampauksella :)

  Onko Herbinan lakka hyvää tahmaamatonta, olen myös katellut Wellan lakkoja, onko niistä kokemuksia? :))

  • 18.1

   Sanni sanoo

   Onko Herbinan lakka hyvää tahmaamatonta, olen myös katellut Wellan lakkoja, onko niistä kokemuksia? :))

   Herbinan lakka tuntuu mun päähän ihan perushyvältä, ei tahmaa. :) Tosin en ole varma olenko koskaan tahmaavaa lakkaa käyttänytkään, en muista kokeneeni lakan yhteydessä tahmeaa tunnetta ikinä…

   Wellan lakkaa en ole käyttänyt sitten teini-iän. :)

 19. 19

  Heli sanoo

  ällistyin että sinä mahtavine hiuksinesi et käytä muotoilutuotteita! :) tosin hienoahan se on! itse vaikka omistankin todella lyhyet hiukset käytän päivittäin hiuksia siloittavaa/takkuja poistavaa sihketta jota laitan kun oon kastellu hiukset ja kampaan ne ”asentoon” sit föönaus ja hiuspuuteria ja hiuslakkaa ja vola! :) tuotteita kuluu mun hiuksiin aika vähä et riittäiskö puuteri ja lakka muutaman kuukauden (2-4)

 20. 20

  Tytti sanoo

  Hmm… minulla yksi jätti 750 millin hiuskiinne tuli mukana, jo silloin vanhahkona tuotteena, kun muutin tähän n. seitsemän vuotta sitten. Olisikohan sillä ollut silloin pari/muutama vuosi ikää? Eli en oikein voi vastata, koska en muistaakseni ole ostanut uutta kiinnettä yli kymmeneen vuoteen. Joskus minä jopa käytin sitä suht säännöllisesti, nyt pitemmässä hiuksessa vähemmän. Ja taitaa se olla jo vähän tukossakin, omituista. Milloinkahan se loppuisi, että saisin ostaa uuden, pienemmän tällä kertaa…

  Yleensä, jos siis muotoilen hiuksiani, laitan kosteisiin hiuksiin mielelläni jotain voidemaista/emulsiomaista hoitavaa ja suojaavaa ainetta ja föönaan ne sitten jonkinlaiseen muotoon. Ehkä vähän jotain kiinnittävää, jotta pysyvät poissa kasvoilta. Muuten saavat olla vapaasti.

 21. 21

  iipa sanoo

  joskus kun tupeerasin mun hiuksia ja laitoin niitä paljon niin meni yks lakkapullo viikossa.. nykyyään yks pullo kestää sellasen 1-2 kuukautta. oon kyllä kuluttanu mun elämäni aikana tosi monta lakkapulloa :D

 22. 22

  Jcnna sanoo

  Minulta löytyy myöskin tuo Deseo. Kävin joskus vuosia sitten haistelemassa kyseistä tuoksua Stockmannin hajuvesiosastolla ja en tykännyt siitä silloin, mutta sitten vuosien jälkeen löysin postauksesi, jossa kerroit Deseosta ja päätin käydä nuuhkaisemassa sitä uudelleen ja ihastuin. Ostin heti tuoksun itselleni. Myöhemmin ostin myös Deseo Foreverin, tosin sokkona. Se on ihan jees, mutta ei yhtä hyvä kuin pelkkä Deseo.

  Shakiran tuoksu tulee mieleen, joka ei ole makea.

  • 22.1

   Sanni sanoo

   Ei munkaan mielestä Deseo mitenkään suoranaisesti pahaksi ole muuttunut, tykkään sen pehmeydestä ja selkeästä kookoksesta edelleen, mutta en pääse eroon halvan makeuden fiiliksestä. Hyvän tuoksun erottaa tavallisesta/halvasta/perustuoksusta minusta siitä, että hyvä/laadukas tuoksu kehittyy iholla. Halpis ei sitä tee.

 23. 23

  Ida sanoo

  mulla menee hiuslakka pullo siinä parissa viikossa keskimäärin :D lukiossa sainkin eräässä leikkimielisessä abigaalassa tittelin otsonikato (xD) koska olivat minut usein nähneet vessassa joko meikkaamassa tai suihkauttelemassa lakkaa hiuksiini :DD ja mä en mikään expertti oo mutta mä tykkään christina aguileran vanhimmasta hajuvedestä eli ei by night eikä se uudempi vaan kaikista vanhin beessi puteli. :)

 24. 24

  mmarppaa sanoo

  siis huhhuh! mulla yks normaalikokone kestää n. kuukauden, plus sitten kassissa kulkee joka päivä matkakokonen joka myös kestää noin kuukauden. yöeensä mulla on kaks eri pulloa jouta käytä sen mukaan millasta tukea kampaus vaatii!

 25. 25

  ella sanoo

  Luulen, että voisin vetää pohjat tässä lakkapullon kestossa, mutta en kerta kaikkiaan muista, milloin olen juuri loppuneen lakkani (200 ml)hankkinut. Se on kuitenkin ollut minulla jo reilusti _ennen_ juuri loppunutta suolasuihketta, jonka hankin kesällä 2010. Ja minä kun mielestäni hölvään tuotteita tukkaani ihan aktiivisesti :D

 26. 26

  mrt sanoo

  Täällä toinen jolla kuluu kiinteet ym. tooodella hitaasti, pöydällä lojuu yksi Osiksen lakka vuodelta 2005(?) ja Tigin Hard Head vuodelta 2009! :D En yksinkertaisesti vaan jaksa laittaa hiuksia, ehkä pari kertaa vuodessa panostan jos on jotkut sukujuhlat tms tiedossa :) Kuivasampoo ja hiuspuuteri ovat ainoat jotka kuluvat parissa-kolmessa kuukaudessa per puteli.

 27. 27

  milipili sanoo

  Milloinkahan tuo Elnett olisi ostettu? Joskus viitisen vuotta sitten varmaankin (mitä ja ketä varten, en enää muista). Hiuslakka on vähän turhake, en ole tarvinnut sitä pitkä-enkä lyhythiuksisena.

 28. 28

  Helmi sanoo

  Vinkkinä hyvistä julkkistuoksuista: Naomi Cambellin omaa nimeä kantava hajuvesi beigen värisessä pullossa oli yllätys, se on todella hienostunut tuoksu. En ole tosin varma onko sitä enää myynnissä…Mutta se ei tuoksu yhtään ”halpikselta”. :)

  • 28.1

   Sanni sanoo

   ei, niinpäs muuten onkin, olin ihan unohtanut Naomin ekan tuoksun! :) Se on kyllä hyvä tuoksu. :)

 29. 29

  Nimetön sanoo

  Hei Sanni,
  voisitko vielä kertoa missä tuo Bernerin myymälä sijaitsee? Ja pääseekö sinne kuka vaan ostoksille, vai onko se avoin vain kosmetiikan ammattilaisille?
  Kiitos paljon ja mukavaa loman jatkoa!

  • 29.1

   Sanni sanoo

   Ei pääse valitettavasti kuka vain ostoksille, vain Bernerin työntekijät ja Bernerin koulutuksissa käyvät kauneusalan immeiset. Ja mahdollisesti alan opiskelijat vieraillessaan Bernerillä. :)

   Sijaitsee osoitteessa Eteläranta 4.

 30. 30

  eev_a sanoo

  Mun hiustenmuotoiluvaihtoehtoja on vain pari. Yksinkertaisimmillaan suihkun kosteaan tukkaan sopivan määrän Tigin LPP-suolasuihketta, joka kesällä on mitä mainioin tuote. Yksi harvoja tuotteita, jotka eivät jätä sellaista inhottavaa lähmäistä ja kutisevaa tunnetta! Lisäksi inhoan sitä, jos hiukset tuntuu koskettaessa sellaisilta limaisilta tai yhtään karheilta, miltä ne useimpien muotoilutuotteiden jälkeen tuntuu. Joskus saatan käyttää vähän hiuspuuteria. Jos olen lähdössä ulos, saatan laittaa jotain Tigin kampauslirua, joka sitten onkin kestänyt jo.. muistaakseni vuodesta 2009! Ylipäänsä inhoan hiustuotteita. Ne haisevat pahalle, suihkutettavat käyvät henkeen (luojan kiitos yliopistossa ihmiset ei enää suihkuta lakkaa hiuksiin vessassa niinkuin alemmilla koulutusasteilla!!!) ja menevät piilareihin vaikka silmiä pitäisi kiinni (niitä hiukkasia jää kuitenkin leijumaan ilmaan ja sitten menevät silmiin kun silmät avaa). Eivätkä muuten varmasti ole kovin terveellisiä hengittää… Onneksi omaan silmääni luonnontilainen frisyyri on paremman näköinen kuin sellainen ylipyntätty :) Olen tainnut kuluttaa eläessäni vain kolme muotoilutuotetta loppuun, kaksi muotovaahtoa lyhyien hiusten ajoilta ja yhden hiuspuuterin! :D loput raukat lojuvat jossain, eikä minun tarvitse luultavasti ostaa ihan lähiaikoina mitään. ja ikää kuitenkin on ihan reilusti parinkympin yli.. lisäksi mulle on ikuinen mysteeri, miten ihmiset voivat nukkua muotoilutuotteet päässä. Mulle se olisi suunnilleen yhtä inhottava tunne kuin kävisin vetämässä jonkin hikilenkin enkä kävisi suihkussa :p En myöskään ymmärrä, mitä hiuskiinne tekee pitkissä hiuksissa jos ne on auki. Estää niitä heilumasta tuulessa..? :D voi mua hippiä. kohta varmaan lopetan meikkaamisenkin tai alan meikata jollain mustikkamehulla, niinkuin näin jonkun raakaruokaharrastajan jollain videolla tekevän :D

 31. 31

  Sandels sanoo

  Olen yhtenä tuoksuna käyttänyt jo monta vuotta SJP:n Lovelya ja mun mielestä se ei ole sellainen halpiksen tuoksuinen, vaan se on raikas ja kevyt ja vieläkin se omaan nenään tuoksuu hyvältä.

  Lakkaa käytän melkeinpä päivittäin, mutta suihkautan sitä vain aamulla, kun laitan hiukset. Käytän ehkä 2 normaalia pulloa Paul Mitchellin Extra-body finishing spräytä vuodessa.

 32. 32

  sanoo

  Itsellä menee ehkä n. 1 pullo kuukaudessa tai puolessatoista kuukaudessa. Riippuu vähän onko joku partymoodi menossa siinä kuussa ja muuta. Laitan tukkaa lähes päivittäin ja joskus ihan vaan hiuslakalla, eli sitä menee ja paljon. :3

 33. 33

  Tuii sanoo

  Kuulostipa tutulta tuo hiuskiinne-tarina :P Mä omistin pitkään normikokoisia lakkapulloja ja siinä missä kaveri veti xl-kokoisen lakkapullon muutamassa kuukaudessa, mulla kesti yhden normikokoisenkin kanssa useita vuosia.
  Nyt mulla on kaapissa matkakokoinen hiuslakka sitä varten, jos tulee tehtyä jotain erikoisempiakin juhlakampauksia..(sekin lakkapullo on ollut kaapissa jo kohta pari vuotta):D Suuri on kulutus siis..

 34. 34

  Silja sanoo

  Minulla kuluu iso pullo parissa kuukaudessa. Siis sellainen vähän normia isompi, mutta ei kuitenkaan jätti ;-)

  Laitan pesun jälkeen lämpösuojaa, jossa on kevyt tuki. Aamulla laitan hiuspuuterin tai kuivashamppoon tyveen ja sitten lakkaa. Jos kiharran niin noiden lisäksi laitan vielä sellaisen voimakkaan tuen antavan muotoilusuihkeen.

 35. 35

  Anne sanoo

  Joka pesun jälkeen käytän myös hiukset rullattuani hiuslakkaa. Cutrin ja tuoksutonta, ostan sitä käydessäni Suomessa sillä ulkomailla en ole tavannut tuoksutonta hiuslakkaa. Jos joku tietää niin kertokoon. En tiennytkään että Suomessa jollain muulla merkillä on myös tuoksutonta.
  Cutrin’lla on eri vahvuuksia tuossa tuoksuttomassa ja eri pullo kokoja…noin pieni matka koko minulla ei kestäisi kuin hetken….

 36. 36

  Anne sanoo

  lisäys edelliseen kommentiini: tyveen laitan hyväksi toteamaani kohottajaa eli merkki Paul Mitchel ja latvoihin sellaista joka pehmentää ja siloittaa (eri merkki…joku italialainen) ja lämpösuojaa myös käytän ja sanomatta selvää shmapoon jälkeen hoitoainetta ensin. Ja joskus myös sellaista suihketta joka tuo kiiltoa hiuksiin (sekin joku italialainen merkki) Olen hiustenhoito aineiden suurkuluttaja:-)

 37. 37

  Tiia sanoo

  En käytä hiuslakkaa enää. Joskus ”hurjassa nuoruudessa” väkäsin baariin lähtiesssä päähäni mitä mielikuvituksellisempia taiteellisia (täysin subjektiivinen näkemys;)) linnunpesiä, silloin lakkaa kului.

  Samoin vielä muutama vuosi sitten, kun tukka oli ihan lyhyt. Tosin silloin sitä oli a.pakko ja b.jotain järkeäkin muotoilla. En osaa tai jaksa nähdä sitä vaivaa. Hiukset pitäisi käsitellä tuhannella tärpätillä ja föönata pienissä osissa, jotta ne saisi jotenkin kuriin.

  Nykyisin näytän ison osan ajasta linnunpelätiltä. Tosin tukka on yleensä kiinni, eikä siihen ihmeelllisiä aineita tarvita. Kunhan valitsee jonkun sopivan kohdan päästä ja alkaa letittää siihen suuntaan, mihin hiukset haluavat mennä, niin valmista tulee;) En näe mitään järkeä lakata lopputulosta, koska ensinnäkin siitä tuli täysin mahdoton purkaa ja toisekseen kampaus pysyy ilmankin.

  En ole ikinä tykännyt hiustenmuotoiluaineista, hiuslakasta kaikkein vähiten. Ehkä juuri samasta syystä, kuin joku muukin tuossa sanoi, se kävi henkeen ja piilareihin.
  Nykyään käytän lähinnä öljyjä, hoitoainetta ja kuivashappoota / hiuspuuteria.

 38. 38

  Tiia sanoo

  Niin ja mulla oli yläasteella otsis. Enkä osannut laittaa sitä. Ja tosi luonnonkihara tukka. Ja se oli vaan kamalaa. Föönasin sen kyllä aamulla ja tärkkäsin niin hyvin kuin pystyin, mutta se vaan kihartui. Ja koko otsa oli kuin elmukelmua, kun sitä hiuslakkaa oli ihossakin niin paljon ja silti se kirottu otsis kihartui. Ja mä vihasin sitä, eikä siitä vaan tullut mitään. Miksei mun äitini tai kukaan käskenyt kasvattaa sitä pois tmv, kun kerran kärsin siitä niin paljon!

 39. 39

  annika sanoo

  Itellä kesti kai 500ml hiuslakkapullo kaksi vuotta. Lakkaa käytän harvoin, mutta joskus suihkin ihan huvikseni.
  Toisinkuin esimerkiksi äidilläni: hän laittaa hiukset lähes joka päivä ja hän on addiktoitunut nivean diamond gloss- lakkaan, joka kuluu ahkerassa käytössä nopeasti loppuun. Nivean lakkaa ei oikein tahdo saada enää mistään tai se on aina loppu, yhtä hyvää lakkaa ei ole toistaiseksi löytynyt :P

 40. 40

  sanoo

  Ihan uusi lukija täällä hei :D Olen törmännyt blogiisi muutamaan otteeseen aiemmin, mutta nyt jäin lukemaan useampaa tarinointia ja lukijaksi taisin jäädä :)

  Aiheeseen liittyen, minä olen hiuslakan suurkuluttaja fiftaritukkatorttuineni ja -virityksineni! 1 keskiverto 500-700ml pullo hiuslakkaa kestää 1-1½ kk (tietty avoeliö on samalla pullolla, mutta käyttää lakkaa tuskin sen vertaa että vertaisin omaan kulutukseeni), riippuen lakkamerkistä.
  Olen huomannut että suhteessa markettilakkojen edullisempi hinta, verottaa itsensä takaisin kulutuksessa. Koitanpa saada järkevää tekstiä tähän aikaan yöstä..
  Otetaan siis 3-6e:n arvoinen markettilakka ja vertailukohteeksi samankokoinen 10-13e Osis. Markettilakka kuluu 1½-2 kertaa nopeampaa tyhjäksi, kuin kalliimpi tuote.
  Ei, en kuvittele, enkä tuhlaa edullisempia tuotteita sen kummemmin. En edes ajatellut asiaa ennenkuin viimeisimmän Osis-pullon jälkeen (joka kesti n. 3kk) ostin pitkästä aikaa jonkun ”halppislakan” ja pullo loppui ”heti kättelyssä”.
  Hiuslaatuni on pitkä, raskas ja liukas ja päässäni on karvaa varmaan kolmen keskiverto-suomalaisen edestä, joten minun kohdallani tuotteelle ei ole aivan sama. Yksi-yhteenhän ei tuotteet mene, on sitä kampaamoistakin ostettu niin kamalaa kuraa että.. Mutta yleensä näin.
  Esimerkiksi Cien ei edes kiinnitä hiuksiani, ei edes tupeerauksen jälkeen. Klippoteket oli taas niin tuimaa tavaraa että sillä varmaan kiinnittäisi tapetitkin seinään, luonnollisuudesta ja liikkuvuudesta ei tietoakaan :D
  Kiinnitänkin hiukset pääasiassa lakalla, hyvin harvoin käytän muotovaahtoa, vahaa tai muuta, mm. hiuspuuteri on yhtä tyhjän kanssa ja saa hiukset tuntumaan vain likaisilta aiemmin. Onneksi vakikampaaja tuntee tämän pään jo sikseensäkin hyvin :D

 41. 41

  Heidi sanoo

  Olen myös huomannut, että valtaosa julkkistuoksuista on niitä makeita karkkituoksuja. Poikkeuksia tästä ovat esimerkiksi JLo:n Glow, joka tosin on hyvin saippuainen tuoksu, ja Sarah Jessica Parkerin Lovely, joka on mielestäni aivan loistava! Ei yhtään karkkimaisen makea, vaan kukkainen ja myskinen. Ei uskoisi julkkistuoksuksi ja muistuttaa aika paljon Narciso Rodrigues For Her – tuoksua. Muistaakseni Luca Turin antoikin tälle tuoksulle neljä tähteä ja kuvaili tuoksua sanoilla ”särmikäs kuin vaahtokarkki” :D eli pehmeä ja miellyttävä tuoksu kyseessä, tosin tuoksu on hyvin mieto.

 42. 42

  Jonttu sanoo

  Käytän hiuslakkaa päivittäin vauvahiuksien kiinnittämiseen ja yksi iso pullollinen kestää noin neljä kuukautta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.